![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Prawda jest taka, że zawsze na każdej hali są zastrzeżenia o serpentyny bo zawodniczki ich nie lubią.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pytanie: "kto wygra mecz" padło w chwili gdy serwowała chyba któraś z naszych dziewczyn, więc nie był to najodpowiedniejszy moment. KK powinien mobilizować resztę kibiców na hali, obrażanie się na nich nic nie da. Cierpliwość, to jest klucz. Nadawanie rytmu oklaskom podczas zagrywki jest jak najbardziej wskazane tak samo jak liczenie po zagrywce przeciwnika. Trzeba pamiętać, że stałych kibiców jest mniej niż takich którzy chodzą na mecze od przypadku do przypadku. W dobrym tonie jest gdy gospodarz (czyli w tym wypadku KK) pokaże jak należy się zachowywać. Trzeba to robić za każdym razem i tak długo dopóki wszyscy pojawiający się na hali nie nauczą się właściwych reakcji. To jest dopiero trzeci sezon, w dodatku mecze nie odbywają się codziennie, więc trzeba cierpliwie jeszcze nad tym popracować. Gdy drużynie idzie słabiej, to kto ma nadawać ton kibicowaniu? Przypadkowi kibice? To KK najbardziej powinien grać z dziewczynami i reagować na to co dzieje się na boisku. Nie ma co liczyć na to, żeby ludzie, którzy przyszli na mecz wszyscy reagowali tak samo. Dziś gdy dziewczyny zaczęły grać słabiej, osłabła też chęć kibicowania na trybunach i to był moment w którym KK powinien mocniej nadawać rytm i liczyć... Taka jest psychologia tłumu łatwo reaguje na bodźce pozytywne, ale równie szybko się zniechęca, aby podtrzymać dobre reakcje ktoś musi prowadzić doping i od tego jest właśnie KK.
"A POZA TYM UWAŻAM, ŻE MUSZYNA MUSI POLEC" -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na nikogo się nie obrażamy i czekamy na konstruktywną krytykę.
Staramy się poprawiać co tylko możemy. Przyśpiewki stricte piłkarskie nie stanowią już u nas 98% śpiewnika lecz staramy się to wyważyć z krótkimi przyśpiewkami typu: MKS, Literki etc. Mam nadzieję, że to zauważyliście i docenicie ![]() Jednocześnie pragnę zaprosić na stronę Ekipy Centrum http://ec09.bo.pl/ Edycja. Pragnę dodać, że wszelkie uwagi najlepiej na żywo, w sklepiku, czy na sektorze. Bo na forum mogą pisać, krytykować osoby, które nigdy na hali nie były albo kibicują Budowlanym ![]() Ten post edytował Kamil_ sob, 08 maj 2010 - 21:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobrze że jesteście i dobrze, że się staracie, ale moim skromnym zdaniem powinniście bardziej zwracać uwagę na to co się dzieje na boisku a mniej na to co macie do zaśpiewania. Można poprowadzić doping bez jednej nawet piosenki.. Czasem niestety ma się wrażenie, że jedziecie według jakiegoś scenariusza, który konsekwentnie i do bólu realizujecie. Mniej piosenek, a więcej spontanicznych reakcji na to co dzieje się na boisku np na zagrywkę idzie Agata Pura więc możecie zaśpiewać "Agatko, droga Agatko..." czy coś w tym stylu i już jest fajnie
![]() ![]() "A POZA TYM UWAŻAM, ŻE MUSZYNA MUSI POLEC" Ten post edytował SokratesDG sob, 08 maj 2010 - 21:50 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 73 Dołączył: nie, 22 lis 09 Skąd: Reden Nr użytkownika: 3,570 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panowie z KK co wyjazdem do Muszyny? Są jakieś plany,bo pisałbym się.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: wto, 20 kwi 10 Skąd: Tarnowskie Góry Nr użytkownika: 3,827 Płeć: Kobieta ![]() |
Bo to czasem takie straszne jest
![]() ![]() A wiem, że dostać taką zwiniętą rolką to nic fajnego, bo dostałam taką prosto w głowę kiedyś i mnie nieźle zamroczyło. Może konfetti to jednak mniej bolesne doświadczenie, a bardziej efektowne przy niskich finansach - każdy makulaturę w domu ma, każdy może naciąć, woreczki porozdawać i gotowe. Tylko więcej sprzątania, ale na pewno da się z tym dogadać... -------------------- MKS Dąbrowa Górnicza! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja tez i jeszcze ok 5 osób
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzięki SokratesDG bo myślałem, że tylko ja mam takie odczucia
![]() KK ogólnie bardzo mało patrzy na parkiet i reaguje na to co się na nim dzieje - właśnie wczoraj jak śpiewali "druga strona odpowiada" wszyscy zaczynali klaskać bo akurat nasza zawodniczka serwowała. Ogólnie chyba przez pół któregoś seta śpiewaliście tą durną przyśpiewkę z tym cichym śpiewaniem na początku i potem głośnym - JEST BEZNADZIEJNA!!! Poza tym odwracanie się w czasie seta tyłem do parkietu i tańczenie czegoś tam jest TEŻ BEZNADZIEJNE!!! Uwagi SokratesDG są jak najbardziej konstruktywne i zgodne z moimi odczuciami więc pozwolę się z nimi zgodzić. Całe szczęście, że pomimo, że buło Was tylu siedząc po drugiej stronie, czyli pod zegarem mało co Was słyszałem a więcej słyszałem KK Muszyny - bo ich kibicowanie jakoś bardziej mi leży ![]() Do Muszyny bym pojechał ale niestety z KK i jego przyśpiewkami nie wytrzymam całego meczu ![]() |
|
|
![]()
|
|
- Tańczenie walczyka tyłem było odpowiedzią Muszyny na "Tak się bawi Muszyna", chcieliśmy im pokazać jak wygląda prawdziwa zabawa.
- Muszynę i każdy inny KK będzie lepiej słychać jeśli siedzi na tamtym sektorze. Mają obok siebie ścianę, która odbija dźwięk i dach jakieś 3-4 m nad głową. My mamy dach jakieś 10-12m nad głową... ![]() - Że kibicowanie Muszyny Ci bardziej leży. No cóż. Jedni wolą ich, jedni nas. Każdemu się nie dogodzi a i wszyscy nie możemy być tacy sami. Każdy KK powinien mieć swój specyficzny styl, żeby po prostu na trybunach nie było nudno. Jakbyśmy robili wszystko po Twojej myśli, to widzisz nie byłoby całej tej dyskusji i wiałoby nudą na forum. ![]() Jednocześnie pragnę zaprosić wszystkich na nasz sektor, bo każdy wnosi cząstkę siebie i wpływa chcąc nie chcąc na to jak wygląda doping. Ostatnio pewna osoba zwróciła nam uwagę, dołączyła do nas na sektorze i już pewne rzeczy zostaną wyeliminowane ![]() Klub budują działacze, trenerzy. Klub Kibica budujemy my wszyscy! Pomóżcie nam uczynić go wielkim! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kamil_ - mnie to nie odpowiada dlatego nie śpiewam z Wami (tzn. kibicuje ale nie śpiewam
![]() A może należałoby dziewczyn spytać który doping im bardziej pasuje i który doping bardziej je "porywa"? Rozmawialiście o tym z dziewczynami? Bo w kibicowaniu chodzi chyba o to aby pomagać zespołowi a nie żeby przyjść, pośpiewać, wynikiem meczu się nie interesować. A jeszcze dobrze jakby się w tv zobaczyć!!! Jeżeli dziewczyny powiedzą, że bardziej im pasuje jak tańczycie walczyka tyłem do sektora, rzucacie serpentyny to ok - ja się dostosuje (tzn. dalej będę kibicował w swój sposób - wybijał rytm przy serwach, liczył do 3 itp. - tak się nauczyłem na reprezentacji). Moim zdaniem piosenki macie fajne ale na przerwy - pogadajcie z Zarządem lub kimś od kogo to zależy aby nie puszczał Wam muzyki w przerwach i wtedy możecie śpiewać do woli - jeżeli nie jest to regulowane jakimiś przepisami to chyba da się zrobić - a tak to czasami kicha wychodzi - Wy coś tam nucicie, czego w ogóle nie słychać, DJ włącza wybijanie rytmu i jest kicha!!! Nie zauważyliście tego? Moim zdaniem - drużyna przegrywa, trener bierze czas a Wy śpiewacie - Jesteśmy z Wami!!! Myślę, że hala by podłapała. Co do meczu - gdyby Kasia Gajgał dobrze zablokowała w pierwszym meczu w Muszynie to ... byłyby 2 wyjazdy do Bielska ![]() No cóż - myślę, że dziewczyny się pozbierają i jednak udamy się na 2 mecze do Bielska - i tylko 2 bo u nas się wszystko zakończy!!! Powodzenia dziewczyny!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: nie, 11 cze 06 Skąd: Reden Nr użytkownika: 208 Płeć: Mężczyzna GG: 7870143 ![]() |
Mam pytanie; czy KK organizuje jakiś większy wyjazd na Środowy mecz do Muszyny ?
Byłbym zainteresowany, kilka osób w postach wyżej również; czekamy na info ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: wto, 20 kwi 10 Skąd: Tarnowskie Góry Nr użytkownika: 3,827 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja nie pojadę, bo jest to dzień roboczy, a co się robi w dzień roboczy, to sama nazwa wskazuje. A limit wolnego na rzecz meczów to chyba wyczerpałam jak na razie
![]() ![]() -------------------- MKS Dąbrowa Górnicza! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Legitymacja #07 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 245 Dołączył: pią, 14 gru 07 Nr użytkownika: 950 Płeć: Mężczyzna GG: 5994649 ![]() |
Mam pytanie; czy KK organizuje jakiś większy wyjazd na Środowy mecz do Muszyny ? Byłbym zainteresowany, kilka osób w postach wyżej również; czekamy na info ![]() mecz jest 13 czyli w czwartek co do wyjazdu to pisz PW do michael -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 73 Dołączył: nie, 22 lis 09 Skąd: Reden Nr użytkownika: 3,570 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Franek nie rób zamieszania bo na stronie Mks-u jest data meczu 12.05
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: sob, 26 sty 08 Nr użytkownika: 1,058 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wczoraj wieczorem sie widziałem z trzema naszymi siatkarkami ina na pytanie "czy wygrywamy w czwartek?" odp była prosta WYGRYWAMY.Ale mecz jednak jutro.Pytały się "a co wy nie przyjeżdzacie?" więc chyba nie możemy im sprawić zawodu.
|
|
|
![]()
|
|
Gdyby ktoś jechał do Muszyny I miał wolne miejsce jestem chętny na wyjazd info na pw lub na gg,
|
|
|
![]()
|
|
Kurcze, szkoda, że jednak jutro, bo mam zabieg i nawet jakbym sobie wolne zrobiła, to nie mogę jechać :/
Ale dobrze, że dziewczyny pozytywnie i walecznie nastawione ![]() -------------------- MKS Dąbrowa Górnicza! ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: sob, 26 sty 08 Nr użytkownika: 1,058 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mamy 14 biletów w kasie.Ale gdyby nas było więcej to emeryci są proszeni o zabranie legitymacji'.Moja się gdzies zgubiła.Najlepiej jakbysmy wchodzili wszyscy razem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() EC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 547 Dołączył: nie, 16 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza-Centrum Nr użytkownika: 958 Płeć: Mężczyzna GG: 9808465 ![]() |
Jeśli jest ktoś chętny na wyjazd do Muszyny to pisać na gg lub dzwonić: 698 101 802.
Kto pierwszy ten lepszy!! -------------------- Nikt nie rozumiał w jaki sposób można sobie zapewnić "korzystne miejsce w tabeli" bez ustawiania meczów, ale przyznanie scudetto Interowi wreszcie wyjaśniło tajemnicę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32 |