Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EURO 2008
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Stron: 1, 2
janosikdg
Dzisiaj miałem sen , który trwał z 90 minut biggrin.gif Przegraliśmy z Niemcami 1:2 :/ Dla nas gola strzelił Krzynówek .. Dla szwabów pierwszego gola Christoph Metzelder a drugiego nie pamiętam . Moje sny sie raczej nie spełniają biggrin.gif
nieznajomy
no miejmy nadzieje
Tomek_mdc
jeszcze są dwa mecze!
DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE
janosikdg
skończyło się jak zwykle sad.gif
Kamil_
choć trzeba przyznać, że widać postęp w grze naszych. Nie było typowej obrony Częstochowy, mieliśmy jakieś akcje. Widać było, że chłopaki nie mieli w tym meczu pełnych gaci tak jak to wcześniej się działo...Szkoda tej przegranej. sad.gif
Michael
MS 2002 Polska - Korea 0-2
MS 2006 Polska - Ekwador 0-2
EURO 2008 Polska - Niemcy 0-2....

historia lubi sie powtarzac, oby tym razem bylo inaczej,... w kazdyn z tych turniejow gralismy z gospodarzem w grupie...

Leo, why...????
kwintosz
Szkoda meczu z Niemcami, wynik gorszy niż gra. sad.gif Całkiem pozytywnie zaskoczyłem się grą Polaków, długimi fragmentami utrzymywali się przy piłce a Lewandowski pokazywał świetne celne przerzuty na skrzydła. smile2.gif Aczkolwiek niepewna gra obrony i mała skuteczność oraz aktywność napastników psuje cały efekt. Najbardziej zawiódł mnie Krzynówek, który większość piłek gubił (no i ta nie wykorzystana sytuacja z początku meczu). Smolarek także mało ruchu, nie pokazywał się pomocnikom tak jak nas przyzwyczaił. Dobra gra Łobodzińskiego i oczywiście Lewandowskiego oraz co ciekawe Dudki (choć ten miał 2-3 głupie niepotrzebne straty czy niecelne podania) Przy bramkach zadecydowały błędy indywidualne poszczególnych piłkarzy: Wasilewskiego i Golańskiego. sad.gif Obydwoje gdyby nie te błędy zagrali poprawnie. Tym bardziej więc żal. Nie wiem czemu to wyszło przy pierwszej bramce (zdobytej ze spalonego) i drugiej, czy to był brak komunikacji czy co ale takie błędy na ME nie mogą się nam przydarzyć. Niemcy mieli więcej okazji ale my mieliśmy także swoje. Piękna gra Podolskiego. Reszta Niemców raczej mi w jakiś szczególny sposób nie zaimponowała. Szkoda najbardziej tej sytuacji do strzelenia gola Krzynówka i Żurawskiego, bo sytuacja Saganowskiego była już przy stanie 0:2. Niezła zmiana Rogera, wobec kontuzji Żurawskiego pewnie w meczu z Austriakami zagra od początku i dobrze bo kreatywna gra na drwali Austriaków będzie akurat. tongue.gif Media mówią że to najlepszy zawodnik a dla mnie najlepszym był Lewandowski. Boruc klasa światowa, nie ma więc co się rozpisywać.
Można postawić pytanie po tym co zobaczyliśmy czy jesteśmy odpowiednio przygotowani kondycyjnie. Skurcze Golańskiego i Łobodzińskiego i nie napawają optymistycznie. Poza tym, można było zauważyć pewną nerwowość w poczynaniu polaków w pierwszych minutach meczu. Po raz kolejny wydaje się że psychika nie jest mocną stroną Polaków. sad.gif Zupełnie gra siadła także po stracie 2 gola.

Mimo wszystko uważam że był to o wiele lepszy mecz w naszym wykonaniu niż ten na MŚ 2006 w Dortmundzie, choć wynik gorszy. Eliminując pewne błędy myślę że możemy myśleć o zwycięstwach w dwóch kolejnych meczach bo ani Austriacy ani Chorwaci nie pokazali niczego nadzwyczajnego. Może ta presja meczu z Niemcami zrobiła swoje i z Austriakami będzie lepiej.
Kamil_
No i dziś Rumuni na 0 z Francją... Widać że Francja nie ma już kim grać, że Anelka gra w 1 składzie...Szkoda że trener obraził się na Trezegeuta...Bo ten jest w znacznie lepszej formie niż ww.

A wieczorny mecz piękny. Holandia gromi Włochów 3-0! Niby 1 bramka ze spalonego, lecz potem sędzia się zrewanżował i dostrzegł spalonego (niesłusznego) u Holendrów którzy wychodzili sam na sam (Van der vart bodajże). Oby więcej takich meczów.
Bartek90
Wczoraj ladny mecz Hiszpanow... Szczegolnie Villa zaszalal... jeszcze jakby z jedna brame walnol to juz by mogl myslec o koronie krola strzelcow... Ale i tak jest juz dobrze...
A jeszcze co do Francozow to tym remisem zawalili mi kupon i 50 zeta poszlo w piach... sad.gif sad.gif
janosikdg
Francja jest za wolna i chyba za stara .. Nawet z grupy nie wyjdą .
Bartek90
Nastepny kontuzjowany... Zaczyna nam sie robic ladny szpital z druzyny... sad.gif
CYTAT
Łukasz Piszczek nie zagra w meczu z Austrią

Najpierw wykluczony z udziału w Euro 2008 został Jakub Błaszczykowski. Jako kolejny do domu wrócił Tomasz Kuszczak. Po meczu z Niemcami straciliśmy Macieja Żurawskiego i - być może - Mariusza Lewandowskiego. Teraz przyszedł czas na Łukasza Piszczka.

Jak poinformowała rzecznik prasowy reprezentacji Polski, Marta Alf, na wczorajszym wieczornym treningu Piszczek skręcił staw skokowy i jego udział w czwartkowym meczu z Austrią jest wykluczony. Nie wiadomo czy uda mu się wykurować na ostatni grupowy pojedynek z Chorwacją.

Pomocnik Herthy Berlin dołączył do kadry dopiero przed tygodniem, a zastąpił w niej właśnie Jakuba Błaszczykowskiego.

za 90minut.pl
dakos
pierwsze 45 min Boruca :] i Jasiu gollllllllllll
ario
Bukmacherka, bukmacherka...
Prze****ny mecz. Najbardziej końcówka.

Bez komentarza.

Boruc? - geniusz!
Kamil_
takie coś mi się nasuwa..
"Leo do sędziego: Why?!
sędzia: For money! "
szer
Kamil_ i racja! Leo powinien sędziemu zidane'a zasadzić! Drukarze i tyle...
nieznajomy
co to mialo byc ?? skandal ,skandal , skandal
Prosty
pociaganie za koszulke to nie faul pomimo wczesniejszego upomnienia ? to gratulacje dla Was smile2.gif

a nasza bramka ze spalonego ? o tym nikt nie pamieta
Michael
Jakby za takie cos sedzia zawsze dyktowal karnego to w meczu bylo by po 10 karnych lekka reka...

A jak padla pierwsza bramka dla szkopow, nie bylo spalonego??

http://fun.kretyn.com/euro/

ario
Kolejna porcja inteligentnych zdjęć nt Howarda biggrin.gif
http://holodeck.pl/webb.htm
Kamil_
Faul na Bąku przy rzucie wolnym, po którym sędzia gwizdnął karnego...
http://img125.imageshack.us/img125/6008/32322892zw9.jpg

równie dobrze mógł więc nie gwizdać karnego i myślę że Austriacy nie czuli by się oszukani.

Co do naszej bramki ze spalonego. Obecnie są takie trendy, że takie bramki się uznaje (na korzyść atakującego), wide mecz z Niemcami i bramka Podolskiego.
Padziu
MISTRZEM EUROPY HISZPANIA
w meczu finałowym pokonali Niemców 1-0
Kamil_
Powiem krótko! Viva Espańa! biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.