REALny
Thu, 24 Feb 2011 - 14:01
Wiadomo już coś na temat Dni DG 2011 ?
Dave
Sun, 27 Feb 2011 - 09:03
Tak, wiadomo że się odbędą! :]
Kamil_
Sun, 27 Feb 2011 - 09:33
Już po wyborach samorządowych więc sądzę, że będzie straszna kaszana...
gregol
Sun, 27 Feb 2011 - 12:26
CYTAT(Kamil_ @ nie, 27 lut 2011 - 09:33)
Już po wyborach samorządowych więc sądzę, że będzie straszna kaszana...
Bez przesady, przecież dni DG od kilku lat utrzymują stały poziom. Zarówno rok jak i dwa i trzy przed wyborami.
Marti
Sun, 27 Feb 2011 - 14:28
Tak. Bardzo niski.
Kamil_
Sun, 27 Feb 2011 - 17:54
Mnie się akurat dni DG podobały. Mam nadzieję, że i tegoroczne będą fajne i ciekawie obsadzone. Oby moje czarne prognozy się nie spełniły
picaro
Sun, 27 Feb 2011 - 18:18
Marti, co rozumiesz przez bardzo niski poziom? I czego byś oczekiwał na takiej imprezie?
gregol
Sun, 27 Feb 2011 - 19:35
CYTAT(picaro @ nie, 27 lut 2011 - 18:18)
Marti, co rozumiesz przez bardzo niski poziom? I czego byś oczekiwał na takiej imprezie?
Mnie to samo interesuje. Czego oczekujesz po imprezie miejskiej? Daj przykład innej dobrze zorganizowanej wg Ciebie imprezy MIEJSKIEJ?
Ja też na dni dąbrowy nie chadzam, jedynie pasujący mi koncert i do domu. Bo zwyczajnie nie kręci mnie kupienie balonika, kupienie piwa i zjedzenie kiełbaski. Ale z tego co pamiętam to zawsze są tam tłumy bo ludzi to kręci.
Ja też bym wolał skład wpasowujący się w mój gust ale głupi nie jestem i wiem, że DG nie zrobi z dni miasta darmowego openera.. Muzycznie musi być dopasowany do wszystkich. A z tego co pamiętam to DG rozgrywa to dość ok. Bo jeden dzień muzycznie jest dla młodszej publiki drugi dla starszej.
marcinem
Sun, 27 Feb 2011 - 21:43
Dni DG to od wielu lat niezmiennie - KICHA. Nie jestem może konsumentem kultury wyższej, ale widzę przepaść między DG a resztą świata, Rok temu w Opolu - będąc z wizytą załapałem się na Kazika, KSU, Turbo. Plus kilka innych. W DG znowu wieś zatańczy i zaspiewa.
gregol
Sun, 27 Feb 2011 - 21:53
CYTAT(marcinem @ nie, 27 lut 2011 - 21:43)
Rok temu w Opolu - będąc z wizytą załapałem się na Kazika, KSU, Turbo.
To pojechałeś. Raz, że Opole to stolica województwa. Ale nie to mnie rozbawiło. Kazik, KSU, Turbo... zestaw idealny na dni miasta. W szczególności podstarzałe punki z KSU i równie podstarzałe Turbo. O ile wspomnianego Turbo nie znam o tyle KSU znam i szanuje.. ale litości to są dni dla wszystkich mieszkańców a nie grupki miłośników i to dość wąskiej..
A co do Kazika. W ostatnich latach w DG grał KULT, Lao Che, Coma jeszcze na zielonej Hey i Kult raz kolejny... czy to nie są zespoły z tej najpopularniejszej półki?
picaro
Mon, 28 Feb 2011 - 12:12
I z tego co jeszcze ja pamiętam to na Dnia DG w ostatnich latach grały m.in. takie zespoły: T.Love, Kombii, Perfect, Łzy, Vavamuffin, Indios Bravos, Blue Cafe, Skankan, Natural Mystic, Jarex (Bakshish), Golec uOrkiestra, The UK Legends, Bob One, Bas Tajpan + wspomnianny Kult i Lao Che. Do tego na innych plenerach Myslowitz, Ira i pewnie jeszcze więcej zespołów rodzimych.
eve
Mon, 28 Feb 2011 - 13:15
Niski poziom? Wręcz przeciwnie od kilku lat dni DG prezentują stały, wysoki poziom. Zawsze jest jeden wykonawca prezentujący rockowe klimaty, jeden dla starszych i coś dla lubiących hip hop i reggae. Kazik, KSU, Turbo? Sorry, ale taki zestaw to na jakiś festiwal, ale nie na dni miasta. A jeśli chodzi o okoliczne miasta takie jak Będzin czy Sosnowiec to nam raczej do pięt nie dorastają...
Swoją drogą to ja chyba od dwóch lat zakładałam ten temat, a teraz co! łeee
dżoplin
Mon, 28 Feb 2011 - 14:30
o gustach się nie dyskutuje - każdy chciałby zobaczyć taki zespół jaki lubi więc ciężko kogoś zadowolić. Gwiazdy na topie nie zagrają za byle jakie pieniądze, reszta to - dla większości albo nic nie mówiące nazwy albo odgrzewane kotlety.
Według mnie zeszły rok był ciekawy pod względem artystów - starano się zadowolić osoby bardziej wiekowe (Perfect), młode (Jamal) i ludzi w średnim wieku (Coma, Maleńczuk). Było ok
mam nadzieję, że w tym roku poziom imprezy nie spadnie
savalas
Fri, 04 Mar 2011 - 16:14
- fatalne nagłośnienie ( ta sama amatorszczyzna co w PKZ )
- zbyt mało zróżnicowany repertuar, zbyt mało ambitnej muzyki ( jedeń dzień spokojnie można na to poświęcić )
- zbyt mała ilość miejsc siedzących w ogródkach gastronomicznych
- słaba, a wręcz kuriozalna organizacja występów artystów rodzimych ( przykładowo przerywanie koncertu hip-hopowego tańcami 5 latków )
- ogólna wieś ( ale to wina, nas mieszkańców, a nie organizatorów )
eve
Sun, 06 Mar 2011 - 19:22
No to pierwszy wykonawca już znany.
27 maja ABRADAB
szer
Sun, 06 Mar 2011 - 19:30
Niach, niach ;]
Jak dla mnie to może być ;D
vodun
Sun, 06 Mar 2011 - 21:06
Jestem zadowolony
eve
Sun, 06 Mar 2011 - 23:19
Ja tak średnio, bo to nie moje klimaty
Pewnie na Myslovitz nie mam co liczyć, bo byli niedawno...
Mick
Mon, 07 Mar 2011 - 18:52
O! Abradab. Super
eve
Mon, 14 Mar 2011 - 11:04
28 maja - Elektryczne Gitary
Peterek
Mon, 14 Mar 2011 - 12:51
Abradab - nie moja muzyka, ale gość jest bardzo pozytywny i można się pobawić. cieszę się.
Elektryczne gitary - nie przepadam za nimi, ale jakbym był w okolicy to czemu nie posłuchać.
Ciekawi mnie tylko czy, opierając się na tradycyjnym schemacie, nasze władze uznają Elektryczne gitary za ten rockowy zespół dla młodzieży czy może raczej za zespół dla starszych. Mam nadzieję, że nie jest to "ta" kapela, która ma zapewnić rock na dniach DG.
aertedg
Tue, 15 Mar 2011 - 16:54
Dla mnie narazie świetnie
Abradab - mój klimat
Elektryczne Gitary - świetny zespół byłem kiedys na ich koncercie na Urodzinach Tyskiego zagrali rewelacyjnie więc jestem narazie szczerze zadowolony:D
casperdg
Tue, 15 Mar 2011 - 17:46
Z tego co sie dowiedziałem ponownie ma wystapić zespół HEY;)
zbiku
Sun, 27 Mar 2011 - 17:23
Wiadomo coś więcej?
szer
Wed, 30 Mar 2011 - 10:20
CYTAT
Kto zagra na Dniach Dąbrowy?Zbliża się wielkie majowe święto miasta - Dni Dąbrowy. Znamy już gwiazdy, które zaprezentują się przed dąbrowską publicznością w Parku Hallera. Wśród największych muzycznych atrakcji, które wystąpią dla Was na scenie w piątek i sobotę są zespoły Hey i Elektryczne Gitary.
Wstępny rozkład koncertów na Dniach Dąbrowy, które w tym roku odbędą się od 27 do 29 maja, prezentuje się następująco:
piątek
Bas Tajpan oraz HEY
sobota
Daab i Elektryczne Gitary
niedziela
De Trebles oraz Rico Sanchez
Więcej informacji - wraz ze szczegółowym harmonogramem - przedstawimy wam już wkrótce
Źródło:
dg.pl
Mick
Wed, 30 Mar 2011 - 11:13
No to w końcu będzie dAb czy Daab?? Bo to jednak jest różnica.
szer
Wed, 30 Mar 2011 - 11:31
Daab chyba jednak.
Na stronie Abradaba było info w koncertach, że wystąpi na Dniach DG, ale po kilku dniach to zniknęło
:)
Wed, 11 May 2011 - 16:11
CYTAT
idabrowa.pl
Wkrótce święto miasta
W ostatni weekend maja będziemy świętować Dni Dąbrowy.
W tym roku na scenie głównej w Parku Hallera będzie można usłyszeć m.in.: zespół EIER, BAS TAJPAN z zespołem, zespół HEY, DAAB, MBQ, Elektryczne Gitary, De trebles, Rico Sanchez & "The Gipsy Kings party".
Imprezę uświetniają występy zespołów amatorskich i gwiazd estrady. W trakcie trwania imprezy odbywają się liczne konkursy, gry i zabawy dla najmłodszych.
Impreza plenerowa ma charakter piknikowo - rodzinny. Tradycyjnie odbywać się będzie w Parku Hallera, w centrum miasta. Organizatorami są Pałac Kultury Zagłębia i Urząd Miejski w Dąbrowie Górniczej.
Ponadto odbędzie się wiele imprez towarzyszących m.in. warsztaty artystyczne i ekologiczne dla najmłodszych.
W trakcie trwania warsztatów artystycznych dzieci będą mogły uczestniczyć w malowaniu wielkoformatowycm, tworzeniu biżuterii, zdobieniu ceramiki, tworzeniu witrażu, supełkowaniu. Główną atrakcją warsztatów ekologicznych będą wyścigi gokartów na pedały.
olo
Wed, 11 May 2011 - 18:59
Bas Tajpan ? palić pedałów mówi dąbrowski dread
Nie chcę go słuchać, ani tym bardziej oglądać. Chwast i tyle. HEYa sobie odświerzę i tyle z tych koncertów.
Master
Wed, 11 May 2011 - 20:18
CYTAT(olo @ śro, 11 maj 2011 - 18:59)
Nie chcę go słuchać, ani tym bardziej oglądać. Chwast i tyle. HEYa sobie odświerzę i tyle z tych koncertów.
chyba Ci sie za przeproszeniem cos pojebało.
prezes
Wed, 11 May 2011 - 21:45
CYTAT(Master @ śro, 11 maj 2011 - 20:18)
CYTAT(olo @ śro, 11 maj 2011 - 18:59)
chyba Ci sie za przeproszeniem cos pojebało.
nic mu się nie "pojebało".... popieram olo w 100%. ten człowiek na dniach miasta to wielkie nieporozumienie...
słyszałem ten "utwór" ostatnio w EsceRock w Porannym WFie - wstyd.
http://www.tekstowo.pl/piosenka,bas_tajpan,chwasty.html
szer
Wed, 11 May 2011 - 22:02
Po jednym kawałku oceniacie całą twórczość człowieka? Słyszeliście jego najnowszą płytę?
Master
Wed, 11 May 2011 - 22:49
Ja, jak i wielu moich znajomych i nie tylko znajomych z chęcią posłucha Bas Tajpana , ciesząc sie ze jest on mieszkańcem DG
olo
Thu, 12 May 2011 - 00:51
CYTAT(szer @ śro, 11 maj 2011 - 22:02)
Po jednym kawałku oceniacie całą twórczość człowieka? Słyszeliście jego najnowszą płytę?
Himlera też oceniamy po jednej wojence. Mają wspólny pogląd na sprawę.
gregol
Thu, 12 May 2011 - 00:52
CYTAT(szer @ śro, 11 maj 2011 - 22:02)
Tak, po tym kawałku oceniam poglądy tego człowieka. Ktoś kto nawołuje do przestępstwa i nienawiści nie powinien na dniach miasta występować...
Już pomijając masakryczne rozjechanie jaźni takiego człowieczka, bo skoro tak kocha Boga to czemu zapomina o podstawowych 10 jego prawach.. żal.
tony montana
Thu, 12 May 2011 - 07:58
tutaj bas tajpan trochę wyjaśnia kontrowersje wokół swoje osoby i kaja się za głupstwa i błędy młodości
link
olo
Thu, 12 May 2011 - 11:33
CYTAT(tony montana @ czw, 12 maj 2011 - 07:58)
tutaj bas tajpan trochę wyjaśnia kontrowersje wokół swoje osoby i kaja się za głupstwa i błędy młodości
linkTo wiele wyjaśnia, choć ciężko jest uwierzyć w radykalne nawrócenia. Ten tekst nigdy nie powinien powstać, jednak skoro już się to stało cieszy słowo przepraszam.
savalas
Thu, 12 May 2011 - 12:44
pewnie, popierajmy wszelakie dewiacje. Dajmy jeszcze pedofilom dzieci adoptować.
olo
Thu, 12 May 2011 - 13:25
CYTAT(savalas @ czw, 12 maj 2011 - 12:44)
pewnie, popierajmy wszelakie dewiacje. Dajmy jeszcze pedofilom dzieci adoptować.
rozumiem, że jak przyjdzie taki czas (oby nie nadszedł) to Ty jako pierwszy "podpalisz pedała." Starczy Ci odwagi?
xMarcinx
Thu, 12 May 2011 - 19:30
mi tam się bardzo podoba kawałek, nie wiem o co wam chodzi
Kamil_
Thu, 12 May 2011 - 20:23
CYTAT(olo @ czw, 12 maj 2011 - 12:25)
CYTAT(savalas @ czw, 12 maj 2011 - 12:44)
rozumiem, że jak przyjdzie taki czas (oby nie nadszedł) to Ty jako pierwszy "podpalisz pedała." Starczy Ci odwagi?
Olo, nie pamiętasz swoich dawnych spięć z Savalasem? Odpuść dyskusję z nim
vacu
Thu, 12 May 2011 - 20:41
A wracając do tematu - taką zajawkę trafiłem, nie wiem czy już było:
http://youtu.be/t6ar6R7GPj4
olo
Thu, 12 May 2011 - 21:28
CYTAT(xMarcinx @ czw, 12 maj 2011 - 19:30)
mi tam się bardzo podoba kawałek, nie wiem o co wam chodzi
To mnie akurat nie dziwi.
KJS
Thu, 12 May 2011 - 22:42
Żenada Panowie. Bas Tajpan nagrywa już od dawna na najwyższym poziomie. To o co chodzi? Jego wizerunek ludzie utozsamiaja z DG. Majac na koncie 2 legale i wiele bootlegow jest juz na scenie legendą. Nie promuje, nie reklamuje - po prostu mowie jak jest. To najlepsza wizytowka miasta ze strony muzyki dla reggae/hiphop.
A temat z Chwastami - x lat temu . Sezon ogorkowy wymaga tego aby odkopac gowna sprzed lat. Imho niepotrzebne zamieszanie, a z drugiej strony - zajebista reklama. Nie ma po co rozgrzebywac czegos sprzed lat - oto w jakim temacie już od dawna
nagrywa bas tajpanPS - nie znam Basa osobiscie, jedynie widzialem go kilka razy. I dobrze - oceniam go za muzyke a nie za znajomosc czy cholera wie co.
radix
Mon, 16 May 2011 - 14:45
WITAM,
na stronie miasta i pkz jest już plan ramowy Dni Miasta...
link
maciek2489
Mon, 23 May 2011 - 16:23
Witam - czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak najlepiej dostać się do Parku Hallera pociągiem regionalnym z Katowic? Na którym przystanku wysiąść?
Z góry dzięki
WieLguT
Mon, 23 May 2011 - 16:54
CYTAT(maciek2489 @ pon, 23 maj 2011 - 15:23)
Witam - czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak najlepiej dostać się do Parku Hallera pociągiem regionalnym z Katowic? Na którym przystanku wysiąść?
Z góry dzięki
Pociągiem Regio, jadącym albo do Zawiercia albo do Częstochowy. Dalej, wysiadasz na przystanku "Dąbrowa Górnicza" (tak dla odmiany
) dalej idź, ul. Kościuszki, aż dojdziesz do przejścia podziemnego i ronda. Dalej już się kapniesz gdzie co i jak
gregol
Mon, 23 May 2011 - 17:36
CYTAT(maciek2489 @ pon, 23 maj 2011 - 16:23)
Z góry dzięki
Jeśli spojrzysz za okno i pomyślisz "nie... to nie może być tu".. to TAK, to będzie tu
BARES
Thu, 26 May 2011 - 20:51
CYTAT(gregol @ pon, 23 maj 2011 - 16:36)
Z góry dzięki
Jeśli spojrzysz za okno i pomyślisz "nie... to nie może być tu".. to TAK, to będzie tu
Przygotuj się że zobaczysz na żywo najgorszy "dworzec" według Teleexpresu w miastach powyżej 100 tysięcy mieszkańców więc wrażenia będą zapierać dech w piersiach.
TeodorMotor
Fri, 27 May 2011 - 08:46
CYTAT(BARES @ czw, 26 maj 2011 - 20:51)
CYTAT(gregol @ pon, 23 maj 2011 - 16:36)
(...)
(...)
(...) w piersiach.
BTW. 30go maja jest dzień bez biustonosza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.