![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
@kwintosz ja Cię proszę..... czy niezauważalna jest różnica pomiędzy materiałami z jakich tworzone są nowe stanowiska a z jakich powstały stare? blacha kontr cegła O.o tego nie da się nie zauważyć...
-------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
odpowiedź znajduje się w poście nr 121
![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 113 Dołączył: nie, 18 maj 08 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 1,287 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cześć
Jestem nowy na forum a tu już takie pytanie do Was kieruję ![]() Mam zamiar rozpocząć taki delikatny handelek na jednym z dąbrowskich targowisk, lub jakimś ościennym. Nie żeby zarobić ale dorobić. W rachubę wchodzi tylko sobota i niedziela. I do Was drodzy forumowicze, drodzy dąbrowianie kieruje takie pytanie ![]() Dzięki za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Miejscówkę to się pewnie załatwia u kierownika targowiska (w budynku administracji - takowy jest na dużym targu i na "Ryneczku" w gołonogu). Najlepiej zapytać handlujących tam, gdzie ty planujesz sprzedawać. A co do drugiej części pytania, czy jest sens? To zależy czy chcesz handlować spirolem, chińskimi ciuchami, czy truskawkami. Obawiam się, że nikt z forumowiczów nie odpowie ci na to pytanie
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam zamiar rozpocząć taki delikatny handelek na jednym z dąbrowskich targowisk, lub jakimś ościennym. Nie żeby zarobić ale dorobić. W rachubę wchodzi tylko sobota i niedziela. Będziesz handlował spirolem lewego pochodzenia? ![]() ![]() No nie wiem, czy tak chętnie handlarze na targu powiedzą tak "byle komuś", gdzie się można załatwić miejscówkę na handel, ile to kosztuje i czy się opłaca - chciał nie chciał, to będzie kolejna konkurencja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 113 Dołączył: nie, 18 maj 08 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 1,287 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a tam spirolek od razu
![]() Wiem, że będzie ciężko z miejscówką i dlatego Was sie pytam bo może coś na ten temat wiecie ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: wto, 24 cze 08 Nr użytkownika: 1,350 Płeć: Kobieta ![]() |
Hej.
Ten nowy pawilon na Adamieckiego, na targowisku zaczyna nabierać kształtów. Podobno oni mają dalsze plany modernizacji, ale tam jest trochę namieszane z ludźmi i jakimiś stowarzyszeniami. Teraz będzie ok, ale podobno kilka kiosków i szczęk nadal zostanie szpecąc targowisko. Dlaczego nie mogą zrobić wszystkiego. Jutro si e dowiem więcej jakie tam będą sklepy. |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
To co powstaje na Adamieckiego nie bedzie ozdoba
![]() Dopiero teraz ukazalo sie w BIPie: CYTAT ZARZĄDZENIE NR 1305/08 Prezydenta Miasta Dąbrowy Górniczej z dnia 21.11.2008 r. w sprawie: likwidacji targowiska komunalnego zlokalizowanego w Dąbrowie Górniczej przy ulicy Konopnickiej Na podstawie art.7 ust.1 pkt 11 i art. 30 ust.2 pkt 3 ustawy z dnia 8 marca 1990r o samorządzie gminnym (tekst jednolity z 2001r Dz.U. Nr142 poz.1591 z późn.zm.) zarządzam § 1 Zlikwidować targowisko komunalne usytuowane przy ulicy Konopnickiej na nieruchomości Gminy składającej się z działek o nr geodezyjnych: 7/6 i 7/10 karta mapy 53, z dniem 31.12.2008r. § 2 Wykonanie niniejszego zarządzenia powierza się Naczelnikowi Wydziału Gospodarki Nieruchomościami. § 3 Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podjęcia. Prezydent Miasta Zbigniew Podraza I zlikwidowali? A moze tylko zmniejszyli? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To co powstaje na Adamieckiego nie bedzie ozdoba ![]() Dopiero teraz ukazalo sie w BIPie: I zlikwidowali? A moze tylko zmniejszyli? Dawno tam nie byłem ale rzeczywiście - tam już nic nie było, ruch znikomy. A ten nowy pawilonik na targowisku przed Merkurym to ciekawe jaki będzie - ale dziwnie jakby nie nawiązywał do tych stawianych wcześniej. Ten post edytował Sebastian22 nie, 22 lut 2009 - 15:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 81 Dołączył: sob, 01 lis 08 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 2,293 Płeć: Kobieta GG: 8646382 ![]() |
dalej jest ten targ na konopnickiej... co prawda nie wiele budek juz zostalo...no i jest tylko kilka otwartych...
Ten post edytował lilith_88 nie, 22 lut 2009 - 18:08 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a z przejścia podziemnego w centrum DG wreszcie zniknęli handlorze i już jakiś czas (od grudnia?) ich tam nie ma!
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT ![]() Kupcy i kramy znikną z centrum miasta 03.03.2009 W mieście upada drobny handel, a kupcy wykruszają się jeden po drugim. Jedyne działające jeszcze w śródmieściu targowisko przy ul. Konopnickiej 30, gdzie jeszcze trzy lata temu stało ponad 30 kramów, zostało zlikwidowane. Miasto dało jednak najwytrwalszym kupcom szansę na handel w tym miejscu, pod warunkiem wydzierżawienia przez nich terenu. - To jest nienormalna sytuacja, żeby wobec kryzysu tak łatwo godzić się na likwidację kolejnych miejsc pracy w mieście. Na przykład w Sosnowcu zrobiono pasaż handlowy w przejściu, a w centrum jest kilka targowisk. Tymczasem u nas nie ma gdzie zrobić drobnych i tanich w miarę zakupów. Wszystko się likwiduje- podkreśla Mariusz Nowacki, mieszkaniec centrum miasta. Przy ul. Konopnickiej 30 handel miał się dobrze od lat. Stawiano nowe budki. Było ich ponad 50, ale w ciągu ostatnich ośmiu lat zrezygnowało z prowadzenia tu swoich interesów 98 osób. Dziś jest 16 najemców, którzy mają podpisane umowy z miastem na trzy lata. Płacą miesięcznie po ponad 176 zł. To opłata za najem gruntu i za kiosk. - Kiedyś targowisko tętniło życiem przez cały dzień. Dziś zjadają nas opłaty i sąsiedztwo centrum handlowego - mówią kupcy z ul. Konopnickiej. Nie wiadomo, jak długo ostatni handlujący utrzymają się w tym miejscu, bo teren ma zostać wykorzystany przez miasto przy planowanej rewitalizacji centrum. Coraz głośniej mówi się także o wykorzystaniu tego miejsca pod parking, bo brakuje miejsc dla aut studentów pobliskiej Wyższej Szkoły Biznesu. Na razie władze miasta zapewniają jednak, że parkingu tam nie będzie. - Targowisko zostało zlikwidowane ze względu na wysokie koszty jego utrzymania, opłaty za oświetlenie, media - tłumaczy Joanna Wartak, naczelnik wydziału gospodarowania nieruchomościami UM w Dąbrowie Górniczej. - Uznaliśmy, że ci, którzy chcą tutaj dalej handlować, będą mogli to robić, płacąc czynsz dzierżawny. Wolny teren wokół kiosków handlowych jest dla nas rezerwą pod przyszłe projekty, związane z przebudową dworca, linii kolejowej i generalnie zmianą wizerunku centrum - dodaje Henryk Zaguła, zastępca prezydenta Dąbrowy Górniczej. Mniej szczęścia od kupców z Konopnickiej mieli właściciele 25 boksów w głównym przejściu podziemnym Dąbrowy, którzy po jego remoncie musieli opuścić przejście. W drugiej połowie ubiegłego roku zlikwidowano ich boksy, dlatego nie ma szans, by tam jeszcze handlować. Miasto zaproponowało, by kupcy sami zaangażowali się w opracowanie projektu i budowę w tym miejscu pasażu handlowego. Na to nie było ich jednak stać. Próbowali sprzedawać towary w nieco oddalonym od przejścia miejscu, płacili nawet za to mandaty, ale od kiedy w grudniu zeszłego roku pojawiły się w przejściu dwie kamery monitoringu miejskiego po kupcach nie został ślad. Żaden z nich nie zdecydował się także na przekwalifikowanie lub zaciągnięcie pożyczki w Powiatowym Urzędzie Pracy, na uruchomienie innej działalności. Takie rozwiązanie m.in. zaproponowało im po likwidacji podziemnego pasażu miasto. Jest targ, są też handlowe pasaże W Sosnowcu największe targowisko w śródmieściu znajdowało się u zbiegu ulic Warszawskiej i 3 Maja. Kiedy teren został przeznaczony pod budowę centrum handlowego kupcy dostali propozycję przeniesienia się do nowego, przygotowanego przez miasto targowiska przy ulicach Teatralnej i Naftowej. Większość skorzystała z tej oferty. - Część kupców została nadal przy centrum handlowym, na uwłaszczonym gruncie. Mamy plany zagospodarowania tego terenu, próbujemy porozumieć się z kupcami i będziemy nabywać, po rozsądnej cenie, grunty wraz ze stanowiskami handlowymi - mówi Grzegorz Dąbrowski, rzecznik UM. W śródmieściu funkcjonuje także kilka innych pasaży handlowych, między innymi przy ulicy Dekerta, a także w przejściu podziemnym, prowadzącym do dworca PKP i ulicy Kilińskiego. Piotr Sobierajski -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 24 mar 09 Nr użytkownika: 3,254 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem dla czego wypisujecie takie BZDURY na temat targowiska na ul.Poniatowskiego???
jak by ktoś miał wiedzę to by wiedział że: 1.Administrator targowiska czyli SKT jest dzierżawcą tego terenu (uowa podpisana na jakieś 20 lat) niezłe zyski przynosi dla miasta odprowadza około 100tys zł miesięcznie za nic do Urzędu Miejskiego (nic w zamian nie otrzymuje) a jego prowizja wynosi TYLKO 10% 2.Administrator ma od Urzędu ZAKAZ JAKIEJKOLWIEK modernizacji na targowisku (wiec nie dziw że targowisko wygląda jak wygląda). 3.Po mimo tego że S.K.T chce modernizacji i zbiera fundusze na ten cel to i tak nie może nic zrobić dla tego że odnaleźli się byli właściciele tego terenu i sprawy wywłaszczeniowe toczą się w sądzie! 4.jeżeli chodzi o postawienie tam jakiegoś biurowca czy zrobienie tam parkingu podziemnego to jest to nie możliwe dla tego że pod targowiskiem są ogromne kolektory ściekowe z całego miasta i NIE ma możliwiści ich przeniesienia! 5.co do śmieci jakie niby sie walają to nie wiem o co komu chodzi bo nie raz przejeżdżałem w nocy tamtymi ulicami to widziałem ze z niedzieli na poniedziałek czy z czwartku na piątek nawet o 2czy 3 w nocy latały ekipy sprzątające po targu i okolicy i do rana było wszystko posprzątane! 6.Proszę zauważyć ze na tym targowisku pracuje ponad 1000 podmiotów razy to członkowie rodziny to wychodzi że niezła liczba ludzi sie z tego utrzymuje i jak ostatnie statystyki pokazują to ponad 84% to mieszkańcy Dąbrowy więc wysyłanie ich pod zamek do Będzina to może pisać tylko osoba która nie ma pojęcia o czym pisze!! 7. Co do targu na Morcinka to zauważcie że tam dopiero jest eldorado a zwłaszcza w niedziele ZADEPTYWANIE trawników przez obcokrajowców a zwłaszcza ze tam 76% handlujących to obywatele Bługari Tam to dopiero jest nielegalny handel!! tam cały czas czytamy w gazecie ze prawie co niedziele sa interwencje policji bo jakieś mafie Bługarskie leją sie miedzy sobą albo Polaków !!!! towar nie wiadomego pochodzenia!! jak kiedyś miałem problem z takim jednym sprzedającym Bługarem co nie chciał mi wymienić spodni bo jedna nogawka okazała sie w innym odcieniu niż druga to porosiłem o pomoc policję żeby pomogła mi go spisać to pokazał mi polskie dokumenty na jakiegoś Kowalskiego i zgłosiłem sie z tym do Urzedu Skarbowego to pani w U.S powiedziała mi ze oni nie są naszymi płatnikami i sprawą sie nie zajmą to dopiero może być korucjogene co?? ODRADZAM KUPOWANIE OD OBCO KRAJOWCÓW bo zauważcie że najcześciej jest tak jak kupujesz to jest fajnie ładnie ale jak chcesz przyjsc z reklamacją to nagle jest problem i zapominają jezyka polskieho!!!!!!!!! |
|
|
![]()
|
|
w pelni się zgadzam i potwierdzam powyższe fakty
ps: o części była juz mowa kilka miesiecy temu, np. o tym, że odnaleźli się właściciele terenu, na którym stoi targowisko przy Poniatowskiego -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 81 Dołączył: sob, 01 lis 08 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 2,293 Płeć: Kobieta GG: 8646382 ![]() |
7. Co do targu na Morcinka to zauważcie że tam dopiero jest eldorado a zwłaszcza w niedziele ZADEPTYWANIE trawników przez obcokrajowców a zwłaszcza ze tam 76% handlujących to obywatele Bługari Tam to dopiero jest nielegalny handel!! tam cały czas czytamy w gazecie ze prawie co niedziele sa interwencje policji bo jakieś mafie Bługarskie leją sie miedzy sobą albo Polaków !!!! towar nie wiadomego pochodzenia!! jak kiedyś miałem problem z takim jednym sprzedającym Bługarem co nie chciał mi wymienić spodni bo jedna nogawka okazała sie w innym odcieniu niż druga to porosiłem o pomoc policję żeby pomogła mi go spisać to pokazał mi polskie dokumenty na jakiegoś Kowalskiego i zgłosiłem sie z tym do Urzedu Skarbowego to pani w U.S powiedziała mi ze oni nie są naszymi płatnikami i sprawą sie nie zajmą to dopiero może być korucjogene co?? ODRADZAM KUPOWANIE OD OBCO KRAJOWCÓW bo zauważcie że najcześciej jest tak jak kupujesz to jest fajnie ładnie ale jak chcesz przyjsc z reklamacją to nagle jest problem i zapominają jezyka polskieho!!!!!!!!! no coz... ja pracowalam w wakacje u rodziny Ormianinow... stalam z towarem miedzy innymi na morcinka.. ale tez na redenie i w bedzinie... prace wspominam bardzo dobrze ![]() co do reklamacji... wiekszosc rzeczy jest za smieszne pieniadze wiec nawet szkoda sie isc klocic... a nastepnym razem bedziesz mial nauczke zeby sie przygladac rzeczom jakie kupujesz... poza ty u polakow tez jest ciezko cos zareklamowac... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 24 mar 09 Nr użytkownika: 3,254 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no coz... ja pracowalam w wakacje u rodziny Ormianinow... stalam z towarem miedzy innymi na morcinka.. ale tez na redenie i w bedzinie... prace wspominam bardzo dobrze ![]() co do reklamacji... wiekszosc rzeczy jest za smieszne pieniadze wiec nawet szkoda sie isc klocic... a nastepnym razem bedziesz mial nauczke zeby sie przygladac rzeczom jakie kupujesz... poza ty u polakow tez jest ciezko cos zareklamowac... Masz szczęście bo trafiłaś na jakiś normalnych ORMIAN ale pewnie przez tn czas co pracowałaś to pewnie widziałaś nie jedno jak wygląda praca u obco krajowców i jak ludzi którzy u nich pracują oraz klijętów naciągają! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Masz szczęście bo trafiłaś na jakiś normalnych ORMIAN ale pewnie przez tn czas co pracowałaś to pewnie widziałaś nie jedno jak wygląda praca u obco krajowców i jak ludzi którzy u nich pracują oraz klijętów naciągają! Sory ale nie mogłem się powstrzymać. Sprawdź sobie to słówko w słowniku ortograficznym |
|
|
![]()
|
|
CYTAT ![]() ![]() Warunki sanitarne na miejskim targowisku są złe Piotr Sobierajski Dzisiaj 00:41:55 , Aktualizacja dzisiaj 00:41:55 Za kilka dni znana będzie decyzja wojewody śląskiego w sprawie sporu, jaki o grunty pod miejskim targowiskiem przy ul. Poniatowskiego toczą ich byli właściciele z gminą. Sprawa jest bardzo poważna, bo zmieniające się sądowe i administracyjne rozstrzygnięcia w tej kwestii od 10 lat uniemożliwiają Stowarzyszeniu Kupców Targowych jakąkolwiek modernizację jednego z największych targowisk w Zagłębiu. Mało kto wie, że kupcy handlują tam na granicy bezpieczeństwa sanitarnego. Nie da się tam nawet doprowadzić wody, a jak stwierdziła na jednej z ostatnich Komisji Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej Rady Miejskiej, p.o. powiatowego inspektora sanitarnego Grażyna Wieczorek, w takich warunkach żywnością nie powinno się tam w ogóle handlować. Tymczasem targowisko, które czynne jest aż cztery dni w tygodniu, daje dziś pracę ponad 800 osobom. W trudnej sytuacji znaleźli się zwłaszcza ci handlowcy, który oferują w ponad 15 kioskach mięso, nabiał, sprzedają jedzenie w fast-foodach. Na razie kupcy mogą spać spokojnie. Sanepid wydał im warunkowe pozwolenie na handel do 2010 roku. Łagodniejsze spojrzenie ma bowiem związek m.in. z toczącymi się sporami sądowymi i brakiem szans na gruntowną modernizację targowiska. - W tym roku przeprowadziliśmy na targowisku trzy kontrole, problem braku bieżącej wody istnieje, nie mniej jednak kupcy zapewnili sobie dostęp do zimnej wody w specjalnych baniakach, co jest zgodne z przepisami w sprawie warunków sanitarnych, jakie muszą być zachowane przy obrocie żywnością. Wydaliśmy decyzje zezwalające na handel do końca 2010 roku. Będziemy w tym roku kontrolować kolejne kioski, głównie fast-foody, które były zamknięte. Mandat w wysokości 200 zł otrzymała natomiast osoba, która sprzedawała mięso wprost z samochodu - informuje Wioletta Dziuba z sekcji żywienia dąbrowskiego Sanepidu. Wszystko wyglądałoby inaczej, gdyby Stowarzyszenie Kupców Targowych mogło wyremontować plac. Już w 2003 roku powstała wizualizacja planowanych zmian. Kupcy, którzy wydzierżawili od miasta w 2002 roku na 20 lat 1,5 hektara gruntów, zobowiązali się natomiast przeprowadzić modernizację w ciągu trzech lat, od czasu pozytywnego zakończenia sporów z byłymi właścicielami. - Mamy plany przebudowy, poprowadzenia sieci wodociągowej i sanitarnej. Cały plac wyglądałby nowocześnie, handel odbywałby się w lepszych warunkach, zgodnych z normami UE. Gromadzimy pieniądze na tę inwestycję, która ma być wspólna z miastem. Dawni właściciele kwestionują jednak podstawę wywłaszczenia w 1980 roku. My zgromadziliśmy całą dokumentację w tej sprawie, mamy świadków, którzy potwierdzają, że wszystko odbyło się zgodnie z prawem, ale sądy i organy administracyjne raz wydają decyzję korzystną dla nas, raz je kwestionują. I tak wszystko trwa już dziesięć lat. Ostatnia decyzja w tej sprawie, prezydenta Sosnowca, jest dla nas korzystna i mamy nadzieję, że teraz podtrzyma ją wojewoda śląski - podkreśla Wacław Majek, prezes Stowarzyszenia Kupców Targowych w Dąbrowie Górniczej. Handlowcy uważają, że na początku lat 80. transakcja sprzedaży gruntów (potwierdzona aktem notarialnym) na rzecz gminy odbyła się zgodnie z przepisami. Dwóch właścicieli tych terenów otrzymało w zamian sporą sumę pieniędzy, bo aż czterokrotne średnie roczne wynagrodzenie (ponad 240 tys. zł). Dziś oni i ich spadkobiercy (trzy osoby) chcą odzyskać prawo do sprzedanych przed laty terenów. Twierdzą bowiem, że grunty te zostały wykorzystane niezgodnie z przeznaczeniem, bo zamiast parkingu powstało tam targowisko. - Staramy się tylko o przywrócenie pierwotnego prawa. Ustawa o gospodarce nieruchomościami z 1990 roku mówi, że jeżeli nie został zrealizowany cel wywłaszczenia, to należy się zwrot gruntów. A tak było w tym przypadku. Od ewentualnej niekorzystnej decyzji będziemy się oczywiście odwoływać do wojewódzkiego, a potem Naczelnego Sądu Administracyjnego. A jeśli zajdzie taka potrzeba, to do odpowiednich organów Unii Europejskiej - podkreśla Roman Karziewicz, pełnomocnik byłych właścicieli gruntów. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Orientujecie się czy ludzie niewiadomojakiego pochodzenia wykurzeni z Gołonogu handlują cały czas na targu w Będzinie?
Ten post edytował eve pią, 23 mar 2012 - 17:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:32 |