Master
Sun, 10 Aug 2003 - 04:26
Mam prosbe do pozdrawiam , abyŚ umieŚciŁ tu jeszcze raz tĄ liste 21 punktÓw dlaczego Talek powinien odejŚc, byŁa ona na starym forum, pamiĘtasz? SĄdze ze wklejenie jej tu wywoŁa ciekawĄ dyskusje.
pozdrawiam
Sun, 10 Aug 2003 - 05:38
A OTO KILKA MĄDRYCH DECYZJI PREZYDENTA1. LIKWIDACJA KAMER W CENTRUM I AWANTURA Z TPSA2. ZAMIESZANIE WOKÓŁ KZKGOP Z KTÓREGO DG MIAŁA SZYBKO WYJŚĆTYLKO JAK ZWYKLE PAN PREZYDENT W OSTATNIEJ CHWILI ZMIENIŁZDANIE, BRAK JAKIEGOKOLWIEK PLANU NA RATOWANIE KOMUNIKACJI WMIEŚCIE ( 20 LETNIE AUTOBUSY WIECZNIE JEŻDZIĆ NIE BĘDĄ ),KŁAMSTWO PREZYDENTA NA CZACIE, STWIEDZIŁ ON ZE DG W MIAREMOZLIWOŚCI FINANSOWYCH KUPUJE DLA PKM AUTOBUSY CO JEST NIEPRAWDĄ A DG NIGDY W SWOJEJ HISTORI NIE ZAKUPIŁA ŻADNEGOAUTOBUSU DLA PKM, KILKA RAZY TYLKO PORĘCZYŁA KREDYT3.PRAKTYCZNA LIKWIDACJA POLITECHNIKI ( WYRZUCENIE DO ŚMIECIPLANU MODERNIZACJI BUDYNKU BYŁEGO UM ZA KILKADZIESIĄT TYSIĘCYZŁ), KOMPROMITACJA DG I KOLEJNE OSZUSTWA PREZYDENTA, ZAPOWIADAŁON ŻE JUŻ OD TEGO ROKU W DG RUSZY WYŻSZA SZKOŁA PIELĘGNIARSTWA.AKADEMIA MEDYCZNA, POLITECHNIKA CZĘSTOCHOWSKA, I JAKAŚ BLIŻEJNIEZNANA UCZELNIA PEDAGOGICZNA4.NIEUDOLNOŚĆ W SPROWADZANIU INWESTORÓW I DRASTYCZNY SPADEK WRANKINGU MIAST ATRAKCYJNYCH DLA INWESTORÓW O PONAD 20 MIEJSC,BRAK NOWYCH INWESTYCJI W SPECJALNEJ STREFIE EKONOMICZNEJ5.ZWOLNIENIA W UM PRACOWNIKÓW NIEWYGODNYCH DLA PREZYDENTA. PANPREZYDENT WOLAŁ WTPŁACAĆ ZWALNIANYM OGROMNE ODSZKODOWANIA NIŻPRZYJĄĆ SPOWROTEM ZWOLNIONYCH CO NAKAZAŁ MU SĄD PRACY6. PRAKTYCZNA LIKWIDACJA SYSTEMU ZABEZPIECZEĄ W CENTRUMADMINISTRACYJNYM, KTÓRY MIAŁ SŁUŻYĆ ZABEZPIECZENIU WAŻNYCHDOKUMENTÓW. DZISIAJ DZIĘKI PANU PREZYDENTOWI MOZEMY SOBIEDOWOLI ZWIEDZAĆ NAWET NAJTAJNIEJSZE MIEJSCA W CA, A PRZECIEŻWEDŁUG ZAŁOŻEĄ WSZYSZCY MIESZKANCY DG MIELI BĆ OBSŁUGIWANITYLKO NA DOLE CO MIAŁO PRZECIWDZIAŁAĆ DAWANIU ŁAPÓWEK7 UKRYWANIE PRZEZ PREZYDENTA SWOJEJ PRZESZŁOŚCI I CIĄGŁEZMIENIANIE BARW POLITYCZNYCH OD PRAWEJ DO LEWEJ, DLAZAINTERESOWANYCH PRZYPOMNE ŻE PAN PREZYDENT BYŁ KIEDYŚ ZACZASÓW POPRZEDNIEJ EPOKI PREZYDENTEM DG TO DLA MNIE JESTNIEZROZUMIAŁE JAK CZŁOWIEK ZWIĄZANY Z KOMUNISTYCZNYM APARATEMWŁADZY NAGLE JEST PRAWICOWYM KANDYDATEM NA NAJWYŻSZE STANOWISKOW MIEŚCIE8. SPRAWA DWORCA PKP. PREZYDENT MOCNO KRYTYKOWAŁ PORZEDNIEWŁADZE ZA BRAK DZIAŁAĄ, A ODRAZY PO PRZEJECIU WŁADZY ZANIECHAŁPLAN REMONTU DWORCA CO BYŁO JEDNĄ Z JEGO OBIETNIC WYBORCZYCH.WIĄŻE SIĘ TO TEŻ Z ZANIECHANIEM BUDOWY PRZEJAZDU POD TORAMI IARTERI KOMUNIKACYJNEJ LĄCZĄCEJ CENTRUM Z PARKIEM ZIELONA9. OTACZANIE SIĘ PREZYDENTA PRZEZ BLIŻEJ NIKOMU NIE ZNANEORGANIZACJE RÓWNIEŻ KOŚCIELNE KTÓRE NA STRONACH UM WYRAŻAJĄCAŁY CZAS NIESŁABNĄCE POPARCIE NAWET DLA KONTROWERSYJNYCHDECYZJI PREZYDENTA I WYKORZYSTYWANIE GAZETKI PRZEGLĄD DĄBROWSKIJAKO NARZĘDZIA WALKI POLITYCZNEJ ZA PUBLICZNE PIENIĄDZE10. PRZEKŁAMANIE PREZYDENTA JAKO TO W AQUAPARKU I SALIWIDOWISKOWEJ MIAŁO POWSTAĆ 500 NOWYCH MIEJSC PRACY GDYFAKTYCZNIE BĘDZIE ICH OK 200, I PRZYPISOWANIE SOBIE PRZEZ PANAPREZYDENTA FAKTU ŻE TO DZIEKI NIEMU POWSTAŁY TE MIEJSCA PRACY.11. SPRAWA IRENY K. KTÓRA POMIMO IŻ BYŁA OSKARŻONA O WYŁUDZENIAPOŻYCZEK TO PREZYDENT NAWET JEJ NIE ZAWIESIŁ I NADAL WYPŁACAJEJ WYSOKĄ PENSJE12.OLBRZYMIE KOSZTY FUNKCJONOWANIA MOPSU, NA ARTYKUŁYPIŚMIENNICZE WYDAJE SIE TAM 51 TYŚ ZŁ CO W ERZE KOMPUTERÓW NIEJEST DLA WIELU ZROZUMIAŁE13. NIEUDOLNE PROWADZENIE SPRAWY BUDOWY POGORII 4, MIMO IŻINWESTYCJA JEST FINANSOWANA ZE ŚRODKÓW MIĘDZYNARODOWYCH TOCIĄGLE W DG NIE ZOSTAŁO WYKUPIONA WIĘKSZOŚĆ GRUNTÓW I DLA TEGOINWESTYCJA STOI14. PRAKTYCZNY BRAK WYKORZYSTANIA FUNDUSZY EUROPEJSKICH15. ZNISZCZENIE WIZERUNKU MIASTA I ZWIĄZENEJ Z NIM STATEGIIMARKETINGOWEJ KTÓRA JUŻ ŚWIETNIE FUNKCJIONOWAŁA W NASZYMMIEŚCIE ( PREZYDENT BYŁ NAWET ZNISZCZYŁ LOGO I MASKOTKEMIASTA KTÓRA JUŻ ZACZYNAŁA BYĆ DOBRZE ROZPOZNAWALNA)16. ROZDAWANIE RÓZNYM ORGANIZACJĄ BUDYNKÓW MIEJSKICH KTÓREMAIŁY BYĆ WYKORZYSTANE DO CELÓW KOMERCYJNYCH I MIASTO MIAŁOCZERPAĆ Z NICH KORZYŚCI FINANSOWE, JEST TO JEDNYM Z POWODÓW 50MLN DZIURY BUDŻETOWEJ ( DLA PRZYPOMNIENIA ZOBOWIĄZANIA DG ZAINWESTYCJE LIPCZYKA TO OK 20 MLN ZŁ ROCZNIE)17. KUPOWANIE DROGICH ANALIZ DLA MIASTA ( ŚREDNO 80 TYŚ ZASZTUKE ) KTÓRE TAK NAPRAWDE NIE SĄ NAM POTRZEBNE NP OPRACOWANIEEKOFIZYCZNE CZY OPRACOWANIE O OCHRONIE ŚRODOWISKA KTÓRE JUŻISTNIEJE I NIE MA NA JEGO REALIZACJE PIENIĘDZY, PREZYDENTWSTRZYMAŁ BUDOWE KOMPLEKSU UTYLIZACJI ŚMIECI LIPÓWKA ORAZ ZAKUPPOJEMNIKÓW DLA SELEKTYWNEJ ZBIÓRKI ODPADÓW18. PRÓBY WYWIERANIA WPŁYWU NA PRASE, PODPISYWANIE UMÓW OPUBLIKACJE PŁATNYCH OGŁOSZEĄ TYLKO Z GAZETAMI KTÓRE PISZĄDOBRZE O PREZYDENCIE, I WYSYŁANIE DO REDAKCJI GAZET RÓŻNYCHLEKCJI JAK TO MAJĄ PRZEDSTAWIAĆ RZECZYWISTOŚĆ19. BRAK PRAC REMONTOWYCH W SYPIĄCYM SIĘ BUDYNKU PKZ I TYLKOZLECANIE NASTĘPNYCH DROGICH EKSPERTYZ DOTYCZĄCYCH STENU TEGOBUDYNKU20. AFERA Z FIRMAMI HOLUJĄCYMI SAMOCHODY, PAN PREZYDENT WYDAŁDECYZJE WBREW PRAWU BEZ ORGANIZACJI PRZETARGU ŻEW MIEŚCIE TAKIEUSŁUGI BĘDZIE ŚWIADCZYĆ TYLKO JEDNA FIRMA21. DOPUSZCENIE DO NISZCZENIE BUDYNKÓW PO SĄDZIE I WYDZIAŁACHUM KTÓRE JUŻ PÓŁ ROKU STOJĄ PUSTE
pozdrawiam
Sun, 10 Aug 2003 - 05:47
NO PARE RZECZY SIĘ ZMNIENIŁO OD CZASU PUBLIKCJI 21 PUNKTÓW KTÓRYMI TO NIBY MIAŁEM SIE PODSZYWAĆ POD SOLIDARNOŚĆ ---PRZYNAJMNIEJ TAK WYMYSLIŁ JAKIŚ OBRONCA TALA --- DOBRE HE HE HE --- A TAK POWAŻNIE TO POSTARAM SIE UŚCIŚLIĆ INFORMACJE WYŻEJ ZAWARTE NO I MOŻE JESZCE O CZYMŚ NOWYM NAPISZE --- A TAK PRZY OKAZJI TO LISTA JEST OTWARTA DOPISUJCIE WPANIAŁE DECYZJE TALKOWSKIEGO --- OSTATNIO ZAUWAŻYŁEM ŻE DZIADEJK DOSTAŁ JAKIEJŚ PRZEMIANY DUCHOWEJ BO ROBI DOKŁADNIE TO CO WCZEŚNIEJ KRYTYKOWAŁ --- SAM SOBIE ZAPRZECZA --- NAWET LIPCZYKOWE INWESTYCJE SĄ NAGLE TALOWE I BARDZO POTRZEBNE MIASTU
pozdrawiam
Wed, 20 Aug 2003 - 01:30
Prezydent DĄbrowy GÓrniczej Jerzy Talkowski postanowiŁ, Że nie wyda pozytywnej opinii dwÓm firmom zagranicznym, ktÓre ubiegajĄ siĘo moŻliwoŚĆ budowy w mieŚcie dwÓch nowych sklepÓw wielkopowierzchniowych. Firmy zwrÓciŁy siĘo opinie do miasta, gdyŻ taki wymÓg nakŁadajĄ na nie przepisy. Prezydent uznaŁ, Że biorĄc pod uwagĘdobro spoŁeczne, a zwŁaszcza kondycjĘdĄbrowskiego Środowiska kupieckiego nie moŻe dziaŁaĆ przeciwko nim. Dzisiaj tj. we wtorek 19 sierpnia w UrzĘdzie Miejskim odbyŁo siĘspotkanie konsultacyjno - opiniujĄce prezydenta miasta, radnych i pracownikÓw magistratu z przedstawicielami Środowisk kupieckich DĄbrowy.W trakcie spotkania prezydent poinformowaŁ ,Że do UrzĘdu wpŁynĘŁy wnioski - warszawskiej spÓŁki EL MARKET - z kapitaŁem zagranicznym reprezentowanej przez firmĘ"KROKUS" z proŚbĄ o opiniĘplanowanej przez niĄ inwestycji : obiektu handlowego- spoŻywczego oraz pawilonu "Dom i OgrÓd" na dziaŁce przy ulicy Piecucha , jak rÓwnieŻ firmy reprezentujĄcej spÓŁkĘLIDL, a planujĄcej budowĘduŻego sklepu (1,6 m kw. pow.) przy ulicy Sobieskiego.Zdaniem pierwszego z wnioskodawcÓw inwestycja ma spowodowaĆ zaangaŻowanie 10 -15 miejscowych firm przez okres okoŁo 7 miesiĘcy i danie zatrudnienie w tym okresie 120 osobom. Druga firma zaŚ obiecuje powstanie 30 nowych miejsc pracy oraz m.in. budowĘparkingu na ponad 100 samochodÓw.W trakcie spotkania pracownice urzĘdu naŚwietliŁy mechanizm dziaŁania tych i podobnych firm zagranicznych, ktÓre chcĄ w naszym kraju budowaĆ hipermarkety na wŁasnych gruntach. WyjaŚniŁy, Że firmy te by ominĄĆ niekorzystne dla nich przepisy uciekajĄ siĘdo poŚrednictwa prywatnych osÓb i firm polskich , ktÓre w ich imieniu kupujĄ grunty i wystĘpujĄ o pozwolenia na budowĘsklepÓw. Gminy zaŚ potem majĄ problemy z unikniĘciem kontrowersyjnych inwestycji. Taki teŻ mechanizm byŁ zastosowany w DĄbrowie.Prezydent Talkowski chcĄ byĆ w zgodzie z opiniĄ tej grupy mieszkaĹcÓw miasta, ktÓrych budowa nowych hipermarketÓw moŻe pozbawiĆ dotychczasowej pracy poprosiŁ ich o opiniĘw sprawie planowanych inwestycji.- Po raz pierwszy wŁadze miasta pytajĄ nas o opiniĘna temat spraw ktÓre nas dotyczĄ - skwitowaŁ spotkanie WacŁaw Majek, prezes kupcÓw z targowiska przy ulicy Poniatowskiego.Prezes wspomniaŁ, iŻ to, Że do tej pory nie byŁo takich konsultacji doprowadziŁo do likwidacji wielu miejsc pracy wŚrÓd handlowcÓw lub pogorszenia siĘich kondycji finansowej. Przy tej okazji przytoczyŁ przykŁady budowy "REAL-a"czy teŻ "Kauflanda" WspomniaŁ teŻ, Że budowa nowych sklepÓw wielkopowierzchniowych w mieŚcie wcale nie pociĄgnie za sobĄ nowych miejsc pracy, a wrĘcz przeciwnie ,doprowadzi do ich likwidacji.Podobnego zdania byŁ przedstawiciel kupcÓw z gieŁdy przy ulicy Kasprzaka.Przeciwko budowie nowych hipermarketÓw byŁ teŻ radny Krzysztof Tamborek.- Nie ukrywam, Że bĘdĘwalczyŁ w obronie kupcÓw nawet wÓwczas gdyby nie do koĹca mieli racjĘ,bo wywodzĘsiĘz tego Środowiska -powiedziaŁ radny Tamborek.- Musimy robiĆ wszystko by zachowaĆ chociaŻ dotychczasowe status quo kupcÓw w naszym mieŚcie - dodaŁ radny Edward Bober, zapewniajĄc kupcÓw, Że znaczna czĘŚĆ radnych postara siĘznaleĹşĆ takie rozwiĄzania, ktÓre ulŻĄ dĄbrowskim kupcom uskarŻajĄcym siĘna coraz trudniejszĄ sytuacjĘw handlu i gospodarce.Jolanta Kocjan, rzecznik UMNO WIDZE ŻE TALKOWSKI ZAMINIA NAM SIE W LEPERKA --- BO JAK JUZ SKLEPY WIELKOŚCI BIEDRONKI ( MAM NA MYŚLI LIDL ) SĄ HIPERMARKETAMI TO JUŻ WIDAĆ SYNDROM SAMOOBRONY --- CAŁY TEKST KOCJANOWEJ TO EKONOMICZNA BREDNIA --- JA JUŻ PARE LAT STUDIUJE EKONOMIE I JAKOŚ NIGDY NIE SŁYSZAŁEM ŻEBY HIPERMARKETY POWODOWAŁY BEZROBOCIE --- MAŁO TEGO JAK TAL BĘDZIE TAK DALEJ ZAGRYWAŁ TO DO BUDŻETU MIASTA NIE BĘDĄ WPŁYWAĆ OGROMNE PIENIĄDZE Z TYTUŁU PODATKU DOCH I VAT ( DZIŚ TYLKO KILKA % ZOSTAJE W KASIE MIASTA ALE ICH ROLA BĘDZIE SIĘ ZWIĘKSZAĆ ) --- A WSZYSCY Z DG BĘDZIEMY JEŻDZIĆ DO S-C NA ZAKUPY I TAM NABIJAĆ KASE (NO NAWET MYŚLĄC PO LEPEROWEMU JAK HIPERMARKET BĘDZIE KILOMETR OD GRANICY DG TO JUŻ NIE BĘDZIE POWODOWAŁ BEZROBOCIA ? ) --- A NAWIĘCEJ DO POWIEDZENIA OCZYWIŚCIE NAJWIĘCEJ DO POWIEDZENIA MAJĄ KUPCY TARGOWI --- JESZCZE MOGE ZROZUMIEĆ ICH PROTESTY PRZECIWKO LIDLOWI ALE ŻE DOM I OGRÓD IM NIE PASUJE TO JUŻ NIE POJMUJE --- TAKIEGO SKLEPU NIE MA JESZCE W DG --- MOŻE NA TARGU TEŻ ZAMIERZAJĄ HANDLOWAĆ MATERIAŁAMI BUDOWLANYMI ? --- JUZ NIE WSPOMNE O WOLNOŚCI WYBORU --- JAK TAKI PREZYDENCIK MOŻE DECYDOWAĆ GDZIE MAM ROBIĆ ZAKUPY --- CZY WYBIORĘ REANIMOWANEGO KURCZAKA W HIPERMARKECIE CZY TEŻ STOJĄC PO KOLANA W BŁOCIE ŚWIEŻEGO KURCZACZKA ,KTÓRY NAWET OBOK LODÓWKI NIE LEŻAŁ, NA TARGOWISKU TO CHYBA MOJA SPRAWA --- A NAJŚMIEZNIEJSZA JEST WYPOWIEDZ :Nie ukrywam, Że bĘdĘwalczyŁ w obronie kupcÓw nawet wÓwczas gdyby nie do koĹca mieli racjĘ,bo wywodzĘsiĘz tego Środowiska -powiedziaŁ radny Tamborek. --- TO JUŻ WSAZUJE ŻE UM TO CYRK --- NA SZCZĘŚCIE KTOŚ KTO CHCE WYBUDOWAĆ MARKET LIDL NIE MUSI MIEĆ POZYTYWNEJ OPINI Z UM JEŚLI TYLKO PLAN ZAGOSPODAROWNIA TERENU P[OZWALA NA DZIAŁALNOŚĆ HANDLOWĄ --- INWESTOR MUSI SIĘ ZGŁOSIC O TZW WARUNKI ZABUDOWY ALE MOZE SOBIE JE WSADZIĆ W 4 LITERY --- TAKA ZGODA JEST POTRZEBNA TYLKO W PRZYPADKU DUŻYCH SKLEPÓW TYPU REAL --- TYLKO JESTEM CIEKAWY CZY TAL ROBI TYLKO TAKĄ SZOPE I INWESTYCJE TE POWSTANĄ A ON POWIE A JA NIE WYDAŁEM ZGODY CZY MOŻE BĘDZIE MIESZAŁ PRZY PLANACH ZAGOSPODAROWANIA TERENU I WTEDY MOZE PRZEPĘDZIĆ INWESTORÓW --- JEŚLI DZIAŁKI POD BUDOWE ZOSTAŁY JUZ SPRZEDANE TO TAL MOŻE IM NASKOCZYĆPRZEZ PEWIEN CZAS MIESZKAŁEM W USA W 21 TYS MIEŚCIE --- BYŁO TAM JEDYNIE 10 HIPERMARKETÓW WIELKOŚCI REALA --- NAWT BIORĄC POD UWAGE RÓŻNICE W DOCHODACH TO W DG JEST JESZCE MIEJSCE NA WIELE HIPERMARKETÓW --- A I BEZROBOCIE W MIEŚCIE 4%A JESZCE TYLKO PRZYPOMNE ŻE BUDYNEK PO SĄDZIE CO MIAŁA TAM BYĆ TALOWA SZKOŁA PIELĘGNIAREK MA BYĆ SPRZEDANY, A CIEKAWE GDZIE JEST TE 5 UCZELNI CO TO MIAŁO POWSTAĆ W DGA POPRAWKI DO 21 PUNKTÓW --- TAL ROZPOCZĄŁ BUDOWE LIPÓWKI 2 --- CO ZA ZMIANA --- A JESZCE NIEDAWNO BYŁA NIEPOTRZEBNA --- NO I JEST SZANSA NA KAMERY BO BYŁ PRZETARG --- TAL SIĘ STARA
Master
Sun, 24 Aug 2003 - 19:46
A wŁasnie panie prezydencie. Gdzie sĄ te szkoŁy wyŻsze ktÓrych utworzenie Pan zapowiadaŁ w miejsce likwidowanej (na skutek pana decyzji) Politechniki ??? Co to miaŁo byĆ: Wyzsza SzkoŁa Humanistyczna, Wyzsza SzkoŁa PielĘgniarstwa, wydziaŁ Politechniki Czestochowskiej oraz WydziaŁ Slaskiej Akademii Medycznej. JakoŚ w tym roku nic z tego. Co wiecej nie sŁychaĆ o Żadnych rozmowach i planach na uruchomienie choĆ jednej z wyŻej wymienionych uczelni :8:
Anonymous
Wed, 27 Aug 2003 - 11:59
Tutaj przenieŚliŚcie siĘszczekacze! Ostre macie jĘzyki, niech przynajmniej jeden podpisze siĘz nazwiska i imienia. Zobaczymy wasze twarze, chociaz wiadomo na czyim jesteŚcie garnuszku. Jeden KĘpka a za nim wy ujadacie, tyle wam zostaŁo. ha, ha, ha :4: :4: :4: :4:
rafi
Thu, 28 Aug 2003 - 00:17
Do kogo ta mowa? Jesli jestes taki do przodu to czemu sam nie podales swojego nazwiska?? Nie wiem czy sie orientujesz, ale to jest forum dyskusyjne i uzywanie nickow jest jak najbardziej wskazane
rafi
Thu, 28 Aug 2003 - 00:50
Zassaliscie ze stron UM oswiadczenia majatkowe prezydentow?Jak nie to pobiezcie, przechowajcie i porownajcie z tymi, ktore beda pod koniec kadencji... Na pewno bedzie ubaw.A swoja droga to Talkowski nawet oswiadczenia majatkowego nie umie wypelnic bezblednie - Nie podal wartosci swojego mieszkania wlasnosciowego (no chyba ze jest ono bezcenne albo w ogole bez wartosci

:14:
Hator
Fri, 29 Aug 2003 - 02:40
www1.gazeta.pl/katowice/1,35019,1641301.htmlA NAJLEPSZE TO DWA CYTATY :"W 1999 roku DĄbrowa plasowaŁa siĘw pierwszej dziesiĄtce najzasobniejszychgmin w Polsce. Teraz znajduje siĘna granicy niewypŁacalnoŚci. Z budŻetumiasta wyprowadzono nielegalnie setki milionÓw zŁotych - oceniŁ wczoraj nakonferencji prasowej w dĄbrowskim UM Marek Dul, poprzednik Lipczyka, obecnieprezes Miejskiego ZakŁadu Ulic i MostÓw."(serio-bylismy tacy bogaci????????)"O ewentualnej odpowiedzialnoŚci karnej poszczegÓlnych osÓb zadecydujeProkuratura Rejonowa w Zabrzu, ktÓra po kontroli RIO wznowi Śledztwo wsprawie niegospodarnoŚci w DĄbrowie. Nieoficjalnie dowiedzieliŚmy siĘwczoraj, Że sprawa jest przedmiotem zainteresowania funkcjonariuszy AgencjiBezpieczeĹstwa WewnĘtrznego i Centralnego Biura Śledczego"Szykuje nam sie LIPCZYK-GATE :) -przynajmniej w TV nas pokaza
k:
Anonymous
Sun, 31 Aug 2003 - 12:56
Ludzie. :1: Co wy tak bronicie tego Lipczyka!!! :8:
ZagŁĘbcie siĘw sprawy i siĘprzekonacie jaki to waŁkaŻ.
On na was wszystkich :57:a wy jak posŁuszne baranki :42:
Na kaŻdej sprawie ktÓrĄ zaŁatwiaŁ musiaŁ zarobiĆ grubĄ kase- caŁy L.
Jedyny konkretny czŁowiek na tym forum to chyba dabrowianin.
Przynajmniej myŚli logicznie.
A co do Prezydenta Talkowskiego to jest czŁowiek z klasĄ, w koĹcu inteligentny czŁowiek na stanowisku.
Tak wiĘc dajcie mu pracowaĆ i nie piszcie na niego bzdur. :salut:
Anonymous
Mon, 01 Sep 2003 - 11:58
ha ha ha Talh inteligentny ? ha ha ha Ja z tym inteligentem 25 lat mieszkam w tym samym bloku wiec nie rozbawiaj mnie. Moze jeszcze powiesz ze wyksztalcony i dobry ekonomista ? , Ciesze sie tylko ze udalo mi sie skonczyc "Sztygarke" bez spotkania z panem Talhem jako nauczycielem ekonomi bo bym chyba byl tak samo walniety jak on i uwazal ze podstawa sukcesu ekonomicznego i rozwoju nie ytlko miasta ale i calego kraju jest hodowanie stadka wielbladow
Anonymous
Mon, 01 Sep 2003 - 16:32
WŁadziu boŻesz ty mÓj. Jest odpowiedni dziaŁ na zmieszczanie takich postÓw jak twÓj , a nazywa sie WŁADZE , tak wiec nie wiem po co napisaŁes go tutaj. Jak tu sie pisze o konkretnych sprawach np. PKP czy AquaPark . Tak wiec nie zasmiecaj forum in naucz sie czytaĆ, a skoro twierdzisz , ze Lipczyk to waŁkarz(w co nie wĄtpie) , to podaj jakieŚ fakty. :afro:
pozdrawiam
Mon, 01 Sep 2003 - 17:38
Takiej bzdury to juŻ dawno nie czytaŁem. Tak tak z 300 mln budŻetu dg w ktÓrym ponad 80% to wydatki staŁe wyprowadza siĘsetki milionÓw zŁotych --- Żeby takie gŁupoty wypowiadaĆ to juz trzeba byĆ nieĹşle najaranym. A jeszce temu idocie jeszce lepszym krĘcie niŻ lipczyk przypominam Że zasoboŚĆ gmin liczy siĘoceniajĄc wpŁywy per capita ( na osobe ) i dg w 99 roku byŁaby nadal w 10 najbogatszych gmin nawet jak by sobie lipczy wyprowdziŁ caŁy budŻety miast bo tu taj waŻne sĄ wpŁywy do budŻetu a nie rozchody. A dg nie jest juŻ teraz w czoŁÓwce bo ani lipczyk ani talkowski nie potrafiĄ korzystaĆ z funduszy ue, phs nie pŁacĄ podatkÓw, ŚciĄgalnoŚĆ podatkÓw szczegÓlnie za czasÓw tala jest maŁa a wpŁywÓw ze sprzedaŻy zbĘdnego majĄtku miasta nie ma praktycznie wcale.
pozdrawiam
Mon, 01 Sep 2003 - 17:47
No ja narazie siĘzagŁĘbiŁem w twojĄ wypowiedĹş i stwierdziŁem Że jest bez sensu. Na naszym forum jest 155 wypowiedzi i nie ma ani jednej pochwalajĄcej lipczyka lub go broniĄcej.
Anonymous
Wed, 03 Sep 2003 - 10:58
:54: cos mi sie dzieje :27: jak czytam dzisiejsza gazete. braklo tysiac podpisow. :30: jak bym wiedzial, to bym sam pozbieral od znajomych. i ten stary Żyd teraz bedzie smial sie wszystkim w twarz. ludziska zrobmy cos bo on nas zrojnuje :59: !!! :57: Thal musi odejsc :58: !!! :56:
olo
Wed, 03 Sep 2003 - 13:27
ZaglĄdaŁeŚ Talkowskiemu w spodnie?
Kwasny
Wed, 03 Sep 2003 - 14:33
ROTFL :61:
Anonymous
Wed, 03 Sep 2003 - 17:16
kwasny kilka slÓw wyjaŚnienia:
1. to co napisalem to czysta prawda - chcesz sprawdz
2. zawÓd akuszerki to zadna zniewaga ani chanba - kiedys dosyc popularny
3. jak ktos jest zydem to chyba mozna o tym pisac (chyba ze wydaje ci sie ze katolicy to jedyna wiara na ziemi)
4. chyba zaczynasz brac lekce u joli kocjan - wyluzuj i nastepnym razem pomysl dwa razy nim skasujesz post i zamkniesz temat.
jak uwazasz ze poprzednio napisalem cos obraĹşliwego i nieprawdziwego to daj cytat.
pozdrawiam tadzio strzala strzelecki
Kwasny
Wed, 03 Sep 2003 - 19:29
Heh ok, ale nie wyjezdzaj na czyjas rodzine. Cytatu nie dam bo nie archiwizuje :rambo:
olo
Wed, 03 Sep 2003 - 20:02
[
3. jak ktos jest zydem to chyba mozna o tym pisac (chyba ze wydaje ci sie ze katolicy to jedyna wiara na ziemi)
tadzio strzala strzelecki jak chcesz q..wa ponarzekaĆ na ŻydÓw to doŁĄcz do przygŁupÓw na Forum GW aktualnoŚci. ZnajdĹş sobie z nimi wspÓlny jĘzyk. CzŁowiek jest zŁy nie dlatego, Że jest Żydem czy hindusem. CzŁowiek jest zŁy i gŁupi bo tak go wychowano. I Żadna nacja nie przoduje w gŁupocie i zŁoŚci. To jest forum miejskie i jeŚli nie masz nic do powiedzenia na temat tego miasta to spadaj na kÓŁko mŁodzieŻy wszechpolskiej
Hator
Thu, 04 Sep 2003 - 00:50
A ja i tak wole Tala - Lipczyk okazal sie szuja, a poza Talem ni widu ni slychu kandydata o ktorym moglbym powiedziec ze ma pomysly, umie zarzadzac miastem i jest przedewszystkim UCZIWY!!!!
A przy okazji - ludzie - co Wy chcecie od dziadka - myslicie ze w niecaly rok po zaprzysiezeniu go na prezydenta mozna cos konkretnego zrobic. Minimum 2 lub 3 lata a wtedy bedziemy mogli uczciwie powiedziec, ze ZROBIL albo NIE ZROBIL nic dobrego dla miasta - takze WYLUZUJCIE!
Kwasny
Thu, 04 Sep 2003 - 01:05
Heh Osobiscie podpinam sie do Hatora :7:
olo
Thu, 04 Sep 2003 - 06:28
Masz racjĘ, dajmy mu porzĄdziĆ. Tylko, Że on nie rzĄdzi. Otacza siĘludĹşmi z poprzedniego ukŁadu ktÓrzy, mu mÓwiĄ, Że krÓl jest piĘknie ubrany (czytaŁeŚ tĘbajkĘ). MyŚlĘ, iŻ nieprĘdko trafi siĘktoŚ, kto powie "krÓl jest nagi". Za duŻa kasa do stracenia.
Anonymous
Thu, 04 Sep 2003 - 20:10
A teraz szanowny "pozdrawiam" czekam na przypomnienie 10000 tys. podpisÓw. Sprawdzimy ile wpisaliŚcie martwych dusz i faŁszywek. ChciaŁbym zobaczyĆ, moŻe wpisaliŚcie eŻ i moje nazwisko.
CZEKAM NA LISTĘ 10000 PODPISÓW
rafi
Thu, 04 Sep 2003 - 21:33
Lipczyk jaki byl, taki byl, ale... przynajmniej za jego kadencji cos w miescie zaczelo sie zmieniac na lepsze. Zaczelo wygladac ladniej, powstalo wiele zakladow w SSE. Bledow sie nie ustrzegl, ale to nieuniknione. Nikt nie jest doskonaly (chociaz Talkowski mysli ze on jeden jest

...
Misiek
Thu, 04 Sep 2003 - 23:22
Wladziu opamietaj sie! Nie wiem co Talkowski sobie myslal jak kandydowal na prezydenta, ale prosze cie nie rozsmieszaj mnie ze jest to inteligentny czlowiek. Moze kiedys byl, nie wiem, nie znalem go. Dabrowa potrzebuje prezydenta z klasa i z jakimis pokladami energi a nie starego dziadka. On juz sie dawno wypalil.
Przyznaje, jak to juz rafi wczesniej powiedzial, ze Lipczyk nie ustrzegl sie bledow ale przynajmniej cos zrobil, nikt nie jest doskonaly. A od poczatku prezydentury Talka nic sie w naszym miescie nie ruszylo nowego (moze poza powstaniem klubu muzycznego Max Mario, ale nie sadze by Talek mial na to jakikolwiek wplyw, ha ha).
Niech ustapi miejsca mlodym i energicznym, ludziom z pomyslami i metodami ich realizacji.
Klocek na prezydenta !!!
Master
Thu, 04 Sep 2003 - 23:40
Towarzysze , Obywatele . Dziekuje za gŁosy poparcia dla mojej kandydatury na stanowisko PREZYDENTA. Trzeba nam Rewolucji, musimy przejĄĆ WŁADZE w naszym miescie. Jutro ŻĄDAM gŁowy Joergena Thala. NIECH ŻYJE PIERIESTROJKA. :afro:
Jashi
Thu, 04 Sep 2003 - 23:50
No klocek moŻe byĆ prezydĘtem. Ma u mnie gŁosa jak co. Ja widze u niego same cechy dobrego gospodarza
znana postaĆ :bat: ma poparcie :31: jest energiczny :48:
mŁody i przystojny :3: nie ma naŁogÓw :44: :46: ma w cholere pomysŁÓw :42: brak mu tylko doŚwiadczenia w peŁnieniu waŻnych funkcji :55:
Ale to nic. KLOCEK NA PREZYDĘTA !!! :bravo:
olo
Fri, 05 Sep 2003 - 13:07
PamiĘtam jak w ub. roku ks. proboszcz w parafii Morcinka odczytaŁ na proŚbĘkupcÓw z tamtejszego targowiska protest przeciwko budowie Kauflanda. Po mszy poszliŚmy zapoznaĆ siĘdokŁadnie z treŚciĄ protestu. Na ani jednym kiosku nie znaleĹşlismy jego treŚci. NasunĄŁ siĘjeden wniosek. To nie kupcy protestowali, protestowaŁ ktoŚ, komu siĘzdawaŁo, Że robi to w ich imieniu.
Przy PLUSie w GoŁonogu mÓj przyjaciel ma kiosk warzywny. Utrzymuje z niego rodzinĘ. Po otworzeniu Plusa jego obroty spadŁy tylko na kilka dni. W tej chwili sĄ wiĘksze niŻ poprzednio. Osiedlowy sklepik nigdy nie zastapi molocha. JeŻeli tylko wŁaŚciciel sklepu uszanuje swoich klientÓw bĘdzie istniaŁ. A co na targu na Morcinka? ZarÓwno przed jak i po Kauflandzie targ dzieli siĘna ten zwykŁy i Pewex gdzie ceny sĄ o 1/4 wyŻsze. I myŚlicie, Że zmniejszyli marŻe, Żeby przyciĄgnĄĆ klientÓw. MajĄ to serdecznie gdzieŚ. jak do tej pory na Morcinku mimo, Że jest i biedronka i kaufland sklepiki spoŻywcze sĄ i majĄ siĘchyba dobrze. W koĹcu kogo byŁoby staĆ aby dokŁadaĆ przez rok, bo tyle ma kaufland, do interesu.
A sprÓbujcie wybraĆ kiwi albo brzoskwiniĘna targu na redenie. GrzebaĆ to se pan idĹş do REALA ot "kupcy" odpowiadajĄ
olo
Fri, 05 Sep 2003 - 13:21
Tutaj przenieŚliŚcie siĘszczekacze! Ostre macie jĘzyki, niech przynajmniej jeden podpisze siĘz nazwiska i imienia. Zobaczymy wasze twarze, chociaz wiadomo na czyim jesteŚcie garnuszku. Jeden KĘpka a za nim wy ujadacie, tyle wam zostaŁo. ha, ha, ha :4: :4: :4: :4:
GdybyŚ siĘchociaŻ zalogowaŁ, odarŁbyŚ siĘchoĆ trochĘz anonimowoŚci. Poprzedni system stworzyŁ tzw. nowomowĘ. A, Że ŻyjĘna tym Świecie lat kilkadziesiĄt juŻ, czujĘjej smrÓd na odlegŁoŚĆ kilobajta. "na czyim garnuszku" to ulubione pytanie Śledczych "Trybuny Ludu". Oni teŻ pytali o prawdziwe nazwiska a podpisywali siĘnp. KIBIC
Misiek
Fri, 05 Sep 2003 - 16:31
Jashi widze ze mozesz byc odpowiedzialny za kampanie prezydencka Klocka. Powoli trzeba kompletowac komitet wyborczy. Wkrotce trzeba przeprowadzic akcje obalenia Thala. Powiedzmy stop bezczynnosci!!! Przejmijmy wladze w miescie!!! Precz z Georgem Talkovskym!!! :bat:
Niech zyje KLOCEK !!!
olo
Fri, 05 Sep 2003 - 17:49
Jashi widze ze mozesz byc odpowiedzialny za kampanie prezydencka Klocka. Powoli trzeba kompletowac komitet wyborczy. Wkrotce trzeba przeprowadzic akcje obalenia Thala. Powiedzmy stop bezczynnosci!!! Przejmijmy wladze w miescie!!! Precz z Georgem Talkovskym!!! :bat:
Niech zyje KLOCEK !!!
Tylko mam nadziejĘŻe fakalec nie bĘdzie symbolem wyborczym tej kampanii. Dlaczego nie napiszesz po prostu "pierdol siĘ..." UwaŻasz, Że po angielsku brzmi Ładniej. Stary juŻ jestem, wolno mi ponarzekaĆ na dzisiejszĄ mŁodzieŻ.
Misiek
Sun, 07 Sep 2003 - 16:07
Olo chyba ci siĘtroszkĘpojebaŁo, bo to nie ja wymyŚliŁem "Środkowy palec". Czytaj forum dokŁadnie.
Jashi
Sun, 07 Sep 2003 - 20:47
Ehhhhhhhhhhhh
A wogÓle to co ma piernik do trabanta ?
To jest tylko awatar. Przepraszam, Że napisane jest "Fuck You RIAA/MPAA"
zamiast " Pierdol siĘRIAA/MPAA!".
To nie ma Żadnego zwiĄzku z kampaniĄ.
A tan fakas jest kierowany gŁÓwnie do: AmerykaĹskiego stowarzyszenia RIAA (Recording Industry Association of America) takie tam, prÓbujĄ walczyĆ z piratami, a tylko utrudniajĄ Życie internautom.
pozdro. :salut:
olo
Mon, 08 Sep 2003 - 06:16
Olo chyba ci siĘtroszkĘpojebaŁo, bo to nie ja wymyŚliŁem "Środkowy palec". Czytaj forum dokŁadnie.
U starcÓw zjawisko "pojebania siĘ" czyli popularna skleroza jest zjawiskiem normalnym.
pozdro olo
pozdrawiam
Tue, 09 Sep 2003 - 16:49
No gratuluje panie t wygranej z polibudĄ. To ja juŻ wiem co oznacza ta paĹska inteligencja wpajana na siŁĘw tej pana psedo gazetce ( ZA NASZE PIENIĄDZE ). Co przeczytamy tym razem - Że wszelkie ogranizacje z dg popierajĄ kaŻdĄ decyzje tala i sĄ pod wraŻeniem talowej mĄdroŚci. JA SIĘ TYLKO PYTAM GDZIE JEST TE 5 OBIECANYCH PRZEZ TALA UCZELNI WYŻSZYCH
Anonymous
Thu, 11 Sep 2003 - 18:59
W caŁej rozciĄgŁoŚci popieram poglĄd Hatora. Nie sposÓb stworzyĆ nowe miejsca pracy w tak krÓtkim czasie. WidaĆ jednak maŁe ŚwiateŁko na rynku pracy. Dlaczego nie chcecie zauwaŻyĆ staraĹ prezydenta w pozyskaniu nowych inwestorÓw. Tak bardzo zawiŚĆ przysŁoniŁa wam oczy? Co takiego straciliŚcie po przegranych bezpoŚrednich wyborach wraz z przegranym Lipczykiem? A ŻyĆ trzeba dalej i sumienie trzeba mieĆ czyste. Jak wasi bliscy zaakceptowali wasze wredne Życie? Oj wspÓŁczujĘwaszym towarzyszom Życia. Powodzenia w zatrÓwaniu sobie Życia. Takie teŻ wychowacie swoje dzieci. :7:
pozdrawiam
Fri, 12 Sep 2003 - 00:31
Tak naprawde to prezydent miasta praktycznie niewiele moŻe zrobiĆ z bezrobociem nawet jak ma o tym jakieŚ pojĘcie - wiĘc teksty tala o ograniczaniu bezrobocia to zwykŁe bzdury. Czego oczekujecie Że tal wam fabryke wybuduje i zatrudni tam wszystkich bezrobotnych. Prezydent to jest chyba od sprawnego zarzĄdzania majĄtkiem miasta a bezrobocie to chyba bardziej problem makroekonomiczny. Tal to moŻe wymyŚliĆ roboty interwencyjne i zatrudnic ze 200 osÓb max ale to raczej krÓtkowzroczne dziaŁanie. MoŻna ewentualnie aktywowaĆ bezrobotnych przez szkolenia, dbaĆ o wyksztaŁcenie mŁodzieŻy ale tal to raczej likwiduje uczelnie a w urzĘdzie pracy w dg to tylko dbajĄ Żeby sie na liŚcie podpisaĆ i tyle. A co do inwestycji to jest niestety taka niepisana zasada wŚrÓd deweloperÓw Że jak w jakimŚ mieŚcie blokuje siĘbudowe sklepÓw to nie ryzykuje siĘtam budowy np fabryki. Bo jak ktoŚ jest szaleĹcem na punkcie minimarketÓw to i moŻe znaleĹşĆ jakieŚ wielkie zŁo takŻe w innej inwestycji. A co do planÓw wielbŁĄdowych to praktycznie nie dotyczĄ one dg tylko kluczy i talkowski nie zrealizuje ich z budŻetu miasta. MoŻe on najwyŻej jakieŚ plany powymyŚlaĆ ale do ich realizacji trzeba pieniĘdzy. On to tylko moŻe sobie gadaĆ a przemysŁ turystyczny to powstanie tylko wtedy jak ktoŚ z duŻymi pieniĘdzmi bĘdzie chciaŁ w niego zainwestowaĆ. A jak narazie zainteresowani sĄ tylko koledzy tala ktÓrzy nie majĄ ani grosza na inwestycje a Żeby faktycznie bezrobocie spadŁo o kilka procent to w dg trzeba wydaĆ na turystykĘz miliard zŁotych. To jest raczej nieosiĄgalna suma nawet dla najwĘkszych polskich kurortÓw. Tak wiĘc moŻe w dg pozostanie po talu za te 3 lata jakieŚ gospodarstwo agroturystyczne z 10 wielbŁĄdami zatrudniajĄce max 30 pracownikÓw - tal ogŁosi sukces a bezrobocie spadnie o jakis tam promil.
Anonymous
Fri, 12 Sep 2003 - 08:07
Dziadek musi odejść! Wzywam studentów Politechniki, nie bądźcie frajerami. PROTESTUJCIE !! Dlaczego nie możecie wygrać swojej racji? Bo za mało "dorosłych" Was popiera! Róbcie COŚ tak jak my walczyliśmy z Komuną!!
W Dąbrowie rządzi Komuna bis: prezydent z komuny, ubecja i emeryci.
Dosyć!
Bądźcie zdeterminowani!
Anonymous
Fri, 12 Sep 2003 - 15:19
:1: GoŚciu, prezydent Talkowski moŻe odejŚĆ, a moŻe i powinien. Ale powiedz czy ma wrÓciĆ Lipczyk? Ty walczyŁeŚ z komunĄ? Podaj kilka faktÓw, byĆ moŻe jesteŚ moim kolegĄ z tamtych czasÓw. Przez ostatnie kilka lat wyraĹşnie daŁo siĘzauwaŻyĆ zŁodziejskĄ i nieodpowiedzialnĄ wŁadzĘsamorzĄdowĄ i to z resztĄ nie tylko w DĄbrowie. ByĆ moŻe, naleŻaŁo w tamtych czasach pogoniĆ Michnika z Resursy czy Kuronia z Huty Katowice. Tak walczyŁeŚ jak teraz popierasz postkomune. Farbowanych cwaniakÓw jest duŻo a zŁodziejskich koryt maŁo. Dlaczego mieszacie w gŁowach mŁodzieŻy? Kto poniesie konsekwencje gŁupawych rozgrzanych rozumÓw? Staniesz na czele i podasz swoje nazwisko? PomyŚl, czy postĄpiŁby tak ks. Labuda z WŁoszczowej, ktÓrego papieŻ musiaŁ wysŁaĆ na misje by go komuna nie zamordowaŁa? :salut: Nie wracaj wiec do czasÓw walki z komunĄ. Bo nie o takie wizje samorzĄdowe wÓwczas walczyliŚmy! Pozdrawiam i proszĘprzedstawcie mŁodzieŻy prawdĘnt. uczelni i kto tak naprawdĘzwyczajnie ma dbaĆ o studentÓw. :1: Wracasz do ubecji, podaj nazwiska radnych ktÓrych okreŚlasz ubekami? A sĄ tacy!!!
pozdrawiam
Fri, 12 Sep 2003 - 15:28
No tak tylko ze takie rozumowanie to sprawdza się w normalnym mieście. U nas prawica i lewica jest postkomunistyczna. Dziadek talkowski lepszy komuch od lipczyka. Nazwiska tylko prezydentów się zmieniają a i tak cały czas rządzi ekipa sld raz nazywając się lewicą a raz prawicą. Najlepszym przykładem jest wspaniały przyjaciel tala dul który nie ważne jaki jest układ władzy to zawsze wychodzi na swoje.
rafi
Fri, 12 Sep 2003 - 20:25
Moim zdaniem rok to duzo na zainicjowanie jakis dzialan. Ja nie kaze Talkowskiemu budowac zakladow pracy, bo to nie o to chodzi. Chodzi o interesowanie potencjalnych inwestorow miastem. Ciekawe ile ofert wyslal Talkowski do koncernow zachodnich lub polskich. Przeciez to duzo nie kosztuje, a miasto zaczyna byc dostrzegane. Widzieliscie moze jakiegos ambasadora albo konsula ostatnio w naszym miescie. Coz za problem - zaprosic goscia, pokazac miasto - moze on powie kolesiom ze swego kraju, ze Dabrowa jest ok... Mozna walnac jakas reklame w gazecie ogolnopolskiej - to tez nie sa jakies koszmarne wydatki. Tylko trzeba sie wykazac inicjatywa. Nie gadac bzdur, nie klocic sie ze wszystkimi, tylko dzialac. Nawet moga byc i te wielblady, ale one same do Dabrowy nie przyjda (chyba, ze uciekna z ZOO w Chorzowie). Trzeba miec plan, porozumienie z osciennymi gminami itd. Przez ten rok nie poznalismy konkretow w zadnej sprawie. co wiecej - byly wpadki z przetargami (kamery), zwolnieniami itp. Tak dzialac NIE WOLNO.
pozdrawiam
Sat, 13 Sep 2003 - 00:54
No jak narazie to u tala byli goŚcie z turcji ktÓrzy byli zainteresowni budowĄ hotelu przy nowej pogori. Ale niestety nic ciekawego siĘod tala nie dowiedzieli ( kiedy ta inwestycja zostanie ukoĹczona ) i szybko odjechali z przekonaniem Że jak nawet wybudujĄ jakiŚ hotel to i tak nikt do niego nie dojedzie bo um nie planuje inwestycji w drogi ani kanalizacje wokÓŁ nowego zbiornika. DG traci i traciŁa wiele inwestycji z powodu sŁabej infrastruktury. Prawda jest taka Że tal planuje jakieŚ wielkie inwestycje wielbŁĄdowe ale nie ma tam ani sŁowa o budowie np kanalizacji w bŁĘdowie czy budowie drogi wygodnie ŁĄczĄcej centrum z tĄ dzielnicĄ. To samo tyczy siĘpogori, wraz z budowĄ zbiornika powinno siĘchyba wybudowaĆ jakĄŚ droge do niego. Podobnie ma siĘsprawa z spec strefĄ ekonomicznĄ. Niby wszystko fajnie ale ulice wokÓŁ huty sĄ tragiczne. OczywiŚcie sĄ plany ale nikt nic nie robi. Tal jeszce ostatnio polepszyŁ sytuacje blokujĄc budowe 2 stacji benzynowych w tamtym rejonie - powodem byŁy podobno protesty mieszkaĹcÓw. No i dzisiaj mamy chorĄ sytuacje Że w miejscu gdzie przyjeŻdza ogromna liczba ciĘŻarÓwek do rÓŻnych firm nie moŻna kupiĆ benzyny ani zaŁatwic potrzeb fizjologicznych ( no chyba Że w lesie )
georgeb
Sat, 13 Sep 2003 - 11:25
szczerze powiedziawszy to nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem osob popierajĄcych tego starego grzyba. No chyba ze ludzie ci chca byc blizej z naturĄ, bez pradu, mieszkac w lepiance oddalonej o setki kilometrow od cywilizacji. Spoko wasz wybÓr ALE NIE TUTAJ!!!!. Przeciez sa tekie Ładne tereny np piekna tundra na Syberi albo jecze piekniejsze stepy na Pustyni Gobi lub wspaniaŁe Gory Afganistanu no w ostatecznosci mozna doŁaczyc do wĘdrownych BeduinÓw. Nikt was nie zmusza do mieszkania w miscie!!!!!!! 100% anty THAL
pozdrawiam
Sun, 14 Sep 2003 - 02:12
Od wczorajszego popoŁudnia, goŚcimy w DĄbrowie GÓrniczej przedstawicieli miasta Campulung Moldovenesc. Czteroosobowej delegacji radnych rumuĹskiego miasta przewodniczy Constantin Mangiurea - burmistrz Campulung Moldovenesc.
Podczas dzisiejszego spotkania z Jerzym Talkowskim - prezydentem DĄbrowy GÓrniczej, burmistrz Constatntin Mangiurea, dziĘkujĄc za zaproszenie, deklarowaŁ zainteresowanie staŁym poszerzaniem wspÓŁpracy miĘdzy obu miastami. MÓwiŁ m.in. o moŻliwoŚci wakacyjnej wymiany dzieci. Podczas pobytu goŚci z Rumunii planowane jest podpisanie wstĘpnego porozumienia o nawiĄzaniu partnerskiej wspÓŁpracy miast Campulung Moldovenesc i DĄbrowy GÓrniczej.
Dzisiaj delegacja z Rumunii zwiedzaŁa miasto, dŁuŻej zatrzymujĄc siĘm.in. w Muzeum Miejskim "Sztygarka" i PaŁacu Kultury ZagŁĘbia. Plany na jutro obejmujĄ m.in. wycieczkĘdo Krakowa.
W niedzielĘ, goŚcie z Campulung Moldovenesc uczestniczyĆ bĘdĄ w dĄbrowskich uroczystoŚciach doŻynkowych.
NO ZAMIEŚCIŁEM TUTAJ TE KOSJANOWE WYPOCINY ŻEBY NIE BYŁO ŻE TAL MIASTA NIE PROMUJE. CZEMU AKURAT ZAPRASZA RUMUNÓW TO JEDNAK JUŻ NIE MAM POJĘCIA --- MOŻE WY MACIE JAKIEŚ POMYSŁY
Anonymous
Sun, 14 Sep 2003 - 10:37
Wszystko mi wyjasniłes, kto jest kto. Brakuje mi jednak danych o ubeckiej klice. Nie znasz takich? Więc nie pisz. A ja znam i nie piszę. Mógłbym ich obrazić, gdyby mieli dobry słuch i usłyszeli! ha, ha, ha.
pozdrawiam
Sun, 14 Sep 2003 - 10:50
Oj azok - nie znam żadnej ubecji więc nie pisze. Jak byś niezauważył to nie ja napisałem pierwszego posta.
Jashi
Sun, 14 Sep 2003 - 12:51
Kurde fakt, miasto jest promowane jak cholera zapraszamy wspaniaŁych goŚci do D.G. Najpierw zaproszono strusie, a teraz szychy z Rumulandii.
NiezŁe, niezŁe...
Jak bedziecie wiedzieĆ o nowych egzotycznych goŚciach w DĄbrowie to piszcie.
Zamiast zapraszaĆ powaŻnych inwestorÓw, to przyjeŻdŻajĄ jacyŚ kumple
Thala z wakacji w Rulandii...
Anonymous
Mon, 22 Sep 2003 - 19:30
Drogi - pozdrawiam - przecież znasz, co najmniej dwóch radnych
pp. R..k......go, a o drugim nie napiszę, bo może usłyszeć hahaha
pozdrawiam
Mon, 22 Sep 2003 - 23:35
No a poza tym znam jeszcze jeti ufo marsjanów i archiwum x