fanatyk_1993
Sat, 30 Apr 2011 - 21:03
ja mam informacje że łks wygrał 76-63...
http://www.lkslodz.pl/kosz,klub,news,236wiec juz niewiem
menago
Sat, 30 Apr 2011 - 21:57
co nie zmienia faktu ze dostalismy ostro w plecy...
blad w moim wyniku wynikal z tego ze rozgrywki.pzkosz.pl na poczatku nie uwzglednily w ogole Lisewskiego na boisku i nie bylo jego zdobyczy zaliczanych (6pkt wlasnie)
szer
Sat, 30 Apr 2011 - 22:10
Grali tak sobie, jak jutro nie poprawią gry to wrócą na piąty mecz do DG
Na początku meczu prawie nie istnieli i później się to na nich odbiło.
fanatyk_1993
Sat, 30 Apr 2011 - 22:48
trzeba wierzyc w to ze poprawia i jutro przywiozą nam awans:)
Zibar
Sun, 01 May 2011 - 08:31
Szkoda, bo dziś będzie bardziej nerwowo, a może to właśnie zmobilizuje naszych graczy.
Byle tylko nie rozmyślali o zeszłorocznej przegranej i o piątym meczu w DG. Trzeba to zakończyć w Łodzi.
Relacja z meczu bt SF
menago
Sun, 01 May 2011 - 17:40
dzis gramy bez Basińskiego, na
http://moya.toya.net.pl/ jest transmisja video z meczudzis o niebo lepszy poczatek, 15-14 po 1Q dla nas
28-27 do przerwy dla MKS
dramat powrocil 41:56 po 3Q
koniec 52:79 - coz to wiecej pisac...
budzik936
Mon, 02 May 2011 - 00:27
W środę o 18 decydujący mecz o awans PLK.
Ile kosztuje bilet ulgowy 3 czy 4zł, bo nie pamiętam.
Dzięki za odp.
fanatyk_1993
Mon, 02 May 2011 - 11:40
4zł:D
wezu_91
Mon, 02 May 2011 - 12:51
Wstęp na środowy mecz jest wolny.
Mobilizacja, ma być więcej niż miejsc na hali!!!!!
Kibice z Łodzi też pojawią się w sporej grupie, bo mają autokary za darmo...
A dopingować potrafią, nie zawsze kulturalnie, ale dobrze im to wychodzi, gdyż na meczu w Łodzi przyszli z piłkarskiego ŁKS-u.
Ajax
Mon, 02 May 2011 - 14:31

Uploaded with
ImageShack.us
Ajax
Tue, 03 May 2011 - 13:52
Mam nadzieję, że będzie NAS pełna HALA!!!
Z Łodzi jadą 4 autokary... ciekawe czy ktoś pomyślał ile gości może wejść na Halę.... bo ten sektor gdzie siedzą liczy 90 miejsc... I mam nadzieję że więcej nie wpuszczą po tym jakie miejsca dostaliśmy w Łodzi i jak byliśmy tam traktowani...
Padziu
Tue, 03 May 2011 - 16:07
a to nie jest tak że goście mogą dostać tylko kilka procent pojemności hali? Tzn jak hala liczy 3000 miejsc to mogą dostać maksymalnie np. 5% czyli 150?
Ajax
Tue, 03 May 2011 - 16:56
Właśnie nie mam pojęcia jak to jest... Bo jak czytam ile ma ich być to wychodzi 250 osób.. Ciekawe jak to rozwiąże zarządca hali..
Flashek
Tue, 03 May 2011 - 17:28
Ważne żeby nas była pełna hala i nie ma się co oglądać na kibiców z Łodzi. Ma być tylko nas słychać, cała hala dopinguje od początku! W końcu gramy u siebie i trzeba pomóc chłopakom w najważniejszym meczu MKS-u w historii!! Do boju kibice i koszykarze MKS!!!
Ajax
Tue, 03 May 2011 - 20:20
Jutro gramy swoje!!! i AWANSUJEMY !!!
A kibiców z Łodzi odwiedzających forum chciałbym zapewnić, że się nie boimy

Bo niby czego?
Zastanawiamy się tylko jak to zrobicie skoro Sektor gości ma 90 miejsc

Poza tym gdyby nie darmowe autokary......
MKS to młody klub z młodymi kibicami, więc darujcie sobie docinki.
A jutro i tak usłyszą... Defence, Defence, Defence
http://www.youtube.com/watch?v=xBAHDelWvdM DO BOJU !!
Jutro wygra lepszy !!
I oby było tak, że na koniec meczu będziemy świętowali AWANS

I patrzeć na smutne miny Łodzian.... czy ich będzie 50 czy 350... OBY OBY

DO BOJU !!!
Rodowity_Łodzianin
Tue, 03 May 2011 - 21:41
CYTAT(Ajax @ wto, 03 maj 2011 - 13:52)

Mam nadzieję, że będzie NAS pełna HALA!!!
Z Łodzi jadą 4 autokary... ciekawe czy ktoś pomyślał ile gości może wejść na Halę.... bo ten sektor gdzie siedzą liczy 90 miejsc... I mam nadzieję że więcej nie wpuszczą po tym jakie miejsca dostaliśmy w Łodzi i jak byliśmy tam traktowani...
1. Regulamin rozgrywek PLK S.A. określa zasady przyjmowania kibiców gości. Określa minimalną liczbę gości nie wskazując jednocześnie maksymalnej oraz bariery, której nie można przekroczyć. Niekiedy warto zapoznać się z takimi wytycznymi zamiast pisać głupoty na forum. Jesteś przeciwny wpuszczeniu nas w większej liczbie czyli nie jesteś w moim odczuciu kibicem. Każdy sport jest dla kibiców bo bez nich nie ma to sensu.
2. Żalisz się, że zostaliście źle potraktowani ale nie napiszesz już dlaczego. A szkoda bo jeżeli się mówi A to trzeba też powiedzieć B. Zostaliście poproszeni o nie chodzenie po całej hali w barwach ale część Waszych kibiców (niestety będących w stanie wskazującym) nie potrafiła tego zrozumieć. A to niestety powoduje spięcia. Zbędne też było ubliżanie i wyzywanie naszego starszego kibica, od którego moglibyście uczyć się kibicowskiego rzemiosła. Musicie nauczyć się jednego. "W domu gospodarza jestem gościem i zachowuję się jak gość".
Kibice ŁKS-u jadą do Dąbrowy Górniczej w jednym określonym celu, który mają zamiar osiągnąć. Jadą wesprzeć swoją drużynę i razem z nią świętować awans.
Możemy walczyć na doping i na tym ma polegać jutrzejsze spotkanie.
Z kibicowskim pozdrowieniem
Padziu
Tue, 03 May 2011 - 23:54
Wszystko byłoby ok poza takimi szczegółami jak to że jeszcze żadna z drużyn nie jest PLK więc nie musi się stosować do jego regulaminu a po drugie jest jeszcze coś takiego jak względy bezpieczeństwa i z tego co mi wiadomo (bo tak przynajmniej jest w przypadku extraklasowej siatkówki na naszej hali) kibice przyjezdni muszą być w 1 sektorze. może dostaniecie 2 gdzieś kolo dachu. nie wiem. ale szczerze wątpie żebyście dostali ten standardowy przy parkiecie ze względu na wasz liczbę
BARES
Wed, 04 May 2011 - 16:14
CYTAT
MKS zaprasza na mecz sezonu. Kibice zobaczą go za darmo
Koszykarze z Dąbrowy Górniczej staną w środę przed niepowtarzalną szansą na wywalczenie awansu do ekstraklasy.
Po czterech meczach stan rywalizacji jest remisowy. MKS wygrał dwa razy we własnej hali. ŁKS odpowiedział tym samym na własnym parkiecie.
Styl wyjazdowych porażek zagłębiowskiej drużyny nie był najlepszy, co na pewno zachwiało wiarą koszykarzy. - Popełniliśmy wiele błędów. Zawiedli podkoszowi. Zawodnicy, którzy mieli być naszym największym atutem oddali pole rywalowi. Słabo broniliśmy, serie rzutów za trzy punkty z niemal czystych pozycji były trudne do zrozumienia. Momentami nie poznawałem drużyny - podkreśla trener Wojciech Wieczorek. - To były jedne z naszych najgorszych spotkań w sezonie. Kibice łapali się za głowy widząc naszą nieporadność. Nasza bezradność chwilami aż bolała - wtóruje szkoleniowcowi Piotr Laube, wiceprezes klubu.
W Łodzi gospodarzy napędzali do walki niesamowici kibice. - Wiedzieliśmy, że będzie gorąco. Dlatego przed wyjazdem ściągnęliśmy z internetu próbkę tego jak potrafią dopingować łódzcy fani. Puszczaliśmy ją podczas treningu, by przygotować zespół na to, co go czeka - zdradza działacz.
Wieczorek podkreśla, że nie wszyscy sędziowie potrafią sobie poradzić z presją fanów. - Nie mam nic przeciwko ostrej grze, ale tylko wtedy, gdy obie drużyny mają równe prawa. ŁKS-owi - szczególnie w sobotę - uchodziło więcej - mówi Wieczorek, który przypomina, że kilka zagrywek łodzian było wręcz chamskich. - Sędziowie nie zauważyli m.in jak Bartłomiej Szczepaniak z premedytacją uderzył w jądra Łukasza Szczypkę - irytuje się szkoleniowiec.
Podczas środowej konfrontacji w hali Centrum też ma być gorąco. Spotkanie będzie można zobaczyć za darmo. - Liczymy, że trybuny zapełnią się do ostatniego miejsca, a doping fanów poniesie nas do ekstraklasy - mówi Laube. Decyzja o otwarciu trybun zapadła dzięki przychylności władz miasta.
Śląsko-zagłębiowski basket czeka na swojego reprezentanta w elicie już długie dziewięć lat. Naszą ostatnią drużyną wśród najlepszych była Pogoń Ruda Śląska. - Po meczach w Łodzi dopadła mnie frustracja i przygnębienie. Potem jednak z każdą godziną zastępowała ją sportowa złość. Wierzę, że podobną metamorfozę przejdzie zespół. Na pewno spotkamy się i poważnie porozmawiamy z drużyną, która potrzebuje wstrząsu. Wiemy jak go zapewnić - podkreśla działacz.
- Jestem przekonany, że na parkiet wyjdzie zły i głodny wygranej zespół. Jestem pewny, że jesteśmy lepszą drużyną od ŁKS-u i jeżeli zagramy to, co potrafimy to ekstraklasa będzie nasza - mówi Wieczorek, który cieszy się z powrotu do składu Radosława Basińskiego. Podstawowy rozgrywający MKS-u został zdyskwalifikowany podczas pierwszego meczu w Łodzi. - Brakowało nam go zarówno w ataku jak i obronie - dodaje trener.
Początek spotkania o godzinie 18.
Wojciech Todur, Gazeta Wyborcza Katowice
Slyzaba
Wed, 04 May 2011 - 19:38
hala pełna, ludzie nawet na schodach siedzieli. Niestety po awansie... Nasi zagrali słabo
Mały77
Wed, 04 May 2011 - 20:00
CYTAT(Slyzaba @ śro, 04 maj 2011 - 19:38)

hala pełna, ludzie nawet na schodach siedzieli. Niestety po awansie... Nasi zagrali słabo

Kurcze - szkoda chłopaków

Co prawda koszem się mało interesuje, ale mielibyśmy 2 drużyny w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Ale pocieszeniem może być to, że dziewczyny zdobędą w tym roku Mistrza Polski
kwintosz
Wed, 04 May 2011 - 20:06
Po ptokach, niestety..
Kolejny sezon...
menago
Wed, 04 May 2011 - 20:13
moze i szkoda...ale w taki dramatyczny sposob sie wygrac nie da, Lisewski, Szyczpka i Piotrkowski razem ... 2 punkty + kilka dziwnyc fauli dla Basinskieg i Piechowicza i sie posypalo...
szer
Wed, 04 May 2011 - 20:30
Ja mam takie pytanie - czy na meczu dzisiaj była ochrona, bo coś ich nie zauważyłem pośród tej rzeszy łódzkich kibiców na parkiecie

Przestraszyli się czy co?
Kamil_
Wed, 04 May 2011 - 20:42
Kumpel pracował w ochronie meczów m.in. na BKS i 1 zasadą było nie prowokować. Dlatego nic nie zrobili ;-) Prawidłowo moim zdaniem
WielkiKlubKibica
Wed, 04 May 2011 - 21:11
A ja mam pytanie... Jeśli jesteśmy jednym klubem.. Jedno miasto.. To dlaczego kibice siatkówki i my .. nie możemy się dogadać w sprawie flag.. bębnów.. Przecież to jest chore!!! Jesteśmy jednym klubem a kłócimy się jakbyśmy byli najgorszymi wrogami.. Szkoda gadać!!!!!!!!!!!!!!! Pozdro dla siatkarzy -.- Dzisiaj na meczu przychodzi dwóch cwaniaków i zaczęli pyskować . CO TO MA BYĆ??????!!!!!!!!
Kamil_
Wed, 04 May 2011 - 21:14
Kolego. Już nie raz chcieliśmy tę sprawę wyjaśnić. Niestety nie udało się. Nie z naszej winy. Poza tym nie jest to sprawa, którą można roztrząsać w internecie. Koniec z naszej strony tego tematu.
WielkiKlubKibica
Wed, 04 May 2011 - 21:50
No to może byśmy robili coś w stronę żeby się pogodzić i w końcu zacząć razem dopingować nasze drużyny. Ja tego w ogóle nie rozumiem..
CYTAT(Kamil_ @ śro, 04 maj 2011 - 21:14)

Kolego. Już nie raz chcieliśmy tę sprawę wyjaśnić. Niestety nie udało się. Nie z naszej winy. Poza tym nie jest to sprawa, którą można roztrząsać w internecie. Koniec z naszej strony tego tematu.
Kolego tak sie nie robi ze w trakcie meczu wchodzi dwóch cwaniaków i sie kłóci o beben bo to jest wasz tak jak pisałem wczesniej jedno miasto jeden klub a wy od samego początku robicie z tego klubu wioche mało tego ktos z was napisał ze dobrze by było niech koszykarze przegrają a cała kasa na siate czy tak sie zacowują kibice jednego miejskiego klubu chyba nie jak byłes na meczu dzis to widziałes jak kibice klubu ŁKS Łódz ptrafią sie zjednoczyc nie wazne czy to piłka czy inna dyscyplina tyle w temaciejeszcze jedna spraw Kolego dwóch przedstawicieli klubu kibica siatkówki stwierdza jakbyscie nas zaprosili to bysmy wam pomogli w dopingu zastanówcie sie troszku co mówicie
domeldg
Thu, 05 May 2011 - 07:59
Akurat wybrałem sie na ten mecz ( Nie byłem na koszu chyba od 2 lat albo i wiecej jak były jakies mecze z Sokołem Łańcut, Krosnem itp).
Kibicowsko Dąbrowska koszykówka nie dorosła jeszcze do PLK.
Pewnie wam w klubie K. opadły szczęki jak zobaczyliscie jak można sie bawic na trybunach (ŁKS), repertuar piosenek itp.
I powiem wam jedno nie widzę w przyszłości nadziei poprawy w jakości dopingu.
P.Krupa zero pojęcia o zagrzewaniu kibiców do dopingu Żenada w jego stylu od kiedy po raz 1 zawitałem na tą hale.
"Krupa oddaj mikrofon " kiedys tak spiewano.
Wiec dalej bawcie sie w tej 1 lidze bo tam niestety jest wasze miejsce.
ZMK
Thu, 05 May 2011 - 08:49
mazi_dg
Thu, 05 May 2011 - 09:58
No niestety domel ma rację. Doping na meczach Dąbrowskiej Koszykówki jest marny. Brak prawdziwego klubu kibica, brak piosenek, ale nie ma się czemu dziwić, ponieważ MKS to klub bez tradycji. Ta tradycja dopiero się buduje i może za 10-20 lat nasi koszykarze będą mogli liczyć na doping z prawdziwego zdarzenia, jaki pokazali kibice ŁKS'u. W zeszłym sezonie pojechałem do Tarnobrzegu na ostatni mecz i jak zobaczyłem co tam się dzieje, jaką atmosferę stwarzają kibice, CAŁA hala śpiewała, wszyscy w klubowych barwach, poprostu coś fantastycznego, ale wtedy uświadomiłem sobie, że u Nas niestety na taki doping będziemy czekać bardzo długo...
Przykre jest to, że władze klubu nie wspomagają kibiców, zero ogłoszeń na mieście o meczach (no chyba że jest jakiś ważny mecz to COŚ się pojawi) brak strony internetowej (chyba wszystkie kluby z 2 ligi mają stronę a u Nas nic...)
A do tego barwy naszego klubu mogły by nawiązywać do Zagłębia a nie do ... niewiadomo czego... (Wisła Płock?)
I jeszcze jedno, nawet jak ludzie by chcieli coś śpiewać na meczach to nie ma czego, co było widać na meczu z ŁKS'em, Jedyne co ludzie krzyczeli to "Defens" (chociaż tyle).
To wszystko trzeba przemyśleć i podjąć jakieś kroki żeby coś się ruszyło.
Z1906
Thu, 05 May 2011 - 11:14
CYTAT(mazi_dg @ czw, 05 maj 2011 - 09:58)

No niestety domel ma rację. Doping na meczach Dąbrowskiej Koszykówki jest marny. Brak prawdziwego klubu kibica, brak piosenek, ale nie ma się czemu dziwić, ponieważ MKS to klub bez tradycji. Ta tradycja dopiero się buduje i może za 10-20 lat nasi koszykarze będą mogli liczyć na doping z prawdziwego zdarzenia, jaki pokazali kibice ŁKS'u. W zeszłym sezonie pojechałem do Tarnobrzegu na ostatni mecz i jak zobaczyłem co tam się dzieje, jaką atmosferę stwarzają kibice, CAŁA hala śpiewała, wszyscy w klubowych barwach, poprostu coś fantastycznego, ale wtedy uświadomiłem sobie, że u Nas niestety na taki doping będziemy czekać bardzo długo...
Przykre jest to, że władze klubu nie wspomagają kibiców, zero ogłoszeń na mieście o meczach (no chyba że jest jakiś ważny mecz to COŚ się pojawi) brak strony internetowej (chyba wszystkie kluby z 2 ligi mają stronę a u Nas nic...)
A do tego barwy naszego klubu mogły by nawiązywać do Zagłębia a nie do ... niewiadomo czego... (Wisła Płock?)
I jeszcze jedno, nawet jak ludzie by chcieli coś śpiewać na meczach to nie ma czego, co było widać na meczu z ŁKS'em, Jedyne co ludzie krzyczeli to "Defens" (chociaż tyle).
To wszystko trzeba przemyśleć i podjąć jakieś kroki żeby coś się ruszyło.
Kolega ma dużo racji i się z nim zgodzę . Jeszcze wiele lat minie zanim będzie prawdziwy klub kibica etc.
Klub jest bez historii i tradycji jako takich i nie ma o czym śpiewać. A doping to porażka, na trochę przyszła kilkunastu chłopaków kibiców Zagłębia Sosnowiec którzy na odchodne zaśpiewali głośniej od ŁKS-u, bo mają wprawę w dopingu zarówno w piłce nożnej, hokeju i koszykówce. Jeśli ktoś chce prowadzić doping i go nakrecać zapraszam na mecze Zagłębia Sosnowiec w piątek i sobotę o 18;30 na Hali Żeromskiego, a zobaczycie co to doping i nawet Łodzianie by przy tym wymiękli. Chodzę na kosza z czystej przyjemności że lubię go oglądać, mimo że jestem Dąbrowianinem od urodzenia to MKS nie przemawia do mnie jako klub za którym miałbym jezdzic na wyjazdy etc, skoro władzę Klubu jak i władze miasta uważają się za miasto Zagłębia Dąbrowskiego to same barwy powinny być związane chociaż cząstkowo z naszym regionema Nie Biały i Niebieski "co to jesteśmy z Chorzowa? z Poznania ? czy jak kolega napisał wyżej Płocka ?" porażka wielka
Szacunek dla Całej Drużyny bo odwalili kawał dobrej roboty w staraniach o TBS i chwała im za to bo się nie poddali . Jak to sięmówi "Do trzech razy sztuka
menago
Thu, 05 May 2011 - 11:27
Niestety sie nie udalo, fajnie ze ludzie dopisali ale, jak napisano powyzej, nic z tego nie wyniknelo oprocz DI FE NS...
A co do naszej druzyny to fakt, przydalyby sie chyba jakies zmiany o czym wspomina sam trener:
CYTAT
Być może z kimś innym tej drużynie uda się to po raz trzeci – dodał tajemniczo szkoleniowiec MKS-u.
Do tego Piechowicz ma ciagle wazny kontrakt z Anwilem, wiec jego przyszłosc chyba nie zalezy od nas.
Poczekamy, zobaczymy...
szer
Thu, 05 May 2011 - 11:39
CYTAT(Z1906 @ czw, 05 maj 2011 - 11:14)

Kolega ma dużo racji i się z nim zgodzę . Jeszcze wiele lat minie zanim będzie prawdziwy klub kibica etc.
Klub jest bez historii i tradycji jako takich i nie ma o czym śpiewać. A doping to porażka, na trochę przyszła kilkunastu chłopaków kibiców Zagłębia Sosnowiec którzy na odchodne zaśpiewali głośniej od ŁKS-u
Nie wydaje mi się by zaśpiewali głośniej niż kibice ŁKS-u, gdyż ledwo słyszałem co oni tam śpiewają.
CYTAT(Z1906 @ czw, 05 maj 2011 - 11:14)

Chodzę na kosza z czystej przyjemności że lubię go oglądać, mimo że jestem Dąbrowianinem od urodzenia to MKS nie przemawia do mnie jako klub za którym miałbym jezdzic na wyjazdy etc, skoro władzę Klubu jak i władze miasta uważają się za miasto Zagłębia Dąbrowskiego to same barwy powinny być związane chociaż cząstkowo z naszym regionema Nie Biały i Niebieski "co to jesteśmy z Chorzowa? z Poznania ? czy jak kolega napisał wyżej Płocka ?" porażka wielka.
Może i tak. Ale sami powinniście wiedzieć, że barwy klubowe to świętość i się ich nie zmienia po iluś tam latach. Tak już zostało i pewnie zostanie. To tak jakby Zagłębie Sosnowiec miało zmienić teraz barwy na inne. Ktoś tam w '92 roku wymyślił takie barwy i takie zostały.
PS. WielkiKlubKibica - jakby nie patrzeć to już nie jest ten sam klub

. Kosz jest sekcją Miejskiego Klubu Sportowego, a siatkarki Miejskiego Klubu Siatkarskiego

. Ot tak formalnie
mydlik
Thu, 05 May 2011 - 11:55
Dobrze, że dąbrowska publika zobaczyła na czym polega prawdziwy doping. Liczni fani ŁKS-u to pokazali.
Odnośnie kibiców Zagłębia ,to było ich za mało, że by z nimi konkurować więc odpuścili i wyszli z hali.
Ich zachowanie nie warte komentarza.
mazi_dg
Thu, 05 May 2011 - 11:58
Co do barw to dosyć ciężki temat. Pewne jest jedno - ktoś kiedyś popełnił błąd nadając takie a nie inne barwy. Teraz pytanie czy zmienić? Raczej nie, bo tak jak napisał powyżej kolega, barwy to świętość. Pomysłem wartym rozpatrzenia było by dodanie pewnych akcentów do barw świadczących o przynależności do Zagłębia (tak jak to ma miejsce na fladze).
Co do zmiany trenera to uważam, że nie jest to dobre rozwiązanie, trener zbudował od samego początku solidny zespół który dobrze prowadzi. Jeżeli w jego miejsce przyjdzie taki Służałek to będzie po klubie i po budowaniu jakichkolwiek tradycji czy historii (tak jak to miało miejsce z CKS'em Czeladź czy teraz z GKS'em Tychy)
Moim zdaniem nie trzeba wielkich zmian w drużynie, a może nawet w ogóle nie trzeba. Następny sezon będzie lepszy!!!
Z1906
Thu, 05 May 2011 - 12:23
CYTAT(mydlik @ czw, 05 maj 2011 - 11:55)

Dobrze, że dąbrowska publika zobaczyła na czym polega prawdziwy doping. Liczni fani ŁKS-u to pokazali.
Odnośnie kibiców Zagłębia ,to było ich za mało, że by z nimi konkurować więc odpuścili i wyszli z hali.
Nie trzeba jechać do Łodzi czy aby oni ty przyjeżdzali aby tzw "KLUB kibica" i publiczność zobaczyła co to prawdziwy doping, wystarczy ruszyć swoje skromne 4 litery i iść na mecze Zagłębia Sosnowiec który ma potencjał wielki jak i jego kibice których nie trzeba namawiać aby wstawali co chwile z krzesełek dopingowali swoją drużynę i klaskali etc
http://www.youtube.com/watch?v=eCJZtknYWsg to jest III liga chłopaki walczą o wejście do II ligi
Mecze są w piątek i sobote o 18;30
Ajax
Thu, 05 May 2011 - 12:30
Nie ma się co dziwić że doping na koszu to tylko 3 hasła.... będzie więcej osób chętnych do kibicowania, będzie spotkanie, będą nowe przyśpiewki... i tyle...
Barwy.. też mi się nie podobają... fajnie jakby właśnie wprowadzić akcenty Zagłębia Dąbrowskiego... Myślę że przyszły sezon, o ile kolektyw drużyny się nie rozpadnie,... będzie lepszy. Doping na pewno ulegnie poprawie, sam aktywnie wspieram młodych chłopaków z KK...ALE obiecać nie mogę że będę na każdym meczu, bo nie wiadomo jak się życie potoczy (SZUKAM PRACY)

W sumie plus że kibice z Łodzi zaprezentowali się z dobrej strony.. przynajmniej część pikników zobaczy jak można się bawić.... gratulacje dla wygranych... A MY podziękujemy Naszym za cały sezon podczas meczu o 3 miejsce... i może ewentualnie jakieś piwko po meczowe... i obgadanie spraw na nowy sezon...

A ps... kibicuje MKSowi bo lubię drużynę koszykarską.. ale oczywiście teraz w piątek jade do Sosnowca żeby wspomóc braci w walce o awans!!

W nowym sezonie będzie się sporo działo... MKS DG, ZS pika, hokej, kosz

oby tylko kasy mi nie brakło
szer
Thu, 05 May 2011 - 12:30
Zapomniałeś dodać, że Zagłębie Sosnowiec to wielosekcyjny klub. Nie ma się co dziwić, że na koszu jest dużo kibiców, którzy wiedza co to doping, bo zawsze piłka albo hokej przyjdzie. W Dąbrowie tego nie ma. Tutaj panuje bardziej rodzinna atmosfera.
Ajax
Thu, 05 May 2011 - 12:37
Dokładnie jest tak jak piszesz..... ALE mam nadzieję że jednak kiedyś w DG będzie chociaż mała część takiej atmosfery

Bo to da się zrobić.... tylko trzeba popracować nad chęciami ruszenia 4 liter... szczególnie młodych osób....
Z1906
Thu, 05 May 2011 - 12:54
CYTAT(Ajax @ czw, 05 maj 2011 - 12:37)

Dokładnie jest tak jak piszesz..... ALE mam nadzieję że jednak kiedyś w DG będzie chociaż mała część takiej atmosfery

Bo to da się zrobić.... tylko trzeba popracować nad chęciami ruszenia 4 liter... szczególnie młodych osób....
Masz racje wielosekcyjna drużyna ZS tylko że kibice wszedzie chodzą a nie dzielą sie na grupki i nawet do nas na meczy przyszło wielu fanów ZS, ale porażką wielką w Dąbrowie jest to że kibice Siatkówki i Koszykówki nie umieją się dogadać jakby co to wszystko jeden klub !!!
Tylko Ci młodzie ludzie muszą mieć od kogo się uczyć też dopingu to podstawowa sprawa etc.
mydlik
Thu, 05 May 2011 - 13:58
Z1906 - dużo, bardzo dużo lat kibicowania drużynom z Wrocławia a następnie drużynom DG (głównie siatkarkom). Pół równika km wyjazdowych za samymi siatkarkami, a ty do mnie z aluzją o ruszeniu 4 liter.
Jak jest tak jest ,ale jakoś mnie wasz ostatni doping nie powalił.
DużoWIe
Thu, 05 May 2011 - 14:21
CYTAT(mydlik @ czw, 05 maj 2011 - 11:55)

Lekko Cię poniosło Zagłębie przyszło żeby Wam pokazać że w Dąbrowie na pierwszym miejscu kibicowsko jest Zagłębie Sosnowiec a nie żeby konkurować z kimkolwiek bo Wy dla Kibiców Zagłębia nie stanowicie żadnego przeciwnika.
Na przyszłość zamiast pisać farmazony doinformuj się.
mazi_dg
Thu, 05 May 2011 - 14:22
Ten temat nie jest po to aby się chwalić kto więcej jeździ jako kibic, ani kto ma lepszy doping! Teraz będziecie się przechwalać, że my to i tam to... dajcie sobie spokój. Nikt tu nie będzie porównywał dopingu Zagłębia do MKS'u bo to jest jak porównanie malucha z mercedesem.
menago
Thu, 05 May 2011 - 15:02
CYTAT(mazi_dg @ czw, 05 maj 2011 - 11:58)

Co do zmiany trenera to uważam, że nie jest to dobre rozwiązanie, trener zbudował od samego początku solidny zespół który dobrze prowadzi. Jeżeli w jego miejsce przyjdzie taki Służałek to będzie po klubie i po budowaniu jakichkolwiek tradycji czy historii (tak jak to miało miejsce z CKS'em Czeladź czy teraz z GKS'em Tychy)
Moim zdaniem nie trzeba wielkich zmian w drużynie, a może nawet w ogóle nie trzeba. Następny sezon będzie lepszy!!!
co do Sluzalka to pelna zgoda, takich ludzi trzeba trzymac z daleka od wszystkich klubow!
ale zmiany sa potrzebne, chocby dlatego ze LKS pokazal jak latwo nas zniszczyc pod koszem i gdy braklo Piechowicza na boisku (2ostatnie mecze) i Basinskiego nie mial kto pociagnac gry a pod koszem byla jedna wielka dziura...
Wg mnie jesli walczymy o czolowke I ligi to obecny trener da sobie rade, ale nie jestem pewien czy jesli mamy walczyc o awans to nas tam zaprowadzi...
Rodowity_Łodzianin
Thu, 05 May 2011 - 18:47
domino033
Thu, 05 May 2011 - 21:07
domino033
Thu, 05 May 2011 - 21:07
Moim zdaniem tego zabrakło-młody klub- przyjdzie nasz czas
http://www.youtube.com/watch?v=MxAPggIvK2I...feature=relatedPozdrawiam Wszystkich kibiców MKS
sempre
Sat, 07 May 2011 - 10:58
CYTAT(domino033 @ czw, 05 maj 2011 - 21:07)

Moim zdaniem tego zabrakło-młody klub- przyjdzie nasz czas
http://www.youtube.com/watch?v=MxAPggIvK2I...feature=relatedPozdrawiam Wszystkich kibiców MKS
po pierwsze nie rozumiem zarzutów odnosnie KK MKS DG, jako rodowity ŁODZIANIN od 35 lat mieszkający w DG i powiem tak: chłopaki którzy są w KK MKS DG pojechali kibicowac naszemu klubowi (MKS DG dla niedomyślnych) na 2 mecze w Łodzi, oddali z siebie wszystko. Kibice ŁKS na swym forum stwierdzili, że byli oni SŁYSZALNI !!!!. Nie wiem, czy ktokolwiek z "krytyków" był obecny na hali koszykarskiej ŁKS, zapewne nie. Otóż jest ona usytuowana w koronie stadionu ŁKS przy Al. Unii Lubelskiej. Jest to hala mała, przez co posiada niezłą akustykę. A jak sie mogli przekonac widzowie w naszej Hali, obecni na ostatnim meczu PLAY-OFF, kibice ŁKS, potrafią dopingowac !!!, więc jeśli w/g krytyków byli tacy kiepscy, czemu ich doping odnotowali kibole ŁKS ?. Ktoś na forum porównywał naszych kibiców do tych z Tarnobrzega, z którymi toczyliśmy bój o PLK w zeszłym roku, to ja proponuje sie zapoznac z forum Siarki z przed roku. Koszykarscy kibice Siarki zrobili wszystko aby na mecz z MKS ściągnąc własnych kibiców piłkarskich, i to się udało. SZale i doping widoczne na filmach na YouTube sa ich zasługą. Kolejna kwestią są zarzuty niektórych kibiców naszego najbardziej zasłużonego klubu w regionie Zagłębia Sosnowiec odnośnie barw MKS DG. Ja doskonale zdaje sobie sprawe, ze barwy MKS DG nie nawiazuja do tradycji regionu, ale czy na pewno ??? A czy Unia Ząbkowice czy Unia Strzemieszyce (rok założenia klubów 1922 i 1921) nie mają barw niebiesko-białych ?. I jeszcze jedna uwaga, nasz dąbrowski koszykasrki KK liczy ok. (tu strzelam) 25 osób, czy ktoś odnotował, ze na drugim meczu w naszej hali byli tez kibice Łks ??? Otóż byli (ok. 25 osób z Łódzkich dzielnic Bałuty i Starego Pelesia) i jedynym zaśpiewem, który można było z ich strony usłyszec, był standard czyli "klubem Łodzi jest ........ŁKS !!!", poza tym nasi kibice (czytaj KK MKS własnym ekspresyjnym dopingiem) wytłumili przyjezdnych) . Ale tu jest meritum rozważań co do 5-go finałowego meczu : czy kiedykolwiek KK MKS-U - zmierzył sie z 350 osobową ekipą piłkarskich kiboli przyjezdnych ??? NO NIE !!! Jeśli ktokolwiek z czytających ta wypowiedź nie rozumie o czym mowa, to ja rozjaśnie temat. KIbice ŁKS-U, którzy przyjechali do DG nie są kibicami kosza, są głównie kibicami piłki nożnej !!!, ale tez są kibicami swego klubu ŁKS !, zapewniam Was, że niewielu z nich ma jakiekolwiek pojęcie o grze w basket !!!! Jako porównanie dla potencjału kibiców kosza i siatki powiem tyle : siatkarscy kibice kilkukrotnie mieli za przeciwnika lokalnego rywala tj. BKS Bielsko. Tj. klub z wielkimi tradycjami m.in siatkówki kobiecej. Kibice BKS zawiatali w naszej hali w ilości ok. 90 os., tj max. która obejmuje sektor gości. Z tego co pamiętam, ich ekipa tak zdominowała doping naszych kibiców z KK siatki, iz "nasi" korzystając z kilku bebnów nie byli w stanie słyszalnie "nabic" rytmu do do klaskania dla pikników przy własnej zagrywce...
A KK siatki liczy około trzykrotnie ludzi więcej, niz KK kosza, który swoim '"defence" zapisał sie w pamięci kibiców ŁKS-U. Więc czapki z głów dla chłopaków z KK kosza, którzy bez wsparcia własnego KK siatkarzy i kibiców ZS podjęli walke z kibicowskim Goliatem tj. ŁKS ! Chapeu Bas ! dla was, tworzycie historię !!!
z kibicowskim pozdrowieniem ale Semper Fidelis MKS
Ajax
Sat, 07 May 2011 - 11:31
Cóż mogę powiedzieć, fajnie to napisałeś

Nic dodać nic ująć.... Byłem też w Łodzi 2x... zdzierałem gardło... Najważniejsze, że była to fajna przygoda.. i tak jak mówisz nasz "defence" jest słyszalny i rozpoznawalny.
Wiadomym było że nawet u nas na hali nie mamy się co mierzyć zŁKSem na doping... mamy mało przyśpiewek itd., ale pewna część osób na trybunie wokół KK dała się ponieść i kibicowała równo z nami

Jeśli tylko czas mi na to pozwoli to będę wspierał młodych chłopaków z KK
Mały77
Sat, 07 May 2011 - 19:24
CYTAT(sempre @ sob, 07 maj 2011 - 10:58)

Jako porównanie dla potencjału kibiców kosza i siatki powiem tyle : siatkarscy kibice kilkukrotnie mieli za przeciwnika lokalnego rywala tj. BKS Bielsko. Tj. klub z wielkimi tradycjami m.in siatkówki kobiecej. Kibice BKS zawiatali w naszej hali w ilości ok. 90 os., tj max. która obejmuje sektor gości. Z tego co pamiętam, ich ekipa tak zdominowała doping naszych kibiców z KK siatki, iz "nasi" korzystając z kilku bebnów nie byli w stanie słyszalnie "nabic" rytmu do do klaskania dla pikników przy własnej zagrywce...
A KK siatki liczy około trzykrotnie ludzi więcej, niz KK kosza, który swoim '"defence" zapisał sie w pamięci kibiców ŁKS-U.
BZDURA!!! Kiedy Ty byłeś na meczu z Bielskiem? Bo ja nie pamiętam, kiedy to Bielsko zawitało do Dąbrowy w liczbie 90 osób. Poza tym siedziałeś pewnie w sektorach po stronie naszego KK - siądź następnym razem po drugiej stronie to zobaczysz różnicę. Też mi się zawsze wydawało, że nasz KK jakoś tak słabo słyszalny jest - moje spojrzenie na sprawę zmieniło się, gdy na meczach pucharowych zasiadłem po stronie przeciwnej - proporcje wtedy wyglądają zupełnie przeciwnie - to nasz KK jest bardzie słyszalny.
Do tego dochodzi też to, że większość meczu KK Bielska nie dopinguje tylko raczej bębni w bębny.
Uprzedzając zarzuty - nie należę do KK MKS DG i osobiście mi nie odpowiada doping prowadzony przez nich co kilkakrotnie pisałem wcześniej na tym forum (nie jest to doping czysto "siatkarski" a raczej czysto "piłkarski" - ale to moje subiektywne zdanie).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.