Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Liczba postow i użytkownikow na forum!!! Statystyki
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > INFO > Info
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
:)
QUOTE(kwintosz @ Nov 26 2006, 11:26 PM) *
Braknie chyba dziś jednego rekordu. Mamy 295 zarejestrowanych użytkowników, brakuje 5 do równiutkiej 300. tongue.gif

spokojnie Przemo wrocil i zaraz kilka nowych zalozy wink.gif Juz sie staral cos napisac w watku o II turze
kwintosz
I tak "nadejszła ta wielkopomna chwila"

Na forum mamy: 300 zarejestrowanych użytkowników!!!
11000 dzisiaj 6.12.06 w 11 dni a wiec tysiac zdobyty jeszcze o 2 dni szybciej :)
kwintosz
Post nr. 12000 --->dziś 27.12.2006r. cool.gif

Kolejne 1000 postów pękło w 21 dni gdyż post nr. 11000 padł 6.12.2006r. jak widać obroty po wyborach znacznie się zmniejszyły.. :)
pulsatilla1214
... a w okolicach 24-25 grudnia była taka cisza, ze jakieś 5 postow w 24 h wink.gif
Hator
okres swiateczno noworoczny czyni niezle spustoszenie. Nawet ja nie mam sil "myslec" i postowac na forum - pojutrze wyjazd na sylwka na pare dni - dopiero po Nowym Roku zapewne nastapi jako taka reaktywacja forumowiczow.
Hator
no to mamy 350 userow :)
w XI mielismy bodajze kolo 200
Zibar
Nowy rekord padł właśnie wacko.gif

Nasi użytkownicy napisali 12,526 postów
Mamy 353 zarejestrowanych użytkowników
Najnowszym użytkownikiem jest Jazz
Najwięcej użytkowników online (78) było Dzisiaj, 07:16 PM

Co się działo, że tylu uzytkowników się zjawiło na raz cool.gif
tez sie dziwilem ale dostalem PM'a i juz wiem co sie dzieje tongue.gif
vacu
QUOTE(Zibar @ Jan 8 2007, 08:34 PM) *
Nowy rekord padł właśnie wacko.gif
Co się działo, że tylu uzytkowników się zjawiło na raz cool.gif

Chyba to jest "efekt wykop" wink.gif

http://www.wykop.pl/link/9791/maja-rozmach-chlopaki.html

@: ): Tobie posłałem na PM coby nie zniechęcać nie-dąbrowiaków. Tutaj pewnie mniej zainteresowani nie zajrzą a bardziej zainteresowanym nic to info nie zrobi wink.gif
Hator
hehe - dobre :)

:) mozemy tobie pogratulowac rozslawiania naszego miasta

ku chwale dabrowy adminie biggrin.gif
pulsatilla1214
Kwasny podał dane forum za grudzień i zeszły rok:
Hator
zrzut ekranu z dzis o 13 35
zobaczcie liste gosci biggrin.gif
QUOTE(Hator @ Jan 9 2007, 01:37 PM) *
zrzut ekranu z dzis o 13 35
zobaczcie liste gosci biggrin.gif

to i tak malo tongue.gif

wczoraj caly wieczor bylo 70-100 a teraz 80.
teraz zauwazylem dzisiejszy nowy rekord - 111

i caly czas goscie sie rozkladaja w miare rowno a jakby tak weszli wszyscy na raz?
Dziwne ze to tak dlugo trwa
Hator
i caly czas goscie sie rozkladaja w miare rowno a jakby tak weszli wszyscy na raz?

ale czy by serwer takie cos wy3mal :)
pozdr
no wlasnie to jest zmartwienie i jaki miesieczny limit ruchu tongue.gif

od 6-11 stycznia juz 8768 wyswietlen hyde parku
co to sie dzisiaj dzialo blink.gif
bylo 221

dziwne jesli z wykopu teraz bylby taki rekord a nie wczesniej i dalej tam trzyma sie na 1 stronie

Ktos u nas wspominal kiedys forum GKW ktore dzisiaj znacznie przebilismy.
Szkoda ze to nie mieskzancy DG a najlepiej zarejestrowani uzytkownicy tongue.gif
vacu
QUOTE(:) @ Jan 11 2007, 07:55 PM) *
co to sie dzisiaj dzialo blink.gif
bylo 221

dziwne jesli z wykopu teraz bylby taki rekord a nie wczesniej i dalej tam trzyma sie na 1 stronie

Ktos u nas wspominal kiedys forum GKW ktore dzisiaj znacznie przebilismy.
Szkoda ze to nie mieskzancy DG a najlepiej zarejestrowani uzytkownicy tongue.gif

Chyba nie ma takiego forum, gdzie na raz przebywało ponad 2/3 użyszkodników tongue.gif (pomijając te, na których jest tylko admin ;) )
kwintosz
A ja się tak tylko zastanawiam, czy na serwerze naszym nie ma limitu ruchu.. wink.gif Żeby się nie okazało pod koniec miesiąca że przekroczyliśmy limit i na forum się nie wejdzie. ohmy.gif W końcu zdjęć tam jest ponad 60MB razy ilość obejrzeń daje niezły wynik.. A tak w ogóle to miałeś :) pozwolenie od kwasnego na umieszczenie takiej liczby zdjęć..? laugh.gif I skąd link do nas na forum znalazł się tam na wykopie?? Ktoś z forumowiczów go podał? Liczba osób oglądających to robi wrażenie, ja bym sobie życzył by przez cały dzień na forum zajrzało 100 użytkowników zarejestrowanych, najlepiej by było tak codziennie..
to sa tylko linki do fotek. Zadna fotka nie jest umieszczona na "naszym" serwerze.
@kwintosz
przeciez "winny" wink.gif sie juz przyznal w tym watku :)
kwintosz
A to dobrze, choć ta masa fotek jak na 1 stronę jest zdecydowanie za duża haha.. laugh.gif

A faktycznie, nie zauważyłem wcześniej, jakoś tak zakręcony jestem - chyba przed sesją bo wpadam tylko na chwile ostatnio, trzeba dziobać sad.gif

Pozdrawiam
Hator
ja juz na fotki dubaja nie zerkam - ostatnio pamiec wirtualna tak mi zapchalo (przy okazji pare programow netowych nabrudzilo) ze musialem sporo sie nameczyc by pozniej poczyscic skutki "sabotazu" :)
PS te fotki to sa z imageshack'a - wrzucasz im na serwer a oni daja link htmlowy do wklejenia np na forum. (podobnie ludzie robia na allegro by nie placic za dodawanie wiekszej ilosci zdjec biggrin.gif)
vacu
QUOTE(kwintosz @ Jan 11 2007, 10:20 PM) *
A ja się tak tylko zastanawiam, czy na serwerze naszym nie ma limitu ruchu.. wink.gif Żeby się nie okazało pod koniec miesiąca że przekroczyliśmy limit i na forum się nie wejdzie. ohmy.gif W końcu zdjęć tam jest ponad 60MB razy ilość obejrzeń daje niezły wynik.. A tak w ogóle to miałeś :) pozwolenie od kwasnego na umieszczenie takiej liczby zdjęć..? laugh.gif I skąd link do nas na forum znalazł się tam na wykopie?? Ktoś z forumowiczów go podał? Liczba osób oglądających to robi wrażenie, ja bym sobie życzył by przez cały dzień na forum zajrzało 100 użytkowników zarejestrowanych, najlepiej by było tak codziennie..

Zdjęcia zdaje się są na jakimś obrazkowym hostingu także z tym nie powinno być problemu.

Na wykop ja dałem linka - jak widać słusznie, bo cieszy się sporą popularnością a liczyłem, że przy okazji jak największa liczba osób dowie się o forum - w końcu na wykop zaglądają też pewnie mieszkańcy DG. Co prawda jak na razie liczba gości nie przełożyła się jakoś na liczbę rejestracji ale może chociaż kilku spośród tej masy gości zostanie na dłużej, może kiedyś założy tu konto wink.gif
Kwasny
No ja dzisiaj tez sie wziolem troche za promocje i dodalem forum do jakiejs 100 portali wyszukiwarerk itp, ale w dzialach dotyczacych poszczegolnych regionow polski.
dziwne wczoraj byl nowy rekord

242

juz ostatnio sytuacja prawie wrocila do normy i nie ma juz tyle wejsc z wykopu bo tamten link nareszcie spadl z 1 strony a tu taki boom
13000 postow - 17.01.2007
14k - 4 albo 5 .02.07
Arbas
Gratulacje dla Właściciela i Współtwórców!
Forum Dąbrowy Górniczej to poważny i prężnie działający "ośrodek opiniotwórczy" oraz bardzo liczny elektorat - 350 zarejestrowanych osób + najbliższe otoczenie forumowiczów + czytający bez postowania. Ciekawe czy władza to wie i docenia?
kwintosz
Kwasny mógłbyś podać staty za styczeń??
Jestem ciekaw jak to wygląda ostatnio różne dziwne rzeczy się dzieją z forum. W któryś dzień, licznik użytkowników pokazywał ponad 100 osób na forum, przeglądających jednocześnie: Regulamin laugh.gif
Ciekaw jestem czy trzymamy linie albo czy przybywa odwiedzin.. smile.gif
Kwasny
QUOTE(kwintosz @ Feb 9 2007, 01:45 PM) *
Kwasny mógłbyś podać staty za styczeń??
Jestem ciekaw jak to wygląda ostatnio różne dziwne rzeczy się dzieją z forum. W któryś dzień, licznik użytkowników pokazywał ponad 100 osób na forum, przeglądających jednocześnie: Regulamin laugh.gif
Ciekaw jestem czy trzymamy linie albo czy przybywa odwiedzin.. smile.gif

To chyba obrazuje wszystko.
Pamietajmy,ze forum na tym serwerze jest od 24 stycznia,a to sa statsy tylko z tego serwera.

Kolejna sprawa juz zreszta poruszana.
Nie dawajcie linkow do forum, na stronach nie zwiazanych z miastem

http://workdrone.com/obracany-wiezowiec/

ktos znowu dodal, choc akurat z tej strony weszlo tylko 197 gosci
Hator
forum nam zastyga... :/ - podobnie jest na forum sosnowca

moze nic sie ostatnio takiego nie dzieje ale tak czy siak to nie to samo co kiedys = jak sie tez "nic nie dzialo"

sen zimowy czy cos...?
mucha
QUOTE(Hator @ Mar 6 2007, 06:51 PM) *
forum nam zastyga... :/ - podobnie jest na forum sosnowca
moze nic sie ostatnio takiego nie dzieje ale tak czy siak to nie to samo co kiedys = jak sie tez "nic nie dzialo"
sen zimowy czy cos...?

No właśnie... ale pewnie niedługo się rozruszają koledzy i koleżanki. Na pewno pomogłyby w tym kolejne wybory laugh.gif
no wlasnie tez zauwazylem

do tego jak psialem postow nam nawet przeze mnie ubylo przez przypadkowe skasowanie watku z ponad 100 postami sad.gif
mucha
QUOTE(:) @ Mar 6 2007, 08:45 PM) *
do tego jak psialem postow nam nawet przeze mnie ubylo przez przypadkowe skasowanie watku z ponad 100 postami sad.gif

A co tam było w tych 100 postach?
Zibar
sex'n'drugs'n'rock'n'roll laugh.gif

mam nadzieję wacko.gif
W głeboki sen zapadł równiez UM czy przegapiłem jakies odpowiedzi ?
Arbas
Do Uśmieszku - wink.gif

Jeśli to nie tajemnica, dołączam się do pytanie poprzednika:
-Jaki był tytuł wątku, który zlikwidowałeś?
Dzięki za szybką odpowiedź.
"Trawaja prace nad czatem wyborczym". Moze sie uda odzyskac gdy wroci Kwasny bo powinien miec stare backupy a temat byl nie odswiezany od dawna
kwintosz
W temacie chyba mowa była, jeśli dobrze pamiętam biggrin.gif jak rozwiązać sprawę czata. Jaki skrypt zastosować, ustalaliśmy termin i sposób realizacji i prowadzenia go. smile.gif Tam chyba w ogóle zrodził się pomysł na czat z kandydatami na prezydenta miasta. cool.gif No cóż, jak się nie uda to trudno :) W każdym bądź razie nie straciliśmy innych ważniejszych postów.
no i mamy 400 zarejestrowanych uzytkownikow (a nawet wiecej) smile.gif
kwintosz
No liczba osób zarejestrowanych ładnie rośnie, dzięki obowiązkowej rejestracji przy pisaniu ale jakoś nie przekłada się to na ilość osób piszących.. sad.gif Ciekaw jestem ile z naszych forumowiczów stale zagląda na forum tzn. jaka liczba zarejestrowanych osób pojawiła się na forum, powiedzmy przez ostatnie 30 dni. rolleyes.gif
kwintosz
Panowie i panie miło mi ogłosić że pękla granica 15000 postów na naszym forum biggrin.gif

14000 - 4 albo 5.02.07
15000 - 25.03.2007

Dłuuugo przyszło nam czekać na kolejny tysiąc postów. wink.gif Mam nadzieję, że jednak tempo pojawiania się nowych postów i aktywność nowych jak i starszych użytkowników będzie jeszcze szybsza. smile.gif

Pozdrawiam
Hator
ja bym zwrocil uwage na to jak duzo nagle przybylo zarejestrowanych uzytkownikow.
juz ponad 430.

decyzja o potwierdzeniu rejestracji przez admina to byl bardzo dobry sposob - a przy okazji pozbylismy sie spamerstwa :)
...i oby tak zostalo :)
nalezy pamietac ze gdyby nie ja to byloby 100-150 postow wiecej i 15k padloby kilka dni wczesniej.

@Hator

nie ma zatwierdzania przez admina ( o czym kiedys napisal Kwasny w wyniku nieporozumienia).
W tej chwili jest tylko ustawiona walidacja przez maila, a to dlatego ze zatwierdzanie przez admina to ostatecznosc - wtedy kazdy musialby czekac (a teraz musialbym to robic sam a wystarczy ze mnie dluzej nie bedzie i juz ktos musialby dluzej poczekac).
Aktualnie filtruje spam przez maile i czasami sie jakies przedzieraja jesli uzyja nowych adresow albo z gamila czy yahoo, ktorych nie chce blokowac bo tam moga miec konta nasi przyszli uzytkownicy i sie nie beda mogli zarejestrowac
podsumowanie

3000 post - 26 Nov 2004

( 5 miesiecy i 5 dni)

4000 post - 02 May 2005

( 4miesiace i 7 dni)

5000 post -9 wrzenia 2005

( 5 miesiecy i 12 dni)

6000 -21 luty 2006

( 6 miesiecy i 21 dni)

7000 -13 wrzesien 2006

( 1,5 miesiaca )

8000 - 27.10.2006

( 2 i pol tygodnia )

9000 postów – 13.11.2006

( 13 dni )

10000 - 26.11.2006

( 10 dni )

11000 - 06.12.2006

( 3 tygodnie )

12000 - 27.12.2006

( 3 tygodnie )

13000 - 17.01.2007

( 18 dni )

14000 - 04.02.2007

( 49 dni )

15000 - 25.03.2007 (tu uwaga - padloby z tydzien wczesniej bo w miedzy czasie ubylo ok 150 postow, ktore mozna sobie doliczyc tongue.gif)

I tak jestesmy zdecydowanie najwiekszym forum mieszkancow w Zaglebiu!
A ogolnie z forow zaglebiowskich najwieksze jest forum kibicow Zaglebia Sosnowiec - i tez zdecydowanie wieksze od naszego
16000 - 30.05.2007 (jakos dobrnelismy po rowno miesiecznej awarii)

przy okazji - niezle rozwija sie podforum sportowe - dzisiaj przekroczylo 1 tys
Zibar
QUOTE(:) @ May 30 2007, 22:56 ) *
przy okazji - niezle rozwija sie podforum sportowe - dzisiaj przekroczylo 1 tys

Dziękuję w imieniu wszystkich "kibiców" - mam nadzieję, że będziemy rozwijać się jeszcze dynamiczniej, a sukcesy dąbrowskich sportowców (nie tylko siatkatek !) zmobilizują większość czytających i w końcu zacznę pisać regularnie !!!
jest nas 500 zarejestrowanych

kwintosz
W końcu!!! biggrin.gif Powoli, powolutku zbliżaliśmy się do tej magicznej liczby i w końcu jest!!! cool.gif
Oby kolejna 500-tka pojawiła się znacznie szybciej, a ilość użytkowników przekładała się na liczbę postów i wątków na forum!!

P.S. Może warto z tej okazji wysłać masową korespondencję..!!
(można też dodać że za 4 dni kończy się termin oddawania ankiet związane z tworzoną strategią DG, zawsze to jakiś pretekst) tongue.gif
Arbas
Brawo Nasze FORUM!
Dzięki za radosną wieść na poczcie.
Kim jest ten/ta szczęśliwa/y PIĘĆSETKA?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.