kursor
Sun, 19 Nov 2006 - 22:22
Witam!
Nie wiem czy czy będzie to powtórzenie ale znalazlem inne forum bardzo podobne w wyglądzie do tego wyglada jak oficjalne forum DG
http://www.forum.dabrowagornicza.pl/pozdro
pulsatilla1214
Sun, 19 Nov 2006 - 22:37
Bardzo ciekawe, @kursor :)
Sądząc po tematach jakie istnieją na tym forum to typowa hybryda wyborcza i część kampanii wyborczej
W sondzie prowadzi PO 100% (1 głos), ale miss plakatu wyborczego zostaje kandydatka PiS.
Podsumowując - wspomniane forum jak na razie reprezentuje koalicję PO-PiS

P.S.
Nawiązując do filmikow ze Sroką tak mi się coś skojarzyło, że takiego narwańca to gdzieś widziałem...
Poszukałem i znalazłem - filmiki były na naszym forum od 19 października w dziale Humor
kwintosz
Sun, 19 Nov 2006 - 23:39
Wiecie co.. kurka wodna, potwierdzić się może to że ktoś z DZ przegląda nasze forum i jest ono kopalnią pomysłów na artykuły. :) Owy artykuł, dotyczący tych filmików mógł się pojawić na łamach DZ bo.. na forum są do nich linki w dziale Humor!, temat sroka atakuje..!

Ale jajca, chyba faktycznie trzeba stworzyć wątek"przynęte".

Co do tamtego forum, to chyba jest to jakieś forum widmo..
pulsatilla1214
Wed, 29 Nov 2006 - 01:55
Sorki, :), Nie zauważylem
Proszę o wykasowanie postu
:)
Wed, 29 Nov 2006 - 10:44
no pisalem o tym na poprzedniej stronie
vacu
Wed, 29 Nov 2006 - 11:43
W ogóle jaki ma sens reklamowanie Dąbrowy na stronach Dąbrowy?? Przecież to chyba nie jest za friko, a skoro już tam ktoś trafił to albo jest mieszkańcem

i wie, że ta hasła to lipa albo już się DG zainteresował to po co mu reklama...
grzegorz475
Sat, 02 Dec 2006 - 18:46
Witam drodzy mieszkańcy Dąbrowy co sądzicie o stronie dabrowa.friko.pl ? postaram się przeczytać wszystkie opinie i poprawić to co uważacie za złe w stronie. Proszę tylko o konkrety a nie komentarze typu "strona głupia" bo pracy w nią dałem.
vacu
Sun, 03 Dec 2006 - 15:17
QUOTE(grzegorz475 @ Dec 2 2006, 06:46 PM)

Witam drodzy mieszkańcy Dąbrowy co sądzicie o stronie dabrowa.friko.pl ? postaram się przeczytać wszystkie opinie i poprawić to co uważacie za złe w stronie. Proszę tylko o konkrety a nie komentarze typu "strona głupia" bo pracy w nią dałem.
Już tu chyba dawałeś link prawda? Więc ja dalej proponuję zmienić serwer [polecam 60free.ovh.org], zrobić ew. przekierowanie tylko na Friko. Bo te reklamy z "friko" tak uprzykszają oglądanie, że odechciewa się "dokopywać" do strony i w efekcie wielu do treści właściwiej nawet nie dotrze (jak ja, reklam flash'owych nie znoszę i skutecznie omijam strony, na których one są)

Co do samej treści to imo nie jest tak źle, bo uważam, że dla "stron mieszkańców" są dwie drogi:
- postawić na "newsy"
- postawić na fotki
Jak widzę ty postawiłeś na fotki i bardzo dobrze, bo fajnych fotek miasta nigdy za dużo natomiast nie ma sensu po raz n-ty przepisywać Historii, Adresów aptek itp.
Tak więc tak jak napisałem - dawaj dalej dużo fotek, tylko brakuje mi trochę opisów - co jest na fotce, gdzie niektóre fotki są dokładnie zrobione (w stylu "plaża w południowej części jeziora" albo "pomnik w okolicy ul. X" itp.) - my to wiemy w większości ale ktoś spoza DG może się pogubić.
Hator
Sun, 03 Dec 2006 - 21:35
zastap odnosniki po prawej stronie jakas grafika - odrazu fajniej wyglada
czesc dzielnic nie ma zdjec miniaturek (np strzemieszyce)
czesc linkow do zdjec nie dziala (np strzemieszyce)
popieram zdanie vacu - postaw na galerie zdjec - tekstu nie ma co pisac - niepotrzebnie sie napocisz- ze strona p. Nowaka nie masz szans.
...no chyba ze masz jakis pomysl na ciekawe info - to wtedy jak najbardziej!
pozdr
Bathurst
Fri, 08 Dec 2006 - 23:02
http://www.geocities.com/naszgolonog/Mam nadzieję że Pan Adam już wyzdrowiał i dalej będzie rozbudowywał swoją stronę. Kawał pracy włożył w ocalenie i przekazanie nam historycznej wiedzy o Gołonogu.
Tue, 02 Jan 2007 - 20:48
a na wiki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dąbrowa_Górnicza niejaki Krzysiu Jarzyna(
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedysta:Krzysiu_Jarzyna dziecko neo z Murowanej Gosliny) 8 grudnia zrobil czyszczenie linkow. Wywalil miedzy innymi nasze forum

Rozumiem ze np tacy jak Przemo moga forum nie lubic ale dziwne ze wywalil tez i strone nddg www.dabrowa.pl (nieoficjalna strona mieszkanca miasta) a ze szkol wywalil TZN

Strona DG na wiki jest beznadziejnie slaba ale nie chce mi sie tam nic dzialac na darmo a potem ktos pozmienia. Link do forum dodalem tam kilka lat temu a niedawno przybyla ich tam cala masa i to bez hierarchii - np ktos dodal forum kasprzaka (wogole nie zwiazane z miastem) na pierwsze miejsce przed strony UM.
Obecnie po czystkach Jarzyny poza stronami UM jest tam tylko www.dabrowa.friko.pl dodana przez Grzegorza pod nazwa "Strona mieszkańców Dąbrowy Górniczej" i PKZ
-----------------
Edycja:
o juz widze ze pulsatilla tam zadzialal

czesc linkow zostala tam wskazana przez robota jako potencjalny spam a zadaniem takiego Jarzyny bylo ich zweryfikowanie. Ktos moglby i jego zweryfikowac

Nie zauwazylem tez zeby robot wskazal nasze forum. Co do usuniecia kasprzaka.info to sie w pelni zgadzam a reszta a szczegolnie usunecie dabrowa.pl to brak slow.
Moze ktorys z forumowiczow wzialby ta strone wiki pod swoja "opieke" i ja rozbudowal?
Moze wywolamy np Grzegorza475?

Dla nas ta strona wiki nie bedzie cenna ale duza czesc internatow spoza DG szukajac info o naszym miescie trafi tam w pierwszej kolejnosci na cos takiego :/
Hator
Wed, 03 Jan 2007 - 22:26
ja pamietam ze na wikimapie dodalem troche elementow z terenu DG - i wciaz one funkcjonuja - ale nie powiem ktore

zachecam innych do "zamazywania kwadracikami" naszego miasta
Mon, 29 Jan 2007 - 17:03
a Dejmon wylaczyl swoje forum i kieruje tutaj...
nddg
Mon, 29 Jan 2007 - 19:29
Witam.
I ja dorzucę kamyczek do ogródka Wikipedii.
Wielokrotnie musiałem dopisywać adres strony strony do linków, bo co jakiś czas go ktoś wyrzucał.
W końcu dalem sobie spokój, bo przesyało nie to bawic.
Dziękuję, że ktoś to zrobił tym razem za mnie, bo już dawno tam nie zaglądałem.
Jeden z wikipedystów kiedyś przesłał mi propozycję, bym udostępnił wszystko co mam, to ON zrobi odpowiednie uzupełnienie strony by ją wzbogacić. Wówczas mialem stały adres IP (obecnie neo). Dziwnym trafem mój adres IP zostal zablokowany w sposób uniemożliwiający dokonywanie wpisów.
I co Wy o tym sądzicie?
nddg
Hator
Mon, 29 Jan 2007 - 21:17
to byl pewnie jakis wrogi nam hanys
rafi
Tue, 06 Feb 2007 - 10:15
Dwie instytucje:
Strona KMP w Dąbrowie Górniczej:
http://www.policja.katowice.pl/rejon/dabro...erwis/index.phpStrona Sądu Rejonowego w Dąbrowie Górniczej:
http://www.dabrowag.sr.gov.pl/index.htmlSzczególnie strona sądu jest przydatna, bo można z niej ściągnąć różne formularze.
A tak przy okazji, to w tej naszej dąbrowskiej linkowni zrobil sie lekki balagan. Moze ktos znudzony z odpowiednimi uprawnieniami

wybierze wartosciowe linki i podklei je w dziale nasze miasto (z jednoczesnym zablokowaniem dodawania postow).
Hator
Tue, 06 Feb 2007 - 23:42
@rafi - ciekawy pomysl - jak bede miec czas to zrobie - chyba ze ktos inny mnie uprzedzi to sie nie obraze :)
grzegorz475
Thu, 08 Mar 2007 - 08:04
Witam. Zapraszam na nową wersję stronki mam nadzieję że się spodoba.
pulsatilla1214
Thu, 08 Mar 2007 - 17:35
No, no... Bardziej światowa i w kolorze nadziei

Brakuje wielkiej czerwonej kropy w miejscu gdzie na świecie ten raj na ziemi, jakim jest DG
Sebastian22
Thu, 08 Mar 2007 - 23:12
taka sobie - nadal nie dziala poprawnie w FF i nadal w albumie kazde nowe uaktualnienie kasuje poprzednie fotki....nie zrozum mnie zle szanuje twoje checi i nie kazdy jest super webmasterem ale mozna by zrobic naprawde prastą strone ata jest strasznie zamotana w sensie technicznym.
Thu, 08 Mar 2007 - 23:42
krok w dobra strone ale nadal troche wyglada jak z poczatkow internetu
grzegorz475
Sat, 10 Mar 2007 - 13:03
QUOTE(Sebastian22 @ Mar 8 2007, 11:12 PM)

taka sobie - nadal nie dziala poprawnie w FF i nadal w albumie kazde nowe uaktualnienie kasuje poprzednie fotki....nie zrozum mnie zle szanuje twoje checi i nie kazdy jest super webmasterem ale mozna by zrobic naprawde prastą strone ata jest strasznie zamotana w sensie technicznym.
Nie rozumiem powyższego stwierdzenia. To nie moja wina że nie działa po FF. Gdy pojawiają się nowe fotki z ostaniej chwili poprzednie można znaleść w albumie poszczególnej dzielnicy. Nie rozumiem zmontowana w sensie technicznym?
Sebastian22
Sat, 10 Mar 2007 - 14:13
zamotana w sensie technicznym to znaczy ze jej treść merytoryczna jest OK ale wykonanie od strony technicznej niestety jest słabe....mogłbyś stworzyć jakąś galerie wygenerowaną w html-u i bylo by ladniej schludniej i przejrzyściej.....
I jeszcze jeden blad - jest fotka z Golonoga w kategorii Centrum.....ale to rozumiem ze pomylki zdarzaja sie każdemu. :)
grzegorz475
Sun, 11 Mar 2007 - 08:13
Fotki pod FF już powinny się wyświetlać.
Sebastian22
Sun, 11 Mar 2007 - 16:18
tak juz dzialaja. dzieki ze to poprawiles.
Mick
Sun, 11 Mar 2007 - 22:54
QUOTE(grzegorz475 @ Mar 11 2007, 08:13 AM)

Fotki pod FF już powinny się wyświetlać.
Fajna jest ta strona. No i obrazki działają już pod FF :)
Trzeba by tylko parę rzeczy dopracować - np. info o Gołonogu:
Gołonóg w skrócie
Liczba mieszkańców: ok. 100000
Odległ. od Centrum: 3 km
Przyłączenie do DG: ok. 1955 rok
Ciekawe miejsce: Plac Bema, Strzelnica "Podlesie" , Kościół Św. Antoniego.
Liczba mieszkańców 100 tys.?? Jakaś pomyłka, bo 100 to za dużo, ale 10 to też zdecydowanie za mało, czyli nie jest to literówka (a raczej cyfrówka).
Pzdr.
Mod: faktycznie, Gołonóg ok. 50 tys, ale przyłączenie później , 1960 lub 1961
I przyłączony Gołonóg to zarowno Tworzeń, jak i Manhattan dzisiejszy, Piekło, Łęknice i Jamki
Wed, 14 Mar 2007 - 16:11
widzieliscie aktualna strone nemo?
http://nemo-wodnyswiat.pl/bardzo dawno nie zagladalem i stara byla nawet ok z wygladu a co to ma byc?

To jest antyreklama, 15 lat temu strony lepiej wygladaly. Moze teraz w ramach oszczednosci zrobil ja jakis ratownik?

nie pamioetam kiedy ostatnio widzialem takie g****
Sebastian22
Wed, 14 Mar 2007 - 16:59
QUOTE(:) @ Mar 14 2007, 04:11 PM)

widzieliscie aktualna strone nemo?
http://nemo-wodnyswiat.pl/bardzo dawno nie zagladalem i stara byla nawet ok z wygladu a co to ma byc?

To jest antyreklama, 15 lat temu strony lepiej wygladaly. Moze teraz w ramach oszczednosci zrobil ja jakis ratownik?

nie pamioetam kiedy ostatnio widzialem takie g****
Niestety prawda - ciekawą stronę w technologii flash zamienili na bądź co bądź amatorską stronkę która nie posiada ani grama animacji czy o dźwięku nie wspomnę. WSTYD!
Hator
Wed, 14 Mar 2007 - 20:08
buahaha - ale porazka

co sie dziwicie - pan Bosak zapowiadal oszczednosci...

Widzieliscie logo ikonki do napisania maila - jak nie to wam wkleje

lol - w paincie dzieci w podstawowce takie maluja - jeszcze nierowne krawedzi - goshhhhh - kto to robil!!!!
wstyd wstyd wstyd
ta strona jest odzwierciedleniem calego marketingu i reklamy nemo - wole dalej nie komentowac bo brak slow...
Wed, 14 Mar 2007 - 20:35
i zauwazcie ze na tej stronie nic do niczego nie pasuje. Jakis zlepek badziewia

A cenniki to tez osobno jakby z innej strony
http://nemo-wodnyswiat.pl/basc.htmjakby zrobil jakis 12 latek pierwsza w zyciu strone
kwintosz
Wed, 14 Mar 2007 - 21:38
Ta strona już jest od jakiegoś czasu.

Tak jak to powiedział
hator strona jest odzwierciedleniem całości polityki prowadzonej przez zarząd NEMO, albo raczej jej braku.

Coraz bardziej przekonuje się, że komuś jest bardzo na ręke aby ten obiekt upadł albo żeby wykazać że nie ma szans na dochodową działalność, tylko straty straty straty...

Bo co trudnego jest w przeprowadzeniu kampanii reklamowej? Na każdych studiach tego w mniejszym czy większym stopniu uczą. Ja bym proponował aby panowie zarządzający tym przybytkiem doszkolili się szczególnie w dziedzinie PR.
Dave
Thu, 15 Mar 2007 - 18:39
Jak pisałem o tym, co NEMO oderuje po "rewolucji cenowej" to chyba pisałem o stronie netowej. Ta strona ejst badziewna - zgadza się. Ale pół czy rok temu była niemal taka sama! Tylko cennik i kolory się troche zmieniły. Cale NEMO, ich "promocje" i ceny są do d...
Śmiem twierdzić, że przed tą zmianą ta strona była jeszce gorsza!!
Dejmon
Wed, 21 Mar 2007 - 21:42
Strona internetowa aquaparku NEMO z DG oraz
Strona internetowa aquparku ze SłowacjiZnajdź dziesięć szczegółów, którymi różnią się te stronki. Uprzedzam - zadanie może być trudne
Basiula19
Thu, 22 Mar 2007 - 00:44
hello, właśnie odkryłam przez przypadek jakieś nowe forum DG.pl
na razie troche pusto ale może się rozbuja
Mod: dla porządku podajmy adres strony, aby chętni nie musieli bawić się wyszukiwarką
CODE
http://www.dg.pl/
mary cha
Thu, 22 Mar 2007 - 00:50
przepraszam za uszczypliwosc ale
właśnie odkryłam przez przypadek
odkrylas czy chcesz zareklamowac/pochwalic sie???
kazdy glupi zauwazy ze forum powstalo z gotowego schematu i do tego wczoraj/dzis.
u nas wymaga sie szczerosci od postujacych.
wiec jak to jest z tym forum???
Thu, 22 Mar 2007 - 12:33
QUOTE(Basiula19 @ Mar 22 2007, 12:44 AM)

hello, właśnie odkryłam przez przypadek jakieś nowe forum DG.pl
na razie troche pusto ale może się rozbuja
Mod: dla porządku podajmy adres strony, aby chętni nie musieli bawić się wyszukiwarką 
:
CODE
http://www.dg.pl/
hehe a wczoraj akurat tam zajrzalem (co mnie podkusilo - chyba mam jakies ukryte zdolnosci zebym sobie akurat wczoraj o tamtym adresie przypomnial

) i jeszcze nic nie bylo - bylo dopiero wgrane jeszcze bez podfor itp z ang tematem powitalnym

Kiedys pytalismy o ten adres i mialo tam byc zupelnie co innego!
Coz powodzenia ale nie wroze sukcesu jesli pozostanie tylko forum i jeszcze w takiej formie.
Zainteresowanie jest takie a nie inne i nie ma miejsca na kilka for - oprocz naszego funkcjonuje jeszcze jako tako forum na GW.
Nawet Dejmon zamknal swoje mimo ze mialo troche swoich uzytkownikow
PS.
z forum GW:
Jakieś nowe forum DG.pl
ktosikcusik 22.03.07, 00:34 + odpowiedz
Jest jakieś nowe forum DG.pl
Właśnie go przez przypadek odkryłem, na razie pustki ale może się coś ruszy.
Hator
Thu, 22 Mar 2007 - 22:20
na dg.pl powinno powstac wkoncu jakis dabrowski portal - sosnowiec ma kilka takich stron - my zadnej

(ratujemy sie tylko naszym forum mieszkancow)
sad but true :/
szer
Sun, 19 Aug 2007 - 19:06
Hmmm tak dla ciekawości wpisaem w googlach dąbrowa górnicza i oto jaką stronę mi znalazło:
CODE
www.dabrowagornicza.e-miasto.info/
syzio
Mon, 20 Aug 2007 - 00:37
Ja już ją dawno widziałem

Nie pisałem o niej bo czekałem jak długo będziecie szukać
Mon, 20 Aug 2007 - 10:53
tez dawno temu widzialem ale nawet szkoda o niej pisac. Zeby cos takiego zrobic to trzeba nie szanowac ludzi
Dzygit
Tue, 21 Aug 2007 - 14:30
syzio
Tue, 21 Aug 2007 - 15:36
Dlaczego mydlice nie mają herbu(żart) a tak na poważnie to przydałaby się strona Mydlic.
szer
Tue, 21 Aug 2007 - 20:04
Heheh ta, a kto zrobi? Hehehe znaczy zrobić to łatwo można, ale kto będzie redagował
Dejmon
Mon, 01 Oct 2007 - 20:32
Wizytówka internetowa nowej, dąbrowskiej firmy taksówkarskiej
TAXI POGORIA:
http://www.taxi-pogoria.xt.pl/
Sebastian22
Mon, 01 Oct 2007 - 21:24
QUOTE(syzio @ Aug 21 2007, 15:36 )

Dlaczego mydlice nie mają herbu(żart) a tak na poważnie to przydałaby się strona Mydlic.
Powinniscie miec strone zwlaszcza ze macie sporą populacje no i zaplecze techniczne (tv tom itp.)
grzegorz475
Fri, 14 Dec 2007 - 21:27
Siema zapraszam na nową wersję mojej stronki mam nadzieję że tak jest lepiej.
kathryn
Wed, 15 Oct 2008 - 16:42
Witam !
Buszując ostatnio w sieci po portalach turystycznych trafiłem na info o naszej gminie:
Gmina Dąbrowa GórniczaI tak się zastanawiam czy nie dałoby się wzbogacić informacji o Dąbrowie i dorzucić kilka fotek. Przecież mamy coś do zaoferowania. Więc zbierzmy się w kupę i zdziałajmy coś!!! Są chętni ??
Pozdrowionka
Kasia
picaro
Fri, 17 Oct 2008 - 14:41
http://dabrowa-g.plznalazłem cos takiego, ale nie wiem czy już gdzieś nie było
szer
Fri, 17 Oct 2008 - 15:18
Treść może fajna, ale portal już mi się nie podoba... Dlaczego to działa pod patronatem portalu blizejslaska.pl? Co my jakiś śląsk jesteśmy?
Treść dokładniej jeszcze sobie przejżę, bo ciekaw jestem co tam o DG napisano. Może coś nowego czego nie wiem? Kto wie...
Portal Dąbrowa-G.pl
Tue, 21 Oct 2008 - 18:47
Witamy serdecznie wszystkich forumowiczów forum www.dabrowa-gornicza.org!
Pragniemy Was poinformowac drodzy forumowicze, iż własnie uruchomiliśmy w sieci testową wersję nowego portalu miejskiego naszego miasta. Portal Dabrowa-G.pl ( bo w takiej domenie został uruchomiony) jest nowoczesnym serwisem informacyjnym, stworzonym według sprawdzonych wzorców w innych miastach oraz przystosowany do aktywnego udziału w jego tworzeniu przez użytkowników.
Portal prowadzi Agencja reklamowa P3R Group z Dąbrowy Górniczej we współpracy ze świętochłowicką firmą Silesia Media - wydawcą powstającej Śląskiej Internetowej Platformy Informacyjnej.
Nasz portal jest także pierwszym portalem uruchomionym w sieci BliżejŚląska.pl i ma za zadanie reprezentować w powstającej platformie nasze miasto Dąbrowę Górniczą.
W portalu wkrótce znajdziecie Państwo kompleksowe obszary tematyczne a wśród nich: informacje lokalne, katalog firm, galerię zdjęć miasta, publicystykę, kulturę, historię, ogłoszenia i wiele innych informacji.
Wielokrotnie wśród dąbrowskiej społeczności, a także na stronach różnych for internetowych poruszany był temat założenia i poprowadzenia tego typu serwisu, profesjonalnego i współpracującego z innymi podobnymi serwisami. Podjęliśmy się tego zadania. Mamy nadzieję, że Forumowicze tego forum staną się jego pierwszymi odbiorcami i recenzentami.
Zapraszamy także do aktywnego współtworzenia portalu Dąbrowa-G.pl, udostępniamy bowiem wiele możliwości publikacji różnych form treści, komentarzy, pozdrowień i wielu wielu innych.
Aktualnie prezentujemy Państwu testową wersję, a już wkrótce będziecie mieli okazję zapoznać się z pełną funkcjonalnością portalu.
Jesteśmy gotowi i serdecznie zapraszamy również administrację niniejszego forum, do ścisłej współpracy z naszym portalem. Nauczeni doświadczeniami w innych tego typu serwisach gwarantujemy, iż współpraca ta przyczyni się do szybkiego rozwoju forum, oraz dołączenia wielu nowych użytkowników.
Jeszcze raz zapraszamy!
Podajemy także namiary na kontakt z naszą redakcją:
tel. 032 764 18 48
kom. 692 479 307
e-mail: redakcja@dabrowa-g.pl
Z pozdrowieniami
redakcja portalu Dąbrowa-G.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.