Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Graffiti Music Club
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Stron: 1, 2, 3
savalas
ja to nierozumiem, jak normalny człowiek może się bawić w lokalach typu "smród graffiti" czy "burakomandaryn", ja wytrzymałem w tych tanich spelunach 5 minut. Nawet puls na gołonogu przeistoczył się w tanie badziewie dla żelusiowatych ped a kłów i małolatek. Na ścianie wizerunek dżemu a na środku kula i stroboskop. Żenada.
michu
może się bawić, jak lubi takie klimaty, kwestia gustu, potrzeb itd.....
myślę, że przecietny statystyczny przedsiębiorca otwierający kanjpę patrzy na szybki zysk, przy mozliwie małych nakładach, więc przy takiej a nie innej liczbie mieszkańców DG (a co za tym idzie liczbie młodych ludzi, którzy oczekuja czegoś więcej niż mandaryn), raczej zerowej liczbie turystów, bliskości Katowic, czy Sosnowca, gdzie sporo młodych ludzi woli spędzać czas mimo trudności komunikacyjnych, tego, że taki lokal to inwestycja długoterminowa i wymagająca więcej zaangażowania (dobry pomysł, wystrój, lokalizacja, jakiś marketing) cięzko bedzie oczekiwać, ze pojawi się dobra klimatyczna knajpa...
chociaż, wolałbym, żeby było inaczej........
a mandaryna czy grafiti nie żałuję, choć w tym drugim byłem na kilku fajnych imprezach, ale kiedy to było.........
savalas
tyle, że w dg jest multum ludzi, którzy, żeby dobrze się zabawić muszą z tego miasta wyjechać, albo wogóle się niebawią i zostają w domu. Niema w DG, dobrego klubu, wszystkie są dla odmóżdżonej młodzieży, mającej na celu zajarać zapić za-du-pczyć, nieważne co nieważne gdzie nieważne z kim.
pretorian85
Graffiti to jeszcze działa? smile2.gif Co się tam ostatnio dzieje? Dawno już nie byłem... Chyba ze 4 lata już będzie od ostatniej wizyty, nie licząc sytuacji kiedy wszedłem - obejrzałem pustki i wyszedłem...
Jakieś koncerty? smile2.gif Kiedyś bywałem co czwartek jak grywały jakieś fajne amatorskie (tudzież pół-profesjonalne) kapele. A teraz? Zdarza się jeszcze, ze ktoś zagra? Miejsce to pewnie się znajdzie żeby usiąść, ale czego można posłuchać? I w jakie dni tygodnia? Wpadłbym może kiedyś smile2.gif
Jashi
Ludzie na miescie gadają, że juz niedlugo, a byc może za tydzień będzie otwarcie lokalu tam gdzie było graffiti.
lynch
Nowa strona Graffiti.
gregol
CYTAT(lynch @ pon, 04 maj 2009 - 14:35) *
Nowa strona Graffiti.

Samo piękno i wyczucie laugh.gif
Peterek
Aj, moje oczy!
savalas
dobrze, że dali fotki z otwarcia, patrząc na klientele i urodę nastoletnich dąbrowianek mam pewność, że tam nie zawitam biggrin.gif a stronke to im chyba za darmo strzelili, taka pikna
Master
Według mnie dobra strona jak i sam lokal.

Byłem w piatek i Polecam.

gregol
CYTAT(Master @ pon, 04 maj 2009 - 17:12) *
Według mnie dobra strona(...)

A możesz napisać co jest dobrego w tej stronie?
smile2.gif
xMarcinx
laugh.gif dobrze, że do takich miejsc nie chadzam
peter27
ile teraz kosztuje wjazd do Graffiti?
adinhace
@ xMarcinx
wpadaj do Traffica w piatek smile2.gif densflor i dobra zabawa murowana- i to przy dzikiej muzyce :]
Master
Nie ma opłaty za tzw. wjazd do Grafiti
michu
nie, żebym sie czepiał, ale niektóre osoby na zdjęciach trzymające piwo nie wyglądają na pełnoletnie.....
kamillll
bo nie są wink.gif
savalas
to może jakiś donosik i grafitti znów na kłóteczkę biggrin.gif
Dave
CYTAT(savalas @ śro, 06 maj 2009 - 13:45) *
to może jakiś donosik i grafitti znów na kłóteczkę biggrin.gif

Na co?! wacko.gif
Master
Panowie czy macie cos konkretnego do napisania czy chcecie sobie ponabijac posty ?? radze zajrzec do regulaminu zanim posypią sie ostrzezenia. sleep.gif
no name
Savalas po twoich postach widze ze jestes społeczniakiem i masz zadatki na dobrego konfidenta takze nikt nie bedzie plakal jak do tego klubu nie bedziesz chodzil wink.gif moim skromnym zdaniem fajnie ze znalazl sie ktos kto widzi potencjal w takim miescie jak Dabrowa bo zwroccie uwage ze nie chodzi o wystroj lokalu tylko o ludzka mentalnosc. Pare osob wypowiedzialo sie na temat lokalu wcale w nim nie bedac. Ja bylam i musze powiedziec ze panuje tam naprawde fajny klimat i mila atmosfera. Szczerze mam nadzieje ze lokal bedzie sie dalej rozwijal a zla renoma jaka otacze dabrowskie kluby zacznie sie w koncu zmieniac i ludzie którzy do tej pory jezdza bawic sie do sosnowca lub katowic beda to robic u nas w miescie angry2.gif . Slyszalam ze wlascicielka lokalu ma kilka dobrych pomyslow.... jakies wieczorki tematyczne: jazz, rock i występy amatorskich zespolow ktore chca pokazac sie szerszej publice. A nie ukrywajmy ze mamy kilka takich rodzynkow na scenie hip- hopowej;) hehe trzymam kciuki za Graffiti i mam nadzieje ze przezyjemy tam niejedna wspolna imprezeeeee hihi
xMarcinx
CYTAT(adinhace @ wto, 05 maj 2009 - 15:45) *
@ xMarcinx
wpadaj do Traffica w piatek smile2.gif densflor i dobra zabawa murowana- i to przy dzikiej muzyce :]

w sumie wiosna to wypadałoby wyjść z ukrycia i miałem wszystko zapięte na ostatni guzik, az tu nagle nie zaliczona statystyka, i dochodzące wyklady w piatek z resocjalizacji do 17 huh.gif choć na 20 i schizme może sie załapie.. fnd (3).gif anv (2).gif

A co do grafa, to szkoda słów - choć klimaty tak z 7 lat temu jak to była jeszcze melina były najlepsze.. potem jakieś disco, jakieś elektryczne piku piku.. nie, nie to nie dla mnie
Master
xMarcinX wiec sam pokazałas w jakich lokalach wolisz bywac ...jak to byla melina bylo fajnie.... jak ładniej czysciej i lepsza muzyka to juz nie ...
xMarcinx
Dla mnie nie ważne jak wygląda lokal, ważne natomiast jakich ludzi przyciąga - nie wiem ale jakoś nie wydaje mi się bym miał wiele tematów do dyskusji z wytapetowana 16.. wole już tego zalanego ojowca, street terrorowca mimo, ze do takiego stanu to mi bardzooooo daleko
savalas
CYTAT(no name @ śro, 06 maj 2009 - 17:18) *
Savalas po twoich postach widze ze jestes społeczniakiem i masz zadatki na dobrego konfidenta takze nikt nie bedzie plakal jak do tego klubu nie bedziesz chodzil wink.gif moim skromnym zdaniem fajnie ze znalazl sie ktos kto widzi potencjal w takim miescie jak Dabrowa bo zwroccie uwage ze nie chodzi o wystroj lokalu tylko o ludzka mentalnosc. Pare osob wypowiedzialo sie na temat lokalu wcale w nim nie bedac. Ja bylam i musze powiedziec ze panuje tam naprawde fajny klimat i mila atmosfera. Szczerze mam nadzieje ze lokal bedzie sie dalej rozwijal a zla renoma jaka otacze dabrowskie kluby zacznie sie w koncu zmieniac i ludzie którzy do tej pory jezdza bawic sie do sosnowca lub katowic beda to robic u nas w miescie angry2.gif . Slyszalam ze wlascicielka lokalu ma kilka dobrych pomyslow.... jakies wieczorki tematyczne: jazz, rock i występy amatorskich zespolow ktore chca pokazac sie szerszej publice. A nie ukrywajmy ze mamy kilka takich rodzynkow na scenie hip- hopowej;) hehe trzymam kciuki za Graffiti i mam nadzieje ze przezyjemy tam niejedna wspolna imprezeeeee hihi

po pierwsze to był a) żart, po drugie niepełnoletnia gównarzeria, nie powinna siedzieć w pubach i pić, po trzecie nie widzę tu żandego mojego postu, który by wskazywał że jestem społeczniakiem, po czwarte, jestem bywalcem dąbrowskich pubów, zagrałem w tym mieście plus kilku ościennych ponad 40 koncertów i graffiti było jednym z najgorszych miejsc w tym mieście, smród, dragi, nieletni pijani, naćpani i walnięci. Niema w DG klubu który by trzymał przyzwoity poziom ( jest pare pubów ). Nie wróżę lokalowi nic nowego niż było w nim do tej pory.
Jashi
A wy ciągle o tej "gównażerii co przychodzi" Jak było zamknięte to było źle, teraz otwarli i jest tragedia... Jak młode towarzystwo nie odpowiada to trzeba byc "leśnym dziadem"... Gdzie ta młodziez ma się bawic??
A na powaznie to ten lokal od zawsze taki był. Średnia wieku zawsze oscylowała wokół "17". Przechodziłem tam całą szkołę średnią, a było to jakieś 10 lat temu... Nikomu wtedy nie przeszkadzało, że małolaty pija palą i rzucają gruzem na lewo i prawo. Tereny przy graffiti były oblężone przez niepełnoletnich wino się lało litrami. Właściciele monopoli zmieniali samochody na lepsze, a zbieracze butelek i puszek otwierali firmy...
Wystrój graffiti zmieniał sie z czasem tylko na lepsze! i teraz jest bardzo ok! Tyle szczególow i smaczków...

Z tego co wiem zamierzenia przy otwarciu były takie aby skierowac lokal do starszej klienteli. Chciano zrobic wstęp od tzw. "21". Ale włąściciel musiałby poświęcić mnóstwo czasu i pieniędzy na przyzwyczajenie ludzi do nowego standardu lokal przez długi okres swieciłby pustkami. Łatwiej by było otworzyć cos nowego dla starszej klienteli niż reformować grafa. Ale kto wie z czasem może się uda... Tylko w Dąbrowie powinny powstawać nowe miejsca kultu piwa i densflora, a nie tylko graffiti i jakies tam nemo, puls czy inne lokale z potupajką. DG to prowincja kulturalna i bankowa utopia. Życzę Lokalowi wszystkiego najlepszego i żeby było o nim głosno ale w dobrej wierze.
A przy okazji to czy w grafie funkcjonuje wreszcie jakas kuchnia?? czy dalej tylko tosty... Bez dobrej kuchni nie ma co marzyć o przyciągnieciu starszych ludzików. Trzeba brać przykład od konkurencji z sąsiedniego miasta
Fremlin
Wybrałem się w piątek do Graffiti w zasadzie z ciekawości, bo jednak nie potrafię traktować tego miejsca serio. Już nawet nie chodzi mi o średnią wieku, bo dziewczyny z liceum mi nie przeszkadzają, ale bardziej o typ człowieka który tam przychodzi. Na samym wstępie spotkała mnie zabawna sytuacja - pan bramkarz mówi mi, że w kurtkach nie wpuszczamy - "ale to jest marynarka" - odpowiedziałem, a on na to
- "w marynarkach też nie wpuszczamy"
ahahaha nie no, jeszcze czegoś takiego nie widziałem!!! Wewnątrz mnóstwo lokalnych cwaniaczków w krótkich spodenkach, bluzach z kapturem czy dżokejkach. Nie wiem czy właściciele ustalili taki target, a ja się w niego nie wpisuję czy co, ale mimo wszystko jeśli Graffiti chce używać nazwy "klub" to miło byłoby żeby wyeliminować takich półdresików. Kolejne niespodzienki czekały w okolicach parkietu - przewijali się tam panowie, którzy mydła nie widzieli chyba od tygodnia, bo tak dawali czadu spod pachy. Nic to! Kolejna rzecz - muzyka. Nie wiem do kogo jest adresowana ale chyba do wszystkich i do nikogo. DJ niezrealizowany wokalnie wykrzykiwał jakieś bzdety przy muzyce a la manieczki i enerdżi 2000, a o samej muzyce klubowej chyba nigdy nie słyszał.

Może to co piszę, brzmi jak jakieś jęki zblazowanego bywalca Grzeszników czy Sofy (bo te kluby zwykle biorę za punkt odniesienia), ale gdyby coś z tym zrobić, to Graffiti mogłoby być świetnym miejscem. Ma świetny wystrój a la właśnie Grzesznicy, a może nawet lepszy. Fajna lokalizacja, w mieście gdzie praktycznie nie ma innej konkurencji. Ja sam nie mam też nic przeciwko licealistom, o ile tylko potrafią bawić się kulturalnie. Manager (o ile jest tam taka osoba) wyraźnie nie ma pomysłu na prowadzenie tego klubu, bo zmiana "klienta docelowego" wcale nie byłaby taka trudna i czasochłonna. Wystarczy chcieć! Na dzień dzisiejszy nazwa "Graffiti" budzi uśmiech politowania. A szkoda!

PS. Chętnie pogadam na privie z osobą zajmującą się tym klubem.

Pozdrawiam!
Leszek
Jak widać, słusznie robią, nie wpuszczając klientów w marynarkach, bo "klient w marynarce jest za bardzo wymagający" laugh.gif
Rysiu_dg
Nie wiem na ile jest to potwierdzona informacja, ale być może do Grafa wrócą czwartkowe Rockoteki.Z graniem na żywo.
xMarcinx
Ciekawe kto teraz będzie chciał tam grać..
Fremlin
CYTAT(xMarcinx @ pią, 25 wrz 2009 - 15:47) *
Ciekawe kto teraz będzie chciał tam grać..

Ja grałem 8 lat temu wink.gif
xMarcinx
Chwalisz się czy żalisz?
Fremlin
CYTAT(xMarcinx @ pią, 25 wrz 2009 - 18:23) *
Chwalisz się czy żalisz?

Żalę - bo Graffiti to dno jakich mało. Było dnem wtedy i jest dnem dziś. Przekonałem się o tym wczoraj. Postanowiłem pójść jeszcze raz żeby się upewnić w mojej opinii. Mega wiejski DJ z Częstochowy ciągle gadał żarty na poziomie V klasy podstawówki oraz co pół godziny krzyczał coś o naszej-klasie i śledziku (?!?!) na co ludzie ochoczo odpowiadali "niech wypierdalaaaa kurwaaa!!!". Bosko!

Muzyka była tym razem znośna - coś dla fanów sieki i bardziej klubowego grania. Na koniec banda dreso-obszczymurów zaczęła się bić między sobą. Zrobił się jeden wielki młyn. Pora umierać!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.