Wszyscy, to wszyscy. Babcia też:
Imię: mam jak któryś z biblijnych proroków, ale go nie lubię to nie powiem.
Lat: mam tyle co dwóch Syziów i ten z Was, który w przyszłym roku skończy dwudziestkę.
Urodziłem się: w szpitalu miejskim na oddziale położniczym, dwadzieścia kilka lat mieszkałem w Gołonogu, potem awansowałem na Dąbrowianina i mieszkam w blokach, które Vacu widzi ze swojego okna. Fajnie mi się tu mieszka. Ale gdyby ktoś mi zaproponował zamianę na Wellington w Nowej Zelandii to się zgodzę.
Stan cywilny: żonaty (od 25 lat, niech nikt mi nie mówi, że Żonę trzymam krótko

). Mam dwie córki, ale się nie ślińcie, obydwie zaklepane.
Robię w: komputerach. Zaczynałem, kiedy podchodząc do maszyny wkładało się biały fartuch, w epoce ICL1900, PDP11, VAX, Mera 60, SM-4, jeśli nie wiecie, co to jest - zadzwońcie do Muzeum Techniki. Teraz administruję systemami, aplikacjami i bazami danych w jednej dużej firmie. Jeśli ktoś mi załatwi 6 w totka przy poczwórnej kumulacji to mu ustąpię miejsca.
Poglądy polityczne: posiadam. Nieco na prawo od centrum, ale bez przesady. PiS-u nie lubię (patrz sekcja
Nie lubię).
Interesuję się: polityką, społeczeństwem, państwem, ustrojem, partiami politycznymi, gospodarką itp. czyli właściwie tym, co wszyscy.
Lubię: jazdę rowerem, na nartach, górskie wycieczki - ale uprawiam z rzadka, bo to męczy. Dobra, żartuję, lubię się zmęczyć. Narty wręcz uwielbiam.
Nie lubię: chamstwa, głupoty, agresji, oszołomstwa, czyli tego co wszyscy z wyjątkiem chamów, głupców, agresorów i Eli Dąbrowianki. Nie lubię jeszcze zespołu "Ich Troje" i PiS-u (patrz sekcja
Poglądy polityczne).
Wykształcenie: mam. Trochę przeterminowane, ale papiery w porządku. Skończyłem dwie szkoły ze Śląskiem w nazwie a przy tym nie ruszałem się prawie z Zagłębia. Tylko na matmę i lektoraty jeździłem do Katowic.
Muzyka: Słucham wszystkiego, co mi się podoba. Nie podoba mi się hip-hop.
Piwo: Heineken, najchętniej zimny, butelkowy 0,65.
Literatura: lubię political fiction, ale czytam też inne rzeczy. Kiedyś lubiłem poezję ale wyrosłem.
Kabaret: Mumio, KMN, Neonówka, kiedyś Potem.
Radio: kiedyś Trójka 24h/dobę, teraz na zmianę Trójka i Antyradio
Więcej nie napiszę. Gratuluję wszystkim, którzy doczytali do końca.
Kwintosz - dzięki!