![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: pią, 26 sty 07 Nr użytkownika: 417 ![]() |
Witam serdecznie
Nadeszła odpowiednia pora, aby przekazać aktualne informacje na temat tegorocznych Dni Dąbrowy. Jak już wiecie odbędą się 1-3 czerwca w Parku Hallera. Dlaczego taka lokalizacja? Dąbrowskie śródmieście jest na razie miejscem rozrywkowo wymarłym i sennym. Dlatego postanowiliśmy przynajmniej na 3 dni sprawić aby zaczęło tętnić życiem. Poza tym dni miasta powinny być imprezą odbywającą się w centrum gdzie każdy będzie miał łatwy dostęp, nie ma sensu transferować jej na odległe tereny. Dni Dąbrowy to święto miasta i jego mieszkańców. Oferta musi być dostosowana do wszystkich grup wiekowych i trafiać w rozmaite gusta. Wiadomo, że nie zadowoli się każdego, jednak tegoroczny program jest dość szeroki i powinien usatysfakcjonować wiele osób. Poniżej przedstawię kilka punktów programu i elementów składających się na Dni Dąbrowy 2007. Oczywiście sprawa nie jest jeszcze zamknięta, ma charakter rozwojowy i będzie ewoluować w dobrym kierunku ![]() Na potrzeby imprezy zostanie zagospodarowany park od DH „Centrum” ( tam ustawimy „Bramę do Dni Dąbrowy”, przy której każdy otrzyma program imprez i mapkę; będzie to swoisty przewodnik „co? gdzie? kiedy?”) do parkingu przed aquaparkiem i halą sportową. W okolicy DH „Centrum” i „Superjednostki” stanie „ Mała scena PKZ”. Na niej będą prezentować się lokalni artyści, grupy działające w PKZ, MOPT, DK „Ząbkowice”, klubach osiedlowych. Plac zabaw przy „naturalnym amfiteatrze” zostanie zagospodarowany na „Krainę Dzieci”. Tam skupią się wszystkie wydarzenia dotyczące najmłodszych. Będą to różne gry, zabawy, konkursy itp. Boiska przy Zespole Szkół Technicznych staną się „Krainą Sportu”. Przed aquaparkiem Nemo będzie scena główna. Teraz krótko o programie. 1 czerwca to Dzień Dziecka. W związku z tym wydarzenia w godzinach przed i wczesnopopołudniowych skoncentrują się na zapewnieniu dobrej zabawy dzieciom. Są prowadzone rozmowy w sprawie organizacji międzynarodowego turnieju breakdance. Wieczorem natomiast Dąbrową zawładnie reggae ![]() Poza tym prowadzone są rozmowy w sprawie zorganizowania w hali „Centrum” dyskoteki radia Eska. 2 czerwca wieczorem w roli gwiazdy wystąpi Kayah. Ponadto planowany jest udział zespołów ze sceny lokalnej i kabaretu „Dno”. Tradycyjnie nie zabraknie pokazu sztucznych ogni. 3 czerwca upłynie pod hasłem „Bliżej Europy”. W repertuarze europejskim zaprezentują się: Jacek Wójcicki, Hanna Śleszyńska, Piotr Gąsowski, Zbigniew Wodecki. Wokalistom będzie towarzyszyć orkiestra Zbigniewa Górnego. Przez wszystkie 3 dni będą funkcjonować „Krainy” i „Mała scena PKZ”. Poza tym do wszystkich organizacji pozarządowych i klubów sportowych działających w naszym mieście skierowaliśmy zaproszenie do współtworzenia Dni Dąbrowy. Tak prezentuje się „plan ramowy”. Sukcesywnie będzie uzupełniany, o postępach i szczegółach będziecie na bieżąco informowani. Czekamy oczywiście na wasze pomysły i sugestie. Pozdrawiam Marcin Bazylak Naczelnik Wydziału Strategii, Promocji, Kultury i Sportu. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no i git, mówiłem, że będzie fajnie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Powiem szczerze ze tez jestem pod wrazeniem , Moze wymieniłbym Kayah na kogos innego , ale program i jak dla mnie lokalizacja na PLUS.
No i ta dyskoteka Radia ESKA, według mnie lepiej w Nemo, zeby na Hali to wypaliło to musiało by być z 3 tys osób a w Nemo z 700 i bedzie pieknie , tylko wiadomo musiałby to ktos uruchomic do tego czasu , no chyba ze UM wykorzysta swój obiekt i zrobi tam jednorazową impreze po dniach DG P.S mozna by jeszcze Picnic Country przesunac na Pogorie i poprawic jego preztiz który w ostatnich latach znacznie osłabł , pamietam pierwsze pikniki na Pogorii kiedy bywało tam mnóstwo ludzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
w nemo było by fajnie tylko, że ten pan dyrektor to jakiś dziwny i miał poprawić wizerunek i dochody parku, ale to z tego co mi wiadomo to jest nie chętny do wszystkiego
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 613 ![]() |
Witam serdecznie Nadeszła odpowiednia pora, aby przekazać aktualne informacje na temat tegorocznych Dni Dąbrowy. Jak już y DH „Centrum” i „Superjednostki” stanie „ Mała scena PKZ”. Na niej będą prezentować się lokalni artyści, grupy ę m. in. Pozdrawiam Marcin Bazylak Naczelnik Wydziału Strategii, Promocji, Kultury i Sportu. mam propozycję, żeby do programu Dni Dąbrowy dołączyć zlot motocyklowy i zlot pojazdów zabytkowych... co Wy na to ?? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
wszystko fajnie tylko że jak mam iść znowu na dni dąbrowy i słuchać piosenek o zagłębiu sosnowiec to mnie mdli na wstępie. dobrze że przeniesione do parku halera bo przynajmniej idzie się z tamtąd wydostać w cywilizowany sposób a nie przez nie oświetlone haszcze gdzie nawet policja nie zagląda żeby sprawdzić czy komuś śpiewający fani bijatyk stadionowych łba nie urwali. Na Zielonej proponowałbym zrobić rodzinną niedziele i wprowadzić zakaz spożywania alkocholu poza ogródkami piwnymi, zaprosić jakiś spokojny zespolik, kabaret i było by fajnie. Co do gwiazd ?? kwestia gustu, ja nie trawie reagge w wykonaniu białasów hehe. Kayah świetnie gra na żywo, choć niesą to moje ulubione klimaty doceniam. a no i termin, jak zwykle tragiczny, czy tak ciężko skumać że zakończenie roku szkolnego i pierwsze dwa dni wakacji to idealny termin na dni miasta ?? pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: pon, 15 sty 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 403 ![]() |
Witam , zapowiada się ciekawie :) , szczególnie fakt powrotu do Parku Hallera.
Z mojej strony zgłaszam chęć pomocy w uatrakcyjnieniu tegorocznych dni Dąbrowy Moja grupa www.azislight.yoyo.pl , z przyjemnością rozgrzejemy publiczność :) Pozdrawiam Dotyk Ten post edytował Dotyk pon, 26 mar 2007 - 13:06 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
"nie trawie reagge w wykonaniu białasów"
to nie wiesz, że konopiansi jak byli młodzi byli murzynami? |
|
|
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
a no i termin, jak zwykle tragiczny, czy tak ciężko skumać że zakończenie roku szkolnego i pierwsze dwa dni wakacji to idealny termin na dni miasta ?? pozdrawiam No, ale ktos ze studentow moze powiedziec, ze wtedy (koniec czerwca) to jeszcze trwa sesja i bez sensu taki termin. Poza tym wakacje to wakacje, troche osob wybywa z miasta. No i nie powiesz mi chyba ze 1 i 2 czerwca to bedziesz zakuwal przed zakonczeniem roku... :) Moim zdaniem termin jest OK. Najpierw dni Dabrowy a za tydzien dni Sosnowca. Potem moglyby byc dni Bedzina, Czeladzi... i caly miesiac mozna balowac hehe. P.S. Czy Kayah zagwarantuje rozrywke dla ogolu spolecznosci miejskiej? Hmm. Mam pewne watpliwosci. Ludzie znaja moze ze 4 piosenki w jej wykonaniu. No coz, pozyjemy zobaczymy. Ten post edytował rafi pon, 26 mar 2007 - 16:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
QUOTE Moim zdaniem termin jest OK. Najpierw dni Dabrowy a za tydzien dni Sosnowca. Potem moglyby byc dni Bedzina, Czeladzi... i caly miesiac mozna balowac hehe Witam! Dni Będzina mają być w ostatni weekend maja, potem Dąbrowa Górnicza a po nas za tydzień Dni Sosnowca więc tydzień w tydzień impreza w Zagłębiu :) pozdro |
|
|
![]()
|
|
z tymi ogniami to fajny pomysł, myślę że się ktoś odezwie
![]() a co do sobotniej gwiazdy, to jak nie Kayah to np. kto? wiem że była sonda, ale tak swoją drogą koto według was najlepiej by rozbawił publiczność nie licząc tych wykonawców z sondy PKZ ? oczywiście ja też nie jestem jakimś jej zwolennikiem, i ogólnie to nie bardzo mnie kręcą takie gwiazdy, ale musi ktoś grać dla tłumu, bo to masowa biba |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Ten zlot samochodów np. tuningowych to mógłby być całkiem ciekawy pomysł. Tyle tylko że ta inicjatywa musiałaby wyjść od UM. Tak czy siak z organizacją tego musiała by się zająć jakaś grupa która ma kontakty np. CTS DG ZOBACZCIE Chłopaki mają kontakty a i jakieś doświadczenie w tym względzie (organizacja Nemo Tuning Show).
A wracając do samej części koncertowej.. ![]() ![]() ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Witam!
Ja chętnie widziałbym jakiś KJS, czy Rally Sprint czyli taka półprofi próba wyścigu samochodowego ( odbywają się w Sosnowcu czy Będzinie ), więc może Automobilklub Dąbrowski po reaktywacji wyjdzie z taką inicjatywą. Było by fajnie i widowiskowo, a przy współpracy z automobilklubami z Będzina i Sosnowca również bezpiecznie ( doświadczenie ) pozdro Ten post edytował kursor pon, 26 mar 2007 - 20:36 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
No, ale ktos ze studentow moze powiedziec, ze wtedy (koniec czerwca) to jeszcze trwa sesja i bez sensu taki termin. Poza tym wakacje to wakacje, troche osob wybywa z miasta. No i nie powiesz mi chyba ze 1 i 2 czerwca to bedziesz zakuwal przed zakonczeniem roku... :) Moim zdaniem termin jest OK. Najpierw dni Dabrowy a za tydzien dni Sosnowca. Potem moglyby byc dni Bedzina, Czeladzi... i caly miesiac mozna balowac hehe. P.S. Czy Kayah zagwarantuje rozrywke dla ogolu spolecznosci miejskiej? Hmm. Mam pewne watpliwosci. Ludzie znaja moze ze 4 piosenki w jej wykonaniu. No coz, pozyjemy zobaczymy. na studiach zaocznych się nie zakuwa, się studiuje ;P |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
"Czekamy oczywiście na wasze pomysły i sugestie."
Wysłałem swoją sugestię do Pana i otrzymałem po upomnieniu się odpowiedź od p. Saltarskiej , że sugestia została przsłana do PKZ. To coś jak na Berdyczów, nie prawdaż? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmmm, przyznam się, że jak przeczytałem post Magistratu to doznałem szoku!
![]() Ale nie mam nic przeciwko temu, jeśli tylko lud się pomieści i nie poniszczy terenu wokół ;-) ZObaczymy, jak to wyjdzie w nowym miejscu - przynajmniej będzie blisko i będzie widać, że się coś dzieje jak ktoś spoza miasta i regionu będzie przejeżdżał Aleją Róż lub przez centrum DG ;-) bo dotychczas to tylko pasażerowie PKP z okien widzieli, że cuś się dzieje jak tyle ludu szło przez tory w takim zad...u ![]() Program imprezy całkiem niezły - no i 3 dni a nie jak rok temu na 90-lecie miasta tylko 2, w tym jeden dzień praktycznie z d... był! ![]() W piątek coś dla "młodych gniewnych", w sobotę dla mlodych i dla średniego wieku, a w niedzielę przede wszystkim dla średniego wieku i starszych - tak powinno być :) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
... ZObaczymy, jak to wyjdzie w nowym miejscu - ... Tak naprawdę Zielona to było "nowe miejsce", imprezy z okazji Dni DG całe lata były przed Pałacem i w parku. Na marginesie, gdyby ktoś był złośliwy, to mógłby sobie pomyśleć, że to PPP robi na złość PP ![]() ![]() ![]() Cieszy mnie pokaz ogni sztucznych w sobotę, może się wreszcie wybiorę pooglądać, bo lubię bardzo! Ale skoro tak blisko mam, to wypada pójść. Chociaż nie, zaraz, co ja gadam, odwołuję - 2 czerwca, otwieramy ze znajomymi sezon imprezą plenerową na skałkach więc chyba jednak nie... A może jednak??? -------------------- "Piorunochron na szczycie wieży kościelnej jest najlepszym dowodem na to, że wszyscy miewamy wątpliwości..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
(...)P.S mozna by jeszcze Picnic Country przesunac na Pogorie i poprawic jego preztiz który w ostatnich latach znacznie osłabł , pamietam pierwsze pikniki na Pogorii kiedy bywało tam mnóstwo ludzi. Jak dla mnie, to prestiż Pikniku w tym roku wzrośnie - będziemy gościć Grupę Furmana z Bielska. Bardzo energetyczna, rockowo-bluesowa odmiana country z mocnymi akcentami bluegrass'u - zwał jak zwał - po prostu świetnie można się przy ich muzyce bawić.Chociaż nie, zaraz, co ja gadam, odwołuję - 2 czerwca, otwieramy ze znajomymi sezon imprezą plenerową na skałkach więc chyba jednak nie... A może jednak??? Co 'jednak'? W sobotę na skałkach będziesz a w niedzielę na Wodeckiego pójdziesz... Nie marudź!
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli chodzi o dni DG to z tego co się orientuje to nastąpiły pewne zmiany i gwiazdą główną soboty będzie Blu Cafe, a nie Kayah, ale mi to w sumie bez róznicy. A T Love, który był by tu najlepszy miał zwyczajnie zajete terminy. Na całe szczęscie w piatek będzie Vavamuffin i Mangga, no i Konopians, a przed tym wszystkim scene rozgrzeją dobrze znani lokalnym miłośnikom takich rytmów chłopaki z libero wraz z przyjaciółmi (bedą niespodzianki)
![]() ![]() Oprócz tego od rana do popołudnia codziennie będzie działą scena mała, a tam program dla najmłodszych. Dla nich tez przewidziane jest wesołe misateczko, jakis legoland czy cóś takiego ![]() No i tak pokrótce przedstwia się program DNI DG. Oczywiście na tyle co się orientuję, ale zamieszczam to info, bo władze nic nowego nie piszą, a zmiany małe są. pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
no wlasnie na BIPie bylo Blue Cafe i jak forum wrocilo do zycia to zpaomnialem o tym napisac :)
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:24 |