Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: gdzie/co to jest?...
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
prezes
znalazłem coś takiego:)

gdzie to?:
ArtGii
CYTAT(prezes @ czw, 05 sie 2010 - 12:59) *
znalazłem coś takiego:)

gdzie to?:

Przejście podziemne pod katowicką obok reala.
prezes
zgadza się smile2.gif dajesz
ArtGii

kto wie?
Adams
skup złomu ul.Perla 10
okolice byłej kopalni Paryż
za czerwonym samochodem w prawo znajduje się przedsiębiortwo związane z wodą butelkowaną Eden lub Nata
a zdjęcie było robione z "zielonej strzałki" w LINKU ->snf (51).gif
ArtGii
CYTAT(Adams @ czw, 05 sie 2010 - 18:14) *
skup złomu ul.Perla 10
za czerwonym samochodem w prawo znajduje się przedsiębiortwo związane z wodą butelkowaną Eden lub Nata

smile2.gif
Wystarczyło napisać niedaleko urzędu pracy i byłoby ok.
Jeśli kiedyś zgubie się w mieście, to do Ciebie zadzwonię, żebyś mnie nawigował do domu. tongue.gif
Pozdrawiam
Adams
CYTAT(ArtGii @ czw, 05 sie 2010 - 19:44) *
CYTAT(Adams @ czw, 05 sie 2010 - 18:14) *
skup złomu ul.Perla 10

smile2.gif
Wystarczyło napisać niedaleko urzędu pracy i byłoby ok.
Jeśli kiedyś zgubie się w mieście, to do Ciebie zadzwonię, żebyś mnie nawigował do domu. tongue.gif
Pozdrawiam

ok tylko numer podam (ale kiedy indziej)

no to teraz bedzie to (nie mam niczego ciekawego z aparatu więc posłużyłem się zumi.pl)
Kamil_
Saint Gobain?
GniecionY
Raczej Ekocem na ul. Roździeńskiego.

z powodu braku zdjęć kto pierwszy ten lepszy.

Adams
CYTAT(GniecionY @ czw, 05 sie 2010 - 20:43) *
Raczej Ekocem na ul. Roździeńskiego.

z powodu braku zdjęć kto pierwszy ten lepszy.

BRAWO celb (23).gif EKOCEM
Reaper
Pierwszy! To jeszcze raz Zumi wink.gif

Leszek
Wschodnio-północny narożnik Koksowni.
Reaper
Tak jest, tzw. "kaczy dołek". Myślałem, że będzie trudniej odgadnąć biggrin.gif
Leszek
Wiesz, jest tylko kilka miejsc, gdzie czegoś takiego można było szukać smile2.gif
heksa
Zgadnijcie czego to widok i jak dacie radę to gdzie zdjęcie było robione, pozdrawiam smile2.gifsmile2.gif

Adams
to zapewne jest Huta Katowice
a miejsce??
Stawiam bloki w okolicach cmentarza na 11Listopada i Norwida
(te budynki na dole to chyba przy ul.Spółdzielczej się znajdują)
ale mogę się mylić
ArtGii
Huta Katowice, a zdjęcie wygląda jakby było robione z obwodnicy, w okolicach Kasprzaka.
Kamil_
Heksa nie zamulać tongue.gif Potwierdzać lub nie tongue.gif
Bartek84
Huta to jasne, strzelam, że miejsce to wiadukt na Łańcuckiego, na pierwszym planie widać osiedle domków przy 9-go Maja.
heksa
Bartek84 był najbliżej prawdy, zdjęcie zostało zrobione na ulicy Janowskiej w jedynym bloku w osiedlu domków jednorodzinnych. Pozdrawiam. smile2.gifsmile2.gif
Bartek84
No to ja zadam.
Tym razem z Zumi, ale proste mam nadzieje nie będzie wink.gif

Uploaded with ImageShack.us
Leszek
Ząbkowice, Osiedle Robotnicze. Ładnie to tak zdjęcia obracać? laugh.gif
Bartek84
CYTAT(Leszek @ sob, 07 sie 2010 - 20:51) *
Ząbkowice, Osiedle Robotnicze. Ładnie to tak zdjęcia obracać? laugh.gif

Brawo smile2.gif
Arkade
kto zgadnie?

TeodorMotor
CYTAT(Arkade @ wto, 22 lut 2011 - 07:53) *
kto zgadnie?

Damska prawa, męska lewa. Zgadłem?
Zibar

To może taka fotozagadka:
1. Z którego miejsca zrobiono zdjęcie?
2. Wymieńcie po kolei wszystkie charakterystyczne obiekty i gdzie się znajdują?
smile.gif
Mick
Niezłe, niezłe smile2.gif
6. wygląda jak altus w katowicach, SK
5. ec będzin, SBE
4. to żyleta, SO
3. sztygarka?? SD
2. wiadomo- wieżowiec koło merkurego, SD
1. to manhattan - (blok 30 chyba bo taki szary jakiś), SD
????

foto z górki w Gołonogu?? SD
Slyzaba
Mick - chyba bezbłędnie smile2.gif
Zibar
imho też mi się zgadza smile.gif

wg tego zdjęcia wszystkie te obiekty wyglądają jak blisko centrum DG, a na mapie odległości dość spore (skala w rogu = 2 km, czyli do Altusa powyżej 15 km), jakby nie zamglenie byłby jeszcze ciekawszy widok. Klika razy w roku z tamtego punktu widać pięknie Tatry. Może uda mi się zrobić zdjęcie
Gratulacje za szybkie rozwiązanie

PS
Znasz może nazwiska lokatorów z okien budynku nr. 30 biggrin.gif
olo

Skoro jesteśmy przy Tatrach to kto zgadnie skąd zrobiono zdjęcie http://img857.imageshack.us/i/tatry.jpg/
marcin.p
Ul. Gołonoska, okolica taśmociągu, "tyły" Huty Katowice smile2.gif
Slyzaba
olo - super fotka!! Kiedyś kilka razy z okien wieżowca na Kosmonautów oglądałem Tatry ale nigdy nie wyglądały aż tak wyraźnie. Są prawie na wyciągnięcie ręki smile2.gif
vacu
CYTAT(Slyzaba @ czw, 24 mar 2011 - 21:00) *
olo - super fotka!! Kiedyś kilka razy z okien wieżowca na Kosmonautów oglądałem Tatry ale nigdy nie wyglądały aż tak wyraźnie. Są prawie na wyciągnięcie ręki smile2.gif

To masz tu jeszcze inną fotkę z DG:

Tamta to stawiam, że z "górki gołonoskiej" wink.gif

[Edytka]
Czy to ty Marcin jesteś może autorem że tak się orientujesz? Tam gdzie fotkę znalazłem było napisane, że autorem jest właśnie jakiś Marcin wink.gif
jacky6
dzisiaj przejrzałem tylko do strony 20 jadąc na wstecznym biegu...
fascynujący spacer po DG...
bo mam w tym wieloletnią przerwę...
kolejnego wieczoru luknę większą dawkę...
szkoda jeno, że bardzo wiele fotografii nie otwiera się...
czy autorom fotografii chciałoby się wrócić i "cuś" poprawić ?
pozdrawiam pasjonatów...
smile2.gif
prezes
znalazłem kiedyś tamto zdjęcie Tatr z opisem: http://img641.imageshack.us/i/dabrowatatry.jpg/
eve
Z Dąbrowy widać Tatry? smile2.gif O matko, jak byłam mała, kilkanaście lat temu rodzice mi je pokazywali, nie chciałam uwierzyć, ze je widać i przez parę lat myślałam, że to wszystko mi się przyśniło, bo rodzice nie mogli mi pokazywać czegoś czego nie może być widać biggrin.gif
marcin.p
CYTAT
[Edytka]
Czy to ty Marcin jesteś może autorem że tak się orientujesz? Tam gdzie fotkę znalazłem było napisane, że autorem jest właśnie jakiś Marcin

Nie smile2.gif ale często tamtędy jeżdżę i kiedyś mym oczom się tak piękny widok smile2.gif Niestety nie uchwyciałem go na zdjęciu
olo
CYTAT(prezes @ czw, 24 mar 2011 - 23:45) *
znalazłem kiedyś tamto zdjęcie Tatr z opisem: http://img641.imageshack.us/i/dabrowatatry.jpg/

I ja przypadkiem znalazłem w internecie ten opis do mojego zdjęcia. Cóż, nie zawsze prawa autorskie są przestrzegane. W tym przypadku odpuściłem, bo efekt jest przecudnej urody i edukacyjny, a jakże. Zdjęcie zrobione z bloku na Kosmonautów. Dziś również Tatry, nomen omen, zaszczyciły przez chwilę, ale od lat, to już nie to samo.
Arkade
kto zgadnie?

a tego widze nikt nie zgadł?
Justyna7

Gdzie Wy to robicie? Przecież mieszkam tutaj a nie kojarzę totalnie... niezła zagadka!
burbonka
CYTAT(Arkade @ czw, 31 mar 2011 - 07:57) *
kto zgadnie?

a tego widze nikt nie zgadł?

nie wiem czemu ale kojarzą mi się okolice cmentarza na Górce Gołonowskiej
Arkade
Niestety
magart
CYTAT(vacu @ czw, 24 mar 2011 - 21:35) *

To masz tu jeszcze inną fotkę z DG:

Tamta to stawiam, że z "górki gołonoskiej" wink.gif

Jakoś mi się nie widzi, że to z naszego pięknego miasta zrobione zdjęcie. Zbyt wysokie te góry jak na taką odległość.b
prezes
CYTAT(magart @ śro, 08 cze 2011 - 14:01) *
[...]
Jakoś mi się nie widzi, że to z naszego pięknego miasta zrobione zdjęcie. Zbyt wysokie te góry jak na taką odległość.b

przy takich mocno wyzoomowanych zdjęciach odległość i wysokość "głupieje", poza tym pamiętaj, że mieszkamy na wyżynie. Spójrz np. TUTAJ na zdjęcia Tatr z Krakowa, na niektórych wygląda jakby leżał u ich podnóża smile2.gif

A żeby nie było OT:
kto zgadnie?

Czyżby rejon strzelnicy na Podlesiu? Dokładnie kojarzy mi się coś w okolicy ogródków działkowych od tamtej strony.
Leszek
Stawiałbym na któryś z ośrodków przy Pogorii I.
Arkade
CYTAT(prezes @ śro, 08 cze 2011 - 19:26) *
Czyżby rejon strzelnicy na Podlesiu? Dokładnie kojarzy mi się coś w okolicy ogródków działkowych od tamtej strony.

niestety nie

CYTAT(Leszek @ śro, 08 cze 2011 - 20:13) *

No dokładnie, nie wiem co to za ośrodek, ale od strony słynnego bunkra smile2.gif
KJS
a możemy uznać że się poddajemy i grać dalej? bo przez ten obrazek temat pół roku temu się zatrzymał wink.gif
mawwm
Pogoria I, ośrodek onegdaj Erg Ząbkowice , obecnie pełna dewastacja + zgliszcza
Arkade
CYTAT(Arkade @ czw, 09 cze 2011 - 08:15) *
CYTAT(prezes @ śro, 08 cze 2011 - 19:26) *

niestety nie

CYTAT(Leszek @ śro, 08 cze 2011 - 20:13) *

No dokładnie, nie wiem co to za ośrodek, ale od strony słynnego bunkra smile2.gif

CYTAT(KJS @ nie, 12 cze 2011 - 22:03) *
a możemy uznać że się poddajemy i grać dalej? bo przez ten obrazek temat pół roku temu się zatrzymał wink.gif

no ja tak powyżej uznałem, że Leszek odgadł
xMarcinx
To ja mam zagadkę w sumie prostą więc utrudnię. Co to za bloki? Przy jakiej ulicy, na jakim osiedlu?
oraz jak ktoś czuje się naprawdę dobry, to co to za komin i gdzie są zlokalizowane maszty wysokiego napięcia. Jako podpowiedz dodam, że zdjęcie wykonane z za dachu basenu SP34 na łęknicach.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.