Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EURO 2008
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Stron: 1, 2
kwintosz
Ta wielka impreza zbliża się wielkimi krokami. Kilka dni temu selekcjoner reprezentacji ogłosił skad 28 osobowy który będzie się przygotowywał się do tej imprezy.

W składzie znaleźli się:

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Wojciech Kowalewski (Kolporter Korona Kielce)

Obrońcy: Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski (obaj Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvana Zvezda Belgrad)

Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Radosław Majewski (Groclin Grodzisk Wlkp.), Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Michał Pazdan (Górnik Zabrze).

Napastnicy: Maciej Żurawski (AE Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Marek Saganowski (FC Southampton), Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa).

Osobną kwestią jest powołanie zawodnika Legii Warszawa, Rogera Guerreiro. Leo Beenhakker wyjaśnił, że pomocnika nie ma na liście, ponieważ nie otrzymał jeszcze polskiego obywatelstwa. Zaznaczył, że jeśli Roger dostanie polski paszport (a to stało się już faktem), będzie brany pod uwagę przy ustalaniu kadry na mistrzostwa.
Oficjalną kadrę na Euro 2008 Beenhakker musi podać do 28 maja.

Chciałbym wam zaproponować dwie rzeczy. smile.gif
Dyskusje nad tym co się będzie działo od dnia dzisiejszego aż po koniec mistrzostw, oczywiście z naciskiem na to co się dzieje wokół polskiej reprezentacji. Powołania, skład itp. Myślę że sporo chwil i spraw będziemy mogli przedyskutować i trochę się ponapalać przed pierwszym meczem. smile.gif

A druga sprawa, to może zorganizowalibyśmy jakiś konkursik - typerek na rozstrzygnięcia wszystkich meczów euro. Oczywiście formę byśmy mogli wspólnie jakoś ustalić. Myślę że mogłoby być zabawnie tongue.gif a i o jakichś nagrodach symbolicznych np. piwku czy czymś takim można pomyśleć. Poza tym, zawsze będzie można się umówić na wspólne oglądanie meczyków. cool.gif

Przechodząc do rzeczy, skład dla mnie jak najbardziej ok. Szkoda że nie ma Jelenia, chociaż po kontuzji nie wiadomo jak się chłopak będzie prezentował, bo to że ma potencjał to jest wiadome. Pokazał to na MŚ gdzie był naszym najlepszym graczem chyba.
Co do Rogera, to mam mieszane uczucia co do faktu czy powinien być brany pod uwagę przy wyjeździe. Mimo obywatelstwa to niewiele ma on wspólnego z Polską.
No i pytanie, kto jest do odstrzału. Mam swoich faworytów ale podam je później.
micael
Każdy ma swoje typy i chyba kazdy moze je tu przedstwaic wiec ja przedstawie swoje i mam nadzieje ze takowe będą prawdziwe smile2.gif 23 osobowa kadra:)

Bramkarze: Boruc, Kuszczak, Fabiański

Obrońcy: Bąk, Radomski , Wasilewski , Golański, Jop , Żewłakow, Bronowicki

Pomocnicy: Dudka, Błaszczykowski, Lewandowski, Garguła, Krzynówek, Smolarek,Majewski,Goliński

Napastnicy: Żurawski, Zahorski, Matusiak,Saganowski ,Wichniarek

Taka moim zdaniem ARMIA powinna pojechac i nie liczyłem zadnego Rogera bo tak naprawde nie jest on nam potrzebny jest brany na siłe chyba pod naciskiem mediów niż jezeli maiłby pomóc Polskiej reprezentacji:)
Kamil_
Mój skład na Euro 2008, z szerokiej kadry Leosia smile2.gif

Bramkarze: Artur Boruc, Tomasz Kuszczak, Łukasz Fabiański.

Obrońcy: Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski , Marcin Wasilewski, Paweł Golański, Mariusz Jop , Adam Kokoszka, Michał Żewłakow, Grzegorz Bronowicki.

Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński, Jakub Błaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Rafał Murawski, Łukasz Garguła, Jacek Krzynówek, Euzebiusz Smolarek.

Napastnicy: Maciej Żurawski, Tomasz Zahorski, Radosław Matusiak, Artur Wichniarek.

Myślę że Leo wybierze podobny wink.gif
dakos
Bramkarze : Boruc , Kuszczak,Fabiański

Obrońcy:Bak,Wasilewski,Golanski,Jop,Bronowicki,Wawrzyniak.Kokoszka

Pomocnicy:Roger,Gargula,Majewski,Krzynowek,Łobodzinski,Lewandowski,Dudka(niestety)
),Murawski,Błaszczykowski

Napastnicy: Zurawski,Zahorski,Wichniarek,Smolarek
kwintosz
Ooo widzę mały odzew, spoko. Mam nadzieję że nie będę pisał sam do siebie. W końcu nie tylko o DG można rozmawiać. Ja na tą chwilę 23 wybrałbym taką:

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn),

Obrońcy: Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski (obaj Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvana Zvezda Belgrad)

Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Radosław Majewski (Groclin Grodzisk Wlkp.), Rafał Murawski (Lech Poznań)

Napastnicy: Maciej Żurawski (AE Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa)

Panowie, jaki Wichniarek.. wink.gif On gra w kadrze jak "Nędza" grywa w Zagłębiu Lubin. Piszczek jest chociaż perspektywiczny dość młody no i może grać także na skrzydle a nawet w obronie.
Poza tym, miałem dylemat co do Garguły i Murawskiego. Nie jestem przekonany czy Garguła zdąży dojść do odpowiedniej formy przed ME. Murawski chociaż gra na jakimś tam niezłym poziomie. Poza tym nie jestem pewny ilu napastników chce Leo rozstawić albo zabrać pomocników, stąd też są obydwaj.
Kamil_
Czemu Wichniarek a nie Janczyk? Otóż dlatego że Janczyk od lipca 2007 roku do dnia dzisiejszego zagrał w 13 meczach w CSKA a Wichniarek w Arminii gra regularnie.

Nie wyciągajmy tylko argumentu wieku, bo dla mnie to jest w sumie żaden argument. 21 lat to już nie talent, to już powinien być ukształtowany piłkarz. Niestety w Polsce 24 a nawet 26 latkowie to talenty czekające na wybuch "geniuszu", wide Brożek...Szkoda że na zachodzie, 20 kilku latkowie już ciągną swoje reprezentacje. Przykład choćby C. Ronaldo, czy Rooney'a z Euro 2004.

Dla mnie w ataku trzeba mieć właśnie 2 doświadczonych napastników (Żurawki, Wichniarek) i trochę młodszych, którzy będą mogli zagrać na kolejnej imprezie, jak np. Zahorski czy Matusiak na Euro 2012.

W grupie powołanych piłkarzy i tak mamy paru młodych, choć przyznam nie bardzo młodych. Jak choćby Fabiański, Kokoszka, Majewski. Kuby nie wspominam bo on nam ostatnio jak grał, to ciągnął cały atak. Także według mnie z młodych oni a nie Janczyk. :-)

Dodatkowo, chciałbym zobaczyć Tomka Bandrowskiego w jakimś meczu repry, tylko nie meczu typu reprezentacja z Polskiej Ligi kontra ogórki z Wysp Owczych (przy całym szacunku dla nich) tylko jakimś ważnym meczu. Co raz bardziej podoba mi się jego gra w Lechu, żelazna kondycja.

Pozdrawiam. smile2.gif
Michael
Dzisiaj Leos powolal do szerokiej kadry Rogera Guerreiro... brakuje jeszcze tylko Olisadebe:). Szkoda, ze nie udalo namowic sie do gry w kadrze napastnika Cagliari Roberta Acquafresci (9 goli w Serie A), bo z napadziorami u nas skromnie.
kwintosz
Sytuacje z polskimi zawodnikami, którzy wybrali grę dla innych państw są notoryczne. Wielka szkoda, myślę że nie możemy sobie jednak pozwolić na stratę tego rodzaju zawodników a dzieje się to nagminnie.
No cóż ale to w końcu PZPN. Ostatnio było jakieś spotkanie przedstawicieli PZPN (m.in. Engel) z młodymi polskimi zawodnikami w Niemczech. Oby chociaż połowę tych młodych chłopaków co tam grają, przekonali do gry dla Polski a nie naszych zachodnich sąsiadów. Najgorsze jest to, że są zawodnicy którzy chcą już teraz grać w kadrze (Obraniak) a jakoś nikt sie nimi nie interesuje. A taki pomocnik by się nam przydał.
Swoją drogą, nie ma co rozpaczać nad rozlanym mlekiem jeśli chodzi o Euro 2008. Mamy zawodników jakich mamy więc na tym musimy się skupić.

Dziś też doszła do nas dobra informacja (dla nas):
CYTAT
Jednak bez Bernda Schneidera, podstawowego zawodnika, wystąpi reprezentacja Niemiec w piłce nożnej podczas Euro 2008. Niemcy to jedni z grupowych rywali Polaków.
Tak informację podał Michael Skibbe, ale n razie nie ma oficjalnego stanowiska Joerga Loewa, selekcjonera naszych zachodnich sąsiadów.

Schneider w ubiegły piątek poddał się operacji, bowiem wypadł mu jeden z dysków.
www.onet.pl

Chorwacja bez Eduardo, Niemcy bez Schneidera.. To dobrze, będą nieco słabsi.

Jestem też ciekaw, co sądzicie o naszych przeciwnikach, z którymi zmierzymy się przed Euro. Poniżej mamy rozpiskę meczów towarzyskich jakie rozegrają drużyny z naszej grupy:

CYTAT
Grupa B
Polska
26 maja - Macedonia (Reutlingen)
27 maja - Albania (Reutlingen)
1 czerwca - Dania (Chorzów)

Austria
27 maja - Nigeria (Graz)
30 maja - Malta (Graz)

Chorwacja
24 maja - Mołdawia (Rijeka)
31 maja - Węgry (Budapeszt)

Niemcy
27 maja - Białoruś (Kaiserslautern)
31 maja - Serbia (Gelsenkirchen)

Jak dla mnie to nie wiem czemu mamy takich przeciwników. Tylko Dania mi się podoba, chociaż Albańczycy tanio skóry nie sprzedadzą, pytanie tylko czemu mecz z takim przeciwnikiem ma służyć. Zawsze myślałem że przeciwników dobiera się w sposób taki, aby styl gry odpowiadał temu jak gra przeciwnik na Euro. Albańczycy grają jak Chorwaci??
Ciekawy zestaw przeciwników mają Niemcy. Zarówno Białorusini jak i Serbowie, to dość mocne drużyny.

Co do Rogera, sprawa przycichła.. Chyba wszyscy się pogodzili z tą sytuacją..
Misaki
Macedonia i Albania (dwa mecze dzień po dniu) to pewnie ostatni sprawdzian założeń taktycznych, łatwiej je trenować na słabszym rywalu i jednocześnie te mecze to okazja do dania szans wszystkim zawodnikom no a Dania to już jest taki sprawdzian generalny już na serio. Tak mi się wydaje ale jak by co to ufam Leo smile2.gif
Rysiu_dg
Takie zespoły jak np. Albania są tańsze niż Serbia , a znając nasz PZPN to to też miało znaczenie...
kwintosz
CYTAT
Szkoleniowiec reprezentacji Chorwacji ogłosił 23-osobową kadrę na finały Mistrzostw Europy w Austrii i Szwajcarii. Chorwacja jest grupowym rywalem Polski na czerwcowej imprezie. Slaven Bilić jest pierwszym szkoleniowcem, który ogłosił kadrę na Euro 2008

W kadrze znalazł się tylko trzech zawodników z ligi chorwackiej.

Bramkarze: Stipe Pletikosa (Spartak Moskwa), Vedran Runje(RC Lens), Mario Galinović (Panathinaikos Ateny)

Obrońcy: Vedran Corluka (Manchester City), Dario Simić (AC Milan), Robert Kovać (Borussia Dortmund), Josip Simunić (Hertha Berlin), Dario Knezevic (Livorno), Hrvoje Vejić (Tom Tomsk)

Pomocnicy: Danijel Pranjić (Heerenveen), Darijo Srna (Szachtar Donieck), Niko Kovać (Salzburg), Luka Modrić (Dinamo Zagrzeb/Tottenham - od czerwca), Niko Kranjcar (Portsmouth), Jerko Leko (Monaco), Ivan Rakitić (Schalke 04), Ognjen Vukojević (Dinamo Zagrzeb), Nikola Pokrivać (Monaco)

Napastnicy: Mladen Petric (Borussia Dortmund), Ivica Olić (Hamburg SV), Ivan Klasnic (Werder Brema), Igor Budan (Parma), Nikola Kalinić (Hajduk Split).

Bilić, który w poniedziałek przedłużył o dwa lata kontrakt z chorwacką federacją, podał także nazwiska dwóch graczy rezerwowych - Anasa Sharbiniego (jego ojciec urodził się w Syrii) z HNK Rijeka i Manuela Pamicia z Red Bull Salzburg.

Źródło:www.gazeta.pl

Szybko mu poszło. Miejmy nadzieje że zakończona selekcja tak szybko, wpłynie na gre Chorwatów jak selekcja Engela na gre naszych "Orłów" na MŚ.
Kamil_
No i mamy 26, którzy pojadą na zgrupowanie do Niemiec smile2.gif
CYTAT
Selekcjoner reprezentacji Polski Leo Beenhakker ogłosił kadrę na zgrupowanie w Donaueschingen (19-31 maja). Podczas niemieckiego obozu "biało-czerwoni" rozegrają dwa mecze towarzyskie z Macedonią (26 maja) oraz z Albanią (27 maja).

Polska ma w planach rozegranie także spotkania sparingowego z FC Schaffhausen (23 maja).

Kadra reprezentacji Polski na zgrupowanie w Donaueschingen:

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic FC, Szkocja), Łukasz Fabiański (Arsenal FC, Anglia), Tomasz Kuszczak (Manchester United FC, Anglia).

Obrońcy: Jacek Bąk (FK Austria Wiedeń, Austria), Grzegorz Bronowicki (FK Crvena zvezda, Serbia), Paweł Golański (Steaua Bukareszt, Rumunia), Mariusz Jop (FK Moskwa, Rosja), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht, Belgia), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakós SFP, Grecja).

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909, Niemcy), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg, Niemcy), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck, Ukraina), Radosław Majewski (Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski), Rafał Murawski (Lech Poznań), Michał Pazdan (Górnik Zabrze), Roger (Legia Warszawa).

Napastnicy: Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Marek Saganowski (Southampton FC, Anglia), Euzebiusz Smolarek (Real Racing Club de Santander, Hiszpania), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Maciej Żurawski (AÉ Lárissas, Grecja).

Lista rezerwowych:
Wojciech Kowalewski (Korona Kielce), Arkadiusz Radomski (FK Austria Wiedeń, Austria), Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa, Rosja), Łukasz Piszczek (Hertha BSC Berlin, Niemcy), Artur Wichniarek (DSC Arminia Bielefeld, Niemcy).

źródło: 90minut.pl
Kamil_
CYTAT
Dla kibiców piłkarskich w Polsce mamy bardzo dobrą wiadomość. Jak dowiedziały się SportoweFakty.pl, piłkarskie mistrzostwa Europy będzie można oglądać w otwartym kanale Polsatu. Jest to o tyle zaskakujące, że do niedawna zanosiło się na to, że wszystkie mecze będą dostępne jedynie w Polsacie Sport i Polsacie Sport Extra, a tylko wybrane (w tym reprezentacji Polski) w ogólnodostępnym paśmie.
Udało nam się ustalić, że kibice zobaczą na żywo 27 spośród 31 spotkań. Pozostałe cztery będą retransmitowane. To duża niespodzianka, bowiem jeszcze niedawno mówiło się o tym, że całe mistrzostwa będą dostępne tylko w paśmie kodowanym. Rozmowy na temat transmisji prowadziła również Telewizja Polska, ale nie przyniosły one spodziewanych efektów.

Jak powiedział nam anonimowo jeden z pracowników Polsatu, stacja od dawna planowała transmisję meczów w paśmie otwartym. Wiadomość ta miała jednak zostać utrzymana w tajemnicy jak najdłużej. Jak długo? Najlepiej do samych mistrzostw.

Co się jednak stało, że za naszym pośrednictwem ujrzała ona światło dzienne? - Jeden z pracowników popełnił błąd i za wcześnie wysłał plan transmisji do magazynów telewizyjnych - tłumaczy nasz informator. - Rzeczywiście wraz z programem Polsatu otrzymaliśmy również szczegółowy plan transmisji - potwierdził nam pracownik jednego z wiodących magazynów telewizyjnych.

za Sportowe Fakty

Informacja pewna na 99%. Można już się śmiało cieszyć smile2.gif
Peterek
Bleee nie ma nic gorszego niż mecze w Polsacie :|
A brak Szpakowskiego to największa porażka jaka może być przy takiej imprezie :-(
Nie wyobrażam sobie pierwszych mistrzostwa Europy Polaków bez niego.
Ale dostaniemy "przecudownych" Kołtonia i Borka oraz w studiu niezwykle znającego się na wszystkim Strejlaua.
Czas chyba złapać tą czeską telewizję wreszcie tongue.gif
Kamil_
Jedyne co można dostrzec pozytywnego w Szpakowskim, to tylko to, że żyje meczami. Dla mnie komentator jest to mierny...

Cieszmy się, że to nie TVN będzie transmitować. Bo dopiero tam jest bida z komentatorami i dziennikarzami sportowymi.
micael
a propo ;D gdzie w jakim klubie/baRZE/pubie mozna obejrzec Mecze Polaków na żywo na projektorze?? wiem ze w Pulsie napewno ale tam sie cos placi wiem na Euro smile2.gif
Peterek
CYTAT(Kamil_ @ pon, 19 maj 2008 - 20:40) *
Jedyne co można dostrzec pozytywnego w Szpakowskim, to tylko to, że żyje meczami. Dla mnie komentator jest to mierny...

Cieszmy się, że to nie TVN będzie transmitować. Bo dopiero tam jest bida z komentatorami i dziennikarzami sportowymi.

To jest właśnie najważniejsze, że żyje meczami.
Kiedy słyszę te filozoficzne wywody wszystkich innych komentatorów w Polsce (poza kilkoma z C+) to muszę przyciszyć telewizor. Zero emocji, nuda, aż się odechciewa oglądać.
A to, że Szpaku popełnia błędy ? Przynajmniej jest zabawnie :]
Kamil_
Ja 'Szpaka' toleruję tylko w meczach Polaków, tam emocje biorą górę i komentatora mało co słucham wink.gif Ale jak oglądam jakiś obojętny dla mnie emocjonalnie mecz, to po prostu irytują mnie te jego błędy, z dwóch, trzech można się zaśmiać, ale z 10 w trakcie jednej połowy? wink.gif

PS. Ostatnio chyba Jasina (TVP) w PUEFA jak Getafe strzeliło gola Bayernowi (w pierwszym meczu) to mało mi telewizora nie rozsadził, tak się darł wink.gif
Peterek
Hmm... Jasina to ten co komentował finał PUEFA ?
Jeśli tak to jestem w szoku, że się tak darł wink.gif Bo w finale mendził strasznie ;p
Kamil_
To z tego powodu że cholernie faworyzował Getafe (i dobrze wink.gif ) i jak strzeliło Bayern'owi to się widocznie nie opanował smile2.gif

Mam nadzieję że nikt się nie obrazi za tego małego offtopa wink.gif
kwintosz
CYTAT
Beenhakker ogłosił kadrę na Euro!

Selekcjoner reprezentacji Polski, Leo Beenhakker, ogłosił 23-osobową kadrę na finały piłkarskich mistrzostw Europy, które w dniach 7-29 czerwca rozegrane zostaną na boiskach Austrii i Szwajcarii.
Holender z 26-osobowej grupy, która trenowała na obozie w Donaueschingen, skreślił trzy nazwiska. Uznania w oczach selekcjonera nie znaleźli Radosław Majewski, Grzegorz Bronowicki i Radosław Matusiak.

O Majewskim Beenhakker powiedział, że jest młodym i przyszłościowym zawodnikiem. Bronowicki nie jedzie na Euro ze względu na jego kontuzję - według Beenhakkera nie wytrzymałby trudów turnieju. Matusiak nie przekonał Beenhakkera do swojej osoby - według szkoleniowca nie prezentuje odpowiedniego poziomu.
Podczas konferencji prasowej Holender poinformował również o tym, że kontuzje Wojciecha Łobodzińskiego i Michała Żewłakowa odniesione w meczu z Albanią nie są groźne.

Kadra w Niemczech pozostanie do soboty, po czym uda się do Chorzowa, gdzie w niedzielę Polska rozegra mecz z Danią. Pierwsze spotkanie na mistrzostwach naszych reprezentantów odbędzie się 8 czerwca. W Klagenfurcie przeciwnikiem Polaków będą Niemcy. 12 czerwca podopieczni Beenhakkera zmierzą się w Wiedniu z Austrią, zaś 16 czerwca, znów w Klagenfurcie, z Chorwacją. Jeżeli wyjdą z grupy, zagrają w ćwierćfinale.

Kadra reprezentacji Polski na Euro 2008:

bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn)

obrońcy: Jacek Bąk (Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus)

pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Michał Pazdan (Górnik Zabrze), Roger Guerreiro (Legia Warszawa)

napastnicy: Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Maciej Żurawski (AE Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Marek Saganowski (FC Southampton).
Źródło www.onet.pl
dakos
Hmm a to nie byl przypadkiem Maciej Iwaśki?:]
ario
Bardzo szkoda Bronowickiego. Eh sad.gif
Ale cóż, trzeba sobie jakoś poradzić.
Cieszy fakt, że kontuzja Łobodzińskiego nie jest na tyle poważna, żeby uniemożliwiła mu udział w Euro.

Orientuje się ktoś, czy w dużych miastach niedaleko DG - Sosnowiec, Katowice, będzie można oglądać mecz na dużym telebimie?
A może u nas w Centrum będzie?! biggrin.gif biggrin.gif
dakos
pewnie nie chyba ze wykupia ten abonament do publicznego ogladania meczow:<
Kamil_
Na telebimy tego nie trzeba, tylko że telebimy o przekątnej powyżej 1,5m mogą umieszczać jedynie oficjalni sponsorzy Mistrzostw...Gdzieś to czytałem, jak będę miał więcej czasu to poszukam i wrzucę link.
dakos
ok:]
kwintosz
Można narzekać że na PKZ mamy 1/4 czy 1/5 tego wyświetlacza który ma być docelowo, bo byłoby miejsce gdzie można by obejrzeć meczyk.
Trzeba się będzie wybrać do baru chyba. Aczkolwiek szykuje mi się 12go obrona pracy magisterskiej, więc może być różnie.

Wracając konkretnie do tematu, żałuje Majewskiego. Liczyłem że jednak pojedzie. Zamieniłbym go za Pazdana. Matusiak grał piach nawet z takimi przeciwnikami, co jest równoznaczne z zupełnym brakiem formy. Co do Bronowickiego to także się zgadzam, jeśli nie ma sił na walke przez 90 min co 3-4 dni, nie ma po co go brać.

Zobaczymy jak zgrają z Danią. Obawiam się trochę tego meczu. Podejrzewam także, że skład którym graliśmy wczoraj był bardzo podobny do tego jakim wyjdziemy na Niemcy.
Kamil_
Nie mogę znaleźć informacji o tych telebimach które muszą być dostarczone przez oficjalnego sponsora, ale znalazłem to...http://www.cyfrowypolsat.pl/telewizja-cyfr...ferta/euro2008/
Zaglebiak83
Ja zapraszam wszystkich do Klubu muzycznego/pizzerii "PULS" na Golonogu za bankiem PKO. Tam impreza będzie przez całe mistrzostwa OJ będzie się tam działo.
Kamil_
Po części pasuje do tego wątku. Odpowiedź na niemiecką' reklame'...
http://pl.youtube.com/watch?v=wEr7CBgyH5s

biggrin.gif
kwintosz
Mam pytanie, wybiera się ktoś na mecz do jakiegoś pubu? Może byśmy zrobili wyjście forumowe, jakoś nie mam ochoty siedzieć samemu przed TV i oglądać klęskę Niemców. Co wy na to? Byliby chętni?
Master
http://pl.youtube.com/watch?v=oNCbp-RaUgw jeszcze lepsza odpowiedz ;p
Lui
CYTAT(kwintosz @ czw, 05 cze 2008 - 01:05) *
Mam pytanie, wybiera się ktoś na mecz do jakiegoś pubu? Może byśmy zrobili wyjście forumowe, jakoś nie mam ochoty siedzieć samemu przed TV i oglądać klęskę Niemców. Co wy na to? Byliby chętni?

Jeśli chodzi o mnie to bardzo chętnie a masz jakieś konkretne miejsce ? biggrin.gif
kwintosz
No zawsze coś można wybrać, miejsce to najmniejszy problem. Zresztą jak widzimy w jednym z poprzednich postów dostaliśmy info gdzie można obejrzeć.
filip13
http://www.sports.pl/11/index.asp a taką jedenastkę na mecz z Niemcami wybrali kibice
Bartek90
CYTAT
Jakub Błaszczykowski na pewno nie zagra w fazie grupowej mistrzostw Europy.

Piłkarzowi BV Borussia 1909 odnowiła się kontuzja mięśnia dwugłowego po porannym treningu. Po badaniach okazało się, że zawodnik nie będzie w stanie trenować i rozgrywać meczów.

Leo Beenhakker chce jak najszybciej powołać gracza klubu Hertha BSC Berlin Łukasza Piszczka.

90minut.pl

Fatalna wiadomosc... sad.gif sad.gif sad.gif
kwintosz
Mam nadzieje że Łobodziński sobie poradzi. wink.gif W meczu z Danią całkiem dobrze zagrał, poszarpał trochę, nie bał się kiwać. Poza tym i tak nie było powiedziane że Kuba były w odpowiedniej formie.
kursor
CYTAT(kwintosz @ czw, 05 cze 2008 - 01:05) *

Witam!

Może Nemo - otwiera się jutro bar gdzie będą duże ekrany na których będzie można oglądać euro

pozdro
kwintosz
Jak dla mnie może być! Byliby chętni na meczyk z Niemcami?
Lui
w Nemo podobno była rezerwacja stolików i już sa wszystkie zajęte wink.gif

Moze Snooker Bar ? biggrin.gif
kwintosz
CYTAT
Kuszczak nie zagra na Euro

Z powodu kontuzji grzbietu odniesionej podczas piątkowego treningu, w piłkarskich mistrzostwach Europy nie zagra bramkarz reprezentacji Polski Tomasz Kuszczak.

Kierownictwo reprezentacji wystąpiło do UEFA o wyrażenie zgody na zmianę w 23-osobowej piłkarskiej kadrze Polski i zastąpienie w niej kontuzjowanego Kuszczaka zawodnikiem Korony Kielce Wojciechem Kowalewskim.

Według lekarzy kliniki w Grazu, gdzie polski bramkarz przeszedł badania, kontuzja wyłączy Kuszczaka z treningów na dwa do trzech tygodni.

Zmiany w kadrze na Euro są możliwe tylko do pierwszego meczu reprezentacji na turnieju.
www.gazeta.pl

Pytanie brzmi czy Tomek się obraził na to że będzie prawdopodobnie bramkarzem nr. 3 czy faktycznie kontuzja jest tak poważna. Popołudniu mówiono o mięśniu pośladkowym teraz mówią o zmianach w kręgosłupie eliminujące go z treningu na 3 tyg. Ehh..
Kamil_
Dzisiaj pierwsze mecze. Szwajcaria - Czechy oraz Portugalia - Turcja.

Moje typy na te mecze:
Szwajcaria - Czechy X2
Portugalia - Turcja 1

Tak od siebie to liczę że Szwajcarzy pokonają Czechów smile2.gif

A tu trochę na ten temat co mówiłem (pisałem) wcześniej. Z tym że pojawia się liczba 3 a nie jak pisałem 1,5 metra. Daję głowę że wcześniej czytałem o 1,5m.
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,3...ego_kibica.html
dakos
Jaki sklad typujecie na jutro?:>

Boruc

Wasilewski Bąk Zewłakow Wawrzyniak

Dudka Lewandowski

Smolarek Roger Krzynówek

Zurawski
Kamil_
CYTAT(dakos @ sob, 07 cze 2008 - 12:37) *
Jaki sklad typujecie na jutro?:>

Boruc

Wasilewski Bąk Zewłakow Wawrzyniak

Dudka Lewandowski

Smolarek Roger Krzynówek

Zurawski

Myślę, że na tą chwilę byłby optymalny z tego co mamy. Choć sam nie mogę już ścierpieć Żurawia w kadrze...No chyba że Łobodziński za Smolarka, a ten jako joker wchodzi w 70min na zmęczonych Niemców.
Peterek
CYTAT(Kamil_ @ sob, 07 cze 2008 - 10:43) *
Myślę, że na tą chwilę byłby optymalny z tego co mamy. Choć sam nie mogę już ścierpieć Żarawia w kadrze...No chyba że Łobodziński za Smolarka, a ten jako joker wchodzi w 70min na zmęczonych Niemców.

Tak się tylko zastanawiam kto w tej 70 minucie będzie bardziej zmęczony. My czy Niemcy laugh.gif
Nasi to już po 15 minutach trudniejszego spotkania ledwo biegają ;p
dakos
ee tam konycyjnie napewno Leo ich znakomicie przygotowal to samo taktycznie :>
Sebastian22
Zobaczymy, zobaczymy...ja tam sie sportem nie interesuje ale jutrzejsze wydarzenie to święto narodowe więc obejrzę.....myśle oczywiście że wygramy smile2.gif
szer
Ja tam nie myślę, że wygramy. Myślę, że szwabom w dupe damy ;d. Hehehe niech się na nas przejadą wink.gif.
Oglądać pewnie będę oglądał wink.gif
Kamil_
CYTAT(Kamil_ @ sob, 07 cze 2008 - 12:36) *
Moje typy na te mecze:
Szwajcaria - Czechy X2
Portugalia - Turcja 1

no i trafiłem oba mecze smile2.gif
Mecz Portugalii z Turcją podobał mi się szczególnie, szybkie akcje, bez zbędnego podawania wszerz boiska. Akcja za akcje i słuszna wygrana Portugalii 2-0, choć mogło być wyżej (2 poprzeczki i słupek).
kwintosz
CYTAT(Kamil_ @ sob, 07 cze 2008 - 21:42) *
no i trafiłem oba mecze smile2.gif
Mecz Portugalii z Turcją podobał mi się szczególnie, szybkie akcje, bez zbędnego podawania wszerz boiska. Akcja za akcje i słuszna wygrana Portugalii 2-0, choć mogło być wyżej (2 poprzeczki i słupek).

A mi bardziej się podobał mecz Szwajcarów i ich gra. Czesi bardzo cieniutko zagrali i tylko szczęściu i bramkarzowi mogą dziękować że mają zwycięstwo. Szwajcarom się chociaż chciało, ładnie kombinacyjnie grali - szkoda że nie udało im się strzelić choć 1 bramki. Przed meczem obstawiałem zwycięstwo Czech i Portugalii. Z taką grą Czesi daleko nie zajdą.. Cienko zagrała też Turcja a Portugalia poza kilkoma akcjami także niczym szczególnym się nie wyróżniła: C. Ronaldo b. egoistyczna gra a Deco dość dużo strat. Aczkolwiek akcja Pepe przednia, podobnie jak strzał Ronaldo i sparowanie piłki przez bramkarza turków na słupek.
Pierwszy dzień na plus. Oby dziś było ZWYCIĘSTWO naszych i remis Austriaków z Chorwatami.
Ale jak miałbym stawiać $ poszłoby:
Niemcy - Polska x2
i Austria - Chorwacja 2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.