Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hardware&Software
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Jashi
Macie jakieŚ problemy, pytania, cos jest niejasnego odnoŚnie sprzĘtu i oprogramowania???
Piszcie
MayQ
Haha ja wiem co jest niejasne:) Twoj nowy "superowy system" Windows Serwer 2003:) hehe szopka jak nie wiem, raz dziaŁa raz nie, zwisy dhcp, i pieron wie co jeszcze, hehe ostatnio byl spoko nocny remont i dochodzenie o co biega (a rano ledwo ŻyŁem) a i tak nie doszliŚmy o co chodzi :5: Prosta rada wywal szczĘpa. Ha i jeszcze jedna rada: nie poŻyczajcie windowsa bo zawsze jak jest potrzebny to go nie ma na hacie...skĄd my to znamy Jashi no nie :rambo:
Jashi
E tam ta winda nie jest najgorsza ale to i tak syf tak samo jak xp czy 2000 ale te problemy to gŁÓwnie przez to ,Że grzebiĘ, grzebiĘ, a pÓĹşniej siĘwszystko jebie.
A to dhcp nie przypisywaŁ mi przez ten program z lasu co miaŁem zainstalowany.
Wtedy waliŁo siĘIPSEC i mi blokowaŁo caŁy ruch tcp. Ale juŻ doszedŁem mniej wiĘcej co i jak (tak mi sie wydaje)
MayQ
No Takie Życie:) Jak mniej wieszto lepiej dla ciebie:) A kumple sie dziwiĄ, Że co kfile cos padŁo:/ Tak to jest jak czŁowiek sie zagŁĘbia, zagŁĘbia, zagŁĘbia a potemn JEB.....i po zabawie:sad.gif GHOST albo format bo z linuxem dopiero raczkuje. Nie ma jak spory dysk bo na systemowej tylko sytem i nic wiecej :) Hehe ostatnio po maŁym zapŁonie kompa dostaŁem zamiast Shitgejta 60 (byŁ na gwarancji) takiego fajnego Caviara (24 gwarancji:):) hehe spoko narazie dziaŁa :4:
Misiek
PotrzebujĘpilnie (tzn. nie ja, tylko mÓj kumpel) dodatku do programu QuarkXpress o nazwie Gwarek. Jest to roszerzenie, ktÓre umoŻliwia dzielenie wyrazÓw, w jĘzyku polskim.

JeŻeli ktoŚ to ma, lub wie skĄd mÓgŁbym to ŚciĄgnĄĆ, to byŁbym bardzo wdziĘczny. MoŻe nawet browara postawie ... przy okazji. :)))

Z gÓry dziĘkujĘza pomoc.
Jashi
No juŻ siĘŚciĄga (wersja 4.11 do nowszych nie znalazŁem) ohmy.gifk:
TeodorMotor
Pod wpŁywem kŁujĄcej w oczy jak cholera stopki jednego ze szlajajĄcych biggrin.gif siĘpo forum postanowiŁem poprÓbowaĆ Śpiewu operowego. KiedyŚ juŻ prÓbowaŁem, ale mi siĘnie podobaŁo. ZainstalowaŁem najnowszĄ (chyba) wesjĘ(7.54 + Java) i jestem pod wraŻeniem. Bez zaglĄdania do pomocy wiem (prawie) wszystko. JeŚli ktoŚ ma czas i ochotĘ, a jeszcze nie robiŁ tego, niech sprÓbuje.
ŚciĄgaŁem z http://www.mojaopera.idu.pl
Kwasny
EEEE tam, moim zdaniem opera to badziew. Dlaczogo ? Ano dlatego, ze wiekrzosc stron ( przewarznie opartych na skryptach php,java script itp ) poprostu nie wyswietla sie poprawnie. Ja uzywam Maxtrona i nic do opery mnie nie przekona.
rafi
Hehehe Opera rzadzi :). Probowales gesty myszy? Za to powinni dostac Nobla...:)
A co do poprawnosci wyswietlania stron, to Opera (chyba jako jedyna przegladarka) spelnia wytyczne przedstawiane przez w3c (na przyklad jako jedyna na rynku w pelni wspolpracuje ze stylami css). Jesli wiec pojawiaja sie bledy w wyswietlaniu stron to jest to w 99% :) wina tworcow witryny a nie Opery. To nie wina Opery, ze ludzie pisza strony tak jak pisza (czyli glownie pod IE)
Jashi
Maxthon to kolejna nakŁadka na IE i musi wszystko dobrze wyŚwietlaĆ bo to w sumie IE
a Opera to zarĄbisty kombajn, wkurza tylko to Że wiĘkszoŚc stron zoptymalizowane jest pod IE i czasami trzeba korzystaĆ z IE
ale jest coraz lepiej...
:)
tak jest Opera rzadzi :!: :!: :!: uzywam jej od bardzo dawna i sie bardzo do niej przyzwyczailem-jest the best. Do tego nie instaluja sie tak smieci jak przy korzystaniu z najnedzniejszego IE
Obecnie czekam na ukonczenie 7.60 :)
ocet
ja od bardzo dawna, bo od samych poczatkow uzywam firefoxa, wczesniej nazywalo sie to firebird... uwazam, ze jest lepszy od opery bo jest darmowy, nie ma zadnego banera na gorze oraz ilosc miejsca na sama strone jest duzo wieksza...
TeodorMotor
Po prawie miesiĄcu Operowania zraziŁem siĘtrochĘ: kilkanaŚcie niespodziewnych zwisÓw, powolnoŚĆ w wielu przypadkach, i inne takie. Udogodnienia nie zastĘpujĄ stabilnoŚci. Teraz czas na MozillĘ...
rafi
Z okazji 10 lecia Operki, mozna ja zarejestrowac za free (wtedy znika baner reklamowy). Ale chyba tylko dzis (30.08.2005). Oto link:
http://my.opera.com/community/party/reg.dml

Ja juz to zrobilem a TY? laugh.gif
Dami7
QUOTE(rafi)
Z okazji 10 lecia Operki, mozna ja zarejestrowac za free (wtedy znika baner reklamowy). Ale chyba tylko dzis (30.08.2005). Oto link:
http://my.opera.com/community/party/reg.dml

Ja juz to zrobilem a TY? laugh.gif

Link z ciekawostkĄ dla operowiczÓw:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,3...81,2923978.html
A ja uŻywam Firefoxa...
rafi
No i git. Ja juz zassalem operke 8.50 laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.