andy
Sat, 26 Apr 2008 - 22:21
A propo transferów. Czytaliscie ten tekst moze ?

))) dobry pomysl ale nie wiem czy realny i jak ta Pani gra

D
Siatkarz szuka pracy z narzeczoną
26-letni reprezentant Francji w siatkówce Guillaume Samica szuka pracy. Nie byłoby w tej informacji nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt, że najchętniej zatrudniłby się w jednym miejscu ze swoją narzeczoną, reprezentantką Chorwacji Mariną Miletic.
Marina w kończącym się sezonie broniła barw francuskiej drużyny Rocheville Le Cannet. Guillaume grał z Łukaszem Kadziewiczem w Sparklingu Mediolan.
"Mam już dosyć rozłąki i częstych podróży do Mariny" - powiedział. Najlepiej dla obojga byłoby podpisanie kontraktów w miastach, gdzie są dobre kluby - żeński i męski.
"Podobne przypadki historia siatkówki zna - powiedział PAP mistrz olimpijski i świata, menadżer Ryszard Bosek. - Trudno się dziwić młodym ludziom, że chcą być razem".
Marina Miletic i Guillaume Samica byliby zainteresowani grą w Polsce. Które miasta poleciłby im Ryszard Bosek?
"Na pewno Bełchatów byłby dobrym miejscem - powiedział. - Męska Skra jest mistrzem Polski, żeńska gra w I lidze. Obawiam się tylko, że on nie zmieściłby się w składzie najlepszej polskiej drużyny".
Drugim dobrym miejscem, według Ryszarda Boska, byłaby Częstochowa. "Do Dąbrowy Górniczej, gdzie jest zespół Ligi Siatkówki Kobiet jest blisko" - powiedział. Prezes wicemistrza Polski Wkręt-Metu Domexu AZS-u Częstochowa Konrad Pakosz zapytany czy byłby zainteresowany podpisaniem kontraktu z Samicą odpowiedział: "Podstawowe pytanie - za ile?"Energa Gedania Gdańsk gra w Lidze Siatkówki Kobiet. Miejscowy Trefl dużymi krokami zmierza w kierunku Polskiej Ligi Siatkówki. W Trójmieście siatkarska para mogłaby się czuć dobrze.
O poważnych wzmocnieniach myśli Asseco Resovia Rzeszów, piąty klub PLS-u. Podkarpacki okręg ma w ekstraklasie kobiet Stal Mielec. "W przypadku tych miast odległość jest jednak spora i dojazdy zabierałyby zbyt dużo czasu" - mówi Ryszard Bosek.
link do wiadomosci :http://wiadomosci.o2.pl/?s=259&t=488224
szer
Sun, 27 Apr 2008 - 16:51
Można się domyślać było. Zacząłem snuć takie domysły jak pojawił się tekst o Samicy. Potem poczytałem fora i wyszło, że prawdopodobnie pójdzie do Częstochowy... A Dąbrowa najbliżej ;p. Ale czy ona jest taka dobra i czy klub ją chce... Nie wiadomo ;p. Poczekajmy jeszcze miesiąc...
PS. używaj BBCode (głównie quote), wtedy jest czytelniejszy post
Kamil_
Sun, 27 Apr 2008 - 20:28
Ja bardzo chętnie bym zobaczył tą, która widnieje u Ciebie na userbarze, ale to raczej nierealne
Lui
Sun, 27 Apr 2008 - 20:36
CYTAT(Kamil_ @ nie, 27 kwi 2008 - 20:28)

Ja bardzo chętnie bym zobaczył tą, która widnieje u Ciebie na userbarze, ale to raczej nierealne

Hehe jeśli znajdzie się dobry sponsor to czemu nie..

Wczoraj na czacie andy bodajże pisał że w Dąbrowie Górniczej jest płynność fiansowa i
PODOBNO ona chce grać u nas..

oczywiści proszę się tym nie sugerować pisze to co wczoraj pisał andy..

------------------

szer
Sun, 27 Apr 2008 - 20:39
A szczerze mówiąc ja bym jej nie widział u nas... Zbyt wielka z niej "gwiazda"... Po kiego boba nam ktoś taki, kto jak już było widać psuje nastroje dookoła? :>
Ja jeszcze nikogo u nas nie widzę ;p. Jest tyle dobrych zawodniczek ;p
Lui
Sun, 27 Apr 2008 - 20:43
No jest tyle dobrych zawodniczek..
Centrostal się napewno posypie więc może któraś z Pałacu ?
Super by było jakbyśmy u nas powitali np. Chojnacką, Bamber.

------------------

Kamil_
Sun, 27 Apr 2008 - 20:48
@Szer, ale jakaś atakująca o wyższej skuteczności ataków by się przydała
A co do Barańskiej, nie musi grać, popatrzeć na nią też jest miło

Więc wystarczy że tylko będzie
andy
Mon, 28 Apr 2008 - 12:53
Jeśli chodzi o mnie to 2 zawodniczki najchętniej widziałbym w składzie MKSU

Horkę i Anita Chojnacką. Pewnie razniej by było Horce ze Spalovą wieć tez by się przydała

hehe. Te 3 zawodniczki wg mnie na 100% spowodowaly by walke o inne cele, byc moze i mistrzostwo.
Lui
Mon, 28 Apr 2008 - 13:45
CYTAT(andy @ pon, 28 kwi 2008 - 12:53)

Jeśli chodzi o mnie to 2 zawodniczki najchętniej widziałbym w składzie MKSU

Horkę i Anita Chojnacką. Pewnie razniej by było Horce ze Spalovą wieć tez by się przydała

hehe. Te 3 zawodniczki wg mnie na 100% spowodowaly by walke o inne cele, byc moze i mistrzostwo.
o mistrzostwo..wątpie pamiętaj że gra cała drużyna nie jakieś najlepsze zawodniczki i szczerze w tą wątpie żeby Helena Horka przeszła do nas ona jest najlepszą atakującą LSK więc wątpie żeby Kalisz się jej pozbył..

Chyba , że jakiś świetny sponsor , a co do Chojnackiej to jest większe prawdopodobieństwo żeby przyszła niż Horka ale te 2 zawodniczki by się u nas przydały w 100 %.

. Wszystko zależy od sposnora i klub sie musi sprężyć z transferami bo zostaną same najgorsze..

-------------------

Padziu
Mon, 28 Apr 2008 - 13:59
Proponowałbym zacząć 'budowę' składu na nowy sezon od przedłużenia kontraktów z dziewczynami (sorry - bez Czerwińskiej - jak dla mnie zdecydowanie największe rozczarowanie) a potem ściągnąć atakującą bo po kontuzji Madzi Piątek widać że kogoś takiego brakuje. Nie wymieniam nazwisk bo z obecną kasą to sądzę że nie będą to znane zawodniczki tylko młode, perspektywiczne dziewczyny 'na dorobku' do wielkiego nazwiska jak. np. Krysia Tkaczewska
andy
Mon, 28 Apr 2008 - 14:27
Lui odnośnie twojego komentarza

Ja mam na myśli przedłuzenie kontraktu z obecnymi zawodniczkami i wzmocnienie sie wlasnie tymi co pisałem. Srodek mamy super, obrone tez, z wystawą nie ma problemu, przy wzmocnieniu ataku sukces gwarantowany
szer
Mon, 28 Apr 2008 - 15:43
Lui spokojna głowa. Podobno pod koniec maja klub ma ogłosić skład na przyszły sezon... Poza tym już wcześniej było mówione, że zawodniczki same się zgłaszały do nas ;d. Więc nie ma co narzekać ;d.
Kto dojdzie to dojdzie.
Padziu nie zgodzę się z Tobą. Czerwińska miała dobre mecze. Rozczarowaniem raczej jest niestety Cabajewska. Nie zdążyła się dobrze zgrać i kontuzja... A później już było ciężko wrócić do formy...
Prosty
Mon, 28 Apr 2008 - 17:14
Horka podobno w ciazy

nie wiem na ile to prawda.
Brakuje nam atakujacej i chyba jest to widoczne. Co do Cabajewskiej to chyba wszyscy mysla to samo, kontrakt miala na rok, wiec chyba pania Ewe pozegnamy. Kontuzja chyba zawazyla o tym sezonie.
Nie wypowiadam sie o wzmocnieniach, zobaczymy co bedzie na nowy sezon ...
Lui
Sun, 04 May 2008 - 18:24
http://www.siatka.org/?wyniki.lp.2008.t.2Na tej stronie można śledzić transfery PLK.

------------------

Tomek_dg
Sat, 10 May 2008 - 03:39
Ja myślałem że pierwsze co się pojawi na tej stronie przy naszym klubie to będzie ktoś w rubryce w kręgu zainteresowań, a tu taka niespodzianka. Wiem że o tym się mówiło, ale myślalem że jednak nasz trener zostanie w klubie po takim sezonie. Swoją drogą to już jest pewna informacja? No i z tego co powiedział trener w wywiadzie na stronie MKS-u to odchodzi na 100% Ania Białobrzeska.
micael
Sat, 10 May 2008 - 09:35
CYTAT
W Dąbrowie Górniczej szukają trenera
- Dopiero co skończyliśmy ligę, przyjdzie pora zastanowić się co dalej – tak na pytania dotyczące objęcia posady trenera BKS Bielsko-Biała odpowiada Wiesław Popik. Wiadomo już, że odchodzi z Dąbrowy Górniczej.
Jak nieoficjalnie dowiedziała się Strefa Siatkówki, Wiesław Popik o swojej decyzji miał poinformować zawodniczki na dzisiejszym treningu. Nazwisko nowego trenera zespołu poznamy już wkrótce.
Popik przed sezonem 2007/2008 na stanowisku pierwszego szkoleniowca MKS-u Dąbrowa Górnicza zastąpił Waldemara Kawkę. Mimo, że przed rozpoczęciem rozgrywek jego zespół skazywany był na spadek z elity najlepszych, polskich zespołów, zajął z nim wysokie 5. miejsce. Jest to ogromny sukces beniaminka z Zagłębia.
Czyli tak jak przpuszczano Wiesław Popik odchodzi ciekawe kto przyjdzie

))
filip13
Sat, 10 May 2008 - 10:58
za siatka.org:
CYTAT
- Dopiero co skończyliśmy ligę, przyjdzie pora zastanowić się co dalej – tak na pytania dotyczące objęcia posady trenera BKS Bielsko-Biała odpowiada Wiesław Popik. Wiadomo już, że odchodzi z Dąbrowy Górniczej.
Jak nieoficjalnie dowiedziała się Strefa Siatkówki, Wiesław Popik o swojej decyzji miał poinformować zawodniczki na dzisiejszym treningu. Nazwisko nowego trenera zespołu poznamy już wkrótce.
Popik przed sezonem 2007/2008 na stanowisku pierwszego szkoleniowca MKS-u Dąbrowa Górnicza zastąpił Waldemara Kawkę. Mimo, że przed rozpoczęciem rozgrywek jego zespół skazywany był na spadek z elity najlepszych, polskich zespołów, zajął z nim wysokie 5. miejsce. Jest to ogromny sukces beniaminka z Zagłębia.
źródło: inf. własna nadesłał(a): Tomasz Tadrała
oj, artykuł już był na forum
Prosty
Sat, 10 May 2008 - 11:06
przeczytalem i mi z rana popsuliscie humor ... ciekawi mnie gdzie odejdzie, a kto do nas przyjdzie :/
TomekJ
Sat, 10 May 2008 - 11:12
CYTAT(filip13 @ sob, 10 maj 2008 - 10:58)

za siatka.org:
oj, artykuł już był na forum

Jezeli to prawda to wielka szkoda i strata dla naszego MKS
Rysiu_dg
Sat, 10 May 2008 - 14:41
Ja mam tylko nadzieję że to jest jakaś błędna informacja ( dot. trenera) , a Ania wielka szkoda jakby odeszła ...
Tomek_dg
Sat, 10 May 2008 - 15:23
No wielka szkoda bo widać że powoli zaczynała układać się współpraca zespołu z trenterem, a efekty były widoczne w PO-ach. Myślałem że w Dąbrowie zaczyna powstwać drużyna która będzie mogła powalczyć z najlepszymi. Dobry trener już był (efekty też) więc należało teraz systematycznie wzmacniać drużynę. Ale poczekajmy jeszcze do oficjalnych informacji.
Prosty
Sat, 10 May 2008 - 15:31
CYTAT(Rysiu_dg @ sob, 10 maj 2008 - 14:41)

Ja mam tylko nadzieję że to jest jakaś błędna informacja ( dot. trenera) , a Ania wielka szkoda jakby odeszła ...

prawdopodobnie Ania odejdzie do Mielca, bo stamtad najblizej do Rzeszowa

dopoki Wika gral w Czestochowie, to gra w Dabrowie byla Ani jak najbardziej na reke
Lui
Sat, 10 May 2008 - 15:52
To czy Ania odejdzie to sa nasze czyste spekulacje, bo nigdzie nie pisało o tym że Ania odchodzi do Stalii.
Bo też np. Stal może nie chcieć Anii.
------------------

Padziu
Sat, 10 May 2008 - 16:04
CYTAT(Lui @ sob, 10 maj 2008 - 15:52)

To czy Ania odejdzie to sa nasze czyste spekulacje, bo nigdzie nie pisało o tym że Ania odchodzi do Stalii.
Bo też np. Stal może nie chcieć Anii.
------------------

Oby tak było jak mówisz ale wątpię w to żeby nie chciała tak dobrej zawodniczki jak Ania
Co do trenera to tez sądzę że bardzo szkoda. Podobno krążą 3 nazwiska do tej posady w DG. Są to Waldemar Kawka (MKS

) Mirosław Zawieracz (ostatnio Płomień Sosnowiec) oraz Wojciech Lalek (Poznań)
Co do nowych zawodniczek to krążą słuchy o Gabrieli Wojowicz (Muszyna) Magdalenie Śliwie (Wisła Kraków)
Beatcie Strządale oraz Dorocie Ściurce (kubów ostatnich nie znam, ale one są mniej prawdopodobne)
i zaznaczam co do nazwisk to są plotki i nie należy brać wszystkiego do serca ale jak powszechnie wiadomo -> w każdej plotce jest ziarnko prawdy
PS.> poczekajmy na oficjale info o odejściu/przyjściu nowego trenera oraz zawodniczek
Lui
Sat, 10 May 2008 - 20:20
..
CYTAT
Jaki skład widziałby pan w przyszłym sezonie?
- O to już pytanie do działaczy, ale na pewno ten zespół trzeba wzmocnić, bo kilka dziewczyn odejdzie z tego klubu i trzeba dobrać jakieś wartościowe zmienniczki, bo poprzeczka została podniesiona bardzo wysoko. Piąte miejsce to jest naprawdę ogromny sukces, żeby to obronić albo coś spróbować więcej, to trzeba go wzmocnić i to znacznie. My musimy szukać wzmocnień na każdej pozycji, bo Ania Białobrzeska najprawdopodobniej opuści klub, bo losy życiowe, serce prowadzi ją za Marcinem Wiką, a to jest wielka strata dla tej drużyny, bo taki człowiek, taka osobowość powinna być w każdym zespole, więc na pewno ktoś na przyjęcie, jeszcze jedna środkową, żeby ta rywalizacja była jeszcze większa, bo w tym roku mieliśmy problem ze środkowymi. Dalej, to pozycje atakujące, nie wiadomo co będzie z Madzią, tak, że te trzy pozycje to na pewno.
żródło: mks.dabrowa.pl
Padziu
Sat, 10 May 2008 - 20:36
z tego co mi wiadomo to Wojtowicz jest wysoką (200cm) środkową a Strządała była przyjmującą w BKS Bielsko
Kolejna porcja PLOTEK : Joanna Frąckowiak z Poznania (przyjmująca) to już mówiłem ale chyba się potwierdzi - Dorota Ściurka z Bydgoszczy (przyjmująca) Aleksadra Liniarska z Bydgoszczy (środkowa)
i zaznaczam co do nazwisk to są plotki i nie należy brać wszystkiego do serca ale jak powszechnie wiadomo -> w każdej plotce jest ziarnko prawdy
PS.> poczekajmy na oficjale info o odejściu/przyjściu nowych zawodniczek
Lui
Sat, 10 May 2008 - 20:43
Aa tam Padziu z całym szacunkiem ale chyba nie ma sensu wypisywać plotek , ja też moge napisac ze o uszy mi sie obiło ze do MKS ma przyjść Milena Rosner.

A wracając do tych plotek to jak napisałes Gabrysia Wojtowicz ma 200 cm , 21 lat i jest Reprezentantką Polski Juniorek i właśnie takich zawodniczek nam jest potrzeba, a nie Magdalena Sliwa która ma 39 lat może i jest dobra w I lidze a nie ma co porównywać I ligii a Ekstraklasy. Joanna Frąckowiak tak samo dziewczyna jest młoda z przyszłością i jest liderką w drużynie AZS Poznań, który ma duze problemy finansowe i nie tylko, więc warto o tą zawodniczke postarać się.
------------------

Padziu
Sat, 10 May 2008 - 20:49
CYTAT(Lui @ sob, 10 maj 2008 - 20:43)

Aa tam Padziu z całym szacunkiem ale chyba nie ma sensu wypisywać plotek , ja też moge napisac ze o uszy mi sie obiło ze do MKS ma przyjść Milena Rosner.

A wracając do tych plotek to jak napisałes Gabrysia Wojtowicz ma 200 cm , 21 lat i jest Reprezentantką Polski Juniorek i właśnie takich zawodniczek nam jest potrzeba, a nie Magdalena Sliwa która ma 39 lat może i jest dobra w I lidze a nie ma co porównywać I ligii a Ekstraklasy. Joanna Frąckowiak tak samo dziewczyna jest młoda z przyszłością i jest liderką w drużynie AZS Poznań, który ma duze problemy finansowe i nie tylko, więc warto o tą zawodniczke postarać się.
------------------

Lui tak jak napisałem - w każdej plotce jest ziarnko prawdy i również czekam na oficjalne info
Lui
Sat, 10 May 2008 - 20:53
Te zawodniczki który wymieniłeś są bardzo potrzebne w drużynie i miejmy nadzieje że to jest coś więcej niż ziarnko nadziei i w najbliższym czasie będziemy mogli je powitać w Dąbrowie.

------------------

Padziu
Sat, 10 May 2008 - 21:01
Oby tak było
Wie ktoś może czy w końcu Winiary Kalisz sie rozpadają?? Bo jeśli tak to tam tez jest kilka ciekawych zawodniczek do ściągnięcia
Lui
Sat, 10 May 2008 - 21:06
Z pewnych źródeł wiem że Winiary się rozpadają, ale nie mogą tego oficjalnie ogłosić ponieważ maja kontrakty do końca maja.
A jakie zawodniczki masz na mysli jeśli można wiedzieć?

PS. I też się prosze tym nie sugerować co napisałem!!
------------------

Padziu
Sat, 10 May 2008 - 23:40
Myślałem np. o Sylwii Wojcieskiej czy Oldze Owczynnikowej bo na gwiazdy (Barańska , Dziękiewicz czy Godos to bym nie liczył ) Może jeszcze Iza Żebrowska? I oczywiście trenerzy Igor Prielożny/Mariusz Pieczonka choć wiem że to mało realne
EDIT :
CYTAT
Wiesław Popik nie będzie w przyszłym sezonie trenerem piątej drużyny Ligi Siatkówki Kobiet MKS-u Dąbrowa Górnicza. Przypomnijmy, że był to beniaminek ekstraklasy. W opinii wszystkich fachowców wyższej lokaty zawodniczki z Dąbrowy nie mogły zająć.
Wielka czwórka była poza zasięgiem całej reszty. - Kończy się mi się w maju umowa o pracę i szefowie klubu jej nie przedłużają - powiedział szkoleniowiec.
Na pytanie dlaczego, Wiesław Popik odpowiedział, że nie wykonał postawionego przed sezonem zadania. - Mieliśmy walczyć o ósme miejsce dające już po rundzie zasadniczej utrzymanie w LSK - powiedział. - Była piąta lokata, udział w europejskich pucharach. Jak widać gołym okiem jest spora rozbieżność. Nie trafiłem z realizacją założeń. Przed minionym sezonem nikt się nie spodziewał, że tak wysoko zajdziemy.
Razem z Piotrem Makowskim z Centrostalu Bydgoszcz Wiesław Popik będzie trenerem Kadry B. - Nie znam jeszcze szczegółów naszej pracy - powiedział. - Pierwszym zostanie Piotr, on ma więcej doświadczenia w siatkówce kobiecej. W pracy z MKS-em starałem się wprowadzić trochę elementów męskiej siatkówki. Przez rok jednak nie da się zbyt dużo zrobić. Przypomnijmy, że Wiesław Popik ma za sobą m.in. pracę z zespołami z Bydgoszczy i Bielska-Białej, które grały w Polskiej Lidze Siatkówki.
Na pytanie o decyzje personalne trenera Marco Bonitty przy ustalaniu reprezentacji na turniej interkontynentalny trener Popik odpowiedział: Moim zdaniem dokonał idealnego wyboru. Katarzyna Gajgał błyszczała w fazie zasadnicznej, Agnieszka Bednarek w play off. Stąd też wybór środkowej z Piły. Katarzyna Gajgał na pewno nie powiedziała ostatniego słowa. Absencja w Tokio, jestem co do tego przekonany, zmobilizuje ją do pracy i środkowa z Aluprofu na pewno nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Innym powołaniom nie ma co się dziwić. Trener postawił na zawodniczki sprawdzone, prezentujące ostatnio wysoką formę.
za www.siatka.org
No to już mamy pewne info

generalnie jest szkoda i chciałbym powiedzieć : DZIĘKUJE za cały sezon
Rysiu_dg
Sat, 10 May 2008 - 23:56
Czy z tego wynika że trener musiał odejść bo zespół zajął za dobre miejsce?
Prosty
Sat, 10 May 2008 - 23:58
z moich wnioskow wynika, ze klub (zarzad) pucharow nie chcial ? zalosni dzialacze ...
cos to jest dziwne (bardzo dziwne, potegowane :/), bo mogli od razu powiedziec to przed play offami, a panu Wieslawowi gratulujemy awansu i dziekujemy za sezon ...
@Rysiu_dg : tez mi sie tak zdaje ...
Tomek_dg
Sun, 11 May 2008 - 03:00
Przecież to jest nienormalne

Jak taka będzie polityka klubu to w tym sezonie nie ma co liczyć na emocje no chyba że związane z walką o utrzymanie. Paranoja.
TomekJ
Sun, 11 May 2008 - 06:49
Wieslaw Popik powinien dostac tytul honorowego mieszkanca Dabrowy Gorniczej !!!
Zauwazylem ze jak tylko cos dobrego sie dzieje w naszym miescie to zaraz ktos to stopuje
Padziu
Sun, 11 May 2008 - 08:14
Ciekawe czy zarząd uzasadnił trenerowi to jakoś.
Może wystosują w najbliższym czasie jakieś oświadczenie do prasy z uzasadnieniem
@ TomekJ -> popieram pomysł może by to gdzieś zgłosić
Lui
Sun, 11 May 2008 - 11:02
No niestety w zainteresowaniach Stalii Mielec pojawiła się już Ania Białobrzeska..

------------------

Prosty
Sun, 11 May 2008 - 11:11
normalne Lui, to bylo pewne na 99,9% ze Ania tam odejdzie... oby reszte zatrzymac, w co watpie po tej sytuacji z trenerem :/ obym sie mylil
micael
Sun, 11 May 2008 - 11:25
nie wiem jak wy ale ja widze tylko jak MKS sie sypie a gdzie te wzmocnienia ;/????
Prosty
Sun, 11 May 2008 - 12:32
sypie to moze jeszcze nie, ale jest nieciekawie ...
wedlug mnie, decyzja zarzadu o podziekowaniu trenerowi byla bardzo nie trafiona. Jak za wyzszy cel, majac taki sklad, dreczony kontuzjami i granie prawie wszystkimi zawodniczkami z I ligi (oprocz Kasi, bo ona czesto grala, ale reszta rzadziej) przy takim sukcesie, V miejscu mozna zwolnic trenera ...
Co do Ani jak juz pisalem bylo to wiadome. Jesli potwierdzi sie plotka o Magdalenie Sliwie to dla mnie bedzie to znow nietrafiony transfer ...
poczekajmy do konca maja, bo chyba wtedy maja podac sklad na nowy sezon ... a co ze sponsorami ? tego nikt nie wie
Padziu
Sun, 11 May 2008 - 13:16
Powiem tak : Bardzo źle że p. Popik już nie będzie pracował w DG.
A co do wzmocnień to super by było ściągnąć Frąckowiak i Wojtowicz
Tomek_dg
Mon, 12 May 2008 - 03:30
Czy to jest normalne że po tak udanym pierwszym sezonie w LSK i ogromnym sukcesie osłabia się zespół ?! Właśnie, ciekawe co ze sponsorami, taki wynik powinien przyciągnoć nowe firmy a te które już są chyba chętniej sypną pare groszy więcej na umocnienie składu. Co tam się dzieje w tym klubie, kto podejmuje tak idiotyczne decyzje?!
dakos
Mon, 12 May 2008 - 13:33
KS Dąbrowa Górnicza: Prielożny za Popika?
W Dąbrowie Górniczej nie ma już trenera Wiesława Popika! Czy zastąpi go Igor Prielożny? Wiesław Popik nie jest już trenerem siatkarek z Dąbrowy Górniczej. - Podziękowałem panu trenerowi za pracę. Jestem zadowolony z pracy szkoleniowca, ale jednak się rozstajemy - mówi Robert Karlik, prezes MKS-u.
Popik poprowadził beniaminka z Dąbrowy do wysokiego piątego miejsca w sezonie. W najbliższym czasie ma być jednym ze szkoleniowców reprezentacji B polskich siatkarek. Był także na liście życzeń BKS-u Aluprof Bielsko-Biała, tam jednak numerem jeden pozostaje Jerzy Matlak.
Kto będzie trenerem MKS-u Dąbrowa Górnicza? W grę wchodzi głośne nazwisko. Na transferowej giełdzie mówi się m.in. o Igorze Prielożnym. Niewykluczone, że klub zaskoczy też sensacyjnymi transferami zawodniczek - pojawiają się nazwiska siatkarek z Winiar Kalisz i Centrostalu Bydgoszcz. Decyzje o składzie kadry mają zapaść do końca maja.
oby,oby
endriu
Mon, 12 May 2008 - 13:47
Poczekajcie do końca maja, ze źródeł zbliżonych do Faktu w Dąbrowie ma się pojawić Dorota Rabaczewska na przyjęciu (w Salsie), a Gugała odchodzi na urlop macierzyński:(
pozdr...
dakos
Mon, 12 May 2008 - 13:49
to informacja z zaglebie.info :]
Prosty
Mon, 12 May 2008 - 14:26
CYTAT(dakos @ pon, 12 maj 2008 - 13:33)

KS Dąbrowa Górnicza: Prielożny za Popika?
W Dąbrowie Górniczej nie ma już trenera Wiesława Popika! Czy zastąpi go Igor Prielożny? Wiesław Popik nie jest już trenerem siatkarek z Dąbrowy Górniczej. - Podziękowałem panu trenerowi za pracę. Jestem zadowolony z pracy szkoleniowca, ale jednak się rozstajemy - mówi Robert Karlik, prezes MKS-u.
Popik poprowadził beniaminka z Dąbrowy do wysokiego piątego miejsca w sezonie. W najbliższym czasie ma być jednym ze szkoleniowców reprezentacji B polskich siatkarek. Był także na liście życzeń BKS-u Aluprof Bielsko-Biała, tam jednak numerem jeden pozostaje Jerzy Matlak.
Kto będzie trenerem MKS-u Dąbrowa Górnicza? W grę wchodzi głośne nazwisko. Na transferowej giełdzie mówi się m.in. o Igorze Prielożnym. Niewykluczone, że klub zaskoczy też sensacyjnymi transferami zawodniczek - pojawiają się nazwiska siatkarek z Winiar Kalisz i Centrostalu Bydgoszcz. Decyzje o składzie kadry mają zapaść do końca maja.
oby,oby
jakos mi sie w to nie chce wierzyc, a prezesowi "dziekujemy". Trzeba niestety czekac ...
co do innych klubow, to w BKS-ie ma byc prawdziwa rewolucja po tym pelnych oczekiwan sezonie.
:)
Mon, 12 May 2008 - 18:47
CYTAT(dakos @ pon, 12 maj 2008 - 13:49)

to informacja z zaglebie.info :]
nieprawda, to
Lui
Mon, 12 May 2008 - 20:03
Oby to nie były plotki , a jeszcze te zawodniczki z Kalisza, robi sie bardzo ciekwie.

------------------

szer
Mon, 12 May 2008 - 20:14
Robi się niby ciekawie, ale wg mnie i tak jest nieciekawie! W ogóle trzeba być wielkim idiotą by zwalniać trenera za to, że załatwił miastu i klubowi zaszczyt występu w europucharach! Jak zwykle powtarza się to co kiedyś... Najpierw poleciał Bodys, bo zajęliśmy 3 miejsce w I lidze, potem jakoś łatwo dziewczyny przegrały w play-offach... Ja się zastanawiam czy klubowi zależy na występach w PlusLidze? Bo ja szczerze wątpię :|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.