Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gedania-MKS - wyjazd
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2
Coelho
no chlopaki jak z tym wyjazdem do zukowa czas zaczac sie nad tym zastanawiac !! xD
Hi-tek
No wlasnie odnosnie tego wyjazdu do Zukowa. Czekam na informacje gdzie, jak i kiedy mozna sie zapisac, i zaplacic... smile2.gif
Goły
Po pierwsze Gedania- MKS , po drugie bez podpałki, wyjazd jest i info na ten temat pojawi się na początku tygodnia przez odpowiednie osoby !!
Coelho
no nie ja zakladalem temat ktos mnie przezucil no ale moze lepiej ze jest osobno dzial no to czekam na wiecei info....
endriu
Bardzo ważne

Proszę wszystkich, którzy chcą zwiedzić Żukowo o wiadomość PW, w której należy:
- przedstawić się z imienia i nazwiska
- podać ścieżkę dostępu do siebie, np. nr kom
- napisać TAK - jeżeli posiadam zestaw (prawo jazdy+samochód) i użyję go w planowanym wyjeździe

Na zgłoszenia czekam do wtorku 16.12.2008 do godz. 20:00
W środę w godz. popołudniowych wiadomo bedzie co i jak. Zostanie wtedy podjeta ostateczna decyzja co do wyjazdu i przedstawione szczegóły z nim związane. Każdy zostanie poinformowany....

pozdr...
Szczepan
Witam!!

To nie żadna deklaracja - tylko obiecnica.
Ze względów finansowych preferujemy PKP,

Na bilecie weekend'owym można pojeździć po Polsce.

Ze względu na takie wypłaty i osobiste wydatki ja i Rafcio preferujemy PKP.

60 zeta bilet na całą podróż spanie w pociągu na zmiany (bez dodatkowych kosztów za nocleg !!!!).

Wejściówki na mecz ............ Ci co byli na wyjazdach wiedzą.

Rafał lub ja zgłosimy nasze przybycie Najlepszego KK (telefonicznie i przez @)

Dwóch wali pociągiem i tyle.

Może Rafcio coś dopisze??

POZ.
Szczepan.
KK#65
Witam Wszystkich!
Jeżeli dzień meczu nie zostanie zmieniony, raczej sie nie zapowiada!

Chętnych na przyjemną podróż POLSKIMI KOLEJAMI PANISTWOWYMi

informuje o 2-óch mozliwościach dojazdu na mecz.

Pierwszy spokojny wyjazd : noc piątek/sobota dojazd rano = zwiedzanie

Drugi trochę mniej atrakcyjny : dojazd godzine 1-2 przed meczem

Wersja wyjazdu do uzgodznienia do ŚRODY do godz. 20:00

osoby zainteresowane prosimy o odpowiedz
krzysiek
Skoro Szczepan przedstawił ofertę PKP, to ja tylko w kwestii formalnej przedstawię wizję drugiej opcji - jazdy samochodem.

Trasa tam i z powrotem łącznie ok. 1100 km, średnie spalanie ok 5 litrów na trasie, cena paliwa ok. 3,50zł/l
co daje nam 192,5 zł --> koszt przy 4 osobach na samochód to ok. 48 zł.
a więc:

1) 12 zł taniej niż PKP
2) większy komfort podróży (miejsca siedzące gwarantowane, muzyczka itp biggrin.gif )
3) oszczędność czasu (dla niektórych wyjazd w piątek, a powrót w niedzielę nie wchodzi w grę)

Wiadomo, jeśli nie jedzie pełna obsada samochodu to koszty rosną. Tak jak Endriu napisał w środę będziemy wiedzieć ile osób jest chętnych i jak to będzie wyglądało.
Coelho
Witam o ile mi wiadomo z biletami weekendowymi moze byc maly prolem... Jakies dwa tygodnie temu w TVP info jakis "pan z PKP Regio" informował ze rezygnuja z biletow weekendowych sa one pzreniesione do PKP intercity a ich cena wzrasta do ok. 119zl...
PZDR
Goły
Szczepan i inni uwieżcie że samochód to najtańsza opcja jaka jest w tej chwili .... a może i bus wypali wiec nie grzejcie sie tylko czekajcie spokojnie na info... aha i chyba im wiecej osob pojedzie razem tym taniej prawda?
Szczepan
Spoko, ale padła też opcja samochodziku z noclegiem,

sorki ale "za dużo" zarabiam, aby na ten nocleg wydać.

Doliczcie fajki, żarcie, coś mokrego i robi się kwota.

Odnośnie biletów to InterCity przejmuje połączenia Kolei Regionalnych
z dniem 1 grudnia 2008 co ma poprawić jakość połączeń (osobiście w to niewierze)
Ceny mają pozostać bez zmian, a wręcz przeciwnie - potanieć.
Tak obiecuje przewoźnik.

Do tej pory były dwa rodzaje biletów weekendowych:
1) - na InterCity i te skaczą w górę kosztowały 90 lub 99 zeta
2) - na KR czyli osobówki i pośpiechy w cenie 60 zetek.

Jak się wybieracie samochodzikiem bez dodatkowych kosztów "kimonka"
poprosimy o kontakt.

5L\100km to spala tylko Rafcia "bolid" (CC) - do Piły zjadł 4.8- 4.7 lub diesel, bo w benzyniaka nie uwierzę, przy takich drogach za Łodzią.

A najlepsza opcja pada z klawiatury Gołego. BUS z kierowcą i spoko.
Tylko potrzeba kilka konkretnych i rzeczowych osób.

POZ.

P.S.
Ja muszę całą tą wycieczkę zamknąć w 100!!!

A tak na marginesie to i tak preferuję kolej.
W zeszłym roku do Gdańska dzięki fladze MKS'u mieliśmy: Rafcio, ja, straszy pan do sanatorium z Gliwic i chłopaszek wracający ze śląska z olimpiady informatycznej do Malborka cały ośmioosobowy przedział tylko dla siebie. Więc nie wiem Krzychu komu byłoby wygodniej. Flaga zrobiła swoje nawet konduktorzy nie zaglądali.
siikor
mniej "mokrego" i 50 zł ci wystarczy... nocleg odpada..
krzysiek
Szczepan, tyle razy Ci mówiłem, że palenie i picie szkodzi zdrowiu i skraca życie biggrin.gif ... i sprawia, że życie jest droższe dry.gif
Ja liczyłem spalanie przy swoim dieselku, ale nawet benzyniaki na trasie nie spalą dużo więcej... o ile nie będziemy jechać jakąś Wołgą lub Polonezem laugh.gif
Nie wiem nic o tym, że padła propozycja noclegu, ale jeśli chodzi o mnie to zdecydowanie odpada.
Najlepszym wyjściem byłby bus, ale poczekajmy jeszcze te dwa dni i będziemy wiedzieć dokładnie ilu nas jedzie i zdecydujemy jaki transport wybrać.
Pozdr...
Szczepan
Znam Was i napisze:
Pajace "mokre" to kawka, herbatka woda lub cola

Kawki Herbatki ani w PKP ani w autku nie ZDOBĘDĘ.

Kawa w termos i.......... czekam na alternatywne propozycje rolleyes.gif
krzysiek
Rzeczywiście herbatki "Kawki" w PKP i autku nie zdobędziesz biggrin.gif Musiałbyś jechać z zespołem i osobiście poprosić trenera o jego herbatkę laugh.gif
...ale jak trzeba będzie to i termos z kawą się znajdzie wink.gif... a może i z herbatą. Z tego co pamiętam z wyjazdów do Mielca i Kalisza, to pijesz chyba "Sagę" tongue.gif
Beica
Czteropaki Sagii ;D
Szczepan
Napisz i zadeklaruj twoją osobę i obecność,

I po sprawie!!

Bo jak na czasie tylko "endriu" "Rafcio" i "ja" zgłaszamy swoją chęć wyjazdu - a reszta cwaniak uje na klawiaturach celb (23).gif biggrin.gif
siikor
To chyba Szczepan nie jesteś poinformowany w ogóle kto jedzie :|
krzysiek
Jak na razie to nie masz chyba aktualnych danych wink.gif Moje CV co do wyjazdu już poszło biggrin.gif i chyba tylko Endriu wie ile jest osób na ten moment, a reszta ma jeszcze trochę czasu, więc spokojnie wink.gif
endriu
Szczep myśli, że Wikipedia (czy jakoś..) z niego, a nie wie co sie szykuje.

Tory za Łodzią w sobotę z rańca rozkrecają złomiarze! (info.TVN24)

laugh.gif biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif

pozdr...
krzysiek
Tak, tak, kryzys światowy dotknął również złomiarzy, więc ratują się czym mogą ohmy.gif
... mówią, że tonący torów się chwyta laugh.gif
Szczepan
Brawo dla endiu

i czekam na propozycje, bo w zanadrzu mam PKP.
endriu
A teraz na poważnie.

Info z ostatniej chwili od pewnego dąbrowskiego....

Meczyk w Żukowie sobota 20.12.2008 godz. 17:00 potwierdzone gdzie trzeba!

pozdr...
Szczepan
No i CH...
Piłem Krzychu SAGĘ ale definitywnie z nią skończyłem!!!!!!!!!!!!!!!!
biggrin.gif
I pomyślunek i wesołego.............????????????????
Hi-tek
Tak czytajac wszystkie propozycje wyjazdu nasowaja sie (chyba kazdemu takie same) wnioski
1. pociag wygodnie (chcesz to siedzisz, chcesz to chodzisz, itp i nie wymaga przerw na siku hehe. Wada to to ze jedzie do Gdanska skad te 30km pod hale jakos trzeba przebyc, ponadto sprawa ta tez dotyczy powrotu, jest godzina okolo 20 opuszczamy hale, i mamy 30km do gdanska na dworzec a pociag jest o godz??? nikt na nas czekac nie bedzie
2. samochod szybciej, prosto pod hale, szkoda troche kierujacego (droga tam, mecz i droga spowrotem moze meczyc:P)
3. bus jedziemy wszyscy razem, prowadzi zawodowy kierowca nas nic nie obchodzi, dojezdzamy pod sama hale i spod niej wyjezdzamy po meczu

Jednak dla mnie zreszta pewnie jak i dla wiiekszosci decydujacym jest :
a. koszt (chyba nie zaleznie od tego czy sie zarabia malo czy duzo)
b. jechac duza grupa (wydaje mi sie ze takie zamieszanie ze np polowa jedzie tak a polowa inaczej, a jeszcze jakas inna czesc grupy wynajdzie na ostatnia chwile inne rozwiazanie moze spowodowac zamieszanie)

co do pociagu to najkorzystniej chyba jechac jakos kolo 23 z sosnowca glownego on jedzie w dg jest o 23:07, a w Gdansku 9:30
bez przesiadek itd

takie moje skromne zdanie, moze sie myle
Szczepan
I powoli ciągniemy kogoś na zasrane PKP!!!! biggrin.gif

Zadałeś sobie trud,aby sprawdzić
I Szacun Dla CIEBIE

Jeden z nas do jednostki Wojsk RP dojeżdżał i zna
te połączenia, drugi w rejony Babich Dołów też uczęszczał.
szer
Jakbyście trochę poczekać nie mogli na ilość chętnych osób i dalsze decyzje w związku z wyjazdem, tylko ciągle to PKP i PKP...
Szczepan
Emil OK czekam na wypowiedzi TYCH Osób które pojadą!!!!
Hi-tek
grzecznie czekamy:) tylko pokusilem sie na taka mala analize:P wszelkich za i przeciw
wezu_91
Szczepan nie unoś się. To, że w temacie się wypowiadają 4 czy 5 osób, nie znaczy, że tyle narazie jedzie. Endriu napisał, żeby się zgłaszać na PW, więc zgłaszamy się na PW. I tak jak pisał, szczegóły będą w środę, to do środy czekam i nie widzę sensu dyskutowania teraz o tym czym pojedziemy. Rozumiem można przedstawić swoje propozycje, ale po co się upierać nad PKP, czy samochodem czy busem, jeżeli nie znamy ilości chętnych.

pzdr
endriu
Posta znów muszę trzasnąć, bo bedę w tyle smile.gif za bardzo.

Widzę, że forum żyje i tak ma być.
Wiem dlaczego dyskusja się ciagnie tak długo. Ponieważ nie wiecie co to takiego PKP. Ciągle ten nierozszyfrowany skrót się przewija.

PKP to Polskie Koleje Państwowe, drodzy moi:)

Środa, to środa. Howgh!!!

pozdr...

P.s
Mamy już trzy samochody obsadzone, a pociągu żadnego, o wagonie nie wspomneę:)
Szczepan

Mamy nadzieję iż nie będzie ostro na śmiesznej "sali 500"
jak było w Bydgoszczy.

BO:
Jak 3 punktów nie przywieźmy to Gwiazdki muszą "partycypować" w kosztach.
krzysiek
Partycypować - trudne słowo biggrin.gif ... no ale "party" to się rozumie snf (30).gif anv (2).gif celb (7).gif celb (8).gif fnd (7).gif happy (25).gif celb (23).gif
Hi-tek
no i co tam z tym wyjazdem??
endriu
CYTAT(Hi-tek @ śro, 17 gru 2008 - 21:34) *
no i co tam z tym wyjazdem??

Wyjazd jak wyjazd, dlaczego nie odbiera komy jak dzwonię??

pozdr...
Hi-tek
odbiera odbiera:P zapracowany byl:P:P
endriu
Na ten czas jest następująco.

W sobotę spod hali "Centrum" ruszamy o godz. 6:30. Mile widziane przybycie przewoźników jak i uczestników 10 min. wcześniej.

Tabor + miejscówki(do uzgodnienia na miejscu)
Fura nr 1 - endriu, Zibar, mydlik, yash58
Fura nr 2 - krzysiek, szer, Hi-tek, Coelho
Fura nr 3 - Goły, siikor, Piotrekdg, Bocian, równy

Wezu_91 na razie jest nie przyporządkowany do żadnej fury(zgłosił się ostatni)
Trawją prace nad podstawieniem dodatkowego przewoźnika.
Jeżeli takowy się znajdzie, info zapodam niezwłocznie.

pozdr...
jak co to na PW:)
Goły
Jeszcze andrzejku numery telefonów i numery nadwozia pojazdów żeby nitk sie nie zgubił potem podczas podrózy smile2.gif
endriu
Nie bój Goły, każdy uczestnik będzie miał czipa laugh.gif wszczepionego, co Ty myślisz, po co to przybycie 10 min wcześniej.

Należy zawitać przed wyjazdem do pomieszczenia-burdelu, gdzie są flagi i przygotować, posprzątać, tak aby wszystko było tip-top. Ja jeszcze zadzwonię do Bartka, kosz ma Tychy w tym czasie...
Należy odnaleźć trzecią pałkę!!!

pozdr...
krzysiek
Co ze Szczepanem i Rafałem ? Nie widzę ich na liście. Nie wysłali swoich zgłoszeń czy rzeczywiście sami chcą jechać pociągiem ?? Jak na razie 13 osób jest rozpisanych na fury. Jeśli dodać Wezu_90 , Szczepana i Rafała to jest już nas 16. Może opłacało by się jakiegoś busa na 16 osób poszukać i wynająć ?
Piotrekdg
"Z okazji Świąt Burmistrz Gminy Żukowo Albin Bychowski oraz Prezes Gedanii Zdzisław Stankiewicz serdecznie zapraszają wszystkich miłośników sportu do żukowskiej hali - wstęp wolny

. Nad porządkiem czuwać będzie ochrona. Na teren parkingu przy hali sportowej ze względów bezpieczeństwa i porządku wpuszczane będą pojazdy: służb porządkowych oraz technicznych, mediów, zawodniczek, pojazdy VIP-ów

Pozostałe pojazdy prosimy parkować na parkingu przy stacji kolejowej Żukowo Wschodnie."

Może ktos zadzwoni i uprzedzi o naszym przyjeździe?!aby nie było jaj, że zabraknie miejsc na hali dla nas:P
Bocian
Trzecią pałkę ma prawdopodobnie Szczepan (bez podtekstów wink.gif ), po meczu z Gwardią pałka uległa zniszczeniu i poprosiłem Szczepana żeby postarał się ją naprawić bo dobrze mu poszło z poskręcaniem pierwszej...
endriu
CYTAT(Piotrekdg @ czw, 18 gru 2008 - 12:40) *
"Z okazji Świąt Burmistrz Gminy Żukowo Albin Bychowski oraz Prezes Gedanii Zdzisław Stankiewicz serdecznie zapraszają wszystkich miłośników sportu do żukowskiej hali - wstęp wolny

. Nad porządkiem czuwać będzie ochrona. Na teren parkingu przy hali sportowej ze względów bezpieczeństwa i porządku wpuszczane będą pojazdy: służb porządkowych oraz technicznych, mediów, zawodniczek, pojazdy VIP-ów

Pozostałe pojazdy prosimy parkować na parkingu przy stacji kolejowej Żukowo Wschodnie."
Może ktos zadzwoni i uprzedzi o naszym przyjeździe?!aby nie było jaj, że zabraknie miejsc na hali dla nas:P

Nie ktoś....

Gospodarz juz wie!!!

pozdr...
Goły
Szczepan napisz mi prosze na PW szczegóły waszej podrózy PKP bo z racji tego że jest brak miejsc w furach jeden gośc chce jechać z Wami pociagiem !! jemu jest obojetne jak tam dotrze byleby nie jechał sam... z góry dzieki
wezu_91
Mnie tam jest obojętne z kim pojade, byle szczęśliwie dojechać i wrócić ;P
Mam rozumieć że koszt pozostaje taki jak liczyliście tzn. 48 zł ?
Szczepan
Witam!!!

Rafcio i ja walimy PKP bilety imienne zakupione.

Kwota 65 zeta.

Jedna osoba okazała się chętna na PKP - telefonicznie wszystko dogadane.
W Żukowie 13 z autka plus 3 z PKP (SZTUKI Z MKS;U).

Gratki i wielki doping.

Pałkę naprawię z rańca zostawiam na hali (aby dogadać się z KK kosz), a sam zabieram xero klubowe MKS'u - tą wyblakłą flagę z logo (na przedział jest potrzebna).

Do kijów biorę też 4 aluminiowe przedłużki (wyjazdowicze wiedzą o czym mówię - do flag).

POZ.
I miłej i spokojnej podroży!!!!!!
PKPowcy biorą tylko jedną flagę!!!!!!!!
Pozostałe pierdoły i sprzęty zabierają samochodowiecze!!!!!!!!!!!!

Co By Było Tak Fajnie Jak Rok Temu W Gdańsku Wrzeszczu!!!!!!!
endriu
Ważne!!!

Biorąc pod uwagę prognozy pogody i widok przez okno, wyjazd do Żukowa przesuwamy 30 min wcześniej.

Wyjeżdżamy spod hali w sobotę o godz. 6:00

pozdr...
Hi-tek
caly tydzien cieplo a na weekend snieg, deszcz i cholera wie co jeszcze
najgorsze jest to ze ja z coelho mozemy byc pod hala o 5:15 albo 5:55
ten drugi lekko za pozno a pierwszy za wczesnie smile2.gif
moze 5:30 wyjazd:P:P:P hehehe
Zibar
Przyjedzcie wczesniej i pomożecie przygotować rzeczy na wyjazd i ogrzejecie się w hali.
Szczepan
Cze

Pałka na hali jest i w przyszłości proszę nie obklejać taśmą izolacyjną drewna.

A za XERO dzięki;
muszę flagę MKS'u wyprać, poszyć i po doszywać troczki, bo ktoś je pourywał i dziury porobił!!!!!!!!!

Flaga xero mogła się nie podobać bo wyblakła i z MMKS a nie MKS.
Robiła za szmatę więc ją w celach wyjazdowych przerobię;
MMKS zostanie całkowicie usunięty "szmatę" w koło na overlock'u przejadę i troczki doszyję, na pewno będzie w Żukowie z Gwiazdkami i nami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.