Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Imprezy PKZ
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
mariuszek
picaro! nie pie*** głupot i się nie ośmieszaj! mad.gif do zamieszczenia relacji i kilku zdjęć nie trzeba żadnej przebudowy strony. czy ty masz ludzi za kompletnych idiotów?? jak popełniliście błąd to sie do tego otwarcie przyznajcie i najlepiej szybko go naprawcie. po ch** pisać o jakiś problemach ze stroną?? o innych imprezach można coś napisać a relacja z pikniku wymaga czasu i specjalnych przygotowań??
kolejna sprawa, która mnie roz**** to wystawy w pkz. ostatnio wziąłem urlop żeby spędzić z synem troche czasu. naiwnie liczyłem, że pkz ma jakąś ciekawą oferte dla dzieciaków, ale sie bardzo przeliczyłem. to co zobaczyłem to istna tragedia. w pseudogalerii w której powinna być wystawa "świat oswojony" trwa remont!!! mad.gif kilka prac na ścianie, kilka na podłodze, wokół kurz, wiertartki, narzędzia, listwy mad.gif byliśmy też na wystawie "nemesis" ale o tym chcielibyśmy szybko zapomnieć. amatorszczyzna niewyobrażalna. pare "portretów" zwierząt, nic szczególnego, bez jakiegoś konceptu, po prostu straszne!!! mad.gif jeśli tak ma funkcjonować najważniejsza instytucja kultury w mieście to ja jestem za natychmiastową likwidacją!!!

Mod: Na forum nie klniemy i nie obrażamy innych użytkowników! Jeśli następny Twój taki post będzie wyglądał tak samo, to będzie 2 ostrzeżenie
picaro
popierwsze to nie pierdo... ale piszę i staram się odpowiadać zainteresowany do czego nikt i nic mnie nie obliguje. Po drugie, żeby jakoś to wyglądało na stronie to musi ona być przebudowana, bo obecnie jest misz masz i nad tym parcują informatycy i reszta. Pozatym o jakich to imprezach pan pisze, że niby były z nich relacje? nie kojarze jakoś takich, były ale informacje o nich i o pikniku też. Narazie są zdjęcia z Dni DG. I będą niebawem z pikniku. W galeri faktycznie jest krótki remont co mnie też zdziwiło, ale niebawem będzie znów otwarta. I to jest lipa. Pozatym w drugiej galeri wciąż prowadzone są warsztaty i jakoś niektórzy są zadowoleni. Ale pewnie nie każdy to lubi. Są też warsztaty gry na gitarze. A wystawa Nemesis nie była tak tragiczna jak pan pisze. I skąd tyl złości w panu?
picaro
i sorki za pomyłke ale chodziło o wystawę Mimesis
spinacz
ehh głupoty piszesz
mariuszek
hehe no nie wiedziałem, że nadal mamy cenzure nawet w necie i nie mogę przeklinać, ale h... z tym tongue.gif picaro - sporo ludzi jest urlopie (!!!) i co z tego , taka wielka instytucja a tu się tłumaczą że urlopy mają... to nie róbcie wtedy imprez albo ściągajcie z urlopów. Ciekawe co by powiedział szef normalnej firmy(prywatnej) na taki burdel?? powiedziałby - WON. a co do tego że się nazbyt wkurzam to wyjaśnie ci panie picaro, że mam prawo bo wydajesz MOJE pieniądze na głupoty. mad.gif
picaro
drogi panie Mariuszu. Ja wydaje pana pieniądze ? a ciekawe w jaki sposób ? pewnie przez to, że płaci pan podatki ? ja tez je płace ale kasy to z PKZ nie dostaje więc raczej pańskimi pieniędzy nie szastam. I obecnie juz nie zabieram głosu w sprawie PKZ. Bo to w sumie bezsensu. Pozdrawiam
mariuszek
A pewnie obraź się Pan. Ja juz na tyle długo żyje na tym świecie, że wiem, że jak sie komuś prawde powie i skrytykuje to przedstawiciele takich %*&*#@ jak PKZ zawsze powiedzą, że już nie będą rozmawiać na ten temat. Przymij chociaż do swoej świadomości, że szastacie Moimi TAK MOIMI pieniędzmi, co roku z budżetu (czyli jak słusznie zauważyłeś, poczym szybko sie wyparłeś) z moich podatków macie kawusie i ciasteczka. I zgadazm sie, dla mnie to też już koniec tej dyskusji bo to nie ma sensu jeśli ktoś upiera się bez żadnych argumentów (patrz swój ostatni post) przy swoich racjach.
picaro
ależ ja się nie obrażam, tylko również chciałem zakończyć tę dyskusję smile.gif a za ciasteczka dziękuje panu bo nie lubie słodkiego. Patent na parwdę zapewne pan posiada, więc nie będe się dalej kłócił gdyż z dyskusji o pikniku wyszło że ma pan ogólne pretensje do PKZ ale to pana prawo. A ja pan pieniędzmi nie szastam bo powtarzam, że NIE pobieram żadnego wynagrodzenia z PKZ ani z UM i też płacę podatki.

i co jeszcze dodam to tyle, że też niepodoba mi się sposób funkcjonowania wielu instytucji w naszym mieście (i nie tylko) w tym częsciowo PKZu. Ale wolę coś robić, niż mieć ciągłe pretensję, bo szkoda mi życia. Oczywiście czasami też narzekam, rzecz ludzka.
kursor
Hej mariuszek!

Pozowałeś tam nago że tak czekasz na galerię z Pikniku??

:)

pozdro
Arbas
Z poprzednich postów wynika, że mamy w PKZ aż 2 galerie!
Czy to 2 pomieszczenia tej samej galerii, czy 2 różne "instytucje"? Ktoś zna szczegóły? Dzięki za ewentualne info.
mariuszek
nago nie nago co cie to obchodzi , zdjecia powinny byc i tyle, a z resztą nie gadam z tobą cześć kursorek papa
picaro
do Arbas

są to dwie różne galerie prowadzone przez dwie różne osoby, obie znajdują się na parterze, jedna przy kasie PKZ (po lewej stronie od sali teatralnej), a druga - galeria "Bez podziału"(po prawej stronie sali teatralnej). Co tam było wcześniej to nie pamiętam. Więcej wiadomości na ten temat nie posiadam.
Arbas
Dzięki Picaro za informację.
Galeria Pani Sylwii Nowak znana jest od lat i świetnie prosperuje - co miesiąc nowa wystawa.
Ciekawe co zaprezentuje mieszkańcom ta druga "Bez podziałów" ? Pewnie jesteś zorientoweany kiedy będzie tam wystawa. Daj znać na forum - za co dzięki.
picaro
Z tego co mi wiadomo to obecnie jest tam wystawa "Świat Oswojony" http://www.palac.art.pl/content/view/309/ i zdaje się, że ma potrwać do końca lipca. Tyle, że widziałem też tam jakiś remont tzn. przemeblowanie wystawy, ale ponoć chwilowy miał być, więc może już jest otwarte.
picaro
Imprezy w PKZ - wrzesień i październik

Kliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznik[attachment=191:attachment

więcej informacji na temat tych imprez na www.palac.art.pl

Ponad to:

UROCZYSTY KONCERT INAUGURUJĄCY ROK KULTURALNY 2007/2008
POD TYTUŁEM „MISTRZ I UCZEŃ”
KTÓRY ODBĘDZIE SIĘ W DNIU 5.X.2007 O GODZ. 16:00

W programie:
SOJKA BAND p. kier. Jerzego Sojki
ZESPÓŁ „WHITE SHADOWS” p. kier. Małgorzaty Orzeł
ZESPÓŁ „GOŁOWIANIE” p. kier. Małgorzaty Kurtyki
PARY TANECZNE SZKOŁY TAŃCA „MARENGO” p. kier. Adama Słabiaka
ZESPÓŁ „KMF” p. kier. Sławomira Leśniaka
PROWADZENIE KABARETY MŁODZIEŻOWE p. kier. Jarosława Cyby
Imprezy towarzyszące: wystawa prac dziecięcych p. kier. Sylwii Nowak
wernisaż twórców profesjonalnych p. kier. Sonii Wilk

W dniach 18-27 września 2007 roku odbędzie się w Dąbrowie Górniczej
I Międzynarodowy Konkurs Muzyczny im. Michała Spisaka.

7.10.2007 o godz. 20:00 Marcin Daniec. Bilety w cenie 30, 35, 40zł
Arbas
Picaro!
Może parę słów informacji o Międzynarodowym Konkursie
Muzycznym Spisaka?
Takiej imprezy w DG jeszcze nie było, a prasa-radio-telewizja jakoś skąpo zareagowały.
Co innego gdyby impreza miała miejsce na Śląsku! Byłoby pisania i filmowania!
Nie każdy miał mozliwość tam być i miód wino pić,
napisz więc coś dla nas od siebie.
picaro
Cóż wstęp na przesłuchania jak i na koncert inauguracyjny oraz koncert laureatów, a więc na całą imprezę był wolny. Więc jeśli ktoś miał tylko czas i ochotę mógł wpaść i posłuchać. Osobiście byłem tylko na koncercie inauguracyjnym oraz częściowo na przesłuchaniach na Oboju. Nie jestem muzykiem, a tym bardziej znawcą tego typu muzyki, ale przyznam że przesłuchania były nawet fajne. I biorąc pod uwagę głosy komisji konkursowej to poziom był niezły. Konkurs na Obój wygrała Niemka. O klarnecie nie wiem nic. Ogólnie zjechało się troszkę młodych i utalentowanych muzyków z całej Polski, Europy i nawet Azji. Rozdawano też całkiem fajne dwujęzyczne książeczki dotyczące muzyki Spisaka oraz festiwalu i każdy zainteresowany mógł coś tam poczytać i dowiedzieć się więcej. W zeszły czwartek odbyła się też mała impreza na placu przed PKZ, były "Złote Dziewczyny", szczudlarze i tancerze ognia oraz Big Band z PKZ. Miała to być promocja imprezy. No i właśnie co do promocji to straszna lipa sad.gif Cóż bardzo słaba promocja imprezy i organizacja też średnia. Jednak może jak na pierwszy międzynarodowy konkurs to nie najgorzej. W każdym razie mogło być lepiej. Przy czym to Urząd Miasta podejmował wszystkie ważne decyzje dotyczące tej imprezy. W przyszłym roku podobno konkurs ma być kontynuowany lecz na inne instrumenty. Pytanie tylko czy jest to impreza, która na dobre za gości w głowach i sercach mieszkańców naszego miasta. Bo z tego co wiem są to olbrzymie koszty, a czy naprawdę jest aż tak duże zainteresowanie w naszym mieście takim konkursem. Należy też dodać, że organizacja z prawdziwego zdarzenia i rozkręcenie tego konkursu wiąże się z jeszcze większymi nakładami finansowymi. Ale może warto... smile.gif
Arbas
Uzupełniając Picaro:

27.09, w czwartek odbył się Koncert Laureatów i nastąpiło wręczenie nagród. W piątkowym /28.09/ dodatku Dziennika Zachodniego-Dąbrowa Górnicza, a więc nazajutrz, przeczytaliśmy dość obszerną /wierszówka/ aczkolwiek enigmatyczną relację z konkursu, sugerującą czytelnikom, że konkurs trwa w najlepsze.
Ot, Pan Redaktor pisał z zawodnej pamięci lub skąpej wyobraźni. Pewnikiem, na blank do PKZ nie wstąpił,
programu konkursu nie przeczytawszy...
Nazwiska laureatów poznamy pewnie w następnym dodatku DZ dla Dabrowy czyli z ponadtygodniowym opóźnieniem lub w Przeglądzie Dąbrowskim z opóźnieniem jeszcze większym.
Sytuację tłumaczę sobie tym, że DZ patronem medialnym imprezy nie był /dlaczego?/ i może pisać lub nie pisać kiedy chce.
spinacz
informacja o wynikach konkursu jest na stronie UM. szkoda ze konkurs nie miał żadnej promocji, mozna było pokazać DG i konkurs jako odskocznie do wielkiej kariery dla młodych talentów. mozna było pokazać ze w koncu w DG jest jakaś impreza kulturalna z prawdziwego zdarzenia a nie kolejne popłuczyny serwowane dotychczas. no ale cóz, nic z tego nie było, konkurs przeszedł bez echa. mam nadzieje, że chociaż udział w nim jakos pomoze tym młodym muzykantom. moze CV sobie podrasują wpisując udział w międynarodowej imprezie biggrin.gif
Arbas
Osoby, które miały szczęście i zaszczyt uczestniczyć w Koncercie Inauguracyjnym Konkursu Spisaka odniosły wrażenie, iż uczestniczą w kampanii wyborczej lewicy.
Pan Dyrektor Perz wystąpił na tle WIECZOROWO /była godz. 19-ta/ ubranych zacnych Gości w jasnym garniturze i czerwonym krawacie.
Gratulujemy wyczucia chwili!
spinacz
dwa proste pytania: rozmawiales z wszystkimi uczestnikami, ze znasz ich wrażenia? na czym polegała kampania lewicy, na czerwonym krawacie dyrektora? biggrin.gif
picaro
Aktualności dotyczące imprez w Dąbrowie Górniczej mozna znaleźć na: http://cojestgrane.pl
Obecnie są tam tylko imprezy z PKZu dlatego wpisuje w ten wątek. Z czasem może jednak więcej osób zacznie korzystać z tej darmowej reklamy.
Oczywiście imprez PKZ także na stronie www.palac.art.pl

pozdro
picaro
Obszrniejsza relacja wraz z wynikami konkursu jest na stronce Urzędu Miasta http://dabrowa-gornicza.pl/?nodeid=news&am..._glowny_id=7963
mariuszek
do picaro. czy w PKZ są jakieś rekrutacje? znaczy ja szukam pracy. od lipaca jestem na zasiłku. w 2001 roku ukończyłem wieczorowo technikum sztygarka. prosze o szybka reakcje.
Dave
CYTAT(mariuszek @ pon, 15 paź 2007 - 12:23) *
do picaro. czy w PKZ są jakieś rekrutacje? znaczy ja szukam pracy. od lipaca jestem na zasiłku. w 2001 roku ukończyłem wieczorowo technikum sztygarka. prosze o szybka reakcje.

ROTFL! Rekrutacje... LOL laugh.gif
spinacz
mam pytanie. jakis czas temu miał sie odbyć w pkz koncert anny marii jopek. były plakaty, zapowiedzi ale potem cisza. czy ten koncert w ogóle sie odbył? moze był ktos i napisze jak wypadł
picaro
witam!
Koncert był świetny, jak dlamnie jeden z ciekawszych w życiu jakie dane było mi obejrzeć, a przede wszytskim usłyszeć. A w DG to już napewno najlepszy jaki się odbył. Owacje na stojąco przy sali wypchanej po brzegi i długi bis mówią same za siebie (koncert miał trwać około 1,5 a trwał jakieś 2 h i 10min). Muzycy wraz z panią Anią byli także bardzo zadowoleni smile.gif . W końcu mamy piękna salę teatralną, a w połączeniu z bardzo dobrym oświetleniem i dźwiękiem (oczywiście sprzęt specjalny na ta trasę czyt. jedn z najlepszych w Europie) można stworzyć niesamowity spektakl - i tak własnie było.
Wkrótce na stronie PKZ powinna pojawić się galeria zdjęć z koncertu i w sumie to nie wiem dlaczego jeszcze jej nie ma wink.gif
mariuszek
o widze że pan picaro już jest na forum co z moja ofertą , komu dać życiorys? ja też lubie anne jopek bardzo!!! czym sie pan akurat zajmuje w pałacu bo ja np mógłbym wypożyczać książki albo robić imprezy jakiś np zagranicznych piosenkarzy bo lubie muzyke. zadowole sie w sumie czym kolwiek byle bym robił. jak mi pan poda adres mail to przesle ci życiorys. najlepiej zebym robił na 2 pietrze tam co są te duże okna. pozdrawiam pana picara serdecznie i prosze o odpowiedz. ja jestem robotny nie boje sie zadnej pracy prosze to przekazac w pałacu.
mały
Też byłem na koncercie i bardzo mi się podobało. Świetni muzycy (Napiórkowski, Smoczyński i inni), świetne solówki. Muzyka dość specyficzna i pewnie nie wszystkim by się spodobała (w końcu to nie Doda ani Bajm) ale jeśli ktoś lubi takie klimaty to faktycznie koncert był super. Podobało mi się że AMJ nie olała publiki. Bisowali 3 razy i nie były to bisy "programowe". Swoją drogą od roku na stronie PKZ wisi sonda "Wybierzcie zespół to wam zagramy". Ciekawe ile czasu jeszcze będzie trwało głosowanie dry.gif
picaro
witam smile.gif
galeria zdjęć z koncertu A.M.Jopek jest już na stronie PKZ, a dokładnie pod tym linkiem http://www.palac.art.pl/component/option,c...d,142/catid,38/
zapraszam także do obejrzenia innych nowych (czyt. uzupełnionych) galerii smile.gif
na stronie także nowa sonda, również zapraszam do udziału (tym razem bardziej realna do spełnienia wink.gif ), a w niedalekiej przyszłości (taką mam nadzieje wink.gif ) nowa odsłona strony www PKZ, ale o tym ciiiiiiiiszzzzzza....
no i zapraszamy do KINA !!! (dla tych co jeszcze nie wierzą, że działa i tych co leniwi albo wolą multi... fotki z kina wkrótce na stronie www - żeby nie mówili, że nie wiedzą jak kino w DG wyglada).

pozdrawiam
Dami7
CYTAT(mały @ pią, 19 paź 2007 - 13:11) *
Też byłem na koncercie i bardzo mi się podobało. Świetni muzycy (Napiórkowski, Smoczyński i inni), świetne solówki. Muzyka dość specyficzna i pewnie nie wszystkim by się spodobała (w końcu to nie Doda ani Bajm) ale jeśli ktoś lubi takie klimaty to faktycznie koncert był super. Podobało mi się że AMJ nie olała publiki. Bisowali 3 razy i nie były to bisy "programowe". Swoją drogą od roku na stronie PKZ wisi sonda "Wybierzcie zespół to wam zagramy". Ciekawe ile czasu jeszcze będzie trwało głosowanie dry.gif

Żałuję, że nie byłem...
Byłem na poprzednim, równie gorące przyjęcie i fantastyczna reakcja ze strony artystów, bisowali chętnie i długo. Sama Ania była zdumiona przyjęciem przez publiczność, robiła ze sceny zdjęcia sali nabitej po brzegi i wspominała, że przy Jej pierwszym pobycie w DG na sali były pustki.
Zauważam, że dąbrowska publiczność chętnie uczestniczy w koncertach i spektaklach dla odrobinę bardziej wymagającego widza. Sam byłem między innymi na koncertach AMJ, "Raz-Dwa-Trzy", spektaklu "Piwnicy pod Baranami" - świetna reakcja widzów, wszystkie miejsca wysprzedane.
georgeb
Zauważyłem na PKZ-cie reklame, ze 16.11.2007 zagrają Habakuk i Skankan (za reggae nie przepadam, ska można posłuchać). Na jakimś forum przeczytałem ze bilety są po 37 zeta, no przepraszam bardzo to ja sie pytam dla kogo ten koncert, i gdzie on ma sie odbyć?? Jeżeli w głównej sali to zaszło jakies totalnie nieporozumienie, nie wyobrażam sobie siedzących w fotelach fanów ska (jak wogóle sie ktoś zjawi bo cena biletów europejska) no głupota totalna
menago
jest info o tym koncercie na stronie pkz
http://www.palac.art.pl/content/view/352/
bilety 30-37pln...troche drogo,
nie spodziewam sie tlumow, chyba ze znany zespol przyciagnie znawcow gatunku...
Arbas

"Włos się jeży-oczy w słup" jak mawia mój sąsiad, gdy w repertuarze ambitnego jak zapowiadała Sz.Dyrekcja PKZ kina KADR występuje filmidło pt: "Adolf H.-Ja wam pokażę".

Są granice śmieszności i przyzwoitości, których przekraczać nie należy.
Potwór-psychopata bohaterem komedii...
Wg niektórych tfurcuf / m.in. niemieckich/ kilkadziesiąt lat temu świat śmiał się do rozpuku z tej strasznej postaci.
Nie poszedłbym na ten film nawet za dopłatą.

A zapowiadano w listopadzie dobry film z przekornym tytułem "Pora umierać" - nagroda publiczności na ostatnim festiwalu i kreacja 92-letniej Danuty Szaflarskiej. To były i są aktorki!
Pamiętacie genialną Feldman w "Nikiforze"?

Tak więc kiedy będzie wyświetlany film, na który się wybierałem w większym gronie /patriotycznie/
do rodzimego kina w PKZ?
Skończy się pewnie na Katowicach jak zwykle.
mariuszek
Boże pobogosław, że to nie takie Arbasy decydują co leci w kinach-Amen. Nie chce mi się pisać o tym że to jest film, sztuka, kwesta gustu itd .Najlepiej żeby leciał tylko "Katyń", "Paież" i "Jak faustyna została zakonnicą 3" A tak z ciekawości to ta większa, patriotycznba grupa:) to takie milutkie chłopaki z zielonymi opaskami na ramieniach? pozdrawiam wszystkich
picaro
Panie Arbas powiem tylko tyle, że głupio jest oceniać filmu, którego się nie widziało. To coś w stylu jak gdybym czytał recenzję jakiegoś koncert pisaną przez dziennikarza, który nie raczył być na koncercie, bo nie lubi np. jazzu, albo disco polo. A czasem nawet koncert disco polo może nieść za sobą jakieś wartości, choć mi to też ciężko przełknąć. Czasami nawet kicz posiada swoją wartość. Sam nie wiem jaki jest nowy film Levyego, ale jest to produkcja naszych sąsiadów i może warto zobaczyć jak ma się u nich kino z cyklu parodie. To nawet miłe, że oni się z tego potrafią śmiać, bo u nas z tym gorzej sad.gif
Z cyklu filmów bardziej ambitnych mamy obecnie przegląd Davida Lyncha - naprawdę klasyki kina.
A te filmy, które pana interesują będą : http://www.palac.art.pl/content/blogcategory/63/145/ proszę zaglądać na stronę.

Arbas
Panie Picaro!

Nie oceniałem poziomu artystycznego komedii o Hitlerze i z mojej wypowiedzi jasno wynika, że filmu tego nie widziałem i oglądać nie będę. To taki mój prywatny protest.

Ustosunkowałem się natomiast do samej idei przedstawienia hańby XX wieku w konwencji komediowej
oraz rozczarowaniu, które spowodował repertuaru kina KADR szumnie przez prawie rok zapowiadanego jako kino ambitne. Niestety jeden Lynch tego nie załatwi.

"To miłe, że oni /w domyśle Niemcy z hitleryzmu/ się z tego potrafią śmiać" koniec cytatu z Pańskiej wypowiedzi.

Dziś się śmieją, jutro zapomną, pojutrze powtórzą.
Mnie to już nie obejmie, ale Pana dzieci lub wnuki, kto wie?
Czy wtedy też będzie Panu do śmiechu?

picaro
Nie bardzo rozumiem co ma pan na myśli, że repertuar jest taki kiepski?
Fakt, że premier tu nie mamy i długo albo i nigdy ich nie będzie, jednak niech mi pan wierzy - jeśli pan może. Filmy są i tak niezłe jak na kino, które dopiero rusza. To nie tak prosta sprawa pozyskac kopie z obiegu, zwłaszcza że nie jesteśmy jeszcze w Sieci Kin Studyjnych. Z czasem wszystko powinno się układać coraz lepiej smile.gif
Jednak takie tytuły jak: "Pora umierać", "Sztuczki", "Wszytsko będzie dobrze" to sa najnowesze Polskie produkcje i myślę, że to dobre filmy, a napewno warte obejrzenia.

Co do filmu "Adolf H...." to cóż takie filmy też mają odbirców. Jednak co do powyższych uwag
CYTAT
Dziś się śmieją, jutro zapomną, pojutrze powtórzą.
Mnie to już nie obejmie, ale Pana dzieci lub wnuki, kto wie?
Czy wtedy też będzie Panu do śmiechu?

ma pan rację, ale nie sadze, żeby ten film był akurat pośmiewiskiem z hitleryzmu i miał na celu jakąś drwinę z całej targedi jaką był Nazizm. Co prawda nie oglądałem go ale z recenzji wynika, że to raczej ośmiesza postać samego Hitlera i inych generałów.
Pond to nie jestem z ograniczaniem sztuki. Nawet jeśli niektóre tematy sa nie wygodne i niesmaczne. Poza tym dalej na świecie giną ludzie, dalej mamy do czynienia z masowymi morderstwami, obozami pracy itd. Często w tym wszystkim uczestniczym nie świadomie, kupujac różnorakie towary jak choćby komórki czy laptopy. I cóż wypadało by ich przestać używać, a czy da się tego dokanać ?
picaro
UWAGA!!!
ZMIANA CENY BILETÓW NA PIĄTKOWY KONCERT HABAKUK&SKANKAN
WSZYSTKIE BILETY PO 30 PLN
michu
tak się zastanawiam, czy obniżenie ceny spowoduje wzrost zainteresowania...
PKZ nie specjalnie się nadaje na takie festy, bardziej sprawdziłby sie klub typu Antidotum, Piwnica pod spodem, czy Ś.P. U Desmonta, tyle, że takiego miejsca w DG raczej nie ma (Enigma po kilku fajnych imprezach przerzuciła się na dyskoteki angry.gif mad.gif ).
Piwka też raczej nie będzie się można napić, więc trochę lipa.
Ale wybrać się trzeba.
Ale za to po koncercie szykuje się afterparty w komitywie z soundsystemem "Yardee Sound" więc będzie można zabalować!!!
picaro
Zdjęcia z ostatniego występu Kabaretu Moralnego Niepokoju w PKZ 11.11.2007
http://www.palac.art.pl/component/option,c...d,142/catid,59/
filip13
Kabaret Moralnego Niepokoju rządzi. Choć... w sumie wole Kabaret DNO wink.gif
menago
a tak z ciekawosci zapytam, jaka byla frekwencja na tym koncercie??
picaro
około 200 os.
picaro
Ważna informacja dla wszystkich którzy wybierają się na kabaret
ANI MRU MRU

Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH OD ORGANIZATORA WYSTĘP KABARETU ZOSTAŁ PRZENIESIONY
Z DNIA
01.12.2007
NA DZIEŃ
13.12.2007 - czwartek

PRZEPRASZAMY!!!
Dave
A ja chciałem iść parę dni temu na film do "Kadru" i guzik z tego wyszło - byłem sam a film puszczają dopiero przy minimum 2 osobach chętnych sad.gif
Ciekawe, czy dziś albo jutro będzie to samo... :/
Dave
No i jak tam to nasze "kino"?! Rusza coś czy dalej nic? I dalej, jak będe chciał iśc na film to będzie "przykro nam, ale musi być minimum 2 osoby, żeby puścić film"?! :[
szer
Hmmmm ja troche nie rozumiem :/... Dla dwóch osób im się opłaca puścić film, a dla jednej nie? Pozatym tak działa reklama w naszym mieście :/. Przecież jakby ludzie wiedzieli o tym to by raczej chodzili.
picaro
witam!o reklamie już pisałem smile.gif co do frekfencji, to zależy od filmu np. na "Pora umierać" jest troszkę ludzi, na "Munholland Drvie" Lyncha też było sporo ludzi.Co do ilośc osób to jest też tak, że to nie tylko wymysł Kina Kadr, są pewne normy które "narzucają" np. dystrybutorzy filmów m.in. również ceny biletów.A sposób na to by film był puszczony mimo pustej sali jest prosty: trzeba zaprosić jakąś niewiaste wink.gif acha i odnośnie kina mamy tu inny wątek, bo choć to w PKZ to jednak troszke osobny temat wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.