Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: TRANSFERY 2011/2012
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2
Colo
Tak tyle ,że problemem w tym sezonie było przyjęcie a nie rozegranie .
Padziu
może dlatego najdłużej czekamy na nazwiska 2 przyjmujących?
szer
Rozegranie też. Pod koniec sezonu obie rozgrywające nie miały pomysłu na grę. Nawet jak było przyjęcie to nie potrafiliśmy ominąć bloku.
Colo
O jakim pomyśle na rozegraniu Ty mówisz , jak nasz taktyk mimo braku przyjęcia usilnie im kazał grać np.przez środek .To chyba chodzi o zmianę na innej pozycji zdaje się ,że nazywa się ona trener .Ale ja to się na siatkówce nie znam smile.gif
Lui
CYTAT
Nuszel podpisze kontrakt z MKS-em

Kolejne godziny zaciekłych negocjacji włodarzy Tauronu MKS Dąbrowa Górnicza z nowymi siatkarkami przynoszą efekty. Jest już niemal przesądzone, że z dąbrowskim klubem zwiąże się młoda siatkarka Atomu Trefla Sopot, Natalia Nuszel.

Ta 22-letnia przyjmująca z Gdańska musi szukać sobie nowego klubu, gdyż nie wygra rywalizacji z Dorotą Świeniewicz i Neriman Ozsoy.Do sopockiej drużyny już przymierzana jest ponadto wielka gwiazda amerykańskiej siatkówki, przyjmująca Megan Hodge, a przecież jest jeszcze świetnie spisująca się Ewelina Sieczka. Nic więc dziwnego, że w poniedziałek sprawa powinna być już załatwiona.

Działacze z Dąbrowy nabierają jednak wody w usta i nie chcą zdradzić nazwiska polskiej przyjmującej, która dołączy do składu na sezon 2011/2012. - Siatkarka, z którą już jesteśmy dogadani, nie zgodziła się na ujawnienie swojego nazwiska - rozkłada ręce prezes Tauronu MKS Robert Koćma. - Mogę powiedzieć tylko tyle, że szukamy już tylko dwóch przyjmujących. Będzie to jedna siatkarka z naszego kraju i jedna zagraniczna. Wszystko będzie już jasne w poniedziałek - dodaje enigmatycznie Koćma.

Nie ma więc wątpliwości, że w MKS-ie chcą mieć dwie doświadczone przyjmujące, Elżbietę Skowrońską i jedną zagraniczną oraz dwie, młode i perspektywiczne - Natalię Kurnikowską i właśnie Nuszel.

www.sportowezaglebie.pl

troll
Może ktoś potwierdzić informację dotyczącą tego , że Charlotte Leys będzie grała w zbliżającym się sezonie w "naszym" zespole ?
checkin
Potwierdzić może tylko prezes, albo sama zawodniczka ;-)

Kolejna belgijska siatkarka w Dąbrowie Górniczej
Mariuszek_
Chyba wszyscy spodziewaliśmy sie lepszej, znanej i doświadoczonej zawodniczki na pozycji przyjmującej obok Eli Skowrońskiej.
bonus11
Szczerze mówiąc to w takim składzie znów będzie walka o 4 miejsce...Atakujące ok,rozgrywające ok,Krysia ok,ale przyjmujące i środkowe po za Ivaną jakoś mi nie pasują. A przyjmujące to tak naprawde najwazniejsze siatkarki w zespole...
Prosty
Przyjmujące klapa, zostało już chyba tylko jedno nazwisko, które ma być podane w pon ?
szer
Akurat Leys była najlepszą przyjmującą w całej lidze.
Natalia miała maturę więc nie widzieliśmy jej raczej zbyt często.
Przyjmujące mogą być w tym sezonie na plus jakby nie patrzeć.
Mariuszek_
Ponawiam pytanie Prostego. Zostały już odkryte wszystkie karty czy czekamy do poniedziałku z jeszcze jedną przyjmującą ?
Michael
CYTAT(Prosty @ śro, 08 cze 2011 - 22:51) *
Przyjmujące klapa, zostało już chyba tylko jedno nazwisko, które ma być podane w pon ?

Dirickx, Śliwa, Lis, Liniarska, Plchotova, Strasz, Żebrowska, Zaroślińska, Kurnikowska, Nuszel, Leys, Skowrońska.

Jak dla mnie skład jest już kompletny, chyba, że Ela nie przedłuży kontraktu.

Master
Mi sie to podoba cool.gif czuje ze moze by lepiej niz w tym roku.

Do tego jak narazie z Bielska same odejścia.
szer
Nuszel jest nieoficjalnie i nie podpisała jeszcze kontraktu. Więc czekamy na potwierdzenie jej nazwiska bądź też może innego.
Swoją drogą nie w poniedziałek, a do poniedziałku ma się sprawa wyjaśnić.

Skład lepszy jak dla mnie. Mam nadzieję, że już takiej katastrofy na przyjęciu nie będzie. A i rozegranie też niczego sobie.
roberto
CYTAT(Michael @ śro, 08 cze 2011 - 23:14) *

Dirickx, Śliwa, Lis, Liniarska, Plchotova, Strasz, Żebrowska, Zaroślińska, Kurnikowska, Nuszel, Leys, Skowrońska.

Jeszcze dochodzi Marcelina Nowak i przydała by się do zamknięcia 14 druga Libero !!!!
Mały77
CYTAT(Master @ śro, 08 cze 2011 - 23:24) *
Mi sie to podoba cool.gif czuje ze moze by lepiej niz w tym roku

Zobaczymy jaki plan "minimum" postawi zarząd klubu tym siatkarkom wink.gif

PS. W Bielsku też duże zmiany (Berenika Okuniewska, Anna Kaczmar, Jolanta Studzienna, Anna Podolec, Katarzyna Skorupa, Iwona Waligóra i Anna Werblińska)
McBeen
CYTAT(roberto @ śro, 08 cze 2011 - 23:45) *
CYTAT(Michael @ śro, 08 cze 2011 - 23:14) *

Jeszcze dochodzi Marcelina Nowak i przydała by się do zamknięcia 14 druga Libero !!!!

Do zamknięcia 14 to przydał by się porządny trener !!!!!
Z P. Kawką dziewczyny ligi nie zwojują, angry.gif angry.gif angry.gif
troll
Może jako drugą libero, warto by ściągnąć Izabelę Śliwę
zbyszek
W dzosiejszym DZ w artykule Leszka Jaźwieckiego "Rewolucja kadrowa" przeczytałem że z drużyny MKS-u odchodzi Elżbieta Skowrońska. Nic natomiast nie ma o odejściu Matei Ikić. Czy to tylko błąd autora?
szer
CYTAT
Ściurka i Leys w MKS-ie!
Autor: Paweł Swarlik / sportowezaglebie.pl

Kolejny początek tygodnia, kolejne najświeższe newsy z siatkarskiego zespołu Tauron MKS Dąbrowa Górnicza, występującego w Plus Lidze Kobiet. Do dąbrowskiej ekipy dołączyły nowe siatkarki.

Ostatecznie to 30-letnia Dorota Ściurka ze Stali Mielec oraz 22-letnia Belgijka Charlotte Leys z GCB Centrostalu Bydgoszcz podpisały kontrakt i przeniosą się do Dąbrowy Górniczej. Wyjaśniła się też sprawa trzeciej przyjmującej, Elżbiety Skowrońskiej, która zdecydowała się pozostać w hali Centrum. - Elżbieta i Dorota podpisały kontrakty na rok, a Charlotte podobny, z tym że z opcją przedłużenia na kolejny sezon - wyjaśnił prezes Tauronu MKS, Robert Koćma.

Tym samym włodarze po ciężkich negocjacjach zdołali jeszcze przed wakacjami uzupełnić ewentualne braki kadrowe i mają chwilę wytchnienia. Teraz wszystko w rękach sztabu szkoleniowego, aby jak najlepiej przygotować zespół do nadchodzących rozgrywek. Na środę, na godzinę 13 zaplanowano konferencję. Wezmą w niej udział: Prezes klubu - Robert Koćma, Trener zespołu - Waldemar Kawka oraz rozgrywająca Magdalena Śliwa.
Skład Tauronu MKS Dąbrowa Górnicza na sezon 2011/2012:

Rozgrywające: Magdalena Śliwa, Frauke Dirickx.
Przyjmujące: Elżbieta Skowrońska, Charlotte Leys, Dorota Ściurka, Natalia Kurnikowska.
Środkowe bloku: Ivana Plchotova, Aleksandra Liniarska, Małgorzata Lis.
Atakujące: Izabela Żebrowska, Katarzyna Zaroślińska.
Libero: Krystyna Strasz.
Mały77
Szkoda, że w końcu Nuszel do nas nie przychodzi a wzięli Ściurkę - moim zdaniem z Nuszel byłby większy pożytek.
Prosty
to nie może być prawda
troll
Dlaczego w składzie pomijana jest Marcelina Nowak??? Przecież, to też zawodniczka klubu, z ważnym kontraktem.
szer
Widać nie jest brana pod uwagę w pierwszej drużynie tylko w kadetkach.
To się i tak okaże w środę na konferencji prasowej.
szer
CYTAT
...

Dużo wcześniej sportowa prasa informowała o przejściu do Dąbrowy Górniczej drugiej Belgijki z Centrostalu Bydgoszcz, 22 letniej Charlotte Leys, Natalii Nuszel z Atomu Trefla Sopot, czy kontrakty z tymi zawodniczkami są już podpisane?

- Tak potwierdzam, mogę powiedzieć, że zespół jest już dopięty, tak na sto procent. Oprócz tych zawodniczek co pan wymienił do zespołu z Tauronu MKS-u dołączy z mieleckiej Stali Dorota Ściurka, z Łodzi Katarzyna Zaroślińska. Jako ciekawostkę powiem, że do zespołu powraca Kasia Urban z siatkówki plażowej, powraca na halę i będzie z nami trenować.

Zanosi się na to, że w sezonie 2011/2012 Tauron MKS Dąbrowa Górnicza będzie posiadał bardzo długą ławkę.

- Tak, w nowym sezonie będziemy mieć piętnaście dziewczyn.

...

Źródło: Strefa Siatkówki
Mały77
Pozwolę sobie skomentować niektóre wypowiedzi prezesa wink.gif
CYTAT
Przyszła niestety kontuzja, nie było zastępstwa, a Matea Ikić na tej pozycji nie do końca się sprawdziła, gdyż była to dla niej nowa rola na boisku, nie można też było od niej więcej wymagać w takiej niekomfortowej sytuacji.

Wydaje mi się, że Matea grała w reprezentacji Chorwacji na tej pozycji, więc nie do końca to prawda wink.gif
CYTAT
Wydawać się może, że skompletowaliśmy równy zespół. Na każdej pozycji będzie bardzo mocna zmienniczka, myślę, że to może spowodować, że w tych decydujących momentach będziemy mocni.

No proszę - jak dla mnie to na środku mamy jedną mocną zawodniczkę i dwie średnie. Tu spodziewałem się wzmocnienia. Ale nie ma sad.gif
CYTAT
Przyjęliśmy również trenera, może powiem inaczej, jesteśmy w trakcie dogrywania kontraktu z osobą odpowiedzialną za przygotowanie motoryczne, także każda z zawodniczek będzie miała przygotowywany trening bezpośrednio pod siebie, trening indywidualny jeżeli chodzi o wytrzymałość i siłę. Myślę, że to sprawi, ze dobra forma będzie przez cały sezon i na najważniejsze końcowe momenty.

To jednak trener Kawka ma jeszcze jakieś braki wink.gif
CYTAT
Mam jedynie nadzieję, że PlusLiga Kobiet będzie mocna, ciekawa i przyniesie dużo sportowych emocji dla kibiców siatkarskich.

Zgadzam się - liczę, że w końcu zagramy w finale!!! Czego nam, kibicom, oraz całemu zespołowi życzę.
bamicz
cyt.:
Trener Waldemar Kawka powinien więc mieć problemy z nadmiaru klasowych zawodniczek.
- Chciałbym bardzo aby trener na każdej pozycji miał taki kłopot i zanosi się, że tak będzie.

szkoda tylko że na pozycji trenera nie będzie TAKIEGO kłopotu

i znowu Kawka kolejny sezon - przypomina to trochę TWA (towarzystwo wzajemnej adoracji) i szkoda że prezes nie zauważa problemu, chociaż:

cyt:
Przyjęliśmy również trenera, może powiem inaczej, jesteśmy w trakcie dogrywania kontraktu z osobą odpowiedzialną za przygotowanie motoryczne, także każda z zawodniczek będzie miała przygotowywany trening bezpośrednio pod siebie, trening indywidualny jeżeli chodzi o wytrzymałość i siłę

może będzie jedna rzecz, której nie s.... trener Kawka, ale to zależy od autonomii tej osoby w klubie.

CEL powinien być postawiony jasny: PUCHAR POLSKI lub FINAŁ MP
- to powinien wiedzieć trener - minimum lub leci z klubu, ale do tego trzeba odwagi a nie TWA, z drugiej strony ciekawe czy prezes zaryzykuje swój stołek broniąc trenera i określając cele przed nowym sezonem.
szer
Celu nie stawia trener tylko zarząd klubu...
Swoją drogą doczepiacie się tych celów.... Co mają powiedzieć w Mielcu?
Mariuszek_
Kasia Urban na środek ?
Lui
Marzenka Wilczyńska w Stali Mielec. smile2.gif
bamicz
CYTAT(szer @ wto, 14 cze 2011 - 22:59) *
Celu nie stawia trener tylko zarząd klubu...
Swoją drogą doczepiacie się tych celów.... Co mają powiedzieć w Mielcu?

Napisałem ze cele powinny być znane trenerowi a dalej pytanie retoryczne czy prezes zaryzykuje swój stołek określając cele na nowy sezon i broniąc trenera, więc jest ok.

no cóż, a Mielec czy inne - tam znają swoje problemy i możliwości - a celów chyba samobójcy nie określają...
a z drugiej strony ciekami mnie jakie cele w tym sezonie postawią w Sopocie i Bielsku, bo mineralne wiadomo smile.gif
szer
To rozczaruję Cię - cel na przyszły sezon to powtórzenie wyniku z tego, czyli znalezienie się w czwórce.
Choć nie ukrywają, że będą się bić o medale.
Mały77
CYTAT(szer @ śro, 15 cze 2011 - 15:12) *
To rozczaruję Cię - cel na przyszły sezon to powtórzenie wyniku z tego, czyli znalezienie się w czwórce.

Powtórka z rozrywki? wink.gif
bamicz
CYTAT(Mały77 @ śro, 15 cze 2011 - 21:45) *

Z tym trenerem tak to już niestety będzie... angry2.gif Kto się nie rozwija ten się cofa
to jak w tym kawale - najgorsze cztery lata blondynki - pierwsza klasa ... laugh.gif
yash58
Link do relacji z konferencji prasowej
Prosty
CYTAT(bamicz @ czw, 16 cze 2011 - 07:53) *
CYTAT(Mały77 @ śro, 15 cze 2011 - 21:45) *

Z tym trenerem tak to już niestety będzie... angry2.gif Kto się nie rozwija ten się cofa
to jak w tym kawale - najgorsze cztery lata blondynki - pierwsza klasa ... laugh.gif

sad.gif

Mały77
Matea poszła grać do Rosji - Urałoczka Jekaterinburg - szkoda sad.gif
Kamil_
Aj tam. Czym sezon dalej, tym Matea gorzej. Ja płakać nie będę...
Mały77
CYTAT(Kamil_ @ śro, 22 cze 2011 - 12:52) *

Tylko czym było to spowodowane? Z zawodniczki bardzo dobrej stała się zawodniczką co najwyżej dobrą. Czyżby treningi z naszym trenerem jej zaszkodziły? Obawiam się, że jeszcze o niej usłyszymy lub zobaczymy w dużo lepszej dyspozycji niż była u nas sad.gif
zbyszek
CYTAT(Mały77 @ śro, 22 cze 2011 - 13:11) *
CYTAT(Kamil_ @ śro, 22 cze 2011 - 12:52) *

Tylko czym było to spowodowane? Z zawodniczki bardzo dobrej stała się zawodniczką co najwyżej dobrą. Czyżby treningi z naszym trenerem jej zaszkodziły? Obawiam się, że jeszcze o niej usłyszymy lub zobaczymy w dużo lepszej dyspozycji niż była u nas sad.gif
Mały 77 masz rację. Właśnie ciekawe czym była spowodowana taka postępująca obniżka formy? W jednym z wywiadów Matea zapytana o przyczyny słabej gry zespołu powiedziała że przyczyn jest wiele ale nie chce i nie może o nich mówić. I chyba była to jej ostatnia wypowiedź. Jednak zawsze imponowała mi jej ambicja. Szkoda że jej nie ma w zespole.
Kamil_
Można tylko się domyślać czym było to spowodowane. Na początku Matea to był wulkan energii i byłem bardzo zadowolony widząc ją w akcji. Jednak końcówka sezonu to wrak człowieka...

Ja tam swoje typy mam, bo znam Waldka z wuefów smile2.gif Demotywator to on był pierwsza klasa smile2.gif
kamillll
CYTAT(Kamil_ @ śro, 22 cze 2011 - 17:41) *
Ja tam swoje typy mam, bo znam Waldka z wuefów smile2.gif Demotywator to on był pierwsza klasa smile2.gif

ja tam na niego na wuefie nie narzekałem...a wręcz przyznam że jak na mnie opora sportowego to kondycje miałem za jego czasów...a na dodatek fajny z niego gość...
Kamil_
Jesteś ode mnie ciut starszy więc może jeszcze wtedy mu się chciało smile2.gif
Marco
Dodam tylko tyle że Matea już tak od grudnia 2010 wiedziała że jeśli trener się nie zmieni to ona grać w Dąbrowie nie będzie. Zbyt duża była różnica w jakości treningów w porównaniu do ligi włoskiej. Myślę że trener Korpol pozwoli jej dojść do właściwego poziomu sportowego.
Mały77
CYTAT(Marco @ śro, 22 cze 2011 - 20:06) *
Dodam tylko tyle że Matea już tak od grudnia 2010 wiedziała że jeśli trener się nie zmieni to ona grać w Dąbrowie nie będzie. Zbyt duża była różnica w jakości treningów w porównaniu do ligi włoskiej. Myślę że trener Korpol pozwoli jej dojść do właściwego poziomu sportowego.

Też tak myślę. Ale widać w klubie też to zauważyli bo mamy 3 trenera wink.gif
Mały77
Lucie Muhlsteinova w AZS Białystok - zobaczymy jak jej pójdzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.