Zibar
Tue, 27 Nov 2007 - 13:25
W związku z nakładaniem się godzin relacji w telewizji, PZPS i TV Polsat przesunął godzinę rozpoczęcia piątkowego spotakania na 19.30. W związku z tym, że plakaty były już wydrukowane i rozklejone wcześniej, prosimy o powiadomienie innch zainteresowanych.
Za utrudnienie przepraszamy !
Na stronie znajduje sie również krótki wywiad, w którym Katarzyna Wysocka przybliża nam swoją osobę.
Zapraszamy.
troll
Wed, 28 Nov 2007 - 11:34
Mam pytanie
Mianowicie , moze ktoś mi powiedzieć, jak jest z wstępem na mecz? Chodiz mi o to czy są jakieś bilety (trzeba kupić wcześniej) , czy też wstęp jest wolny ??
Zibar
Wed, 28 Nov 2007 - 11:38
Arbas
Fri, 30 Nov 2007 - 00:09
Doszły mnie wieści, że mecz w piątek o 19.30
Czy to prawda?
Mod:
Arbas jesteś na forum już dawno, a wykazujesz dziwną niezaradność i zadajesz to samo pytanie w kilku tematach, moja odpowiedź - mecze jest o 19.30 informacja o tym jest na:
1. stronie klubowej w zapowiedzi LINK
2. stronie klubowej w oddzielnym komunikacie
3. Na stronie głównej tego forum w kalendadzu LINK
4. w tym temacie 5 postów wyżej w linku do kalendarza LINK
5. w tym temacie 10 postów wyżej LINK
6. na stronie UM link chyba nie jst Ci potrzebny ?
7. Strona hali LINK
i inne strony sportowe...
Przy okazji jest to wskazówka dla nowych forumowiczów, gdzie takie informacje znaleźć
:)
Fri, 30 Nov 2007 - 15:53
naprawde desperacja

CYTAT
gazeta.pl
Nietypowy napis na poznańskich koszulkach
W nietypowych, sportowych strojach, pojawią się dzisiaj, o godz. 19.30, na parkiecie w Dąbrowie Górniczej, siatkarki AZS-u AWF Poznań. Zabieg działaczy klubu ma pomóc znaleźć upragnionego sponsora dla akademiczek, na sezon 2007/08.
Stroje są nowe, przygotowane na ten sezon i - poza nazwami dotychczasowych sponsorów - będą mieć jeszcze jeden, dość niezwykły napis. To plac na koszulce, w pobliżu numeru zawodniczki z napisem "Wynajmę" i numerem telefonu.
Ten zabieg jest efektem desperacji poznańskiego klubu w szukaniu wsparcia finansowego dla sekcji siatkówki. Podczas transmisji telewizyjnej plac zostanie pokazany równie często, jak często pokazana zostałaby reklama potencjalnego sponsora (do tego trzeba dodać reklamy na elektronicznych bandach).
AZS AWF Poznań zmierzy się dziś na wyjeździe z MKS-em Dąbrowa Górnicza. To jeden z tych meczów, które ma realne szanse wygrać. Początek o godz. 19.30. Transmisja w Polsacie Sport.
Daro
Fri, 30 Nov 2007 - 15:58
zgadzam sie totalna desperacja:P:P
filip13
Fri, 30 Nov 2007 - 22:26
1 MKS - Azs Awf 3
21:25
19:25
25:19
23:25
byłem na meczu i sądze ze moglo byc lepiej

ale mówi sie trudno
Daro
Fri, 30 Nov 2007 - 22:29
też uważam że tego 4 seta mogliśmy wygrać a jak byśmy jego wygrali to tajbrek też byśmy wygrali:):)
ario
Fri, 30 Nov 2007 - 22:51
słaba gra w pierwszym i drugim secie, za to w trzecim dziewczyny pokazały klasę :)
szkoda czwartego seta.
następnym razem wygrana !!!
Sat, 01 Dec 2007 - 11:11
ale szkoda, mozna bylo to wygrac. Zal tez zawodniczek. Pierwsze dwa sety slabe ale potem dlugimi momentami wszystko wychodzilo, przeciwniczki nie istnialy. 13:7, 16:11 i przestoj na 17 punkcie ehhh. Co wszyscy widzilismy najgorsze te przestoje i wielka ilosc bardzo glupich wrecz amatorskich bledow, a momentami przeciez swietna gra. Nie wiem czy to brak doswiadczenia czy koncentracji. Zespol ma mozliwosci ale te bledy ehh :/
wypowiedzi ze strony MKSu:
CYTAT
Pomeczowe wypowiedzi
2007-12-01 05:40:18
Na pewno będziemy walczyć i zdobywać punkty we własnej hali, gdyż na terenie przeciwnika będzie o nie ciężko.
Wojciech Lalek (trener AZS AWF Poznań):
Był to bardzo ważny mecz dla obu drużyn zarówno dla nas jak i dla Dąbrowy Górniczej. Był to mecz o „ostatnie” miejsce w tabeli. Naszą drużynę czekają ciężkie mecze i było to dla nas bardzo ważne dla psychiki zespołu, aby nie ponieść drugiej porażki. Wystarczył moment dekoncentracji i przegraliśmy trzeciego seta. Drużyna z Dąbrowy Górniczej to ambitny zespół, lecz w czwartym secie role się odwróciły. Obie drużyny zarówno w meczach pucharowych jaki turniejach poniosły wiele porażek i na pewno na wynik czwartego seta miała postawa w tychże meczach. Wpływ na wynik tego seta miało też większe doświadczenie moich zawodniczek. Ważne jest, że drużyny wchodzą w rytm meczowy i każdy kolejny mecz upewni te zespoły i dodam im więcej pewności. W tej chwili jest, ze jeżeli przeciwnik zaczyna odrabiać straty to mecz zaczyna zmieniać oblicze
Wiesław Popik trener MKS Dąbrowa Górnicza):
W dniu dzisiejszym nie udało nam się, musimy wyciągnąć wnioski i znaleźć receptę na przyszłość. Jeżeli są starsze zawodniczki to one jakieś umiejętności, wiarę mają. Młodsze zawodniczki jak Ewelina Sieczka, czy Krystyna Tkaczewska mogą popełnić pojedyncze błędy, lecz starszym, ogranym, doświadczonym zawodniczkom nie powinny się one przytrafiać. To, że będziemy mieli ciężko w LSK wiedziałem od samego początku. Liga dopiero się zaczęła my musimy walczyć, ogrywać się i wyciągać wnioski i szukać swojego miejsca w szeregu.
Irina Archangielska (kapitan AZSAWF Poznań):
Dziś zagraliśmy trochę stresujący mecz dla nas samych. Drużyna z Dąbrowy Górniczej grała na własnej hali i na pewno chciała odnieść zwycięstwo. Poza tym, wygrana drużyny z Dąbrowy Górniczej w Pucharze Polski był czysty przypadek, to że my gramy w ósemce PP , a Dąbrowa nie też ma swoją wartość. W trzecim secie zabrakło nam koncentracji, gra na pełnych obrotach w dwóch pierwszych setach też miała na to wpływ. Nasze zwycięstwo w czwartym secie świadczy o tym, ze potrafimy grać.
Aleksandra Kruk ( AZS AWF Poznań):
W trzecim secie łatwo oddałyśmy pole gry. Momentami brak nam jeszcze konsekwencji i koncentracji, lecz widać, ze potrafimy się podnieść co pokazał czwarty set i jesteśmy na dobrej drodze. W najbliższych meczach na pewno będziemy walczyć, chcemy wygrywać. Dołożymy wszelkich starań, aby te mecze zakończyły się naszym sukcesem (mecz z Gedanią w Poznaniu 8 grudnia, mecz ze Stalą Miekec 15 grudnia w Mielcu)
Magdalena Piątek ( MKS Dąbrowa Górnicza):
Nie wiem czym dziś spowodowana była nasza porażka, chyba za bardzo odpuściłyśmy dwa pierwsze sety. Trzeci set wygrałyśmy, w czwartym prowadziłyśmy 16:11. Chyba brak koncentracji miał wpływ na naszą grę. Na pewno będziemy walczyć i zdobywać punkty we własnej hali, gdyż na terenie przeciwnika będzie o nie ciężko.
ario
Sat, 01 Dec 2007 - 12:05
Miejmy nadzieję, że zawodniczki MKSu w następnym meczu pokażą się z dobrej strony i będą walczyć przez 3, a może 5 setów

i wrócą z tarczą, a nie na tarczy
Zibar
Wed, 12 Dec 2007 - 12:15
Na stronie klubu w dziale TRANSMICJE/Archiwum mozna zobaczyc zapis z meczu MKS-AZS Poznań. Wkrótce bedzie tez dostepny mecz z Piłą
Prosty
Wed, 12 Dec 2007 - 17:40
CYTAT(Zibar @ śro, 12 gru 2007 - 12:15)

Na stronie klubu w dziale TRANSMICJE/Archiwum mozna zobaczyc zapis z meczu MKS-AZS Poznań. Wkrótce bedzie tez dostepny mecz z Piłą

szkoda, ze nie mozna cofnac wybranego momentu :) obejrzalem sobie pierwsze 15 minut i bylismy zagluszani przez pania puszczajaca muze
Wed, 12 Dec 2007 - 17:49
zawsze mozna sobie sciagnac i wtedy dowolnie cofac itp
http://www.mks.dabrowa.pl/wmv/2007_11_30_MKS_AZS_Poznan.wmv 278 MB
filip13
Wed, 12 Dec 2007 - 18:28
hmmmm... przydałyby sie chociaz dwie kamery w roznych miejscach
Zibar
Fri, 15 Feb 2008 - 13:29
Na dzień dzisiejszy termin spotkania to sobota 23 lutego (do południa do klubu nie dotarła żadna informacja o innym terminie), a więc zgodnie z ustaleniami z ostatniego spotkania KK, chętnich do wyjazdu zapraszamy na zapisy we wtorek 19 lutego godz. 18.00. w hali Centrum.
Do tego czasu podamy orientacyjny koszt wyjazdu dla autobusu (52 osoby) oraz mniejszych pojazdów (29 i 19 osób).
Prosimy o poinformowanie innych osób z poza KK o organizowanym wyjeździe.
Szczepan
Fri, 15 Feb 2008 - 16:45
Witam!!
W przyszłym tygodniu nie dam rady się z Wami spotkać, ponieważ pracuję na popołudniową zmianę.
Zibar zapisz mnie, napewno jadę, w razie wątpliwości napisz, a zadzwonię i jakoś się sprawy finansowe załatwi.
POZ.
Szczepan.
P.S.
Tylko w poniedziałek mam na rano.
Prosty
Fri, 15 Feb 2008 - 17:30
z ciekawości sprawdziłem na ich stronie i ...

Polsat Sport
Piątek, 22 lutego 2008
Siatkówka:Liga Siatkówki Kobiet
18:00 AZS AWF Poznań ? MKS Dąbrowa Górnicza na żywo
Miejmy nadzieję, że polsat zniechęci się do tego mecu i bedzie on grany w sobote

ale oni raczej nie wycofuja decyzji, a po za tym jest to mecz ciekawy
Zibar
Fri, 15 Feb 2008 - 20:37
Na razie informacje są następujące:
- do klubu MKS, tak jak wcześniej pisałem, nic nie wpłynęło odnośnie innego terminu
- na stronie LSK jest: 51 2008-02-23 / 17:30 AZS AWF Poznań vs MKS Dąbrowa Górnicza
- na stronie PS: AZS AWF Poznań – MKS Dąbrowa Górnicza NA ŻYWO Piątek,22 lutego 18:00
Na wyjazd mamy autokar, busy będą niestety zajęte. Odpowiedź przewoźnikowi mamy dać do wtorku g. 20.00.
Koszt przejazdu to 2100 zł, przy dofinansowaniu ok. 40% i komplecie wychodzi: ok 28 zł.
Panowie do dzieła.
Jeśli tylko dowiem się czegoś o terminie meczu natychmiast Was o tym powiadomię.
Szczepan
Fri, 15 Feb 2008 - 22:07
I tak jestem.
A w TV ma być:
Bydgoszcz vs Stal oraz Piła vs Kalisz
Prosty
Fri, 15 Feb 2008 - 22:31
CYTAT(Szczepan @ pią, 15 lut 2008 - 22:07)

I tak jestem.
A w TV ma być:
Bydgoszcz vs Stal oraz Piła vs Kalisz
Owszem, Bydgoszcz w poniedziałek, a Piła w niedziele
Soboty są przeważnie na PLS, więc zostaje tylko piątek :/ miejmy nadzieje, ze zmienia decyzje i bedzie w sob
Szczepan
Fri, 15 Feb 2008 - 22:37
Jak będzie to się okaże, Prosty rozkręcił wątek nie związany z tematem wię go zakończmy!!!!!!!!!!!!
szer
Fri, 15 Feb 2008 - 23:38
Wątek jak najbardziej związany z tematem ;p. W końcu to nam zależy na tym by pojechać do Poznania na mecz... O tym, że ten mecz będzie w tv, mówiłem jakiś czas temu ;p
Jak piątek będzie to pewnie nie pojedziemy, jak sobota to będzie dobrze

. Ale szczerzę wątpię w termin sobota
krzysiek
Sat, 16 Feb 2008 - 01:36
Ja mogę jechać nawet w piątek. Szkoda byłoby, gdyby kolejny wyjazd nam się nie udał. Tych wyjazdów możliwych do zrealizowania w sezonie jest naprawdę niewiele, więc panowie zróbmy wszystko żeby jechać nawet jeśli termin wyznaczony będzie na piątek. Przecież nasze dziewczyny są tego warte
szer
Sat, 16 Feb 2008 - 01:58
Dobra Ty możesz jechać, ja w sumie też bym mógł, ale są tacy którzy nie mogą

. Praca albo szkoła...lub inne obowiązki, dlatego staramy się o weekendy... Fakt do Poznania nawet należy jechać. Nasz doping bardzo się tam przyda...
Padziu
Sat, 16 Feb 2008 - 07:47
Nie wiem czy zauważyliście ale możliwych do zrealizowania wyjazdów realnie rzecz ujmując jest właśnie Poznań i jeszcze Mielec bo wątpię żeby się znalazły osoby do wyjazdu do Gdańska czy Białegostoku.
PS. Są jeszcze Play Offy
mydlik
Sat, 16 Feb 2008 - 12:00
Pojechałbym nawet w piątek.Pokazali byśmy się w tv. Naszą obecnością i dopingiem na meczu pomogli w wywalczeniu zwycięstwa.
Franek8
Sat, 16 Feb 2008 - 12:37
CYTAT(mydlik @ sob, 16 lut 2008 - 12:00)

Pojechałbym nawet w piątek.Pokazali byśmy się w tv. Naszą obecnością i dopingiem na meczu pomogli w wywalczeniu zwycięstwa.
Tylko że w piątek to kilka osób(i to dosłownie) więc ciężko byłoby się pokazać z dobrym dopingiem xD a w sobotę te pewnie koło 40 xD
Pozdrawiam
szer
Sun, 17 Feb 2008 - 17:04
Na polsat sporcie podali plan transmisji no i Poznań - Dąbrowa w piątek o 17.30 jest podane...
Lui
Sun, 17 Feb 2008 - 18:30
CYTAT(szer @ nie, 17 lut 2008 - 17:04)

Na polsat sporcie podali plan transmisji no i Poznań - Dąbrowa w piątek o 17.30 jest podane...
Tak spotkanie jest w piątek..
Więc będzie trudno uzbierać uczestników na wyjazd ..
Padziu
Sun, 17 Feb 2008 - 18:58
Czy do klubu wpłynęła już
oficjalna informacja o terminie meczu w Poznaniu??
PS. Co z lekcją śpiewu?? wypadałoby ją przeprowadzić przed meczem z Piłą
Franek8
Mon, 18 Feb 2008 - 07:07
CYTAT
PS. Co z lekcją śpiewu?? wypadałoby ją przeprowadzić przed meczem z Piłą

DO meczu z Piłą masz jeszcze duużżżo czasu mecz jest najprawdopodobniej 8marca ... więc na lekcje mamy czas ;]
szer
Mon, 18 Feb 2008 - 08:39
Chyba wpłynęła, informacja ze strony MKSu
CYTAT
W Poznaniu nasze siatkarki zagrają w piątek 22 lutego o godzinie 18.30. Mecz będzie transmitowany przez w Polsat Sport. Zebranie KK w sprawie wyjazdu na to spotkanie odbędzie się 19.02.2008 r. (wtorek) o godzinie 18.00. Chętnych na wyjazd serdecznie zapraszamy!!!
Zibar
Mon, 18 Feb 2008 - 08:49
Wczoraj klub otrzymał oficjalne zawiadomieni (na stronie MKS-u było o tym info wczoraj) i mecz jest rozgrywany w piątek o godz. 18.30, pozostałe informacje omówimy na jutrzejszym spotkaniu. Mam nadzieję, że jednak uda nam sie zebrać grupę i wyjazd dojdzie do skutku.
szer
Mon, 18 Feb 2008 - 08:50
Nie ma co jadę! Opuścić tak ważny mecz to trzeba nie być kibicem ;p...
endriu
Mon, 18 Feb 2008 - 09:47
Zapraszamy jutro na spotkanie KK, tj wtorek godz. 18.00. PZPS i Polsat potwierdził ostatecznie datę meczu w Poznaniu 22.02.2008. godz. 18.00. Info o "dotacji" klubu do wyjazdu na spotkaniu.
Mecz z Piłą odbędzie się 27.02.2008 r. o godz. 18.00. To info na dzień dzisiejszy. A co wymyślą "możni władcy"..... tego chyba oni sami nie wiedzą:)
pozdr...
Szczepan
Mon, 18 Feb 2008 - 22:33
Witam!!!
Ja jestem chętny na wyjazd (koszty)
Urlop wezmę lub odrobie godziny w środe i czwartek,
ale musze znać koszty i czas
we wtorek nie dam rady, jeden dzień urywki z roboty w tygodniu,
więc proszę o kontakt na PW lub "Zibar'a" o telefon.
Jestem z Wami i z Dziewczynami.
POZ.
Szczepan.
endriu
Tue, 19 Feb 2008 - 12:57
Info o kosztach prejazdu do Poznania.
Na tę chwilę przy pełnej obsadzie autokaru (50 osób), cena wyjazdu to 22 PLN.
Zapraszamy chętnych na dzisiejsze spotkanie.
pozdr...
Goły
Tue, 19 Feb 2008 - 14:36
Cena jest zarąbista i kusząca ale czarno to widze ... wręcz nie ma szans na uzbieranie autokaru
ario
Fri, 22 Feb 2008 - 19:46
http://www.volleylive.info/games/lskwindow.php AWF POZNAŃ 2:1 MKS DĄBROWA GÓRNICZA
strasznie wyrównany
filip13
Fri, 22 Feb 2008 - 19:54
ario
Fri, 22 Feb 2008 - 19:56
czyżby pogrom w 4 secie?
filip13
Fri, 22 Feb 2008 - 19:58
oj chyba tak musimy dwukrotnie już uznać że AZS jest lepszy

choć jest jeszcze 19:23
ario
Fri, 22 Feb 2008 - 19:59
23:21 !!!!!!
filip13
Fri, 22 Feb 2008 - 20:01
no i koniec!!! 22:25

a ja już sobie nadzieje robiłem
ario
Fri, 22 Feb 2008 - 20:01
AZS AWF POZNAŃ 3:1 MKS DĄBROWA GÓRNICZA
sety:
20:25
25:23
25:23
25:22
filip13
Fri, 22 Feb 2008 - 20:03
a tak się ładnie zapowiadało po 1 secie

szczerze mówiąc straciłem dobry humor
Fri, 22 Feb 2008 - 20:14
Szkoda gadac, a widac ze maja mozlwiosci. Mecz mogl byc i powinien byc wygrany. To problemy z psychika, te seryjne straty punktow. I w kazdym secie dopiero na sam koniec naprawde sie moblizowaly, gdy bylo juz za pozno. Jak mozna bylo w drugim secie prowadzac 10:6 stracic tyle punktow i doprowadzic do 13:16. Poznanianki od tego momentu do konca meczu nie graly wogole lepiej, to cos sie stalo z naszym zespolem. Trener za pozno przerywa serie straconych punktow np dopiero po 5 z rzedu, gdy jest po sprawie.
Ogolnie zal.
Padziu
Fri, 22 Feb 2008 - 20:46
Powiem tak : Liczyłem na inny wynik
Mam żal. Żal do ataku bo w 4 secie w połowie seta nie było dobrych ataków
DG Potrzebna jest atakująca
EDIT:
PS. BRAWO DLA ROBERTA ZA DOPING DZIĘKUJE W IMIENIU DĄBROWSKICH KIBICÓW
Michael
Fri, 22 Feb 2008 - 20:52
Wyrownany mecz, ktore spokojnie mogl sie skonczyc innym wynikiem. Szkoda, ze wyjazd nie doszedl do skutku bo doping w Poznaniu jeszcze gorszy niz u nas na koszykowce, nie dosc, ze na siedzaco, to tylko ze dwa razy na set uslyszec mozna bylo AZS Poznan... Chociaz mielismy tam swojego przedstawiciela, a nawet flage Dabrowianie - BRAWO ROBERT!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.