Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze: MKS DG-MKS Muszynianka Fakro Muszyna
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2
Coelho
Co do glosnikow:d hehehe no troszke pomoglo ich odlaczenie biggrin.gif i nasowa mi sie tylko jedna rzecz:D
"jak sie bawic to sie bawic drzwi ro***bac nowe wstawic:D"
Co do sendziego-kolejny raz PZPS pokazal co potrafi xD hehehe
Do zabawy 0 zastrzezen!!! kto sie chial bawic ten sie bawil-ja np bawilem sie super xD-reszta? PIKNIK ON TOUR xD ogolnie wyjazd moim zdaniem udany! no i za rok wracamy po zwyciestwo do muszyny!!!
PZDR DLA WSZYSTKICH I DLA KAZDEGO Z OSOBNA!!!

PODSUMOWANIE:
ZABAWA ZABAWA I JESZCZE RAZ ZABAWA!!!-I TAK TRZYMAC!!!
ANTY PIKNIK I PZPS-niech razem skocza do biedronki an popcorn! xD

Padziu
CYTAT
PlusLiga Kobiet: Trzy punkty Muszynianki
31.01.2009, 18:30:25
(aktualizacja: dzisiaj, 16:40:58)

Siatkarki Muszynianki Fakro odbiły sobie porażkę z ubiegłego tygodnia i w sobotę bez większych problemów pokonały na własnym parkiecie MKS Dąbrowa Górnicza.

Spotkanie mistrza Polski z MKS Dąbrowa Górnicza, zespołem słynącym z wielkiej ambicji, zapowiadało się niezwykle ciekawie. Ubiegłoroczna wizyta dąbrowianek zapadła długo w pamięci kibiców z uzdrowiska. Wówczas to "mineralne" pokonały rywalki, ale walka trwała przez pięć setów. W sobotę odbyło się już bez emocji. Gospodynie mogą mówić... o dobrym sparingu przed kolejnymi spotkaniami.

Trener Bogdan Serwiński miał okazję sprawdzenia wszystkich zawodniczek, jedynie z wyjątkiem kontuzjowanej Mileny Rosner. W pierwszym secie zacięta walka trwała jedynie do 10 punktu. Później przewaga gospodyń była wyraźna - wygrywały one m.in. 15:10, 20:14. Drugi set z początku zapowiadał większe emocje. Zespół z Dąbrowy Górniczej rozpoczął pojedynek od prowadzenia 5:2. Kiedy jednak miejscowe przyspieszyły grę, wszystko wróciło do normy. I notowano wynik 15:12. Przy stanie 18:12 dla muszynianek, pozwoliły one sobie na trochę luzu, co sprawiło, że rywalki zmniejszyły dystans tylko na jedno oczko 20:19.

To był chwilowy przestój, bowiem po kilku kolejnych piłkach i druga partia zakończyła się zwycięstwem drużyny trenera Bogdana Serwińskiego. I wreszcie trzeci set. Od początku układał się po myśli mistrzyń kraju. Prowadziły one m.in. 5:2, 10:5, 15:10, 20:17, aby zakończyć spotkanie wygraną do 19. Teraz przed Muszynianką meczowy maraton. Już w czwartek drużyna zagra z Calisią (spotkanie zaległe, ze stycznia), a w najbliższą sobotę mistrzynie Polski podejmować będą Gedanię.

Muszynianka Muszyna - MKS Dąbrowa Górnicza 3:0

(25:17, 25:23, 25:19)

Składy zespołów:

Muszynianka: Bełcik, Jagieło, Pycia, Frątczak, Mirek, Plchotova, Zenik (libero) oraz Kaczor, Pykosz, Targosz i Śrutowska

Dąbrowa Górnicza: Wysocka, Sadowska, Szczurek, Sieczka, Lis, Śliwa, Tkaczewska (libero) oraz Wilczyńska, Strządała, Cieśla i Liniarska

za www.siatka.org
rybka
dzięki za wszystkie ciepłe słowa, na pewno złapię się niedługo na jakiś haczyk do Dąbrowy. Wolę waszą cudną halę, niż te inne. Wiec do zobaczenia, usiądę w J, a może w I? Lepiej w I, lepsze widoki...prawie vis-a-vis smile.gif
Lui
Zapraszamy do dopingu w naszym sektorze rybeczko.. biggrin.gif
endriu
CYTAT(Lui @ pon, 02 lut 2009 - 22:28) *
Zapraszamy do dopingu w naszym sektorze.. wink.gif

To może być trudne,chociaż:)

pozdr...
GRZEe

celb (14).gif
Zibar
eeee rybka nie rób chłopcom zawodu, jak już przyjeżdzasz na mecze do DG kilkaset km-ów, to stań z nimi "w młynie" bo w tym sezonie kobiet jest w nim jak na lekarstwo, a Ty możesz dać dobry coby białogłowy nie wstydziły sie dopingować jak by nie patrzeć żeńskiej siatki smile.gif albo po meczu podejdź choć na chwilę
Szczepan
[uprzedzam żart]

GŁODNEMU CHLEB NA MYŚLI!!!!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif !!!!!!!!!
Lui
Ależ dlaczego ? tongue.gif
Zibar
a Wy nie chcecie poznać osoby, która robi kilkaset km-ów, żeby zobaczyć mecze MKS-u na żywo!!!?
Do tej pory znam tylko ludzi z DG, którzy robią kliometry za drużyną, a tu mamy zupełnie coś nowego, dlatego nie odpuszczę i chętnie spotkam się z nią, aby jej pogratulować osobiście. cha (2).gif i przeciwstawić całej, rzeszy ludzi z DG, którzy się na mecze wybierają i wybrać od dwóch lat nie mogą laugh.gif bo to trzeba dojść do hali, kupić bilet, a to pogoda nieładna, albo załadna itp., itd.wink.gif Wiem, że nie wszyscy są i będą kibicami, ale duża część moich znajomych sceptycznie do tego podchodząca, jak już się przełamała i przyszła, doświadczyła emocji związanych z meczem na żywo, to regularnie zaczęli chodzić i dlatego hala "Centrum" ma jedną z najlepszych frekwencji w lidze smile.gif
Hi-tek
CYTAT(Zibar @ wto, 03 lut 2009 - 08:02) *
Do tej pory znam tylko ludzi z DG, którzy robią kliometry za drużyną, a tu mamy zupełnie coś nowego,

No nie skromnie przypomne o licznej grupie z Sosnowca hahahaha
Zibar
ależ oczywiście, mój błąd... powinno być z okolic DG, bo fanów MKS ma coraz więcej w ościennych miastach, za co pełny szacunek i brawa, mam nadzieję, że to wszystko będzie się rozwijać dalej mimo, że kilku radnych z miasta to bardzo boli.
Martin
CYTAT
Spotkanie mistrza Polski z MKS Dąbrowa Górnicza, zespołem słynącym z wielkiej ambicji, zapowiadało się niezwykle ciekawie. Ubiegłoroczna wizyta dąbrowianek zapadła długo w pamięci kibiców z uzdrowiska. Wówczas to "mineralne" pokonały rywalki, ale walka trwała przez pięć setów.

Łukasz Skorupa / Magdalena Rzepka
siatka.org

Ciekawe jakie spotkanie autorzy mieli na mysli, bo przecieć Dąbrowa w poprzednim sezonie zasadniczym również przegrała 3:0. Chyba ich wyobraźnia poniosła smile2.gif
endriu
Martin ja pamiętam ten mecz, to było w 1410 laugh.gif
I faktycznie wygraliśmy, ale czy 3:2 to głowy sobie nie daję uciąć laugh.gif

pozdr...
krzysiek
Tak, tak ...1410... pamiętam to jak dziś laugh.gif
Z tego co pamiętam to my przy stanie 3:0 wyjechaliśmy z Muszyny, a dziewczyny zostały i rozegrały jeszcze dwa zwycięskie sety biggrin.gif W siatka.org się liczyły dry.gif ... ale w lidze pewnie były problemy z ich zatwierdzeniem sleep.gif
Szacuneczek dla red. siatka.org laugh.gif ... ale co tam, wybaczmy im. W końcu pomylili się na naszą korzyść biggrin.gif
Szczepan
To wydarzenie z 1410 pamiętam jak dziś!!!!!!!!
I nikt mi nie wmówi, ani Krzychu, ani nikt inny RZUTY KARNE były, przypomnijcie to sobie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lui
Szczepan !! co Ty wogóle gadasz ?
Było tak jak krzysiek napisał, pamiętam to jak dzis !
Mecze Ci się pomyliły tongue.gif
Rzuty karne to były jak podejmowaliśmy Bielsko, o ile się nie myle był to rok 1408..
Cała Reczpospolita Polska zyła tym meczem, w internecie pisano tylko o tym wydarzeniu.
W telefonie mam jeszcze fotki z tego meczu więć jakby ktoś chciał to moge wrzucić.. laugh.gif
Vamos
Witam kibiców MKS!

Pierwszy raz byłem na wyjazdowym meczu siatkówki. Obiecuję, że nie ostatni smile2.gif Jeżdżę na hokejowe i piłkarskie mecze Zagłębia Sosnowiec. Chodzę na większość meczy MKS-u u siebie(zawsze kiedy mogę).

Ogólnie wyjazd sympatyczny biggrin.gif

Zagórze z MKS! smile2.gif
Szczepan
"Lui" pomyłka z twojej strony:
Krysia broni na aucie, krążek uderza w boję i sędzia dyktuje KARNE to było w 1410.
Pamiętam to dobrze bo brudzia z Władziem wypiłem. I Jagieło dał mi się soją furą przejechać, czterokonną, z karetą.
A z Witkiet wielkim Księciem Litewskim i Zawiszą Czarnym tak my pochlali że..............

TO JEST PEWNIK.

POZ.
Hi-tek
Panowie koniec tych opowiadan najwazniejsze jest to ze mecz skonczyl sie wynikie 3:0 a 4 set byl zajebisty
Szczepan
Hi-tech
ucz się historii klubu.
Padziu
CYTAT(Hi-tek @ wto, 03 lut 2009 - 21:02) *
Panowie koniec tych opowiadan najwazniejsze jest to ze mecz skonczyl sie wynikie 3:0 a 4 set byl zajebisty

Ale ten 4 set to w 1410 czy 600 lat później biggrin.gif
@Szczepan to pewnie żeś w tej Muszynie był tydzień przed i tydzień po meczu że tak ze wszystkimi piłeś wszystkich furami jeździłeś. Patrzcie jakiego pana mamy w KK biggrin.gif
Lui
CYTAT(Szczepan @ wto, 03 lut 2009 - 21:14) *
Hi-tech
ucz się historii klubu.

Co prawda to prawda.
A jeśli chodzi o ten mecz Szczepan to ja się z Tobą nie zgodze !!
W meczu z Muszyną nie było żadnych rzutów karnych !
W 100% zgadzam się z krzyśkiem, który dokładnie opisał ten mecz.
Przy stanie 3:0 wyjechalismy z Muszyny, a dziewczyny przy naszej nieobecności dopisały 2 sety na swoją korzyść !

CYTAT
Szczepan
Pamiętam to dobrze bo brudzia z Władziem wypiłem

Jeśli mnie pamięć niemyli to wtedy piłeś czteropak Tatry, ktorą kupił Ci Krzywousty !
Więc ja jastem przekonany, że coś Ci się poprzewracało w głowie z tymi karnymi w meczu z Muszyną.
Karne owszem były, ale tak jak napisałem w meczu z Bielskiem !!
laugh.gif

PS.Dodam jeszcze to, że jak byliśmy z Muszynie to dostaliśmy od klubu Muszynianka Fakro wodę Cisowianka-gazowana za którą osoba o nicku Zibar dostała dyskwalifikacje w zawodach pt. 'Dąbrowski typ' laugh.gif
Szczepan
Ja wymiękam.
Żarty na bok, siatka.org dała du.. i to wielkiej i można zadać pytanie "czy jest to wiarygodny serwis?".Przemyślenia dla WAS. [Wyjątek potwierdza regułę]. Nie zapominajmy iż każdy ma prawo do błędu!!.

POZ.
Lui
Ale tak jak krzysiek napisał, siatka się pomyliła się na naszą korzyść. wink.gif
Chyba, że masz coś innego na myśli ? biggrin.gif
Prosty
dawac wodki, dawac piwa nowy spam topic sie zaczyna biggrin.gif niech to ktos zamknie bo pelno tu SPAMU ;D

Hi-tek>pojechales z tym okresleniem 4 seta ladnie hahahaha

kaszdemu sie morze cos pomylic, nie ? wink.gif
Szczepan
Lui i ja pośladki i znowu ktoś się obudził i ma zaparcie!!
endriu
A mnie się wydaje, że dyskusja bomba i jak tak czytam, to mi się przypomniało, te karne to chyba były, jakiś Artur z Borubar walczył wtedy pod Muszyną, szkocki to bramkarz urodzony w Piotrkowie Trybunalskim kilka piłek podbił.

Lepiej poczytać trochę spamu niż o likwidacji MKS-u ...

To byłem ja moderator sport:)
Padziu
A to zaparcie to zaraźliwe bo jeśli dobrze pamiętam ostatnio miał endriu teraz kolejni mają bo ja nie chce znosić tak potwornego bólu huh.gif

A tak odnosząc się do p. Artura Borubara to ja się zastanawiam czy on też dobrze atakuje bo taki przyjmujący by się przydał nie tylko DG ale też Reprezentacji która jak wiadomo jest najważniejsza biggrin.gif A tak swoją drogą to ten pamiętny sezon 1409/1410 powinien przejść do historii światowego wolejbalu - karne, kosze, gole to w dziesiejszych czasach rzadkość w wolejbalu
Szczepan
A ja mam to w pięknych moich czterech literkach!!!!!!!!!!!!Bo My wszyscy odbijamy od tematu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Posty jajcarskie, ale nie związane z tematem przewodnim.(-) dla Moda. Bo bawi się z nami (to +), ale nie pilnuje porządku (-).
CYTAT(endriu @ wto, 03 lut 2009 - 23:22) *
Lepiej poczytać trochę spamu niż o likwidacji MKS-u ...To byłem ja moderator sport:)
o tych 3 harpaganach już WA-WA wie a p.J. dam popalić!!!
sarsolot
Padziu, 4 set w wykonania Dąbrowianek mógł dać nadzieje (100 % bez napinki biggrin.gif)
Zibar
CYTAT
Widowisko w Pile i niespodzianka w Białymstoku - podsumowanie XIV kolejki PlusLigi Kobiet
autor: Aleksander Wójcik, 2009-02-03, 20:58, źródło: inf. własna

Czternasta kolejka PlusLigi Kobiet była bardzo ciekawa, ze względu na to, że każdy mecz miał swój ciężar gatunkowy. Na plan pierwszy wybiło się pięciosetowe starcie lidera tabeli z wiceliderkami w Pile. O niespodziankę dużego kalibru postarały się siatkarki ambitnie grającej Gedanii, które są coraz bliżej zakwalifikowania się do fazy play-off. Po porażkach, coraz trudniejsza staje się sytuacja zarówno Calisii jak i Stali Mielec. Dzięki prestiżowej wygranej, bielski Aluprof jest nie tylko nadal niepokonany w tym sezonie, ale już praktycznie pewny pierwszego miejsca w tabeli.MKS Muszynianka Fakro Muszyna - MKS Dąbrowa Górnicza 3:0 (25:17, 25:23, 25:19).

Niektórzy kibice mieli nadzieję, że mecz będzie zacięty, emocjonujący i na wysokim poziomie, tymczasem pewne zwycięstwo odniósł zespół trenera Bogdana Serwińskiego. Przewaga Muszynianki była widoczna w każdym z setów i tylko chwile dekoncentracji powodowały, że dąbrowianki niwelowały przewagę punktową bądź obejmowały prowadzenie, jak zdarzyło się to na początku drugiego seta. Magdalena Śliwa i koleżanki miały ogromne problemy ze sforsowaniem wysokiego i dobrze ustawionego bloku miejscowych. Podopieczne Waldemara Kawki od czasu do czasu prezentowały co prawda efektowne zagrania, ale to za mało, aby powalczyć i wygrać choćby seta, z wciąż aktualnym mistrzem kraju. Trenera Serwińskiego ucieszyło łatwe zwycięstwo, odniesione małym nakładem sił.

MVP: Aleksandra Jagieło.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.