![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: pią, 10 lis 06 Nr użytkownika: 274 ![]() |
Poseł Jacek Kościelniak serdecznie zaprasza wszystkich mieszkańców Dąbrowy Górniczej na spotkanie które odbędzie się pomiędzy 13 a 15 na placu przed PKZ-em.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: śro, 04 paź 06 Nr użytkownika: 225 ![]() |
Dzisiaj do 20 jestem zajęty, spotkania z mieszkańcami. Potrafię zorganizować czas, mam czas dla mieszkańców i bardzo dobrze wiem co to organizacja i zarządzanie. Jeżeli interesuje was spotkanie dzisiaj w porze 20-21 to czekam na informację do 10 na pocztę a potem na telefon 697 880 808. Wiem że nie gryziecie, pytania w kampani wyborczej padały rózne i trudno przed odpowiedzią uciekać. Tak więc jestem gotów.Co do porozumienia PO-PiS to każdy orze jak może. Pozdrawiam Henryk Zagułą
|
|
|
Guest_tomasz sołtysik_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Ale akcja była wczoraj pod Urzędem Miejskim,
o 13.00 w pobliżu małego parkingu, po lewej stronie rozbił się namiot Zbyszka Podrazy - zgodnie z zapowiadanym spotkaniem z mieszkańcami, za moment przyleciał jakiś misiu twierdzący, że jest z MZUiM-u, i że nie wolno się tu rozbijać, bo to jest TEREN PRYWATNY buhahahahaha Potem Olszówka przez otwarte okno z 4 piętra wydawał polecenia Straży Miejskiej. Następnie od Strażników dowiedziałem się, że dostali od Olszówki polecenie usunięcia namiotu siłą. Natychmiast powiadomiłem policję, że Straż Miejska chce sie dopuścić przemocy wobec legalnego spotkania wyborczego prowadzonego w ramach kampanii wyborczej, na szczęście szybka i sprawna interwnecja Policji sprowadziła przyboczną gwardię prezydenta na ziemię i chłopcom odechciało się używac siły... dodam, że przy namiocie zgromadziło się w pewnym momencie kilkadziesiąt osób w tym 3 posłów: Podraza, Napieralski i Zaborowski. Trzeba mieć niezły tupet, żeby wydać polecenie usunięcia siłą posłów, których chroni immunitet... Głosując na Talkowskiego wybierasz Olszówkę! hehehe |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To własnie swiadczy o panicznym strachu o swoje stolki obecnej wladzy prezydenta i jego ekipy w naszym miescie. Trzeba bylo po TVN24 dzwonic ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Czy bedzie ten czat z panem Zagułą?
-------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
![]() AdminAdminów:) ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 60 Dołączył: śro, 18 paź 06 Nr użytkownika: 236 Płeć: Mężczyzna ![]() |
hahaha no to nieźle olszówka spanikował
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wszystko na ostatnia chwile? ;-) Na chat czasu nie bylo, a na spotkanie jest bo mozna sie w centrum pokazac, prawda? Szkoda ze nie moge przyjechac, a chetnie bym pojechal i zadal pare pytan!
|
|
|
![]()
|
|
Komu udzilę poparcia? w II turze? Odpowiadając muszę się przyznać do przegranej a to jest niewygodne. Proszę Pana jestem dobrej myśli i wszystko przed nami Zaguła Jesli nie uda sie Panu przejsc do II tury to można oczekiwac od Pana informacji tutaj na forum kogo Pan bedzie popieral w II turze? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Wszystko na ostatnia chwile? ;-) Na chat czasu nie bylo, a na spotkanie jest bo mozna sie w centrum pokazac, prawda? A ja tam zajrzę w drodze z pracy. Może będą jakieś gadżety. Mam ochotę na otwieracz do butelek ![]() Ciekawe jakie poparcie zyska IVRP i idea Polski Solidarnej w Dąbrowie Górniczej ? Czy "ciemny lud" wybierze PiS czy stronnictwo Talkowskiego ? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Gdyie można znaleźć jakieś aktualne wyniki sondaży wyborczych dot. naszego miasta?
-------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: śro, 08 lis 06 Nr użytkownika: 269 ![]() |
Jako oficjalny sztab wyborczy kandydata na prezydenta Pana Jacka Kościelniaka odpowiadamy na zarzuty. Przede wszystkim nie jesteśmy w stanie odpowiadać za wcześniejsze wypowiedzi kierowane z naszego id, na którym najwyraźniej zalogował się nasz zagorzały zwolennik, przeciwnik ugrupowań lewicowych. Dostęp do komputera w biurze maja kandydaci przebywający tutaj często, szczególnie w okresie kampanii wyborczej. Obecnie z tego id piszemy i przedstawiamy nasze tezy, jako oficjalny, jak już napisaliśmy sztab wyborczy oraz sam kandydat Pan Jacek Kościelniak. W związku z tym przedstawiamy rozwinięte założenia programowe naszego kandydata odpierając jednocześnie zarzuty o przedstawieniu jedynie głównych i mało znaczących haseł.
Główne założenia programowe: Korupcja dotyka wszystkich sfer naszego życia. Jest to jedna z patologii, która spotykamy w naszym mieście. Ta patologia niszczy nasze miasto. Korupcji i układom chcemy przeciwstawić samorządność i współdziałanie mieszkańców. Chcemy wprowadzić 3 zasady, które pomogą zwalczyć korupcję w Dąbrowie Górniczej. 1)Stanowiska dla profesjonalistów - nie dla rodzin radnych. 2) Przeźroczysty Urząd Miasta. 3) Czysta kasa – każdy grosz publiczny będzie rozliczony publicznie Tylko stanowcze i systematyczne działania mogą uświadomić zdemoralizowanej części społeczeństwa Dąbrowy Górniczej, że czasy bezkarności i przewagi nad uczciwymi ludźmi się skończyły – zrobimy to, aby mieszkańcy czuli się bezpiecznie . Bardzo ważne jest dla nas bezpieczeństwo na drogach. Chcemy je poprawić poprzez :wykonywanie systematycznych, okresowych przeglądów stanu technicznego jezdni, chodników oraz oznakowania, stwierdzone usterki powinny być usuwane w maksymalnie krótkim terminie. Wprowadzimy szczególną ochronę miejsca zamieszkania. Nie jest ono dziś wystarczająco chronione. Służby odpowiedzialne za bezpieczeństwo dotkliwie i szybko reagować będą na wykroczenia i inne aspołeczne zachowania, które zakłócają spokój na ulicach i na osiedlach. Poprawimy bezpieczeństwo w szkołach i okolicy, poprzez zwiększenie liczby patroli straży miejskiej i policji w tych miejscach. Za współpracę tych formacji ze szkołami rozliczać będą władze miasta. Sukces w dziedzinie bezpieczeństwa osiągniemy tylko wtedy, gdy będziemy budowali wzajemne zaufanie danej społeczności w walce z przestępczością. Dlatego chcemy, aby władze miasta aktywnie włączyły się w działania na rzecz poprawy bezpieczeństwa. Samorząd powinien koordynować wspólne działanie mieszkańców, organizacji pozarządowych, kościoła i Policji w celu poprawy bezpieczeństwa. Dąbrowa Górnicza będzie miastem o wiele lepiej zarządzanym. Gdzie prawo wprost nie reguluje kwestii postępowania urzędniczego, zadziała zdrowy rozsądek. Najważniejsze jest podejście do sprawy! Chcemy zmienić nastawienie urzędników do mieszkańców poprzez wprowadzenie zasad zarządzania miastem. 1) Urząd Miasta przyjazny mieszkańcom Urząd Miejski jest dla mieszkańców, każdy urzędnik musi to zrozumieć. Koniec walki z mieszkańcami, to z ich podatków utrzymują się urzędnicy. 2)Na stanowiskach kierowniczych będą ludzie doświadczeni i oddani mieszkańcom 3) Oszczędności w administracji. Chcemy dokonać oszczędności w każdym miejscu, gdzie jest to możliwe, zmniejszymy ilość członków rad nadzorczych i zarządów w spółkach gminnych do minimum ustawowego. Tereny zielone to szczególne bogactwo Dąbrowy Górniczej. To one stają się miejscem wypoczynku, to tutaj buduje się nowe domy. Chcemy ich ochrony i racjonalnego wykorzystywania dla dobra wszystkich mieszkańców miasta.Dlatego za wprowadzenie istotnych zmian uważamy : wykonanie kanalizacji i jednostronnych chodników wzdłuż ciągów komunikacyjnych, renowacja boisk sportowych i obiektów rekreacyjnych jest konieczna, niech mieszkańcy i ich dzieci mają gdzie wypoczywać, istotne jest również utrzymanie szkoły podstawowe w dzielnicach zielonych zostaną utrzymane ze względu na bezpieczeństwo naszych dzieci. Chcemy pobudzić rozwój budownictwa mieszkaniowego w mieście. Budownictwo tworzy najwięcej miejsc pracy. Chcemy inwestować w infrastrukturę, bo to sprzyja powstawaniu nowych miejsc pracy pod warunkiem, że zostaną uzbrojone nowe atrakcyjne tereny pod działalność gospodarczą. Dokonamy efektywnego zagospodarowania terenów przemysłowo - gospodarczych miasta, by kojarzyć inwestorów kapitałowych z kontrahentem gminy. Nikt nie przyjedzie zainwestować w Dąbrowie jeśli sami się nie będziemy promować, jako miasto przyjazne przedsiębiorcom i posiadającego atrakcyjne tereny i położenie. Kultura i sport w naszym mieście powinny być dostępne blisko i dla każdego mieszkańca, dlatego zamierzamy : rozwijać osiedlowy sport poprzez :zwiększenie nakładów. W ramach rozwoju kultury pamiętamy również o muzyce, która jest nierozerwalnie związana z naszym miastem dlatego chcemy by miasto słynęło z muzycznych imprez nie tylko w regionie, ale i w kraju. Mamy miejsca na koncerty i festyny w całym mieście, mamy zdolną młodzież chcemy dużej ilości imprez w całym mieście by wszyscy mogli się bawić po tygodniu ciężkiej pracy. |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
To wy komputera nie jesteście w stanie upilnować a całe miasto upilnujecie? To wy tam w PiS jeden komputer macie i tak każdy może do was przyjść i naskrobać coś? Jak dla mnie to trochę naciągane to tłumaczenie
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 13 Dołączył: czw, 12 paź 06 Nr użytkownika: 228 ![]() |
O kurcze, nie wiedziałem!!!
![]() Po wrzuceniu nazwiska Zbigniew Meres w google pojawia się Biuletyn Informacji Publicznej a wnim: http://bip.umpiekary.rekord.pl/zarzad/osoba.php?ident=475 -------------------- Nie jestem ja na tyle szalony, abym w dzisiejszych ciężkich czasach cokolwiek mniemał albo i nie mniemał. W. Gombrowicz, Dzienniki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
O kurcze, nie wiedziałem!!! ![]() Po wrzuceniu nazwiska Zbigniew Meres w google pojawia się Biuletyn Informacji Publicznej a wnim: http://bip.umpiekary.rekord.pl/zarzad/osoba.php?ident=475 ehh... Zauważyłem dzisiaj na plakatach Meresa ponaklejane taki ulotki a'la klepsydra a na nich info w stylu "W Piekarach go nie chciali" i "jaki to dąbrowianin co mieszka w Piekarach"... Smutno mi, bo to najgorszy rodzaj kampanii, szkoda, że dotarł donaszego miasta a świadczy o niziutkim poziomie autorów plakatu... Po pierwsze z tego co wiem Meres urodził się w DG, po drugie Talkowski mieszka w DG i co z tego? Jeśli macie odwagę to prosiłbym o ujawnienie się autorów "ulotki" abym mógł dopisać ich do listy "Na kogo nie głosować" ![]() |
|
|
![]()
|
|
Niech sie juz te wybory koncza bo nam tu takich Antkow bedzie coraz wiecej przybywalo ;-)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
W związku z tym przedstawiamy rozwinięte założenia programowe naszego kandydata odpierając jednocześnie zarzuty o przedstawieniu jedynie głównych i mało znaczących haseł. Zawsze to jakiś krok do przodu. Szkoda, że tak późno. Program macie nawet fajny i generalnie mi się podoba. Co prawda nigdy nie zrozumem Waszej alergii na hipermarkety i nie wiem skąd weźmiecie pieniądze na spełnienie wszystkich postulatów. Podwyższenie wydatków przy obniżeniu podatków nie wydaje mi się możliwe. Wasz program Tanie Państwo okazało się zupełną fikcją. W całej Polsce nie dało się wprowadzić 18 i 32 procent PIT, a w Dąbrowie się uda? Obietnicę obniżki cen wody i wywozu śmieci to czysta demagogia dla "ciemnego ludu". Ale nie mam pretensji - wiadomo wybory trzeba wygrać. Moje wątpliwości leżą jednak gdzie indziej. Od roku Polska pod rządami PiS skręca wyraźnie w stronę komunizmu, a IVRP okazała się pustą wydmuszką. Kompetentnych i skutecznych ludzi w Waszych szeregach brak. Jak w takim razie chcecie sobie zapewnić wiarygodność i skuteczność w naszym mieście ? Zapewnicie mnie, że w Waszych szeregach nie ma więcej lokalnych Kurskich, Wasermanów, Gosiewskich i Macierewiczów ? Ten post edytował bzenek pią, 10 lis 2006 - 13:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
No @Antoniemu gratulujemy refleksu.
A co do wywozu śmieci to nie demagogia tylko czysty idiotyzm. Są to w Polsce usługi w pełni wolnorynkowe całkowicie poza wpływami UM. Ten post edytował pozdrawiam pią, 10 lis 2006 - 13:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
czy ktos moze potwierdzic dzisiejszy czat z Panem Zagułą?
jesli bedzie to trzeba zamiescic info na forum -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
a jednak http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?showtopic=992 :)
@ pozdrawiam minelismy sie na czacie - jak wszedlem to mi mignales tylko ![]() To Pan Zagula bedzie sam uczestniczyl? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
a jednak http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?showtopic=992 :) To Pan Zagula bedzie sam uczestniczyl? Tak przez telefon dogadaliśmy szczegóły z Panem Zagułą. Musze przyznać, że bardzo dobre wrażenie robi przez telefon i dosyć rzeczowo się wyraża. Ten post edytował pozdrawiam pią, 10 lis 2006 - 15:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:31 |