Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zbiórka na serwer i domenę (2007)
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > INFO > Info
Stron: 1, 2
Kwasny
z dostepem nie bedzie problemu,poniewaz zrezygnowalaem,z prowadzenia pewnej strony takze serwer bedzie tylko i wylacznie na forum. Naprawde mam mase problemow i nie jestem w stanie wszystkiego ogarnac, takze decyzja nalezy do was.
kwintosz
W regulaminie ani w cenniku nic nie znalazłem by pisało o opłatach za zmianę opcji konta w dół.. Więc może warto pomyśleć o nieco bardziej ekonomicznej formie a wiec large, bo powinno spokojnie starczyć.
Z tego co zauważyłem ja bym musiał zrobić wpłatę a Ty powiadomić ich o zmianie. A czy jutro(tzn już dziś ale po południu) jakby zrobić wpłatę to będzie jeszcze przed terminem, na PM pisałeś o 2 dniach, tylko od kiedy: od wczoraj? Miejmy nadzieje, wpłacę jutro.

Ja jestem za tym aby wziąć large, tylko wtedy musisz tam chyba dać im znać o tej zmianie. Jeśli Ci pasuje i dasz rade to zrobić to napisz, to jutro wpłacę po południu. A jeśli nie to trzeba będzie wziąć droższą wersję i tyle..
:)
skoro tak to Kwintosz wplacaj juz na Large i reszte od razu na domene (Kwasny nie ma czasu to od razu przedluzy oba) bo nie zdaza zaksiegowac itp i forum nam jeszcze zablokuja na 1 -2 dni.

@Kwasny
zmieniajac musisz chyba ich powiadomic po zalogowaniu - nie wiem jak tam jest jakis PM czy co

Nie ma slowa o zadnych oplatach za zmiane.

Dzieki Kwasny ze w trudnych chwilach nie zapomniales o nas i teraz wpadasz smile.gif

Tylko czy za rok a wprzypadku domeny jesli przedluzymy ja na 2 lata to znajdziemy Cie gdzies w swiecie wink.gif Wystarczy ze zmienisz nr tel i nie bedziesz mial czasu i lezymy forever tongue.gif

PS. skoro nie potrzeba wiecej to po co marnowac kase skoro nie mamy nawet na nowa licencje IPB i nie mozemy zrobic upgrade'u (potrzeba 150$) a byloby duzo nowosci i do tego sa takie fajne skiny, ktore zmienilyby i unowoczesnily forum nie do poznania. Ale to dyskusja na przyszlosc. Mozna tez meczyc sie z konwersja na jakis gorszy darmowy skrypt np phpbb3
kwintosz
Dobra na początek, taaaaa daaaaam:

Kwota jaką udało nam się zebrać to 340 zł!!!!!!!!!!!
Wypisywać kto ile wpłacił nie ma sensu, zresztą i tak się nie da bo 3/4 z was nie pisało nicków. Mam dane wasze ale nie będę ich upubliczniał na 100%. Wpłaciło sporo osób (dokładnie 15), większość wpłat wahała się między 5-25 zł, choć były chlubne wyjątki w górę od reguły.

I to co najważniejsze:

co do serwera
Nazwa banku PKOBP CBE-INTELIGO
Numer rozliczeniowy banku 10205558
Numer rachunku odbiorcy 50 10205558 1111110641000062

Imię i nazwisko (nazwa) odbiorcy Globtel Internet
Adres odbiorcy ul. xxxx
80-809 Gdańsk

Tytuł przelewu login: xxxx Abonament roczny WEBD Large (zmiana z extra na large)
Kwota 129,90 PLN
Zlecona data realizacji przelewu 2007-09-12
Data realizacji przelewu 2007-09-12

co do domeny
Nazwa banku BZWBK 3 O./Szczecin
Numer rozliczeniowy banku 10901492
Numer rachunku odbiorcy 90 10901492 0000000049008579

Imię i nazwisko (nazwa) odbiorcy Az.pl Spółka Jawna
Albert Jerka, Andrzej Kostrzewa
Adres odbiorcy ul. xxx
71-468 Szczecin
Tytuł przelewu FP/N/24535/84576/2007

Kwota 59,78 PLN
Zlecona data realizacji przelewu 2007-09-12
Data realizacji przelewu 2007-09-12

Jak łatwo więc policzyć: 340 - w zaokragleniu 190 = 150zł

Tak więc mam na koncie 150 zł forumowe do wykorzystania jeszcze. Na co będzie okazja to przeznaczyć, musimy się wspólnie zastanowić. Ale to jak już wszystko teraz się załatwi.

Teraz wszystko w rękach kwasnego.
Musi powiadomić webd.pl o zmianie serwera z extra na large i potwierdzić przedłużenie domeny. Obyśmy zdążyli przed czasem.

Następnie mam nadzieję że przynajmniej jedna z osób poza kwasnym dostanie dostęp do serwera tak aby nie spotkały nas już przykre niespodzianki i będzie można poprawić wygląd i funkcjonowanie forum.

To tyle na razie w tym temacie ode mnie..
smile.gif

no wlasnie teraz Kwasny musi jeszce pozmieniac w panelach webd.pl i az.pl bo my nie mamy dostepu

Dzieki Wam wszystkim forum moze dalej funkcjonowac!

Do Was nalezy decyzja co zrobic z nadmiarem ( nie spodziewalem sie ze bedzie i nikogo nie trzeba bylo bardzo namawiac do wplat wink.gif ).
Mozemy przeznaczyc np na domene i przedluzyc na 2 kolejne lata i zostanie jeszce z 30 zl.
Albo wlasnie kontynuowac zbiorke do 150$ na nowa licencje IPB
Kwasny
Takze dziekuje za szybka reakcje.
Pozatym sprawa przedstawia sie tak.
Napisalem do webd.pl i czekam na odp, gdyz jest tam zainstalowana poczta wewnetrzna po zalogowaniu sie na konto.

Co do domeny w panelu admina widac,ze kaska jeszcze nie wplynela na konto wiec trzeba poczekac.

W tej chwili lape neta na flacie wiec nie powinno byc problemu z kontaktem ze mna. Poprostu jak cos to gg, tylko,ze moge odpowiedziec wieczorem.

Jeszcze raz dzieki wszystkim za zaangazowanie,bo szkodaby bylo stracic forum.
Pozdrawiam All.
Zibar
Czyli czekamy na potwierdzenie przedłużenia domeny i serwerw na kolejny rok?
Ja proponuję, kontynuować zbiórkę na upgrade forum, a jeśli się to nie powiedzie zostawić pieniążki na kolejne przedłużenie, bo roczek zleci szybko i znów będzie problem.
skoro jeszcze dziala to chyba znaczy ze zdazylismy na czas smile.gif

@Kwasny
jak odp z webd?
jak z domena?

QUOTE(Kwasny @ Sep 12 2007, 17:23 ) *
Poprostu jak cos to gg, tylko,ze moge odpowiedziec wieczorem.

Tylko ze chyba nikt nie ma Twojego gg tongue.gif

Mialem jakis stary z ktorego przestales korzystac i teraz ten nr ma juz ktos inny
pulsatilla1214
skoro jeszcze dziala to chyba znaczy ze zdazylismy na czas

cos optymistycznego tongue.gif

": )". ale Kwasny ostatnio dodał do swojego profilu nr gg smile.gif

niemniej uważam, że bezwzględnie powinien dopuścić Ciebie lub kwintosza do pełnego zarządzania forum. Inaczej forum moze przestać istnieć gdy wystapią jakies losowe przypadki.
Kwasny nic nie napsial ale domena zostala juz przedluzona smile.gif
ufffff

Expiration Date: 2008-09-18 08:36:29
Creation Date: 2006-09-18 08:36:29
Last Update Date: 2007-09-14 09:12:18

Obojetne komu ale dobrze by bylo na wszelki wypadek zeby Kwasny dal dostep dla "zarzadu". Jesli nie to moze chociaz Masterowi (ex Klockowi tongue.gif) bo chyba sie znaja osobiscie.
kwintosz
No właśnie, niby kasa poszła, forum działa domena przedłużona i znów kwasnego nie ma..
A forum się sypie czasami, pojawiają się krzaki nie mówiąc już o tym że dalej chyba jest problem z tymi ścieżkami. Przydałoby się aby jeszcze ktoś miał tą możliwość dostępu do serwera..

:) a jeszcze wczoraj chyba sprawdzałem i nie było przedłużonej tej domeny.. Więc Ci się ufarciło, ja chciałem to napisać laugh.gif tongue.gif Serwera chyba się nie da sprawdzić, o ile nam forum nie zniknie znaczy się że chyba zapłacone.. tongue.gif
no niby data update'u wczorajsza a zmienili dzisiaj. Akurat jak sprawdzalem byl error i zadnych info a za 5 minut bylo juz uaktualnione smile.gif

Teraz forumowicze musza zdecydowac co z reszta kasy
syzio
Ja mogę jeszcze dorzucić na jakiś cel, tylko właśnie na jaki?
no wlasnie piszcie czy jestescie w stanie i chcecie jeszcze cos dorzucic na licencje IPB i unowoczesnic i uatrakcyjnic forum. Bo jesli bedzie za malo chetnych to nie ma to sensu.
Jesli bedziemy kontynuowali to ja sie tez dorzuce
syzio
Co to jest za licencja? Co ona daje?
Kwasny
Jestem jestem ludziska, tylko jak zwykle jakies problemy wyskakuja. Praca kobieta itp.
Tak pozatym to sprawa serwera oraz domeny jest zalatwiona za co wam wszystkim wielkie dzieki. Na forum od tej chwili bede praktycznie codziennie, gdyz wczeniej nie mialem tak dobrego dostepu do neta wiec jak cos to pisac. Sprawa z zakupieniem licencji w prywatnym dziale. Jutro o tym podyskutujemy.
W kazdymbadz razie forum zyje i zanosi sie na to ze zyc bedzie w dalszym ciagu.

Narazie znikam do jutra ludziska i jeszcze raz dzieki za szybka reakcje.
kwintosz
Co do licencji to ona pozwala np. na zmianę skórek na bardziej nowoczesne. Póki co mamy nadwyżkę pieniędzy, jak władze forum zdecydują na co je przeznaczymy i czy w ogóle w najbliższym czasie to będziecie o tym wiedzieć. Kasa leży u mnie na koncie, więc ani nie wyparuje ani się raczej nie rozmnoży.

Póki co najważniejsze jest to że z serwerem i domeną mamy na rok spokój.

Jeszcze tylko załatwmy to, że ktoś oprócz Ciebie kwasny powinien mieć dostęp do forum, w razie czego jakby coś się zwaliło a Ciebie nie było w tym czasie. Lepiej dmuchać na zimne po ostatniej awarii gdzie przez miesiąc forum nie istniało a na tymczasowym pojawiło się tylko kilkanaście osób.
BARES
Deklaruję że mogę " kilka złotych " dołożyć
Hator
witam i tez deklaruje wplate na forum (skrypt?)

PS ile ta licencja kosztuje?
abacil
Mam pytanie: czy nie możnaby podobnie jak w sosnowiec.info zarabiać na reklamach wyborczych?

Dami7
CYTAT(abacil @ nie, 14 paź 2007 - 22:32) *
Mam pytanie: czy nie możnaby podobnie jak w sosnowiec.info zarabiać na reklamach wyborczych?

Przestrzegałbym przed tym. Nasze forum nie ma oficjalnego wydawcy, prowadzącego działalność gospodarczą i rozliczającego się z Urzędem Skarbowym.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.