![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: czw, 25 cze 09 Nr użytkownika: 3,369 Płeć: Mężczyzna GG: 7658648 ![]() |
Gdzie w Dąbrowie kupie miód naturalny? Kiedyś można go było kupić w CH Pogoria, niestety już go nie ma..
Ten post edytował pikunik nie, 07 wrz 2014 - 21:11 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 13 Dołączył: czw, 16 lut 12 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 4,943 Płeć: Kobieta ![]() |
Na targowisku przy Poniatowskiego na Redenie. Idąc od Poniatowskiego alejką równoległą do ulicy Twardej jakieś 50 - 100 metrów jest po prawej stronie kiosk piekarniczy, obok którego bywa Pani Kwicińska z miodem z własnej pasieki. Pani idzie do domu ok. godz. 14 - gdy jej nie ma, pytać w kiosku piekarniczym. Miód w różnych gatunkach, bardzo dobry. Każdy słoik "ometkowany" kartką z nazwiskiem.
Kiedyś dawno kupiłam na targu miód od faceta - miał słoiki opisane czarnym mazakiem. Miód wyglądał apetycznie, ale po otwarciu słoika miał zapach pomyj po przedwczorajszym obiedzie i był oszukany - po dwóch latach nie scukrzył się wcale. Ten sprzedawca też podobno do tej pory bywa na targu. Ten post edytował babul nie, 07 wrz 2014 - 22:33 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To prawda dostać dobry miód naturalny nie jest łatwo ,w Dąbrowie istnieje stowarzyszenie Pszczelarzy ,może warto tam zapytać u nich jak chcesz od lokalnego producenta miód dobrej jakości.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: śro, 21 maj 08 Nr użytkownika: 1,296 Płeć: Mężczyzna GG: 784484 ![]() |
sąsiad sprzedaje miód z własnej pasieki, jakbyś chciał to mogę zapytać się czy jeszcze ma i jaki i za ile, brałem od niego i był super, teraz niestety nie kosztuje miodów
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: sob, 29 mar 14 Skąd: Łęknica Nr użytkownika: 5,378 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Trudno trafić dobry miód,
trzeba rozróżnić czy miód jest od bartnika czy od hodowcy/plantatora. Kiedyś był ciekawy wybór miodów był kiedyś na ul Sobieskiego w sklepie ze zdrową żywnością ale tani nie był. Na szczęście mam miodzik od teścia okolice Szydłowca, więc wyrobów "miodo-podobnych" w sklepie nie kupuję:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:17 |