symetria
Mon, 08 Oct 2007 - 23:19
[quote]Będzie debata!!!
Sztaby wyborcze trzech najsilniejszych ugrupowań w naszym regionie LID, PIS i PO planują w najbliższy wtorek spotkanie robocze, na którym omówione zostaną szczegóły debaty pomiędzy liderami list tj. Witoldem Klepaczem-LID, Grzegorzem Dolniakiem-PO oraz Ewą Malik-PIS. Spotkanie odbędzie się po fali krytyki, jaka spadła na przedstawicielkę PIS, która uchylała się od wzięcia udziału w jakiejkolwiek debacie.
Miejscem debaty będzie sosnowieckie LO im. S. Staszica a termin debaty jest wstępnie planowany na ostatni tydzień przed wyborami.
W tym miejscu redakcja pragnie przypomnieć, iż we wcześniej zamieszczonym artykule pt. „Debaty nie będzie” informowaliśmy, iż sosnowiecki sztab PO odrzucił propozycję debaty pomiędzy kandydatami z Sosnowca. Widocznie mieszkający poza Sosnowcem Grzegorz Dolniak bardziej ceni sosnowieckich wyborców niż Jarosław Pięta.
Ponadto nieoficjalnie mówi się o jeszcze jednej debacie która miałby odbyć się w piątek przed ciszą wyborczą.
O szczegółach będziemy na bieżąco informować. [quote]
No i co myślicie że tym razem malikowa się zgodzi??
Zibar
Tue, 09 Oct 2007 - 06:29
QUOTE(symetria @ Oct 8 2007, 10:37 )

ubawił mnie pan Kościelniak.
To może coś konkretnego napiszesz (który fragment Cię tak "ubawił"?) , bo różnie można oceniać ten tekst, ale nic zabawnego tam nie znalazłem
Pkitel
Tue, 09 Oct 2007 - 10:02
QUOTE(Arbas @ Oct 6 2007, 8:45 )

Kacerz!
Dzięki za wyjaśnienia.
Osobiście nie chciałbym się leczyć u polityka - nawet
dobrego.
Każdy dobry lekarz to przede wszystkim praktyka - oczywiście nie w polityce.
tez nie wiem, czy bym poszedl...... tylko ze ona teraz sie zajmuje zdrowiem w polityce a nie operuje pacjentow!!!!
Equator
Sat, 13 Oct 2007 - 00:26
CYTAT(abacil @ Sep 27 2007, 16:31 )

Wg mnie jeśli Meres czułby się związany z DG, to nigdy by się nie porozumiewał z facetem z Sosnowca (nb. strasznie cienkim), tylko z Beatą L-M...
Tak w Sosnowcu w LiD robią Adamiec (senat) z Pisalskim (sejm)...
Całkowita zgoda. Ale ten Meres jest naprawdę okropny. To dlatego tak świetnie dogadał się z Piętą - obaj są siebie warci.
Jakiś czas temu namawiałem tutaj forumowiczów do zajrzenia na strony www. kandydatów.
Apel pozostał bez echa. A dla mnie, kurcze, to naprawdę ważne, co Ci ludzie mają na swój temat do powiedzenia.
Bo to jest jakoś wymierne i ma znaczenie, że Meres ma stronę czarno-białą, żałobną jeszcze sprzed wyborów na prezia DG, że Malik i Pięta nie mają jej w ogóle, że Dolniak się puszy, Małecka-Libera się stara, a van der Cogen zapełnił całą galerię fotkami z wizyty Donka, jednocześnie wycinając Dolniaka i Małecką ze wszystkich prezentowanych tam zdjęć.
Wierzcie mi galeria na stronie van der Cogena to świtena zabawa pt. "Znajdź tutaj brakującego Dolniaka i Małecką."
Arbas
Sat, 13 Oct 2007 - 22:04
Na tydzień przed wyborami, ku pokrzepieniu serc (?), a może dla rozweselenia polecam film obyczajowy
z 1997 r. pt. "Fakty i akty". Dobra obsada, świetna satyra na media i władzę oraz parę innych szczegółów
wartych obejrzenia.
Wszystkim komitetom wyborczym macham hasłem:
"Jeśli nie potrafisz - nie pchaj się na afisz!"
lub bardziej aktualne:
"Gdy pić nie potrafisz - nie pchaj się na afisz!"
I tym optymistycznym akcentem korzystam z mego biernego prawa wyborczego.
Sebastian22
Sat, 13 Oct 2007 - 23:09
Mnie śmieszy pewna moja nauczycielka PO (nie kandyduje jednak z ramienia tej partii) która to kolejny raz próbuje swoich sił i pcha się do sejmu....
symetria
Sun, 14 Oct 2007 - 22:49
@ Equator
Ja zajrzałam, vad der coghen na prawde poobrabiał zdjęcia lub ma tak kiepskiego grafika. aczkolwiek mnie wygladaja na podocinane. dolniaka strona by była ok gdyby ne dolniak, który jest nieuczesany, paskudnie wyglada z tymi wloskami z przodu fuuuu. i udaje luzaka a nim nie jest i nigdy nie bedzie. malikowa nie ma nadal strony, nawet sie juz zastanawiam czy ta kobieta istanieje bo zdjecie na plakatach i na stronie sejmowej gdzie sa wszyscy posłowie jest wiecznie to samo. ciekawe czy ktos z was ja kiedys gdzies widzial???? pięta też raczej nie ma strony tylko sosnowiecfakty.pl go namietnie gloryfikuja ale cóż sie dziwić zarzad sosnowieckiej po i sosnowiecfakty jest identyczny.... napisałabym że podoba mi się strona Małeckiej-Libery ale pewnie znowu sie na mnie rzucicie tyle ze ona na prawde mi sie podoba bo jest nowoczesna, ładnie zrobiona.
Arbas
Mon, 15 Oct 2007 - 09:02
Droga Symetrio!
Nie wiem do której klasy chodzisz, ale zapewniam Cię, że nazwiska zawsze piszemy z dużej litery niezależnie od tego, czy popieramy w wyborach osobę, która je nosi.
O tej prostej zasadzie dowiadujemy się już w I-wszej klasie szkoły podstawowej i Ty o tym wiesz,
skoro zastosowałaś ją przy "Libera-Małecka".
Z błędami natomiast napisałaś Van der Coghen, Dolniak, Malikowa, Pięta i to dyskwalifikuje Cię
jako Tubę Wyborczą.
symetria
Mon, 15 Oct 2007 - 11:16
coraz tańśze zagrywki macie
mariuszek
Mon, 15 Oct 2007 - 11:29
czesc symetrio, masz chłopaka?? może poszliby my na jaką kolację??? odpisz papa
symetria
Mon, 15 Oct 2007 - 11:52
CYTAT(mariuszek @ pon, 15 paź 2007 - 11:29)

czesc symetrio, masz chłopaka?? może poszliby my na jaką kolację??? odpisz papa
Mam mariuszku chłopaka ;p pozdrawiam
mariuszek
Mon, 15 Oct 2007 - 12:14
no to kapa. ale jakbyś sie z nim rozstała to daj znać, a a masz może wolną siostre czy koleżanke?
symetria
Mon, 15 Oct 2007 - 13:02
MAM BRATA I SADZAC PO ZDJECIU JESTEM NIECO STARSZA OD CIEBIE.
Rokko31
Mon, 15 Oct 2007 - 14:05
Malikowa z Sosnowca to rodzina Mojego byłego szefa, podobno taka pusta kobieta że szkoda gadać, On sam nie miał dobrego zdania o niej i twierdził że o polityce nie ma zielonego pojęcia, ale blisko jest Jarusia K i dlatego weszła do Sejmu, mam nadzieje że teraz już nie wejdzie i ludzie nie będą już tacy głupi...:)
kursor
Tue, 16 Oct 2007 - 09:04
Witam!
Tak się zastanawiam czy jest szansa żeby powiedzieć coś pozytywnego o jakimś kandydacie i nie spotkać się od razu z krytyką, że to reklama.
:)
pozdro
Bartek
Tue, 16 Oct 2007 - 12:29
CYTAT(kursor @ wto, 16 paź 2007 - 09:04)

Witam!
Tak się zastanawiam czy jest szansa żeby powiedzieć coś pozytywnego o jakimś kandydacie i nie spotkać się od razu z krytyką, że to reklama.
pozdro
Myślę że tak, ale nie przez osoby które zarejestrowały się tutaj tylko po to aby promować danego kandydata.
Dave
Tue, 16 Oct 2007 - 17:42
CYTAT(Sebastian22 @ sob, 13 paź 2007 - 23:09)

Mnie śmieszy pewna moja nauczycielka PO (nie kandyduje jednak z ramienia tej partii) która to kolejny raz próbuje swoich sił i pcha się do sejmu....
Mnie też ta Pani uczyłem PO i technologii i PRD i jeszcze czegoś - ale głosować na nią nie zamierzam bo... a po co będę tu pisał

(pomijam już ugrupowanie, z ramienia którego startuje)...
A i tak na kogo by nie głosować, to dostaną się tylko pierwsze osoby z list, naet jeśli kolejne będą miały więcej głosów! Paranoja!
Symetria i mariuszek - ROTFL!
Maryhna
Wed, 17 Oct 2007 - 01:44
witajcie, zamierzam głosować na "dąbrowskiego" kandydata z listy LiD-u , chciałabym zdobyć na ich temat trochę informacji... chętnie wysłucham opinii na temat Perza, Znojka (jeśli nazwisko nie powinno być "odmienione" przez przypadek to przepraszam z góry) i Szałwińskiej.
ps: pytam o konkretnych ludzi, czas zacząć głosować na człowieka a nie na partię.
pozdrawiam
symetria
Thu, 18 Oct 2007 - 09:43
CYTAT(kursor @ wto, 16 paź 2007 - 09:04)

Witam!Tak się zastanawiam czy jest szansa żeby powiedzieć coś pozytywnego o jakimś kandydacie i nie spotkać się od razu z krytyką, że to reklama.:)pozdro
Otóż nie można nic powiedzieć w ogóle póki sie nie ma 300 postów na koncie, a ty pytasz jeszcze o konkretne sooby otóż popatrz na to co tu na mnie chocby gadają i już będziesz znać odpowiedź.A i jeszcze jedno jade dzisiaj autobusem i widze nowe banery Libery z Tuskiem i co o tym myślicie?? Czemu tusk nie popiera Dolanika np?? I jeszcze jedno kogo tak naprawde popiera meres bo ja go iwdze ze wszystkimi na wszystkich plakatach. Niechby się tak gość zdecydował może, bo to przynosi zupełnie odwrotny skutek moim zdaniem. no i jak ktos kto przegrał wybory prezydenckie i nie jest właściwie nikim ważnym może popierać?? Cóż to za prestiż?? bo dla mnie żaden właściwie. no to miłego dnia wszystkim
kursor
Thu, 18 Oct 2007 - 10:52
Witam!
CYTAT(symetria @ czw, 18 paź 2007 - 09:43)

Otóż nie można nic powiedzieć w ogóle póki sie nie ma 300 postów na koncie,
kurcze jeszcze nie mam tyle, więc będzie ciężko coś powiedzieć, ale ja osobiście będę głosował na Grzegorza Perza - myślę, że warto bo to młody energiczny gość, który wprowadził do PKZ nowego ducha i ta skostniała od 4 lat instytucja odżyła
CYTAT(symetria @ czw, 18 paź 2007 - 09:43)

I jeszcze jedno kogo tak naprawde popiera meres bo ja go iwdze ze wszystkimi na wszystkich plakatach. Niechby się tak gość zdecydował może, bo to przynosi zupełnie odwrotny skutek moim zdaniem. no i jak ktos kto przegrał wybory prezydenckie i nie jest właściwie nikim ważnym może popierać?? Cóż to za prestiż?? bo dla mnie żaden właściwie
dokładnie symetrio Meres rozjechał się swoim wizerunkiem rok temu, a teraz zupełnie się pogubił
bardzo nam przykro Panie Generale
Thu, 18 Oct 2007 - 11:22
a przed wyborami pasuje jeszcze zobaczyc kontrowersyjna "Nocna zmiane" bo jakos sie jeszcze nie pojawila na forum

wiadomo przez kogo i jak zmontowane ale wkoncu z prawdziwych zdjec
symetria
Thu, 18 Oct 2007 - 16:49
Kursorku,
Perz wydaje mi się niezłym kandydatem ,ale dlaczego z LiDu?? kurcze naprawde dba o PKZ i zacyzna się tam wiele dziać, a jednak na LiD głosu nie oddam ;( bo wydaje mi się że czas na zmiany, nie chcę włazić drugi raz do tej samej rzeki a rządy SLD już pamiętam, niemniej Perzu jest super, moim zdaniem. Co do Meresa to wszystko ok tylko nie bardzo rozumiem dlaczego mówicie na niego Panie Generale, przeciez on jest strażakiem tak?? nie wiem a nei jesteś pierwszą osobą która to napisała. więc prosze o wytłumaczenie.
spinacz
Thu, 18 Oct 2007 - 17:04
mówimy na meresa generale bo jest generalem :) straż pożarna jako formacja mundurowa i zhierarchizowana ma stopnie, a meres przed przejsciem w stan spoczynku doszedł do stopnia generała. i to na ten temat tyle :)
aero
Thu, 18 Oct 2007 - 17:11
@symetria: jaka to szkoda, że nie ma okręgów jednomandatowych. Teraz głosujesz na człowieka a i tak wejdzie ten bardziej lubiany w partii :/
Arbas
Thu, 18 Oct 2007 - 22:59
Informacja dla Maryhna:
Pan Perz zrobił w PKZ kino - od dawna o tym piszą w paru gazetach.
kwintosz
Thu, 18 Oct 2007 - 23:53
Dla niezdecydowanych na jaką partię głosować może pomocny będzie pewny test z GW:
DO JAKIEJ PARTII CI NAJBLIŻEJ?
Dami7
Fri, 19 Oct 2007 - 05:18
CYTAT(:) @ czw, 18 paź 2007 - 11:22)

wiadomo przez kogo i jak zmontowane ale wkoncu z prawdziwych zdjec
Obejżyj sobie kiedyś taki filmik "Ćwiczenia warsztatowe" Marcela Łozińskiego. Przekonasz się, co można zrobić z prawdziwymi zdjęciami...
Maryhna
Fri, 19 Oct 2007 - 08:39
Arbas no to akurat wydawało mi się oczywiste

i oczywistym jest to, ze pytam o dokonania powyższych osób, o których nie mogę przeczytać w bieżącej prasie lub mediach.
Zibar
Fri, 19 Oct 2007 - 08:52
Jeśli nic nie ma w prasie i (lub) innych mediach, to nie jest to znak (sygnał) o takich osobach ?
Z drugiej strony - może być też dużo informacji o niczym
Co by nie powiedzieć trudny wybór przed nami
Maryhna
Fri, 19 Oct 2007 - 08:58
źle zinterpretowałeś to co napisałam
nie napisałam, że nic nie ma w prasie, jest, nawet do pożygania...
interesują mnie raczej opinie oparte na doświadczeniach własnych, może ktoś kiedyś poznał tych ludzi osobiście, może z nimi współpracował, może był świadkiem ich działań przed laty... o tym mowa.
a papier ... papier przyjmie wszystko
nieuDolniakom mówimy dość
Fri, 19 Oct 2007 - 13:34
Zauważyliście, że większość kandydatów z PO ma poparcie Meresa? Nie wiem kim jest Pan Generał, żeby namaszczć innych kandydatów. Rozumiem, gdy to jest Tusk, tak jak u Małeckiej-Libery, albo jakaś inna ważna osoba, ale żeby Meres kreował się na autorytet i miał tupet wzywać do poparcia innych kandydatów (nieuDolniaka, Piętę, van der Coghena...).
pulsatilla1214
Fri, 19 Oct 2007 - 14:01
ojej, jaki malowniczy wyborczy nick

ciekawe czy swoją treścią nie będzie łamał ciszy wyborczej
Bartek
Fri, 19 Oct 2007 - 19:09
Uuu przed chwilą dzwonek do drzwi, otwieram a tam laska z darmową gazetą o tytule "SPOJRZENIA" z wielkim logo LiD
Przedstawieni wszyscy kandydaci i ich zachwalanie
Heh

I tak na LiD nie głosuję :)
kwintosz
Sat, 20 Oct 2007 - 00:06
Nieoficjalne wyniki wyborów:
PO 44,2
PiS 31,3
LiD 12,2
PSL 7,9
...........
LPR 1,6
Samoobrona 1,4
Maryhna
Sun, 21 Oct 2007 - 23:23
a ja mam pytanie do administratora, po kiego grzyba temat był blokowany? ustawy nie znacie czy co?
Bartek
Sun, 21 Oct 2007 - 23:27
Dokładnie, pewnie się bali kar których i tak by nie dostali
Sun, 21 Oct 2007 - 23:54
dobrze wiemy jak wyglada tresc i interpretacja ustawy. Nie moga sie pojawiac zadne nowe tresci agitacyjne a kto by cala dobe siedzial i kontrolowal posty, i do tego filtrowac ktore juz podchodza pod agitacje. A ewentualna kara bardzej dotyczylaby bezposrednio piszacego. Mogliscie przejrzec internet jak wiele miejskich forow internetowych zostalo calkowicie zamknietych a u nas tylko 1 temat. Nie trzeba tez daleko szukac - np forum Czeladzi zostalo wylaczone calkowicie. I nie chodzi tylko o jakies kary ale niech bedzie ta chwila spokoju dla kazdego na refleksje. Teraz znowu kolejne lata na obrzucanie sie blotem do kolejnej ciszy.
A to forum jak kazde tego typu ma pewnie swoich wrogow wiec pewnie szybko ewentualne naduzycia mogly byc zgloszone odpowiednim organom
Maryhna
Mon, 22 Oct 2007 - 00:03
zaraz interpretacja interpretacją ale nic trudnego wyczytać, ze cisza obowiązuje media i sztaby wyborcze a nie prywatne osoby.
druga sprawa: gdzie będe mogła znaleźć wyniki z dąbrowy?
kwintosz
Mon, 22 Oct 2007 - 00:07
Czekaj czekaj, znaczy że moge sobie stanąć przed lokalem wyborczym i drzeć się w niebogłosy głosujcie na xxx (bo to np. mój wujek) i mogą mi g** zrobić??

No to radziłbym Ci jednak poczytać sobie ustawy i w ogóle zasady głosowań.
Oczywiście wyniki znajdziesz na naszym forum jeśli tylko się pojawią na stronach Państwowej Komisji Wyborczej (PKW). Tam one pojawią się na samym początku i tam ich szukaj najwcześniej www.google.pl i wpisz PKW.
Mon, 22 Oct 2007 - 00:14
CYTAT(Maryhna @ pon, 22 paź 2007 - 00:03)

zaraz interpretacja interpretacją ale nic trudnego wyczytać, ze cisza obowiązuje media i sztaby wyborcze a nie prywatne osoby.
internet rowniez obowiazuje. Nie moze sie pojawic nic nowego o charakterze agitacyjnym. Moga pozostac tresci umieszczone wczesniej ale z wyjatkiem sond.
Gdyby tak kazdy wyczytywal i interpretowal jak chce po swojemu
Maryhna
Mon, 22 Oct 2007 - 00:19
wklej mi z ustawy fragment, który potwierdza twoje słowa, oczekuję z utęsknieniem

ps; adres strony pkw znam na pamieć
kwintosz
Mon, 22 Oct 2007 - 00:25
Zgodnie z ustawą z 12 kwietnia 2001 - Ordynacja wyborcza do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej i do Senatu Rzeczypospolitej Polskiej, 20 października rozpoczyna się cisza wyborcza.
CYTAT
...
Art. 86. Od zakończenia kampanii wyborczej aż do zakończenia głosowania zabronione jest podawanie do wiadomości publicznej wyników przedwyborczych badań (sondaży) opinii publicznej dotyczących przewidywanych zachowań wyborczych i wyniku wyborów.
...........
W tym czasie zakazane jest: zwoływanie zgromadzeń, organizowanie pochodów i manifestacji, wygłaszanie przemówień, rozdawanie ulotek, jak też prowadzenie w inny sposób agitacji na rzecz kandydatów i list kandydatów, a także agitacja w lokalu wyborczym.
Zgdonie z ustawą (art. 219) "Kto podaje do wiadomości publicznej wyniki przedwyborczych badań (sondaży) opinii publicznej dotyczących przewidywanych zachowań wyborczych i wyniku wyborów z naruszeniem zakazu, o którym mowa w art. 86, podlega grzywnie od 500 000 do 1 000 000 złotych", natomiast zgodnie z art. 220 naruszenie zakazu agitacji w czasie ciszy wyborczej grozi karą grzywny.
A i żeby nawiązać do internetu tu jest ciekawy artykuł:
CISZA WYBORCZA W INTERNECIE
Maryhna
Mon, 22 Oct 2007 - 00:43
no w takim razie kara będzie należała sie każdemu właścicielowi numeru GG za agitację w swoim "opisie" bo przecież do opisu ma dostęp każdy kto ma neta z wyjątkiem osób, które zastrzegają żeby opis nie był widoczny dla "ludzi spoza listy kontaktów". lol
aha, co do cytatu: jest tam mowa o agitacji na rzecz lis i kandydatów, natomiast nie widziałam, żeby ktokolwiek wyskakiwał przez wyborami z tekstem typu "głosuj na..." tylko ew. sam wygłaszał swoje plany co do oddania głosu.
po trzecie: za agitację odpowie sam agitujący a nie moderator co już zdążyłeś wyczytać z artykuły do którego podałeś link
kwintosz
Mon, 22 Oct 2007 - 00:55
Tak, polskie prawo teoretycznie jest tak skonstruowane. Nie wiem tylko czy działałoby tak np. w podanym przez Ciebie przykładzie gg. Tu już musiałby wypowiedzieć się prawnik. Specjalistą w tej dziedzinie nie jestem.
A uważasz że krzyki albo głoszenie wszem i wobec że głosuje na xxx nie jest agitacją? Odpowiedz tak lub nie.
Ja uważam że tak, co więcej dla osób niezdecydowanych może być to kluczowa sprawa. Co zrobisz jeśli wyskoczy Ci jakiś autorytet, osoba powszechnie szanowana i lubiana i powie że głosowała na xxx. Sądzisz że niektórzy z niezdecydowanych po takiej akcji nie zdecydują się oddać głos na xxx a nie na yyy?
Owszem wynika z tego tekstu że konsekwencje poniósłby autor postu. Ale w poprzednich wyborach i w obecnych dane wątki wyborcze były zamykane i tak też było teraz. Po co ktoś miałby mieć z tego powodu nieprzyjemności, czy to moderatorzy (że nie upilnowali) czy to autor że agitował.
Mając na uwadze historię Polski, obecne czasy i rzeczy jakie dzieją się w Polsce i na świecie, łatwo mogą znaleźć się przeciwnicy, którym nie na rękę jest istnienie tego Niezależnego Forum Mieszkańców, którzy ze zwykłej nienawiści, zawiści, złośliwości czy obywatelskiego obowiązku, poczucia poszanowania praw doniosą odpowiednim służbom że na forum osoba zzz agitowała aby głosować na pana/panią aaa. Po co więc prowokować?
kursor
Mon, 22 Oct 2007 - 09:14
Witam!
najprawdopodobniej mamy tylko 1 posła z Dąbrowy Górniczej - Beatę Liberę-Małecką zresztą ona popisała się w DG najlepszym wynikiem ponad 10 000 głosów.
pozdro
kursor
Mon, 22 Oct 2007 - 10:31
Witam!
5 mandatów - PO
2 mandaty - PIS
2 manadaty - LID
więcej:
http://wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/32.htmpozdro
Mon, 22 Oct 2007 - 10:47
@Maryhna
ale w czym wlasciwie jest problem? Napisz teraz co takiego chcialas nam napisac i co Ci zostalo uniemozliwione? Co tak waznego wszyscy stracilismy? Mialas na to setki innych tematow a moglas zalozyc sobie nowy np o przebiegu wyborow. A Ty uparlas sie na ten jeden agitacyjny

Uwazasz tez ze nawet najwieksze portale jak np Onet rowniez sie pomylily? Ze nie konsultowali sie z prawnikami?
Prawie wszyscy interpretuja ta ustawe w ten sposob.
A moglas nawet poszukac w google - np juz pierwsze z brzegu:
http://www.idg.pl/news/83271.htmlhttp://www.pardon.pl/artykul/2841/cisza_wy...za_w_interneciehttp://www.wiadomosci24.pl/artykul/pkw_ska...ecie_47814.htmlhttp://gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/781697.html"Cisza wyborcza obowiązuje również w Internecie. W czasie jej trwania nie można umieszczać nowych stron wzywających do głosowania. Nie trzeba jednak zamykać stron już istniejących.
Złamaniem ciszy może być natomiast wpisywanie komentarzy nawołujących do głosowania na danego kandydata. Stanowi to czyn zagrożony karą grzywny w wysokości do 1 000 000 zł."
i tysiace innych
Krawiec
Mon, 22 Oct 2007 - 10:51
Wyniki głosowania w okręgu sosnowieckimhttp://www.zaglebie.info/news_aktualnosci.php?n=6039Z informacji jakie podaje dziś Państwowa Komisja Wyborcza frekwencja w okręgu sosnowieckim wyniosła
55,3% i była większa niż w całym kraju gdzie wyniosła 53,8%. Odwrotnie jak w wyborach samorządowych największą frekwencją może się poszczycić miasto Sosnowiec 57,48% i kolejno: Jaworzno 56,61%, Dąbrowa Górnicza 55,56%, pow będziński 54,78% i pow. zawierciański 50,09%.
Wybory do Sejmu wygrała PO z wynikiem 44.03% co jest wynikiem lepszym niż ogólny wynik PO w Polsce 41%. Na drugim miejscu PiS - 25,27% , który pokonał LiD - 21.62%. Wg tego PO bierze 5 manatów, a PiS i LiD po 2 mandaty do Sejmu. W Zagłębiu pierwsze miejsce na listach PO uzyskał
Grzegorz Dolniak oprócz niego z ramienia PO w Sejmie znajdą się jeszcze:
Jarosław Pięta, Piotr van der Coghen, Wojciech Saługa, Beata Libera-Małecka.
Z PiS-u pewna mandatu może być tylko
Ewa Malik, a z lewicy
Witold Klepacz. Kto z ich kolegów wejdzie jeszcze do Sejmu, przekonamy się dopiero dzisiaj.
W wyborach do senatu okręgowi sosnowieckiemu przysługują 2 mandaty. Największą liczbę głosów uzyskał
Zbigniew Meres (88141-30,85%) z PO oraz
Zbigniew Szaleniec (86155-30,15%) również z PO i to oni znajdą się w Senacie RP.
Mon, 22 Oct 2007 - 11:01
dokladnie sama DG tutaj
http://wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/246501.htmDane z (95.52%) 64 z 67 obwodow:
frekwencja w DG 55.57%
PO 47.50%
PiS 24.68%
LiD 20.93
a wiec komuna wiecznie zywa, sie trzyma

a tu Senat (rowniez 95.52%
http://wybory2007.pkw.gov.pl/SNT/PL/WYN/W/246501.htm1 ADAMIEC Maciej Michał 11630 21.11
2 BARAŃSKI Marek Janusz 12302 22.33
3 IWON Ewa Anna 4897 8.89
4 KURP Jan 3443 6.25
5 MERES Zbigniew Henryk 21831 39.62
6 SKÓRA Tomasz 1644 2.98
7 SOSNOWSKI Antoni 2042 3.71
8 SZALENIEC Zbigniew Marian 16173 29.35
9 ŻELICHOWSKI Czesław Marek 13508 24.52
Meres

najwiekszy smieciarz wyborow samorzadowych - kolo mnie jeszcze z 2-3 miesiace temu wisialy jego plakaty.
Teraz widac ze najwieksze problemy beda ze smieciarzem Dolniakiem - sczegolnie na alejach Majakowskiego. Zgodnie z prawem plakaty trzeba tak umieszczac aby mozna bylo je latwo i bez sladu zdjac. Tak wiec najczescieij sa na tekturkach przymocowanych drucikami albo tylko owiniete folia. Tymczasem np Dolniak, ktorego najwiecej zostal przyklejony jak w dawnych czasach - naokolo drzew tasma klejaca. Dzieki za zasmiecenie miasta. Zostanie to na lata

@Krawiec
skad macie juz wyniki skoro jeszcze na stronach PKW nie ma pelnych? Do tej pory sa tylko dla 76.70% w okregu sosnowieckim a na ZI nie ani slowa ze nie sa to pelne dane
Zibar
Mon, 22 Oct 2007 - 11:01
CYTAT(nieuDolniakom mówimy dość @ pią, 19 paź 2007 - 13:34)

Zauważyliście, że większość kandydatów z PO ma poparcie Meresa? Nie wiem kim jest Pan Generał, żeby namaszczć innych kandydatów. Rozumiem, gdy to jest Tusk, tak jak u Małeckiej-Libery, albo jakaś inna ważna osoba, ale żeby Meres kreował się na autorytet i miał tupet wzywać do poparcia innych kandydatów (nieuDolniaka, Piętę, van der Coghena...).

Najwidoczniej jesteś odosobniony w swojej opini, bo wygrał, a jeśli przed jego wizerunkiem na plakacie nic nie mieli sami kandydaci i władze PO to co ciebie to tak bulwersuje ?
Byłeś jednym z członków PO pominiętych na listach, czy jak ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.