Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gedania-MKS - wyjazd
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2
Goły
Hi-Tek spokojnie możecie być o 5:55 , pośpijcie sobie pare minut dłuzej bo do domu wrocicie za 24 h biggrin.gif jak to przy każdej tego typu okazji bywa na 12000% nie wyjedziemy o równej 6 wiec będziecie na czas
ario
Gedania Żukowo 2:0 MKS Dąbrowa Górnicza

ale baty...
bonus11
Boze jaki DRAMAT

0-3 przegrac z Gedania, Gedania pierwszy mecz wygrala w tym sezonie wlasnie z nami i do tego wygraly pewnie 3-0 do 20,15,15

PRZYJECIE dzis koncertowe...szkooodaaa gaaadac

BRAWO MKS SWIETNY WYNIK....
Prosty
od polowy 2 i 3 seta to byly takie zastoje, ze ja nie wiem, jakby zeszly z boiska i tamte ciagle puknty zdobywaly

troche lipa miec taki sklad, a tak stac w tabeli z nieciekawa i niezbyt dobra w dodatku gra. Oby na nowy rok cos sie stalo, bo zepsol gra nie zachwyca :/

MKS !
Franek8
ehh masakra
myślałem że coś źle pokazują się wyniki ...
czyżby naszego Gwiazdki zlekceważyły gedanistki??
szer
Nie miały dzisiaj dnia i tyle...
Martin
Szkoda słów... sad.gif Jak zobaczyłem wynik to mi doh (2).gif
Chyba już o świętach myślały a nie o grze w siatkę.
Beica
Czyżby jakieś rozluźnienie świąteczne w naszym zespole? sad.gif
Jak Padziu pisał mi wynik smsem, to nie wierzyłem że tak się stało.

@edit
Ciekawe jak nastroje u wyjazdowiczów. Szczepcio pewnie cały "herbaciany" ; o.
Padziu
Ja nic nie pisałem na forum bo dalej nie mieści mi się to w głowie że tak Gedania Dąbrowe 'zbiła' analizując statystyki można powiedzieć : zdecydowanie brakuje atakującej bo skuteczność w meczu na poziomie 30% to troche mało. Pozostaje powiedzieć walczcie dalej
szer
A jakie mogą być nasze nastroje? Pomyśl sobie - jedziesz przez całą Polske po zwycięstwo MKSu, a tutaj dupa.... Dobra było minęło, trzeba zapomnieć o tym meczu i przygotowywać się na centrostal. Nam zostaje tylko wracać do DG...
Prosty
CYTAT(Padziu @ sob, 20 gru 2008 - 22:56) *
Ja nic nie pisałem na forum bo dalej nie mieści mi się to w głowie że tak Gedania Dąbrowe 'zbiła' analizując statystyki można powiedzieć : zdecydowanie brakuje atakującej bo skuteczność w meczu na poziomie 30% to troche mało. Pozostaje powiedzieć walczcie dalej

z przyjeciem takim slabym, przy 9 pktach straconych z zagrywki bo nie bylo przyjecia to nie ma tez ataku, z Gwardia skutecznosc byla chyba dobra ataku. Malo bledow po naszej stronie, po ktorych stracilismy pkty.

Statystyki meczu z dzis
http://stats.lsk.net.pl/MatchStatistics.aspx?MatchID=53
loki1906
szkoda straty pkt z tak słabym zespołem ale cóz bylo mineło jak to juz ktos napisał zobaczymy co bedzie z centrostalem ohmy.gif
Coelho
Elo no ja tam uwazam wyjazd za udany xD!!
Jak juz spiewalismy na miejscu "czy wygrywasz czy nie.." musimy KOCHAC MKS nawed w tych ciezszych mometach... my pokazalismy jak ma wygladac prawdziwy doping...

DODATKOW:
1. Jedzenie bylo nie do przebicia xD - "chomik w sosie słodko-kwasnym" albo "swinka morska w pieciu smakach" no chyba ze ktos wolal "kebaba z mewy" lub "kebaba z foki"
2. Zabawa Zabawa Zabawa-bo to podstawa na wyjazdach
3. Fotka ze stroboskopami/podpaleniem zamuk-a dzis w tv mowili ze pozar w gdansku
4. Pozwiedzalismy xD (hahaha)-sympatyczna wycieczka po toruniu(z wyrywaniem lasek na hummera <zainteresowani wiedza o co chodzi>)

PZDR for all i THX za jedwabista atmosfere..
i do nastepnego razu bo "jastesmy zawsze tam gdzie one beda grac"
krzysiek
Po prostu to Gedania miała wczoraj drużynę, a nie my... Nasze dziewczyny zagrały, tak jakby każda z nich była gdzie indziej blink.gif Rozkojarzenie, brak koncentracji, totalne niezrozumienie przy kilku akcjach i wszystko wyglądało jak w jakimś koszmarze huh.gif jeśli z drugiej strony dodamy rewelacyjną grę Żukowa w tym meczu to obraz naszej KLĘSKI mamy gotowy angry2.gif

Jak tak wczoraj patrzyłem na grę dziewczyn z Żukowa, to momentami przypominał mi się nasz MKS z tamtego sezonu, gdzie obroną potrafiliśmy wygrać mecz, gdzie podbijaliśmy piłki prawie niemożliwe do podbicia... dodajcie sobie do tego jeszcze świetne ataki i macie obraz wczorajszego meczu.
Myślałem, że po laniu jakie sprawiły nam Muszyna i BKS, nie czeka nas nic gorszego ale niestety się pomyliłem. Szkoda tylko, że musieliśmy przejechać całą Polskę aby się o tym przekonać na własne oczy !
Wiadomo, raz się wygrywa, raz się przegrywa bo taki jest sport. Ma się lepsze dni (tak jak Gedania wczoraj) i gorsze ( jak zdecydowanie MKS), i na tle czysto sportowej rywalizacji można to jeszcze zrozumieć. Natomiast największy cios dostaliśmy od nich po meczu, w momencie którym zaraz po zakończeniu uciekły do szatni i żadnej nawet do głowy nie przyszło żeby jakimkolwiek gestem podziękować nam za przybycie i doping. Uwierzcie, że nie łatwo jest utrzymać dobry doping przez cały mecz patrząc na rzeczy jakie robiły wczoraj nasze dziewczyny na parkiecie, ale staraliśmy się i tak mi się coś wydaje, że to my wczoraj mieliśmy więcej wspólnego ze słowem "profesjonalizm" niż one... Ja rozumiem, że po takim występie to pewnie sam też nie miałbym ochoty spojrzeć w oczy kibicom, ale właśnie tego wymaga się od profesjonalnych zawodniczek. Szkoda, że nawet tego wczoraj nie umiały od siebie dać...

Było minęło. Całą resztę wyprawy można określić jednym słowem - ZAJ***STA !!! biggrin.gif:D:D Dzięki chłopaki za te ponad 20 godzinne tourne po Polsce biggrin.gif
Wkrótce pewnie pojawi się więcej informacji od reszty uczestników, zdjęcia itp. a ja już teraz życzę wszystkim ZDROWYCH I WESOŁYCH śWIĄT !!!
siikor
22 godziny w podróży, 1,5 h na meczu a 20,5 w samochodzie i pięknych miejscach naszej Polski smile2.gif Kibicowsko podchodząc do spotkania - doping dobry, konfetti najlepsze biggrin.gif zdziwienie naszych zawodniczek po wejściu na hale - bezcenne.. kebaby z mewy, hamburgiery z rybitwy i inne ustrojstwa w barze "raBARbar" w Żukowie pozytywnie zapisane na kartach historii.. ekipa wyjazdowa wzorowa, oby więcej takich wypadów..

Wszystkim serdecznie dziękuję i przy okazji życzę wesołych i spokojnych świąt..

Pozdrawiam smile2.gif
Goły
te słowa kierujemy do zespołu..... DĄBROWA TO MY A NIE WY !

relacja i foty wkrótce...

yash58
Relacja foto z wyjazdu (nie zawsze dobrej jakości,ale zainteresowanym musi wystarczyć)Co do wrażeń z imprezy to jestem zdegustowany nie tylko grą "zespołu", ale przedewszystkim brakiem okazania chociaż odrobiny szacunku dla ludzi, którzy tracąc czas i pieniądze, jadą przez całą Polskę, z całym sercem dopingują chcąc pomóc drużynie (a jeżeli któraś z zawodniczek to czyta niech uwierzy, oglądając wczorajszy mecz nie było to łatwe).Jestem natomiast mile podbudowany atmosferą panującą w grupie KK-tak trzymać.Życzę wszystkim zdrowych,spokojnych iwesołych Świąt.GALERIA
Hi-tek
wyjazd rewelacja, klimat, zabawa itd itp...
Jak zgodznie stwierdzilismy w samochodzie nam wyjazd udal sie duzo bardziej niz dziewczynom mewy, swinki morskie- przysmaki regionalne z pomorza. A juz napewno wracalismy w duzo lepszych humorach... Co do zachowania gwiazdek to tez analizowalismy w czasie podrozy powrotnej i doszlismy do wniosku ze kazdy z nas po takim pogromie ucieklby z hali jak najszybciej. Wszyscy jestesmy ludzmi i popelniamy bledy. Z cala pewnoscia dzieczyny cieszyly sie ze jestesmy tam z nimi, co widac bylo przed meczem. Sam mecz to kazdy kto byl w Zukowie ten wie jak wygladal...
Naszym zadaniem jest teraz pokazac ze my tych bledow staramy sie nie popelniac i bedziemy dopingowac dziewczyny od pierwszej do ostatniej pilki kazdego meczu - takze tych przegranych....
Jakby powiedzial poeta Goły "jedziemy na pelnej...... Dajemy z siebie 12000%"

WESOŁYCH I RADOSNYCH SWIAT I SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU
SAMYCH WYGRANYCH MECZOW
ZYCZE SOBIE, WAM, I GWIAZDKOM
Coelho
jechac na pełnej pi... trzeba ale dawac z siebie 12000% moglismy w zukowie nastepne mecze trzeba dawac z siebie coraz wiecej a co do dziewczyn no zwalily sprawe ale ch** z wynikami MKS jestesmy z wami!!! a do tego ze nie podziekowaly za doping...-ehh no czlowiek nie maszyna czasem sie myli... niema co strelach fochem na nie xD i tak sa najleprze xD (tak w samochodzie o tym gadalismy) a wiec temat do zamkniecia dziewczyny napewna musza poprawic gre a my dopingowac do konca czy mecz leprzy czy gorszy

dobra to kolorowej pisanki i mokrego dyngusa ogolnie wesolych swiat i sczesliwego nowego roku!!
Kamil_
Szacunek dla ekipy wyjazdowej. celb (17).gif
Goły
To że przegrały to jest nic bo wynik to drugorzędna sprawa ! co wy piszecie że miały slabszy dzien ? mialy slabszy dzien i nie podziekowaly za doping ? w Bielsku jakoś potrafily sie zachowac ...trzeba umiec przegrywac ... To nie sa Mysłowice tylko Żukowo , jadac za nimi 550km mamy prawo wymagac od nich żeby chociaz podeszly pod sektor i poklaskaly ! jak tak bedziecie im włazic bez wazeliny w tyłki to to pomysla że nic sie nie stalo a tak nie może byc !! SZANUJ KIBICA SWEGO BO MOŻESZ NIE MIEĆ ŻADNEGO !!
krzysiek
Niestety trzeba przyznać Gołemu rację. My nie jechaliśmy przez całą Polskę dla swojego "widzi-mi-się" tylko dla nich żeby wiedziały, że jesteśmy z nimi. Naszą obecność na pewno odczuły, ale chyba w ich oczach nie zasłużyliśmy dopingiem na choćby mały gest podziękowania. Przynajmniej tak to wyglądało i niestety tak się poczuliśmy... smutne, ale prawdziwe.
Powtórzę jeszcze raz po Gołym - "Przegrywać trzeba umieć", a okazanie odrobiny szacunku jeszcze nigdy nikogo nie zabiło.
Dobrze, że przynajmniej wśród własnej ekipy znaleźliśmy sporo plusów, aby ten wyjazd zaliczyć do udanych sml (21).gif dla Was wszystkich panowie biggrin.gif

Na ten moment chyba dobrze, że jest dłuższa przerwa w rozgrywkach. Wszyscy będą mieli okazję do ochłonięcia i wyciągnięcia na spokojnie wniosków wink.gif Póki co, moje zdanie się nie zmienia i uważam, że KK jednak powinien trzymać klasę i po tym miejmy nadzieję jednorazowym wyskoku "gwiazdek" nie obniżać swojego poziomu.
Goły
Gedania Żukowo - MKS Dąbrowa Górnicza (20.12.08r)

Tego dnia na najdalszym wyjeździe w tym sezonie melduje się 16 sympatyków z Dąbrowy Górniczej. Jedna osoba z braku miejsc musiała zrezygnowac z wyjazdu. Podróżujemy na dwa sposoby : 13 osób jedzie 3 furami a pozostałe 3 osoby docierają na mecz pociągiem. Podróż do Żukowa mija spokojnie , wyruszamy o 6 rano a na miejscu pojawiamy się pare minut po 14 smile2.gif Wszyscy spotykamy się na parkingu pod hala po czym gospodarze wpuszczają nas na obiekt.Zajmujemy sektor gości i oczekujemy na początek meczu robiąc sobie przy tym pare fotek . Na wyposażeniu mamy 2 flagi oraz 4 duże flagi na kij. Cały mecz mimo fatalnej gry naszych siatkarek prowadzimy niesutanny,dobry jak na taką liczbe doping.Na początek meczu rzucamy konfetti , ktore zrobiliśmy na spontanie z rozdawanych ulotek i jakiś gazet smile.gif Dodatkowo na sektorze jest z nami jedna osoba gościnnie. Jeśli chodzi o gospodarzy to na hali było ich ok 500 w dodatku same pikniki. Mecz przegrywamy w tragicznym stylu 3-0, w dodatku nikt z zespołu nie raczył podejsc pod sektor i podziekować nam za przybycie i doping. Ale cóż ,przegrywać trzeba umieć... Po meczu paru łebków w szalach Lechii napina się w naszym kierunku ale pozostawiamy to bez komentarza i nie reagujemy.Droga powrotna przebiega w bardzo dobrej atmosferze,zupełnie jakby wynik był odwrotny...robimy małe tournee po Polsce i zwiedzamy Zamek w Świeciu , gdzie robimy pamiątkowe foty z flaga i strobolami ,nastepnie zatrzymujemy się na mały spacer po rynku w Toruniu . W Dąbrowie jesteśmy o 4 rano. Podsumowując , wyjazd jak najbardziej na plus , 22 h w podróży ale liczy się zabawa i przygoda !

I runda zasadnicza dla kibiców MKS-u Dąbrowa Górnicza była udana , na wyjazdach odnotowaliśmy tylko jedno 0 - w Białymstoku ,u siebie młyn liczył m.in. 50 osób na każdym meczu i tym samym można spokojnie powiedziec że MKS Dąbrowa pod względem kibicowskim dołączył do krajowej czołówki !!

Liczby wyjazdowe :
Bydgoszcz - 6
Białystok - 0
Piła - 2
Bielsko - Biała - 60
Żukowo - 16

Wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzą kibice MKS Dąbrowa Górnicza
krzysiek
Tylko tam gdzie nie było od nas nikogo dziewczyny wygrały dry.gif Może my je po prostu rozpraszamy na wyjazdach i nie umieją się skupić na grze wink.gif W sumie jakbym był laską to też bym się nie umiał skoncentrować przy bandzie takich przystojniaków laugh.gif biggrin.gif ... ewentualnie za bardzo chcą nam sprawić przyjemność wygrywając mecz i guzik z tego wychodzi biggrin.gif Tak to czasami bywa, że "Im bardziej się starasz tym większe prawdopodobieństwo, że Ci to nie wyjdzie" - jedno z praw Merphy'ego biggrin.gif
Hi-tek
Co do liczb wjazdowych mysle ze po 2 rundzie beda wygladaly jeszcze lepiej: Mielec, Muszyna, Kalisz, Wroclaw, w miedzy czasie Lodz, Myslowice....
Mysle ze w kazdym z tych miast jestesmy w stanie pokazac sie silna ekipa....
Zapowiada sie wycieczkowy poczatek roku.....
Czekamy tylko na informacje organizacyjne:)
Ps. i lepiej zeby dziewczyny nauczyly sie szybko wygrywac na wyjazdach przy naszym dopingu... bo moze byc problem z utrzymaniem w PLK hehe
szer
Krótki filmik spod zamku w Świeciu:

Wkrótce więcej tego shitu z wyjazdu
Szczepan
Witam w tematach się pogubiłem bo są dwa,
ale Ctrl+c Ctrl+v dział

Witam!

I moja krótka relacja i...

PKP fajne aż trzy przedziały zdobyte (kurtka i telefon wróciły)
Śmiechu pełno a kierownikiem wycieczki mianowano Rafcia.
W PKP drzwi od przedziału (drugiego) zdemontowane - przypadkowo.
Zwiedzanie zacisza zwanego Gdynią (kierownik oprowadził nas nawet po centrum handlowym w poszukiwaniu br..)i do Żukowa.
Autobus "Z" - linia przyspieszona.
Jedna godzinka śmiechu w MPK i o mało co nie przegapiamy Żukowa.
No i słynny bar.
SPOTKANIE KLUBOWICZÓW.
MECZ.

I POWRÓT

MECZ - i tu cały bajer, podstawy są: prowadzący Goły, werbelek Sikor i zaplecze 14 gardeł.
Według neta w Żukowie nie widzieli takiego dopingu przyjezdnych - no a, inni NAS zXEROwali.
Sala mała, ale rewelka.
Całe Żukowo jakby nie z tego świata - bogata miejscowość.
ALE jak KK MKS,u dopingował to w Gdańsku i Gdyni słyszeli.
I na koniec nasze wielkie rozczarowanie:

0:3

I cóż i do domu.

W czasie krótkiej rozmowy z p.M.Śliwą
padły słowa:
"Przepraszamy was i przeproś Chłopaków za brak podziękowania"

I teraz coś ode mnie:

Dnia 24 grudnia pierwszą poświatę da planeta (Waldek Kawka) Potem dwie gwiazdy:
Na niebie na pół- wsch i pół-zach dwie gwiazdy Śliwa, Tkaczewska.
A gdzie reszta Gwiazdek - co w konstelację nie potrafią trafić!!! biggrin.gif

"Stary" MKS i "Nowy" MKS nie jest w stanie się ułożyć???????

MAM DOŚĆ WYJAZDÓW SKĄD PRZYWOŻĘ 0:3 W PLECY

Bydgoszcz - 6 szt
Piła - 2 szt
Bielsko - tam mnie nie było - był LICZNY KK
Żukowo - 16 szt

Tylko w Białymstoku wygrały - należy to przemyśleć - bo tam były nasze Gwiazdki SAME.
endriu
Jeszcze ja...
Big senkju dla wszystkich zamieszanych w wyjazd do Żukowa, zarówno tym co uczestniczyli w ruchu kołowym jak i szynowym. Ekipa na najwyższym poziomie:)
Wszystko już zostało napisane, ja jeszcze dodam, ze na sektorze było nas 18 szt. wraz z gośćmi z "pobliskiego Debrzna".
I napiszę po Gołemu:) Dąbrowa wystawiła młyn 18-osobowy za flagami, bębnem, konfetti(sporządzonym ręcznie(nie mechanicznie , brak nożyczek:) z czasopisma "Twój łikend" i reklam operatora PLUS.
Żukowo wystawiło dwóch wąskich w jakichś szalach i jednego dorosłego palanta z trąbką kibicówką.

Wesołych Świąt i hapi niu jar.

pozdr...
Hi-tek
to ja jeszcze tylko w formie delikatnego przypomnienia nie zapomnianego wyjazdu. "Czekamy" na fotorelacje z drogi do Gdanska i spowrotem......
Wielu paparazzi siedzialo przy drodze i blyskalo nam fleszami po oczach hehe
Goły
Skoro tak czekasz to mam nadzieje że sie bedziesz skladał na koszty tych zdjec... laugh.gif
krzysiek
Akurat tych zdjęć ja bym nie chciał zobaczyć... i wcale na te fotki nie czekam :] Mam nadzieję, że nie wyjdą biggrin.gif ... a Ty cwaniaku nie mądrkuj, bo to nie ty prowadziłeś tongue.gif
Hi-tek
hehe spokojnie spokojnie. wszystkie przeswietlone beda:P jesli wogole, to jakies slebe paparazzi byli:P
Szczepan
Witam!!
Dziewczyny mogłyby zdradzić co obstawić!!
Około 1.3 do 7.0 na Żukowo vs MKS.
A stawiając 1000 x 7 prosty rachunek.................
a tylko 100 podróż plus jadło i picie prosty rachunek, w kieszeni na czysto około 5800 (przez neta bez podatku).
Tylko niech zaczną grać lub dadzą cynk,za takie pieniądze (nie bawię się w TO - buk macherka) mogę wspierać nawet KS KLEPISKO.
Ale niech zaczną grać lub dadzą zarobić!!!!!

A co Gwiazdki zrobiły???????????????

Mam nadzieję iż 29 i 30 coś pokażą.

A 12 stycznia zagrają na MAXA i nie zapomną o wiernych i zgromadzonych na hali kibicach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Polsat Sport
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.