pikunik
Sun, 07 Sep 2014 - 21:11
Gdzie w Dąbrowie kupie miód naturalny? Kiedyś można go było kupić w CH Pogoria, niestety już go nie ma..
babul
Sun, 07 Sep 2014 - 21:35
Na targowisku przy Poniatowskiego na Redenie. Idąc od Poniatowskiego alejką równoległą do ulicy Twardej jakieś 50 - 100 metrów jest po prawej stronie kiosk piekarniczy, obok którego bywa Pani Kwicińska z miodem z własnej pasieki. Pani idzie do domu ok. godz. 14 - gdy jej nie ma, pytać w kiosku piekarniczym. Miód w różnych gatunkach, bardzo dobry. Każdy słoik "ometkowany" kartką z nazwiskiem.
Kiedyś dawno kupiłam na targu miód od faceta - miał słoiki opisane czarnym mazakiem. Miód wyglądał apetycznie, ale po otwarciu słoika miał zapach pomyj po przedwczorajszym obiedzie i był oszukany - po dwóch latach nie scukrzył się wcale. Ten sprzedawca też podobno do tej pory bywa na targu.
Grzegorz-dg
Sun, 07 Sep 2014 - 22:39
To prawda dostać dobry miód naturalny nie jest łatwo ,w Dąbrowie istnieje stowarzyszenie Pszczelarzy ,może warto tam zapytać u nich jak chcesz od lokalnego producenta miód dobrej jakości.
paw74
Tue, 09 Sep 2014 - 22:30
sąsiad sprzedaje miód z własnej pasieki, jakbyś chciał to mogę zapytać się czy jeszcze ma i jaki i za ile, brałem od niego i był super, teraz niestety nie kosztuje miodów
BogorJan
Wed, 10 Sep 2014 - 11:32
Trudno trafić dobry miód,
trzeba rozróżnić czy miód jest od bartnika czy od hodowcy/plantatora.
Kiedyś był ciekawy wybór miodów był kiedyś na ul Sobieskiego w sklepie ze zdrową żywnością ale tani nie był.
Na szczęście mam miodzik od teścia okolice Szydłowca,
więc wyrobów "miodo-podobnych" w sklepie nie kupuję:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.