Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybory Samorządowe 2006
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4
pulsatilla1214
A ja tak sobie słuchałem tej konferencji PKW i sluchałem, a tu takie ciekawostki... laugh.gif

pozdrawiam - z ilu procent komisji wyniki w Dąbrowie..? Pytam, bo jeszczemogą się zmienić rolleyes.gif Czy ze wszystkich cool.gif ?
pozdrawiam
Wyniki nie są oficjalne ale pewne. Mogą być małe różnice ale już nic się nie zmieni na podium.
pulsatilla1214
W starej wersji forum mielismy takie emotki, co buźki trzymaja się za ręce, świętują i potrząsają butelkami najwyraźniej śpiewając laugh.gif Szkoda, że ich nie ma, przydałyby się!

LALALALALALALALAALALALLAALALA biggrin.gif tongue.gif laugh.gif cool.gif rolleyes.gif

"Do broni! Ludy, powstańmy wraz

I bratnią sobie podajmy dłoń.

Zetrzeć tyranów, już nadszedł czas,

Wieńcem wolności ozdóbmy skroń."

lalalalalalalala....:))))
Krawiec
http://www.zaglebie.info/index.php
pozdrawiam
Wyniki z ZAGŁEBIE.INFO

Zbigniew Podraza 28,4%
Zbigniew Meres 24,8%
Jerzy Talkowski 21,6%
Jacek Kościelniak 12%
Henryk Zaguła 9,8%
Agnieszka Binduchowska-Lach 2%
Maciej Jędrzejewski 1,4%
pulsatilla1214
O żesz Ty... To się nazywa prezentacja wyników rolleyes.gif

Dziękujemy, Piotrze!

62 z 67 komisji... Czyli zmian nie będzie laugh.gif
pozdrawiam
Dzięki @Krawiec za informacje. Ciekawe tylko skąd się biorą drobne różnice w danych GW a PKW.
Bartek
Wkoncu!!! :)
Mick
Dziadek odchodzi! Cóż za piękny początek dnia!
Tadzik
No to panie Talkowski pora szykować manatki i powoli zacząć sie wyprowadzać z ulicy Granicznej biggrin.gif
kwintosz
No to panowie pijemy dzisiaj!!!!!!!!!!! Co za cudowna wiadomość. Wreszcie dziadziuś wyniesie się tam gdzie jego miejsce, na emeryturke!! Kurde, II tura przed nami a tam.. nie jest do przewidzenia kto wygra.. roztrzygną wyborcy Zaguły i Talkowskiego..
rafi
Super!
W koncu Dabrowa ma szanse na rozwoj. Mysle, ze zarowno Podraza, jak i Meres maja szanse zostac dobrymi prezydentami.
Ostatnie wyniki, jakie do mnie dotarly to:
Zbigniew Podraza - 27,96%
Zbigniew Meres - 23,59%
Jerzy Talkowski - 21,59% (wspolczucie dla ludzi, ktorzy na niego glosowali wink.gif)

P.S. Off topic: Dzieki koledzy forumowicze za zaangazowanie w kampanie. Jestem pod wrazeniem. W ogole, to forum od swego powstania przeszlo dluga droge, fajnie, ze w koncu wyplynelo na szersze wody.
Szkoda, ze nie moge sie juz udzielac na forum jak kiedys (mam nadzieje, ze to sie wkrotce zmieni), ale (czesto anonimowo) od czasu do czasu staram sie zagladac i poczytywac wiesci z mego miasta (choc postow jest teraz tyle, ze potrzebowalbym chyba miesiaca zeby je wszystkie przeczytac hehe).

A tak przy okazji, to imie Zbigniew ma chyba jakas moc :). Druga tura dla Zbigniewa hyhyhyhyh
Dejmon
Nie będzie drugiej tury wyborów prezydenckich w Będzinie. Radosław Baran zwyciężył w pierwszej rundzie (56,73 proc., Bożena Respondek 26,62 proc.). W drugiej turze w Dąbrowie Górniczej Zbigniew Podraza (27,47 proc.) zmierzy się ze Zbigniewem Meresem (23,73 proc.), a w Czeladzi Marek Mrozowski (37,55 proc.) z Januszem Gątkiewiczem (23,62 proc.).
Prezydent Dąbrowy Jerzy Talkowski zdobył 21,92 proc. głosów.

za: sosnowiec.info.pl

To dziadek wędruje na oślą łączkę biggrin.gif Wreszcie w Dąbrowie ruszy czas, bo za poprzedniej kadencji zatrzymał się w miejscu :)
mucha
QUOTE(Dejmon @ Nov 13 2006, 09:48 AM) *
To dziadek wędruje na oślą łączkę biggrin.gif Wreszcie w Dąbrowie ruszy czas, bo za poprzedniej kadencji zatrzymał się w miejscu :)

A jak wyglądają wyniki wyborów do Rady Miasta? Gdzie można je znaleźć?
tomasz sołtysik
Blok Przyjaciół Dąbrowy 6
Lewica i Demokraci 5
PO 5
Talkowski 5
PiS 4
mary cha
co do radnych to Talkowski sie dostał.tyle narazie ode mnie
gguniaa
słoneczka a gdzie są najaktualniejsze wyniki dla dg bo nigdzie nie mogę wyszukać sad.gif pomożecie ?? blink.gif
Kubuś
Panie Tomku

a może jakieś nazwiska nowych radnych ??
vacu
QUOTE(tomasz sołtysik @ Nov 13 2006, 11:56 AM) *
Lewica i Demokraci 5
PO 5
Talkowski 5
PiS 4

Te cyfry to są liczby radnych z poszczególnych komitetów? Ciekawe jak się "poblokują"... rolleyes.gif
pozdrawiam
Ja myślę, że możemy pokusić o pierwsze komentarze. Co do wyborów na prezydenta to wygrał Zbigniew Podraza I PO. I specjalnie tak napisałem gdyż poparcie dla Podrazy było większe niż dla Lewicy. Największymi przegranymi są PiS i Henryk Zaguła. Nadal mnie osobiście dziwi wysokie poparcie dla Talkowskiego. Ze strachem stwierdzam, że Talkowski lub Kościelniak miał duże szanse znaleźć się w II turze. Tylko było trzeba zdecydować, który z tych panów nie startuje i przekazuje swoje poparcie. Widać, że w DG jest wysokie poparcie dla szukania układów i innych sitw oscylujące w okolicach 30%, tylko za dużo kandydatów, którzy chcą je wykorzystać. Tak, więc panowie Kościelniak i Talkowski powinni sobie podziękować za przegraną. Co do II tury uważam że chociaż Podraza jest lepszym kandydatem i sprawniej prowadził kampanie to i tak wygra Meres. Niestety poparcie dla SLD znacząco stopniało, a do tego pewnie wszyscy kandydaci z I tury oddadzą poparcie Meresowi.

Co RM, to trudno tu mówić o czyjejkolwiek wygranej. Na pewno bardzo poważną klęskę odniosła Lewica.
Dejmon
QUOTE(tomasz sołtysik @ Nov 13 2006, 11:56 AM) *
Lewica i Demokraci 5
PO 5
Talkowski 5
PiS 4

Na pierwszy rzut oka: BPD, LiD i PO to będzie koalicja, a Talkowski i PiS - opozycja. Co sądzicie o takim układzie? Jest on możliwy w radzie DG?
Dami7
QUOTE(Dejmon @ Nov 13 2006, 01:59 PM) *
Na pierwszy rzut oka: BPD, LiD i PO to będzie koalicja, a Talkowski i PiS - opozycja. Co sądzicie o takim układzie? Jest on możliwy w radzie DG?

Na pierwszy rzut oka - faktycznie tak to może wyglądać. Ale poczekajmy, aż będziemy znali nazwiska radnych.
pozdrawiam

Dla mnie to nic nie jest oczywieste. W DG z taką RM to każda kombinacja jest możliwa. Uważam że wiele zależy od tego kto zostanie prezydentem i niewykluczone że nie będzie żadnej koalicji.
syzio
Ja słyszałem że pan Meres był vice prezydentem Rudy Sląskiej i ludzie byli z niego zadowoleni
datmar
QUOTE(syzio @ Nov 13 2006, 02:35 PM) *
Ja słyszałem że pan Meres był vice prezydentem Rudy Sląskiej i ludzie byli z niego zadowoleni

Śląskiej tak, chociaż... Śląskich... Piekar Śląskich... cool.gif Co do zadowolenia - się nie wypowiem.
Bartek
Mam nadzieje ze Pan Meres wkoncu zgodzi sie na chata na naszym forum.
Dami7
Proszę bardzo - Nowa Rada Miasta:
KWW „Nasza Dąbrowa” – Jerzy Talkowski (5 mandatów)
Bober
Krypciak
Talkowski
Majewski
Wroniszewski
KW Lewica i Demokraci (5 mandatów)
Orpych
Pasternak
Jurof
Zugaj
Szaniawska
KW PiS (4 mandaty)
Cygroń
Sikora
Jaszczura
Głowacka
KW PO (5 mandatów)
Ciaś
Kalaga
Kowalski
Wróblewski
Pasek
KW PDG (6 mandatów)
Wiekiera
Tamborek
Charańczyk
Wożniczka
Trzewiczek
?

Taką listę radnych zamieścił ktoś na Gazeta.pl forum DG. Cytuję jak leci (z błędami w nazwiskach) i nie biorę żadnej odpowiedzialności za zgodność ze stanem faktycznym!
datmar
Czyli odejście Talkowskiego takie sobie nie do końca... unsure.gif
pozdrawiam
O pani Halina się dostała do RM. Bez komentarza
gguniaa
a czy ktoś wie coś o sosnowieckich radnych ??
bo tego też nigdzie nie można znaleźć sad.gif
Tadzik
QUOTE(gguniaa @ Nov 13 2006, 03:36 PM) *
a czy ktoś wie coś o sosnowieckich radnych ??
bo tego też nigdzie nie można znaleźć sad.gif

http://sosnowiec.info.pl/modules/news/news_view.php?id=6795
vasyl81
Witam
ten ? przy KW PDG to pan Zbigniew Łukasik

Pozdrawiam
Bartosz Wasilewski
Dami7
QUOTE(vasyl81 @ Nov 13 2006, 03:46 PM) *
Witam
ten ? przy KW PDG to pan Zbigniew Łukasik

Pozdrawiam
Bartosz Wasilewski

Pogratuluj wujkowi.
vasyl81
Dzięki przekażę

Bartosz Wasilewski
Bartek
Widze ze Pan Charańczyk sie dostal, bedzie ostro biggrin.gif Chodzil po moim osiedlu od mieszkania, do mieszkania i rozmawial z ludzmi. W sumie spoko facet jest, duzo zrobil dla osiedla Manhattan. Teraz pora na cale miasto wink.gif
Hator
1 gratuluje mieszkancom ktorzy nie glosowali na Tala, ze udalo nam sie pozbyc na 4 lata definitywnie Jerzyka
2 nie gratuluje wyboru do rady miasta niektorych osob - kilka nazwisk chetnie bym wykreslil (niekompetencje)- w tym naszego Jerzyka T.
mam nadzieje ze lista do rady miejskiej troche ulegnie zmianie.
3 Jestem ciekaw kto bedzie nowym preziem - pan Podraza ma rzeczywiscie nie lada orzech do zgryzienia.
mary cha
2 tura wyborow moze sie okazac cieższa niz sie wydaje.kandydaci maja podobna ilosc procentowa glosow.wszystko rozegra sie w "kuluarach"-w zaleznosci jak przegrani przekaza swoje glosy.

pozdrawiam napisal
do tego pewnie wszyscy kandydaci z I tury oddadzą poparcie Meresowi.

4 lata temu tez wszyscy oddali glosy Talkowskiemu i jak to sie skonczylo.nie dzielmy skory na niedzwiedziu-dajmy p.Podrazie i p.Meresowi kilka dni na ogarniecie sytuacji i podjecie odpowiednich dzialan/rozmow/itp
Krawiec
QUOTE(Hator @ Nov 13 2006, 04:18 PM) *
1 gratuluje mieszkancom ktorzy nie glosowali na Tala, ze udalo nam sie pozbyc na 4 lata definitywnie Jerzyka
2 nie gratuluje wyboru do rady miasta niektorych osob - kilka nazwisk chetnie bym wykreslil (niekompetencje)- w tym naszego Jerzyka T.
mam nadzieje ze lista do rady miejskiej troche ulegnie zmianie.
3 Jestem ciekaw kto bedzie nowym preziem - pan Podraza ma rzeczywiscie nie lada orzech do zgryzienia.

Ja również gratluję Dąbrowiakom i myśle, że jaki by nie był wynik 2 tury to powinno być zdecydowanie lepiej niż przez ostatnie 4 lata.
Bartek
Krawiec, a jakie jest podejscie mieszkancow Sosnowca ze ich obecny prezydent wygral wybory? Orientujesz sie moze?
picaro
sad.gif nie bardzo jest się z czego cieszyć po tych naszych wyborach samorządowych Dąbrowie - no może jedynie z pewnej już zmiany na stołku prezydenta biggrin.gif Ale cóż jeśli chodzi o rade miasta to bardzo przepraszam nic ciekawego, a zwłaszcza nic nowego, stare wygi albo jakieś ziomki co ich nikt nie zna, bo nic wspólnego nie mają z jakim kolwiek działaniami prowadzonymi na rzecz miasta, zresztą tak działa demokracja w kraju w którym nie wielu ludzi chce uczestniczyć w życiu obywatelskim i wypełniać swoje obowiązki i prawa. Za pana Talkowskiego w radzie należą się podziękowania przede wszytskim PIS-owi, któy wprowadził zmianę ordynacji no i kilku ciekawym osobom , które startowały z list (tych które się blokował z pane T.) dla ich zapchania. Dzięki! Ale może i z tego plus osobisty wyjdzie dla byłego prezydenta, bo może wreszcie zobaczy na własne oczy jak się nie powinno prowadzić ineteresów miasta.
No a teraz znów 2 tygodnie męczącej kmpani i co z tego będzie?
hmmm się zobaczy, ale co do pana Z.Meresa to kurna chyba się chłopka nie przeprowadzi do DG i nie zostawi rodziny, pewnie ją przywiezie do Urzędu wink.gif
Bartek
Dlatego trzeba glosowac na Pana Podraze, swoj chlop ;-)
:)
ja jednak troche zaluje Pana Zaguly, bo Meres to dostal sie tylko dzieki partii. Chyba prawie kazdy inny na jego miejscu z PO przeszedlby do 2 tury. Trudno sobie wyobrazic jak moznaby gorzej niz on prowadzic kampanie i nie miec zadnego programu :/
mucha
Czy pan Zaguła nie dostał się nawet do Rady Miasta?!
Hator
prawdopodonie niedostal - ale spekulujemy nad jakas lista z forum gazeta.pl - poczekajmy na jakies bardziej oficjalne zrodla

odnosnie 2 tury - wolalbym wygranej Podrazy - panu Meresowi po obecnej kampanii widac, ze nie zabardzo zalezy na stolku prezia, a wiec tymbardziej (wg mnie) wisi mu co bedzie sie dzialo z naszym miastem. Moze to nie Talkowski ale mam lekkie obawy...
Sukces Pana Meresa to wynik tylko i wylacznie poparcia mieszkancow dla PO - szkoda, ze ludzie glosuja na partie a nie na czlowieka.
pozdr
pozdrawiam
A ja proponuje przenieść dyskusję, który kandydat na prezydenta jest lepszy do najbardziej odpowiedniego wątku - Kampania Wyborcza. W tym temacie skupmy się na wynikach do RM i frekwencji
pozdrawiam
Będzin: Radosław Baran został powtórnie wybrany na prezydenta i to bezwzględą większością głosów.
:)
z DZ
Dąbrowa Górnicza

Dąbrowska policja bada wszystkie informacje dotyczące rzekomego kupowania głosów od wyborców. - Otrzymaliśmy sygnał, że przed lokalem wyborczym w Ząbkowicach przy ulicy Chemicznej ktoś kupował głosy od wyborców. Od razu poinformowałam o tym policję - mówi Dominika Rybczyńska-Sidełko, przewodnicząca Miejskiej Komisji Wyborczej. Drugi przypadek miał mieć miejsce przed lokalem wyborczym w Młodzieżowym Ośrodku Pracy Twórczej przy ul. 3 Maja.

- Przyjęliśmy te zgłoszenia i od razu skierowaliśmy tam policjantów - mówi podinspektor Mariusz Huras, zastępca naczelnika sekcji prewencji w KMP.

Po mieście jeździły również "białe patrole", których członkowie pilnowali przestrzegania prawa wyborczego. Zorganizowały je niektóre komitety wyborcze.

- Otrzymaliśmy informację, że do lokalu wyborczego przy ul. 3 Maja przychodzi mężczyzna, który instruuje wyborców, jak mają oddać głos. Zrobiliśmy temu panu zdjęcie i przekazaliśmy je policji - mówi Marcin Bazylak, uczestnik jednego z "białych patroli". (sr)
Bartek
Dziś w aktualnosciach na TVP3 mowili o Dąbrowie i o tym ze obecny prezydent nie przeszedl do II tury to co zrobil Talkowski? Zerwal wszelkie kontakty z mediami i nie ma zamiaru wydawac komunikatu. Oto prezydent bez honoru!

W sumie wie ktos ile w Polsce lub w naszym wojewodztwie jest przypadkow ze obecny prezydent wogole nie wszedl do II tury? ;-)
Master
A jak z wyborami do Rady ??
mucha
QUOTE(Master @ Nov 14 2006, 10:29 AM) *
A jak z wyborami do Rady ??

Na www.dabrowa-gornicza.pl są już dostępne wyniki wyborów do RM wraz ze szczegółowymi protokołami komisji.
Potwierdzam zupełnie niezrozumiały dla mnie fakt, że pan Henryk Zaguła nie dostał się do RM.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.