![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Mieszkaniec Dąbrowy Górniczej ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 66 Dołączył: nie, 08 sie 04 Skąd: Ząbkowice / Wrocław Nr użytkownika: 104 Płeć: Mężczyzna GG: 11884 ![]() |
Mając możliwość obserwowania siedziby komisji wyborczej stwierdzam, że - o dziwo - u mnie w Ząbkowicach jakby ludzie wreszcie zrozumieli, że głosowanie nie boli (obym się nie mylił). Choć jak zwykle ostatnimi czasy pogoda za bardzo nie zachęca (z drugiej strony - takich tłumów w katowickiej Ikei dawno nie widziałem, jak dzisiaj, więc...
![]() -------------------- MD
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
U mnie to samo. Kolejka do urny, a wcześniej do stolików :)
Pozytywnie zaskoczył mnie czuwający nad prawidłowym przebiegiem głosowania radiowóz, zaparkowany na uboczu, jakieś kilkadziesiąt metrów od wejścia do lokalu wyborczego, z dwoma bynajmniej nieśpiącymi funkcjonariuszami :) Brawo chłopaki! |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja tez oddalem glos + namowilem do tego cala najblizsza rodzine :)
nie wiem jak znajomki i ludzie z gg - ale na nast ture napewno mocniej zaagituje o udzial w wyborach :) pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Dziewczyna ma kochana, wróciła nie dawno z wyborów i z tego co sie dowiedziała u nich w lokalu była frekwencja 27% Więc nie ma póki co z czego się cieszyć. Może zaraz po godzinie 18 będziemy coś więcej wiedzieć..
P.S Ja byłem w Media Markt w M1 w Czeladzi i także masa ludzi.. Ten post edytował kwintosz nie, 12 lis 2006 - 17:47 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Konferencja prasowa:
Frekwencja na godzinę 16:30 w kraju wyniosła: 34,13% Frekwencja w woj. śląskim najniższa w kraju 28,69% Ten post edytował kwintosz nie, 12 lis 2006 - 18:15 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
![]() Mieszkaniec Dąbrowy Górniczej ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 66 Dołączył: nie, 08 sie 04 Skąd: Ząbkowice / Wrocław Nr użytkownika: 104 Płeć: Mężczyzna GG: 11884 ![]() |
P.S Ja byłem w Media Markt w M1 w Czeladzi i także masa ludzi.. I czy to nie jest z deka chore? Jakby ci wszyscy, którzy wybyli do sklepów wcześniej zagłosowali... A tak znowu będziemy mogli się pochwalić jedną z najniższych frekwencji. Potem będzie zdziwienie, że wygrał ten a nie inny kandydat (oczywiście bez nazwisk - cisza! ![]() -------------------- MD
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja bylem w lokalu wyborczym na Manhattanie i byla masa ludzi. Przed lokalem stal radiowoz Policji i Strazy Miejskiej.
Co mnie zdziwilo na lokalu wyborczym od strony osiedla Manhattan wisial dupny plakat obecnego prezydenta, a wczoraj go tam nie bylo... :/ |
|
|
![]()
|
|
Co mnie zdziwilo na lokalu wyborczym od strony osiedla Manhattan wisial dupny plakat obecnego prezydenta, a wczoraj go tam nie bylo... :/ Czepiasz się, pewnie to przez ten wiatr i deszcz, go przywiało i przelepiło... ![]() Frekwencja na godz. 16:30: DG - 27,2% Sosnowiec - 21,54% (sic!) Czeladź - 28,35% Będzin - 28,54% (powiat - 31%) Ten post edytował datmar nie, 12 lis 2006 - 18:39 -------------------- MD
|
|
|
![]()
|
|
Frekwencja wyborcza bez danych z jednego z obwodów wyborczych wyniosła: 27,2%
Nie najlepiej, ale i nie najgorzej: m. Katowice 26.67% m. Zabrze 19.72% m. Mysłowice 29.34% m. Sosnowiec 21.54% uuuu cieniutko bardzo.. Licze że powinna dojść do ok 35%. P.S @datmar ubiegłeś mnie o chwilę... ehh :) Ten post edytował kwintosz nie, 12 lis 2006 - 18:41 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
@datmar ubiegłeś mnie o chwilę... ehh :) Bywa... ![]() Gliwice - 23,58% Może wyjść na to, że pierwszy raz wyjdziemy w DG ponad średnią (że ta średnia niska - inna sprawa). -------------------- MD
|
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Nie jest źle. Zawsze to w DG była najniższa frekwencja w regionie.
|
|
|
![]()
|
|
A zobaczcie jak to jest rozłożone na poszczególne województwa.
![]() KLIK -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
Nie jest źle. Zawsze to w DG była najniższa frekwencja w regionie. Ale lepiej byłoby mieć najniższą w regionie wyższą niż teraz ta niemal średnia. Wychodzi na to, że po prostu u nas dotarliśmy już do dna, inne miasta mają dno nieco niżej... ![]() Dane z 2005 (wybory do Sejmu - frekwencja ostateczna): Kraj - 40,57% Woj. śląskie - 39,40% DG - 35,19% Dla porówniania: Sosnowiec - 36,7% Katowice - 44,92% Gliwice - 40,3% A zobaczcie jak to jest rozłożone na poszczególne województwa. ![]() No nie ma się z czego aż tak zdziwić - tam jest ten... hmmm... bardziej zdyscyplinowany lud (jak go tam Kurski zwał?)... -------------------- MD
|
|
|
![]()
|
|
QUOTE No nie ma się z czego aż tak zdziwić - tam jest ten... hmmm... bardziej zdyscyplinowany lud (jak go tam Kurski zwał?)... A ja mam inne zdanie. ![]() ![]() Wydaje mi się poprostu że ludzie w tamtych rejonach Polski, wierzą że mają wpływ na to co będzie się działo w ich otoczeniu a u nas każdy ma to głęboko w poważaniu a potem tylko umie głośno narzekać że ten i ten wygrał. ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Moja opinia na ten temat jest prosta. Im mniejsza miejscowość tym bliższe kontakty kandydatów z mieszkańcami i większa frekwencja
|
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Na godz. 16:30 frekwencja 27,2% LINK !!!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Dziwnie jakoś jest z tą frekwencją - wszyscy pisali, że były kolejki, ja byłem koło 12:30 w dwóch komisjach w moim okręgu i też była masa ludzi [może bez kolejek ale ciągły przepływ ludu]. A więc ciekawe jaka byłaby wydolność komisji jakby frekwencja miała osiągnąć 50% albo nie daj Boże
![]() ![]() Ja - jak już pisałem - głos oddałem, poszła cała rodzina a więc 100% frekwencji. Głosami obdzieliłem "od prawa do lewa" ![]() Problem miałem tylko z sejmikiem - tu pojechałem "po partii", człowieka znam tylko z ulotek [ale wygląda porządnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mały offtopic: obecny prezydent Wrocławia otrzymał 89% poparcia
Ten post edytował pozdrawiam nie, 12 lis 2006 - 20:17 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie dziwie sie ze prezydent Wrocka tyle % dostal
![]() Mnie zastanaiwa jak u nas w Dąbrowie? Ma ktos jakies wyniki? |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Gdzie mozna znaleść wstępne wyniki ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 06:54 |