DG_User
Mon, 17 Mar 2014 - 21:13
A mnie ciekawi czy zostaną wyciągnięte jakieś konsekwencje wobec Tauronu, który totalnie olewa kwestie nie działającego oświetlenia w mieście. W końcu chyba sami powinni to monitorować, a nie polegać na akcji społecznej?
signaal
Mon, 17 Mar 2014 - 23:19
CYTAT(DG_User @ pon, 17 mar 2014 - 21:13)

A mnie ciekawi czy zostaną wyciągnięte jakieś konsekwencje wobec Tauronu, który totalnie olewa kwestie nie działającego oświetlenia w mieście. W końcu chyba sami powinni to monitorować, a nie polegać na akcji społecznej?
Przy czym akcja społeczna też od paru miesięcy jest wielce poważana i lampy często gęsto nie świecą miesiącami...
Grzegorz-dg
Sun, 23 Mar 2014 - 10:53
Ja zgłosiłem nie świecące od wielu lat lampy oświetlające schody za aqparkiem nemo dostałem odpowiedz że stare słupy betonowe będą wymienione we wrześniu br.http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/16188 cieszy mnie wizualnie poprawi się estetyka tego miejsca w Parku W związku z licznymi wnioskami mieszkańców naszego miasta zwiększa się środki finansowe w budżecie miasta na dobudowę oświetlenia ulicznego na terenie gminy Dąbrowa kwota 340.124,54 jest to projekt zmian nad którą będą głosowali radni na posiedzeniu w dniu 26 marca Poprawki do budżetu miasta Druk nr 61.BiP Uchwały Rady Miejskiej.
signaal
Fri, 28 Mar 2014 - 10:24
CYTAT
Zapadlisko pomiędzy dwiema studniami teletechnicznymi nie będącymi własnością gminy Dąbrowa Górnicza. Sprawa przekazana do Administratora dróg na terenie miasta celem wyegzekwowania naprawy. Wystosowano pismo do zarządcy studni teletechnicznych z poleceniem usunięcia zagrożenia. Właściciele sieci teletechnicznych na terenie miasta do których wystosowano pisma nie utożsamiają się z przedmiotową studzienką teletechniczną, w związku z powyższym do czasu ustalenia właściciela lub usunięcia nierówności alert zostanie przeniesiony do nie zostanie naprawiony.
O dziwo, nie mam zastrzeżeń do odpowiedzi i nie wydaje mi się ona spławieniem ale nie podejrzewałem, że chaos własnościowy w DG ma aż taki zakres...
Leszek
Fri, 28 Mar 2014 - 13:12
Jeżeli nikt się nie przyznaje do tych studzienek - widzę proste rozwiązanie - zejść z nożycami do cięcia kabli, pociąć wszystko, co dostępne i czekać, kto przyjedzie naprawiać. A jeżeli nikt - zalać betonem.
:)
Sat, 29 Mar 2014 - 15:01
najgorzej, gdy alerty trafiają do Jednostki Realizującej Projekt

Powinno się ich wykluczyć z tego serwisu bo całkowicie olewają wszystkie zgłoszenia. Wrzucają po długim czasie, że w rozpoznaniu, które i tak nigdy się nie kończy.
signaal
Tue, 01 Apr 2014 - 16:49
CYTAT
Chodnik został uszkodzony podczas prac remontowych wykonywanych przez Tauron - dot. zasilania słupa energetycznego na pasażu. Sprawa była prowadzona przez MZUM i wielokrotnie zgłaszana, dla przymuszenia Zakładu Energetycznego do dokonania poprawek. Sprawa zostanie zgłoszona ponownie,
Właściwie to trzeba się cieszyć. W sumie mogli zabić a tylko zniszczyli chodnik...
Grzegorz-dg
Tue, 01 Apr 2014 - 22:55
Fontanna na placu wolności już uruchomiona,ciekawę czy działa oświetlenie było zgłoszenie do srewisu NT że nie świeci .To tak samo jak z zadaszeniami kiosków Ruchu w centrum ,też nie można się firmy Ruch S.A doprosić o naprawę.
signaal
Tue, 22 Apr 2014 - 13:11
Nie ma to jak otrzymać 22 kwietnia informację o losach alertu z 19 listopada dotyczącego zarośniętego chodnika.
Leszek
Tue, 22 Apr 2014 - 14:34
Odchwaścili czy zima załatwiła sprawę?
signaal
Tue, 22 Apr 2014 - 15:48
CYTAT(Leszek @ wto, 22 kwi 2014 - 14:34)

Odchwaścili czy zima załatwiła sprawę?
Lepiej - uznali, że jeszcze da się przejść.
Leszek
Tue, 22 Apr 2014 - 15:59
A gdzie to?
signaal
Tue, 22 Apr 2014 - 22:49
CYTAT(Leszek @ wto, 22 kwi 2014 - 15:59)

A gdzie to?
Na Swobodnej -
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/17784
Grzegorz-dg
Tue, 22 Apr 2014 - 23:14
Też to zauważyłem że niektóre alerty mają status sprawa w rozpatrywaniu i długi czas bez komentarzy żadnych np z oświetleniem ulicznym .
signaal
Wed, 06 Aug 2014 - 13:35
http://naprawmyto.pl/17782CYTAT
PWiK nie stwierdziło zapadliska wokół zasuwy.
Już nawet zdjęcia do zgłoszeń nie chronią przed spławieniem.
Slyzaba
Wed, 06 Aug 2014 - 16:56
ale wtopa

ps. o jakiej zasuwie jest mowa?
CYTAT
Przyjęto do rozpoznania .PWiK nie stwierdziło zapadliska wokół zasuwy.
DG_User
Wed, 06 Aug 2014 - 22:10
Może zwykła ludzka pomyłka?
naprawmytoDG
Fri, 08 Aug 2014 - 15:25
Przepraszam za pomyłkę oczywiście, oznaczenie alertu
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/17782 jako naprawiony jest błędne. Nie jest to "spławianie" tylko po prostu błąd ludzki. Alert został powtórnie przywrócony jako "w trakcie naprawiania" i przekazany do Wydziału Komunikacji i Drogownictwa. Proszę o wyrozumiałość, ponieważ przy ilości ponad 2000 zgłoszonych alertów nie sposób uniknąć pomyłki. Za pomyłkę jeszcze raz przepraszam.
W razie chęci lub potrzeby bezpośredniego kontaktu podaję dane:
tel. 32 295 96 94
e-mail: dujdak@dabrowa-gornicza.pl,
czkreferat@dabrowa-gornicza.pl
Z poważaniem
Administrator serwisu NaprawmyTo.pl w Dąbrowie Górniczej - Daniel Ujdak - Centrum Zarządzania Kryzysowego
Slyzaba
Sat, 09 Aug 2014 - 00:30
p. Danielu - może warto przemyśleć, żeby to zgłaszający zamykał zgłoszenie albo potwierdzał rozwiązanie?
ps. miło widzieć reakcję w dobrym stylu
Sebastian22
Sun, 10 Aug 2014 - 01:34
ostatnio zauwazylem chodzac po Golonogu ze duzo drzew tak zarosła ze pod chodnikiem nie da sie normlanie przejść - dot. początku ul. Wybickiego (jabłoń przy "barakach") oraz drzewa w okol. przystanku Gołonóg dw. PKP (chodnik na ciągu przystanek w strone Centrum - stacja PKP Gołonóg) wiem ze nie mam 170 cm wzrostu tylko troche wiecej ale bez przesady!
naprawmytoDG
Mon, 11 Aug 2014 - 08:25
CYTAT(Slyzaba @ sob, 09 sie 2014 - 01:30)

p. Danielu - może warto przemyśleć, żeby to zgłaszający zamykał zgłoszenie albo potwierdzał rozwiązanie? ps. miło widzieć reakcję w dobrym stylu

W odpowiedzi na post, chciałem poinformować, że portal (od strony technicznej) nie przewiduje zamykania alertu przez zgłaszającego - oprócz zgłoszenia alertu poprzez przycisk "Zgłoś naprawienie". Niestety zgłoszenie w ten sposób nie daje wiedzy opiekunom, kto zgłosił to naprawienie (także kwestia techniczna, widoczna jest ilość osób które oznaczyły alert ale bez loginów, a zdarzają się bardzo często błędne oznaczenia przez użytkowników, poprzez ten przycisk). Kolejną kwestią jest to, że wiele alertów dotyczy zadań realizowanych przez podwykonawców (firmy wykonujące prace na zlecenie Urzędu) i z tego powodu konieczna jest weryfikacja przez obsługujących portal (kwestie rozliczenia prac).
Z uwagi na powyższe, rozwiązaniem problemu może być dodanie komentarza pod alertem przez użytkownika np. takiej treści: "Sprawdzone, można zamknąć alert jako naprawiony". Będzie to informacja dla opiekunów, że alert został w rzeczywistości już naprawiony, a ponadto będzie widoczny login osoby, która dokonała zgłoszenia naprawienia. Takie rozwiązanie wydaje się najprostsze, a zarazem skuteczne. Proszę o opinie forumowiczów.
Z poważaniem
Administrator serwisu NaprawmyTo.pl w Dąbrowie Górniczej - Daniel Ujdak - Centrum Zarządzania Kryzysowego
CYTAT(Sebastian22 @ nie, 10 sie 2014 - 01:34)

ostatnio zauwazylem chodzac po Golonogu ze duzo drzew tak zarosła ze pod chodnikiem nie da sie normlanie przejść - dot. początku ul. Wybickiego (jabłoń przy "barakach") oraz drzewa w okol. przystanku Gołonóg dw. PKP (chodnik na ciągu przystanek w strone Centrum - stacja PKP Gołonóg) wiem ze nie mam 170 cm wzrostu tylko troche wiecej ale bez przesady!
Szanowny 'Sebastian22' proszę o zgłoszenie stosownych alertów w tej sprawie na stronie portalu
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl.
Z poważaniem
kolek
Tue, 19 Aug 2014 - 11:15
Sam widzę na swoim profilu parę alertów które są dawno naprawione, nacisnąłem zgłoszenie, że został naprawiony i dalej nic. Może rzeczywiście dobrym pomysłem byłoby pisanie dodatkowego komentarza.
Druga sprawa jaką chciałem poruszyć dotyczy alertu:
http://naprawmyto.pl/23062 Od prawie dwóch miesięcy wisi jako "sprawa w rozpoznaniu". Gdzie i u kogo mogę się dowiedzieć czy coś się ruszy w tej sprawie? Bo czekanie przez dwa miesiące jest lekko irytujące.
Pozdrawiam
Grzegorz-dg
Tue, 19 Aug 2014 - 18:25
Ja też zauważyłem parę alertów ,które są naprawione a alert ,jest w dziale w trakcie naprawiania, może jest to kwestia odbioru tych prac przez osoby z UM że czasowo trwa to dłużej. Co do czasu oczekiwania na rozpatrzenie różnie to bywa w zależności od trudności danej sprawy ,ale są alerty z długim czasem rozpatrywania to fakt.Cieszyć może aktywność mieszkańców że widzą tyle spraw do naprawy w swoim otoczeniu ,mieście ,warto zawsze pisać do pana Daniela jak są jakieś wątpliwości z danymi sprawami.
naprawmytoDG
Thu, 21 Aug 2014 - 09:55
CYTAT(kolek @ wto, 19 sie 2014 - 11:15)

Sam widzę na swoim profilu parę alertów które są dawno naprawione, nacisnąłem zgłoszenie, że został naprawiony i dalej nic. Może rzeczywiście dobrym pomysłem byłoby pisanie dodatkowego komentarza.
Druga sprawa jaką chciałem poruszyć dotyczy alertu:
http://naprawmyto.pl/23062 Od prawie dwóch miesięcy wisi jako "sprawa w rozpoznaniu". Gdzie i u kogo mogę się dowiedzieć czy coś się ruszy w tej sprawie? Bo czekanie przez dwa miesiące jest lekko irytujące.
Pozdrawiam
Witam Forumowiczów.
Aktualnie trwa tzw. sezon urlopowy i część opiekunów przebywa na urlopach (w tym i ja, do końca sierpnia). Oczywiście są zastępstwa opiekunów, ale raczej zastępujący odpowiedzialni są za sprawy, które wpływają na bieżąco, w trakcie nieobecności głównego opiekuna z danego wydziału/instytucji. Natomiast alerty w tzw. toku, z racji m.in. znajomości już sprawy przez głównego opiekuna będą realizowane przez niego.
Chciałem poinformować, że przy każdym zamieszczanym komunikacie znajduje się imię i nazwisko osoby obsługującej dany alert oraz wydział/instytucja, i jeśli istnieje potrzeba zasięgnięcia dodatkowych informacji, zawsze można napisać e-mail do tej osoby/instytucji. E-mail zaczyna się od pierwszej litery imienia + nazwisko i kolejno [at-małpka] dabrowa-gornicza.pl - jeśli dot. to osób z wydziałów UM. Przy każdym alercie, pod zaznaczonymi kategoriami jest wykaz e-maili i powinniście znaleźć ten właściwy, zgodnie z informacją z komunikatu o osobie obsługującej alert.
W przypadku alertu
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/23062 obsługującym jest Krzysztof Serafiński - Wydział Komunikacji i Drogownictwa - zgodnie z informacją z komunikatu, a e-mail kontaktowy widoczny w wykazie e-maili w tym alercie to: kserafinski@dabrowa-gornicza.pl.
Proszę również o dodawanie stosownych komentarzy pod alertami, wówczas wszystkie informacje będą widoczne na portalu. Oczywiście, w razie chęci lub potrzeby proszę kontaktować się bezpośrednio ze mną (do końca sierpnia przebywam na urlopie, więc na ewentualne e-maile odpowiem po powrocie do pracy):
tel. 32 295 96 94
e-mail: dujdak@dabrowa-gornicza.pl,
czkreferat@dabrowa-gornicza.plZ poważaniem i pozdrowieniami dla Forumowiczów i użytkowników portalu NaprawmyTo.pl
xMarcinx
Sat, 30 Aug 2014 - 13:05
Dawno nie zaglądałem na naprawmyto, zaglądam dziś i jest kilka kwiatków (dosłownie):
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/24546widziałem już na blokowiskach różne ciekawe instalacje ogrodnicze, ale to przebiło wszystko

Inna rzecz, że podobnie jak inni mam wrażenie, że jak zgłoszenie trafi do jednostki realizującej projekt to jest to dla tego zgłoszenia koniec,i tak:
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/23844 miesiąc wisi i nic. Nie wiem co za problem skontaktować się z KZKGOP i puścić niskopodłogowy, to jedyny autobus w okolicy i pewnie przez jeszcze trochę będzie. Rozumiem troskę o zawieszenie autobusu, niemniej na dobrą sprawę wystarczy doprowadzić łącznik na kilińskiego (
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/24425 ) do ładu i cała trasa to gładki asfalt.
Zresztą kilińskiego to też ciekawy przypadek, jak był tam wysypany żwir objazdu nie było. Teraz jak są gołe płyty z wystającymi prętami zbrojeniowymi, a na poboczach błoto to objazd jest. Nie wiem co za problem usunąć płyty, położyć asfalt i zrobić chodnik by już komunikacje w kierunku centrum przebiegała sprawnie. Tyle dobrze, że od strony dworca w Gołonogu przyspieszyli jest cień nadziei, że gimbusy do szkoły będą jeździć, gorzej, bo czerwone pewnie jeszcze nie prędko.
Dużo też zgłoszeń z zarośniętymi chodnikami, gruzem, porzuconymi samochodami które już od kliku miesięcy wiszą i nic. O tych nieszczęsnych latarniach nie wspominam, bo Tauron to jednak Tauron, choć może warto byłoby zainteresować tym Pana Warwasa chyba, że to celowe zagranie z jego strony co by zaszkodzić aktualnym włodarzom miasta przed wyborami

.
Grzegorz-dg
Sat, 27 Sep 2014 - 11:31
W Sosnowcu powstała podobna platforma o nazwie Naprawiamy Sosnowiec ,także kolejne miasto po naszym dołącza do programu zmian otoczenia w przestrzeni publicznej .
vacu
Tue, 30 Sep 2014 - 10:16
Tak sobie dziś wszedłem pooglądać statusy alertów i wygląda na to, że po początkowej euforii przyszła pora na szarą rzeczywistość. Wiele alertów wisi od miesięcy "w rozpoznaniu" i tak sobie wiszą, w zasadzie złego słowa nie można powiedzieć bo przecież status jest "w trakcie naprawy" ale czy np.
zapadającą się studzienkę trzeba rozpoznawać od marca? Albo
zniszczoną nawierzchnię od maja? Czy
weryfikacja znaku musi trwać dwa miesiące? Albo sprawdzenie
co z lawetami reklamowymi w centrum, które ciągnie się od początku czerwca?
To tylko kilka przykładów bo klikałem na chybił trafił. Kliknąłem też na "naprawione", wiele z nich ma status "naprawione" a w odpowiedzi jest info, że naprawa zależy od poosiadanych środków finansowych w kolejnym roku budżetowym więc tak naprawdę naprawione nie są...
Ja sobie zdaję sprawę, że tych zgłoszeń jest bardzo dużo ale chyba należało mieć świadomość, że tak będzie jeśli się dobrze zna miasto
kolek
Tue, 14 Oct 2014 - 19:01
Głupi przykład na alei róż:
dotyczy alertu
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/25182 Od połowy września (miesiąc temu) zauważyłem, że instalacja jednej latarni jest na wierzchu (gołe kable, wieko zabezpieczające wisi swobodnie obok). Alert zgłosiłem dopiero 29 września, bo wtedy dopiero szedłem obok tej latarni pieszo. Mamy 14 października i nikt nawet nie raczył tego zabezpieczyć. Tauron chyba zacznie się przejmować takimi rzeczami jak dojdzie do jakiejś tragedii. Wystarczy aby jakieś dziecko dotknęło kabla lub człowiek o niego zahaczy.
Większość alertów które dotyczą taurona są przeważnie przez nich olewane.
Mon, 15 Dec 2014 - 15:34
Dalej leżą zgłoszenia z początku działania serwisu - "w rozpoznaniu"

Miał się ktoś tym zajmować, niech przejrzy stare zgłoszenia i napisze, że np. brak środków.
W naszym mieście jest niestety bardzo duży problem. Nie ma kto się zajmować infrastrukturą na co dzień. Nikt nie sprawdza jej stanu, nie naprawia, nie uzupełnia. Jak coś się zepsuje to już koniec. Nikt nie pomyśli, że trzeba ją utrzymywać. Raz na wiele lat robi się akcje, kupuje się np. coś z małej architektury np. kosze na śmieci, barierki, tabliczki. Za każdym razem doraźnie, bez jakiegoś planu i wizji, za każdym razem inny wzór. Nic do niczego nie pasuje.
To jest wina samej góry. Nie ma pomysłu, nadzoru, planów. W przetargach powinno się kupować więcej na zapas, wymianę uszkodzonych, albo wybierać firmy które same zajmą się utrzymaniem i będą dbać na bieżąco.
vacu
Mon, 15 Dec 2014 - 18:29
CYTAT(:) @ pon, 15 gru 2014 - 16:34)

Dalej leżą zgłoszenia z początku działania serwisu - "w rozpoznaniu"

Miał się ktoś tym zajmować, niech przejrzy stare zgłoszenia i napisze, że np. brak środków.
W naszym mieście jest niestety bardzo duży problem. Nie ma kto się zajmować infrastrukturą na co dzień. Nikt nie sprawdza jej stanu, nie naprawia, nie uzupełnia. Jak coś się zepsuje to już koniec. Nikt nie pomyśli, że trzeba ją utrzymywać. Raz na wiele lat robi się akcje, kupuje się np. coś z małej architektury np. kosze na śmieci, barierki, tabliczki. Za każdym razem doraźnie, bez jakiegoś planu i wizji, za każdym razem inny wzór. Nic do niczego nie pasuje.
To jest wina samej góry. Nie ma pomysłu, nadzoru, planów. W przetargach powinno się kupować więcej na zapas, wymianę uszkodzonych, albo wybierać firmy które same zajmą się utrzymaniem i będą dbać na bieżąco.
Piękna sprawa dla twórców serwisu, serwis sobie będzie nieużywany, faktury będą spływać a niewiele tam się dzieje. Ja rozumiem że może urzędnicy mają pilniejsze sprawy niż te alerty ale po co w takim razie płacić roczną opłatę za serwis, który nie spełnia swojej roli. Z tym serwisem to jak z tą całą infrastrukturą, o której napisałeś. Na początku z pompą, na hurra, a z czasem każdy o tym zapomina, i my pewnie zapomnimy a faktury będą płynąć... Taniej by było zakupić jeden numer z pocztą głosową, takie "łubu dubu...", ludzie by wywalili co im leży na sercu, pożalili się a i tak nic by z tego nie wyszło.
[Edytka]
Hehe, teraz mi przyszło do głowy, że może sezon urlopowy przed świętami i to dlatego

I tak od urlopu do urlopu, jak to w urzędzie ;)
xMarcinx
Mon, 15 Dec 2014 - 20:18
Urlopy? Wczesniej to wymowka byly remonty kanalizacji. Aktualnie wszystkie zgloszenia ktore trafily do jednostki od projektu, zostaly zbiorczo zamkniete. A problemy gdzie byly tam sa, ja rozumiem statystyki na koniec roku trzeba poprawic. Kpiny z mieszkancow, z ich pensji fajnie sobie zyc, alejuz cos dla nich zrobic z tym juz gorzej. Miasto nie potrafi ani zadbac o oznakowanie drog, ani jako takie chodniki, podjazdy i drogi. Nie wspominajac o tych felernych latarniach. Dla mnie to nie miasto a jakas osada.
Grzegorz-dg
Mon, 15 Dec 2014 - 21:47
Co do infrastruktury ja też zauważyłem że jest w mieście nie dobrze za mało nadzoru ,dbałości oto ze strony urzędu miasta nie ma kto kompleksowo tego dopilnować. Z oświetleniem w mieście też jest problem znajdą się lampy które nie świecą na głównych drogach w centrum. A takie rzeczy z zakresu małej infrastruktury mają wpływ na obraz miasta i jego dbałości o przestrzeń publiczną.
vacu
Mon, 15 Dec 2014 - 22:38
CYTAT(xMarcinx @ pon, 15 gru 2014 - 21:18)

Miasto nie potrafi ani zadbac o oznakowanie drog, ani jako takie chodniki, podjazdy i drogi. Nie wspominajac o tych felernych latarniach. Dla mnie to nie miasto a jakas osada.
Ja się tak zastanawiam że może 16 letnie np. kadencje by pomogły? Bo to dotyczy nie tylko DG tylko każdego miejsca w Polsce, zwróć uwagę, jeśli chodzi o "inwestycje" to nie jest źle - po przed wyborami trzeba wstęgę przeciąć, musi być czym się pochwalić na ulotkach (inna rzecz jak to będzie wyglądać jak zakręcą unijny kurek), leży natomiast totalnie na łopatkach szara codzienność czyli jak napisałeś - chodniki zamieść, barierki czy pasy odmalować, wiatę przystanku wyczyścić, latarnię naprawić, dziurę załatać... A to podstawa, połaziłem po miasteczkach w zachodnich Niemczech, tam miasto sprawia bardzo dobre wrażenie nie dlatego, że ma aquapark, 15 orlików czy nowiutki amfiteatr, ale właśnie dlatego, że jest czysto, wszystko jest zadbane po prostu, jak się przyjrzeć to nie są złocone poręcze na piekielnie drogim bruku, zwykłe materiały ale zadbane. A pojedziesz do Wałbrzycha i tam każda barierka jest z oczojebnej stali nierdzewnej a za nią sypiąca się melina przy obstrupiałej jezdni...
bzenek
Tue, 30 Dec 2014 - 13:14
Swego czasu dużo było tu skarg na stan oświetlenia ulicznego w okolicy skrzyżowania Wybickiego i Zagłębia Dąbrowskiego.
No i na koniec roku wydarzyło niemożliwe - wymienili tam kilkanaście popsutych betonowych latarni na nowe.
Tue, 30 Dec 2014 - 13:32
^^^
a lampy jakie?
Leszek
Tue, 30 Dec 2014 - 20:52
Sodówki. Kilka nie świeci (nie wiem czy z nowych czy starych).
vacu
Wed, 28 Jan 2015 - 19:45
Chciano mnie tu zlinczowac jak na poczatku watpilem w sens tej stronki naprawmyto.pl a jednak stronka działa jak przewidziałem. Taki przyklad:
http://naprawmyto.pl/26179No to chronologicznie:
8 listopada 2014 - Zauwazylem niebagatelna usterke jaka jest przekrzywione lustro w zaznaczonym miejscu, ze wzgledu na parking przy drodze bardzo utrudnialo to wyjazd w 3 Maja. Spodziewalem sie odpowiedzi w stylu "panie X, budzet w tym roku nie przewiduje napraw luster, rozpatrzymy w przyszlym roku" ale jednak dodalem.
14 listopada 2014 - Ktos poprawil lustro, nie jest idealnie prosto ale prawie i co wazniejsze - spelnia swoja funkcje. Dodalem komentarz z informacja i zaznaczylem jako "naprawione".
28 stycznia 2015 - po 3 miesiacach budzi sie wydzial komunikacji informujac... ze sprawa w rozpoznaniu, a nastepnie, ze lustro zostalo ustawione...

Kolejny sukces, sprawa rozwiazana

A ja w listopadzie zauwazylem, ze byly tam prowadzone jakies prace i za MOPT wjezdzaly duze auta, prawdopodobnie ktorys aby wjechac potrzebowal przekrzywic lustro, po zrobieniu roboty ekipa zapewne poprawila je. Gdyby nie to trzeba by czekac trzy miesiace...
signaal
Thu, 26 Mar 2015 - 19:08
Kilka wieści z Naprawmyto.pl
- dostałem informację o tym, że nie zostanie naprawionych kilku spraw zgłoszonych w... październiku 2013. Powodem najczęściej jest brak środków w budżecie na... 2014 rok.
- postępująca spławologia obywatela. Perełki: "Gmina nie jest Zarządcą infrastruktury technicznej."
http://naprawmyto.pl/29053 czy taka
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/19498 Do "teren prywatny", "teren PKP" czy "teren Lasów Państwowych" to już się przyzwyczaiłem.
naprawmytoDG
Fri, 12 Jun 2015 - 08:30
Informuję, że w związku z przebudową serwisu internetowego NaprawmyTo.pl, w najbliższym czasie mogą wystąpić przerwy w działaniu m.in. podstrony Dąbrowa Górnicza -
www.dabrowagornicza.naprawmyto.pl.
Obecnie prowadzane są prace informatyczne mające na celu uruchomienie nowej wersji portalu.
Utrudnienia mogą potrwać około tygodnia.
Za wszelkie niedogodności przepraszamy i prosimy użytkowników o wyrozumiałość.
marcin.p
Sat, 13 Jun 2015 - 14:38
A dotychczas przerw nie było? Bo mnie się wydaje, że naprawmy.to już od dłuższego czasu ma przerwę! Ja tam przestałem używać, wolę zgłaszać bezpośrednio do UM lub przez facebookowy profil miasta.
signaal
Fri, 14 Aug 2015 - 12:07
http://naprawmyto.pl/31266Przekręcony o 180 stopni a więc niewidoczny znak B-36
odpowiedź
Ze względu na brak środków finansowych oznakowanie będzie uzupełniane sukcesywnie w terminie późniejszym, uzależnionym od ilości środków finansowych. Alert zostanie tymczasowo oznaczony jako nie zostanie naprawiony.
Sebastian22
Fri, 14 Aug 2015 - 17:50
na DK94 na pewno nie działają tablice informacyjne nad jezdnią, te w okolicy zjazdu na Al. Róż (w obie strony), wie ktos dlaczego ?
Leszek
Fri, 14 Aug 2015 - 18:08
CYTAT(signaal @ pią, 14 sie 2015 - 12:07)

odpowiedź
Ze względu na brak środków finansowych oznakowanie będzie uzupełniane sukcesywnie w terminie późniejszym, uzależnionym od ilości środków finansowych. Alert zostanie tymczasowo oznaczony jako nie zostanie naprawiony.
.gif)
Jak widać, tak cienko przędą, że nawet nie ma kasy na wysłanie w teren jednego silnego chłopa, żeby to w 10 sekund naprawił
vacu
Fri, 14 Aug 2015 - 21:57
CYTAT(signaal @ pią, 14 sie 2015 - 13:07)

odpowiedź
Ze względu na brak ś

rodków finansowych oznakowanie będzie uzupełniane sukcesywnie w terminie późniejszym, uzależnionym od ilości środków finansowych. Alert zostanie tymczasowo oznaczony jako nie zostanie naprawiony.
.gif)
Jest gorzej niż myślałem skoro głupich 20 tysięcy nie ma na przekręcenie znaku (w Kielcach postawili przystanki autobusowe za 400 tysięcy to takie obrócenie z 20 musi kosztować, to nie są tanie rzeczy).
No ale - otwarciem nowej jezdni czy ronda to na plakacie wyborczym pochwalić się można, jakaś fotka podczas przecinania wstęgi będzie. A taki znak, pasy czy inna barierka? Kto się tym przejmie? Kto doceni? Nawet ty może nie zauważysz bo uznasz - o zgrozo - że prosty znak to powinno być coś normalnego. Ni ma kasy panie, kolarzy miałeś, to ci musi wystarczyć
signaal
Mon, 17 Aug 2015 - 11:41
CYTAT(vacu @ pią, 14 sie 2015 - 22:57)

CYTAT(signaal @ pią, 14 sie 2015 - 13:07)

odpowiedź
Ze względu na brak ś

rodków finansowych oznakowanie będzie uzupełniane sukcesywnie w terminie późniejszym, uzależnionym od ilości środków finansowych. Alert zostanie tymczasowo oznaczony jako nie zostanie naprawiony.
.gif)
Jest gorzej niż myślałem skoro głupich 20 tysięcy nie ma na przekręcenie znaku (w Kielcach postawili przystanki autobusowe za 400 tysięcy to takie obrócenie z 20 musi kosztować, to nie są tanie rzeczy).
No ale - otwarciem nowej jezdni czy ronda to na plakacie wyborczym pochwalić się można, jakaś fotka podczas przecinania wstęgi będzie. A taki znak, pasy czy inna barierka? Kto się tym przejmie? Kto doceni? Nawet ty może nie zauważysz bo uznasz - o zgrozo - że prosty znak to powinno być coś normalnego. Ni ma kasy panie, kolarzy miałeś, to ci musi wystarczyć

Uff, jednak znalazły się środki w tym roku.
Grzegorz-dg
Fri, 27 Nov 2015 - 13:35
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/33483 Mam nadzieję że znajdą się środki finansowe na naprawę chodnika.
kolek
Sun, 10 Jan 2016 - 23:45
Wydaje mi się, że już nasi urzędnicy przestali panować nad zgłoszeniami.
Głupi przykład na chybił trafił:
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/23126 alert z lipca 2014 dotyczący latarni
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/27785 alert z lutego 2015 dotyczący latarni (przez rok nikt nie jest w stanie naprawić tej latarni)...
Mon, 11 Jan 2016 - 22:52
Od początku nie panowali. Jest straszny bałagan. Dużo spraw naprawionych lub już nieaktualnych ma zły status.
Ogólnie to trzeba mieć szczęście, żeby coś się udało załatwić. Najgorzej, gdy sprawa trafiała do Jednostki Realizującej Projekt - to jak kamień w wodę. Chyba żadnego zgłoszenia nigdy nie ruszyli.
Mon, 19 Dec 2016 - 13:33
Jakiś czas temu ktoś przeniósł bardzo dużo starych zgłoszeń do "załatwionych" i przybyły setki rozwiązanych problemów. Oczywiście to tylko w tym systemie, a nic nie zrobiono...
naprawmytoDG
Thu, 19 Jan 2017 - 14:12
CYTAT(:) @ pon, 19 gru 2016 - 14:33)

Jakiś czas temu ktoś przeniósł bardzo dużo starych zgłoszeń do "załatwionych" i przybyły setki rozwiązanych problemów. Oczywiście to tylko w tym systemie, a nic nie zrobiono...
Szanowni Forumowicze
Chciałbym poinformować, że stare zgłoszenia, które zostały oznaczone statusem "naprawiony" lub "nie zostanie naprawiony" i miały odległe daty zgłoszeń zostały przeniesione do tzw. "załatwionych" po weryfikacji przez pracowników w terenie. Weryfikacja była przeprowadzana w miesiącu listopadzie 2016 roku i trwała 2 tygodnie, a po tym czasie poszczególni opiekunowie "zamykali" swoje alerty. Zamknięte zostały wyłącznie te alerty, które faktycznie zostały naprawione lub oznaczone statusem "nie zostanie naprawiony" jeżeli na obecną chwilę nie istnieje możliwość ich załatwienia lub znajdują się one poza kompetencją gminy.
Pozdrawiam serdecznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.