![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: czw, 08 sty 09 Nr użytkownika: 3,111 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiadomo już coś na temat Dni DG 2011 ?
Powód Edycji: Mod. Temat przeniesiony
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak, wiadomo że się odbędą! :]
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Już po wyborach samorządowych więc sądzę, że będzie straszna kaszana...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
http://primus.flog.pl/ ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 sty 09 Nr użytkownika: 3,156 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak. Bardzo niski.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie się akurat dni DG podobały. Mam nadzieję, że i tegoroczne będą fajne i ciekawie obsadzone. Oby moje czarne prognozy się nie spełniły
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Marti, co rozumiesz przez bardzo niski poziom? I czego byś oczekiwał na takiej imprezie?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Marti, co rozumiesz przez bardzo niski poziom? I czego byś oczekiwał na takiej imprezie? Mnie to samo interesuje. Czego oczekujesz po imprezie miejskiej? Daj przykład innej dobrze zorganizowanej wg Ciebie imprezy MIEJSKIEJ? Ja też na dni dąbrowy nie chadzam, jedynie pasujący mi koncert i do domu. Bo zwyczajnie nie kręci mnie kupienie balonika, kupienie piwa i zjedzenie kiełbaski. Ale z tego co pamiętam to zawsze są tam tłumy bo ludzi to kręci. Ja też bym wolał skład wpasowujący się w mój gust ale głupi nie jestem i wiem, że DG nie zrobi z dni miasta darmowego openera.. Muzycznie musi być dopasowany do wszystkich. A z tego co pamiętam to DG rozgrywa to dość ok. Bo jeden dzień muzycznie jest dla młodszej publiki drugi dla starszej. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 86 Dołączył: nie, 17 paź 10 Nr użytkownika: 4,167 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dni DG to od wielu lat niezmiennie - KICHA. Nie jestem może konsumentem kultury wyższej, ale widzę przepaść między DG a resztą świata, Rok temu w Opolu - będąc z wizytą załapałem się na Kazika, KSU, Turbo. Plus kilka innych. W DG znowu wieś zatańczy i zaspiewa.
-------------------- pomoc dla Maksymiliana
![]() ------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rok temu w Opolu - będąc z wizytą załapałem się na Kazika, KSU, Turbo. To pojechałeś. Raz, że Opole to stolica województwa. Ale nie to mnie rozbawiło. Kazik, KSU, Turbo... zestaw idealny na dni miasta. W szczególności podstarzałe punki z KSU i równie podstarzałe Turbo. O ile wspomnianego Turbo nie znam o tyle KSU znam i szanuje.. ale litości to są dni dla wszystkich mieszkańców a nie grupki miłośników i to dość wąskiej.. A co do Kazika. W ostatnich latach w DG grał KULT, Lao Che, Coma jeszcze na zielonej Hey i Kult raz kolejny... czy to nie są zespoły z tej najpopularniejszej półki? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I z tego co jeszcze ja pamiętam to na Dnia DG w ostatnich latach grały m.in. takie zespoły: T.Love, Kombii, Perfect, Łzy, Vavamuffin, Indios Bravos, Blue Cafe, Skankan, Natural Mystic, Jarex (Bakshish), Golec uOrkiestra, The UK Legends, Bob One, Bas Tajpan + wspomnianny Kult i Lao Che. Do tego na innych plenerach Myslowitz, Ira i pewnie jeszcze więcej zespołów rodzimych.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Niski poziom? Wręcz przeciwnie od kilku lat dni DG prezentują stały, wysoki poziom. Zawsze jest jeden wykonawca prezentujący rockowe klimaty, jeden dla starszych i coś dla lubiących hip hop i reggae. Kazik, KSU, Turbo? Sorry, ale taki zestaw to na jakiś festiwal, ale nie na dni miasta. A jeśli chodzi o okoliczne miasta takie jak Będzin czy Sosnowiec to nam raczej do pięt nie dorastają...
Swoją drogą to ja chyba od dwóch lat zakładałam ten temat, a teraz co! łeee ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
o gustach się nie dyskutuje - każdy chciałby zobaczyć taki zespół jaki lubi więc ciężko kogoś zadowolić. Gwiazdy na topie nie zagrają za byle jakie pieniądze, reszta to - dla większości albo nic nie mówiące nazwy albo odgrzewane kotlety.
Według mnie zeszły rok był ciekawy pod względem artystów - starano się zadowolić osoby bardziej wiekowe (Perfect), młode (Jamal) i ludzi w średnim wieku (Coma, Maleńczuk). Było ok mam nadzieję, że w tym roku poziom imprezy nie spadnie |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
- fatalne nagłośnienie ( ta sama amatorszczyzna co w PKZ )
- zbyt mało zróżnicowany repertuar, zbyt mało ambitnej muzyki ( jedeń dzień spokojnie można na to poświęcić ) - zbyt mała ilość miejsc siedzących w ogródkach gastronomicznych - słaba, a wręcz kuriozalna organizacja występów artystów rodzimych ( przykładowo przerywanie koncertu hip-hopowego tańcami 5 latków ) - ogólna wieś ( ale to wina, nas mieszkańców, a nie organizatorów ) |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
No to pierwszy wykonawca już znany.
27 maja ABRADAB ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Niach, niach ;]
Jak dla mnie to może być ;D -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 113 Dołączył: nie, 18 maj 08 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 1,287 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jestem zadowolony
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja tak średnio, bo to nie moje klimaty
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
O! Abradab. Super
|
|
|
![]()
|
|
28 maja - Elektryczne Gitary
![]() Ten post edytował eve pon, 14 mar 2011 - 11:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:10 |