Jako, że ten wątek wydaje mi się ku temu odpowiedniejszy - w nim odpowiem na posty z wątku o statystykach.
CYTAT(:) @ wto, 22 lis 2011 - 22:29)

1. Nasze forum w odroznieniu od innych regionalnych miejskich ( w tym innych podpietych pod zaglebie.info ) jest NIEKOMERCYJNE.
A jaki to ma związek z naszą dyskusją?
CYTAT
2. To forum jest rodzajem klubu i nie powinno nam zalezec na zwiekszaniu odwiedzin za "wszelka cene". Nowi uzytkownicy powinni sie do niego dostosowac, a nie odwrotnie. Forum bardzo dobrze pozycjonuje sie w google. Ci, ktorzy maja wiedze, zainteresowania, chca sie czegos dowiedziec, albo czyms podzielic bez trudu je znajda. Wazna jest podstawowa funkcjonalnosc, uniwersalnosc i przejrzystosc. Duze zmiany i reorganizacje poza waska grupa, pozostalych nie ciesza. Nie mamy reklam i powinno nam zalezec na wartosciowych uzytkownikach. Lepiej 20 aktywnych pasjonatow, znawcow roznych dziedzin, majacych dostep do "przeciekow" niz nic nie wnoszacych chwilowych 1000 spamerow, ktorym trzeba pisac 10 raz to samo, bo nie chce im sie spojrzec kilka postow wstecz, albo np. chcacych reklamowac watpliwej jakosci strony. Nie wspominajac juz o zachowaniu kultury i przestrzeganiu regulaminu. Im wiecej przypadkowych uzytkownikow tym gorzej z merytoryka. Miazdzaca wiekszosc tylko przeglada, bo nie maja o czym sami napisac, albo im sie nie chce.
Z tym się zgadzam - aczkolwiek sam sobie nieco przeczysz. A co do niemerytorycznych użytkowników - brak zabezpieczenia przed botami właśnie powoduje ich wysyp - co widać na liście. Tak sobie przeglądam ten wątek, i widzę, że już 5 lat temu Hator proponował kasowanie martwych dusz. Twoja odpowiedź brzmiała (jak widać - jesteś konsekwentny ;) ):
CYTAT
ad8
nie wiem czy to dobry pomysl. Jesli wogole sie zastanawiac to nad usunieciem tych kont ktore nie mialy nigdy zadnego posta bo inaczej straca sie przeciez i posty. Ale tak lepiej wyglada wieksza ilosc uztkownikow
CYTAT
4. Od ponad 8 lat od czasu do czasu pojawiali sie uzytkownicy ze slomianym zapalem, ktorzy swoimi pomyslami chcieli wywrocic wszystko do gory nogami. W calej historii tylko jeden uzytkownik stworzyl wlasna propozycje logo.
Wiesz co, ten jak to piszesz' słomiany zapał' mógł być spowodowany biernym oporem administracji przed zmianami. Przejrzałem watki z opiniiJeden użytkownik stworzył projekt logo - i co z tym zrobiliście? Może zamiast co jakiś czas pisać, że może by ktoś stworzył logo, po prostu zrobić temat/konkurs
konkretnie do wrzucania propozycji, a potem głosowanie?
BTW, co do logo jeszcze - 4 lata temu napisałeś:
CYTAT
PS. Jest szansa ze bedziemy mieli nowe logo we flashu. Na razie zeby nie zapeszac nie bede zdradzal - podziekujemy tu komu trzeba jak juz bedzie
No i nic z tym więcej się nie działo.
Dwa lata temu:
CYTAT
Jak znajde chwilke to pojawi sie nowa wersja.
I jak wyżej...
CYTAT
5. Podzial na kategorie i dlugie tematy walkowane byly wiele razy. Obecnie nawet czesto nie wiadomo kiedy post ma byc we "Wladzach", a kiedy juz w "nasze miasto". Nie da sie wszystkiego idealnie zaszufladkowac. Im wiecej dzialow tym wieksza redundancja. Do wyszukiwania w dlugich watkach najlpiej uzywac wyszukiwarki google zintegrowanej z forum albo forumowej z wynikami jako posty. Jesli bedzie wiecej watkow na ten sam temat, dzielonych na czesci to dopiero komplikuje wyszukiwanie.
Wyszukiwarka jest do
.gif)
, zwłaszcza googlowa, nawet nie potrafi poprawnie pokazać tytułów wątków.
A propozycje dodatkowych działów już i 5 lat temu były:
http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...=657&st=60#CYTAT
6. Analizujac statystyki dobrze wziac pod uwage KK MKS.
Znaczy się jest gorzej niż myśleliśmy?
CYTAT
7. Lata mijaja, forum trwa, trzon ten sam, bez reklam. A dookola inni upadaja, zadne bajery im nie pomagaja. Na ich miejsce powstaja nowe i tak wkolko.
Forum trwa, to prawda. Niezmiennie, nie ma ani rewolucji ani ewolucji. Pewne sprawy wracają jak bumerang - i odbijają się od ściany (choćby sprawa niedziałających zdjęć - skoro nie potraficie tego naprawić, czemu po prostu nie zablokujecie możliwości dodawania załączników?).
Nie zawsze zmiany są dobre, ale jeżeli administracja uważa, że wszystko jest OK i żadnych zmian nie trzeba - po co w ogóle ten wątek? Zablokować i tyle.
Ja osobiście jako user mam wrażenie lekkiego olewania, choćby kwestia poprawiania postów (kilka razy o to prosiłem, ani razu nie zostało to zrobione) - skoro nie chce się Wam edytować, może po prostu włączcie na stałe możliwość edytowania przez użytkowników? Możecie też zrobić porządek w wątkach zdjęciowych - sporo postów nie zawiera już obrazków i tylko robią tłok...