Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowe Centrum Handlowe, MediaMarkt i OBI w DG
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
bzenek
CYTAT(:) @ wto, 11 lis 2008 - 15:08) *
CYTAT
Kolejnym etapem będzie budowa marketu budowlanego, jednakże zakończenie tej inwestycji przewidywane jest na rok 2010 (Iwona Sitko)

Troche dlugo. Taki blaszak moglby byc szybciej. No ale teraz pewnie przygotuja teren, a zaczna na wiosne.

Bo ja wiem czy tak długo ? W końcu 2010 rok jest już za 13 miesięcy. smile.gif
Padziu
tylko pytanie czy styczeń 2010 czy np wrzesień wink.gif ja bym obstawiał że zajmie im to około 15-18m-cy
:)
Przy Granicznej koncza wywozic gruz. No zobaczymy czy sie zwina na dlugo, czy cos zaczna przygotowywac, chocby uzbrojenie.
No ciekawe ile poczekamy na tego Carrefoura, i ile w tym artykule prawdy:

CYTAT
Gazeta Prawna

Real i Lidl mogą wyjść z Polski, Carrefour wstrzyma inwestycje?
(...)
Także Real, należący do niemieckiego Metro Group, i francuski Carrefour mają coraz większe kłopoty z utrzymaniem rentowności na rodzimych rynkach, co może zachęcać do ograniczania w Polsce inwestycji. Pojawiły się nawet doniesienia o tym, że Carrefour zdecydował się wstrzymać swoje projekty.

- Na pewno nie planujemy być tak aktywni na rynku inwestycyjnym, jak to miało miejsce w latach 2005-2006. Mamy jednak w planach uruchomienie kilku marketów - mówi Maria Cieślikowska z firmy Carrefour Polska, która dotychczas w kraju zainwestowała już przeszło 4 mld zł. W samym 2008 roku wydała 100 mln euro.

Także Real zaprzecza, że miałby się wycofać z Polski.

- Rentowność spółki jest dobra, dlatego nie mamy w planach wychodzenia z Polski - zaznaczył Kef van Helbergen, prezes sieci handlowej Real.
(...)
REALny
Sprzydało by się troche ten temat rozkręcić.

Czy wiecie coś więcej już o OBI ? Czy wogóle powstanie ? A jak tak to jaki termin jest planowany ?
Wszystko co wiemy jest w tym temacie. Pewnie jakby sie ktos cos wiecej dowiedzial, to by napisal. Na terenie budowy jest sprzet do utwardzania podloza.
Wogole robili juz nim cos? Najlepszy widok ma Olo.
muzzy
Już jakiś czas utwardzają, prawie miesiąc temu jak byłem w Pogorii to rytmicznie spuszczali ciężary na ziemię biggrin.gif
Na stronie Rank Progress do tej pory bylo tylko to:
CYTAT
Obecnie w realizacji znajdują się projekty inwestycyjne w Dąbrowie Górniczej, Grudziądzu, Jastrzębiu Zdroju, Kłodzku, Opolu, Szczecinie i Zgorzelcu. Głównym partnerem tych projektów jest Carrefour.

Pojawilo sie tez w innych miejscu:
CYTAT
Trwają prace analityczne i koncepcyjne dotyczące budowy galerii handlowych w Dąbrowie Górniczej, Głogowie, Grudziądzu, Jeleniej Górze i Świdnicy.

Moze bedzie jednak galeria, a nie sam hipermarket. Rok temu mowili, ze moze zmienia koncepcje.
Sebastian22
CYTAT(:) @ pon, 23 mar 2009 - 20:45) *
Na stronie Rank Progress do tej pory bylo tylko to:
Pojawilo sie tez w innych miejscu:
Moze bedzie jednak galeria, a nie sam hipermarket. Rok temu mowili, ze moze zmienia koncepcje.

Nie wiem, ale jak już maja budować kolejny SKLEP to niech bedzie juz CH a nie blaszak....to ta inwestycja obok Pentagonu??
szer
Pewnie póki co sprawdzają czy opłaci im się to. Aczkolwiek bardzo ciekawa galeria bez jakiegoś większego hipermarketu, typu kolejny Real, czy jeden z większych Carrefour'ów, przyda się w tamtych okolicach. Może trochę ożywi tamtą część miasta smile2.gif

Mam nadzieje, że i oni stwierdzą, że blaszak to być nie może. Zobaczymy co z tego wyjdzie smile2.gif

Sebastian - tak to raczej to obok Pentagonu smile2.gif.
CYTAT
W wywiadzie udzielonym "Gazecie Prawnej" prezes Carrefour Gilles Roudy przyznał, że firma spodziewała się słabszych wyników w tym kwartale. Dodał, że mimo spadku sprzedaży Carrefour nie zamierza korygować planów ekspansji na polskim rynku i jeszcze w tym roku chce otworzyć cztery nowe hipermarkety, a także otoczyć siecią franczyzową 50 sklepów osiedlowych. Jak zastrzegł, plany te mogą ulec zmianie, jeśli sytuacja na rynku ulegnie dalszemu pogorszeniu.
olo
Media Markt i OBI są w sieci Carrefour'a ?
Rank Progress ma zbudowac centrum handlowe, w ktorym ma byc Carrefour. Ten temat jest wlasnie o tym centrum, oraz o OBI i Media Markt. 3 w 1.

@Olo
Masz moze jeszcze widok na przyszla inwestycje OBI? Dzieje sie tam cokolwiek albo dzialo w ostatnich miesiacach?
szer
Chyba raczej chodzi o inwestycję Rank Progress... Bo Carrefour z nimi współpracuje
Tu ma byc ta inwestycja, niedokonczony budynek wyburzyli w listopadzie

olo
CYTAT(:) @ sob, 18 kwi 2009 - 15:54) *
Rank Progress ma zbudowac centrum handlowe, w ktorym ma byc Carrefour. Ten temat jest wlasnie o tym centrum, oraz o OBI i Media Markt. 3 w 1.

@Olo
Masz moze jeszcze widok na przyszla inwestycje OBI? Dzieje sie tam cokolwiek albo dzialo w ostatnich miesiacach?

Cisza, wiatr hula.
Na przyszłość prośba. Niech Ci się chce umieścić jakiś komentarz do wklejanych linków.
lilith_88
czy mnie sie wydaje, czy na stronce Rank Progress nie ma juz zadnej wzmianki o inwestycji w do ??
Chyba ze jestem slepa... huh.gif
wydaje sie tongue.gif

tu snf (51).gif http://rankprogress.pl/cms_46_36.html na dole i tu snf (51).gif http://rankprogress.pl/cms_51_36.html na dole
lilith_88
no to jestem slepa laugh.gif
Sebastian22
A co z OBI na tyłach CH Pogoria? Teren niby przygotowali i teraz nic się tam nie dzieje....
vacu
CYTAT(Sebastian22 @ wto, 28 lip 2009 - 17:55) *
A co z OBI na tyłach CH Pogoria? Teren niby przygotowali i teraz nic się tam nie dzieje....

Jakoś ostatnio (2 tygodnie byłem na urlopie więc już może po wszystkim) rozstrzygały się konkursy na wykonawców OBI także myślę, że jakoś pod koniec lata może na początku jesienie ruszy budowa (jak włączę drugiego kompa tongue.gif to może znajdę tam jakieś dokładniejsze info).

[Edycja]
Poszukałem i znalazłem info: "termin realizacji: III kwartał 2009 r. - II kwartał 2010 r.".

W Tychach rozpoczęli budowę bodajże we wrześniu 2008 zakończyli w kwietniu 2009 więc myślę, że mniej więcej tak to i u nas będzie tylko trzeba zrobić +1 do roku wink.gif
Sebastian22
CYTAT(vacu @ nie, 02 sie 2009 - 14:38) *
Jakoś ostatnio (2 tygodnie byłem na urlopie więc już może po wszystkim) rozstrzygały się konkursy na wykonawców OBI także myślę, że jakoś pod koniec lata może na początku jesienie ruszy budowa (jak włączę drugiego kompa tongue.gif to może znajdę tam jakieś dokładniejsze info).

[Edycja]
Poszukałem i znalazłem info: "termin realizacji: III kwartał 2009 r. - II kwartał 2010 r.".

W Tychach rozpoczęli budowę bodajże we wrześniu 2008 zakończyli w kwietniu 2009 więc myślę, że mniej więcej tak to i u nas będzie tylko trzeba zrobić +1 do roku wink.gif

dzieki za info.....a może wiesz coś kiedy ruszy dalszy remont komisariatu? Szkielet odrestaurowany jak stał tak stoi.....
olo
Rozpoczęli budowę OBI. W każdym bądź razie zwieźli biuro budowy.
Master
w niedziele w trakcie koncertu Bajmu byłem obejrzec tamtą okolice i zauwazyłem brak duzej czesci metalowego ogrodzenia, ale myslałem ze to efekt jakis dewastacji, a tu prosze, wazne ze cos sie zaczyna dziac tam, olo prosimy o biezace relacjonowanie.

Tymczasem budynek po komisariacie w stanie surowym bez okien i dachu do wynajmu wink.gif a miał byc tam na 100% Gymnasion smile.gif
No nareszcie smile2.gif Wiadomo kto jest wykonawcą?
savalas
po co te markety, przecież już pogoria ledwo zipie. 2 lata i to poupada wszystko
olo
CYTAT(savalas @ wto, 15 wrz 2009 - 22:42) *
po co te markety, przecież już pogoria ledwo zipie. 2 lata i to poupada wszystko

Martwisz się jakby Ci ktoś kazał inwestować w te markety.
Łukasz 1212
CYTAT(savalas @ wto, 15 wrz 2009 - 22:42) *

Ledwo zipie ? biggrin.gif BU ha ha ha poprawiłeś mi człowieku humor biggrin.gif:D:D:D:D:D:D:D:D:D XDDD
Człowieku zastanów się co piszesz na forum a nie takie głupoty piszesz
biggrin.gif
mydliczek
On nie napisał głupoty. Jakby było tak dobrze to by zamykali sklepy? Utrzymywałbyś coś nierentownego? Myślisz, że po co te koncerty? Żeby tylko zrobić ludziom przyjemność? Tym co tracą pracę nie jest tak do śmiechu smile.gif więc się zastanów Ty człowieku co piszesz. Z końcem roku mogą pozamykać kolejne jak nie poprawią obrotów, więc wcale nie jest tak wesoło w Pogorii smile.gif ku ironii Pogorię często zalewa, więc można i rzec, że tonie wink.gif
luket
CYTAT(mydliczek @ śro, 16 wrz 2009 - 22:45) *
On nie napisał głupoty. Jakby było tak dobrze to by zamykali sklepy? Utrzymywałbyś coś nierentownego? Myślisz, że po co te koncerty? Żeby tylko zrobić ludziom przyjemność? Tym co tracą pracę nie jest tak do śmiechu smile.gif więc się zastanów Ty człowieku co piszesz. Z końcem roku mogą pozamykać kolejne jak nie poprawią obrotów, więc wcale nie jest tak wesoło w Pogorii smile.gif ku ironii Pogorię często zalewa, więc można i rzec, że tonie wink.gif

To chyba nie do końca ten wątek, ale niech będzie: Większość sklepów które zostały zamknięte (Monnari, Hot Oil, nie wiem jaka jest kondycja exi) zostały zamknięte nie dlatego, że nie miały obrotów w CH Pogoria, tylko dlatego, że upadła cała sieć sklepów. Rentowność konkretnej placówki nie ma nic do tego. Węc nie oceniałbym kondycji całego centrum handlowego po kondycji dwóch czy trzech butików. Fakt, że zasłonięte czarną folią witryny exi działają na wyobraźnię, ale do zamknięcia całego centrum jeszcze daleka droga...
mydliczek
No może do zamknięcia centrum faktycznie bardzo daleka droga i po części masz rację. To nie te czarne folie tak na mnie zadziałały. I nie oceniam po dwóch, trzech butikach. Orientuję się mniej więcej jaki jest ruch w Pogorii. Monari, Hot Oil, Reporter jakoś działają w innych centrach, więc nie wiem czy masz rację. Długo nie mogą znaleźć najemcy po Monnari, nie mówiąc o Hot Oil. Ciekawe jak szybko znajdą na tak dużą powierzchnię jaką miał Exi Sport. No i jakoś nie powstał Sfinks, a i cały zabytkowy komisariat straszy wink.gif
savalas
CYTAT(Łukasz 1212 @ śro, 16 wrz 2009 - 18:01) *
Ledwo zipie ? biggrin.gif BU ha ha ha poprawiłeś mi człowieku humor biggrin.gif:D:D:D:D:D:D:D:D:D XDDD
Człowieku zastanów się co piszesz na forum a nie takie głupoty piszesz
biggrin.gif

nie buhahaha człowieku tylko wejdź sobie do pogorii i zobacz, 4-5 sklepów zamkniętych, konstrukcja się rozpada, a sytuacja na rynku pracy w DG, będzie się tylko pogarszać, a co za tym idzie, mniej pieniędzy na durne wydatki. Bo co mamy w Pogorii oprócz reala, zestaw sklepów z rzeczami które są do niczego, jakościowo marnych, przyciągające jedynie promocjami gównarzerie.
Łukasz 1212
CYTAT(savalas @ czw, 17 wrz 2009 - 11:18) *
nie buhahaha człowieku tylko wejdź sobie do pogorii i zobacz, 4-5 sklepów zamkniętych, konstrukcja się rozpada, a sytuacja na rynku pracy w DG, będzie się tylko pogarszać, a co za tym idzie, mniej pieniędzy na durne wydatki. Bo co mamy w Pogorii oprócz reala, zestaw sklepów z rzeczami które są do niczego, jakościowo marnych, przyciągające jedynie promocjami gównarzerie.
Oj człowieku myśl podobno myślenie nie boli :DPo pierwsze jeśli konstrukcja jak ty to napisałeś rozpada to pierwszej jakieś kontroli od razu zamknęli by CH będę czekał cierpliwie czy zamkną w najbliższym roku CHCzyżby masz na myśli sklepy : komputerowe,z modną odzieżą, z biżuterią oraz kino fast fooda ? No tu bym się z tobą nie zgodził ponieważ takie jak to ty nazwałeś sklepy dla * gówniarzenari* ja określę normalnie nastolatkowie są nie tylko dla nich. Czyżby każda para ( mówię tu osobach które mają 18 lat ) to nadal nastolatkowie ? smile.gif Albo osoby kupujący rożne rodzaju biżuterie dla swojej połówki czy dla kogoś innego to nadal nastolatkowie ?
CYTAT(mydliczek @ śro, 16 wrz 2009 - 22:45) *
On mnie rozśmieszył ponieważ ta jego pewność że za dwa lata upadnie sklep czyżby jest jasnowidzem że widzi przyszłość sklepu ? biggrin.gif
savalas
to nie jest pewność, tylko ocena sytuacji. Mówisz, że przeciekający dach i ciągłe poprawki w konstrukcji tego okrągłego wybiegu to fachowa robota ? Mówisz, że te sklepy z ciuchami, które wyglądają jak z lumpeksu, zarabiają krocie w pogorii, mówisz, że kawiarnie zamknęli bo miała świetne obroty ? Mówisz, że zamykają te sklepy bo im się świetnie powodzi ? Mówisz, że kryzys poszedł w las, a w DG bezrobocie spada na łeb na szyje, a ludzie rzucają się na sklepy ? To ja Ci mówie, że to Ty mnie rozśmieszasz.
Łukasz 1212
CYTAT(savalas @ pią, 18 wrz 2009 - 01:50) *
to nie jest pewność, tylko ocena sytuacji. Mówisz, że przeciekający dach i ciągłe poprawki w konstrukcji tego okrągłego wybiegu to fachowa robota ? Mówisz, że te sklepy z ciuchami, które wyglądają jak z lumpeksu, zarabiają krocie w pogorii, mówisz, że kawiarnie zamknęli bo miała świetne obroty ? Mówisz, że zamykają te sklepy bo im się świetnie powodzi ? Mówisz, że kryzys poszedł w las, a w DG bezrobocie spada na łeb na szyje, a ludzie rzucają się na sklepy ? To ja Ci mówie, że to Ty mnie rozśmieszasz.

łał czyżby pan ma dane dotyczące obrotu danych sklepach ? pan nie ma chyba nie ma dostępu do takich danych to skond wie że dany sklep upada ? Zamykają że nie mają rentowności albo upada cała firma albo po prostu ktoś za wynajem podniósł cenę i tyle nie zgodzili się zamknęli odział w CH. I tyle i pan nie zakładaj że
dany sklep od razu upada ;] Wiele czynników tu działa i tyle biggrin.gif
Oj panie kilkanaście razy byłem w CH i nigdzie nie widziałem robotnika dach robiącego intp. a bywam tam często i nie widziałem przeciekającego dachu ;]
Oj to nie wiem jakie ciuchy nosisz zresztą są każdy ma gust i o nich się nie mówi jeden woli z markowego sklepu drugi woli z targu za połowę ceny wie pan o gustach się nie mówi.
Kryzysów było dużo więc jest teraz dwa 10 lat to będzie historia odpowiem tak biggrin.gif Jest taka reguła słuchaj pan że jeśli ktoś szuka pracy to ją znajdzie. Często jest że ludzie rejestrują tylko po to żeby jakieś zaświadczenie lub na zasiłek dla bezrobotnych. A często przychodzą po studiach i to jeszcze humanistycznych to pan szuka ze świeca bo jest za dużo ludzi nie ma wystarczająco pracy dla tyle humanistów biggrin.gif
Kamil_
Czytać się Panie tego nie da. Przeciekającego dachu Pan nie widział? To chyba był Pan w innym centrum handlowym...
mały
Łukasz 1212 ma chyba 12 lat, ale nie pytajcie skond o tym wiem. Choć za moich czasów nawet jak się miało 12 lat to w szkole uczyli pisać po gramatycznemu.
xMarcinx
CYTAT(mały @ sob, 19 wrz 2009 - 07:15) *
Łukasz 1212 ma chyba 12 lat, ale nie pytajcie skond o tym wiem. Choć za moich czasów nawet jak się miało 12 lat to w szkole uczyli pisać po gramatycznemu.

savalas
CYTAT(Łukasz 1212 @ pią, 18 wrz 2009 - 18:10) *
łał czyżby pan ma dane dotyczące obrotu danych sklepach ? pan nie ma chyba nie ma dostępu do takich danych to skond wie że dany sklep upada ? Zamykają że nie mają rentowności albo upada cała firma albo po prostu ktoś za wynajem podniósł cenę i tyle nie zgodzili się zamknęli odział w CH. I tyle i pan nie zakładaj że
dany sklep od razu upada ;] Wiele czynników tu działa i tyle biggrin.gif
Oj panie kilkanaście razy byłem w CH i nigdzie nie widziałem robotnika dach robiącego intp. a bywam tam często i nie widziałem przeciekającego dachu ;]
Oj to nie wiem jakie ciuchy nosisz zresztą są każdy ma gust i o nich się nie mówi jeden woli z markowego sklepu drugi woli z targu za połowę ceny wie pan o gustach się nie mówi.
Kryzysów było dużo więc jest teraz dwa 10 lat to będzie historia odpowiem tak biggrin.gif Jest taka reguła słuchaj pan że jeśli ktoś szuka pracy to ją znajdzie. Często jest że ludzie rejestrują tylko po to żeby jakieś zaświadczenie lub na zasiłek dla bezrobotnych. A często przychodzą po studiach i to jeszcze humanistycznych to pan szuka ze świeca bo jest za dużo ludzi nie ma wystarczająco pracy dla tyle humanistów biggrin.gif

hehehehe, apokalipsa, jak mówi, jedna z moich ulubionych nauczycielek. Nic tak nie poprawia humoru, jak ludzie zakochani w hipermarketach
Savalas chyba nie wolisz tej laki? Miejsce zaraz obok hali huty i raczej nic lepszego by tam nie powsta

Przygotowania do budowy OBI coraz barzdiej zaawansowane.
savalas
niewiem co to jest "laki"
vacu
Mam pytanie z innej beczki - ktoś widział może tablicę informacyjną OBI? Głownie chodzi mi o info, kto jest GW? Ja wczoraj przejechałem obok ale nie dojrzałem żadnego info - niestety nie miałem czasu żeby dokładniej się rozejrzeć...
kwintosz
CYTAT(savalas @ nie, 20 wrz 2009 - 14:05) *
niewiem co to jest "laki"

łąki.. smile.gif
olo
Robią szalunki pod filary i zbierają śmieci...
rako
witam
dzisiaj byli mierzyć ile to jest 30metrow w górę, bylo bronto ze straży a po co to???
bo będzie 30 metrowa reklama OBI (już wkrótrce)
olo
Postawili trzy filarki. Zdjęcia w tygodniu.
No to pewnie na wiosne otwarcie smile2.gif

trafilem na pierwsza mapke z zaznaczonym OBI (z konkursu na najlepsza przestrzen publiczna wojewodztwa)

muzzy
widzę, że w starym budynku dalej jest zaznaczony klub fitness...
Leszek
Jeśli dobrze widzę, na mapce jest data kwiecień 2008 - stąd pewnie gymnasion.
bzenek
CYTAT(:) @ nie, 04 paź 2009 - 22:44) *
trafilem na pierwsza mapke z zaznaczonym OBI (z konkursu na najlepsza przestrzen publiczna wojewodztwa)

A co to jest takie przerywane kółko za Obi ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.