![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
KOMENTARZE DO ODPOWIEDZI UM odpowiedzi UM -> http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?showtopic=1543 propozycje pytan do UM -> http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?showtopic=1048 ---------------------------------------------------------------------------------------------- Mam wrazenia ze wiekszosc odpowiedzi jest, delikatnie mowiac, wymijajaca. -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
To sa jakies kpiny
mnie sie nawet nie chce tego ukladac tak jak napisal Mucha. Pytania dluzsze niz odpowiedzi. Rownie dobrze mozecie zadawac pytania mnie i odpowiem podobnie ![]() Jesli tak dalej ma to wygladac to nie widze specjalnego sensu. Widac ze nie poswiecono nad tym chwili czasu a odpowiedzi ktos zbieral chyba w biegu na korytarzach. Widac jak nas (mieszkancow) traktuje Urzad, ale pewnie maja poczucie kontaktu z mieszkancami i sa dumi "ze zadanie zostalo wykonane". Odpowiedzi jakby nie skierowane do nas ale jakby do niespecjalnie zainteresowanego przecietnego czytelnika DZ. Ten Kto udzielil odpowiedzi na pytanie nr 6 po prostu osmieszyl siebie i Urzad ![]() Ci ludzie sa tak niekometentni czy tak leniwi? A moze jeszcze zwyczaje z poprzedniego ustroju... Nie chce mi sie tych pytan komentowac bo szkoda palcow i czasu W tym temacie zapraszamy do zadawania pytań dotyczących spraw związanych z miastem i leżących w kompetencjach Urzędu Miejskiego. Postaramy się jak najszybciej odpowiadać. Na początek zamieszczamy odpowiedź na pytania, które mailem wpłynęły do UM: Pozdrawiamy wcale nie wymagamy bardzo szybkiej odpowiedzi a mozliwie konkretnej i wyczerpujacej, inaczej nie ma to zadnego sensu bo sami wiemy duzo wiecej. udzielone odpowiedzi obrazaja nasza inteligencje pozdrawiam -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dostalem wkoncu maila na odp ale juz widze magistrat zalozyl sobie wlasne konto - wsumie to dobrze :)
odnosnie udzielonych nam odp to czesciowo podzielam zdanie : ) Mieliscie Panstwo tyle czasu, a wyszlo to tak jakby ktos na kolanie odpisywal - na czesc tych pytan owszem odpowiedzi jako takie sa (choc malo wyczerpujace temat) a na pozostala czesc (w stosunku do konkretnosci i szczegolowosci pytan) poprostu mozna rece zalamac. Wszyscy piszacy tutaj forumowicze równie dobrze mogli by tak odpowiedzieć, baa nawet lepiej - szczegolowiej i konkretniej. Po to Panstwu zadajemy te pytania by sie dowiedziec czegos konkretniejszego, zwrocic uwage na konkretne problemy itp a Panstwo odpisuja jakby to forum bylo gazetka szkolną. Nie o to tu chodzi przeciez... Osobiscie mma nadzieje, ze na nastepny raz ten stan rzeczy sie poprawi i bedzie to wygladalo bardziej profesjonalnie - jak na odpowiedzi urzednikow miasta, wydzialu promocji i strategii. Poki co to porazka... PS te pyt na ktore odp mnie wmiare satysfakcjonuje to odp nr 1, 3, 4, 5, 9 te ktorych odp ktos olal 2 i 8 (tyle to my tez wiemy!) i te ktore mnie znerwowaly swoja lakonicznoscia i ogolnoscia to 10 i 6-7 PS2 teraz trzeba sie zastanowic jak wklejac tutaj pytania - prosze forumowiczow o zadawanie pytan dalej w starym temacie pytan do UM - prawdopodobnie bedziemy przenosic i wklejac tutaj wybrane przez Nas wszystkich pytania (chodzi o to by sie balagan nie zrobil) do magistrat: prosze spodziewac sie nowych pytan do pon pozdr Ten post edytował Hator pią, 26 sty 2007 - 17:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
No niestety, pytania za dużo nam nie wyjaśniły..
![]() Tylko teraz zastanówmy się jednak, czy takie dokładniejsze, konkretne informacje mogą wypływać poza urząd? Choć z drugiej strony nie były to pytania o nie wiadomo co.. ![]() Co do sprawy technicznej.. Proponowałbym zadawanie pytań w tym starym temacie Hatora, i okresowe np. co tygodniowe czy dwutygodniowe wklejanie tych na które chcielibyśmy otrzymać odpowiedzi w tym wątku (z jednoczesnym wysłaniem na maila). A odpowiedzi pojawiałyby się tutaj bezpośrednio. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
i jeszcze 1 - wszelkie komentarze do odp prosze postowac w innym temacie - np zalozyc temat w HYDE PARKu - zeby sie nie zrobil smietnik.
z przyczyn "sesyjnych" pytania wkleje jutro wieczorem - sory ale jutro mam nast egz i sie nie wyrobie czasowo na srode rano pytanka powinny tutaj sie znalezc. Ten post edytował Hator pon, 29 sty 2007 - 11:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
QUOTE mod Hator: sa jeszcze inne pytania, ktore sa w tym temacie a nie trafily do puli oficjalnych pytan. A sprawa komunikacji miejskiej zajmiemy sie za troche czasu, jak juz zrobia te wyniki - bo teraz znow wkleji sie to samo a oni Ci znow podobnie napisza (bo co maja napisac...) - ja wiem, ze mogliby sie rozpisac, ale wiesz My to nie Oni, a Oni to nie My ![]() skoro podobnie odpisza to po co w takim razie wysylac kolejne pytania? trzeba przynajmniej polowe z tych pytan na ktore niby odpowiedzili wyslac jeszcze raz. Jesli tego nie mozesz zrobic to podaj maila i ja im wysle. Inaczej mozna to wszystko sobie darowac i przestac tracic czas. Odpowiedzieli nam jak jakims dzieciakom czy ludziom ograniczonym. A jesli chodzi o ta komunikacje to jakie wyniki???????????? Przeciez te badania dla KZKGOP to nie maja z tym nic wspolnego a dotycza dlugofalowej strategii planowania na przyszle 25 lat i nie beda dotyczyly takich drobnych zmian linii ale bardziej globalnie calego GOPu i rozwoju sieci tramwajowej czy szybkiej kolei miejskiej, czyli calej struktury komunikacji. A taka zmiane linii to KZKGOP moze zrobic w ciagu max miesiaca-dwoch i zawsze robi to jesli tylko zawnioskuje o to gmina. Uzyskana odpowiedz to jakas kpina - albo przeczytana z DZ albo w urzedzie sa tacy niekompetentni ludzie. Wiec jesli tego nie poprawia to ja wiecej pytan miec nie bede i moge im podziekowac. na razie to smietnik zrobil Magistrat tymi odpowiedziami mod Hator: male polaczenie co by zachowac ciaglosc dyskusji. Ten post edytował Hator pią, 26 sty 2007 - 23:46 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
skoro podobnie odpisza to po co w takim razie wysylac kolejne pytania? 1 chodzilo mi o te same-identyczne pyt o komunikacje miejska ktore ostatnio zadalismy 2 bo sa jeszcze inne pytania z zakresu komunikacji i nie tylko QUOTE trzeba przynajmniej polowe z tych pytan na ktore niby odpowiedzili wyslac jeszcze raz. wysle ale w innym terminie - pisalm juz o tym QUOTE Jesli tego nie mozesz zrobic to podaj maila i ja im wysle biuroprasowe1@dabrowa-gornicza.pl biuroprasowe2@dabrowa-gornicza.pl informacjaprasowa@dabrowa-gornicza.pl ja Ci pytac nie zabraniam a maile sa przeciez do publicznej wiadomosci :) QUOTE Inaczej mozna to wszystko sobie darowac i przestac tracic czas. ja nie trace czasu piszac te pytania i mi to nie przeszkadza. Inni tez -bardzo prawdopodbne -mysla podobnie jak ja. QUOTE Odpowiedzieli nam jak jakims dzieciakom czy ludziom ograniczonym. Owszem, ale to 1 raz sie tak zdarzylo i nie koniecznie sie powtorzy - zobaczymy jak bedzie w przyszlosci. Ta forma komunikacji miedzy Nami a UM sie rozwija i zawsze na poczatku sa jakies wpadki. QUOTE A jesli chodzi o ta komunikacje to jakie wyniki???????????? Przeciez te badania dla KZKGOP to nie maja z tym nic wspolnego a dotycza dlugofalowej strategii planowania na przyszle 25 lat i nie beda dotyczyly takich drobnych zmian linii ale bardziej globalnie calego GOPu i rozwoju sieci tramwajowej czy szybkiej kolei miejskiej, czyli calej struktury komunikacji. tu mowisz o badaniach zleconych przez KZK GOP firmie Ernst&Young'a. Sadze, ze badania odnosnie przystanku do CA to inna broszka choc moge sie mylic. Ale skoro napisali ze badaja ta sprawe to na pewno nie beda wnioskowac o koniecznosci, badz nie, uruchomienia przystanku na podstawie pytan ludzi z calego GOPu, ktore wogole sie tycza innych kwestii. Nie przesadzajmy. QUOTE A taka zmiane linii to KZKGOP moze zrobic w ciagu max miesiaca-dwoch i zawsze robi to jesli tylko zawnioskuje o to gmina. owszem tylko gmina wydala wpierw prawdopodobnie wniosek do KZK GOPu o przeprowadzenie badan czy jest mozliwe utworzenie tam przystanku/na ile jest to konieczne spolecznie/na ile efektywne (badz nie) ekonomicznie itp (nie potrzebne skreslic ![]() Skoro chcesz podjac sie tematu zweryfikowania czy DG zlecila badania KZK GOP to proponuje napisac do info@kzkgop.pl = tylko spr email bo nie jestem na 100% pewien. QUOTE Uzyskana odpowiedz to jakas kpina - albo przeczytana z DZ albo w urzedzie sa tacy niekompetentni ludzie. Wiec jesli tego nie poprawia to ja wiecej pytan miec nie bede i moge im podziekowac. slusznie, Twoja sprawa, kazdy ma wolny wybor. pozdr PS jeszcze jedno. Jesli masz zamiar pisac do UM i tytulowac sie, ze reprezentujesz poglad wszystkich forumowiczow, to proponuje wpierw tresc swojego emaila wkleic tutaj i zapytac o ewentualne uwagi krytyczne. Piszac prywatnie piszesz reprezentujac tylko siebie - piszac ze reprezentujesz Forum Mieszkancow DG reprezentujesz takze Nas - takze prosze pamietaj o tym redagujac maila i o wklejeniu go tutaj w celu ewentualnej modyfikacji i akceptacji (milczenie przez brak postow i uwag to takze zgoda - tzw "ciche przyzwolenie" ![]() to by bylo tyle :) Ten post edytował Hator pią, 26 sty 2007 - 23:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzieki :)
a ty na ktorego maila wysylasz? Bo chyba nie na 3 naraz ![]() tu mowisz o badaniach zleconych przez KZK GOP firmie Ernst&Young'a. Sadze, ze badania odnosnie przystanku do CA to inna broszka choc moge sie mylic. Ale skoro napisali ze badaja ta sprawe to na pewno nie beda wnioskowac o koniecznosci, badz nie, uruchomienia przystanku na podstawie pytan ludzi z calego GOPu, ktore wogole sie tycza innych kwestii. Nie przesadzajmy. owszem tylko gmina wydala wpierw prawdopodobnie wniosek do KZK GOPu o przeprowadzenie badan czy jest mozliwe utworzenie tam przystanku/na ile jest to konieczne spolecznie/na ile efektywne (badz nie) ekonomicznie itp (nie potrzebne skreslic ![]() Skoro chcesz podjac sie tematu zweryfikowania czy DG zlecila badania KZK GOP to proponuje napisac do info@kzkgop.pl = tylko spr email bo nie jestem na 100% pewien. slusznie, Twoja sprawa, kazdy ma wolny wybor. pozdr mnie malo ktora odpowiedz satysfakcjonuje, a reszta to mnie obrazili. KZKGOP to tylko przyklad bo szczegolnie to mnie interesuje. Wlasnie napisali o badaniach Ernst&Young i w tym problem i wyszlo jak nas olali albo nie maja o tym pojecia "Obecnie KZK GOP zlecił badania specjalistycznej firmie na podstawie, których powstanie opracowanie dotyczące możliwych usprawnień komunikacyjnych. Wówczas będzie możliwa dyskusja nad konkretnymi rozwiązaniami uwzględniającymi potrzeby i sugestie mieszkańców Dąbrowy Górniczej." Jakos zadnych wielkich badan nie trzeba bylo robic zeby przedluzyc 116 do antoniowa czy wprowadzic BISy i korekty tras. Po prostu wystarczy wniosek do KZKGOP i sprawa jest raz dwa zalatwiona. Ten Ernst&Young to nawet sie tym dojazdem do CA nie zajmie. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
hmmm no to nie zwrocilem uwagi odnosnie tego Ernst'a.
Faktycznie tutaj polecieli w bambuko ale co zrobisz... chcesz to zaproponuj uklad pytan do zadnia w nowej turze - moze sie tam trafic Twe pytanie, wlasne odnosnie badan - typu czemu wciskaja nam kit ze ogolnymi badaniami o komunikacji w GOPie chca decydowac o utworzeniu przystanku przy CA. Wsumie moze to byc bo tez chetnie im nie daruje olewki i nie profesjonalnego podejscia do nas. W tym temacie prosze o komentowanie odp z ich oficjalnego tematu. W starym temacie PYTANIA DO UM prosze o wpisywanie propozycji pytan ktore zadamy w temacie oficjalnym Ten post edytował Hator pią, 26 sty 2007 - 23:47 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dobra to mozna do nowej tury dolaczyc tamte ale dobrze byloby poprosic Ich w tym mailu o powazniejsze traktowanie.
Po prostu - albo udzielac konkretnej odpowiedzi albo niech napisza ze nie potrafia w tej chwili odpowiedziec i wcale niech nic nie pisza a nie wprowadzaja w blad. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Prosimy w przyszlosci o bardziej konkretne odpowiedzi
QUOTE Wasze pomysły i spostrzeżenia są bardzo dla nas cenne, dlatego bierzemy je pod uwagę w trakcie naszych prac i nie chcemy podejmować pochopnych decyzji, które przyniosłyby więcej szkód niż korzyści. ale ich nie poznacie jesli zostaniemy poinformowani po fakcie: ![]() QUOTE W chwili, gdy zapadną wiążące decyzje i przestaną one być tylko rozważanymi wariantami, przystąpimy do ich realizacji, o czym z całą pewnością Was poinformujemy. wtedy na pomysly bedzie za pozno i tego samego dowiemy sie juz z prasy. Pozdrawiam i licze na "wspolprace" :) mod Hator: komentarze w tym temacie prosilem wpisywac w osobnym temacie - wiem, ze : ) chciales ustosunkowac sie do ostatniego postu, ale na nast raz prosze stosowac sie do zalecen (inaczej kazdy pozwoli sobie tutaj na komentarz i zrobi sie balagan). Ewentualne krytyczne uwagi zawsze mozna wkleic na wstepie pytan i nie bedzie wtedy zadnego problemu. co do Magistratto prosze takze by zagladal w temat Komentarze do odpowiedzi ze strony UMi ewentualnie tam mogl sie spowiadac ze swoich odpowiedzi Te 2 posty na razie nie przenosze by kazdy mogl przeczytac moje uwagi Ten temat zostawiamy tylko na pytania i odp Ten post edytował Hator pon, 29 sty 2007 - 21:10 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
proponowane przez : ) uporzadkowanie tematow zwiazanych z pyt do UM
wiec tak 1) przyklejenie 3 tematow w pokoju WŁADZA 2) nazwy - oficjalne Pytania do UM zamianienone na ODP Z UM stare PYTANIA DO UM na PYTANIA DO UM, komentarze do odp z UM na KOMENTARZE DO ODP Z UM. 3) jak nazwy tematow wskazuja temat Pytania sluzy do zamieszczania i modyfikacji (krytyki) proponowanych pytan do UM temat ODP Z UM sluzy wylacznie do wklejania ostatecznych pytan do UM i postowaniu przez Magistrat odpowiedzi na nie. temat KOMENTARZE... sluzy zamieszczaniu wlasnych przemyslen, komentarzy, krytyki odnosnie odp z UM - mozna tu dowoli postowac, moze tu takze odpowiadac na krytyke Magistrat 4) Temat ODP Z UM prawdopodobnie zamkniety do postowania (gdyby byly problemy z zachowaniem dyscypliny ![]() 5) W temacie PYT DO UM bede laczyl zadawane, wklejane pyt przez Was w jeden post i (MOZE) jednoczesnie kasowal po tym Wasze posty z pytaniami (co by nie bylo smietniku) jak sie do tego odnosicie ? dyskusja o rozw jest talze prowadzona w pokoju modowym, ale oczywiscie kazda uwaga na wage zlota pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie wiem co jest grane z odp.
mialem zapewnienie ze beda w pon, a wczoraj sie pytalem i powiedziano mi ze beda w sr - urzad/urzednicy daja ciala... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
czesc odpowiedzi jednak dostalismy :)
Jesli chodzi o ul.Tworzen szkoda ze nie ma informacji o jej generalnym remoncie Co do DTŚ to dostalismy niestety identyczna odpowiedz jakiej sie spodziewalem. Calkiem wymijajaca a z tego mysle ze nie ma dokladnej koncepcji jej przebiegu na tamtym odcinku i w UM wiedza o niej tyle samo co my -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
QUOTE -Czy i jeśli tak, to kiedy zostanie oznakowane niedoszłe przejście koło McDonalda? Czy w obecnym stanie, przechodząc tym „przejściem” piesi łamią przepisy drogowe? -Oznakowanie przejścia dla pieszych na ul. Piłsudskiego w rejonie skrzyżowania z ul Morcinka analizuje Powiatowa Rada Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego. Mam wrażenie, że jest już lepiej z odpowiedziami od UM, ale to co cytuję powyżej, to znów jakaś kpina. A na pewno nie odpowiedź. A wydawało się, że pytanie było proste... -------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
-Oznakowanie przejścia dla pieszych na ul. Piłsudskiego w rejonie skrzyżowania z ul Morcinka analizuje Powiatowa Rada Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego.
super - nawet sie nie chcialo ruszyc pupy przez 2 tyg do tej rady skoro ona istenieje w UM. A na necie zadnego kontaktu bezp. do niej nie ma. i jak ja tutaj mam odbierac stwierdzenie urzednikow QUOTE Powtórzymy jeszcze raz: nie ignorujemy nikogo i nie mamy zamiaru zbywać pytających zdawkowymi odpowiedziami. To, że nie jesteście zadowolenie ze stopnia szczegółowości odpowiedzi nie wynika z naszej niekompetencji czy ignorancji wcale ta odp nie byla zdawkowa i nie byla przejawem urzedniczej ignorancji... - wcale. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
mam w d....... te ich odp - znow podejscie "pisania na kolanie"
jak ponownie nas oleja to ja wale bezposrednio do Prezydenta na oficjalna skarge!!!!!!!!! jutro nie omieszkam takze o to wypytac na czacie.., -------------------- |
|
|
![]()
|
|
widze ze tym razem Ciebie wzielo
![]() ja po poprzednim wiele sie nie spodziewalem a z tym DTŚ to mozna odszukac co pisalem - jakiej odpowiedzi sie spodziewalem i jest ona identyczna -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
troche lepsze odpowiedzi niz dawniej.
QUOTE pyt: Ul.Kasprowicza rowniez zostala wyremontowana prawie tak samo jak Wspolna. Prawie, gdyż za wyjatkiem ostatneigo kawalka - moze z 20 m zostało zostawiono po staremu (do ul.Łączacej)! Dlaczego nie dokończono remontu??? Przy brzydkiej pogodzie, przechodząc ten kawalaczek trzeba chodzic po blocie. odp: -Niedokończony fragment jest własnością prywatną. Przy przygotowywaniu inwestycji i projektu prac nie zwrócono się do właściwego wydziału UM o wykup tej nieruchomości na rzecz gminy. ale ktos zawalil. Ciekawa sprawa z ta wlasnoscia - tzn ze ktos to moze sobie zagrodzic i nie bedzie dojazdu do tych nowych domow ani przejscia/przjazdu dla ludzi? I pewnie tak zostanie na lata :[ -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Może by tak spróbować też zaprosić na czat Komendanta Straży Miejskiej, Dyrektora MZBM, Dyrektora MOPS-u, Przewodniczącom Ray Miejskiej itd. itp. Na forum mogłoby zostać przeprowadzona sonda kogo z tych osób chcielibyśmy "przepytać" na czacie! Myślę, że każdy z Nas znalzłby jakieś pytania do kogokolwiek z tych osób. Co o tym sądzicie?
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: piątek, 10 października 2025 - 22:22 |