Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze: MKS-Pałac Bydgoszcz
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3, 4
Kamil_
Powiem tylko...ależ emocje...

szkoda Madzi...wyglądało to na skręcenie stawu kolanowego...obym się mylił.

Nigdy nie spadnie, MKS nigdy nie spadnie!
Martin
A mogliśmy wygrać za 3 pkt. Znowu dziewczyny miały przestoje w 3 i 4 secie. Prowadziły kilkoma punktami i traciły seryjnie punkty. W Białymstoku trzeba zdobyć minimum 1 punkt.

Nigdy nie spadnie, Dąbrowa, nigdy nie spadnie...!!!!
b4b4M™
CYTAT(Kamil_ @ wto, 18 mar 2008 - 20:47) *
szkoda Madzi...wyglądało to na skręcenie stawu kolanowego...obym się mylił.

W Radiu Katowice mówili przed momentem, że pierwsze prognozy wskazują na zerwanie więzadeł...

Oby nie... mellow.gif

Szkoda tego 1 punktu - z nim matematyka byłaby łatwiejsza...
Michael
1 pkt w Bialym to plan minimum, ale bedzie o niego ciezko w 10 osobowym skladzie...
Dzis MVP dla Eweliny Sieczki jak najbardziej zasluzone.
Kto nie byl dzis na hali niech zaluje!!
Martin
CYTAT(b4b4M™ @ wto, 18 mar 2008 - 21:18) *
W Radiu Katowice mówili przed momentem, że pierwsze prognozy wskazują na zerwanie więzadeł...

Mam nadzieję że nie będzie aż tak źle. To by oznaczało koniec sezonu dla Magdy, prawdopodobnie minimum kilka tygodni unieruchomiona noga i przynajmniej kilka tygodni rehabilitacji. Sam miałem taką kontuzje. Bolesna sprawa sad.gif

Jesteśmy z Tobą, Magda, jesteśmy z Tobą...!!!
szer
Oby tak nie było... To byłoby bardzo złe dla naszej drużyny, zwłaszcza teraz!

Wygrana za 2pkt, bardzo ważna wygrana. Szkoda, że nie za 3pkt, bo wtedy ucieklibyśmy Centrostalowi na większą odległość... Nic jeszcze nie jest pewne. Na meczu atmosfera dobra, teksty motywujące od Gołego jak zwykle trafne =]. Ale sektor zły... mały był :|
Goły
Meczyk jak zwykle dla nas - kibiców dobry , ale nie dla układu w tabeli ... Jeśli chodzi ospraswy kibicowskie to doping średni , myśle że wszystkie watpliowosci co do lokalizacji sektora zostały rozwiane , sektor za mały , i naprawde ! na Pile był lepszy doping niz dzisiaj a było nas mniej !!

TERAZ OSTRA MOBILIZACJA NA MECZ Z MUSZYNĄ !!
Szczepan
A dla mnie nie.
Goły się troszkę opylał, może był zmęczony (On prowadzi), ale coż udało się dziewczynom wygrać i to jest najważniejsze.
Grały kiepsko.
Słyszałem pochlebne opinie o zmianie sektora przez KK.
Lepiej NAS było słychać! staraliśmy się, ale w Mielcu lepiej to wyszło!!!!!!!!!!!!!!
POZ.
Michael
Czy ja wiem czy za maly, zawsze mozna przesunac tasme w lewo i po sprawie.
Lui
nie no za mały to ten sektro jest.. nawet nie ma jak powiesić naszego słynnego transparentu "DĄBROWIANIE" ;D , sektorówy nie ma jak rozwinąc bo na szerokośc była by dobra bo też by ktoś wział spoza klubu kibica ale na długośc nie pasuje wiec proponuje iśc tam gdzie siedzieliśmy dotychczas

I MOBILIZACJA NA MUSZYNE !
Michael
CYTAT
W pomeczowych wypowiedziach obu stron można odczuć pewien niedosyt, ale i szacunek dla drugiej strony za wolę walki i determinację z jaką rywalki dążyły do odniesienia zwycięstwa w tym pojedynku.
Konferencja prasowa:

Joanna Kuligowska (kapitan Centrostalu):
- Gratuluję zwycięstwa Dąbrowie. Myślę, że mecz podobał się kibicom, był to prawdziwy mecz o punkty. Tak samo my jaki Dąbrowa musi o nie walczyć, udało się Dąbrowie, przykro mi, że nie nam. Przyjechałyśmy tu po trzy punkty, ale po tych dwóch pierwszych setach już chciałyśmy przede wszystkim dwa, ale udało się jeden. Ważne, że jest chociaż ten jeden punkt. Myślę, że była walka, Dąbrowa ma bardzo dobrą obronę, broniły naprawde ciężkie piłki, myślę, że tym elementem wygrały piąty set.

Maciej Kosmol (trener Centrostalu):
- Ja również gratuluję zespołowi z Dąbrowy. Myślę, że mecz był bardzo wyrównany, ale okupiony bardzo dużą ilością błędów jednej i drugiej strony, bardzo nerwową grą. Objawiało sie to poprez różnego rodzaju serie z jednej i drugiej strony, błędów czy nieskutecznych ataków. Rzeczywiście pierwszy set zadecydował tutaj, że rozbił nas jakby, zadecydował o tym, że przegralismy również tego drugiego seta. W piątym secie to Dąbrowa grała bardzo dobrze w asekuracji, podbiła gro niewyobrażalnie trudnych piłek, my już widzieliśmy te piłki w parkiecie, a one nadal były w grze i odwracały je na swoją korzyść do tego. Należy je pochwalić za bardzo ambitną grę w obronie i asekuracji bo dzięki temu chyba wygrały.

Ewa Cabajewska (kapitan MKS-u);
- My mimo wszystko jesteśmy trochę niezadowolone, bo powinnyśmy iść za ciosem, za tymi pierwszymi dwoma setami i wygrać za trzy punkty. Jak nie 3:0 to 3:1. Troszeczkę się sfrajerzyłyśmy, mówiąc brzydko i żałujemy. Oczywiście była walka po jednej i drugiej stronie, ale żałujemy, że nie zagrałyśmy na dobrym poziomie, bo uważam, że tak śmiało można powiedzieć. Szkoda, że musimy dalej jechać i ciułać te punkty, żeby się utrzymać.

Wiesław Popik (trener MKS-u):
- Bardzo się cieszymy z tych dwóch punktów, bo było wiadomo, że ten mecz będzie obfitował w dużą ilość błędów, bo nerwowość i stawka tego meczu była wiadoma. Gramy właściwie o życie i ten wynik zostawia jeszcze jednej i drugiej drużynie furtkę otwartą na to ósme miejsce. Trochę pokrzyżowała nam plan kontuzja Magdy (Piątek - przyp. red.), bo wiadomo, że ona jest naszą podstawową atakującą, aczkolwiek Marzenka Wilczyńska dała fantastyczną zmianę. Szkoda, że tego nie wytrzymała do końca, ale tym się cechuje młodość, że ona cały czas nie utrzyma dobrego rytmu gry. W trzecim secie prowadziliśmy nawet 5:1, wtedy chyba myślelismy, że just już po meczu i wtedy wyszło doświadczenie dziewczyn z Bydgoszczy. One naprawdę potem mocno nie atakowały! Kiwały, plasowały za blok, ale to nam sprawiło najwięcej trudności. Fantastycznie podbijały i uwierzyły, że mogą wygrać i tak sie stało. No cóż, gramy dalej. Tak samo życzę powodzenia Bydgoszczy. Myślę, że ten zespół tak samo będzie walczył do końca. Jedziemy do Białegostoku i wierzymy, że tam ugramy punkty.

mks.dabrowa.pl

endriu
Zdjęcia z meczu MKS-Pałac

Powyżej masz trochę fotek.

pozdr...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.