Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: TRANSFERY 2011/2012
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2
Mariuszek_
Może już ktoś słyszał coś o ewentualnych wzmocnieniach ?
szer
CYTAT
Siatkarki z Dąbrowy chcą do Ligi Mistrzów!

Tauron MKS liczy na "dziką kartę"
Nieudany finisz sezonu sprawił, że zagłębiowski zespół zakończył rozgrywki na czwartej pozycji. MKS wywalczył sobie przepustkę do europejskiego pucharu CEV, ale to nie jest szczyt marzeń działaczy z Dąbrowy Górniczej.

- Zraziliśmy się do pucharu CEV. Rozgrywki nie są transmitowane w telewizji, przez co nie są atrakcyjne dla sponsorów - wyjaśnia Robert Koćma. Prezes klubu zdradza, że Tauron wystąpił do Polskiego Związku Piłki Siatkowej z prośbą o pomoc w uzyskaniu "dzikiej karty" na udział w elitarnej Lidze Mistrzów. - Odpowiedź powinniśmy otrzymać do miesiąca czasu. Czy jeżeli nasz plan się nie powiedzie to zrezygnujemy z udziału w pucharze CEV? Wtedy będziemy się zastanawiać - dodaje działacz, który zapowiada zmiany w drużynie.

Prawdopodobnie MKS straci na najbliższy rok kapitan Joannę Szczurek, która myśli o macierzyństwie. Zapowiadana jest też roszada na pozycji rozgrywającej.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Kamil_
No to pograne ;-)
szer
O Szczurek mówiło się jakiś czas, a co do LM - niech próbują jak chcą. Osobiście bym Europuchary odpuścił.
roberto
Ciekawa stronka o transferach
Mały77
Jeżeli to prawda o Lucie to nie rozumiem tego postępowania - przecież ona nieźle grała. No chyba, że za Martę przyjdzie druga klasowa rozgrywająca.
Co do Asi to szkoda sad.gif.
No prezesie - czekamy na pierwsze nazwiska z górnej półki wink.gif
Prosty
według mnie wielki powrót będzie conf (13).gif
Kamil_
CYTAT(Prosty @ wto, 31 maj 2011 - 06:27) *
według mnie wielki powrót będzie conf (13).gif

Błagam. Tylko nie 'nadzieja polskiej siatkówki'...
szer
Sieczka chyba przedłużyła kontrakt z Sopotem smile2.gif
Mały77
CYTAT(szer @ wto, 31 maj 2011 - 14:15) *
Sieczka chyba przedłużyła kontrakt z Sopotem smile2.gif

Ufff - więc może Magda na pozycję trenera? wink.gif Fajnie chyba by było choć jak pokazuje przykład Gosi Niemczyk nie zawsze dobra siatkarka musi być dobrym trenerem.
Padziu
Magda w jednym z wywiadów powiedziała kiedyś, że chciałaby, jeśli zdrowie pozwoli przynajmniej dorównać Irinie Kiriłowej, którą może pamiętacie z dwumeczu w 1/8 LM z Nowarą rok temu (przypomnę że wówczas miał bodajże 45czy 46 lat)

Więc jak dla mnie to jeśli to ten powrót to bardziej do zespołu niż sztabu szkoleniowego smile2.gif
szer
Sopot szuka zawodniczek na pozycję rozgrywającej m.in. Wołosz kuszą. Więc wychodzi na to, że co najmniej jedna rozgrywająca będzie dostępna.
szer
Klub jest zainteresowany Karoliną Kosek, aczkolwiek Łódź dalej jest nią zainteresowana i chce ją zatrzymać. Również Bielsko i Muszyna złożyły jej ofertę.
Mały77
CYTAT(szer @ śro, 01 cze 2011 - 13:40) *
Klub jest zainteresowany Karoliną Kosek, aczkolwiek Łódź dalej jest nią zainteresowana i chce ją zatrzymać. Również Bielsko i Muszyna złożyły jej ofertę.

No to do nas nie przyjdzie sad.gif Wydaje mi się, że MKS prestiżowo przez społeczeństwo siatkarskie jest niżej wyceniany niż Bielsko czy Muszyna.
Mariuszek_
Słyszałem, że klub interesuje się również Katarzyną Zaroślińską.
Lui
Dziś w gazecie czytałem, że z klubem ma się pożegnać Marta Haładyn ( Gwardia Wrocław ), Lucie Muhlsteinova ( Czechy ). A przyjść ma Magdalena Śliwa z córką oraz Anna Witczak.
Mały77
CYTAT(Lui @ czw, 02 cze 2011 - 16:22) *
Dziś w gazecie czytałem, że z klubem ma się pożegnać Marta Haładyn ( Gwardia Wrocław ), Lucie Muhlsteinova ( Czechy ). A przyjść ma Magdalena Śliwa z córką oraz Anna Witczak.

No to nieźle sad.gif Nie ma to jak co rok zmieniać rozgrywające.
No to co - żegnamy się z Krysią?
Mariuszek_
Jeśli chodzi o Haładyn to bardzo dobrze, a Lucie szkoda.
tomekl80
Dlaczego Lucie odchodzi??? Szkoda bo to jest najfajniejsza siatkarka w MKS sad.gif. Widocznie woli grać we własnym kraju sad.gif. Nie wiem tylko, dlaczego pozbywamy się Haładyn i chcemy w drużynie Witczak? No sorry, ale Witczak jest raczej moim zdaniem mniej niż przeciętna sad.gif.
Mariuszek_
Witczak w Gwardii nie łapała się w pierwszej szóstce, co chwile dręczona kontuzjami.
To już nie jest ta zawodniczka, która grała pod nazwiskiem Woźniakowska w Kaliszu.

Jak oni myślą o budowaniu takiego składu to nie wiem po kiego grzyba im LM.
kamillll
nie pitolcie tylko poczekajcie smile2.gif
dobrze będzie...tyle Wam powiem smile2.gif
Mały77
CYTAT(kamillll @ pią, 03 cze 2011 - 07:47) *
nie pitolcie tylko poczekajcie smile2.gif
dobrze będzie...tyle Wam powiem smile2.gif

Czy będzie dobrze to się okaże, ale dopiero za rok wink.gif
Ciekawe czy Tauron rzuci więcej kasy i będzie chciał rywalizować z PGE w energetycznym boju wink.gif Bo Bank BPS już zapowiedział zwiększenie budżetu na siatkarki. Przydałby się nam jeszcze jakiś sponsor tytularny - Muszyna ma dwóch, Sopot ma dwóch a my tylko jednego sad.gif Może Mittal w końcu by się dołożył wink.gif
SokratesDG
Kosek, Zaroślińska, Witczak? No z takimi wzmocnieniami, to można mieć pierwsze miejsce... w pierwszej lidze.
Kosek gra "od ściany do ściany", przyjęcie pod zdechłym Azorkiem, a atak, to jak jej wyjdzie, no chyba że ma akurat "dzień konia", ale coś takiego przydarza się raz w sezonie, no może dwa. Zaroślińska może i czasami coś zagra, ale dla mnie to "jeździec bez głowy", może i potrafi przywalić, ale oprócz tego powinna patrzeć gdzie. Witczak i owszem, ale raczej Dominik (nie wiem tylko czy zgodzi się na zmianę płci wink.gif ).
Z własnymi propozycjami zaczekam, aż będzie pewność co do wakatów, bo osobiście uważam aktualny skład za w miarę solidny, choć jeśli dziewczyny same odejdą, to trzeba będzie uzupełnić. Najważniejsza jest stabilność drużyny, więc wolałbym zobaczyć zawodniczki, które utrzymują jakiś poziom przez cały sezon, zawodniczki o wysokiej amplitudzie jakości gry (Kosek, Zaroślińska) mogą t ylko wpłynąć destrukcyjnie na drużynę. To tyle... póki co...
Padziu
wszyscy krytykujecie, to podajcie własne propozycje które nie będą wzmocnieniami na 1 ligę:) Ciekawe czy pojawi się ktoś oprócz Werbińskiej czy Jagieło biggrin.gif
Prosty
Stam rolleyes.gif

tak, wiem, przedłużyła kontrakt wink.gif
Mariuszek_
A czy tylko wokół Werblińskiej i Jagieło siatkówka się kręci. Co pokazała w tym sezonie Ania ? Nic bo kontuzja i kontuzja.

Ale np mogą pomyślec o takiej zawodniczce jak Helena Horka, Natalia Bamber..
Zibar
Bardzo dobre pytanie Padziu!
Coraz bardziej jestem ciekaw zakończenia transferów, ATS chyba pierwszy podał skład na nowy sezon, news z oficjalnej strony

CYTAT
Skład drużyny w sezonie 2011/2012

Atom Trefl Sopot przedstawia zawodniczki, które będą reprezentowały Klub w sezonie 2011/2012:

Rozgrywające:

Izabela Bełcik
Alisha Glass
Dorota Wilk

Środkowe:

Eleonora Dziękiewicz
Amaranta Navarro Fernandez
Corina Ssuschke
Maja Tokarska

Przyjmujące:

Neriman Özsoy
Ewelina Sieczka
Dorota Świeniewicz

Atakujące:

Małgorzata Kożuch
Katarzyna Konieczna

Libero:

Paulina Maj
Magdalena Saad

W najbliższym czasie Klub uzupełni listę, podając nazwisko zawodniczki grającej na pozycji przyjmującej.

Równocześnie chcemy złożyć gorące podziękowania wszystkim zawodniczkom występującym w Klubie w sezonie 2010/2011 za ogromne zaangażowanie, osiągnięcia i stworzenie niepowtarzalnej atmosfery na boisku i poza nim. Szczególne podziękowania Zarząd, koleżanki z drużyny, kibice i pracownicy Atomu Trefla Sopot składają Kindze Maculewicz podziękowania za serdeczność, koleżeńskość i profesjonalizm. Kinga podjęła decyzję o zawieszeniu profesjonalnej kariery sportowej z powodów osobistych.
roberto
Nowe zawodniczki MKS-u

Katarzyna Zaroślińska
Dirickx Frauke

LINK
Mały77
Hmmm - znów wymiana połowy składu sad.gif Nie za dobrze to wróży ale pożyjemy - zobaczymy.
bamicz
O ile dobrze napisali cyt: Negocjacje ciągle trwają – przekonuje prezes MKS-u Robert Koćma. – Poszukujemy nowych siatkarek, rozmawiamy i podpisujemy kolejne umowy. Trzon zespołu zostaje, ale szukamy jeszcze dwóch przyjmujących i rozgrywającej na krajowym podwórku. Rozmowy są jednak zaawansowane i wciągu kilku dni powinno być już wszystko jasne.

Są do wzięcia 2 Śliwki :-)

A przede wszystkim Szanowny Panie Prezesie, Wiceprezesie, Sponsorzy i wszyscy Ci co zależy dobro klubu, nic NIE piszecie o trenerze!!!!

W DĄBROWIE POTRZEBA DOBREGO TRENERA
DOBRE TRANSFERY ZNOWU PÓJDĄ NA MARNE PRZY P. KAWCE I TEJ JEGO FILOZOFII DOBREJ GRY NA KONIEC SEZONU.
WZNIEŚCIE SIĘ PONAD UKŁADY TOWARZYSKIE I ZAKONTRAKTUJCIE WRESZCIE PORZĄDNEGO TRENERA, BO Z OBECNYM TO EFEKT WYPALENIA DRUŻYNY I RACZEJ NIE BĘDZIE SUKCESÓW - CHYBA ŻE ZA TAKOWY UZNAMY NAJLEPSZĄ CZWÓRKĘ laugh.gif

UCZMY SIĘ NA BŁĘDACH - UMIEJMY WYCIĄGAĆ WNIOSKI - INWESTUJMY PIENIĄDZE Z GŁOWĄ

troll
CYTAT(bamicz @ pon, 06 cze 2011 - 16:17) *
O ile dobrze napisali cyt: Negocjacje ciągle trwają – przekonuje prezes MKS-u Robert Koćma. – Poszukujemy nowych siatkarek, rozmawiamy i podpisujemy kolejne umowy. Trzon zespołu zostaje, ale szukamy jeszcze dwóch przyjmujących i rozgrywającej na krajowym podwórku. Rozmowy są jednak zaawansowane i wciągu kilku dni powinno być już wszystko jasne.

Są do wzięcia 2 Śliwki :-)

A przede wszystkim Szanowny Panie Prezesie, Wiceprezesie, Sponsorzy i wszyscy Ci co zależy dobro klubu, nic NIE piszecie o trenerze!!!!

W DĄBROWIE POTRZEBA DOBREGO TRENERA
DOBRE TRANSFERY ZNOWU PÓJDĄ NA MARNE PRZY P. KAWCE I TEJ JEGO FILOZOFII DOBREJ GRY NA KONIEC SEZONU.
WZNIEŚCIE SIĘ PONAD UKŁADY TOWARZYSKIE I ZAKONTRAKTUJCIE WRESZCIE PORZĄDNEGO TRENERA, BO Z OBECNYM TO EFEKT WYPALENIA DRUŻYNY I RACZEJ NIE BĘDZIE SUKCESÓW - CHYBA ŻE ZA TAKOWY UZNAMY NAJLEPSZĄ CZWÓRKĘ laugh.gif

UCZMY SIĘ NA BŁĘDACH - UMIEJMY WYCIĄGAĆ WNIOSKI - INWESTUJMY PIENIĄDZE Z GŁOWĄ

bamicz- jestem jak najbardziej Za tym , by zmienić trenera. 3 Dobre zawodniczki, które grały w naszym zespole ( Mati , Lucie, Ela ) odchodzą . jakby nie można było ich zatrzymać i w oparciu o nie i te które pozostają w klubie budować nowy zespół.
Padziu
CYTAT(troll @ pon, 06 cze 2011 - 17:54) *
bamicz- jestem jak najbardziej Za tym , by zmienić trenera. 3 Dobre zawodniczki, które grały w naszym zespole ( Mati , Lucie, Ela ) odchodzą . jakby nie można było ich zatrzymać i w oparciu o nie i te które pozostają w klubie budować nowy zespół.

Gdzie znalazłeś informacje że Ela odchodzi?

A tak do tematu- fajny transfer tej Belgijki. patrząc na jej CV (np. srebrny medal LM) można chyba śmiało powiedzieć, że iście europejski. Zaroślińska.... jakby nie patrzeć, reprezentantka kraju. ostatni sezon średni, ale rok temu napsuła nam krwi.
Lucie mogła by zostać jako druga rozgrywająca. Teraz jeszcze tylko czekamy na zastępczynie Aśki Szczurek:)

PS-> orientuje się ktoś co z dziką kartą do LM dla MKS?
troll
Z Elą Skowrońską jest taki myk, że podobno działacze rozmawiają z nią - negocjują kontrakt . Jeśli nie dojdzie do skutku to najprawdopodobniej odejdzie.
Kolejny sezon, kolejna rotacja składu. W ten sposób mamy walczyć o medale ??

Tutaj jest link do forum gdzie to znalzłem :
http://forum.siatka.org/viewtopic.php?f=19...495e4f6#p161853 oraz na potwierdzenie tego http://www.sportowezaglebie.pl/siatkowka/p...browie,1,4,4287
Mariuszek_
Tak jak Padziu napisałeś, zeszły sezon nie należał do najlepszych naszej nowej atakującej. Ja się osobiście cieszę, bo dziewczyna ma potencjał no i jeszcze lewa ręka biggrin.gif
Transfer belgijki też dla mnie na +.

Teraz czekamy na przyjmujące i rozgrywającą.

PS. Słyszał ktoś o nazwiskach ? bo ja słyszałem o przyjmującej (GWARDIA).
Mały77
CYTAT(troll @ pon, 06 cze 2011 - 17:54) *

Ja myślę, że problemem w tym zespole jest trener, który nie toleruje dziewczyn z "mocnym" charakterem. Po pierwszym meczu sezonu byłem mocno zafascynowany Mateą, która jak dla mnie grała fenomenalnie jak na naszą ligę - moim zdaniem wtedy była najlepszą przyjmującą. Przyjęcie w punkt, mocna zagrywka z wyskoku i w ataku waliła z każdej piłki sytuacyjnej pełną parą. Nie jestem w "środku" zespołu i nie wiem co tam się dzieje ale Ikić z pierwszych meczy a Ikić z końca sezonu to 2 różne zawodniczki. Wcale się nie zdziwię, jeżeli z tego samego powodu (wyrazisty charakter) pożegnamy się z Elą.
Sezon zapowiada się znów interesująco więc poczekajmy - nie ma co oceniać transferów na wyrost. Pamiętam jak dziś jak co niektórzy koledzy przed tym sezonem oceniali, że MKS z takim składem będzie się bronił przed spadkiem - a było blisko pudła smile2.gif Ale co prawda to prawda - trenera mogliby zmienić chociażby na sezon aby zobaczyć czy problem jest z trenerem a może gdzie indziej wink.gif
tomekl80
Szkoda mi Lucie, bo ogromnie pasowała do Naszej drużyny sad.gif. Natomiast ogromnym nieporozumieniem jest dla mnie dalsze trzymanie Lis i Kawki sad.gif!
Michael
CYTAT(tomekl80 @ pon, 06 cze 2011 - 22:01) *
Szkoda mi Lucie, bo ogromnie pasowała do Naszej drużyny sad.gif. Natomiast ogromnym nieporozumieniem jest dla mnie dalsze trzymanie Lis i Kawki sad.gif!

Powód jest bardzo prosty: Gosia Lis jest najlepsza wink.gif.
tomekl80
CYTAT(Michael @ pon, 06 cze 2011 - 22:55) *
Powód jest bardzo prosty: Gosia Lis jest najlepsza wink.gif.

Nie rozśmieszaj mnie proszę biggrin.gif.
roberto
A tak na marginesie to ciekawe kto zostanie kapitanem drużyny
Lui
Odpowiedź jest bardzo prosta: Gosia Lis celb (23).gif
McBeen
CYTAT(roberto @ wto, 07 cze 2011 - 08:33) *
A tak na marginesie to ciekawe kto zostanie kapitanem drużyny

Stawiamy na KRYSIĘ!!! rolleyes.gif
troll
CYTAT(Lui @ wto, 07 cze 2011 - 15:42) *
Odpowiedź jest bardzo prosta: Gosia Lis celb (23).gif

Lui - bez przesady. jak widzę , jak Gosia Lis idzie na zagrywkę to zamykam oczy, oraz obstawiam w ciemo że będzie albo aut albo siatka.
Szkoda Lucie i Matei sad.gif

McBeen - jestem jak najbardziej za. Dla mnie bomba
szer
CYTAT
Magdalena Śliwa i Belgijka poprowadzą grę siatkarek MKS-u
Działacze drużyny z Dąbrowy Górniczej podjęli decyzję o wymianie rozgrywających

W barwach Tauron MKS-u nie zobaczymy już Marty Haładyn i Czeszki Lucie Muhlsteinovej. - Końcówka sezonu [MKS zakończył go na czwartym miejscu - przyp. red.] utwierdziła nas w przekonaniu, że ta pozycja wymaga zmian - mówi prezes klubu Robert Koćma.

Do drużyny dołączyły już dwie nowe rozgrywające. Dirickx Frauke, 31-letni Belgijka, która grała ostatnio we włoskim klubie Zoppas Conegliano oraz Magdalena Śliwa, która już wcześniej grała w MKS-ie, a ostatni sezon spędziła w Atomie Treflu Sopot.

MKS wzmocniła również atakująca Katarzyna Zaroślińska (w poprzednim sezonie Budowlani Łódź). - Nowe zawodniczki podpisały roczne kontrakty z opcją przedłużenia na kolejny sezon - informuje Koćma. Przez kolejny rok w Dąbrowie będą grać środkowe Małgorzata Lis, Aleksandra Liniarska oraz Czeszka Ivana Plchotova.

O pozycję atakującej powalczą Izabela Żebrowska i Zaroślińska. Libero to Krystyna Strasz. MKS rozmawia jeszcze z przyjmującymi. Na tej pozycji ma Elżbietę Skowrońską i Natalię Kurnikowską.

Przypomnijmy, że z drużyną pożegnały się również przyjmujące Chorwatka Matea Ikić i kapitan Joanna Szczurek (urlop macierzyński) oraz atakująca Agata Pura.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Colo
No to czy to jest perspektywa na przyszłość ? A może w pakiecie "Prezes" załatwił nam drugą libero
szer
Chciał nie chciał Śliwa dalej jest najlepszą polską rozgrywającą.
Colo
Ok Sopot uratowała ,ale co do budowania drużyny na przyszłość no to wybacz ,mogła zostać Lucie razem z Belgijką i to by było ciekawe .
Mariuszek_
Colo, już kiedyś postawili na przyszłość stawiając na rozegraniu duet Śliwa-Haładyn.
Miała się od wielce uczyć, w końcu idolka Magdy.
I co z tego wyszło ? Marta wróciła do punktu wyjścia.

Zobaczymy jak wypadnie doświadczenie z doświadczeniem.

EDIT: A tak wogóle, to ciekawi mnie kiedy będą roszady na pozycji środkowej. (czyt. Lis, Liniarska)
Prosty
No i jest, wspominałem smile2.gif
Zibar
Ale przynajmniej sprawę "kapitanatu" macie zamkniętą smile.gif . Ja tam się cieszę z tego powrotu, bo od kiedy widziałem ją w akcji na żywo ładnych parę lat temu to sobie pomyślałem, że nie było lepszej rozgrywającej i do tej pory to udowadnia, ale jak każdy ma słabsze i lepsze momenty
Padziu
Najlepsze rozgrywające w lidze w przyszłym sezonie w Dąbrowie. Ciekawe jak będzie na skrzydłach smile2.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.