Pomoc - Szukaj - U縴tkownicy - Kalendarz
Pe硁a wersja: Liczba postow i użytkownikow na forum!!! Statystyki
> INFO > Info
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Leszek
Jedna z przyczyn to niew膮tpliwie brak czasu, zw艂aszcza u administracji sad.gif
I tak uwa偶am, 偶e na tle pozosta艂ych miast Zag艂臋bia wypadamy najlepiej - Sosnowiec dogorywa, B臋dzin - znowu Krawiec najwyra藕niej nie przed艂u偶y艂 wa偶no艣ci domeny, ale i tak od dawna niewiele si臋 tam dzia艂o. Na Czeladzi przybywa ca艂kiem sporo post贸w - ale bardzo w nich du偶o politycznych pysk贸wek, to ja ju偶 wol臋 spok贸j i mniejsz膮 ilo艣膰 post贸w.
Slyzaba
Kamil_ - Temat rzeka... spora cz臋艣膰 moich post贸w dotyczy艂a r贸偶nych pomys艂贸w na 'od艣wie偶enie' forum, wyrzucenie spamowych kont, reorganizacj臋 dzia艂贸w, wy艂膮czenie niepotrzebnych funkcjonalno艣ci, nowe logo, nowy top, przeniesienie forum na m贸j serwer (a oszcz臋dzona kasa na jaki艣 skromny marketing) etc. itp. itd.

Us艂ysza艂em opinie typu:

CYTAT
呕adna z Twoich propozycji nie jest pilna. Forum dzia艂a ca艂kiem dobrze i nie ma co majstrowa膰. Jest nawet takie powiedzenie, 偶e "lepsze wrogiem dobrego".

CYTAT
Na szcz臋艣cie, omin臋艂o nas to co dotyka wiele for, czyli r贸偶nego rodzaju pady, zwiechy etc. po kt贸rych nierzadko traci si臋 ca艂o艣膰 tre艣ci.

CYTAT
...to forum funkcjonuje doskonale, dzia艂a stabilnie, nie pada, nie ma nalot贸w gimbusiarzy i spamer贸w. Aktywno艣膰 mo偶e i ma艂a ale jak tak jak : )

Czyli wszystko jest dobrze, poniewa偶 forum jeszcze dzia艂a :|. To od lat wyznacznik 'sukcesu' naszego forum. Mo偶liwe, 偶e idziemy po r贸wni pochy艂ej w d贸艂... Czy Admini zamierzaj膮 co艣 z tym zrobi膰? Jeste艣my od nich zale偶ni w 100%...
Kamil_
Mia艂em dok艂adnie takie same spostrze偶enia jak Wy. No i kolejny pow贸d, to napewno rozw贸j wszelkiego rodzaju portali dotycz膮cych miasta. Kiedy艣 forum by艂o jedynym miejscem, gdzie mo偶na by艂o si臋 czego艣 dowiedzie膰, teraz mamy mas臋 portali.

Spos贸b dyskusji te偶 jakby inny. Najgorsze jest jednak to, 偶e coraz mnie tu dyskusji, a coraz wi臋cej link贸w i wklejonych materia艂贸w z innych miejsc. Te proporcje zosta艂y zachwiane.
Leszek
CYTAT(Kamil_ @ 艣ro, 30 maj 2012 - 11:02) *
Spos贸b dyskusji te偶 jakby inny. Najgorsze jest jednak to, 偶e coraz mnie tu dyskusji, a coraz wi臋cej link贸w i wklejonych materia艂贸w z innych miejsc. Te proporcje zosta艂y zachwiane.

Ano w艂a艣nie, kiedy艣 taki wklejony artyku艂 z regu艂y wywo艂ywa艂 dyskusj臋 - mniejsz膮 lub wi臋ksz膮, ale jaka艣 by艂a...
Slyzaba
Wracamy do punktu wyj艣cia - czy jest co艣, co mo偶emy zrobi膰 (+Admini), 偶eby zwi臋kszy膰 aktywno艣膰 na forum? Je艣li tak, to powinni艣my spisa膰 pomys艂y, wyznaczy膰 odpowiedzialne osoby/terminy oraz egzekwowa膰 te ustalenia. Moja lista propozycji jest nadal aktualna. Mo偶e nie by艂oby najgorszym pomys艂em wyj艣膰 w艂a艣nie od niej?
vacu
CYTAT(Slyzaba @ 艣ro, 30 maj 2012 - 12:21) *
Wracamy do punktu wyj艣cia - czy jest co艣, co mo偶emy zrobi膰 (+Admini), 偶eby zwi臋kszy膰 aktywno艣膰 na forum? Je艣li tak, to powinni艣my spisa膰 pomys艂y, wyznaczy膰 odpowiedzialne osoby/terminy oraz egzekwowa膰 te ustalenia. Moja lista propozycji jest nadal aktualna. Mo偶e nie by艂oby najgorszym pomys艂em wyj艣膰 w艂a艣nie od niej?

A moim zdaniem sztucznie zwi臋kszy膰 aktywno艣ci si臋 nie da. Albo mieszka艅cy DG s膮 aktywni albo nie, mo偶na oczywi艣cie zareklamowa膰 jako艣 forum ale wielu u偶yszkodnik贸w napisze tu kilka post贸w i znika wi臋c po prostu aktywno艣膰 jest jaka jest. Mo偶na zwi臋ksza膰 ilo艣膰 u偶yszkodnik贸w "na si艂臋" ale to niestety oznacza zalew gimbus贸w - siedz臋/siedzia艂em na kilku du偶ych forach i te z du偶膮 aktywno艣ci膮 dzieli艂y si臋 na dwie grupy:
- forum prawdziwych pasjonat贸w jakiej艣 dziedziny (czy jest a偶 tak wielu pasjonat贸w DG?)
- w drugiej grupie 80% post贸w to spam, mo偶e nie reklamy ale dyskusje na poziomie "co slychac?", "a nic", "to szkoda", "no szkoda" - po ich odsianiu warto艣ciowych post贸w nie by艂oby du偶o wi臋cej ni偶 tu za to masa pracy dla moderator贸w.
Niestety to forum zawsze b臋dzie niszowe, bo je偶eli kto艣 szuka informacji to raczej zrazi go nieczytelno艣膰 (mo偶na tu naprawd臋 by膰 na bie偶膮co z tym co si臋 dzieje w mie艣cie ale je偶eli kto艣 nie ogarnia specyfiki forum dyskusyjnego to mo偶e mie膰 wra偶enie chaosu) i p贸jdzie na jaki艣 portal, za to dyskutant贸w jak wida膰 zbyt wielu nie ma... I 偶adna kosmetyka, czyszczenie czy porz膮dkowanie forum tu nie pomo偶e, bo nie wyzwoli w ludziach ch臋ci dyskusji...
JanekS.
jak chcecie zwiekszyc liczbe uzytkownikow aktywnych, jak z Waszych postow az zionie NOWOMOWA i nienaturalnym naburmuszeniem i wielkim 臉 i 膭!
jacy to jestescie ach i ech!
kazde slowo przeciw badz niezgodne z polityka wzajemnej mega tolerancji jest od razu negowane i niszczone, po czym czlowiek dostaje bana!
czasami az mdli jak sie czyta te posty.
sami jestescie sobie winni.
Leszek
Czyli dla Ciebie pisanie ortograficznie, z w艂a艣ciw膮 interpunkcj膮 i sensem to:
CYTAT
NOWOMOWA i nienaturalnym naburmuszeniem i wielkim 臉 i 膭!

?

To ja ju偶 nie mam wi臋cej pyta艅...
JanekS.
CYTAT(Leszek @ 艣ro, 30 maj 2012 - 20:37) *
Czyli dla Ciebie pisanie ortograficznie, z w艂a艣ciw膮 interpunkcj膮 i sensem to:
CYTAT
NOWOMOWA i nienaturalnym naburmuszeniem i wielkim 臉 i 膭!

?

To ja ju偶 nie mam wi臋cej pyta艅...

widzisz mna kieruje netykieta lat 90-tych.

i w przypadku 臉 i 膭 nie mialem na mysli ortografii... tylko ludzi 臉 i 膭.

i Twoja odpowiedz jest tylko potwierdzeniem moich slow.
Leszek
Jedyne co masz zgodne z netykiet膮 lat 90. to niestosowanie polskich liter (co wynika艂o z braku ustalonego standardu kodowania pliterek, g艂贸wnie w usenecie) - wielk膮 liter臋 na pocz膮tku zdania i znaki przestankowe stosowano zawsze.
No chyba 偶e masz na my艣li trollowanie - ale ono jest wiecznie 偶ywe i zmienia si臋 wraz z internetem.

A jakby艣 czyta艂 forum, a nie tylko pisa艂 - zauwa偶y艂by艣, 偶e cz臋sto si臋 ze sob膮 nie zgadzamy i jako艣 ban贸w za to nie ma. S膮 za to za co innego, ale trzeba si臋 bardzo postara膰 (za wiele ich w ko艅cu nie ma).
vacu
@JanekS. - Polecam http://youtu.be/T2iISWltdzc.

BTW - O jakich banach ty piszesz? Czasami moda brakuje przez tydzie艅 偶eby reklamowy post usun膮膰 a ty tu przedstawiasz to forum jako siedlisko cenzury biggrin.gif A je偶eli o ludzi 膮臋 chodzi to ja wol臋 3 posty na temat i napisane w kulturalny spos贸b ni偶 pi臋膰dziesi膮t wrzutek dzieci neostrady. Ja nie mia艂em przyjemno艣ci korzysta膰 z internetu w latach '90, modem naby艂em dopiero w 2000 r., natomiast z tego co s艂ysza艂em to w usenecie, trollowanie by艂o jeszcze bardziej t臋pione ni偶 na jakimkolwiek forum dzisiaj.
BARES
聽 Opr贸cz mniejszej ilo艣ci post贸w ja widz臋 te偶 optymistyczne rzeczy na pocz膮tku maja na forum by艂y momenty gdzie na forum przebywa艂o 聽nawet 80 os贸b i to 聽przez kilkana艣cie dni, wi臋c nie jest tak 藕le jak by to si臋 na pierwszy rzut oka wydawa艂o.聽
Slyzaba
CYTAT
na pocz膮tku maja na forum by艂y momenty gdzie na forum przebywa艂o nawet 80 os贸b i to przez kilkana艣cie dni, wi臋c nie jest tak 藕le jak by to si臋 na pierwszy rzut oka wydawa艂o.
- Bares - to by艂y realne loginy czy roboty indeksuj膮ce, spamowe konta i wszystkie pozosta艂ej ma艣ci?

Slyzaba
Kontrolnie (a mo偶e co艣 wi臋cej? ;-)) wracam do kwestii porz膮dk贸w w spambotowych u偶ytkownikach. Czy kto艣 z Admin贸w zrobi艂 ostatnio cokolwiek w tym temacie?
Leszek
Nie spambot, ale spamer - Kropelka (kolejny raz spam na PW z zaproszeniem do jakiego艣 forum).
Bathurst
Wow, 艁a艁!!! 2011 u偶ytkownik贸w na forum w ci膮gu ostatnich 15 minut - ju偶 wybory, czy co?
Leszek
Mo偶e co艣 podlinkowali na wykopie albo czym艣 w tym stylu? Druga mo偶liwo艣膰 to jaki艣 bot/spider/crawler czy inna cholera nie uj臋ta w skrypcie, kiedy艣 na eksploratorach by艂o jednocze艣nie chyba ko艂o 100 "u偶ytkownik贸w" w艂a艣nie jakiego艣 szperacza.
Grzegorz-dg
teraz pokazuje 107 go艣ci smile.gif biggrin.gif
Grzegorz-dg
Drogi moderatorze forum licznik odwiedzin pokazuje 228 os贸b czy jest to prawdziwy stan.Wypada si臋 cieszy膰 偶e tak wiele D膮browian czyta to forum naszego miasta i interesuje si臋 sprawami z nim zwi膮zanymi rolleyes.gif
Slyzaba
Tradycyjnie podpytam Admin贸w o akcj臋 porz膮dkowania spamowych u偶ytkownik贸w. Rok-p贸艂tora temu by艂a akcja mailowa i na tym stan臋艂o...
To jest wersja lo-fi g丑wnej zawarto禼i. Aby zobaczy pe硁 wersj z wi阫sz zawarto禼i, obrazkami i formatowaniem prosz kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.