Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybory Parlamentarne 2007
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4
:)
Meres na pewno zaje***** duzo zrobi dla DG laugh.gif
ciekawe jaki % glosujacych z naszego miasta byl swiadomy jakie ma zwiazki z DG

a to w pelni popieram i mam z tego niezla zlewke smile.gif
CYTAT
Zauważyliście, że większość kandydatów z PO ma poparcie Meresa? Nie wiem kim jest Pan Generał, żeby namaszczć innych kandydatów

nie jest wiec taki odosobniony
Krawiec
@ :)
pomyszkuj po stronie wybory2007.pkw.gov.pl

To czego nie ma na tej stronie to info własne

Nie ma na zi, że nie są to niepełne dane ale też nie ma że są one pełne. Są one po prostu z dzisiaj :)
Zibar
Gdzie tutaj mój poprzednik pisał o dokonaniach kandydata ?
Ja odniosłem się tylko do jego wypowiedzi odnośnie wizerunku na plakacie.
ale wlasnie to namaszczanie jest zabawne wink.gif
i to zdjecie na plakatach sprzed lat
kwintosz
Z tym śmieceniem to póki co nie panikujmy. Nawet te plakaty, co w wyborach samorządowych były rozklejane Meresa, na które tak narzekaliśmy mogły być zerwane, gdyby ktoś po prostu chciał to zrobić. Dlatego nie wyciągałbym żadnych wniosków tylko dlatego jakim sposobem jest plakat przymocowany. Jeśli będą chcieli kandydaci po sobie posprzątać to to zrobią, jeśli nie to zostanie burdel. Mi się podobały plakaty LiD. Estetyczne, łatwe do zdjęcia, fajnie przymocowane, choć czasami coś sie psuło i plakat na wietrze latał jak chorągiewka. Podobna taktykę tekturowych podkładek przyjęła pani Małecka-Libera. Zobaczymy komu tym razem nie będzie się chciało posprzątać po sobie.

Ale do rzeczy. Wracając do wyborów to tych osób z PO można się było spodziewać. Myślę że żadne nazwisko nie jest jakimś wielkim zaskoczeniem. Malikowa z PiS i Klepacz z LiD to też nie są niespodzianki. Ciekaw jestem kto wejdzie drugi z LiD. I ciekaw jestem czy nowi parlamentarzyści będą umieli przemówić jednym głosem w sprawach Zagłębia. O PiS nie myślę bo oni nie będą i nigdy nie wspierali naszego regionu, liczyło się i było najważniejsze to co powie im największy ich mentor, wódz IV RP. I to jak "pomagają" Zagłębiu mogliśmy się przekonać po p. Kościelniaku i jego wywiadzie tu zamieszczonym w wątku.
Co do Meresa mimo że to PO a są w tej partii ludzie warci uwagi, to on to jest zwykły karierowicz i tyle. Myślałem że jednak ludzie nie zagłosują w takiej ilości na niego. Swoją drogą, podejrzewam że dla osób mających dość PiS to duża część wybrała kandydatów PO: Szaleńca i Meresa stąd taki jego wynik. Jednak co by nie mówić odejście i zawód nad prawą stroną polityczną (PiS) nie wielu skłoni do sięgnięcia po głos na LiD. Dlatego też wydaje mi się dostał tyle głosów bo był po prostu jedyną alternatywą dla wielu ludzi, tak jak był alternatywą dla Podrazy (postkomucha jak mówią niektórzy na członków LiD) w wyborach samorządowych na prezydenta DG.
kursor
CYTAT
Głosowaliśmy...
[2007-10-22 09:41:25]

21 października 2007r. odbyły się wybory do parlamentu RP. W Dąbrowie Górniczej do głosowania uprawnionych było 105 812 osób. Obwodowe komisje wyborcze wydały 58 855 kart do głosowania. Do urny wróciło 58 819 kart.

We wczorajszym głosowaniu mieszkańcy Dąbrowy Górniczej oddali 57 936 głosów ważnych w tym: na listę nr 2 (PPP) 1013 głosów, na listę nr 3 (LPR) 644 głosy, na listę nr 6 (PIS) 14 270 głosów, na listę nr 8 (PO) 27 471 głosów, na listę nr 10 (PSL) 1874 głosy, na listę nr 15(Samoobrona) 468 głosów, na listę nr 20 (LiD) 12196 głosów.

Dąbrowscy kandydaci otrzymali odpowiednio lista nr 3 (LPR) Grzegorz Jaszczura - 245 głosów, lista nr 6 (PIS) Jacek Kościelniak - 4066 głosów i Halina Głowacka 954 głosy. Kandydaci z lista nr 8 (PO) otrzymali odpowiednio Beata Maria Małecka-Libera 10229 głosów, Tomasz Dariusz Pasek 1452 głosy oraz Iwona Małgorzata Wilk 1095 głosów.

Jan Duda z listy nr 10 (PSL) otrzymał 147. Natomiast kandydaci z listy nr 20 Grzegorz Andrzej Perz - 2525 głosów, Jerzy Włodzimierz Znojek 217 głosów oraz Sylwia Szałwińska 679 głosów.

W Dąbrowie Górniczej najwięcej głosów otrzymali: PPP - lista nr 2- Bogusław Zbigniew Ziętek (419), LPR -lista nr 3- Grzegorz Jaszczura (245), PiS -lista nr 6 - Ewa Malik
(4592), PO - lista nr 8 - Beata Maria Małecka-Libera (10229), PSL - lista nr 10 -Stanisław Dąbrowa (516), Samoobrona - lista nr 15 - Damian Paweł Grzegorzewski (152), LiD -lista nr 20- Witold Janusz Klepacz (3516)

Z nieoficjalnych informacji wynika, iż mandat VI kadencji Sejmu RP z okręgu nr 32 sprawować będą:

Grzegorz Dolniak, Wojciech Saługa, Beata Małecka-Libera, Piotr Van der Coghen, Jarosław Pięta, Ewa Malik, Waldemar Andzel, Witold Klepacz, Grzegorz Pisalski.

Do Senatu wybrani zostali Zbigniew Meres oraz Zbigniew Szaleniec.

źródło: www.dabrowa-gornicza.pl
mariuszek
CZESC. Ja głosowałem na pana Gruce bo to dobry PAn. Szkoda że nie wszedł do rządu bo on na pewno by dużo dla wszystkich zrobił. żałujcie!!! myslicie że załatwią ci nowi posłowie jaką robote w regionie?? bo ja szukam
kursor
Są już protokoły z wynikami:

http://www.pkw.gov.pl/pkw2/index.jsp?place...29&layout=1

jeszcze przed chwilą pod tym linkiem był Sosnowiec, myślę że coś kombinują na stronie PKW

pozdro
Maryhna
kwintosz:

pytanie nr 1: "A uważasz że krzyki albo głoszenie wszem i wobec że głosuje na xxx nie jest agitacją? " tak, byłaby to agitacja

pytanie nr 2: "Co zrobisz jeśli wyskoczy Ci jakiś autorytet, osoba powszechnie szanowana i lubiana i powie że głosowała na xxx."
przyjmę do wiadomości i zagłosuję wg. własnego uznania, bo mam swój rozum

co do twojej pozostałej wypowiedzi:
myślę, że jak ktoś będzie wykrzykiwał to czy tamto to będzie miał także świadomość, że na takie krzyki musi go być stać, przy ew. złamaniu ciszy nasz budżet sie wzbogaci, więc im więcej agitacji tym lepiej dla kraju biggrin.gif (taki wyborczy dżołk)

do uśmiechniętego admina:

czemu nie zakładałam osobnego tematu?
bikoz wink.gif:
1. nic by to nie dało, macie swoje stanowisko a decyzja zapadła i tyle (macie do tego pełne prawo)
2. szkoda zaśmiecać forum, moderowałam dwa fora i wiem, że im więcej tematów, które do niczego nie prowadzą, tym większy burdel
3. dyskusja mogła zaczekać skoro i tak nie zmieniłoby to waszej decyzji , co mam miejsce teraz, wątek ten sam, brak dodatkowych, dysputa trwa

co chciałam napisać?
ano to, że uważam za bezzasadne zamykanie wątku, być może straciliśmy w ten sposób parę "baniek" ;-)
napisałeś : "Prawie wszyscy interpretuja ta ustawe w ten sposob." - "prawie" robi wielką różnicę tongue.gif
oznacza to, że nie ma ostatecznej interpretacji, co daje mi prawo do interpretowania jej na sposób jaki podałam wcześniej, co nie przesądza sprawy..... wyjątkiem jest twoja osoba, czytając twój post mam wrażenie, ze dla Ciebie (prezentowane interpretacje) są jedynymi słusznymi.

z innej beczki:
głosowałam na Perza i żałuję, że nie dostał sie do Sejmu.
co do plakatów: pragnę zjechać wszystkich kandydatów, którzy po wyborach nie myślą o tym, żeby posprzątać miasto;
kary powinny być dotkliwe i egzekwowane natychmiast;
gdyby był jasny termin nikt by nie "pyskował" tylko zapisał sobie gdzie plakat był rozwieszony i skąd powinien być usunięty. ot cała filozofia.
w tej materii każdy komitet "poległ" dotychczas.

i ostatnia kwestia: jeśli kiedykolwiek usłyszę, że ktoś z gromady ok 15 milionów uprawnionych do głosowania ale nie głosujących, chociaż raz będzie narzekał na władze, powinien porządnie oberwać. Nie głosujesz-nie dyskutuj.

z pozdrowieniami :)
maria rojowska
jacu007
Wszystkim głosującym na kandydatów PO a szczególnie na generała MERESA, trzeba podziękować, wy niewiecie o czym piszecie. On Ma naprawde o wiele większe doświadczenie niż większość tych krzykaczy. (w końcu były szef obrony cywilnej kraju). To dla niego kolejny etap, żeby mógł się wykazać i lobbować na rzecz Zagłębia. Zrobi napewno tyle ile mozliwe, bo pamiętajmy że mandat senatora czy posła to nie złota różdżka...
kursor
CYTAT(jacu007 @ pon, 22 paź 2007 - 15:19) *
....... bo pamiętajmy że mandat senatora czy posła to nie złota różdzka...

jak na wstępie jego sztabowiec mówi że to nie złota różdżka ( ortografia ) to znaczy że nic nie zrobi .....
CYTAT(jacu007 @ pon, 22 paź 2007 - 15:19) *
To dla niego kolejny etap, żeby mógł się wykazać i lobbować na rzecz Zagłębia

do Zaglebia to przyjezdza tylko przed wyborami wink.gif
Ciekawe dlaczego wogole startuje z naszego okregu
bzenek
CYTAT(:) @ pon, 22 paź 2007 - 15:46) *

Pewnie sobie wykalkulował, że tu jest popularny i zdobędzie najwięcej głosów. I okazało się, że jak najbardziej ma rację - już raz prawie został prezydentem DG, a w końcu senatorem rolleyes.gif
pulsatilla1214
Maryhna: do kwintosza:
CYTAT
napisałeś : "Prawie wszyscy interpretuja ta ustawe w ten sposob." - "prawie" robi wielką różnicę
oznacza to, że nie ma ostatecznej interpretacji, co daje mi prawo do interpretowania jej na sposób jaki podałam wcześniej, co nie przesądza sprawy..... wyjątkiem jest twoja osoba, czytając twój post mam wrażenie, ze dla Ciebie (prezentowane interpretacje) są jedynymi słusznymi.

Tobie oczywiście daje prawo interpretacji, ale... "Ale" robi bardzo dużą rożnicę. Kwintosz nie uzurpuje sobie interpretowania, lecz przedstawił Ci stanowisko osób pilnujących naszego konkretnego forum ( co rozumiesz w ad1). Stanowisko, którym, chcąc nie chcąc, piszący na forum są zobligowani, także Ty. I w tym wypadku niestety Twoja osobista interpretacja po prostu nie ma znaczenia. Zapewniam Cię, że Zespół Moderujący jest w tej sprawie jednomyślny i wątpliwości co do interpretacji nie mamy.

To nie są pierwsze wybory jakie przeżylismy na tym forum i nie pierwsza cisza smile.gif

Chciałbym też chłopakom podziękować za bardzo sprawne działania (tuż po północy) jak najbardziej wskazane i zgodne z obowiązującym w Rzeczypospolitej ustawodawstwem.

W ogóle coś kampania tym razem byla u nas na forum wyjątkowo spokojna, a bywało już, bywało tongue.gif
Maryhna
pustalia ja cię proszę, czy tak trudno zauwazyć, ze nie stwierdzam faktu- co podkreśliłam stwierdzeniem "MAM WRAżENIE" ?
bzenek
CYTAT(Maryhna @ pon, 22 paź 2007 - 23:29) *
pustalia...

Znaczy się to taka złośliwość, że to niby pulsatilla1214 "pusta" jest ? rolleyes.gif

Ludzie dajcie pokój. Następna cisza wyborcza za 3 lata. Może już wtedy ją zniosą :)

pulsatilla1214
eee, nigdy nie wiadomo kiedy laugh.gif moga być nowe wybory i w lutym

z mojej strony jak najbardziej koniec dyskusji, gdyż dalsza, jak słusznie zauważył bzenek, jest po prostu bezprzedmiotowa wink.gif
Dami7
CYTAT(:) @ pon, 22 paź 2007 - 15:46) *
do Zaglebia to przyjezdza tylko przed wyborami ;)

Demokracja zdecydowała, że został senatorem. Nie ma co dzielić włosa na czworo, trzeba dać mu szansę się wykazać.
Zibar
CYTAT(:) @ pon, 22 paź 2007 - 11:07) *
Meres na pewno zaje***** duzo zrobi dla DG laugh.gif

Tak to można napisać o każdym kandydacie, a co gorsza o byłych posłach/posłankach.

CYTAT
...nie jest wiec taki odosobniony

Ok, jest Was dwóch (przy czym, ten drugi już pewnie nie pojawi się na forum)- a on dostał ponad 88 tyś głosów. Tak jak napisał Dami7 - dajmy mu szansę do wykazania się.

PS
Teraz pewnie ktoś napisze, że jestem ze sztabu Meresa laugh.gif
kursor
Witam!

OT

Najbardziej mnie rozbawiło hasło, którego wcześniej nie znałem:

"Zabierz babci papucie niech głosuje na Bosaka"

laugh.gif

pozdro
Maryhna
łaaaaaaaaaaaa! blink.gif wacko.gif BARDZO PRZEPRASZAM! to była całkowita pomyłka, mam na ircu znajomą która ma nick pustalia i stąd pewnie skojarzenie. jeszcze raz przepraszam! nie stosuję takich wybiegów w dyskusji huh.gif
bzenek
CYTAT(Dami7 @ wto, 23 paź 2007 - 07:13) *
Demokracja zdecydowała, że Meres został senatorem. Nie ma co dzielić włosa na czworo, trzeba dać mu szansę się wykazać.

Meres jest wiceprezesem Ochotniczych Straży Pożarnych. Czy prezesem tejże organizacji nie jest ciągle Waldi Pawlak ? W takim razie wróżę sporą karierę panu Meresowi. Mieć znajomego wicepremiera - bezcenne laugh.gif

Jakby na to nie spojrzeć to mamy bardzo silną reprezentację parlamentarną w okręgu sosnowieckim. W zasadzie każdy z posłów i senatorów ma za sobą doświadczenie w pracy samorządowej. Radni, prezydenci, przewodniczący rad, szef GOPR.

To wróży dobrze na przyszłość. Miejmy nadzieję, że znając nasze problemy będą silnie lobbować na rzecz Zagłębia. Bo same władze miast zagłębiowskich wyraźnie nie dają sobie rady.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.