CYTAT(maseur @ nie, 15 lip 2012 - 10:27)

CYTAT(camus @ sob, 07 lip 2012 - 15:26)

,w艂a艣nie sobie przypomnia艂em 偶e jaki艣 czas temu dr膮偶yli艣cie temat ,,sklepu 偶elaznego na rogu ulic"je偶eli was to interesuje to znam odpowied偶.
'zagadka" rozwi膮za艂a si臋 jakby sama przy okazji ostatecznego rozwik艂ania kwestii synagogi, sporo wcze艣niej si臋 nad "nieznan膮 ulic膮" nag艂贸wkowali艣my, mnie jednak osobi艣cie da艂o wiele frajdy 艣l臋czenie nad fotografiami, mapami, szukanie w艂a艣ciciela sklepu, itd. Niejako fajnie, 偶e na forum pojawi艂a si臋 kolejna osoba kt贸ra mo偶e tak du偶o wnie艣膰 w temat zg艂臋biania historii miasta - witaj Camus

Dzi臋ki.Pozdrawiam.
.gif)
CYTAT(mawwm @ 艣ro, 11 lip 2012 - 08:42)

CYTAT(Slyzaba @ wto, 10 lip 2012 - 22:38)

camus - dzi臋kuj臋 za maila i fotografi臋 kamienicy.Czy poprawnie umie艣ci艂em sklep na fotografii? Jeste艣 pierwsz膮 osob膮, kt贸ra pami臋ta, 偶e by艂y tam schrony przeciwlotnicze (betonowe? pod poziomem gruntu? mo偶e to by艂y piwnice z tej wyburzonej kamienicy?).
schron贸w w tej okolicy nie przypominam sobie, pami臋tam "schrony" (tak m贸wi艂o si臋 w tej okolicy) a raczej 2 szczeliny przeciwlotnicze przy skrzy偶owaniu 呕eromskiego i D膮browskiego. Konstrukcje by艂y podobne do tych, kt贸re ocala艂y przy dworcu PKP.
mawwm-witam Cie,mam pro艣b臋, gdyby艣 m贸g艂 wskaza膰 miejsca w kt贸rych znajduj膮 si臋 te dwie szczeliny przeciwlotnicze przy dworcu PKP, najlepiej gdyby艣 skorzysta艂 z mapy googli. Osobi艣cie nie mog臋 zobaczy膰 tych miejsc poniewa偶 przebywam poza krajem.Druga sprawa to tajemnicza nazwa kamienicy przy ul.D膮browskiego,pami臋tam 偶e by艂a dosy膰 du偶a,do klatek schodowych wchodzi艂o si臋 po betonawych schodach do g贸ry i zapami臋ta艂em te偶 偶e mie艣ci艂 si臋 tam servis rowerowy,je偶eli co艣 偶le zapami臋ta艂em to mnie popraw.Pozdrawiam.