Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze: MKS-Gedania Żukowo
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2
Zibar
PlusLiga Kobiet

Już w najbliższą sobotę pierwszy mecz rozegrają siatkarki w PlusLidze Kobiet, bo tak brzmi nowa nazwa rozgrywek ekstraklasy. Rywalkami naszego zespołu będą zawodniczki Gedanii, które na potrzeby ligi zmieniły miejsce rozgrywania spotkań i w teraz będą występować pod nazwą Gedania Żukowo.

W ubiegłym sezonie zespoły te spotykały się ze sobą wielokrotnie. Podczas przygotowań ligowych w ramach Pucharu Polski dąbrowianki przegrały dwukrotnie w Bydgoszczy i Białymstoku, ale to właśnie w meczu z gdańskim zespołem w dąbrowskiej hali "Centrum" zdobyły pierwsze ligowe punkty i rozpoczęły marsz w górę tabeli. Następnie rywalizacja przeniosła się do Gdańska gdzie MKS uległ ponownie w meczu rundy rewanżowej i pierwszym spotkaniu III rundy play-off. Gdy wydawało się, że dąbrowianki po osiągnięciu wyznaczonego na pierwszy sezon celu, czyli utrzymania się w lidze, bez konieczności gry w barażach - nie podejmą walki, mogliśmy obserwować metamorfozę naszej drużyny, która wygrała dwukrotnie i dzięki temu zajęła niespodziewanie dla większości obserwatorów piąte miejsce i tym samym wyrównały stan rywalizacji z Gedanią.

W tym roku MKS Dąbrowa Górnicza startuje do drugiego sezonu w ekstraklasie siatkarskiej w mocno zmienionym składzie. Jak informowaliśmy wcześniej do trzonu drużyny, który tak dobrze spisywał się w ubiegłorocznych rozgrywkach dołączyły nowe - doświadczone zawodniczki, które znacznie wzmocniły zespół. Po przeciwnej stronie siatki również zaszły duże zmiany kadrowe, a Gedania jest aktualnie najmłodszą drużyną PlusLigi ze średnią wieku niewiele ponad 19 lat.

Biorąc pod uwagę te informacje oraz wyniki spotkań z ostatnich tygodni, w których ekipa z Zagłębia wygrywał nie tylko z Gedanią ale i znacznie wyżej notowanymi zespołami, to faworytem tego pojedynku jest zespół prowadzony przez Waldemara Kawkę. Jednak sport w trakcie rozgrywek ligowych, zwłaszcza w wykonaniu pań jest nieprzewidywalny, a młoda ale waleczna drużyna z Pomorza nie odda łatwo punktów.

Czy MKS zdobędzie punkty w pierwszym ligowym meczu?
Jeśli chce zrealizowac założenia na ten sezon to w takich spotkaniach musi pewnie zdobywać komplet punktów. Czy tak się stanie - kibice będą mogli obserwować już w nadchodząca sobotę.

Hala "Centrum"
18 październik godz. 17.00

MKS Dąbrowa Górnicza - Gedania Żukowo (Gdańsk)

ZAPRASZAMY !!!

Bilet normalny - 10 zł
Bilet ulgowy - 5 zł (za okazaniem ważnej legitymacji szkolnej lub emeryta, rencisty)

Karnet - 90 zł
Karnet dla emerytów i rencistów - 60 zł

Karnety obowiązują na 10 spotkań rundy zasadniczej i mecze rundy play-off.

(Z)-inf. własna.
Beica
Czekamy z niecierpliwością ! rolleyes.gif
ario
Chcemy lidera, w Dąbrowie chcemy lidera smile2.gif heheh
Zapowiada się niezły mecz.
mydlik
Do meczu pozostało 100 GODZIN.
Padziu
mam nadzieje że wygramy do zera i dziewczyn nie zapeszy presja
Master
a dlaczego Żukowo , a nie Gdansk ??
szer
W Gdańsku nie chcieli drużyny, więc Gedania będzie rozgrywać swoje mecze w Żukowie. Stąd taka nazwa
deepablo
Będzie grubo, nie ma innej opcji ;D
Już tylko 4 dni !!! xD
Szczepan
Cze!!
Żukowo dlatego bo ma obiekt. W Gdańsku Wrzeszczu "hala" nie jest nawet salą gimnastyczną. Ciemna, trybuny 2*po szerokości plus 1*po długości, ławeczki drewniane po 3 - 4 rzędy, brak WSZYSTKIEGO. O parkingu przed "halą" można pomarzyć, na ośrodku "sportowym" za ogrodzeniem niewielki parking, dwa budynki i stadion w gorszym stanie niż "Damelowski". W koło ośrodka bloki - i zaparkuj gdzieś?! Obiekt był tymczasowo dopuszczony do rozgrywek ekstraklasy - nie spełniał żadnych wymogów, w dąbrowskich szkołach są ładniejsze i lepiej przygotowane sale.
Żukowo ma halę, a blisko Gdańska. I prośba do Was nie mylcie GEDANIA Gdańsk z Żukowo.
Sobotni mecz wieżę że Gwiazdki wygrają do zera, na "lepszego" przeciwnika nie mogły trafić. Młody, nie zgrany zespół. Hala Centrum też robi wrażenie ... no i ta publiczność. A nasze ograne w LSK (PLK) i te zmiany!!!

Po edycji;
To iż Gdańsk nie chciał siatkarek g..... prawda. Brak obiektów, kasą, władza itp. Cały obiekt we Wrzeszczu (dzielnica Gdańska) ma zostać przebudowany. Mają tam wrócić siatkarki i koszykarze.
Rysiu_dg
W Gdańsku nowo budowana hala jest na ukończeniu , otwarcie z tego co pamiętam w przyszłym roku.
szer
CYTAT(Szczepan @ wto, 14 paź 2008 - 18:39) *
Brak obiektów, kasą, władza itp

Tymi słowami potwierdziłeś co napisałem... Głównie kasa i władza, a sport już w mniejszej mierze...
No i nie można mówić, że Gedania to łatwy zespół... Trzeba podejść do tego meczu jak do każdego innego.

CYTAT
I prośba do Was nie mylcie GEDANIA Gdańsk z Żukowo.

Co tutaj jest do mylenia? Zespół został zgłoszony do rozgrywek pod nazwą Gedania Żukowo. Zaprzeczysz?
Więc pisząc Gedania Żukowo jest poprawnie. Fakt, że powinniśmy wiedzieć iż tylko ze względu na miejsce rozgrywania meczy taką nazwe przyjęto, a sam zespół to dalej stara Gedania Gdańsk.
Prosty
Szczepan nie bulwersuj sie tak

ciekawe jaka pierwsza szostka wyjdzie smile2.gif
Padziu
może jakieś typowanko??
ja stawiam

Sadowska |Lis|Staniucha-Szczurek
Sieczka |Wysocka|Śliwa
Tkaczewska(l)
Prosty
Sadowska |Lis|Staniucha-Szczurek
Strządała |Wysocka|Śliwa

Krysia l

typ 3:0
rolnik
Lis |Sadowska|Staniucha
Sieczka |Wysocka|Śliwa
no i Krysia pewnie biggrin.gif

no i 3:0 by sie przydało wink.gif
deepablo
Mój typ: Lis, Wysocka, Sieczka, Staniucha-Szczurek, Sadowska, Śliwa oraz Tkaczewska (l)

3 punkty muszą być, czyli stawiam na wynik 3:1
Kamil_
Ja tylko marzę o 3 pkt. Więc czy będzie 3-0, czy 3-1 dla mnie to nie ważne smile2.gif

Tniecie już Panowie konfetti? biggrin.gif Bo trzeba będzie sypać po meczu biggrin.gif
deepablo
Pewnie ze tniemy, nie ma innej opcji ;]

Kamil_ lepiej gardło przyszykuj tongue.gif
Padziu
wszyscy gardła szykować i ma być 100 razy lepiej niż na koszu!
Lui
Padziu spokojnie, będzie bo na koszu kibicowła praktycznie nasza ósemka wink.gif

Teraz oszczędzać gardła na sobote, a o 17:00 JAZDA !! biggrin.gif
Prosty
cos tam nacialem, ale malo tongue.gif jak bede sie nudzil to podetne wiecej, najwyzej polacze z Pawlem na pol

Padziu, jakbys bil w beben na koszu to by byl mega wypas ;d
Beica
Konfetti? Niee, tylko nie te odciski po nożyczkach tongue.gif !
endriu
Szczepan
szer moje stwierdzenie o pomyłkach odnośnie Gdańsk - Żukowo nie dotyczyło Ciebie, czytaj uważniej.
Prosiłem Was czyli forumowiczów, a kilka osób w kilku tematach popełnia ten błąd. Nawet na stronach internetowych występuje to "przejęzyczenie - przyzwyczajenie". Przykładów daleko nie trzeba szukać: http://www.mks.dabrowa.pl/ najbliższy mecz.
Pytanie do Was czy chcielibyście mieć MKS Zagórze? Blisko więc co za różnica?
Sprawa wydaje mi za zakończoną więc proszę nie drążyć dalej tego tematu, jakby co pogadamy po 18.
Padziu
CYTAT(Prosty @ wto, 14 paź 2008 - 22:17) *
Padziu, jakbys bil w beben na koszu to by byl mega wypas ;d

czy to ma być jakaś aluzja żebym to robił??

PS> niewiele ponad 80 godzin:D
Szczepan
Delikatna uwaga;
To forum siatkarskie, a nie koszykarskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po edycji:
WIELKIE BRAWA dla ADMINA od razu Gdańsk zmienił na Żukowo, więc wcześniejszy link nie ważny!
BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Goły
Klub Kibica informuje, że przed meczem z Gedanią Żukowo przeprowadzona będzie zbiórka pieniędzy na oprawy meczów w nadchodzącym sezonie. Bardzo prosimy o zabranie ze sobą dodatkowej złotówki, gdyż każdy zastrzyk finansowy pomoże nam zrealizować nasze pomysły , które sprawią iż mecze na naszej hali będą barwne i kolorowe. Jednocześnie informujemy, że osoby które chcą aktywnie uczestniczyć w dopingu proszone są o zajęcia miejsca w sektorze klubu kibica, który w nadchodzącym sezonie będzie znajdował się na wysuwanej trybunie.

Klub Kibica MKS Dąbrowa Górnicza.
Kamil_
Przychodzimy jutro jakoś wcześniej? I drugie pytanie. Goły planujemy jutro "użyć" naszej dużej sektorówki? Bo ludzi będzie raczej sporo, więc będzie komu zasłaniać biggrin.gif
Szczepan
Cze!
To iż należy postarać się być wcześniej wydaje mi się oczywiste.
Graty z kartonów należy wyjąć i przygotować (a przydałoby się też je ponownie przeliczyć - na każdym kartonie Zibar pisał liczbę sztuk w czasie ich pakowania).
Ja postaram się być po 15, bo po nocce muszę odespać.
I musi być SUPER ZABAWA to MKS rozpoczyna sezon - pierwszy historyczny mecz w PLK!! happy (25).gif celb (23).gif biggrin.gif
Kamil_
Jakby była potrzeba to też mogę być dużo wcześniej. Bo że wcześniej będę, to wiem. Także jak coś to PW smile2.gif
Prosty
sektorowka byla by git biggrin.gif

bede o 16, jesli trzeba wczesniej to niech ktos napisze albo Goły napisz mi na gg
Lui
Nom, fajnie by było jakby poszła sektorówa w góre smile2.gif Więc panowie jutro dajemy z siebie wszystko !
Relacja live na jutrzejszy mecz jest juz na siatka.org cool.gif
ario
A ja mogę być jutro w każdej chwili biggrin.gif
Puchę mam już przygotowaną w razie czego, to też mogę zbierać kasę smile2.gif
Szczepan
Ja idę posprzątać GOŁY rozwiesza i decyduje!!Nocki nie ma, bo będzie po meczu w sobotę (dobry Tomasz R.).No i kurcze najważniejsze - puszeczki!! obstawić wejścia należy 3.
Beica
Moim zdaniem na ten inauguracyjny mecz trzeba wyciągnąć wszystko to co mamy w magazynie, i bawimy się smile2.gif ! Nie mogę się już doczekać.
Goły
Ale panowie nie podpalajcie się...Wczęsniej niech przyjdą tylko osoby które mają puszki...Zbierac zaczniemy od około 16:20...Jutrzejszy mecz to poprostu mecz inauguracyjny...826 osob nie potrzeba do wyciagniecia sektorowki .
Padziu
Jak będzie wyciągnięta duża sektorówka to zróbcie jakieś foto jej bo z tego co pamiętam to nie ma smile2.gif
Lui
CYTAT(Goły @ sob, 18 paź 2008 - 00:10) *
Ale panowie nie podpalajcie się...Wczęsniej niech przyjdą tylko osoby które mają puszki...Zbierac zaczniemy od około 16:20...Jutrzejszy mecz to poprostu mecz inauguracyjny...826 osob nie potrzeba do wyciagniecia sektorowki .

Z puszką będe gdzieś o 16:00 smile2.gif
ario
na lsk.net piszą Liczba widzów: 2944 - hmmm

i krótki opis
Siatkarki MKS Dąbrowy Górniczej pokonały Gedanię Żukowo 3:0 (25:15, 27:25, 25:22) w meczu inaugurującym rozgrywki PlusLigi Kobiet.

Młody zespół trenera Grzegorza Wróbla w drugim secie zmusił gospodynie do sporego wysiłku. Najbardziej wartościową zawodniczką meczu (MVP) została Magdalena Śliwa - najlepsza rozgrywająca mistrzostw Europy w 2003 roku.
Michael
MKS Dąbrowa Górnicza - Gedania Żukowo 3:0 (25:15, 27:25, 25:22)

Wspanialy doping i pewna wygrana naszych siatkarek!!
Padziu
Brawo dziewczyny oby tak dalej!
dakos
Do Klubu kibica : zajebisty doping

Co do meczu cieszy wynik ale widac ze dziewczyny sie jeszcze nie dokonca rozumieja na boisku :>

Gartluje Zwyciestwa
Lui
Pierwsze koty za płoty, pierwszy mecz sie gra najgorzej.A potem to już z górki smile2.gif

OBY TAK DALEJ DZIEWCZYNY

Oglądajcie o 21:45 informacje na TVP3 Katowice
szer
Wrzucajcie fotosy z meczu ;d. I jakby ktoś miał fotki naszego sektora to tym bardziej wrzucać ;d

A mecz wygrany, ale po walce. Oby forma rosnęła z meczu na mecz!
b4b4M™
CYTAT(Lui @ sob, 18 paź 2008 - 19:40) *
Pierwsze koty za płoty, pierwszy mecz sie gra najgorzej.A potem to już z górki smile2.gif

Miejmy nadzieje, bo momentami było tak masakrycznie słabo, że aż to nawoływanie o mistrzostwo wydawało się nie na miejscu.

Ale 3:0 jest i git smile2.gif

Klub kibica trzyma fason!

rolnik
1 KOLEJKA I 1 NIESPODZIANKA smile2.gif
AZS PRONAR ZETO ASTWA AZS BIAŁYSTOK 3:1 FARMUTIL PIŁA

Brawo dla naszych dziewczyn oby forma rosła z meczu na mecz.POWODZENIA W BYDGOSZCZY smile2.gif
Bartek90
Momentami były przestoje w naszej grze, ale jak na inaugurację to było całkiem dobrze. Doping też git, więc ogólnie duży plus za ten meczyk smile2.gif smile2.gif Nowa piosenka bardzo fajnie wyszyła rolleyes.gif rolleyes.gif

"Naszym klubem MKS...."
Prosty
pytanie do osoby ktora nie jest w KK

czy nasz doping byl nie siatkarski ? czy bylo ok ? niech sie ktos wypowie
dakos
doping ok :> tylko nie potrzebne haslo z emerytami i rencistami( bo ni poprostu nie sa nauczeni aktywnego kibicowania sad.gif)

Fajne nowe piosenki :]
mydlik
Dobry wynik, takiego oczekiwaliśmy.Jednak formę trzeba jeszcze dopracować,bo dzisiejsza to jeszcze nas nie przekonuje.Dobrze ,że dzisiaj mieliśmy rywala z dolnej półki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.