Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dni Dąbrowy 2007. 1-3 czerwca Park Hallera
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Stron: 1, 2
Urząd Miejski
Witam serdecznie

Nadeszła odpowiednia pora, aby przekazać aktualne informacje na temat tegorocznych Dni Dąbrowy. Jak już wiecie odbędą się 1-3 czerwca w Parku Hallera.

Dlaczego taka lokalizacja? Dąbrowskie śródmieście jest na razie miejscem rozrywkowo wymarłym i sennym. Dlatego postanowiliśmy przynajmniej na 3 dni sprawić aby zaczęło tętnić życiem. Poza tym dni miasta powinny być imprezą odbywającą się w centrum gdzie każdy będzie miał łatwy dostęp, nie ma sensu transferować jej na odległe tereny.
Dni Dąbrowy to święto miasta i jego mieszkańców. Oferta musi być dostosowana do wszystkich grup wiekowych i trafiać w rozmaite gusta. Wiadomo, że nie zadowoli się każdego, jednak tegoroczny program jest dość szeroki i powinien usatysfakcjonować wiele osób.

Poniżej przedstawię kilka punktów programu i elementów składających się na Dni Dąbrowy 2007. Oczywiście sprawa nie jest jeszcze zamknięta, ma charakter rozwojowy i będzie ewoluować w dobrym kierunku wink.gif
Na potrzeby imprezy zostanie zagospodarowany park od DH „Centrum” ( tam ustawimy „Bramę do Dni Dąbrowy”, przy której każdy otrzyma program imprez i mapkę; będzie to swoisty przewodnik „co? gdzie? kiedy?”) do parkingu przed aquaparkiem i halą sportową. W okolicy DH „Centrum” i „Superjednostki” stanie „ Mała scena PKZ”. Na niej będą prezentować się lokalni artyści, grupy działające w PKZ, MOPT, DK „Ząbkowice”, klubach osiedlowych. Plac zabaw przy „naturalnym amfiteatrze” zostanie zagospodarowany na „Krainę Dzieci”. Tam skupią się wszystkie wydarzenia dotyczące najmłodszych. Będą to różne gry, zabawy, konkursy itp. Boiska przy Zespole Szkół Technicznych staną się „Krainą Sportu”. Przed aquaparkiem Nemo będzie scena główna.

Teraz krótko o programie.
1 czerwca to Dzień Dziecka. W związku z tym wydarzenia w godzinach przed i wczesnopopołudniowych skoncentrują się na zapewnieniu dobrej zabawy dzieciom.
Są prowadzone rozmowy w sprawie organizacji międzynarodowego turnieju breakdance.
Wieczorem natomiast Dąbrową zawładnie reggae wink.gif Zagrają zagłębiowskie sound systemy, oprócz nich na pewno pojawi się ktoś z czołówki polskiej sceny. Na razie trwają rozmowy, w chwili gdy zostanie potwierdzony występ konkretnych zespołów damy znać. Staramy się m. in. o występ Konopians, Manaaga i Vavamuffin. Po zakończeniu koncertu planowany jest pokaz laserów.
Poza tym prowadzone są rozmowy w sprawie zorganizowania w hali „Centrum” dyskoteki radia Eska.

2 czerwca wieczorem w roli gwiazdy wystąpi Kayah. Ponadto planowany jest udział zespołów ze sceny lokalnej i kabaretu „Dno”. Tradycyjnie nie zabraknie pokazu sztucznych ogni.

3 czerwca upłynie pod hasłem „Bliżej Europy”. W repertuarze europejskim zaprezentują się: Jacek Wójcicki, Hanna Śleszyńska, Piotr Gąsowski, Zbigniew Wodecki. Wokalistom będzie towarzyszyć orkiestra Zbigniewa Górnego.
Przez wszystkie 3 dni będą funkcjonować „Krainy” i „Mała scena PKZ”.
Poza tym do wszystkich organizacji pozarządowych i klubów sportowych działających w naszym mieście skierowaliśmy zaproszenie do współtworzenia Dni Dąbrowy.

Tak prezentuje się „plan ramowy”. Sukcesywnie będzie uzupełniany, o postępach i szczegółach będziecie na bieżąco informowani. Czekamy oczywiście na wasze pomysły i sugestie.

Pozdrawiam

Marcin Bazylak
Naczelnik Wydziału Strategii, Promocji, Kultury i Sportu.
picaro
no i git, mówiłem, że będzie fajnie biggrin.gif tzn. zobaczymy jak wyjdzie, ale mi się plan podoba znaczy program biggrin.gif
Master
Powiem szczerze ze tez jestem pod wrazeniem , Moze wymieniłbym Kayah na kogos innego , ale program i jak dla mnie lokalizacja na PLUS.

No i ta dyskoteka Radia ESKA, według mnie lepiej w Nemo, zeby na Hali to wypaliło to musiało by być z 3 tys osób a w Nemo z 700 i bedzie pieknie , tylko wiadomo musiałby to ktos uruchomic do tego czasu , no chyba ze UM wykorzysta swój obiekt i zrobi tam jednorazową impreze po dniach DG

P.S mozna by jeszcze Picnic Country przesunac na Pogorie i poprawic jego preztiz który w ostatnich latach znacznie osłabł , pamietam pierwsze pikniki na Pogorii kiedy bywało tam mnóstwo ludzi.
picaro
w nemo było by fajnie tylko, że ten pan dyrektor to jakiś dziwny i miał poprawić wizerunek i dochody parku, ale to z tego co mi wiadomo to jest nie chętny do wszystkiego unsure.gif troszkę tego nie rozumiem, ale wygląda to tak jak by ktoś chciał celowo zrujnować ten aquapark, zresztą pożyjemy zobaczymy biggrin.gif
BadMan
QUOTE(Urząd Miejski @ Mar 23 2007, 11:40 AM) *
Witam serdecznie

Nadeszła odpowiednia pora, aby przekazać aktualne informacje na temat tegorocznych Dni Dąbrowy. Jak już y DH „Centrum” i „Superjednostki” stanie „ Mała scena PKZ”. Na niej będą prezentować się lokalni artyści, grupy ę m. in.
Pozdrawiam

Marcin Bazylak
Naczelnik Wydziału Strategii, Promocji, Kultury i Sportu.

mam propozycję, żeby do programu Dni Dąbrowy dołączyć zlot motocyklowy i zlot pojazdów zabytkowych... co Wy na to ??
pozdrawiam
savalas
wszystko fajnie tylko że jak mam iść znowu na dni dąbrowy i słuchać piosenek o zagłębiu sosnowiec to mnie mdli na wstępie. dobrze że przeniesione do parku halera bo przynajmniej idzie się z tamtąd wydostać w cywilizowany sposób a nie przez nie oświetlone haszcze gdzie nawet policja nie zagląda żeby sprawdzić czy komuś śpiewający fani bijatyk stadionowych łba nie urwali. Na Zielonej proponowałbym zrobić rodzinną niedziele i wprowadzić zakaz spożywania alkocholu poza ogródkami piwnymi, zaprosić jakiś spokojny zespolik, kabaret i było by fajnie. Co do gwiazd ?? kwestia gustu, ja nie trawie reagge w wykonaniu białasów hehe. Kayah świetnie gra na żywo, choć niesą to moje ulubione klimaty doceniam. a no i termin, jak zwykle tragiczny, czy tak ciężko skumać że zakończenie roku szkolnego i pierwsze dwa dni wakacji to idealny termin na dni miasta ?? pozdrawiam
Dotyk
Witam , zapowiada się ciekawie :) , szczególnie fakt powrotu do Parku Hallera.
Z mojej strony zgłaszam chęć pomocy w uatrakcyjnieniu tegorocznych dni Dąbrowy

Moja grupa www.azislight.yoyo.pl , z przyjemnością rozgrzejemy publiczność :)

Pozdrawiam Dotyk
michu
"nie trawie reagge w wykonaniu białasów"

to nie wiesz, że konopiansi jak byli młodzi byli murzynami?
rafi
QUOTE(savalas @ Mar 23 2007, 11:53 PM) *
a no i termin, jak zwykle tragiczny, czy tak ciężko skumać że zakończenie roku szkolnego i pierwsze dwa dni wakacji to idealny termin na dni miasta ?? pozdrawiam

No, ale ktos ze studentow moze powiedziec, ze wtedy (koniec czerwca) to jeszcze trwa sesja i bez sensu taki termin. Poza tym wakacje to wakacje, troche osob wybywa z miasta. No i nie powiesz mi chyba ze 1 i 2 czerwca to bedziesz zakuwal przed zakonczeniem roku... :)
Moim zdaniem termin jest OK. Najpierw dni Dabrowy a za tydzien dni Sosnowca. Potem moglyby byc dni Bedzina, Czeladzi... i caly miesiac mozna balowac hehe.

P.S.
Czy Kayah zagwarantuje rozrywke dla ogolu spolecznosci miejskiej? Hmm. Mam pewne watpliwosci. Ludzie znaja moze ze 4 piosenki w jej wykonaniu. No coz, pozyjemy zobaczymy.
kursor
Moim zdaniem termin jest OK. Najpierw dni Dabrowy a za tydzien dni Sosnowca. Potem moglyby byc dni Bedzina, Czeladzi... i caly miesiac mozna balowac hehe

Witam!

Dni Będzina mają być w ostatni weekend maja, potem Dąbrowa Górnicza a po nas za tydzień Dni Sosnowca więc tydzień w tydzień impreza w Zagłębiu :)

pozdro
picaro
z tymi ogniami to fajny pomysł, myślę że się ktoś odezwie wink.gif

a co do sobotniej gwiazdy, to jak nie Kayah to np. kto?
wiem że była sonda, ale tak swoją drogą koto według was najlepiej by rozbawił publiczność nie licząc tych wykonawców z sondy PKZ ? oczywiście ja też nie jestem jakimś jej zwolennikiem, i ogólnie to nie bardzo mnie kręcą takie gwiazdy, ale musi ktoś grać dla tłumu, bo to masowa biba
kwintosz
Ten zlot samochodów np. tuningowych to mógłby być całkiem ciekawy pomysł. Tyle tylko że ta inicjatywa musiałaby wyjść od UM. Tak czy siak z organizacją tego musiała by się zająć jakaś grupa która ma kontakty np. CTS DG ZOBACZCIE Chłopaki mają kontakty a i jakieś doświadczenie w tym względzie (organizacja Nemo Tuning Show).

A wracając do samej części koncertowej.. unsure.gif hmm Nie wiem czy w narodzie jest aż tak źle ze znajomością piosenek Kayah. Ja osobiście bym chętniej zobaczył np. T-Love. Ale nie można oczywiście zadowolić każdego.. tak czy siak lud najlepiej by sie bawił przy "Hej Sokoły.." laugh.gif Cieszy ta perspektywa że może w końcu doczekamy się jakiejś dyskoteki na dniach DG. Ale czemu nie Zielonaaaaa.. sad.gif Eh..
kursor
Witam!

Ja chętnie widziałbym jakiś KJS, czy Rally Sprint czyli taka półprofi próba wyścigu samochodowego ( odbywają się w Sosnowcu czy Będzinie ), więc może Automobilklub Dąbrowski po reaktywacji wyjdzie z taką inicjatywą. Było by fajnie i widowiskowo, a przy współpracy z automobilklubami z Będzina i Sosnowca również bezpiecznie ( doświadczenie )

pozdro
savalas
QUOTE(rafi @ Mar 26 2007, 01:00 PM) *
No, ale ktos ze studentow moze powiedziec, ze wtedy (koniec czerwca) to jeszcze trwa sesja i bez sensu taki termin. Poza tym wakacje to wakacje, troche osob wybywa z miasta. No i nie powiesz mi chyba ze 1 i 2 czerwca to bedziesz zakuwal przed zakonczeniem roku... :)
Moim zdaniem termin jest OK. Najpierw dni Dabrowy a za tydzien dni Sosnowca. Potem moglyby byc dni Bedzina, Czeladzi... i caly miesiac mozna balowac hehe.

P.S.
Czy Kayah zagwarantuje rozrywke dla ogolu spolecznosci miejskiej? Hmm. Mam pewne watpliwosci. Ludzie znaja moze ze 4 piosenki w jej wykonaniu. No coz, pozyjemy zobaczymy.

na studiach zaocznych się nie zakuwa, się studiuje ;P
olo
"Czekamy oczywiście na wasze pomysły i sugestie."

Wysłałem swoją sugestię do Pana i otrzymałem po upomnieniu się odpowiedź od p. Saltarskiej , że sugestia została przsłana do PKZ. To coś jak na Berdyczów, nie prawdaż?
Dave
Hmmm, przyznam się, że jak przeczytałem post Magistratu to doznałem szoku! ohmy.gif Nie spodziewałem się, że po kilku latach organizacji dni DG na Zielonej, teraz nagle znów dni miasta będą w Parku Hallera!
Ale nie mam nic przeciwko temu, jeśli tylko lud się pomieści i nie poniszczy terenu wokół ;-) ZObaczymy, jak to wyjdzie w nowym miejscu - przynajmniej będzie blisko i będzie widać, że się coś dzieje jak ktoś spoza miasta i regionu będzie przejeżdżał Aleją Róż lub przez centrum DG ;-) bo dotychczas to tylko pasażerowie PKP z okien widzieli, że cuś się dzieje jak tyle ludu szło przez tory w takim zad...u tongue.gif

Program imprezy całkiem niezły - no i 3 dni a nie jak rok temu na 90-lecie miasta tylko 2, w tym jeden dzień praktycznie z d... był! mad.gif Kayah jest OK - nie słucham jej na co dzień, ale jakoś ze 4 lata temu i chyba rok albo 2 też była w Sosnowcu i był super koncert! Ludziska się bawili bez względu na wiek! Daje fajne koncerty i ładnie śpiewa :) Także chyba Kayah to taki optymalny wybór dla wszystkich.
W piątek coś dla "młodych gniewnych", w sobotę dla mlodych i dla średniego wieku, a w niedzielę przede wszystkim dla średniego wieku i starszych - tak powinno być :)
Dami7
QUOTE(Dave @ Mar 30 2007, 10:53 PM) *
... ZObaczymy, jak to wyjdzie w nowym miejscu - ...

Tak naprawdę Zielona to było "nowe miejsce", imprezy z okazji Dni DG całe lata były przed Pałacem i w parku. Na marginesie, gdyby ktoś był złośliwy, to mógłby sobie pomyśleć, że to PPP robi na złość PP biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Cieszy mnie pokaz ogni sztucznych w sobotę, może się wreszcie wybiorę pooglądać, bo lubię bardzo! Ale skoro tak blisko mam, to wypada pójść. Chociaż nie, zaraz, co ja gadam, odwołuję - 2 czerwca, otwieramy ze znajomymi sezon imprezą plenerową na skałkach więc chyba jednak nie... A może jednak???
TeodorMotor
QUOTE(Master @ Mar 23 2007, 19:05 ) *
(...)P.S mozna by jeszcze Picnic Country przesunac na Pogorie i poprawic jego preztiz który w ostatnich latach znacznie osłabł , pamietam pierwsze pikniki na Pogorii kiedy bywało tam mnóstwo ludzi.
Jak dla mnie, to prestiż Pikniku w tym roku wzrośnie - będziemy gościć Grupę Furmana z Bielska. Bardzo energetyczna, rockowo-bluesowa odmiana country z mocnymi akcentami bluegrass'u - zwał jak zwał - po prostu świetnie można się przy ich muzyce bawić.

QUOTE(Dami7 @ Mar 31 2007, 1:47 ) *
Chociaż nie, zaraz, co ja gadam, odwołuję - 2 czerwca, otwieramy ze znajomymi sezon imprezą plenerową na skałkach więc chyba jednak nie... A może jednak???
Co 'jednak'? W sobotę na skałkach będziesz a w niedzielę na Wodeckiego pójdziesz... Nie marudź!
picaro
Jeżeli chodzi o dni DG to z tego co się orientuje to nastąpiły pewne zmiany i gwiazdą główną soboty będzie Blu Cafe, a nie Kayah, ale mi to w sumie bez róznicy. A T Love, który był by tu najlepszy miał zwyczajnie zajete terminy. Na całe szczęscie w piatek będzie Vavamuffin i Mangga, no i Konopians, a przed tym wszystkim scene rozgrzeją dobrze znani lokalnym miłośnikom takich rytmów chłopaki z libero wraz z przyjaciółmi (bedą niespodzianki) biggrin.gif , a później ponoć ma być imprezka w enigmie, całonocna bibka soundsytemowa. A dla wszytskich którzy tesknia za dobra dyskoteką w Dg to ma być tak bibka z radiem ESKA w Nemo. Jeszcze wczesniej przed koncertem reggae maja wystąpic zespoły lokalne takie jak Gabinet itd. Podobnie ma chyba być w sobote, tylko jeszcze zdaje się bedzie kabaret DNO i jakies tam inne atrakcje z MOPTu i DK w Ząbkowicach. No a na koniec w sobote pokaz sztucznych ogni. W niedziele za to ma wstapic orkiestra Z.Górnego z jakimis tam gwiazdami ale Wodeckiego to raczej nie będzie sad.gif a szkoda bo ja to bym se przy najbardziej baunsowym numerze Chałupy.... poskakał. hehe. Przed tym zdaje się ma być jakiś zespół Avocado czy coś.
Oprócz tego od rana do popołudnia codziennie będzie działą scena mała, a tam program dla najmłodszych. Dla nich tez przewidziane jest wesołe misateczko, jakis legoland czy cóś takiego smile.gif
No i tak pokrótce przedstwia się program DNI DG. Oczywiście na tyle co się orientuję, ale zamieszczam to info, bo władze nic nowego nie piszą, a zmiany małe są.

pzdr
:)
no wlasnie na BIPie bylo Blue Cafe i jak forum wrocilo do zycia to zpaomnialem o tym napisac :)
Dave
Jeżeli chodzi o dni DG to z tego co się orientuje to nastąpiły pewne zmiany i gwiazdą główną soboty będzie Blu Cafe, a nie Kayah, ale mi to w sumie bez róznicy.

Cooo?! mad.gif
Aaaale lipa sad.gif A już myślałem, że poskakam przy KaYaH a tu ta z gołą d... wyjdzie co śpiewa jak murzynka, w dodatku wiele piosenek niepolskich! mad.gif
wykształciuch
phi:) co ze BC zamiast Szczotowej ..dla mnie ta sama lipa a że nie polskie to na plus
picaro
No w jakims tam stopniu zapewne Kayah jest lepsza niż to Blue Cafe (chociaż nie wiem w jakim), ale jak byś cie wiedzieli jakie pani Kayah ma wymagania to dobrze, że z niej zrezygnowali. Normalnia gwiazda z za oceanu laugh.gif
Dave
No to mogli od razu o jakimś rockowym i mniej komercyjnym zespole pomyśleć a nie takie POPy, co najwięcej kasy śpiewają za występy!
KULT jak grał na dniach D.G. (keidy to było bo nie pamiętam?) to jego koncert trwał prawie 3 godziny a kroci chyba za to nie wziął (CHYBA!)...
picaro
problem polega na tym, że nie jest łatwo z terminami w tym czasie (to już prawie lato dużo koncertów plenerowych). Niestety zbyt późno zostały podjęte jakiekolwiek decyzje w sprawie dni DG i na przyszłość to o rezerwacji np. T Love czy Kultu trzeba myśleć już jesienią (ale był zmiana władzy więc może jest to jakieś wytłumaczenie - inne sprawy na głowie itp.)
Hator
ponoc wolni byli tlove i kayah (tylko ze tlove nagle dostal inna propozycje i bylo po kwiatkach) a kayah... (jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ...)

takze pozostaje nam mega kiszka ... (jesli chodzi o moj gust)

ale za rok powinno byc lepiej (przynajmniej tak slyszalem)
Dave
A co tam za rok jak jeszcze tego roku nie było?! :/
A dziś ponoć na Dniu Hutniku w Zagózu grało... Blue Cafe!! blink.gif

No to co teraz? W ciągu 3 tygodni w odległości nie większej niz 2 km będzie ta sama grupa i to jaka?! No kurde bomba!! mad.gif
syzio
QUOTE(Dave @ May 13 2007, 1:04 ) *
A co tam za rok jak jeszcze tego roku nie było?! :/
A dziś ponoć na Dniu Hutniku w Zagózu grało... Blue Cafe!! blink.gif

No to co teraz? W ciągu 3 tygodni w odległości nie większej niz 2 km będzie ta sama grupa i to jaka?! No kurde bomba!! mad.gif

Tak tak ja też o tym słyszałem. mad.gif Tylko pozazdrościć Sosnowiczanom tam to dopiero będzie zabawa
:)
michu
fajny plakat, ale zbyt wiele nie da sie z niego wyczytać, na stronie miasta jest to samo (no chyba, że tromba ze mnie nie potrafie znależć linka lepszej jakościowo wersji)
picaro
Na stronie PKZ jest już dostępny program Dni DG http://www.palac.art.pl/content/view/297/
BaloMan
Dokłądnie nic nie widać jeśli macie większej rozdzielczości plakat podajcie adres lub wstawcie go tu po prostu.
Pozdrawiam
michu
czytałem na stronie PKZ i zastanawia mnie godzina rozpoczęcie koncertu Vavy - 21.30 to jakos późno jesli przyjąć, że festyny typu dni Dąbrowy trwaja do 22.
BaloMan
pewnie zagrają 30min. ;]
WieLguT
no ja chciałem tylko napisać, że na małej scenie PKZ nie tylko dla najmłodszych z tego co mi wiadomo :) :)

pozdrawiam
kwintosz
To już nawet Będzin ma Stachurskyego a my nędzne Blue Cafe.. gorzej być nie może..
Kolejna porażka, Dni DG prawie jak za Talkowskiego.. więcej się spodziewałem po tej ekipie..
kursor
QUOTE(kwintosz @ May 14 2007, 17:33 ) *
To już nawet Będzin ma Stachurskyego a my nędzne Blue Cafe.. gorzej być nie może..
Kolejna porażka, Dni DG prawie jak za Talkowskiego.. więcej się spodziewałem po tej ekipie..

Witam!

Chyba jaja sobie robisz z tym Stachurskim :)

Blue Cafe nie jest może mega ani hit ale umówmy się że twórczość Jacka S czy Mandaryny nie powala, więc bez dramatu.

Co do Dni za Talkowskiego to poza jedną gwiazdą nic się nie działo, a piątkowy wieczór reggea zapowiada się na coś więcej niż chałturka.

pozdro
kwintosz
QUOTE(kursor @ May 14 2007, 20:53 ) *
Witam!

Chyba jaja sobie robisz z tym Stachurskim :)

Blue Cafe nie jest może mega ani hit ale umówmy się że twórczość Jacka S czy Mandaryny nie powala, więc bez dramatu.

Co do Dni za Talkowskiego to poza jedną gwiazdą nic się nie działo, a piątkowy wieczór reggea zapowiada się na coś więcej niż chałturka.

pozdro

Nie, nie robie sobie jaj.
Jeśli bym chciał posłuchać czegoś co mnie powala, to uwierz mi że to w DG na pewno by nie było. biggrin.gif Liczy się to jak będzie się bawić publiczność, w większości zresztą po piwku. tongue.gif A mogę to powiedzieć z pełną świadomością, że przy Stachurskym publiczność na pewno by się lepiej czuła i bawiła. Skąd taki wniosek? A no stąd że może i jest to dla niektórych wiejskie, kicha itd. ale czy tego chcemy czy nie jego piosenki są "kultowe" - mimo że tego nie słucham znam: "Gdy zapłaczesz", "Chcesz Czy Nie" czy "Jak w niebie" i hipokryzją jest mówienie że tego się nie zna.
To tak jak z Boys i "Jesteś Szalona" nikt nie słucha, disco polo feee.. a wystarczy iść na wesele, studniówke, imprezę.. jak leci nagle wszyscy śpiewają, tańczą, bawią się.. dziwne nie?
A kto zna Blue Cafe?? Nawet Okupnik już nie ma i nie będzie okazji popatrzyć na.. biggrin.gif

Co do reszty dni, to Sosnowiec mógł zorganizować więcej niż jedną "gwiazdę" czy gwiazdkę, kto jak zwał tak zwał. Ale przynajmniej publiczność ma wybór..

Kwestia gustu, osobiście spodziewałem się więcej.. Cóż, może za rok..
kursor
QUOTE(kwintosz @ May 14 2007, 22:27 ) *
Nie, nie robie sobie jaj.
Jeśli bym chciał posłuchać czegoś co mnie powala, to uwierz mi że to w DG na pewno by nie było. biggrin.gif Liczy się to jak będzie się bawić publiczność, w większości zresztą po piwku. tongue.gif A mogę to powiedzieć z pełną świadomością, że przy Stachurskym publiczność na pewno by się lepiej czuła i bawiła. Skąd taki wniosek? A no stąd że może i jest to dla niektórych wiejskie, kicha itd. ale czy tego chcemy czy nie jego piosenki są "kultowe" - mimo że tego nie słucham znam: "Gdy zapłaczesz", "Chcesz Czy Nie" czy "Jak w niebie" i hipokryzją jest mówienie że tego się nie zna.
To tak jak z Boys i "Jesteś Szalona" nikt nie słucha, disco polo feee.. a wystarczy iść na wesele, studniówke, imprezę.. jak leci nagle wszyscy śpiewają, tańczą, bawią się.. dziwne nie?
A kto zna Blue Cafe?? Nawet Okupnik już nie ma i nie będzie okazji popatrzyć na.. biggrin.gif

Co do reszty dni, to Sosnowiec mógł zorganizować więcej niż jedną "gwiazdę" czy gwiazdkę, kto jak zwał tak zwał. Ale przynajmniej publiczność ma wybór..

Kwestia gustu, osobiście spodziewałem się więcej.. Cóż, może za rok..

Daj spokój z tą demagogią - ja nie atakuję tych zespołów za ich twórczość myślę, że Blue Cafe wpisuje się w pewien kanon gwiazdy i tyle ... nie jest gorszy na pewno od wymienionych przez Ciebie. Takie jest moje zdanie i tego będę się trzymał :)

pozdro

p.s.
nie wiem czemu jesteś taki rozgoryczony każdy dzień ma swój target skoro są to Dni Dąbrowy to każdy mieszkaniec ma możliwość wybrać coś dla siebie nie zapominaj o małej scenie PKZ
kwintosz
O gustach się nie dyskutuje, więc nie mam zamiaru. wink.gif A demagogi tu żadnej nie ma, choć jej się doszukujesz z jakiegoś dziwnego powodu. wink.gif

Takie są fakty, są zespoły mniej i bardziej znane, przy których ludzie się lepiej lub gorzej bawią. smile.gif Śmiem twierdzić że Blue Cafe to nie jest szczyt marzeń i choć muzycznie może i nie jest gorsze od Stachurskyego a może wręcz nawet lepsze to jak już mówiłem ważny jest poziom zadowolenia publiczności i poziom zabawy, zaangażowania w to co się dzieje na scenie, a na pewno byłby on większy przy tym ostatnim. Zresztą myślę także, że w większą część społeczeństwa Stachursky by uderzył, zarówno starszych jak i młodszych. X lat temu był Stachursky w DG i z tego co pamiętam to była jedna z lepszych imprez. Spierać się nie mam zamiaru, po prostu wyraziłem swoje zdanie.

Szkoda że po raz kolejny mieszkańcy mieli znikomy wpływ na to kto zagra na Dniach DG..

Co do imprez towarzyszących to jest lepiej niż wcześniej, zgadzam się. Ale myślę, że wiele w tej kwestii by można jeszcze zrobić.. Zresztą wszystko wyjdzie w praniu, poczekajmy na oceny do 3-4 czerwca.
picaro
A ja chcialem tylko panu kwintoszowi przypomniec ze pan Stachursky nie był X lat temu w DG tylko całkiem nie dawno na hali, no i sprzedało się ponad 1000 biletów. Czy to dużo przy 130tys, mieście ? moim zdaniem średnio, bo na hali mogło by byc spokojnie z 3tys. I nawet sobie mysle że na Vavamuffin, jeśli by grali nowy materiał sprzedało by się spokojnie więcej (nie jedna dąbrowska małolata mi ich plakat na łóżkiem i nie jedna gospodyni sobie podśpiewuje w domu gotując) laugh.gif Co do wyboru w Sosnowcu, to bym tez nie przesadzał, jest ok jak na dni miasta, ale jak ktos kocha Mandaryne czy Dode to moze sobie wsiąśc w busa i obskoczyc stachurskyego i cały ten bajzel. Wybór jest biggrin.gif to są Dni Zagłębia !!!
A i jeszcze jedno podpita publicznośc, to się bawi przy wszytskim i gwarantuję, że nawet przy reggae poskaczą i starsi i młodsi (ta muza buja) biggrin.gif mam jednak nadzieje, że nie bedzie awantur i innych takich paranoji, bo alkohol robi swoje, a buraków u nas nie brakuje. I cieszę się że nie ma Dody itp. bo to takich baranów ściąga jeszcze więcej.
A swoja droga mamy jeden z najbardziej uznanych zespołów Reggae ostatnich lat i wciąż niedoceniona Managge, zespół który wydał bardzo dobra płyte na światowym poziomie. Jak dlamnie to nie mało, które miasto obok ma coś takiego? (oczywiście zawsze mogło by być lepiej biggrin.gif ) Dobra zabawa to nie tylko śpiewy (a raczej darcie mordy) pijanych kolesi, to także dobra muza i nawet jak nie znana wszytskim to ważne by bujała (ja tam wole słyszeć wykonawców na scenie niz bełkocącą publicznść

zresztą zobaczym jak wyjdzie wink.gif

o i tak wogóle to np. jeszcze lepie by było jak by do tego piatku dorzucili Daab, sporo starszych osób zna ich kawałki cool.gif

no i jeszcze jedno z tego co mi wiadomo to Vava zagra okolo godziny, a może i dłużej bo koncert ma się skończyc przed 23. no to chyba tyle.
michu
widać, że odwiedzasz dąbrowskie małolaty i gospodynie w domach .... wink.gif
picaro
no mam tez taką fuche wink.gif
K.O.
Jasne że fajnie by było sprowadzić Daab i nie tylko. Jak wyjdzie dzień reggae w tym roku to może na następny taki będzie przeznaczony większy budżet i zagra np gwiazda nie z naszego kraju ( to było by coś) póki co kwestie były jakie były i trzeba było się zawęzić. Myślę że i tak dobrze że udało się przekonać decyzyjne osoby do 1 czerwca za co im dziękuje, a sam mam nadzieję że ten dzień wypali i da możliwość późniejszej kontynuacji

nie jest tak? smile.gif
Bartek
Weźcie pod uwagę to że zespoły/wokalistów najbardziej znanych zamawia się czy też rezerwuje dobry kawałek czasu przed dniem koncertu. Nie chce tutaj bronić obecnego prezydenta i rady miasta, ale wydaje mi się że nie mieli zbyt dużego wyboru szukając "gwiazdy wieczora"

Ja tam bardziej wolę Blue Cafe niż Stachurskiego czy Dode/Mandaryne lub inną lalkę sceny pseudo muzycznej.
K.O.
AfterParty w Enigmie nie będzie . Jakieś propozycje gdzie je zorganizować ??
Bartek
QUOTE(K.O. @ May 29 2007, 12:06 ) *
AfterParty w Enigmie nie będzie . Jakieś propozycje gdzie je zorganizować ??

Oby nie na izbie w Sosnowcu tongue.gif laugh.gif
picaro
no ciężko w Dg o fajną i tanią sale, a może w Helikonie, troszkę dziwny lokal (tzn. lokalizacja), ale kiedyś były tam fajne biby, scena całkiem spora jest itd. biggrin.gif a może w knajpie na zielonej choć daleko ale zdeterminowani może dotrą (ja to będę pewnie w pracy hehe), albo na Pogorii 1 na omedze tam teraz była jakaś biba w weekend i ponoć całkiem całkiem, choć troszkę inny klimat, a w ogóle to co się stało, że nie w enigmie jeśli można wiedzieć ? lokal w sumie jest fatalny, ale imprezki były całkiem całkiem wink.gif

można też spróbować się dogadać z aqua parkiem, bo disco tam nie będzie, ale wątpię żeby się udało i bileciki musiały by chyba troszkę więcej niż zwykle kosztować sad.gif
kursor
QUOTE(picaro @ May 29 2007, 20:57 ) *
można też spróbować się dogadać z aqua parkiem, bo disco tam nie będzie, ale wątpię żeby się udało i bileciki musiały by chyba troszkę więcej niż zwykle kosztować sad.gif

z tego co się orientuję to przecież disco w Nemo już działa, więc afterek typowo reggae chyba by tam nie wypalił chociaż trzeba by się dowiedzieć u właściciela bo disco i kręgielnia są wydzierżawione

pozdro
BaloMan
Jutro będziemy wiedzieć czy będzie after czy też nie.
Narazie cicho sza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.