Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Działalność Forum Młodych PiS
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Stron: 1, 2
Forum Młodych PiS
Działalność Forum Młodych PiS polegać będzie m.in. na:
Promowaniu historii regionu i naszego miasta
Wsparciu młodych ludzi na rynku pracy
Kamil_
Aha smile2.gif
Mick
OK smile2.gif
Slyzaba
Witam,

Mogę prosić o szczegółowe informacje dotyczące punktu:

CYTAT

pozdrawiam,
Sylwek
rouse
W ramach działalności FM PiS w Dąbrowie Górniczej proponuję podjąć działania zmierzające do upowszechnienia wiedzy o heroicznej działalności patriotycznej Henryka Glassa

Henryk Glass - (urodzony 19 maja 1896 w Dąbrowie Górniczej, zmarły 14 stycznia 1984 w Londynie), pseudonimy "Chudy Wilk", "Mieczysław Wolski", "Martel" - instruktor harcerski związany z nurtem katolicko - narodowym, organizator i wiceprzewodniczący Porozumienia Antykomunistycznego, oficer ZWZ/AK, organizator i kierownik Wydziału "W" Społ. Komitecie Antykomunistycznym "Antyk"; odznaczony Krzyżem Virtuti Militari, Krzyżem Niepodległości, Złotym Krzyżem Zasługi, Krzyżem Kawalerskim Polonia Restituta.

Zapraszam FM PiS do współpracy z Towarzystwem Pamięci Henryka Glassa "Chudego Wilka" Wilki

-------------------------------------------------------------------
"Liche charaktery polegną w ogniu wydarzeń, a silne hartują się jak stal i nie dają się złamać"
hm. Henryk Glass
Mateusz Stępień
hmm..pomysł wydaje się naprawdę ciekawą inicjatywą, zobaczymy smile2.gif
Forum Młodych PiS
chętnie podejmiemy współprace z Towarzystwem Pamięci Henryka Glassa, inicjatywa wydaje się bardzo interesująca :Dzapraszam na maila po więcej informacjifmpisdg@interia.pl
xMarcinx
To w DG jest młodzieżówka PiS?
Forum Młodych PiS
ano jest
Slyzaba
rouse - czy oprócz faktu urodzenia Henryka Glassa w Dąbrowie Górniczej jest jeszcze coś co go łączy z Dąbrową?
Na wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_Glass nie znalazłem takich informacji...
Również na stronie hufca pustki http://www.zhp.dabrowa.pl/news.php ...

Forum Młodych PiS: na czym ma polegać promowanie historii regionu?

CYTAT

pozdrawiam,
Sylwek
Leszek
CYTAT(Slyzaba @ pią, 01 kwi 2011 - 23:48) *
rouse - czy oprócz faktu urodzenia Henryka Glassa w Dąbrowie Górniczej jest jeszcze coś co go łączy z Dąbrową?
Na wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_Glass nie znalazłem takich informacji...

To samo mi do głowy przyszło... Z drugiej strony - wiele miast szczyci się tym, że ktoś tam znany urodził się właśnie w nich.

CYTAT

CYTAT

Jestem bardzo ciekaw, zwłaszcza że historia i miasta i regionu raczej taka lewicowa jest. Choć jak pamiętam z ostatnich wyborów - według prezesa Gierek był prawdziwym patriotą, więc może i bohaterowie czerwonych sztandarów i Rady Delegatów Robotniczych doczekają się jakichś ciepłych słów?
olo
CYTAT(Leszek @ sob, 02 kwi 2011 - 00:05) *
CYTAT(Slyzaba @ pią, 01 kwi 2011 - 23:48) *

To samo mi do głowy przyszło... Z drugiej strony - wiele miast szczyci się tym, że ktoś tam znany urodził się właśnie w nich.

CYTAT

CYTAT

Jestem bardzo ciekaw, zwłaszcza że historia i miasta i regionu raczej taka lewicowa jest. Choć jak pamiętam z ostatnich wyborów - według prezesa Gierek był prawdziwym patriotą, więc może i bohaterowie czerwonych sztandarów i Rady Delegatów Robotniczych doczekają się jakichś ciepłych słów?

Położy się akcent na prawicę i będzie git. Się nie martw. Elektorat przyjmie każdą brednię. Nawet tę, że lewicą w Zagłebiu tak naprawdę kierowała prawica.
Forum Młodych PiS
jak już napisałem wcześniej więcej informacji mailem:

fmpisdg@interia.pl

a na promocji regionu powinno zależeć każdej opcji smile2.gif)
Slyzaba
Drogie Forum Młodych PiS - jeśli każde zapytanie będzie uzyskiwać odpowiedź typu:

CYTAT
więcej informacji mailem:

to zabijecie ten wątek zanim się rozwinie... Z dobrego serca radzę smile2.gif
marcin.p
Jak mają się wysławiać jak ich "PAN" to niech udzielają informacji na maila smile2.gif Zresztą kto będzie z nimi chciał cokolwiek robić? chyba tylko rodzian radia ma ryja i ich kółka różańcowe smile2.gif

P.S. Ja kupuje w biedronce smile2.gif
GniecionY
CYTAT(marcin.p @ nie, 03 kwi 2011 - 00:23) *
P.S. Ja kupuje w biedronce smile2.gif

Wszyscy mieszkamy przy biedronce.
Forum Młodych PiS
Jednym z zadań grona młodych działaczy PiS-u jest przywrócenie pamięci o bohaterze narodowym, rtm. Witoldzie Pileckim, organizatorze ruchu oporu w obozie koncentracyjnym w Oświęcimiu, i kultywowanie jego pamięci. W fazie realizacji jest inicjatywa zorganizowania w Sosnowcu 13 maja, w 110. rocznicę urodzin bohatera, Marszu Rotmistrza Pileckiego. Marsz poprowadzony od kościółka kolejowego do katedry zakończy prezentacja sztuki Ryszarda Bugajskiego „Śmierć rotmistrza Pileckiego”.
kamillll
CYTAT(Forum Młodych PiS @ pon, 04 kwi 2011 - 17:11) *
W fazie realizacji jest inicjatywa zorganizowania w Sosnowcu

a jak to ma się do Dąbrowy?
olo
CYTAT(kamillll @ pon, 04 kwi 2011 - 17:14) *
CYTAT(Forum Młodych PiS @ pon, 04 kwi 2011 - 17:11) *
W fazie realizacji jest inicjatywa zorganizowania w Sosnowcu

a jak to ma się do Dąbrowy?

Chyba to, że z Oświęcimia do Dąbrowy jest niedaleko. laugh.gif
Slyzaba
Może któreś sosnowieckie forum będzie zainteresowane przejęciem Forum Młodych PiS? ;-)

A tak poważniej: czekamy na akcje w Dąbrowie Górniczej i realizację zapowiedzi z pierwszej wypowiedzi:

CYTAT
Wsparciu młodych ludzi na rynku pracy
rouse
I Zagłębiowski Marsz Rotmistrza Pileckiego

13 maja, w 110. rocznicę urodzin rtm. Pileckiego, odbędzie się w Sosnowcu I Zagłębiowski Marsz Rotmistrza Pileckiego

Program uroczystości

I. 15:20 Zbiórka na placu przed Kościołem Najświętszego Serca Pana Jezusa w Sosnowcu (kościółek kolejowy)
II. 15:30 wymarsz w kierunku Katedry Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny przy ul. Kościelnej
III.16:00 Msza św. w intencji Witolda Pileckiego oraz wszystkich którzy oddali życie w walce o wolności i niepodległość. Msze św. celebruje i Słowo Boże wygłosi Jego Ekscelencja Ks. bp. Grzegorz Kaszak.
IV. 17:00 Dom Katolicki przy katedrze. Wykład: „Sylwetka Rotmistrza Pileckiego na tle działań podziemia niepodległościowego po 1945 roku ze szczególnym uwzględnieniem Zagłębia Dąbrowskiego” – dr Adam Dziuba IPN.
V. 17:45 Emisja filmu Teatru Telewizji „Śmierć Rotmistrza Pileckiego”.
VI. 19:00 Wykład Sebastiana Reńcy: Ponieważ żyli prawem wilka - historia VII okręgu NSZ na podstawie powieści „Z cienia”.
VII. W dniu marszu na placu przed Domem Katolickim będzie możliwość zwiedzania plenerowej wystawy IPN „Żołnierze Wyklęci”.

Organizatorzy: Zespół Przywracania Pamięci Historycznej przy Biurze Poselskim Ewy Malik oraz Zagłębiowskie Towarzystwo Rozwoju Sosnowca
Patron Honorowy: Ewa Malik Poseł na Sejm RP
Patron Instytucjonalny: IPN Oddział w Katowicach
Patron medialny: sosnowiec.info.pl
Kontakt :
Tomasz Mędrzak: 506 747 284
Artur Żak: 604 619 314

Źródło:
http://www.zaglebie.info.pl/informacje/sos...kiego,1,4,19311

Forum Młodych PiS
Super inicjatywa, popieramy i bedziemy wspierać każdą taką inicjatywę.
Oby tak dalej
Be life confident
marcin.p
CYTAT

Historia ZD wg PiS-u: dziadek braci K. urodził sie w Czeladzi. Był on lekarzem, przez całe zycie związanym z ZD. Na przykładzie dziadka braci K. powstała postać Dr.Judyma. Itd
W latach 70-tych XX wieku bracia K. działali w tajnej organizacji wspierającej patriotyczne reformy Edwarda Gierka. Po odejściu gierka od władzy wstąpili do S. Po ogłoszeniu SW organizacja, w której działali została rozwiązana, a śp.L. został internowany. J. działał w solidarności w Hucie Katowice. Był przywódcą! Niestety 13 grudnia nie udało mu sie dostać na zakład. Ukrywał się u rodziny mieszkającej niedaleko HK. itd

A po wyborach: jako ze mieszkamy w woj.sląskim, zostaniemy nazwani "parszywi ukrytymi niemcami".
Gierek to zdrajca narodu polskiego. A strajki na HK to wymysł miejscowej PO.

Oto cały PIS! smile2.gif
Forum Młodych PiS
Śląsk to tylko nazwa geograficzna, taka sama jak Wielkopolska i inne
patrząc historycznie to Zagłębie Dąbrowskie w którym mieszkamy należy do Małopolski Zachodniej, jednakże po wojnie przyłączono Zagłębie do Górnego Śląska i ot rozwiązanie historycznej zagadki województwa śląskiego i Zagłębia biggrin.gif
rouse
CYTAT(marcin.p @ czw, 07 kwi 2011 - 13:03) *
CYTAT

Historia ZD wg PiS-u: dziadek braci K. urodził sie w Czeladzi. Był on lekarzem, przez całe zycie związanym z ZD. Na przykładzie dziadka braci K. powstała postać Dr.Judyma. Itd
W latach 70-tych XX wieku bracia K. działali w tajnej organizacji wspierającej patriotyczne reformy Edwarda Gierka. Po odejściu gierka od władzy wstąpili do S. Po ogłoszeniu SW organizacja, w której działali została rozwiązana, a śp.L. został internowany. J. działał w solidarności w Hucie Katowice. Był przywódcą! Niestety 13 grudnia nie udało mu sie dostać na zakład. Ukrywał się u rodziny mieszkającej niedaleko HK. itd

A po wyborach: jako ze mieszkamy w woj.sląskim, zostaniemy nazwani "parszywi ukrytymi niemcami".

Oto cały PIS! smile2.gif

Chłopcze Twoja interpretacja historii naprawdę mnie urzekła –masz talent do pisania oderwanych od rzeczywistości bajek – na pewno jesteś dumny że sam tak pięknie to wymyśliłeś –czuć w tym tekście Twój zachwyt …

Wprawdzie oryginalnością pomysłu nie grzeszysz a wręcz wpisujesz się w prowadzoną w mediach wrzawę ( tzw. burza w szklance wody) to obawiam się ze na FORUM takim tekstem nie zyskasz poklasku i zrozumienia, bo tu liczą się FAKTY, ale miło było poznać Twoje fantazje i ukryte fobie
rouse
CYTAT(marcin.p @ czw, 07 kwi 2011 - 13:03) *
CYTAT

Oto cały PIS! smile2.gif

Chłopcze Twoja interpretacja historii naprawdę mnie urzekła - masz talent do pisania oderwanych od rzeczywistości bajek - na pewno jesteś dumny że sam tak pięknie to wymyśliłeś - czuć w tym tekście Twój zachwyt ....

Wprawdzie oryginalnością pomysłu nie grzeszysz a wręcz wpisujesz się w prowadzoną w mediach wrzawę ( tzw. burza w szklance wody) to obawiam się że na FORUM takim tekstem nie zyskasz poklasku i zrozumienia, bo tu liczą się FAKTY, ale miło było poznać Twoje fantazje i ukryte fobie
Mały77
CYTAT(rouse @ pią, 08 kwi 2011 - 10:11) *
Chłopcze Twoja interpretacja historii naprawdę mnie urzekła –masz talent do pisania oderwanych od rzeczywistości bajek – na pewno jesteś dumny że sam tak pięknie to wymyśliłeś –czuć w tym tekście Twój zachwyt …
Wprawdzie oryginalnością pomysłu nie grzeszysz a wręcz wpisujesz się w prowadzoną w mediach wrzawę ( tzw. burza w szklance wody) to obawiam się ze na FORUM takim tekstem nie zyskasz poklasku i zrozumienia, bo tu liczą się FAKTY, ale miło było poznać Twoje fantazje i ukryte fobie

Może trzeba by go zapisać do PiS - Jarek miałby wsparcie wink.gif
xMarcinx
Podobna akcje organizuje Koliber.
lildif
chyba ten temat jest o młodzieżowce PISu w DG a nie o Śląsku, więc bajkopisarstwo Marcinie P. na przyszlosc nie jest wskazane, tylko fakty smile.gif
liczą się fakty, a faktem jest działalność Forum Młodych i interesujące pomysły, bo nie spotkałem się by ktoś wspominał u nas o żołnierzach wyklętych
marcin.p
CYTAT(Mały77 @ pią, 08 kwi 2011 - 09:18) *
Może trzeba by go zapisać do PiS - Jarek miałby wsparcie wink.gif

To już wolę karę śmierci niż być kojarzonym z kaczyńskim

A tak na poważnie to dajcie wszechpolskiej młodzieżówce pisu działać to zobaczycie czy mój wcześniejszy post nie sprawdzi się. Bo kto jak nie ich PAN I WŁADCA mówił o gierku na potrzeby kampanii "patriota". A co mówi teraz? Nie dawajcie się im omamić! Najpierw fajne i ciekawe akcje a potem modlitwy do męczennika L.K. Tego chcecie? Ja tego nie chcę
Slyzaba
lildif - gdzie te interesujące pomysły?
Na razie FMP dopisuje się do inicjatyw innych : )

Dajmy chłopakom czas - może będą mogli się pochwalić się czymś, za co będą odpowiedzialni od A do Z...
PICK
To ja się już namyśliłem, może zrobimy taki numer wycieczka "szlakami dąbrowskiej lewicy" w programie:
1. Zaczynamy pod Pomnikiem Czerwonych Sztandarów czy jak im tam, wspólnie próbujemy wykumać co Oni mają do czynienia z Hendrixem. I dlaczego jakiś zje..., pozwolił, abyśmy nadal mieli namiastkę Phenianu w naszym mieście.
2. Dalej zwiedzamy relikwie biznesowego zmysłu lewicowych chłopców - parki wodne, Pentagon, MKS sp. z o.o. itp.
3. Chwila relaksu: wśród labiryntu PKZ wybudowanego w okresie "fajnej" komuny", którego siedziba mieści się prz Placu Wolności 1 - jajcarska nazwa. - Jakby powiedział klasyk - to jest zajebist ...
4. Koniecznie jesteśmy na meczu siatkarskim, bo jaki wyjebisty VIP - Dąbrowiak na nie nie chodzi, aby nie uwidocznić publicznie swojego ryja z szalikiem na szyjce?,
5. I - część wycieczki kończymy czasem wolnym, szukamy postaci o których mowa w we wstępie w Biedronce, mając na uwadze, iż reprezentują oni zubożałą klasę robotniczą i kupują PIWO "WIP" za 1 zetkę i kilkadziesiąt groszy. Po odnalezieniu stosownych osobników razem pierd ...... hejnał przed sklepem.
xMarcinx
CYTAT(marcin.p @ pią, 08 kwi 2011 - 13:43) *
Ja tego nie chcę

siejesz FUD
rouse

Rządowy projekt ustawy o systemie informacji oświatowej wzbudza wiele kontrowersji.

Obawy wzbudza mega-baza, w której miałyby się znaleźć tzw. informacje wrażliwe o uczniach.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rza...mosc_video.html

Mały77
Formu Młodych PiS w Kołobrzegu
wink.gif
marcin.p
hahaha smile2.gif dobre.... No ale czego oczekiwać od wyznawców kaczyńskiego i rydzyka ? Nikt posiadający rozum nie wstępuje do pis-u smile2.gif
xMarcinx
CYTAT(marcin.p @ pią, 20 maj 2011 - 09:10) *
No ale czego oczekiwać od wyznawców kaczyńskiego i rydzyka ? Nikt posiadający rozum nie wstępuje do pis-u smile2.gif

tak samo jak nikt nieupośledzony na umyśle nie głosuje na cudaka z kaszub

BTW; widać kampania wyborcza i szukanie haków już się zaczęło
rouse
21 czerwca 2011 o godz. 17.00 w Audytorium Maximum odbędzie się spotkanie z posłem Antonim Macierewiczem zatytułowane "Polska. Katastrofa smoleńska".

Spotkanie jest częścią cyklu "Poznaj swojego posła, w ramach którego studenci WSB mają okazję spotkać polityków wszystkich ugrupowań obecnych na polskiej scenie politycznej.

rouse
CYTAT(rouse @ sob, 18 cze 2011 - 11:18) *
21 czerwca 2011 o godz. 17.00 w Audytorium Maximum odbędzie się spotkanie z posłem Antonim Macierewiczem zatytułowane "Polska. Katastrofa smoleńska".

Spotkanie jest częścią cyklu "Poznaj swojego posła, w ramach którego studenci WSB mają okazję spotkać polityków wszystkich ugrupowań obecnych na polskiej scenie politycznej.

Dzisiaj wyczytałem, że WSB jest uczelnią otwartą na różne poglądy, no proszę po 15 latach w końcu dotarło – brawo, czyżby nowa strategia marketingowa?
Mały77
CYTAT(rouse @ pon, 20 cze 2011 - 23:26) *

Ciekawe dla ilu studentów z WSB Pan Macierewicz jest ich posłem? Czyżby startował z naszego bądź jakiegoś ościennego okręgu?
rouse
CYTAT(Mały77 @ wto, 21 cze 2011 - 04:52) *

Ciekawe dla ilu studentów z WSB Pan Macierewicz jest ich posłem? Czyżby startował z naszego bądź jakiegoś ościennego okręgu?

Tak podobnie jak Janusz Palikot, Jarosław Gowin, Joanna Kluzik-Rostkowska, Krzysztof Kwiatkowski, Andrzej Celiński i Marek Migalski.
Mały77
CYTAT(rouse @ wto, 21 cze 2011 - 10:45) *

Tak podobnie jak Janusz Palikot, Jarosław Gowin, Joanna Kluzik-Rostkowska, Krzysztof Kwiatkowski, Andrzej Celiński i Marek Migalski.

Widocznie w naszym okręgu nie ma posłów wartych zaproszenia wink.gif
rouse
CYTAT(Mały77 @ wto, 21 cze 2011 - 10:37) *
CYTAT(rouse @ wto, 21 cze 2011 - 10:45) *

Widocznie w naszym okręgu nie ma posłów wartych zaproszenia wink.gif

Dokładnie tak - posłowie z naszego okręgu nie odgrywają jakiś ważnych ról na scenie politycznej, nie widać ich w mediach nie mają takiej charyzmy i osobowości jak w/w

Dlatego dzisiaj WSB będzie się grzała w blasku i sławie Posła Macierewicza
kamillll
CYTAT(rouse @ wto, 21 cze 2011 - 14:06) *

a to dobre smile2.gif
blasku i sławie smile2.gif
ciekawe czy jego też przebadają tak jak prezesa smile2.gif
bo przydałoby się wink.gif
rouse
CYTAT(kamillll @ wto, 21 cze 2011 - 12:58) *
CYTAT(rouse @ wto, 21 cze 2011 - 14:06) *

a to dobre smile2.gif
blasku i sławie smile2.gif
ciekawe czy jego też przebadają tak jak prezesa smile2.gif
bo przydałoby się wink.gif

Chodziło Ci o badanie wariografem,
To nie prezes to Krzysiek Stachowicz
Nie pamiętasz?
Tom's
Czy to ważne z jakiego okręgu startował? Ważne co będzie mówił i o czym a uczelnie z założenia są eksterytorialne i a polityczne. Więc mogą zaprosić każdego kogo chcą na wykład otwarty, a dzisiejsze spotkanie należy do wykładów i spotkań otwartych, to problem z głowy.Niektórzy mają bardzo krótką wybiórczą pamięć i pamiętają tylko to co chcą pamiętać i to co aktualnie im pasuje. wink.gif
kamillll
CYTAT(rouse @ wto, 21 cze 2011 - 15:08) *
Nie pamiętasz?

nie tongue.gif
chodziło mi o badanie przez lekarza psychiatrę jakiemu zostanie poddany oskarżony Jarosław smile2.gif
http://www.tvn24.pl/0,2443558,0,0,1,1,,dok...galeriamax.html
rouse
CYTAT(kamillll @ wto, 21 cze 2011 - 13:36) *
CYTAT(rouse @ wto, 21 cze 2011 - 15:08) *
Nie pamiętasz?

nie tongue.gif
chodziło mi o badanie przez lekarza psychiatrę jakiemu zostanie poddany oskarżony Jarosław smile2.gif
http://www.tvn24.pl/0,2443558,0,0,1,1,,dok...galeriamax.html

W tym temacie podzielam pogląd Piotra
http://blog.rp.pl/semka/2011/06/21/sedzia-w-roli-palikota/

stare jak świat metody stosowane wobec przeciwników, których nie można było sięgnąć represjami prawnymi…

Byłeś może na spotkaniu?
kamillll
CYTAT(rouse @ wto, 21 cze 2011 - 23:43) *
Byłeś może na spotkaniu?

z macierewiczem? szukać nowej teorii spisku?
jeszcze nie zwariowałem...a może to sprawka rosjan?
rouse
CYTAT(kamillll @ śro, 22 cze 2011 - 04:25) *
CYTAT(rouse @ wto, 21 cze 2011 - 23:43) *
Byłeś może na spotkaniu?

z macierewiczem? szukać nowej teorii spisku?
jeszcze nie zwariowałem...a może to sprawka rosjan?

Ty na pewno to najlepiej wiesz,

PS> Czego tak się boisz?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.