Bathurst
Sun, 14 Apr 2013 - 12:58
Bardzo dawno nie jeździłem do Katowic Gierkówką w godzinach porannych a przez jakiś czas mnie to czeka. Dlatego mam prośbę o podanie informacji
Czy jadąc do Katowic- Centrum na godzinę 8:00 wystarczy jak wyjadę o 7:30? Podobno jest remont wiaduktu w Sosnowcu i korek robi się już od okolic Żylety.
Jazda Jedynką i autostradą mnie nie urządza.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Kamil_
Sun, 14 Apr 2013 - 13:22
Jak dla mnie nie ma reguły, choć 4 razy w tygodniu spokojnie zdążysz, ale 5 już możesz nie, jak będzie gdzieś kolizja.
Slyzaba
Sun, 14 Apr 2013 - 14:21
Nie pomogę wiele... jeżdżę tą trasą o 8.45 - mimo zwężenia w Sosnowcu da się spokojnie dojechać w 15-20min. Natomiast - tak jak napisał _Kamil - od czasu do czasu coś się wydarza. A to tunel zamknięty, a to wypadek i wszyscy zwalniają etc. Relatywnie często się coś dzieje na tej trasie.
vacu
Sun, 14 Apr 2013 - 14:35
Ja zjeżdżam co prawda na Szopienice (jeżdżę na 7:30) ale jak pisali poprzednicy - raz pół godziny spokojnie wystarczy, innym razem coś się wydarzy i jest korek, 5-15 minut postoisz, wystarczy, że spadnie trochę śniegu na przykład. Zależy gdzie jeździsz, ja np. ostatnio jeżdżę coraz częściej przez Sosnowiec, czas jest dokładnie ten sam ale nic nigdy mnie nie zaskakuje, jedynie dziury w Szopienicach okropnie więc jak masz nowe auto to nie polecam mimo wszystko. Tylko ja jeżdżę w okolice pętli tramwajowej na Zawodziu więc akurat mi przez Sosnowiec pasuje.
Bathurst
Sun, 14 Apr 2013 - 15:17
dzięki Wam
Vanco
Sun, 14 Apr 2013 - 18:37
Jedź na 7. I korki ominiesz i szef zobaczy jak bardzo się starasz. Na koniec powrót o 18, a w samochodzie będziesz spędzał max 1 godz dziennie
Bathurst
Sun, 14 Apr 2013 - 18:53
CYTAT(Vanco @ nie, 14 kwi 2013 - 18:37)

Jedź na 7. I korki ominiesz i szef zobaczy jak bardzo się starasz. Na koniec powrót o 18, a w samochodzie będziesz spędzał max 1 godz dziennie

dobry pomysł i będę mieć więcej czasu na rozkulbaczenie wierzchowca pod firmą
Sebastian22
Sun, 14 Apr 2013 - 19:49
ja jezdze na 6. do rudy slaskiej wiec w kato jestem ok. 5.30 i jest luzno
marcin.p
Mon, 15 Apr 2013 - 15:59
Przed 8 korek jest na wiadukcie koło żylety, więc proponowałbym wyjechać nieco wcześniej niż 7.30. Z powrotem możesz się trochę denerwować. Ja jeżdżę na 6 i 14 więc nawet nie odczuwam problemów, 15-20 minut
Bathurst
Mon, 15 Apr 2013 - 17:02
dzisiaj jechałem pierwszy raz i faktycznie był korek ale nie było generalnie źle - może przytrzymał mnie 7-8 minut

oczywiście bez żadnych nieprzewidzianych atrakcji typu stłuczka. Dzięki jeszcze raz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.