Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Liga Siatkówki Kobiet
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3
filip13
mówię sam dół, czyli AZS wink.gif no dobra, mogłem napisać że chodzi mi o Białystok, ale już koniec zajmijmy się tematem wink.gif
Lui
CYTAT(filip13 @ sob, 01 mar 2008 - 20:02) *
ale mecz Bydgoszczy z Winiarami mnie zszokował doh (2).gif ogólnie BKS nadal liderem ,a sam dół też bez zmian

tak chyba nasz " wierny kibic co chodzi na każde mecze" jest ślepy :|
laugh.gif
Kamil_
Po dzisiejszym zwycięstwie, jeśli nie będzie wielkich niespodzianek do końca rundy zasadniczej i wygramy któryś z meczów z Bydgoszczą bądź Mielcem utrzymanie będzie baaardzo realne.
filip13
http://www.supervolley.pl/index.php?option...5&Itemid=17
artykuł o Ewie Cabajewskiej w Super Volley'u wink.gif

ps.nie wiem czy dobry temat wybrałem
szer
Już jakiś czas temu na Strefie Siatkówki był ten artykuł...
Kamil_ oby tak było =]. Mam nadzieję, że przy naszej pomocy dziewczyny wygrają w Mielcu... Bo mają ambicje, walczą i grają co pokazały w sobotę. I mam nadzieje, że uda się wygrać u nas z Bydgoszczą. Na pewno od pierwszej rundy grają lepiej, ale są w zasięgu. Może i by się pokusiły o punkcik z Muszyną? Na wyjeździe grały jak równy z równym... Pomijając 3 set ;p

Wszystko jest możliwe, ale sądzę, że jeśli dziewczyny chcą się utrzymać, to się utrzymają. Bez gry w barażach
Michael
Duzo zalezy takze od dzisiejszego meczu w Mielcu, gdzie Stal podajmuje Gedanie Gdańsk i jak narazie Gedania prowadzi 1-0 w setach, oby tylko tak dalej:), dla zainteresowanych relacja live: http://www.sportowefakty.pl/siatka/relacja2/relacja.htm
Lui
.. 1:1 :/ a Gedania prowadziła już 16:12 :[
filip13
Stal - Gedania 2-3 (18:25, 28:26, 25:23, 21:25, 13:15)
Michael
KPSK Stal Mielec - Gedania Gdańsk 2-3 (18-25, 28-26, 25-23, 21-25, 13-15)
Na 4 kolejki przed koncem sezonu zasadniczego mamy tyle samo pkt co Bydgoszcz i 1 pkt straty do Stali. Miejmy nadzieje, ze po sobotnim meczu awansujemy na 7 miejsce:).

Wszyscy do Mielca!!
filip13
Mielec może być trudny ale nie z naszym dopingiem tongue.gif
szer
Gedania mogła wygrać za 3pkt... Przegrała sety na własne życzenie... To ona przegrała sety, a nie Mielec wygrał... Chociaż tylko jeden punkt Stal zdobyła...

Tak, tak z naszym dopingiem, a czy jedziesz z nami do Mielca? :> Bo nie wiem czy zgodnie z prawdą użyłeś stwierdzenia "naszym dopingiem" ;p;p
Kamil_
Filip ciągle, w każdym temacie pisze - "nasz doping" wink.gif
Michael
16. kolejka - 18.03.2008

MKS Dąbrowa - Górnicza Centrostal Bydgoszcz
AZS Białystok - Stal Mielec

17. kolejka - 22.03.2008

AZS Białystok - MKS Dąbrowa Górnicza
Muszynianka - Muszyna Centrostal Bydgoszcz

18. kolejka - 29.03.2008

MKS Dąbrowa Górnicza - Muszynianka Muszyna
Centrostal Bydgoszcz - AZS AWF Poznań
Winiary Kalisz - AZS Białystok

No i przyszlo do tego, ze we wtorek musimy trzymac kciuki za Mielec, bo nad Bialymstokiem mamy juz tylko 2 pkt przewagi. nie ma co we wtorek musza byc 3 pkt, bo inaczej koniec marzen, koniec snow o playoffach.
Prosty
ale sie narobilo z tym bialymstokiem ... we wtorek dziewczyny musze opanowac presje i dac z siebei 100 %
Michael
Nie tylko dziewczyny ale rowniez i My. Aha, proponuje przenies sektor KK na dol, blizej parkietu. Wiem, ze spora ilosc osob tez jest za takim rozwiazaniem.
siikor
CYTAT(Michael @ nie, 16 mar 2008 - 00:22) *
Nie tylko dziewczyny ale rowniez i My. Aha, proponuje przenies sektor KK na dol, blizej parkietu. Wiem, ze spora ilosc osob tez jest za takim rozwiazaniem.

sektor KK na dole to zły pomysł.. wiemy o tym z doświadczenia..

Z kibicowskim pozdrowieniem!
Sebejszyn
W Bielsku i Melcu siedzielismy na gorze z dala od parkietu, bo tak nam wyznaczyli sektor. Przyjezdni w Dabrowie powinni tez miec miejsce na gorze, a my przy parkiecie. Takie jest moje zdanie.

W obecnej chwili przyjezdni sa blizej parkietu niz KK.
b4b4M™
Do przeczytania:

CYTAT
Prosty
to jednak dobrze slyszalem, ze maja problemy finansowe ... moze mecz z Bydgoszcza przegraly wlasnie na jakis protest ?

a tutaj 18 kolejka coraz blizej. Winiary Kalisz - AZS Białystok. Coraz bardziej obawiam sie o ten wynik.

Elwyn
CYTAT
a tutaj 18 kolejka coraz blizej. Winiary Kalisz - AZS Białystok. Coraz bardziej obawiam sie o ten wynik.

szczerze to ja również sad.gif

co do meczu z nami to było to raczej zlekceważenie niż strajk... radosne były jak cho... nie wiem co wink.gif do czasu gdy drugi set zaczął wymykać się im spod kontroli i go przegrały w efekcie tracąc punkt
Pałacanki wszystkie zagrały na prawie 100% swoich możliwości obecnych i wykorzystały ten fakt - potem Kalisz już nie mógł się rozkręcić, było za późno
zresztą sami wiecie - pokonaliście u siebie BKS, Białystok Piłę, Mielec Muszynę, więc takie rzeczy się zdarzają, faworyt za lekko do tego podejdzie, nie idzie mu, a nam owszem i jest wielka radość biggrin.gif

teraz jednak zaczął się prawdziwy strajk i obawiam się poważnie o wynik tego meczu, całe szczęście, że jest w Kaliszu, przed swoją publicznością na koniec rundy może jednak nie będą chciały przegrać... chyba, że odwrotnie - będą chciały coś zademnstrować... na forum Kalisza są zawodniczki, zobaczymy jak to się potoczy, ale myślała, żeby przed tym meczem - w razie gdyby dalej coś się działo my (Bydgoszcz) i np. parę osob od Was wpisało się w temacie kapitan ANki Barańskiej by grały na całego... ale poczekjmy na rozwój sytuacji do tego czasu, może kaliski klub zapłaci im choć tyle, żeby dalej grały
Michael
CYTAT(Elwyn @ śro, 19 mar 2008 - 23:31) *
zresztą sami wiecie - pokonaliście u siebie BKS, Białystok Piłę, Mielec Muszynę, więc takie rzeczy się zdarzają, faworyt za lekko do tego podejdzie, nie idzie mu, a nam owszem i jest wielka radość biggrin.gif

Muszyny jeszcze nie pokonalismy, gramy z nimi dopiero 30 III rolleyes.gif
Elwyn
smile2.gif przecież napisałam, że BKS (nie MKS), dalej jest, że Mielec Muszynę biggrin.gif

No nic, niech tylko Kalisz nie przepuści zadnego meczu... rozumiem ich sytuację, ale mam nadzieję, że nie będą się bawiły w wyrocznię i nie odpuszczą

Michael
Fakt moj blad rolleyes.gif , ale bylo juz pozno i ...

AZS Białystok - MKS Dąbrowa Górnicza
Stal Mielec - Winiary Kalisz
Gedania Gdańsk - Farmutil Piła
AZS AWF Poznań - Aluprof Bielsko-Biała
Muszynianka Muszyna - Centrostal Bydgoszcz

Tak patrzac na 17 kolejke, jesli nikt z ''wielkiej czworki" nie odpusci swojego meczu to zwyciestwo MKSu w Bialymstoku za 3 pkt daje nam utrzymanie w elicie. Choc o 3 pkt w Bialym bedzie okropnie ciezko, a do tego jeszcze w okrojonym skladzie.

szer
Ciężki to będzie mecz, ale tak...3 punkty dają nam utrzymanie i to niekoniecznie tylko na 8 miejscu ;p. Ale o te 3 punkty będzie bardzo ciężko. To będzie mecz nerwów... Kto je opanuje ten wygra... Szkoda Magdy...Ale mam nadzieję, że dziewczyny dla niej i dla siebie wygrają ten mecz!
Peterek
Może mi ktoś powiedzieć kiedy jest najbliższy mecz ?
Z góry dzięki smile2.gif
Kamil_
U nas czy na wyjeździe? Bo ogólnie to w piątek gramy z AZS'em Białystok na wyjeździe.
Lui
CYTAT(Peterek @ czw, 20 mar 2008 - 14:09) *
Może mi ktoś powiedzieć kiedy jest najbliższy mecz ?
Z góry dzięki smile2.gif

u nas 30.03.08.r godz. 15:00 mecz również będzie transmitowany na TV4 smile2.gif
Peterek
Dzięki za odpowiedź.
Elwyn
Dla wszystkich kibiców MKS najlepsze życzenia Zdrowych Wesołych Świąt Wielkanocnych

Pozdrowionka z Bydzi biggrin.gif
Elwyn
Jako, że temat meczu z Pałacem już zamknięty to swoje fotki wrzucę tutaj smile2.gif

kilka fotek, reszta tutaj, no na więcej forum nie pozwala wink.gif
http://elwyn.fotosik.pl/albumy/395049.html

A co do sytuacji Kalisza to cóż, ja zawodniczki rozumiem, ale odpuszczanie meczu Mielcowi czy Białemu to już byłoby grube przegięcie.... tu się decydują losy utrzymania, więc niech kaliskie siatkarki zostawią to "nam".
Są inne formy prostestu... niech wyjdą na parkiet choćby z pozaklejanymi wszywkami sponsorów... skoro Ci nie dają $$$
a jeśli wina leży po stronie klubu to cóż, będą mialy nad czym myśleć w okresie transferowym...
krzysiek
Dzięki wielkie Elwyn za życzenia wink.gif Tobie również życzę Zdrowych i Wesołych Świąt Wielkanocnych smile2.gif
No i dzięki za odwiedziny w naszym miasteczku smile2.gif Wynik meczu to pewnie nie bardzo Ci się podobał, ale myślę że atmosfera była całkiem niezła i ogólnie wyjazd zaliczych do udanych wink.gif
Pozdrawiam
krzysiek
Zdecydowanie, są inne formy protestu niż odpuszczanie meczy i mam nadzieję, że do niczego takiego nie dojdzie wink.gif a o utrzymaniu bądź spadku z LSK zadecyduje czysta walka. My jako klub i tak nie mamy lekko, biorąc pod uwagę to, że jesteśmy absolutnym beniaminkiem. Dodając do tego sytuację kadrową i ostatnią kontuzję wykluczającą z gry Madzię Piątek, to powiedziałbym że mamy "cholernie" pod górkę unsure.gif
Dlatego takie rzeczy jak oddanie meczu na znak protestu siatkarek z Kalisza poprostu by nas dobiło... ale póki piłka w grze, wierzę że do niczego takiego nie dojdzie i w LSK się utrzymamy smile2.gif
endriu
Z tego co wiem Elwyn wyjazd do nas zaliczyła do udanych poza jednym niesmacznym incydentem.
Pewien dąbrowski korespondent Strefy Siatkówki zachował się wobec niej i jej kolegi bardzo nieładnie.
Przegonił ich z miejsc dla prasy zabierając krzesło spod...... w dosłownym tego słowa znaczeniu. Gdyż panu redaktorowi zabrakło tego miejsca. Chwała ochroniarzom, którzy skierowali gości z Bydgoszczy na krzesełka na parkiecie przy siatkarkach. Wszystko skończyło się dobrze, ale niesmak pozostał.
Śmieszne w tym incydencie jest to, gdyż oboje piszą do tego samego portalu, tylko Elwyn zapomniała akredytacji (leg. prasowej).
Wesołych Świąt.

pozdr...

P.s
Ktoś krytykuje wszystko i wszystkich, a sam zachowuje się jak profesjonalista, to "Fakt".
Ciekawe kiedy popisze się czymś na Płomieniu laugh.gifsmile2.gif
Elwyn
Ja uważam sprawę za nie byłą biggrin.gif Prawdą jest, że legitek nie wzieliśmy, tylko sposób w jakim się to odbyło, pozostawiał wiele do życzenia, ale to nie ma wpływu na moją ocenę wyjazdu. Miejsca nie ocenia się przez pryzmat jednego człowieka, który zachował się jak burak.

Wyjazd oprócz wyniku rzecz jasna naprawdę fajny i pozostaje trzymać kciuki, żebyśmy się utrzymali biggrin.gif

Dziś gramy przedostatnią kolejkę (oprócz MKS_Muszyna-KSP), zobaczymy jak nam się sytuacja w tabeli wyklaruje...

:)
wiceprezes Palacu:

CYTAT
pomorska.pl

Podczas meczu w Dąbrowie jeden z dziennikarzy pytał, czy to prawda, że klub chce 15 tysięcy złotych za Marzenę Wilczyńską, wychowankę Pałacu, wypożyczoną do MKS-u.

- "Nic mi o tym nie wiadomo" - odpowiada Sagan. - "Klub z Dąbrowy nie zwracał się do nas z taką prośbą. Marzena jest wypożyczona do Dąbrowy do końca tego sezonu. Jeśli będzie propozycja, to z pewnością będziemy ją rozważać."

szer
Marzenka jest kolejny już sezon i dalej na wypożyczeniu ^^. Powinni ją wykupić po tym sezonie! Chyba, że wróci do Pałacu, co byłoby złym wyjściem... Choć jak pałac spadnie (oby nie) to mogą chcieć ją z powrotem...
endriu
CYTAT
Prezes Stankiewicz ostrzega
Liga Siatkówki Kobiet zezwoliła, aby jeden mecz z przedostatniej kolejki rundy zasadniczej odbył się pięć dni po pozostałych, choć wcześniej sama ustaliła, że spotkania w dwóch ostatnich seriach gier rozpoczynać się mają o tej samej porze. W związku z tym Zdzisław Stankiewicz ostrzegł prezesa LSK, że w przypadku podejrzeń o ustawieniu wyniku spotkania w Muszynie, prezes gdańskiego klubu wnioskować będzie o dymisje we władzach ligi oraz karne degradacje dla nieuczciwie grających drużyn!

Wszystkie mecze 17. kolejki miały odbyć się w Wielki Piątek, 21 marca o godzinie 18.00. W tym terminie m.in. Energa Gedania przegrała u siebie z Farmutilem Piła 0:3, spadając z piątego na siódme miejsce w tabeli, a Pronar Zeto Astwa AZS Białystok po porażce z MKS Dąbrowa Górnicza 1:3 stracił szanse na play off. Do rozstrzygnięcia pozostała jeszcze kwestia, z kim akademiczki zagrają w barażach o utrzymanie. Teoretycznie zagrożonych jest aż pięć zespołów, ale w praktyce tylko trzy: Energa Gedania (obecnie 18 punktów), AZS AWF Poznań (17) i Centrostal Bydgoszcz (14). Pikanterii rywalizacji tego tercetu dodaje fakt, że w ostatniej kolejce bydgoszczanki ugoszczą poznanianki u siebie, a ponadto dziś grają w Muszynie.

Energa Gedania zapewne już nie zdobędzie nawet seta, gdyż na zakończenie rundy zagra w Bielsku-Białej z liderem. AZS AWF wyprzedzi gdańską drużynę, gdy zdobędzie jeden punkt, a Centrostal będzie przed gedanistkami, jeśli wywalczy cztery punkty. Widać z tego wyraźnie, że dwa zwycięstwa bydgoszczanek po 3:2 wyrzucą Energę Gedanię z play off!

- Władze LSK godząc się na zmiany w terminarzu, doprowadziły na finiszu rozgrywek do uprzywilejowana jednych drużyn kosztem drugim. Dlatego uprzedziłem prezesa Jacka Kasprzyka, że będę wnioskował o jego dymisję, jeśli będą podejrzenia, że wyniki są ustawiane. Ponadto będę domagał się karnej degradacji dla każdej drużyny, która w tym procederze weźmie udział - zapowiada Zdzisław Stankiewicz, prezes gdańskiego klubu.

Muszynianka zagra dziś z Centrostalem na własnym parkiecie o godzinie 18.00. Teoretycznie gospodynie nie powinny mieć kłopotów z wygraną. Trzecia drużyna tabeli od dziewiątej zgromadziła dotychczas dokładnie 20 punktów więcej. W Bydgoszczy w pierwszej rundzie triumfowała 3:1. W tym sezonie z Muszyny punkty wywoziły tylko dwa najlepsze zespoły rozgrywek: Aluprof (wygrał 3:1) i Winiary Kalisz (porażka 2:3). Z pozostałych sześciu gier u siebie Muszynianka cztery wygrała po 3:0, a dwie po 3:1.

Jeśli dziś nie będzie niespodzianki i Muszynianka pokona Centrostal, Energa Gedania bez względu na wyniki ostatniej kolejki utrzyma się w LSK i zagra w play off. Sukces gospodyń 3:0 lub 3:1 sprawi, że bydgoszczanki nie będą miały żadnych szans na prześcignięcie gdańszczanek. Natomiast wynik 3:2 na korzyść Muszyny oznacza, że gedanistki będą mogły być wyprzedzone albo przez Centrostal albo przez AZS AWF. Nie będzie bowiem możliwości, aby te drużyny w Bydgoszczy w ostatniej kolejce uzyskały taki wynik, który je obie wyniesie przed Energę Gedanię.

Sytuacja na niekorzyść gdańszczanek zmieni się, jeśli dziś wygra Centrostal! Jeśli będzie to sukces 3:0 lub 3:1, to wystarczy, że w niedzielę bydgoszczanki zagrają tie-breaka z Poznaniem (jego wynik będzie bez znaczenia), aby obie drużyny wyprzedziły Energę Gedanię. W przypadku wygranej Centrostalu nad Muszynianką 3:2, w niedzielę gdańszczanki zostaną wyeliminowana z play off, jeśli bydgoszczanki ograją AZS AWF 3:2. Każdy inny wynik sprawi, że gedanistki zajmą ósme miejsce.

www.energa-gedania.pl

Takie przemyślenia z Gdańska u progu sezonu zasadniczego.

pozdr...
Elwyn
Buahahaha degradacje lgh (20).gif snf (50).gif .... i co jeszcze?
Po pierwsze dla Pana Stankiewicza zwycięstwo Pałacu i tak będzie ustawione. Sorry, ale co nie wolno nam teraz wygrać? Przypomnę, że to przez fanaberie Serwińskiego ten mecz został przełożony, my chcielśmy grać w piątek.

Co do działaczy to się zgodzę, bo sobie sami tą farsę zrobili najpierw wydając przepis o 2 kolejkach przed końcem: mecze o tej samej godzinie, a potem własnoręcznie go łamiąc.

Ale tu cisza, a tymczasem jak na razie Muszynianka Muszyna - Centrostal Bydgoszcz 25:12, 25:18...
duane1
Muszynianka -Centrostal 3:0 , 25:12,25:16,25:17
Michael
No i utrzymanie w LSK stalo sie faktem, miejmy nadzieje, ze w niedziele dziewczyny zagraja na luzie i pokusza sie o mala niespodzianke rolleyes.gif
Padziu
No i stało się ! MAMY LSK W PRZYSZŁYM SEZONIE W DĄBROWIE GÓRNICZEJ !!!!!!!!!!! celb (7).gif lgh (20).gif biggrinthumb.gif sml (3).gif thumbup.gif cha (80).gif cha (2).gif celb (8).gif fnd (8).gif celb (20).gif sml (21).gif celb (15).gif biggrin.gif celb (23).gif
juz nawet zaden cud nie odbierze play-offow celb (20).gif
W ostatnim meczu juz nie bedzie stresu i powalczyc smile2.gif
Elwyn
GRATULACJE!!!!!!!!!!! happy (25).gif celb (15).gif

Brawo MKS! fnd (2).gif fajnie wiedzieć, że będziecie w przyszłym sezonie
mam nadzieję, że my też tongue.gif
szer
CYTAT
Sto procent MKS-u
2008-03-26 21:41

- Przed sezonem ani chwili nie zastanawiałbym się i postawiłbym na wygraną Centrostalu Bydgoszcz w meczu z AZS AWF Poznań - mówi trener MKS Dąbrowy Górniczej Wiesław Popik. - Bydgoszczanki w składzie mają kilka bardzo dobrych zawodniczek. Okazuje się jednak, że trzeba jeszcze wyjść i zagrać. Teraz to w ogóle nie podejmuję się typowania.

Wiesław Popik dodał, że mocno współczuje trenerom obu drużyn. "Sytuacja jest ogromnie stresowa - powiedział. - Odpowiedzialność w walce o awans do play off jest bardzo duża. Siatkarki Centrostalu są w lepszej sytuacji gdyż grają u siebie. Poznanianki mają przewagę punktową. Mogą sobie pozwolić na minimalną porażkę." W środę trener Popik razem ze swoimi podopiecznymi był na turnieju charytatywnym w Zawierciu, z którego dochód został przeznaczony na pomoc Agacie Mróz.

"Inicjatywa wyszła ze strony władz Zawiercia - powiedział Wiesław Popik. - Graliśmy do dwóch zwycięskich setów. Zajęliśmy pierwsze miejsce, wyprzedzając Skrę Bełchatów oraz Sokoła Chorzów. Oczywiście nasłuch na Muszynę był. Gdzieś tam w środku tkwiło ziarenko niepokoju. Skończyło się tak miało skończyć. Wygrał po prostu zdecydowany faworyt."

Zespół beniaminka Ligi Siatkówki Kobiet MKS Dąbrowa Górnicza w stu procentach zrealizował swoje plany przedstartowe. "Nie dawano nam zbyt wielu szans - powiedział Wiesław Popik. - My jednak trochę pomieszaliśmy w rozgrywkach. Myślę, że za rok siatkarki z Dąbrowy będą jeszcze bardziej mocne. Zawsze ten pierwszy sezon jest najgorszy."

Siatkarki MKS-u czeka teraz gra w play offach. "Będziemy mieć trochę czasu na odpoczynek, nie zagramy w Pucharze Polski więc jeden weekend będzie wolny - powiedział Wiesław Popik. - Niektóre zawodniczki są kontuzjowane. W Białymstoku ze skręconą nogą grała nasza libero, ale na szczęście nie zoreintowali się."

za lsk.net.pl
Zibar
celb (23).gif celb (23).gif celb (23).gif celb (23).gif celb (23).gif celb (23).gif celb (23).gif celb (23).gif
Stało się uffffff....juz nawet spacecraft.gif nie odbiorą nam LSK w przyszłym sezonie happy (25).gif celb (3).gif fnd (8).gif celb (14).gif celb (14).gif celb (14).gif celb (14).gif celb (14).gif
gratki dla całej druzyny. BRAWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

ADMIN GDZIE EMOTKA NA TĄ OKAZJĘ ???
Bartek90
CYTAT
- Nasz klub utrzymał się w LSK, w co nie wszyscy jeszcze kilka miesięcy temu - mówi Robert Karlik, prezes MKS Dąbrowa Górnicza. - Przez ostatni rok uzyskaliśmy bardzo stabilną pozycję w LSK. Jest jeszcze za wcześnie, żeby mówić o ewentualnych nazwiskach.

Po meczu MKS Dąbrowa Górnicza – Muszynianka Muszyna prezes miejscowego klubu pan Robert Karlik podziękował zawodniczkom za zrealizowanie przedsezonowych założeń, a sponsorom za wsparcie w obecnym sezonie. Oto najważniejsze cele i założenia klubu na najbliższy czas:

Robert Karlik (prezes MKS Dąbrowa Górnicza): Nasz klub utrzymał się w LSK, nie wszyscy jeszcze kilka miesięcy temu wierzyli, lecz my bardzo. Chciałbym podziękować Państwu za część sezonu zasadniczego, za to że wspieraliście nas gorąco i dopingowaliście nas. Uważam, że bardzo ważne osoby odwiedzały naszą halę, co może dobrze rokować na przyszłość. Bardzo dziękuję naszym sponsorom, gdyż to dzięki nim udało nam się osiągnąć taki wynik, a w szczególności Urząd Miasta w Dąbrowie Górniczej, CSiR, którzy nas mocno finansowo wspierali. To dzięki Państwu udało się osiągnąć taki sukces. Tego sukcesu nie byłoby gdyby nie zawodniczki, które grały na parkiecie. Trudno tutaj wyróżniać kogokolwiek, gdyż podziękowania należą się całej drużynie, a także kadrze trenerskiej. Chciałbym podkreślić rolę byłego trenera, a obecnie wiceprezesa naszego klubu pana Waldemara Kawki, bez jego pomocy, bez jego zmysłu organizacyjnego byłoby nam bardzo ciężko, na jego ręce składam bardzo serdeczne podziękowania za to co dla nas zrobił, jednocześnie mam nadzieję, ze będziemy mogli współpracować w przyszłości.

Na kanwie pewnego artykułu, który przeczytałem na stronach internetowych chcę nawiązać do naszej przyszłości. Otóż na stronach internetowych przeczytałem taką wiadomość, że podczas tzw. ”protestu” zawodniczek Winiar Kalisz, któryś z dziennikarzy napisał, ze w LSK tylko dwa kluby są wiarygodne finansowo BKS Bielsko-Biała i Muszynianka Muszyna. Mocno protestował nie będę, lecz chciałbym stwierdzić, ze nasz klub problemów finansowych nie ma. Mnie akurat to osobiście dotknęło, gdyż uważam, że jeżeli ktoś coś takiego pisze to powinien to sprawdzić. Opinia o naszym klubie siatkarskim w całej Polsce jest doskonała, bardzo dobra. Niech świadczy o tym fakt, ze już kilka zawodniczek bezpośrednio lub poprzez swoich przedstawicieli kontaktowało się z nami z pytaniem, czy nie bylibyśmy zainteresowani tym, aby współpracować w przyszłym sezonie. To świadczy o tym, że jesteśmy wiarygodnym klubem. Przez ostatni rok uzyskaliśmy bardzo stabilną pozycję w LSK. Żeby mówić o ewentualnych nazwiskach to jest na to za wcześnie.

Do kolejnego sezonu podchodzimy nowatorsko, przygotowałem propozycje współpracy dla przyszłych sponsorów. Chcemy dojść z obecnymi sponsorami dojść do porozumienia, co do konstrukcji budżetu, a dopiero później na bazie tego chcemy postawić sobie cele na przyszły sezon. To wydaje się bardzo logiczne i przemyślane, w najbliższym czasie, do połowy maja 2008 lub do końca rozgrywek najpóźniej, powinniśmy mieć za sobą wszystkie tego typu rozmowy. W maju 2008 powinna się ukształtować drużyna na przyszły sezon, takie są nasze plany w najbliższym czasie. Zachęcam potencjalnych sponsorów, oraz różne firmy i instytucje do współpracy z naszym klubem. Oczekuję tego, że będziemy mogli bardzo rzeczowo rozmawiać, a cele w przyszłym sezonie będą wyższe niż te które mieliśmy w tym roku.

Jednocześnie chciałbym złożyć życzenia szybkiego powrotu do zdrowia dla Magdaleny Piątek, która przeszła rekonstrukcję więzadła krzyżowego przedniego, teraz czeka ją rehabilitacja i mam nadzieję, ze szybko dojdzie do zdrowia
.

za siatka.org
Kamil_
CYTAT
Waldemar Kawka (menadżer MKS Dąbrowa Górnicza):
- Nie byłem obecny na konferencji, ponieważ finalizowaliśmy naszą najnowszą umowę/projekt o którym dawno myśleliśmy. Mogliśmy ją podpisać po uzyskaniu pewności gry w przyszłym sezonie w ekstraklasie. Klub nasz po długich pertraktacjach sprzedał sekcję siatkówki kobiet za symboliczną złotówkę przedstawicielom konsorcjum składającego się z drużyny Płomienia Sosnowiec, miasta Sosnowiec i Dąbrowa Górnicza. Razem z drużyną męska utworzyliśmy wielki klub siatkarski MMKS Zagłębie Dąbrowskie (Między-Miejski Klub Sportowy). Wspólne działanie, dzielenie się doświadczeniami, powinno w niedługim czasie zaowocować wielkimi sukcesami, a na siatkarskiej mapie Polski pojawi się nowy ośrodek - Siatkarskie Zagłębie Dąbrowskie.
mks.dabrowa.pl

co z tego wyniknie zobaczymy...
mam nadzieję że to prima aprilis...
Goły
Dokładnie ja też mam taką nadzieje !! tylko MKS Dąbrowa Górnicza
Lui
Miejmy nadzieje że to żarty w końcu dzis prima aprillis.. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.