Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Play-off
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3
szer
CYTAT(McBeen @ czw, 19 maj 2011 - 08:48) *
Problemem jest błąd popełniony na początku sezonu - cele jaki postawiono drużynie najogólniej można powiedzieć są mało konkretne - najlepsza czwórka - czyli czwarte miejsce będzie można odbierać jako sukces. Ktoś od początku sezonu namieszał w głowach i tak już konsekwentnie do końca. A przecież patrząc na PLK na początku sezonu w ciemno u bukmachera można było obstawiać najlepsza czwórkę - Muszyna, Sopot, MKS i Bielsko (Choć postawa Bydgoszczy była pewnym zaskoczeniem ale nie w kontekście że lepiej grały tylko ze słabiej grało Bielsko).

Nie zgodzę się. Założenie przed sezonowe było dobre. Awansować do półfinałów.
Nigdy nie lekceważ przeciwnika, a przed sezonem nikt nie lekceważył. Prócz Muszyny, Bielska i Sopotu była jeszcze Łódź i Bydgoszcz, która lubi miesza. Co się stało z Łodzią każdy widział, ale czy można było to przewidzieć? Nie... Więc kandydatów do pierwszej czwórki zrobiło się sześciu co najmniej.
Każdy gra o jak najlepszy wynik i dziewczyny też chciały by zdobyć MP. Myślisz, że sportowiec, który usłyszy - słuchajcie, cel już osiągnęliśmy - przestanie walczyć? Otóż nie...
Mamy skład i potencjał. Nie od razu Rzym zbudowano. Wiadomo, że jest niedosyt po półfinałach z Sopotem, ale przepraszam - czy drugi półfinał z rzędu nie jest sukcesem? Nie jesteśmy ATOM, któremu wyłożono kilkanaście milionów i może sobie kupić co chce.
Zibar
eeetammmmm.... przed nami jeszcze w tych PO sporo emocji, a takie gdybanie w tej sytuacji MKS-u przypomina mi czysto akademickie rozważania czy lepiej wykonać 120% słabych założeń, czy 80% super planów, choć oczywiście szkoda tych ostatnich spotkań i do końca pozostanie niedosyt, zwłaszcza po pierwszych dwóch meczach. Mam tylko nadzieję, że siatkarki nie pożegnają się w tym sezonie taj jak zrobili to koszykarze.Więc trzeba jak najbardziej wspierać je dopingiem!Na podsumowania i analizy jeszcze mamy czas.
Mały77
CYTAT(szer @ czw, 19 maj 2011 - 09:27) *
Każdy gra o jak najlepszy wynik i dziewczyny też chciały by zdobyć MP. Myślisz, że sportowiec, który usłyszy - słuchajcie, cel już osiągnęliśmy - przestanie walczyć? Otóż nie...
Mamy skład i potencjał. Nie od razu Rzym zbudowano. Wiadomo, że jest niedosyt po półfinałach z Sopotem, ale przepraszam - czy drugi półfinał z rzędu nie jest sukcesem? Nie jesteśmy ATOM, któremu wyłożono kilkanaście milionów i może sobie kupić co chce.

Ja również pozwolę się nie zgodzić z Twoją wypowiedzią. Sportowiec, który podchodzi do meczu z przeświadczeniem, że cel minimum osiągnięty NIGDY nie da z siebie tyle, co sportowiec mający postawione cele dużo większe. Taka gadka jest tylko usprawiedliwianiem własnej osoby w przypadku ewentualnej porażki (takie usprawiedliwianie "przedmeczowe" trener Kawka uprawia bardzo często - widać, że dziewczyny przyjęły od niego tą strategię). Przecież w tym roku nasze dziewczyny pokazały, że potrafią wygrywać z mocnymi zespołami - chociażby w pucharze CEV.
Przypomina mi to dyskusję, która odbyła się również w tamtym roku po przegranych w półfinale z Muszyną - takie deja vu.
Prosty
Ja również z Wami się nie zgadzam. Aktualny skład nie pozwala na walkę o miejsca 1-2 przy możliwościach Muszyny i Sopotu, zobaczymy jak będzie na nowy sezon. Zamiast psychologa zróbmy ~2 transfery ze stabilnymi zawodniczkami na b. dobrym poziomie.

Oczywiście jak będzie dobry budżet wink.gif
SokratesDG
CYTAT(Prosty @ czw, 19 maj 2011 - 17:26) *
Ja również z Wami się nie zgadzam. Aktualny skład nie pozwala na walkę o miejsca 1-2 przy możliwościach Muszyny i Sopotu, zobaczymy jak będzie na nowy sezon. Zamiast psychologa zróbmy ~2 transfery ze stabilnymi zawodniczkami na b. dobrym poziomie.

Oczywiście jak będzie dobry budżet wink.gif

A ja też sobie pozwolę się nie zgodzić smile2.gif Gdy będziemy patrzeć na składy, czyli ustalać wyniki meczów na papierze na podstawie nazwisk w drużynie, to cała ta liga nie miałaby sensu. Wystarczyłoby przed sezonem spotkanie prezesów, którzy na stół wykładaliby kartki z nazwiskami i koniec, mistrza Polski dostałby ten który kupił najwyżej notowane zawodniczki w rankingu - jest tylko jeden problem - kto ustala te rankingi? Bo jeśli dziennikarze polsatu, to nie mam pytań...
Możliwości nasza drużyna miała na miejsca 1-2, a kto w to nie wierzy, to jego problem, w zeszłym sezonie też miała, głupio przegrany drugi mecz w Muszynie załatwił sprawę, bo jedna piłka zadecydowała, że nie wykorzystaliśmy szansy. W siatkówce jak we wszystkim, oprócz umiejętności potrzeba jest kilka innych rzeczy - determinacja, wola zwycięstwa i szczęście też się przydaje. Ustalanie głupich planów minimum nie zachęca do wysiłku. Dobre zawodniczki (a takie niewątpliwie mamy) nie będą się starały gdy z góry im się powie - wicie rozumicie wyście są słabsze od tych innych, więc jak zdobędziecie miejsca tuż za tamtymi, to już będzie sukces - dla mnie to stek bzdur - wolę się tłumaczyć dlaczego nie osiągnąłem wszystkiego niz popadać w samozadowolenie po zdobyciu czegokolwiek.
Mały77
CYTAT(SokratesDG @ pią, 20 maj 2011 - 07:09) *
A ja też sobie pozwolę się nie zgodzić smile2.gif Gdy będziemy patrzeć na składy, czyli ustalać wyniki meczów na papierze na podstawie nazwisk w drużynie, to cała ta liga nie miałaby sensu. Wystarczyłoby przed sezonem spotkanie prezesów, którzy na stół wykładaliby kartki z nazwiskami i koniec, mistrza Polski dostałby ten który kupił najwyżej notowane zawodniczki w rankingu - jest tylko jeden problem - kto ustala te rankingi? Bo jeśli dziennikarze polsatu, to nie mam pytań...
Możliwości nasza drużyna miała na miejsca 1-2, a kto w to nie wierzy, to jego problem, w zeszłym sezonie też miała, głupio przegrany drugi mecz w Muszynie załatwił sprawę, bo jedna piłka zadecydowała, że nie wykorzystaliśmy szansy. W siatkówce jak we wszystkim, oprócz umiejętności potrzeba jest kilka innych rzeczy - determinacja, wola zwycięstwa i szczęście też się przydaje. Ustalanie głupich planów minimum nie zachęca do wysiłku. Dobre zawodniczki (a takie niewątpliwie mamy) nie będą się starały gdy z góry im się powie - wicie rozumicie wyście są słabsze od tych innych, więc jak zdobędziecie miejsca tuż za tamtymi, to już będzie sukces - dla mnie to stek bzdur - wolę się tłumaczyć dlaczego nie osiągnąłem wszystkiego niz popadać w samozadowolenie po zdobyciu czegokolwiek.

No to ja się zgodzę smile2.gif Może niech nie pokazują składów tylko budżety jakie mają na sezon - bardziej mierzalne kryterium. Tylko co wtedy pokazywałby Polsat?
Mały77
No dziewczyny - czas zapomnieć o tych dwóch meczach tydzień temu i pokazać dzisiaj i jutro, że potraficie wygrywać w swojej hali. Chciałbym dzisiaj zobaczyć zespół walczący na całego!!! Uwierzcie w to, że jesteście najlepsze i te przegrane z Sopotem były tylko i wyłącznie wypadkiem przy pracy!!! Powodzenia!!!
McBeen
@SokratesDG

Możliwości na miejsca 1-2 wynikły raczej ze słabszego startu do półfinałów Sopotu niż naszych możliwości! A jak by np. trafiły w półfinale na Muszynę to by dużo szybciej zostały zweryfikowane owe możliwości. A patrząc na ten półfinał zeszłoroczny i tegoroczny to moim zdaniem z Muszyną to walczyliśmy jak równy z równym a z Sopotem.....w Dąbrowie żenada

pierwszy mecz 3:0 dla Bielska i raczej medalu to w tym roku nie będzie mellow.gif mellow.gif mellow.gif
Szczepan
Rozpierdalają mnie dziadki sektor I rząd 5 miejsca od 9 do 12.
Krzyk im przeszkadza, dopingu zero.
I że się drę to reprymendę dostaję.
Odp: Spadaj z Hali, I w TV oglądaj jak Ci się nie podoba!
Każdy ma prawo bez wulgarnie dopingować.
Potwierdził to p. Prezydent Podraza.
SokratesDG
CYTAT(McBeen @ sob, 21 maj 2011 - 19:17) *
Możliwości na miejsca 1-2 wynikły raczej ze słabszego startu do półfinałów Sopotu niż naszych możliwości! A jak by np. trafiły w półfinale na Muszynę to by dużo szybciej zostały zweryfikowane owe możliwości. A patrząc na ten półfinał zeszłoroczny i tegoroczny to moim zdaniem z Muszyną to walczyliśmy jak równy z równym a z Sopotem.....w Dąbrowie żenada

pierwszy mecz 3:0 dla Bielska i raczej medalu to w tym roku nie będzie mellow.gif mellow.gif mellow.gif

Atom jest nieco przereklamowany i faworyzowany w mediach, a to przenosi się też na parkiet. Od początku sezonu straszyli tą drużyną i zgodnie z Goebbelsowskim powiedzeniem, kłamstwo wystarczająco długo powtarzane staje się prawdą, tak się stało. Gadanie o tym co by było jakbyśmy trafili na Muszynę jest bez sensu, bo nie trafiliśmy, a nawet gdyby tak było, to nikt nie jest w stanie powiedzieć czym by się to skończyło - trafiliśmy na Atom, który był do ogrania, dlaczego tak się nie stało - nie wiem. Myślę, że na postawę drużyny duży wpływ miał "plan minimum" z którym walczę już od paru sezonów i jakoś nie mogę nikomu wbić do głowy, że jak się gra w ekstraklasie, to nie po to by się w niej utrzymać, ale by zdobyć najwyższe trofeum. Nie jest ważne czy się gra z tzw. potencjalnie lepszą drużyną, ważne by mieć zakodowane, że wychodzę na parkiet by wygrać. Nie sztuką jest wygrać z Rumią mając skład jak Atom, ale sztuką jest wygrać z Atomem mając skład jak Rumia. Nigdy przed meczem nie wyrokuję kto wygra (no chyba, że gra MKS smile2.gif ) i nikomu nie odbieram szans na zwycięstwo.
Na marginesie mam wrażenie jakby mecze z Bielskiem zostały już odpuszczone i wcale bym się nie zdziwił gdyby w ramach oszczędności jutro na hali dziewczyny grały przy naturalnym oświetleniu. Odnosi się wrażenie jakby te mecze po prostu trzeba było dograć by zakończyć sezon, a i tak będzie gadka o sukcesie, bo w końcu dostaliśmy się do czwórki. Oczywiście gramy przecież z Bielskiem, a to już wystarczy za usprawiedliwienie...
Ile razy jeszcze mam powtarzać, że nie ma drużyn z którymi nie można wygrać, tylko żeby się tak stało, to trzeba najpierw w to uwierzyć - no ale jeśli wszyscy wolą wierzyć w wyroki komentatorów i tzw. specjalistów, to już nic na to nie poradzę. Przypomnę, że w pierwszej lidze w zeszłym sezonie przed meczami finałowymi wszyscy przymierzali Trefl do ekstraklasy, a tu przez taką Rumię musieli sobie to miejsce kupić, bo nie potrafili wygrać, więc jak to jest - wygrywamy bo chcemy, czy dlatego, że nam tak powiedzieli?
W siatkówce nie tylko skład i kasa póki co się liczy...
No chyba, że ja się mylę i wszystkie drużyny poza Atomem i Muszyną mają inne cele niż Mistrzostwo Polski...
Mały77
CYTAT(SokratesDG @ sob, 21 maj 2011 - 23:40) *
Na marginesie mam wrażenie jakby mecze z Bielskiem zostały już odpuszczone i wcale bym się nie zdziwił gdyby w ramach oszczędności jutro na hali dziewczyny grały przy naturalnym oświetleniu. Odnosi się wrażenie jakby te mecze po prostu trzeba było dograć by zakończyć sezon, a i tak będzie gadka o sukcesie, bo w końcu dostaliśmy się do czwórki. Oczywiście gramy przecież z Bielskiem, a to już wystarczy za usprawiedliwienie...

Też mi się tak wydaje - chyba nikomu już nie zależy - grają bo muszą - plan wykonany. Nawet nie było 6 dziewczyn, żeby parkiet wycierać - musiały w 4 latać (w tym jedna chyba na szybko z ulicy zawołana na co wskazywałby strój). Nawet najmniejsze dziewczyny nie przyszły zatańczyć w przerwach. Wcale się nie zdziwię jak dzisiaj Tauronika nie będzie.
Ogólnie dziewczyny znów zagrały baaaardzo słabo - tak jakby od pierwszego meczu z Sopotem zaczęły się staczać z formą. Widać, że dla nich ten sezon już się chyba skończył.
No nic - mam nadzieję, że się z SokratesDG mylimy i dzisiaj z nadzieją udaję się na halę - chce zobaczyć w oczach dziewczyn to "coś". I mam nadzieję, że zobaczę smile2.gif
kamillll
CYTAT(Szczepan @ sob, 21 maj 2011 - 19:43) *
Rozpierdalają mnie dziadki sektor I rząd 5 miejsca od 9 do 12.
Krzyk im przeszkadza, dopingu zero.
I że się drę to reprymendę dostaję.
Odp: Spadaj z Hali, I w TV oglądaj jak Ci się nie podoba!
Każdy ma prawo bez wulgarnie dopingować.
Potwierdził to p. Prezydent Podraza.

staaary ja siedzę w rzędzie 2, weź posłuchaj trenerów z rządu 3 wink.gif
moim zdaniem takich ludzi ta nasza ochrona powinna wypraszać...jak do okoła siedzą dzieci a ten debil co nie umie się nawet wysłowić drze: "kawka ty kutasie, zdejmij tą szczurek"...
McBeen
CYTAT(Mały77 @ nie, 22 maj 2011 - 08:44) *
CYTAT(SokratesDG @ sob, 21 maj 2011 - 23:40) *

Też mi się tak wydaje - chyba nikomu już nie zależy - grają bo muszą - plan wykonany. Nawet nie było 6 dziewczyn, żeby parkiet wycierać - musiały w 4 latać (w tym jedna chyba na szybko z ulicy zawołana na co wskazywałby strój). Nawet najmniejsze dziewczyny nie przyszły zatańczyć w przerwach. Wcale się nie zdziwię jak dzisiaj Tauronika nie będzie.

Można od razu puścić zmienniczki do gry - przynajmniej się trochę ograją,
ja też odnoszę wrażenie że wszyscy już są po sezonie, nie wiem jak z pucharami ale jak 1,2 LM a 3 CEV to Dąbrowa będzie miała spokój z tym czwartym miejscem i nie będzie przynajmniej rozterek w klubie czy zgłaszac drużynę ohmy.gif A plan na sezon wykonany więc o posady też chyba specjalnie nikt się nie boi.

bamicz
Mimo wszystko dzisiaj liczymy na 3:2 dla Dąbrowy
Kamil_
Żadne 3-2! Ma być 3-0!
bamicz
KAWKA JEŻELI MA
HONOR
TO ZREZYGNUJE SAM

dzisiaj to żal było patrzeć
bezradność trenera i brak poukładania drużyny
walenie bezradnie w mur, rozegranie lobami
ani dokładne ani szybkie .... a rezultat
nie będzie ani brązu ani pewnie jednego
wygranego seta z Bielskiem,
ale cóż cel minimum osiągnięty ...
szer
Co Wy się tego pieprzonego celu minimum przyczepiliście? Jakoś przed sezonem nikt nie mówił nic na ten temat. Czemu wszyscy nie marudzili wtedy, że nas stać na miejsca 1-2, że cel minimum to jakieś śmiechu warte, etc?

Nie różnicie się niczym od tych dziadków co na meczach są wielkimi "znawcami" siatkówki...
No ale wtedy nie wiedzieliście na co stać dziewczyny, a teraz jak doszły do półfinału to trzeba się przyczepić postawionych celów (co tam, że je postawiono pół roku temu).
Prosty
CYTAT(szer @ nie, 22 maj 2011 - 19:44) *
Co Wy się tego pieprzonego celu minimum przyczepiliście? Jakoś przed sezonem nikt nie mówił nic na ten temat. Czemu wszyscy nie marudzili wtedy, że nas stać na miejsca 1-2, że cel minimum to jakieś śmiechu warte, etc?

wozo
Najgorszy mecz w tym sezonie…zero pomysłu na grę…walenie głową w mur.
Dobrze, że nie było transmisji w telewizji. Dziś wolałem patrzeć jak bawi się z publicznością nasz Tauronek niż na grę dziewczyn. Najgorsze jest to, że w przyszłym sezonie raczej nic się nie zmieni (chodzi o trenera). Po dzisiejszym meczu dziewczyny już są myślami na urlopach i do Bielska pojadą raczej na wycieczkę – to było widać na parkiecie. Jakie będą cele na przyszły sezon? Ponownie plan minimum czyli miejsca 1-4? Co roku mamy tak grać? Nie jest to przecież nasz pierwszy sezon w PlusLidze. Drużyna która walczyła w Lidze Mistrzyń i pucharze CEV ma tak niskie ambicje? Cały czas stoimy w miejscu i nie jesteśmy w stanie powalczyć z Bielskiem i Muszynianką. Teraz pojawił się jeszcze Trefl Sopot który zepchnął nas z podium. Przed sezonem można było w ciemno obstawiać pierwszą czwórkę: MKS na 4 pozycji a miejscami 1-3 podzieli się BKS, Muszyna i Sopot. W przyszłym sezonie będzie tak samo: no chyba, że Atom uraził ambicje Turonu i ten wyłoży większą kasę na transfery. To jeszcze nie czas na karuzelę transferową ale muszę to napisać: ja bym podziękował Marcie Haładyn, ściągnął jakąś rezerwę na pozycji Libero. Warto powalczyć o to aby została Lucie, Skowrońska, Żebrowska oraz Plchotova. Nie pamiętam dokładnie ale podpisały chyba roczne kontrakty.
Robert123
Odnośnie europejskich pucharów jest trochę inaczej. Polska federacja ma przyznane pięć miejsc w tych rozgrywkach, zarówno mężczyźni jak i kobiety. Przedstawia się to tak:
A. Dwie drużyny w LM- Sopot i Muszyna
B. Dwie drużyny w CEV - w tym przypadku drużyna numer trzy i cztery po zakończonym sezonie i będzie to DG i BB. (Obie ekipy w trakcie sezonu 2010/2011 zapowiadały, że nie zagrają i wg mnie mają RACJĘ ponieważ gra w tych pucharach wiąże się z ogromnymi wydatkami, a w zamian NIE MA SIĘ NIC). Jeżeli BB czy DG nie zgłosi się do rozgrywek w pucharach nic się nie stanie ponieważ nie ma przymusu gry w tych rozgrywkach, gorzej jeżeli drużyna się wycofa w trakcie trwania rozgrywek np po losowaniu, wówczas karencja trwa minimum trzy lata - VIDE Bydgoszcz drugi raz się wycofał Pałac i może przez długie lata nie zagrać. Kolejna rzecz gdyby nie zagrało BB oraz DG w Pucharze CEV to wtedy w ich miejsce gra Gwardia Wrocław.
C. Puchar CHALLENGE - piąta drużyna w kolejności gra w tym pucharze i będzie to zapewne Gwardia. Gdyby któraś z drużyn (DG lub BB) nie zagrała w Pucharze CEV to wówczas ich miejsce zajmie Gwardia. Wówczas może zagrać w europejskich pucharach Łódź.
bamicz
CYTAT(wozo @ nie, 22 maj 2011 - 21:18) *
Najgorszy mecz w tym sezonie…zero pomysłu na grę…walenie głową w mur.
Dobrze, że nie było transmisji w telewizji. Dziś wolałem patrzeć jak bawi się z publicznością nasz Tauronek niż na grę dziewczyn. Najgorsze jest to, że w przyszłym sezonie raczej nic się nie zmieni (chodzi o trenera). Po dzisiejszym meczu dziewczyny już są myślami na urlopach i do Bielska pojadą raczej na wycieczkę – to było widać na parkiecie. Jakie będą cele na przyszły sezon? Ponownie plan minimum czyli miejsca 1-4? Co roku mamy tak grać? Nie jest to przecież nasz pierwszy sezon w PlusLidze. Drużyna która walczyła w Lidze Mistrzyń i pucharze CEV ma tak niskie ambicje? Cały czas stoimy w miejscu i nie jesteśmy w stanie powalczyć z Bielskiem i Muszynianką. Teraz pojawił się jeszcze Trefl Sopot który zepchnął nas z podium. Przed sezonem można było w ciemno obstawiać pierwszą czwórkę: MKS na 4 pozycji a miejscami 1-3 podzieli się BKS, Muszyna i Sopot. W przyszłym sezonie będzie tak samo: no chyba, że Atom uraził ambicje Turonu i ten wyłoży większą kasę na transfery. To jeszcze nie czas na karuzelę transferową ale muszę to napisać: ja bym podziękował Marcie Haładyn, ściągnął jakąś rezerwę na pozycji Libero. Warto powalczyć o to aby została Lucie, Skowrońska, Żebrowska oraz Plchotova. Nie pamiętam dokładnie ale podpisały chyba roczne kontrakty.

Dajmy szansę dograc tym składem na wycieczce w Bielsku laugh.gif

@szer
w Plus Lidze Kobiet zespoły grają zasadniczo o dwa cele: MISTRZA i UTRZYMANIE no i jest jeszcze jeden Tauron który gra o miejsca 1-4 laugh.gif Taka prawda i o nią nie ma co się wqr...

Może presja ze strony kibiców na działaczy, na klub coś zmieni bo inaczej w przyszłym roku znowu powtórka.... angry.gif angry.gif angry.gif

A gdzieś czytałem że trener Kawka tak ustawia zespół, że początek sezonu jest nie bardzo ale końcówka jest znacznie lepsza.... teraz wypada tylko dodać że ktoś zapomniał, że sezon kończy się po play-off.
wozo
CYTAT(Robert123 @ nie, 22 maj 2011 - 19:30) *
B. Dwie drużyny w CEV - w tym przypadku drużyna numer trzy i cztery po zakończonym sezonie i będzie to DG i BB. (Obie ekipy w trakcie sezonu 2010/2011 zapowiadały, że nie zagrają i wg mnie mają RACJĘ ponieważ gra w tych pucharach wiąże się z ogromnymi wydatkami, a w zamian NIE MA SIĘ NIC). Jeżeli BB czy DG nie zgłosi się do rozgrywek w pucharach nic się nie stanie ponieważ nie ma przymusu gry w tych rozgrywkach, gorzej jeżeli drużyna się wycofa w trakcie trwania rozgrywek np po losowaniu, wówczas karencja trwa minimum trzy lata - VIDE Bydgoszcz drugi raz się wycofał Pałac i może przez długie lata nie zagrać. Kolejna rzecz gdyby nie zagrało BB oraz DG w Pucharze CEV to wtedy w ich miejsce gra Gwardia Wrocław.
C. Puchar CHALLENGE - piąta drużyna w kolejności gra w tym pucharze i będzie to zapewne Gwardia. Gdyby któraś z drużyn (DG lub BB) nie zagrała w Pucharze CEV to wówczas ich miejsce zajmie Gwardia. Wówczas może zagrać w europejskich pucharach Łódź.

Jeśli takie drużyny jak Bielsko czy MKS DG nie stać na udział w pucharze CEV to myślisz, że Gwardia lub Łódź zagra?
Mariuszek_
Sądze, że każdy 4 miejsce przed sezonem brał by w ciemno.
Liga zapowiadała się ciekawie no i była. Każdy miał szanse wygrać z każdym.
A wyszło jak wyszło, szansa była. W tamtym roku też była. ohmy.gif
Teraz najważniejsze żeby się gorzej nie zbłaźnić w Bielsku jak to zrobiliśmy wczoraj i dziś w DG.

I myśleć o konkretnych wzmocnieniach. Nie zmieniać 3/4 składu tylko kupić 2-3 rasowe zawodniczki.

A postawę naszego coach'a zostawie bez komentarza. Ręcę podwinięte, ciągłe zerkanie na zegarek. Jakby cymbał czekał na zbawienie. blink.gif
Robert123
Gwardia zagra w europejskich pucharach, chcą grać i zależy im na piątym miejscu, więc zagrają. Odnośnie gry w tych rozgrywkach to jest to czysto idealistyczna gra. Więcej się płaci niż zyskuje poza tym przeloty i mecze w środku tygodnia dają nieźle w kość...
ZMK
Materiał z meczu:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1207
SokratesDG
Może należę do wyjątków, ale ja bym czwartego miejsca w ciemno nie brał przed sezonem. Zresztą dla mnie branie czegokolwiek w ciemno jest głupotą pierwszego rzędu, tak się zachowują ci którzy nic nie potrafią i wiedzą, że nic nie ugrają. To jest drugie hasło klucz tak jak "plan minimum", których nie chce mi się słuchać. Drużyna się posypała najprawdopodobniej przed drugim meczem w Sopocie, albo w jego trakcie, co było przyczyną - nie wiem, ale musiało wydarzyć się coś istotnego.. Do tamtego momentu dziewczyny grały całkiem nieźle i wypracowały sobie szansę na medal, niestety z jakichś powodów szansa przepadła, jest to przykre, ale nie pozostaje nic innego jak pogodzić się z faktami i wyciągnąć wnioski na następny sezon. Ponieważ piszę o tym od paru sezonów odsyłam do moich poprzednich podsumowań, bo nie chce mi się tego wszystkiego powtarzać. Jestem przekonany, że nic się nie zmieni zwłaszcza po tym jak z klubu zrobiono spółkę, a będzie tylko gorzej - my, z kibiców, którzy mieli wpływ na to co się dzieje z klubem (iluzoryczy bo iluzoryczny ale zawsze) staliśmy się biernymi obserwatorami i możemy sobie co najwyżej pokomentować na forum, ale bez żadnych widocznych skutków. Co będfzie w następnym sezonie - zobaczymy, ale nie spodziewam się żadnych rewelacji, bo nie sądzę, żeby betonowy sposób myślenia w klubie uległ zmianie, zwłaszcza, że jest teraz spółką prywatną.

Na marginesie BB będzie brało udział w pucharze CEV, prezes BKS-u zgłosił swoją chęć udziału.

Na koniec chciałbym podziękować dziewczynom za niezły sezon, zostawiłyście na parkiecie sporo potu, łez i krwi, a to trzeba docenić. sml (21).gif
Mały77
Wszyscy narzekacie, a może ktoś w klubie "naładował" dziewczyny tak jak kibicom karnety na cały sezon - na 12 meczy u siebie? smile2.gif Tylko kibicom doładowano karnety - trener chyba zapomniał o "doładowaniu" dziewczyn. Bo mecz 13,14 i 15 PORAŻKA!!!

A i jeszcze zdanie z konferencji - wg trenera Kawki to my, kibice, wywieramy presję na zespole i cały sezon graliśmy lepiej na wyjazdach!!!
bamicz
CYTAT(Mariuszek_ @ nie, 22 maj 2011 - 22:09) *
Sądze, że każdy 4 miejsce przed sezonem brał by w ciemno.
Liga zapowiadała się ciekawie no i była. Każdy miał szanse wygrać z każdym.
A wyszło jak wyszło, szansa była. W tamtym roku też była. ohmy.gif
Teraz najważniejsze żeby się gorzej nie zbłaźnić w Bielsku jak to zrobiliśmy wczoraj i dziś w DG.

I myśleć o konkretnych wzmocnieniach. Nie zmieniać 3/4 składu tylko kupić 2-3 rasowe zawodniczki.

A postawę naszego coach'a zostawie bez komentarza. Ręcę podwinięte, ciągłe zerkanie na zegarek. Jakby cymbał czekał na zbawienie. blink.gif

Nie zmieniać 3/4 składu ale 4-5 zawodniczek, w tym MUSZĄ!! być 3-4 znane nazwiska - najlepiej z pierwszych 6 ze znanych klubów!
Do tego cymbała dodał bym jeszcze dwa:
Jedno wyglądał z tą mineralną na nieco skacowanego - nie pierwszy raz w sezonie tak sobie popija nerwowo w trakcie setów, zupełnie jak po "wczorajszej" imprezie.
Drugie: to naprawdę widać zawodniczkom jak nie szło to baran jeden nawet piątek nie przybijał z zawodniczkami, które nieraz wachlował na zmianach. Tylko chodził jak obrażony - bezradny, dobrze że drugi trener i masażysta trzymali styl. Kibice to widzą !!!
A przecież wystarczyło zagrać przyzwoitą siatkówkę i Bielsko, które nie szczególnego nie pokazało by ło do ogrania.
P. Kawce należy podziękować za sukcesy, które osiągnął z Dąbrową, docenić pracę i zwolnić - chyba że wybierze bardziej eleganckie rozwiązanie i weźmie odpowiedzialność za kiepskie i bezpłciowe zakończenie sezonu i brak stylu w grze zespołu.
Jeżeli przemeblowania zespołu nie zacznie się od trenera to za rok powtórka z rozrywki. angry.gif angry.gif Niestety P. Kawka nie ma pomysłu na grę naszego zespołu i zgrania - widać efekt wypalenia i nic już chyba pod wodzą trenera Kawki nie zwojujemy.
Mały77
CYTAT(bamicz @ pon, 23 maj 2011 - 23:31) *
Drugie: to naprawdę widać zawodniczkom jak nie szło to baran jeden nawet piątek nie przybijał z zawodniczkami, które nieraz wachlował na zmianach. Tylko chodził jak obrażony - bezradny, dobrze że drugi trener i masażysta trzymali styl. Kibice to widzą !!!

Ale przecież trener NIGDY nie przybijał im piątek. Ot taki styl - nie zauważać dziewczyn schodzących, wchodzących na boisko.
Ja myślę, że jak po "zamknij się" nie wyleciał to teraz też jakoś się usprawiedliwi - przecież cel postawiony przed sezonem osiągnął!!!
Zibar
Muszyna z podwójna koroną - Gratulacje ! Sopot praktycznie nie istniał.
W Bielsku na razie 1:1 w 3 minimalna przewaga BB!
bamicz
1 wygrany set w meczach o brąz - tylko tyle czy aż tyle?? mellow.gif mellow.gif mellow.gif mellow.gif mellow.gif mellow.gif mellow.gif mellow.gif mellow.gif mellow.gif mellow.gif
checkin
Fotki z 3 meczu o brąz: BKS Aluprof BB - Tauron MKS DG

Podziękowania dla Bartka za fotki.
Zibar
Krótka relacja z ostatniej potyczki snf (51).gif, cóż czwarte miejsce, w czwartym sezonie, chyba najgorsze dla sportowca.
Mały77
A ja się cieszę, że trener też zauważył, że to co dziewczyny grały w ostatnich meczach to była żenada. Stać je na duuuuużo lepszą grę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.