Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Imprezy PKZ
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Arbas
3.XII, godz. 19.30 "Pora umierać" - seans odwołany, mimo że w repertuarze DZ jest obecny.
Podobno inspekcja strażacka. O takiej godzinie?! Może warto widza uprzedzić?
picaro
Za tą sytuacją pozostaje tylko przeprosić widzów.

Więc PRZEPRASZAM smile.gif

Jednak muszę przyznać, że nie tylko widzowie byli tym zaskoczeni, tak więc brak owej informacji w repertuarze wynikał z braku wiedzy o tej inspekcji. Przy czym ewidentnie wina leży po stronie PKZ.
picaro
dla zainteresowanych zdjęcia z występu zespołu Carrantuohill & Robert Kasprzycki
http://www.palac.art.pl/component/option,c...d,142/catid,62/
http://www.palac.art.pl/component/option,c...eNo,2/offset,0/
michu
byłem w sobotę w kinie w PKZ i było całkiem miło, czysto, schludnie do jakości obrazy czy dźwięku nie mam uwag. Ogólnie fajnie.
Tylko prośba - nie wpadajcie na pomysły z popcornem, napojami itp sprzedawanymi przed seansami i zachowajcie równowagę pomiędzy repertuarem masowym i takim bardziej niszowym.

No i życzę wytrwałości w dążeniu do zaistnienia kina w świadomości mieszkańców - bo to musi potrwać....

picaro
dziękuje za tą pochlebną opinie, bo to właśnie jest najlepsza reklama smile.gif

Dave
CYTAT(michu @ pon, 10 gru 2007 - 14:58) *
byłem w sobotę w kinie w PKZ i było całkiem miło, czysto, schludnie do jakości obrazy czy dźwięku nie mam uwag. Ogólnie fajnie.
Tylko prośba - nie wpadajcie na pomysły z popcornem, napojami itp sprzedawanymi przed seansami i zachowajcie równowagę pomiędzy repertuarem masowym i takim bardziej niszowym.

No i życzę wytrwałości w dążeniu do zaistnienia kina w świadomości mieszkańców - bo to musi potrwać....

Miałeś to szczęście, że seans się odbył? Bo ja byłem 3 razy w róznych porach i dniach i g... obejrzałem, bo do kina teraz "nie można" chodzić samemu! angry.gif
picaro
Można chodzić samemu, jednak takie są wymogi dystrybutorów, że poniżej dwóch osób kopi nie warto eksploatować. Tak więc życzę wytrwałości i jednocześnie liczę, że skoro pan tak często wybiera się do kina (w domyśle: lubi pan filmy i kino) to jednak szybko się pan nie zrazi.
Jednocześnie pragnę poinformować, że frekfencja ma tendencję wzrostową smile.gif
Dave
Ano często! Odkąd w pewnej gazecie niemal co tydzień wygrywałem wejściówki do róznych kin na Śląsku i Zagłebiu to kino polubiłem - nawet mało komercyjne i ambitne filmy! Stąd baaardzo chciałem iść do PKZu do nowego kina a tu guzik! Może jeszcze raz spóbuję kiedyś, ale to przy okazji - bo jak mam iść w ciemno specjalnie i zaraz się wrócić, co nie było innych osób to mam to gdzieś. :>

PS. Czemu "pan"? Dave jestem! ohmy.gif
picaro
Ok Dave
to tak z grzeczności pan wink.gif
picaro
Witajcie w nowym roku rolleyes.gif

Zapraszamy na najbliższe imprezy do PKZ oraz do Kina Kadr ( http://www.palac.art.pl/content/blogcategory/63/145/ )

W styczniu pojedynek kabaretów Neo-nówka i Paranienormalni (bilety są już dostępne w kasie PKZ, cena: 35 i 30 zł) wink.gif
W lutym spektakl Teatru Polonia "Boska" wystąpią m.in. K.Janda, W.Zborowski, M.Stuhr (bilety są także dostępne w kasie PKZ w cenie: 85, 80 i 70 zł)

Zapraszam także najmłodszych na Ferie z filmem od 12.01 do 27.01
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
picaro
Zainteresowanych zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć z ostatnich imprez w PKZ, tj. Mikołajki, Koncert Raz Dwa Trzy i Kabaret Ani Mru Mru:
http://www.palac.art.pl/component/option,c...d,142/catid,29/

pozdro
militarius
Witam.
Słyszałem, że zbliża się rocznica 50-cio lecia Pałacu Kultury Zagłębia. Okrągła rocznica tej zasłużonej placówki. Ma odbyć się podobno galowy koncert. W związku z tym, że swego czasu brałem udział w pracach różnych zespołów w PKZ postanowiłem zdobyć wejściówkę na tą imprezę ale wcześniej dowiadywałem się jaki będzie program tego koncertu i tu niemiłe zaskoczenie. Oprawę muzyczną ma podobno zapewnić Miejska Orkiestra Dęta. To chyba jakiś kawał. Galowy koncert bez żadnego zespołu rockowego, których w Pałacu jest kilka, a szczytem lekceważenia ludzi kultury w naszym mieście jest brak w programie występu najlepszej grupy w Pałacu, jednej z najlepszych w województwie-Big Bandu z Pałacu. Panowie muzycy, czy olewacie całkowicie swoich fanów i sympatyków? Dlaczego nie bierzecie udziału w tym koncercie? Czekaliśmy na was już na kilku imprezach (Dni Dąbrowy, Złota Miejscowość, WOŚP i innych). Niestety daremnie. Czy macie takie wysokie aspiracje, że na lokalnych imprezach już nie grywacie?
A może przyczyna jest inna? Może po prostu nie jesteście zapraszani na te imprezy? W takim wypadku jest to bardzo duża niekompetencja organizatorów imprez (Myślę, że w tym wypadku prawdopodobnie PKZ). Jak można nie promować naszego miasta przez pokazywanie tak profesjonalnej grupy?
Myślę, że ktoś odpowie mi na te pytania, a jak to jest prawda z tą Orkiestrą Dętą to olewam ten koncert i jego organizatorów. Myślę, że niedługo ktoś ich za to rozliczy.

Pozdrawiam
Arbas
Jeśli jak piszesz Big Band jest z PKZ, to zagranie na takim i każdym innym koncercie "pałacowym"
jest niejako obowiązkiem tamtejszych zespołów. To tak, jakby orkiestra filharmonii odmówiła zagrania
w swojej siedzibie.

Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to najczęściej chodzi o pieniądze. . .

Do Gali 50-lecia jeszcze cały tydzień, więc wszystko się może zdarzyć - nawet Big Band może zagrać.
Nie wiadomo tylko, czy widownia zechce go słuchać po takich przepychankach.
toni
Znam sprawę z pierwszej ręki. Big Band przygotowywał się do galowego koncertu kilka miesięcy robiąc nowy repertuar. Niestety na dwa tygodnie przed koncertem został poinformowany, że nie weźmie w nim udziału. Jeżeli chcesz się dowiedzieć coś bliżej to zgłoś się do Dyrekcji PKZu i spytaj dlaczego tak się stało (o pieniądzach nie było wogóle rozmowy).

Pozdrawiam

P.S. Jeżeli chodzi o widownię to jeszcze nie było takiego koncertu, żeby nie było na nim fanów dobrej muzyki.
Jerzy Sojka
Oświadczenie lidera grupy muzycznej Sojka Band

W związku z kierowanymi do mnie pytaniami oraz mnożącymi się domysłami, w tym szkodliwymi dla zespołu, pozwalam sobie przekazać fanom i mieszkańcom miasta moją wiedzę o zaistniałej sytuacji. Czuję się „wywołany do tablicy” po powyższych wypowiedziach i kierowanych do mnie pytaniach .
Na wstępie z całą stanowczością oświadczam, że nigdy nie lekceważyliśmy, czy „olewali” publiczności, wręcz przeciwnie. Właśnie z szacunku dla publiczności do każdego koncertu Big Band przygotowuje się bardzo starannie, więc nie powinno dziwić, że tego samego oczekuje od innych.
Ja udostępniam zupełnie za darmo moje autorskie aranże utworów, uczestniczę (też za darmo!) w występach jako muzyk, nie tylko dyrygent. Oświadczam, że za udział w koncertach nie pobieram żadnych dodatkowych pieniędzy, grając w ramach obowiązków instruktora muzycznego. Zgromadziłem wokół siebie prawdziwych pasjonatów muzyki, którzy „społecznie”( w kapitalizmie i młodzieży nieznane słowo) uczestniczą w próbach, a nawet występach. Współpracując ze mną od wielu, wielu lat i grając ze mną nawet za darmo, zadają kłam tym, którzy przypięli mi łatkę demona, z którym współpraca jest trudna:)
Ludzie pracujący ze mną (muzycy, wokaliści) to nie tylko dąbrowiacy. Niektórzy przyjeżdżają na próby z innych miejscowości (Olkusz, Jaworzno, Siemianowice, Sosnowiec, Katowice) tracąc czas, pieniądze na dojazdy, wykorzystując prywatne, drogie instrumenty, zużywając własne akcesoria muzyczne (stroiki, struny itp.). Wszystko dlatego, że chcą i potrafią grać tylko, jakoś rzadko mogą! Nie graliśmy podczas Dni Dąbrowy Górniczej i innych imprez, bo nikt nam tego nie zaproponował. Zapewniam, że byliśmy w pełni przygotowani do występu i nie baliśmy się deszczu o co nas podejrzewali fani. Teraz jesteśmy podejrzewani o „gwiazdorstwo”, niesubordynację, pazerność i nie wiadomo o co jeszcze.
Jesteśmy jedyną taką formacją muzyczną w regionie i zapewniam Cię Arbas, że ludzie chcą nas słuchać. Od pewnego czasu nie mamy jednak zbyt wielu okazji do zaprezentowania swojej muzyki i umiejętności. Mogli nas natomiast słuchać w listopadzie 2007 w Sosnowcu, podczas jubileuszu Wyższej Szkoły Humanitas. Jeśli ktoś jest ciekaw opinii o naszym występie, odsyłam do strony www. e-sosnowiec.pl. (archiwum działów „Wiadomości” i „W obiektywie”). Przy okazji serdecznie pozdrawiamy tamtejszą wspaniałą Publiczność, dziękując za gorące przyjęcie i przychylne opinie na forum internetowym. Grać dla Państwa było dla Sojka Bandu prawdziwą przyjemnością!!!
Do koncertu z okazji 50-lecia PKZ Big Band przygotowywał się od kilku miesięcy, gdyż „miał grać”. Orkiestra i wokalista odbyli wiele prób, dojeżdżając na nie, jak wspomniałem wyżej, także spoza DG. Jednym słowem Grupa była w pełni „gotowości bojowej”. Tymczasem o odwołaniu naszego występu dowiedziałem się 15.01, tj. 10 dni przed galą jubileuszową. O przyczynach nie będę pisał na forum. Arbas ma trochę racji , ale nie do końca. Jeżeli rzeczywiście„chodziło o pieniądze”, to zapewne nie nam, bo muzycy byli gotowi z tak wyjątkowej okazji wystąpić nawet za darmo.
I tu właściwie mogę zakończyć, bo się już chyba wytłumaczyłem.
Mnie pozostało jedno i jestem to winien moim muzykom: Kolegom z Big Bandu ( zwłaszcza z innych miast) za poświęcony czas, zaangażowanie i wysiłek twórczy serdecznie dziękuję, a za zamieszanie przepraszam!!!

Pozdrawiamy fanów którzy nas wspierają (dziękujemy za liczne telefony i maile!) oraz wszystkich forumowiczów!
Arbas
Pan Jerzy Sojka!
Dziękuję za obszerne wyjaśnienie i ripostę w dobrym, "sportowym" stylu. Wreszcie mieszkańcy dowiedzieli się kto bojkotuje ich ulubiony zespół i co jest powodem wielu jego "nieobecności" na imprezach.
Muzyka to kosztowna pasja i rozumiemy, że trudno aby członkowie Big Bandu wciąż dokładali do "interesu".
Mamy nadzieje, że decydenci dojdą z zespołem do porozumienia dla dobra kultury i nas wszystkich.
Życzę Panu i pańskim Kolegom wielu sukcesów a
kwintosz
Wczorajszy pojedynek Neo-Nówki z Paranienormalnymi był po prostu zajeb.. laugh.gif
Kto nie był niech żałuje. smile2.gif Zabawa pierwsza klasa. Oby więcej takich było w PKZ.
A za skecz SYLWESTER 2008..
RESPECT!!
eustachy
Szanowny Panie Jerzy!
Przeczytałem Pańskie oświadczenie i powiem, że współczuję Panu z całego serca. Jestem członkiem Miejskiej Orkiestry Dętej w Dąbrowie Górniczej od czasu kiedy orkiestra grała pod patronatem Damelu. To, że jestem muzykiem amatorem wcale nie oznacza, że nie mam słuchu i nie potrafię oceniać pracy Pana i Pańskich muzyków z Big-Bandu. Byłem na wielu waszych koncertach i zawsze byłem pod ogromnym wrażeniem słuchając pana aranżacji i wysokiego poziomu muzycznego Pana zespołu. Z resztą pamiętam pana pracę z Miejską Orkiestrą Dętą bo był Pan tam dyrygentem. Tacy ludzie jak Pan z absolutnym słuchem, potrafiącym komponować, aranżować, grać na wielu instrumentach nie rodzą się codziennie. Ja to doceniam, lecz jestem bardzo zdziwiony i zaskoczony, że nie dostrzegają tego Pańscy przełożeni. To skandal, że pracownik PKZ prowadzący tak wspaniały Big-Band nie weźmie udziału w jubileuszowym koncercie Pałacu!
O co tu chodzi droga dyrekcjo PKZ? Co jest ważniejsze w tym Pałacu: muzyka czy polityka?
Ja chętnie zagrałbym w Pańskiej grupie ale niestety nie gram na takim instrumencie, który jest w zestawieniu Big-Bandu.
Życzę Panu i muzykom Big-Bandu wytrwałości i sukcesów zawodowych a Pana przełożonym, aby wreszcie "umyli" sobie uszy...
picaro
UWAGA!!!W związku z wczorajszą katastrofą wojskowego samolotu transportowego CASA C-295M i ogłoszona 3-dniową żałobą narodową, w Pałacu Kultury Zagłębia zostają odwołane wszelkie imprezy, a także projekcje filmów na Sali Teatralnej oraz Kinie KADRKoncert Galowy z okazji 50-lecia PKZ zostaje przeniesiona na inny dzień (termin prawdopodobny to 01.02.2008).W NIEDZIELE (27.01.) PROJEKCJE W KINIE KADR A TAKŻE "NOC W MUZEUM" NA SALI TEATRALNEJ BĘDĄ GRANE SERDECZNIE ZAPRASZAMY
picaro
TAKA MAŁA INFORMACJA TECHNICZNA smile.gif

OD DZISIAJ NA IMPREZY W PKZ BILETY MOŻNA ZAKUPIĆ PRZEZ INTERNET W SYSTEMIE TICKETONLINE

no i info dla tych którzy oczekują DEBEŚCIAKA - bilety w sprzedaży już od tego tygodnia (być może nawet od dzisiaj). Prosze zglądać na strone internetową.
picaro
Jeszcze w kwesti biletów:
Bilety są także dostępne w sieci sklepów EMPIK i prawdopodobnie będą w KOLPORTERZE, wkrótce na stronie będzie dostępna lista wszytskich punktów.
Przy zakupie przez internet naliczana jest prowizja, a odbiór obecnie jest możliwy jedynie za pomocą kuriera lub poczty co również powoduje dodatkowe koszta, choć przy zakupie kilku biletów koszta te nie będą już tak znaczące. Obecnie jesteśmy w trakcie wdrażania możliwości zakupu przez internet i odbioru biletów bezpośrednio w kasie PKZ co oczywiście nie będzie się wiązało z dodatkowymi kosztami.

tak więc zapraszam na zakupy wink.gif

picaro
TUTAJ jest to wyjaśnione
picaro
21.02.
KABARETON: ZaŻarty, Statyf

23.02.
RECITAL JANUSZA RADKA

28.02. ORAZ 11.03.
JAŚ I MAŁGOSIA

02.03.
SZYMON WYDRA&CARPE DIEM

09.03.
TESTOSTERON - TEATR MONTOWNIA Z WARSZAWY

29.03.
ROZDANIE NAGRÓD ŚWIRY 2007

04.04 - 06.04
VII DEBEŚCIAK
picaro
Na stornie PKZ www.plac.art.pl uruchominy został Newsletter. Wszyscy zainteresowani otrzymywaniem maili z aktualnym repertuarem mogą wpisywać swoje maile.
picaro
FOTOSY Z BOYSÓW 1 2 3 laugh.gif

I FOTOSY Z RECITALU JANUSZA RADKA 1 2 smile.gif

ZAPRASZAMY NA NASTEPNE IMPREZY www.palac.art.pl
picaro
Jak że toczyła się dyskusja na temat braku występów tego Bandu, to wrzucam info

KONCERT BIG BANDU "SOJKA BAND"
czwartek, 6 marca
godzina 18:00
Sala Teatralna PKZ
wstęp wolny

Kobra
CYTAT(picaro @ pią, 29 lut 2008 - 08:39) *
Jak że toczyła się dyskusja na temat braku występów tego Bandu, to wrzucam info

KONCERT BIG BANDU "SOJKA BAND"
czwartek, 6 marca
godzina 18:00
Sala Teatralna PKZ
wstęp wolny

Nareszcie!!!! Lepiej późno niż wcale... Po kuriozalnym potraktowaniu muzyków Bandu w styczniu i bojkotowaniu tej grupy w ubiegłym roku, ktoś poszedł wreszcie po rozum do głowy. Mam nadzieję, że Artyści puścili w niepamięć skandal związany z obchodami jubileuszu PKZ i (jak zawsze!) pokażą z jaką klasą grają! Życzę bandowi i widzom udanego konceru, a Tobie Picaro dzięki za info! Wybaczamy Ci, że milczałeś jak zaklęty, gdy wybuchła "afera jubileuszowa" wokół Sojka Bandu i trwała dyskusja na ten temat. Szkoda, że nie pisnąłeś słówka co się za tym kryło, bo ciekawość zżerała nas okrutna!!! Trudno, będziemy domyślać się nadal, a na koncert oczywiście przybędziemy! Jeszcze raz dzięki. Pozdrowienia!!!!
picaro
No to jeszcze jedna dobra wiadomość. Jezli się nic nie zmieni to w Dni DG też zoabczymy Big Band smile.gif
A wtedy milczałem, bo nie byłem kompetentny by to wyjaśnić wink.gif a jak mam pisać głupoty to wole milczeć
Maryhna
Jak na Dni DG zaprosicie kapelę Skangur (i koncert się odbędzie) to jestem gotowa nie marudzić na imprezy organizowane przez nasze miasto przez 3 miesiące tongue.gif
picaro
Na chwilę obecną mało prawdopodobne, chyba że zagrają za darmochę laugh.gif Ale może w przyszłości, tylko ile osób zna tą kapele?
Maryhna
jak nie znają to poznają i będą prosić o jeszcze tongue.gif
kwintosz
Skangura???? Ooooo taaaaaaaaaaaaaaak ja też chcę!
Jeśli się nie mylę, to kiedyś też grali u nas na Dniach DG kilka lat temu. Super kapela, świetna muza a i pewnie fortuny nie zażądają bo to nie kapela formatu Myslowitz czy innych a grają na prawdę świetnie.
Poza tym warto założyć temat o Dniach DG 2008.
Jestem ciekaw, czemu miasto, nie pyta mieszkańców kogo chcieliby zobaczyć na tym święcie miasta.. Sosnowiec w zeszłym roku tak zrobił i wyszło im fajnie..

P.S tu jest ich oficjalna strona: SKANGUR SITE
michu
CYTAT(kwintosz @ wto, 04 mar 2008 - 19:22) *
Skangura???? Ooooo taaaaaaaaaaaaaaak ja też chcę!
Jeśli się nie mylę, to kiedyś też grali u nas na Dniach DG kilka lat temu. Super kapela, świetna muza a i pewnie fortuny nie zażądają bo to nie kapela formatu Myslowitz czy innych a grają na prawdę świetnie.
Poza tym warto założyć temat o Dniach DG 2008.
Jestem ciekaw, czemu miasto, nie pyta mieszkańców kogo chcieliby zobaczyć na tym święcie miasta.. Sosnowiec w zeszłym roku tak zrobił i wyszło im fajnie..

P.S tu jest ich oficjalna strona: SKANGUR SITE

po wejściu na stronę pierwsze wrażenie jest takie, że zerżnęli sposób pisania nazwy od skankana (moje osobiste wrażenie)

tak przy okazji to na myspace skankana jest info, że grają na dniach DG (31 maja)
picaro
Bo to prawda, że grają smile.gif

A co do Skangura to nie wiem, czy
CYTAT
zerżnęli sposób pisania nazwy
od Skankana, bo akurat wiele kapel grających muzykę SKA, stosuje taką pisownie, troszkę jakby komiksową. Ale jak dla mnie to ta kapale się umywa do Skankana. Szczególnie ten wokal, bo muzyka jest w porządku.

CYTAT

Taka sonda to raczej czysta ściema. Nie wiem jak dokładnie wyglądała ta sonda, ale przypuszczam, że coś w rodzaju: Wybierz kogo byś chciał zobaczyć na dniach miasta ...i tu wymienione kilka gwiazd.... A od przynajmniej pół roku masz już zkalepane te gwiazdy, więc i tak zagra ten z kim są już umowy. Oczywiście inną sprawą jest to, że może akurat ktoś kto się tym zajmuje dobrze wyczuł oczekiwania mieszkańców. laugh.gif
Maryhna
Ha! ale na stronie samego pałacu jest sonda biggrin.gif
"Najchętniej do Pałacu przyjdę na: koncert rockowy, jazzowy, reggae-ska etc." tongue.gif
picaro
Jest smile.gif
Tylko zauważ, że to troszkę inna sytuacja. Tam nie ma podanych nazw zespołów, kabaretów, teatrów itp. I to traktujemy jako narzędzie badawcze, choć jest ono mało miarodajne i jest wiele znacznie lepszych, jak choćby sama sprzedaż sad.gif Ale zawsze jakoś przydatne. Bo np. jeżeli nagle by się okazało, że któryś z tych pasków się mocno zmienia, tzn. że warto przemyśleć co zroganizować, a co nie. Ale fakt faktem jest to bardzo ogolne i powinno być czesto odświeżane, żeby było bardziej efektywne.
Zibar
CYTAT
Koncert charytatywny dla Adriana

Klub Sportów Wodnych „Fregata” oraz Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. w Dąbrowie Górniczej serdecznie zaprasza na

Koncert Charytatywny „Szanty” DLA ADRIANA
12 marca 2008 r, godz. 18.00
w Pałacu Kultury Zagłębia w Dąbrowie Górniczej

Celem koncertu jest zebranie funduszy na sfinansowanie zakupu specjalistycznej protezy nogi oraz rehabilitacja Adriana, pozwalając tym samym na powrót do zdrowia i normalnego życia.

W programie:
- Koncert zespołu szantowego BEZ PANIKI
- Licytacja fotografii i pamiątek żeglarskich
- Koncert zespołu szantowego DRAKE

Patronat honorowy: Prezydent Miasta Dąbrowy Górniczej – Zbigniew Podraza

Wstęp: „cegiełka” o wartości 20 zł

Zapraszamy Państwa do dokonywania dobrowolnych wpłat na konto: Fundacja „Uśmiech Dzieciom” ul. Gliwicka 11/6, 40-079 Katowice, Bank Śląski O/Katowice
14 1050 1214 1000 0022 9797 0499, z dopiskiem dla Adriana

Łączymy wyrazy szacunku i z góry dziękujemy za okazaną pomoc i zrozumienie nie tylko w imieniu własnym, ale przede wszystkim w imieniu Adriana
Kobra

Dzięki informacji Picara byliśmy 6.03 na długo oczekiwanym koncercie Sojka Bandu. Ci, którzy też byli zapewne się ze mną zgodzą: Orkiestra potwierdziła wielką klasę, wykonując popisowo swój urozmaicony repertuar. Zespół, grając "na żywo", dał estradowy show i udowodnił, że ma w szeregach znakomitych instrumentalistów i świetnego (!) "wokalisto- konferansjera". Pan Grzegorz to dla nas nowe odkrycie, do tej pory słyszeliśmy go tylko jeden raz. Jest to talent wokalny czystej wody, z prowadzeniem koncertu też poradził sobie znakomicie! Wszyscy muzycy grali extra, więc orkiestra brzmi super, ale dla nas szczególnie miłe były popisy klawiszowca i solówki na saksofonie szefa Bandu! Przed tymi Artystami po prostu padamy na kolana. Wielki, wielki szacun Panowie!!!!!
Ps. Im bardziej zachwycamy się Sojka Bandem, tym gorzej myślimy o tych, którzy TAAAKI zespół "ukrywali" przed publicznością wink.gif Pozdrawiamy- Kobra i S-ka
Kobra
Na wyraźną prośbę młodszej i ładniejszej części naszej "spółki" dodaję odnośnie koncertu z dnia 6.03.: Paniom ( nam też) oprócz Big Bandu spodobał się również młody, zdolny i przystojny wicedyrektor PKZ. Powitał gości i złożył życzenia kobietom w stylu rasowego konferansjera, czyli sprawną polszczyzną, z nutką subtelnego humoru! Bardzo nam się to podobało, wszak doceniamy ludzi inteligentnych i dowcipnych zarazem smile.gif Pozdrawiamy Sojka Band i Pana Dyrektora. Prosimy o następne koncerty z Panów udziałem!!!
Arbas
Ale wazelina!
Kobra
CYTAT(Arbas @ wto, 11 mar 2008 - 07:47) *
Ale wazelina!

Wazelina, nie wazelina...Wicedyrektora widzieliśmy pierwszy raz na oczy, nie jesteśmy jego rodziną ani znajomymi. Jest gościem z klasą, co było widać i słychać! Na naszą aprobatę sobie zasłużył i tyle! Komplementy pod adresem Sojka Bandu są bezdyskusyjne, wszystkie potwierdzamy. Ciebie Arbas też pochwalimy, bo zawsze z uwagą czytamy Twoje posty. Masz "cięte pióro", posługujesz się piękną polszczyzną, a nawet poprawiasz (i słusznie!) innych. Tak trzymaj!!! Pozdrawiamy- Kobra i reszta
Arbas
Witaj Kobra!Intuicja mnie zawiodła. Odniosłem wrażenie, że jesteś pracownikiem PKZi smarujesz szefom. Sorry...Ja nie wiem kto jest wicedyrektorem, nawet nie znam nazwiska.Dzięki za dobre słowo, przyjmij Najserdeczniejsze Życzenia Świąteczne.Ukłony dla Spółki aPS. Mam wrażenie, że poprawiam błędy językowe małolatów. Dorosłych za poprawianie przepraszam a
Kobra
Rozumiemy Arbas Twoją nieufność! Tyle komplementów od jadowitej z natury kobry mogło być rzeczywiście mocno podejrzane;) Sprawa się wyjaśniła, jest OK.! Zapewniamy, że my nie zawsze jesteśmy tacy łaskawi...Jak jest potrzeba, potrafimy "uruchomić" zapasy jadu, bo przecież kobry z wyjątkowej jadowitości są powszechnie znane:)
Odwzajemniamy Świąteczne Życzenia!!! Pozdrawiamy serdecznie- Kobra i S-ka
darco
Dąbrowa Górnicza - Miasto świrów !
Taki to właśnie komunikat zobaczyłem dzisiaj w TV2 .
Z zapowiedzi wynika, ze dzisiejsza impreza odbywająca się PKZ będzie pokazana w telewizji,
właśnie na TV2, po godz. 20. Zapowiada się całkiem ciekawie !
szer
O tym, że w TVP2 będzie lecieć to już dawno było wiadomo. Od początku było wiadomo, że transmisja w TVP2 ma być =].
Damian86mdc
Ja sie akurat tez dzisiaj dowiedziałem , mimo ze jakis bakniecia gdzies skads do mnie dochodziły.
prezes
WOJCIECH CEJROWSKI - to człowiek, którego z pewnością nie trzeba przedstawiać.
To podróżnik, poszukiwacz ginących plemion Amazonii, osobowość telewizyjna, popularny dziennikarz radiowy, artysta kabaretowy (sam o sobie mówi: jestem komediant), pisarz i publicysta, satyryk - gorący krytyk biurokracji i socjalizmu, krytyk muzyczny, fotografik,...a z zawodu cieśla.

WOJCIECH CEJROWSKI SHOW
BOSO DO ... DĄBROWY GÓRNICZEJ
- 16.05.2008, godz. 20.30, Pałac Kultury Zagłębia, Plac Wolności 1
bilety: 35 zł. Kasa PKZ, tel.:(032) 262 20 61 wew. 40,

W PROGRAMIE:

* wystawa fotografii Wojciecha Cejrowskiego z podróży,
* pokaz slajdów i wieczór autorski z Wojciechem Cejrowskim.

Po każdym wykładzie będzie można kupić podróżnicze książki Wojciecha Cejrowskiego, które autor podpisze, Będzie można także kupić także ulubioną herbatę podróżnika Yerba Matę, a także akcesoria do jej zaparzania.
Wojciech Cejrowski jest ostatnio szalenie popularny. Gdziekolwiek się pojawia, przyciąga rzesze wielbicieli skłonnych zrobić wszystko, by kupić bilet i poobcować "oko w oko" z tym znakomitym podróżnikiem, zasmakować przygody i zapomnieć o otaczającym świecie.
picaro
Jest już nowy bezpośredni numer do kasy PKZ: 032 260-04-17. Ale stary też działa.
Zibar
CYTAT
Festiwal Tańca i Piosenki Dąbrowskich Przedszkolaków 2008

21 maja o godz. 16.00 w Pałacu Kultury Zagłębia odbędzie się kolejna edycja Festiwalu Piosenki i Tańca Dąbrowskich Przedszkolaków.

Impreza cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród dzieci, rodziców i środowiska lokalnego.

W tegorocznym festiwalu zaprezentuje się około 300 dzieci z 25 placówek przedszkolnych, w tym odziały przy szkołach podstawowych.

Ciekawe układy taneczne i barwne stroje „Milusińskich” dopełnią całości wspaniałego widowiska, które w tym roku przebiegnie pod hasłem „Cztery żywioły”.

Organizatorem festiwalu są cztery nauczycielki dąbrowskich przedszkoli: Halina Radziej, Ewa Bęben- Kuter, Alicja Romańczyk, Ewa Kamer oraz doradca metodyczny kształcenia zintegrowanego i wychowania przedszkolnego Jolanta Tarnowska.

Współorganizatorem imprezy jest Dyrektor PKZ Grzegorz Perz. Honorowym Patronatem objął Festiwal Prezydent Miasta Dąbrowy Górniczej oraz Śląski Kurator Oświaty.

Patronat medialny: Przegląd Dąbrowski, Bliżej Przedszkola.
picaro
A od jutra XIV FESTIWAL DPS

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.