Grzegorz-dg
Sun, 02 Mar 2014 - 12:50
Odnosząc się do posta Vacu ja też bym zapłacił rzemieślnikowi więcej za dobrej jakościowo produkt tylko że takich nie ma na rynku lub są w bardzo ograniczonej ilości ,teraz producenci idą na ilość a nie na jakość produktów i cena aby była korzystniejsza od konkurencji .Teraz coś o maśle extra prof. Andrzej Stołyhwo z SGGW w Warszawie przeprowadził badania masła extra i wyszło że na rynku są ogromne ilości sfałszowanego masła olejami roślinnymi o których producenci nie piszą na opakowaniach dopiero wychodzi to w specjalistycznych badaniach w labolatorium .Polskie Normy żywnościowe PN były o wiele rygorystyczne niż te które mamy obecnie narzucone przez Unie .To samo ze śmietaną ,mlekiem ,twarogami też nie jest to smak jak kiedyś.Zastanawiać może tylko co robią takie instytucje państwowe jak PIH, UOKIK, które powinny stać na straży zdrowia obywateli .Wychodzi na to chcesz jeść zdrowo rób sam wyroby.
Grzegorz-dg
Thu, 24 Apr 2014 - 21:00
Słyszeliście może że w Katowicach na terenie byłej Huty Baildon co sobotę odbywa się Bio Bazar z produktami ekologicznymi spożywczymi.