Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dni Dąbrowy 2007 - Wasze propozycje
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Stron: 1, 2
picaro
spoko ja nie nic takiego nie napisałem, że miasto zrobiło to z myślą o tych osobach, ale tylko stwierdziłem, że taka opcja jest dla tych osób wygodniejsza, może to przypadek, a może nie tego nie wiem biggrin.gif

heheh i bardziej mi chodziło o to że właśnie propozycje forumowiczów takiej opcji nie przewidują tylko myślą o tym gdzie im się bardziej będzie podobać, ale to zrozumiałe wink.gif
kwintosz
Niby nie bezpośrednio o Dniach DG ale..

Kogo na Dni Miasta zaproszą sosnowiczanie?

Popularne kabarety: Ani Mru Mru, Kabaret Moralnego Niepokoju, Akurat i Dno to gwiazdy, które sosnowiczanie najbardziej chcieliby zaprosić na dni miasta.
Mieszkańcy Sosnowca już po raz drugi biorą udział w planowaniu dorocznego festynu. O artystów, którzy powinni wystąpić w parku Sieleckim, magistrat zapytał ich na stronie internetowej. Chociaż do czerwca czasu sporo, odzew był natychmiastowy. - Największe zapotrzebowanie jest na kabarety, ale zorganizowanie tego typu występów trzeba dobrze przemyśleć. Publiczność w parku stoi pod sceną, a w takich warunkach niezbyt wygodnie ogląda się skecze. Zastanowimy się jednak i spróbujemy opracować formułę dnia kabaretowego - obiecuje Anna Górecka, kierowniczka referatu kultury.

Muzyczne gusta sosnowiczan są różne. Najwięcej zwolenników mają zespoły rockowe: Perfect, Myslovitz, Strachy Na Lachy. Wiele osób prosi o alternatywę - Zielone Żabki czy Zabili Mi Żółwia. Sporą grupę fanów mają projekty zagłębiowskie: Frontside z Sosnowca i Konopians z Czeladzi. Inni wolą bawić się przy muzyce lżejszego kalibru w wykonaniu Dody czy discopolowego Boys. Są i tacy, którzy domagają się zagranicznych gwiazd: Ricky'ego Martina i rapera 50 Cent.

- Czemu nie? Jeśli tylko stać by nas było na taki wydatek, chętnie zaprosilibyśmy ich na koncert - śmieje się Górecka.

Zeszłoroczny eksperyment z włączeniem mieszkańców do planowania festynu nie powiódł się. Wprawdzie miasto zaprosiło Dodę, której chcieli ludzie, ale piosenkarka na kilka dni przed koncertem odwołała przyjazd. Organizatorzy liczą, że w tym roku uda im się spełnić społeczne oczekiwania.

Dni Sosnowca, połączone z obchodami 105. urodzin miasta, odbędą się 8, 9 i 10 czerwca. Oprócz koncertów szykują się inne atrakcje kulturalne, rozrywkowe i sportowe. Wciąż można dzielić się z urzędnikami swoimi pomysłami, wysyłając maila pod adresem: wks.kultura@um.sosnowiec.pl.
www.gazeta.pl

Kolejny dowód na indolencję naszej władzy.. wink.gif u nas tego nie można było zrobić.. sad.gif szkoda gadać.. mad.gif
Hator
w bedzinie, sosnowcu potrafia - tylko my jestesmy "skazani" na kayah.
jak na razie wladza sika na nas mieszkancow - nie wiem czy ktos postujacy pisal o kayah - moze to nie 1000 osob i 1000 wypowiedzi ale 20-30 postow to taka malutka grupa reprezntatywna dla mlodziezy - tym bardziej ze sporo wsrod nas glosow sie powtarzalo

ehhh
picaro
a ja wam mówie panowie wyluzujcie i poczekajcie na pełny program biggrin.gif będzie miło bo coś tam sobie już wiem, ale nie powiem laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.