Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Transfery sezon 2010/2011
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3, 4
Migel
Tej, jak mu było? Sikorka? Pliszka? Kaczka Zamykaczka (się, dobrze)?
Mariuszek_
Wracając do transferów to jak narazie bez rewelacji, lepsze zawodniczki wymienione na gorsze..
Czekamy na jakąś niespodzianke ! biggrin.gif
Erjot
"Lucie Muhlsteinova wróciła z Grecji i chce ponownie grać w Polsce. „Tu jest lepsza siatkówka i kibice” – mówi czeska rozgrywająca. Siatkarkę chętnie widzieliby ponownie u siebie działacze Pronaru Zeto Astwa AZS Białystok. Znajduje się też w sferze zainteresowań MKS-u Dąbrowa Górnicza. Z niespełna 26-letnią zawodniczką rozmawialiśmy o rocznym pobycie w Olympiakosie Pireus i planach na przyszłość.

WIĘCEJ"

bargidg
CYTAT
W przyszłym sezonie w barwach dąbrowskiej ekipy kibice podziwiać wciąż będą atakującą Agatę Karczmarzewską - Purę. Pani Agata, która w fazie play-off była podporą ataku drużyny z Zagłębia przedłużyła umowę o rok.

Natomiast kapitan ENION Energii Magdalena Śliwa oficjalnie nie jest już zawodniczą drużyny z Dąbrowy Górniczej.

za mks.dabrowa.pl
mirog13
Mariuszek , masz rację.
Narazie żadnych rewelacji transferowych.
Zespół się jak dotychczas osłabia a nie wzmacnia.
Takie transfery to żadne transfery w porównaniu np.z Muszyną , która była w stanie ściągnąć do siebie Debbie Stam!!!
Przypomne tylko , że Muszyna to miasteczko , ok.5 tys. mieszkańców tylko.
Mają bardziej obrotnych działaczy czy dużo więcej kasy?????
Erjot
"Do klubu z Zagłębia być może trafi koleżanka Skowrońskiej z Muszyny, Izabela Bełcik."
Migel
CYTAT(mirog13 @ śro, 02 cze 2010 - 13:11) *
Mają bardziej obrotnych działaczy czy dużo więcej kasy?????

Zgadłeś!

Poza tym, Muszyna siedzi w elicie (hie, hie...) polskich klubów siatkarskich od dłuższego czasu, zdążyła sobie wyrobić jako taką renomę i Europie i mogą sobie pozwolić na gwiazdę z Holandii - gdyż taka Debbie wie, że nie trafi na sportowe wygwizodowo, tylko do zespołu uznanego, bogatego, walczącego o truymfy w Europie (hie, hie...) i w Polsce. Do tego dochodzi jeszcze olbrzymia rzesza fanów siatkówki i zajob całego naroda na punkcie odbijania piłeczki przez siatkę - Debbie ma szansę wypromować się, klub i kraj, który tak miłuje volleya (może to myślenie życzeniowe, ale dlaczego by nie myśleć i tak? smile2.gif).
Dąbrowa jest w tej elicie dopiero od paru miesięcy, po paru znośnych występach w LM i jak ma do siebie przyciągnąć spragnione kasiorki i sławy siatkarki? Hutą Katowice (aka MitalSteel Poland)? Halą na trzy tysiaki osób? Tak samo jak Wy jestem umiarkowanie zadowolony z polityki transferowej klubu w tym sezonie, ale niekoniecznie musi być to krok w tył. Pomyślmy: przecież i Czeszka Ivana, i Polka Skowrońska, i być może Bełcik/ta druga Czeszka moga grać nie gorzej niż Gajgał i Sieka (a już na pewno prezentować lepsze przyjęcie niż ta druga)! Wszystkie coś tam ugrały w zyciu, bywały w mistrzowskich drużynach, pewnie będą chciały polansować się w klubie mniej posażnym i mniej utytułowanym (łatwiej je będzie zauważyć niż w takim gwiazdozbiorze Muszyna), co przysłuży się i im, i drużynie... Trzeba być dobrej myśli. Dywagacje będą zweryfikowane przez sparingi i pierwsze mecze sezonu.
Erjot
O transferze K.Walawander
CYTAT
Jednak nie chcę mówić w jakim klubie zagram, póki nie będzie wszystko uzgodnione w 100%. Jak podpiszę kontrakt to udzielę takiej informacji. Mogę jedynie zdradzić, ze jest to klub I-ligowy

CAŁY NEWS

Wracając jeszcze do spekulacji o transferze Izy Bełcik oraz wejściu Magdy Śliwy na II trenera:
Bełcik o krok od Dabrowy Górniczej -> klik

Kamil_
Ale kasa w Muszynie musi być niezła, bo gdzie jak gdzie ale w takiej wiosce grać to dajcie spokój biggrin.gif
Migel
Ale czemu nie grać w wiosce? Spokój, cisza, rodzinna atmosfera, świeże powietrze, parę buteleczek wody mineralnej na co dzień, takie widoki:

Dla mnie raj biggrin.gif
Prosty
wezmy Lucie celb (23).gif

Muszyna ma wiecej kasy, najwiecej z ligi z tego co mi wiadomo, nie ma sie co oszukiwac. Perspektywa gry w LM i mozliwosc tam ugrania czegos wiecej niz ew. wyjscia z grupy (bo takie sa oczekiwania i mysle mozliwosci).

Granie u nas i miejsce zamieszkania, gdzie co chwile widzi sie jakis chlejusow i ludzi "doloz na jedzenie/piwo/fajki/wodke" to chyba nie jest zbyt mile. Z reszta niektorzy wola duze miasta, a niektorzy mniejsze i spokoj, widoki, mniej ludzi. Poza tym opinia o klubie idzie w świat. Jeśli Kasia Walawender (jej wpis na face) i tez Kasia Wysocka (tez swego czasu bylo glosno) ewidentnie mialy jakies zatargi (moze to za mocne slowo) z zarzadem to pozytywnie to nie wyplywa
Colo
Dzisiaj podano info o odejściu Magdy Śliwy,jak dla mnie jest to największy błąd .Katastrofa.Można by było wykorzystać jej ogromne doświadczenie i mogła by być trenerem (ostatecznie asystentem pana K.)Błąd ,błąd,zdrada
bargidg
Mam podobne podejście jak Colo... Jak można było ... :/ Nie rozumiem.
Erjot
Chłopaki ale o co Wam chodzi ? Parę postów wyzej jest artykuł dot. Bełcik i Śliwy. A dla przypomnienia to ponawiam:

"Wszystko wskazuje na to, że od przyszłego sezonu w barwach MKS-u Dąbrowa Górnicza zobaczymy nową rozgrywającą. Szkoleniowiec Waldemar Kawka nie ukrywał, że ma nową rolę dla dotychczasowej doświadczonej dyrygentki gry Magdaleny Śliwy.

- Będę się chciał stopniowo wprowadzać Magdę na stanowisko trenera MKS-u - przekonywał Kawka po meczach Ligi Mistrzyń.

41-letnia Magdalena Śliwa zostanie więc nowym szkoleniowcem-asystentem MKS-u u boku Kawki, co oznacza, że zwolni się miejsce na pozycji rozgrywającej. "

ARTYKUŁ -> KLIK KLIK

Prosty
Duzo jest w necie artykulow, wole poczekac na oficjalne informacje. Narazie to my wiemy tyle o ile, ze Magda nie jest juz zawodniczka, asystentka na ten moment tez nie i Iza Belcik tez nie jest podpisana
Migel
Fatalnie, fatalnie... To podejrzane, że w sztabie na można znaleźć miejsca na tak doświadczoną zawodniczkę, z epizodem asystenta w kadrze Bonitty. Czyżby aż tak zaufani ludzie klubu siedzą na stołkach?

Jest jeszcze jedna opcja. Pani Śliwa, mądra kobieta, po ostatnich "zamknięciach", może nawet otrzymała propozycję współpracy z klubem - ale nie wyobrażała sobie pracy z panem Kawką i po prostu odmówiła objąć stanowisko drugiego trenera. A to rodzi kolejne pytania i problemy cd. jakości sztabu szkoleniowego i atmosfery w klubie.
Prosty
A moze bedzie asystenkta, ale jeszcze oficjalnie o tym nie wiemy. Nie ma co spekulowac i siac zametu poki nic zbytnio nie wiemy

edit \/: Aha, to nie wiedzialem smile2.gif
bargidg
Nie będzie. Magda definitywnie rozstała się z klubem. Nie współpracuje z nim już na żadnej płaszczyźnie

P.S
Swoją drogą ktoś pisał tutaj o Ani Rybaczewski, że do nas mogłaby przejść. Powiem, że ogólnie lipa, bo przedłużyła kontrakt z Miluzą
Mały77
CYTAT(bargidg @ śro, 02 cze 2010 - 19:54) *
Nie będzie. Magda definitywnie rozstała się z klubem. Nie współpracuje z nim już na żadnej płaszczyźnie

szkoda ...
ale widzę, że atmosfera w klubie nie jest dobra jak jeszcze tydzień temu mówiła, że raczej przedłuży sad.gif
pożal się boże trenejro wywala wszystkie dziewczyny z którymi nie może się dogadać lub potrafią mieć swoje zdanie sad.gif
dzięki za grę Pani Magdo i do zobaczenia może na ławce trenerskiej w Dąbrowie
Colo
Erjot jak sam piszesz opierasz się na artykule który wyraznie wskazuje ,że pan K. to powiedział po meczach ligi mistrzyń ,czyli historia(oby się to sprawdziło co mówił,jestem jak najbardziej za tym)
szer
Dla potwierdzenia słów Bargiego

CYTAT
Rozgrywająca Magdalena Śliwa nie jest już siatkarką Enionu Energii MKS Dąbrowa Górnicza. Kontrakt nie został przedłużony. Doświadczona, 41-letnia zawodniczka była kapitanem zespołu, który w ostatnim sezonie PlusLigi zajął trzecie miejsce.
Śliwa to była rozgrywająca reprezentacji Polski i dwukrotna mistrzyni Europy. W MKS występowała dwa lata. Jak wyjaśnił menadżer klubu Leszek Rus, kwestia włączenia siatkarki do sztabu trenerskiego zespołu - o czym donosiły media - jest nieaktualna.

W środę umowę z dąbrowskim klubem na kolejny sezon przedłużyła Agata Karczmarzewska - Pura, grająca na pozycji atakującej.

za. sportowefakty.pl
Colo
No to Panowie wynika z tego ,że mamy zaje... sztab szkoleniowy.Panowie którzy doświadczenie zbierali ucząc w-fu w szkołach( a zawodniczka z takim doświadczeniem ,przecież Ona była asystentem trenera kadry) Śmiechu warte,sztab szkoleniowy ha ha ha
mirog13
Jeśli Magda Śliwa naprawdę na dobre rozstała się z klubem to nasi włodarze to marni fachowcy!!!
Nie można się pozbywać tak doswiadczonej zawodniczki , która może wiele nauczyć i wie wszystko o siatkówce.
Przykre to ale widocznie Magda Śliwa czymś ( kimś ) się zraziła.
Mariuszek_
Może Nasz 'kochany' sztab szykuje jakąś mega niespodzianke.. laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Bo jak narazie te transfery TO JEDNA WIELKA PORAŻKA !!!!!!!!!!!!!!
Colo
No rzeczywiście największą niespodzianką było pozbycie się Magdy Śliwy
Kamil_
Wielka szkoda! Magda zawsze była sympatycznie nastawiona do kibiców. Ogarniała laski, żeby podeszły do nas, gdy te miały taki szczególik gdzieś...

Ona na serio wiedziała z czym się tę siatkówkę je...
Master
Czyli gramy o utrzymanie ................. a Waldemar poda sie do dymisji za rok, a sezon minie na gadaniu .."no w tym sezonie mamy słabszy skład... "
Prosty
gdzie tam do konca sezonu i konca transferow wink.gif

a tak bardziej powaznie to mozemy obudzic sie z reka w nocniku
Migel
CYTAT
Czyli gramy o utrzymanie .................

Chciałbyś. Ciągle mamy w drużynie Joasię Szczurek i Olę Liniarską, bez których cięzko byłoby sobie wyobrazić 3 miejsce w ubiegłym sezonie. Tak samo utrzymano Agatę Purę - która W KOŃCU zdobywa seryjnie dla MKS punkty (tylko jeszcze trzeba utrzymać w drużynie Sadowską, bo pokazała, że może być Pury godną zmienniczką). Coście się taka napalili, że tylko siatkarki ze znanym nazwiskiem potrafią grać? Skowrońska dla mnie to dośc dobre uzupełnienie miejsca po Sieczce, a Pchlotova będzie lepsza środkową niż Gajgał. Tak, tak, dla mnie pani Kasia mimo niezaprzeczalnej klasy sportowej nie pokazała wiele w Dąbrowie i najlepszą środkową w historii ekstraklasowego MKS pozostaje Kasia Wysocka. Teraz kupujemy Bełcik i może da się powtórzyć 3 miejsce...

... bo o majstra będzie bardzo, bardzo ciężko. Sokrates, gdyby nie obraził się na Tauron SSA DG i dalej na forum pisał, pewnie by się tu zgodził.

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że pani Śliwa po prostu nie chciała pracować z panem Kawką. A szkoda, bo przydałaby się teraz jakaś liderka z prawdziwego zdarzenia, która będzie trzymała laski w ryzach i w pełnej koncentracji.

I będzie to Joasia Szczurek smile2.gif Ale wciąż jest więcej pytań niż odpowiedzi.
Prosty
Ale transfer Skowronskiej watpie zeby zapewnil nam dobre przyjecie, bedzie porownywalne z przyjeciem Eweliny moim zdaniem. Na pewno mieszana pozycja na to dobrze nie wyplynela w tym sezonie.

Co do Gajgal to mam opinie jak Migel. Plchotova moze jej dorownac, oczywiscie jesli bedzie dobre przyjecie i ktos ogarniety pod siatka. "Środkowy nie jest od myślenia" wink.gif)

Z tym skladem oraz licze na to, ze na przyjecie i rozegranie przyjdzie ktos dosc dobry to na 3 miejsce sa spore szanse. Wyzej to nie robilbym sobie falszywych nadziei wink.gif Chyba, ze przyjdzie jakas solidna atakujaca specjalizujaca sie w sytuacyjnych
Mały77
Ja również uważam, że Gajgał i Sieczka to nie są laski, których nie można zastąpić - i te dwa transfery spokojnie zrekompensują te straty (Ela ma jednak chyba lepsze przyjęcie a i atak bardziej wyrównany przez cały mecz;) )
Szkoda mi natomiast Magdy i Kasi - Magda to mózg tej drużyny i dobry duch mentalny (powinien być tym trener ale wiadomo jakiego mamy wink.gif ), natomiast Kasia przy częstszych występach mogłaby wrócić do swojej dyspozycji z poprzedniego sezonu.
Ale pożyjemy - zobaczymy - czym nas zaskoczą Pan Karlik z Panem Kawką - bo nie wiem czy Bełcik będzie lepsza od Śliwy smile2.gif
itachi_dg
Według "Dziennika Zachodniego" Izabela Bełcik w nowym sezonie ma reprezentować Budowlani Łódź blink.gif

widać że władze klubu się nie postarały mf_moose.gif
Kamil_
W takim razie Łódź się nieźle uzbroi. My może jakieś juniorki wyciągniemy i talent którejś eksploduje wink.gif
Migel
CYTAT
Według "Dziennika Zachodniego" Izabela Bełcik w nowym sezonie ma reprezentować Budowlani Łódź blink.gif

Ja bym poczekał na wiarygodne źródło informacji, bo z Dziennikiem to różnie bywało.
Prosty
CYTAT
- Kandydatek jest kilka i to markowych zawodniczek, także z zagranicy. Raczej nie będzie u nas grać reprezentantka Polski Izabela Bełcik z Muszynianki, z którą prowadziliśmy rozmowy - mówi Marcin Chudzik na łamach Dziennika Łódzkiego. Menadżer Budowlanych wyklucza również rozmowy z Magdaleną Śliwą i Alicją Leszczyńską, które ostatnio opuściły swoje poprzednie zespoły.

http://aktualnosci.siatka.org/pokaz/2010-0...ostanie-w-lodzi
szer
CYTAT
Znaczący wkład w utrzymanie naszego zespołu w ekstraklasie miały też Szeszko, Gierak i Ziemcowa. Z tą drugą jeszcze w trakcie rozgrywek władze klubu ustaliły nowe warunki kontraktu. W międzyczasie 22-letnia przyjmująca została powołana do kadry narodowej i...

- Zaproponowałam działaczom nowe warunki, nie ukrywam, że wyższe - zdradza zawodniczka. - Od tamtej pory nie ma praktycznie żadnego odzewu. Zrozumiałbym, gdyby mi przedstawili jakąś inną propozycje, ale nie ma takiej. W tej sytuacji najprawdopodobniej odejdę z Białegostoku, mam konkretną propozycję z MKS-u Dąbrowa Górnicza.

za reprezentacja.net
Prosty
to idziemy na mistrzostwo w tym roku
Master
CYTAT(Prosty @ nie, 06 cze 2010 - 15:41) *
to idziemy na mistrzostwo w tym roku

to ironia ?? ;]
Migel
Ironią jest raczej to, że za niemającą szans na grę Walawender kupuje się nieposiadającą szans na grę Gierak... Choć mam nadzieję, że Ilonka pokaże coś niecoś w MKS (o ile tam trafi, a przy obecnej sytuacji w AZS Białystok dużo na to wskazuje) i udowodni, że Matlak brał ją do kadry nie po to, by nosiła torby i bidony.
Mariuszek_
Ja swoją opinię na temat obecnych transferów wyraziłem kilka postów wcześniej. Czekam na wiadomość, że do zespołu dołączyć ma jakaś solidna atakująca, bo z tym probleme niestety borykamy się już od jakiegoś czasu. Zobaczymy czym zaskoczą nas jeszcze nasi włodarze.

Pozdrawiam.
Migel
A to Pura nie jest solidną atakującą? A Sadowska pewną zmienniczką?
Prosty
nie mellow.gif

transfery narazie do bani, jak podpisza kontrakty z Sadowska i Pura to dalej bedzie problem w nastepnym sezonie i zalenie sie na konferencjach i wywiadach, ze mamy slaba skutecznosc w ataku i przy niedokladnym przyjeciu nie ma jak grac, bo nikt sytuacyjnych nie konczy
Mariuszek_
Według volley24.pl Lucie Muhlsteinova jest kolejną naszą nową zawodniczką.. blink.gif blink.gif blink.gif
Prosty
mogli wziac jej byla kolezanke z druzyny, Truchanovą celb (7).gif celb (23).gif

ciekawe czy spekulacja, czy sie pojawi oficjalne info. Transfer to niewiadoma, podobnie jak Plchotova
Kamil_
Śmiech na sali te transfery... Nowe wcale nie są lepsze, nie są zgrane z drużyną, nie mają jakże cennego doświadczenia, które tak zdobywaliśmy w LM...

Tauron to widocznie lichy sponsor, że nas nie stać na naprawdę znane nazwisko, które oprócz podniesienia poziomu sportowego ściągnęłoby kolejnych kibiców na halę.

Mamy też trenera o niewygórowanej ambicji, który pewnie będzie mówił przed meczem z zespołami 6-8 że POWALCZYMY!

Wszyscy się zbroją, tylko my kisimy się w marazmie. Oj ciężki to będzie sezon... sad.gif
Prosty
Jestesmy mloda druzyna w +LK, bedziemy tam dopiero 4 sezon, musimy sie ustabilizowac, nie oczekujemy odrazu cudow. Na wszystko przyjdzie czas laugh.gif

Po pierwszych meczach: nie mozemy oczekiwac ciaglych zwyciestw, mamy 2 nowe przyjmujace, nowa srodkowa i nowa rozgrywajaca, dlugo to potrwa zanim sie zgramy, ale przynajmniej nabierzemy doswiadczenia w pucharze CEV, bo nasz sklad jest taki mlody wacko.gif
Kamil_
Dokładnie. Żenua sad.gif
banny006
Izabela Żebrowska w MKS-ie za Magdalenę Sadowską
mirog13
Iza napewno nam się przyda!!!!
Jest wysoką atakującą i ma mocny atak no i duży talent!!!!
Prosty
W tym sezonie na poczatku slaba forma, pozniej kontuzja. Ale mam nadzieje, ze w tym roku osiagnie szczyt formy tongue.gif Transfer na duzy + jak dla mnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.