Wiadomo ju偶 co艣 na temat Dni DG 2011 ?
Tak, wiadomo 偶e si臋 odb臋d膮! :]
Ju偶 po wyborach samorz膮dowych wi臋c s膮dz臋, 偶e b臋dzie straszna kaszana...
CYTAT(Kamil_ @ nie, 27 lut 2011 - 09:33)

Ju偶 po wyborach samorz膮dowych wi臋c s膮dz臋, 偶e b臋dzie straszna kaszana...
Bez przesady, przecie偶 dni DG od kilku lat utrzymuj膮 sta艂y poziom. Zar贸wno rok jak i dwa i trzy przed wyborami.
Mnie si臋 akurat dni DG podoba艂y. Mam nadziej臋, 偶e i tegoroczne b臋d膮 fajne i ciekawie obsadzone. Oby moje czarne prognozy si臋 nie spe艂ni艂y
Marti, co rozumiesz przez bardzo niski poziom? I czego by艣 oczekiwa艂 na takiej imprezie?
CYTAT(picaro @ nie, 27 lut 2011 - 18:18)

Marti, co rozumiesz przez bardzo niski poziom? I czego by艣 oczekiwa艂 na takiej imprezie?
Mnie to samo interesuje. Czego oczekujesz po imprezie miejskiej? Daj przyk艂ad innej dobrze zorganizowanej wg Ciebie imprezy MIEJSKIEJ?
Ja te偶 na dni d膮browy nie chadzam, jedynie pasuj膮cy mi koncert i do domu. Bo zwyczajnie nie kr臋ci mnie kupienie balonika, kupienie piwa i zjedzenie kie艂baski. Ale z tego co pami臋tam to zawsze s膮 tam t艂umy bo ludzi to kr臋ci.
Ja te偶 bym wola艂 sk艂ad wpasowuj膮cy si臋 w m贸j gust ale g艂upi nie jestem i wiem, 偶e DG nie zrobi z dni miasta darmowego openera.. Muzycznie musi by膰 dopasowany do wszystkich. A z tego co pami臋tam to DG rozgrywa to do艣膰 ok. Bo jeden dzie艅 muzycznie jest dla m艂odszej publiki drugi dla starszej.
Dni DG to od wielu lat niezmiennie - KICHA. Nie jestem mo偶e konsumentem kultury wy偶szej, ale widz臋 przepa艣膰 mi臋dzy DG a reszt膮 艣wiata, Rok temu w Opolu - b臋d膮c z wizyt膮 za艂apa艂em si臋 na Kazika, KSU, Turbo. Plus kilka innych. W DG znowu wie艣 zata艅czy i zaspiewa.
CYTAT(marcinem @ nie, 27 lut 2011 - 21:43)

Rok temu w Opolu - b臋d膮c z wizyt膮 za艂apa艂em si臋 na Kazika, KSU, Turbo.
To pojecha艂e艣. Raz, 偶e Opole to stolica wojew贸dztwa. Ale nie to mnie rozbawi艂o. Kazik, KSU, Turbo... zestaw idealny na dni miasta. W szczeg贸lno艣ci podstarza艂e punki z KSU i r贸wnie podstarza艂e Turbo. O ile wspomnianego Turbo nie znam o tyle KSU znam i szanuje.. ale lito艣ci to s膮 dni dla wszystkich mieszka艅c贸w a nie grupki mi艂o艣nik贸w i to do艣膰 w膮skiej..
A co do Kazika. W ostatnich latach w DG gra艂 KULT, Lao Che, Coma jeszcze na zielonej Hey i Kult raz kolejny... czy to nie s膮 zespo艂y z tej najpopularniejszej p贸艂ki?
I z tego co jeszcze ja pami臋tam to na Dnia DG w ostatnich latach gra艂y m.in. takie zespo艂y: T.Love, Kombii, Perfect, 艁zy, Vavamuffin, Indios Bravos, Blue Cafe, Skankan, Natural Mystic, Jarex (Bakshish), Golec uOrkiestra, The UK Legends, Bob One, Bas Tajpan + wspomnianny Kult i Lao Che. Do tego na innych plenerach Myslowitz, Ira i pewnie jeszcze wi臋cej zespo艂贸w rodzimych.
Niski poziom? Wr臋cz przeciwnie od kilku lat dni DG prezentuj膮 sta艂y, wysoki poziom. Zawsze jest jeden wykonawca prezentuj膮cy rockowe klimaty, jeden dla starszych i co艣 dla lubi膮cych hip hop i reggae. Kazik, KSU, Turbo? Sorry, ale taki zestaw to na jaki艣 festiwal, ale nie na dni miasta. A je艣li chodzi o okoliczne miasta takie jak B臋dzin czy Sosnowiec to nam raczej do pi臋t nie dorastaj膮...
Swoj膮 drog膮 to ja chyba od dw贸ch lat zak艂ada艂am ten temat, a teraz co! 艂eee
o gustach si臋 nie dyskutuje - ka偶dy chcia艂by zobaczy膰 taki zesp贸艂 jaki lubi wi臋c ci臋偶ko kogo艣 zadowoli膰. Gwiazdy na topie nie zagraj膮 za byle jakie pieni膮dze, reszta to - dla wi臋kszo艣ci albo nic nie m贸wi膮ce nazwy albo odgrzewane kotlety.
Wed艂ug mnie zesz艂y rok by艂 ciekawy pod wzgl臋dem artyst贸w - starano si臋 zadowoli膰 osoby bardziej wiekowe (Perfect), m艂ode (Jamal) i ludzi w 艣rednim wieku (Coma, Male艅czuk). By艂o ok
mam nadziej臋, 偶e w tym roku poziom imprezy nie spadnie
- fatalne nag艂o艣nienie ( ta sama amatorszczyzna co w PKZ )
- zbyt ma艂o zr贸偶nicowany repertuar, zbyt ma艂o ambitnej muzyki ( jede艅 dzie艅 spokojnie mo偶na na to po艣wi臋ci膰 )
- zbyt ma艂a ilo艣膰 miejsc siedz膮cych w ogr贸dkach gastronomicznych
- s艂aba, a wr臋cz kuriozalna organizacja wyst臋p贸w artyst贸w rodzimych ( przyk艂adowo przerywanie koncertu hip-hopowego ta艅cami 5 latk贸w )
- og贸lna wie艣 ( ale to wina, nas mieszka艅c贸w, a nie organizator贸w )
No to pierwszy wykonawca ju偶 znany.
27 maja ABRADAB
Niach, niach ;]
Jak dla mnie to mo偶e by膰 ;D
Jestem zadowolony
Ja tak 艣rednio, bo to nie moje klimaty

Pewnie na Myslovitz nie mam co liczy膰, bo byli niedawno...
28 maja - Elektryczne Gitary
Abradab - nie moja muzyka, ale go艣膰 jest bardzo pozytywny i mo偶na si臋 pobawi膰. ciesz臋 si臋.
Elektryczne gitary - nie przepadam za nimi, ale jakbym by艂 w okolicy to czemu nie pos艂ucha膰.
Ciekawi mnie tylko czy, opieraj膮c si臋 na tradycyjnym schemacie, nasze w艂adze uznaj膮 Elektryczne gitary za ten rockowy zesp贸艂 dla m艂odzie偶y czy mo偶e raczej za zesp贸艂 dla starszych. Mam nadziej臋, 偶e nie jest to "ta" kapela, kt贸ra ma zapewni膰 rock na dniach DG.
Dla mnie narazie 艣wietnie
Abradab - m贸j klimat
Elektryczne Gitary - 艣wietny zesp贸艂 by艂em kiedys na ich koncercie na Urodzinach Tyskiego zagrali rewelacyjnie wi臋c jestem narazie szczerze zadowolony:D
Z tego co sie dowiedzia艂em ponownie ma wystapi膰 zesp贸艂 HEY;)
Wiadomo co艣 wi臋cej?
CYTAT
Kto zagra na Dniach D膮browy?Zbli偶a si臋 wielkie majowe 艣wi臋to miasta - Dni D膮browy. Znamy ju偶 gwiazdy, kt贸re zaprezentuj膮 si臋 przed d膮browsk膮 publiczno艣ci膮 w Parku Hallera. W艣r贸d najwi臋kszych muzycznych atrakcji, kt贸re wyst膮pi膮 dla Was na scenie w pi膮tek i sobot臋 s膮 zespo艂y Hey i Elektryczne Gitary.
Wst臋pny rozk艂ad koncert贸w na Dniach D膮browy, kt贸re w tym roku odb臋d膮 si臋 od 27 do 29 maja, prezentuje si臋 nast臋puj膮co:
pi膮tek
Bas Tajpan oraz HEY
sobota
Daab i Elektryczne Gitary
niedziela
De Trebles oraz Rico Sanchez
Wi臋cej informacji - wraz ze szczeg贸艂owym harmonogramem - przedstawimy wam ju偶 wkr贸tce
殴r贸d艂o:
dg.pl
No to w ko艅cu b臋dzie dAb czy Daab?? Bo to jednak jest r贸偶nica.
Daab chyba jednak.
Na stronie Abradaba by艂o info w koncertach, 偶e wyst膮pi na Dniach DG, ale po kilku dniach to znikn臋艂o
CYTAT
idabrowa.pl
Wkr贸tce 艣wi臋to miasta
W ostatni weekend maja b臋dziemy 艣wi臋towa膰 Dni D膮browy.
W tym roku na scenie g艂贸wnej w Parku Hallera b臋dzie mo偶na us艂ysze膰 m.in.: zesp贸艂 EIER, BAS TAJPAN z zespo艂em, zesp贸艂 HEY, DAAB, MBQ, Elektryczne Gitary, De trebles, Rico Sanchez & "The Gipsy Kings party".
Imprez臋 u艣wietniaj膮 wyst臋py zespo艂贸w amatorskich i gwiazd estrady. W trakcie trwania imprezy odbywaj膮 si臋 liczne konkursy, gry i zabawy dla najm艂odszych.
Impreza plenerowa ma charakter piknikowo - rodzinny. Tradycyjnie odbywa膰 si臋 b臋dzie w Parku Hallera, w centrum miasta. Organizatorami s膮 Pa艂ac Kultury Zag艂臋bia i Urz膮d Miejski w D膮browie G贸rniczej.
Ponadto odb臋dzie si臋 wiele imprez towarzysz膮cych m.in. warsztaty artystyczne i ekologiczne dla najm艂odszych.
W trakcie trwania warsztat贸w artystycznych dzieci b臋d膮 mog艂y uczestniczy膰 w malowaniu wielkoformatowycm, tworzeniu bi偶uterii, zdobieniu ceramiki, tworzeniu witra偶u, supe艂kowaniu. G艂贸wn膮 atrakcj膮 warsztat贸w ekologicznych b臋d膮 wy艣cigi gokart贸w na peda艂y.
Bas Tajpan ? pali膰 peda艂贸w m贸wi d膮browski dread
Nie chc臋 go s艂ucha膰, ani tym bardziej ogl膮da膰. Chwast i tyle. HEYa sobie od艣wierz臋 i tyle z tych koncert贸w.
CYTAT(olo @ 艣ro, 11 maj 2011 - 18:59)

Nie chc臋 go s艂ucha膰, ani tym bardziej ogl膮da膰. Chwast i tyle. HEYa sobie od艣wierz臋 i tyle z tych koncert贸w.
chyba Ci sie za przeproszeniem cos pojeba艂o.
CYTAT(Master @ 艣ro, 11 maj 2011 - 20:18)

CYTAT(olo @ 艣ro, 11 maj 2011 - 18:59)

chyba Ci sie za przeproszeniem cos pojeba艂o.
nic mu si臋 nie "pojeba艂o".... popieram olo w 100%. ten cz艂owiek na dniach miasta to wielkie nieporozumienie...
s艂ysza艂em ten "utw贸r" ostatnio w EsceRock w Porannym WFie - wstyd.
http://www.tekstowo.pl/piosenka,bas_tajpan,chwasty.html
Po jednym kawa艂ku oceniacie ca艂膮 tw贸rczo艣膰 cz艂owieka? S艂yszeli艣cie jego najnowsz膮 p艂yt臋?
Ja, jak i wielu moich znajomych i nie tylko znajomych z ch臋ci膮 pos艂ucha Bas Tajpana , ciesz膮c sie ze jest on mieszka艅cem DG
CYTAT(szer @ 艣ro, 11 maj 2011 - 22:02)

Po jednym kawa艂ku oceniacie ca艂膮 tw贸rczo艣膰 cz艂owieka? S艂yszeli艣cie jego najnowsz膮 p艂yt臋?
Himlera te偶 oceniamy po jednej wojence. Maj膮 wsp贸lny pogl膮d na spraw臋.
CYTAT(szer @ 艣ro, 11 maj 2011 - 22:02)

Tak, po tym kawa艂ku oceniam pogl膮dy tego cz艂owieka. Kto艣 kto nawo艂uje do przest臋pstwa i nienawi艣ci nie powinien na dniach miasta wyst臋powa膰...
Ju偶 pomijaj膮c masakryczne rozjechanie ja藕ni takiego cz艂owieczka, bo skoro tak kocha Boga to czemu zapomina o podstawowych 10 jego prawach.. 偶al.
tutaj bas tajpan troch臋 wyja艣nia kontrowersje wok贸艂 swoje osoby i kaja si臋 za g艂upstwa i b艂臋dy m艂odo艣ci
link
CYTAT(tony montana @ czw, 12 maj 2011 - 07:58)

tutaj bas tajpan troch臋 wyja艣nia kontrowersje wok贸艂 swoje osoby i kaja si臋 za g艂upstwa i b艂臋dy m艂odo艣ci
linkTo wiele wyja艣nia, cho膰 ci臋偶ko jest uwierzy膰 w radykalne nawr贸cenia. Ten tekst nigdy nie powinien powsta膰, jednak skoro ju偶 si臋 to sta艂o cieszy s艂owo przepraszam.
pewnie, popierajmy wszelakie dewiacje. Dajmy jeszcze pedofilom dzieci adoptowa膰.
CYTAT(savalas @ czw, 12 maj 2011 - 12:44)

pewnie, popierajmy wszelakie dewiacje. Dajmy jeszcze pedofilom dzieci adoptowa膰.
rozumiem, 偶e jak przyjdzie taki czas (oby nie nadszed艂) to Ty jako pierwszy "podpalisz peda艂a." Starczy Ci odwagi?
mi tam si臋 bardzo podoba kawa艂ek, nie wiem o co wam chodzi
CYTAT(olo @ czw, 12 maj 2011 - 12:25)

CYTAT(savalas @ czw, 12 maj 2011 - 12:44)

rozumiem, 偶e jak przyjdzie taki czas (oby nie nadszed艂) to Ty jako pierwszy "podpalisz peda艂a." Starczy Ci odwagi?
Olo, nie pami臋tasz swoich dawnych spi臋膰 z Savalasem? Odpu艣膰 dyskusj臋 z nim
A wracaj膮c do tematu - tak膮 zajawk臋 trafi艂em, nie wiem czy ju偶 by艂o:
http://youtu.be/t6ar6R7GPj4
CYTAT(xMarcinx @ czw, 12 maj 2011 - 19:30)

mi tam si臋 bardzo podoba kawa艂ek, nie wiem o co wam chodzi

To mnie akurat nie dziwi.
呕enada Panowie. Bas Tajpan nagrywa ju偶 od dawna na najwy偶szym poziomie. To o co chodzi? Jego wizerunek ludzie utozsamiaja z DG. Majac na koncie 2 legale i wiele bootlegow jest juz na scenie legend膮. Nie promuje, nie reklamuje - po prostu mowie jak jest. To najlepsza wizytowka miasta ze strony muzyki dla reggae/hiphop.
A temat z Chwastami - x lat temu . Sezon ogorkowy wymaga tego aby odkopac gowna sprzed lat. Imho niepotrzebne zamieszanie, a z drugiej strony - zajebista reklama. Nie ma po co rozgrzebywac czegos sprzed lat - oto w jakim temacie ju偶 od dawna
nagrywa bas tajpanPS - nie znam Basa osobiscie, jedynie widzialem go kilka razy. I dobrze - oceniam go za muzyke a nie za znajomosc czy cholera wie co.
WITAM,
na stronie miasta i pkz jest ju偶 plan ramowy Dni Miasta...
link
Witam - czy m贸g艂by mi kto艣 powiedzie膰 jak najlepiej dosta膰 si臋 do Parku Hallera poci膮giem regionalnym z Katowic? Na kt贸rym przystanku wysi膮艣膰?
Z g贸ry dzi臋ki
CYTAT(maciek2489 @ pon, 23 maj 2011 - 15:23)

Witam - czy m贸g艂by mi kto艣 powiedzie膰 jak najlepiej dosta膰 si臋 do Parku Hallera poci膮giem regionalnym z Katowic? Na kt贸rym przystanku wysi膮艣膰?
Z g贸ry dzi臋ki
Poci膮giem Regio, jad膮cym albo do Zawiercia albo do Cz臋stochowy. Dalej, wysiadasz na przystanku "D膮browa G贸rnicza" (tak dla odmiany

) dalej id藕, ul. Ko艣ciuszki, a偶 dojdziesz do przej艣cia podziemnego i ronda. Dalej ju偶 si臋 kapniesz gdzie co i jak
CYTAT(maciek2489 @ pon, 23 maj 2011 - 16:23)

Z g贸ry dzi臋ki
Je艣li spojrzysz za okno i pomy艣lisz "nie... to nie mo偶e by膰 tu".. to TAK, to b臋dzie tu
CYTAT(gregol @ pon, 23 maj 2011 - 16:36)

Z g贸ry dzi臋ki
Je艣li spojrzysz za okno i pomy艣lisz "nie... to nie mo偶e by膰 tu".. to TAK, to b臋dzie tu

Przygotuj si臋 偶e zobaczysz na 偶ywo najgorszy "dworzec" wed艂ug Teleexpresu w miastach powy偶ej 100 tysi臋cy mieszka艅c贸w wi臋c wra偶enia b臋d膮 zapiera膰 dech w piersiach.
CYTAT(BARES @ czw, 26 maj 2011 - 20:51)

CYTAT(gregol @ pon, 23 maj 2011 - 16:36)

(...)
(...)
(...) w piersiach.
BTW. 30go maja jest dzie艅 bez biustonosza.
To jest wersja lo-fi g丑wnej zawarto禼i. Aby zobaczy pe硁 wersj z wi阫sz zawarto禼i, obrazkami i formatowaniem prosz
kliknij tutaj.