QUOTE(:) @ Jan 26 2007, 10:57 PM)

skoro podobnie odpisza to po co w takim razie wysylac kolejne pytania?
1 chodzilo mi o te same-identyczne pyt o komunikacje miejska ktore ostatnio zadalismy
2 bo sa jeszcze inne pytania z zakresu komunikacji i nie tylko
trzeba przynajmniej polowe z tych pytan na ktore niby odpowiedzili wyslac jeszcze raz.
wysle ale w innym terminie - pisalm juz o tym
Jesli tego nie mozesz zrobic to podaj maila i ja im wysle
biuroprasowe1@dabrowa-gornicza.pl
biuroprasowe2@dabrowa-gornicza.pl
informacjaprasowa@dabrowa-gornicza.pl
ja Ci pytac nie zabraniam a maile sa przeciez do publicznej wiadomosci :)
Inaczej mozna to wszystko sobie darowac i przestac tracic czas.
ja nie trace czasu piszac te pytania i mi to nie przeszkadza. Inni tez -bardzo prawdopodbne -mysla podobnie jak ja.
Odpowiedzieli nam jak jakims dzieciakom czy ludziom ograniczonym.
Owszem, ale to 1 raz sie tak zdarzylo i nie koniecznie sie powtorzy - zobaczymy jak bedzie w przyszlosci. Ta forma komunikacji miedzy Nami a UM sie rozwija i zawsze na poczatku sa jakies wpadki.
A jesli chodzi o ta komunikacje to jakie wyniki????????????
Przeciez te badania dla KZKGOP to nie maja z tym nic wspolnego a dotycza dlugofalowej strategii planowania na przyszle 25 lat i nie beda dotyczyly takich drobnych zmian linii ale bardziej globalnie calego GOPu i rozwoju sieci tramwajowej czy szybkiej kolei miejskiej, czyli calej struktury komunikacji.
tu mowisz o badaniach zleconych przez KZK GOP firmie Ernst&Young'a. Sadze, ze badania odnosnie przystanku do CA to inna broszka choc moge sie mylic. Ale skoro napisali ze badaja ta sprawe to na pewno nie beda wnioskowac o koniecznosci, badz nie, uruchomienia przystanku na podstawie pytan ludzi z calego GOPu, ktore wogole sie tycza innych kwestii. Nie przesadzajmy.
A taka zmiane linii to KZKGOP moze zrobic w ciagu max miesiaca-dwoch i zawsze robi to jesli tylko zawnioskuje o to gmina.
owszem tylko gmina wydala wpierw prawdopodobnie wniosek do KZK GOPu o przeprowadzenie badan czy jest mozliwe utworzenie tam przystanku/na ile jest to konieczne spolecznie/na ile efektywne (badz nie) ekonomicznie itp (nie potrzebne skreslic

). Jak przystanek nie wypali to pozniej ludzie beda jechac po UM, ze "urzedasy wydaja kase na nie potrzebne rzeczy" stad wpierw badania zasadnosci tej sprawy.
Skoro chcesz podjac sie tematu zweryfikowania czy DG zlecila badania KZK GOP to proponuje napisac do info@kzkgop.pl = tylko spr email bo nie jestem na 100% pewien.
Uzyskana odpowiedz to jakas kpina - albo przeczytana z DZ albo w urzedzie sa tacy niekompetentni ludzie.
Wiec jesli tego nie poprawia to ja wiecej pytan miec nie bede i moge im podziekowac.
slusznie, Twoja sprawa, kazdy ma wolny wybor.
pozdr
PS jeszcze jedno. Jesli masz zamiar pisac do UM i tytulowac sie, ze reprezentujesz poglad wszystkich forumowiczow, to proponuje wpierw tresc swojego emaila wkleic tutaj i zapytac o ewentualne uwagi krytyczne.
Piszac prywatnie piszesz reprezentujac tylko siebie - piszac ze reprezentujesz Forum Mieszkancow DG reprezentujesz takze Nas - takze prosze pamietaj o tym redagujac maila i o wklejeniu go tutaj w celu ewentualnej modyfikacji i akceptacji (milczenie przez brak postow i uwag to takze zgoda - tzw "ciche przyzwolenie"

) przez forumowiczow.
to by bylo tyle :)