Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ORLEN Liga
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2
Colo
Łatwo nie będzie , jeżeli Bielsko po tej świątecznej przerwie wróci do formy z początku sezonu .... Ja stawiam jednak na 3:1 w meczach dla nas wink.gif
Kamil_
Pierwszy mecz pokaże w jakiej formie są zespoły po Świętach. Póki co więc wstrzymam się z typowaniem smile2.gif
Mały77
CYTAT(Kamil_ @ wto, 02 kwi 2013 - 14:39) *
Pierwszy mecz pokaże w jakiej formie są zespoły po Świętach. Póki co więc wstrzymam się z typowaniem smile2.gif

Najlepiej na 2 tygodnie laugh.gif
Zibar
Ja tam zaryzykuje i dam stan rywalizacji 3:0. Wprawdzie przerwy nam ostatnio nie służyły, ale mam takie wrażenie, że odpoczynek pozytywnie wpłynął na nasz zespół. Poza tym, wydaje mi się, że to najlepszy czas na awans do finału.

PS
Na fanpag'u Sportowa Dąbrowa do wygrania kolejny kalendarz. Zasady takie jak poprzednio, czyli:
Lajkujemy fanpage Sportowa Dąbrowa i udostępniamy zdjęcie. Ze wszystkich zgłoszeń - osoba, która podarowała kalendarz na ten konkurs wyłoni zwyciężcę. Konkurs trwa do piątku poprzedzającego najbliższy mecz, a kalendarz będzie do odbioru po pierwszym meczu z BKS-em.
Zapraszam do zabawy!
Zibar
Niezła masakra była w sobotę fight (7).gif w piątek zresztą też, gdzie imho jakby nie końcówka drugiego seta mogłoby być 2:0 a tak to mamy remis i walka trwa dalej. Mój typ się nie sprawdził. Krótkie video z obu meczów snf (51).gif
Kamil_
Czuję jednak, że będzie potrzebny 5 mecz...
Colo
Miejmy nadzieję ,że nie będzie potrzebny 5 mecz i oby już więcej takich meczów nie było jak ten w sobotę wink.gif
Kamil_
Ktoś wie ile trwał ten mecz co było 3-2?
fanatyk_1993
CYTAT(Kamil_ @ wto, 09 kwi 2013 - 18:10) *
Ktoś wie ile trwał ten mecz co było 3-2?

2h 40min. tak +/- minuta
mario dg
http://www.orlen-liga.pl/games/id/3402

2:25
fanatyk_1993
w sumie to Kamil nie sprecyzował czy chodziło mu o samą czystą grę czy grę razem z przerwami więc uzyskał obie dobre odpowiedzi.
Zibar
Wogóle to walka w obu parach jest na podobnym poziomie i wyniki tych rywalizacji są otwarte. Właściwie to każda drużyna ma szansę na awans do finału i im bliżej końca tej rundy to trudno cokolwiek wyrokować - i właściwie tak ma być. Choć ja nie przestaję wierzyć w nasze zawodniczki i w to, że w Bielsku rozstrzygną mecze na swoja korzyść. Ostatecznie to w obu parach może być po pięć pojedynków zakończonych zwycięstwami gospodyń ostatnich spotkań;)
Colo
Wygrana wczorajsza przybliżyła Nas do upragnionego finału , jeszcze wygrać dzisiaj i zapewniony mamy medal wink.gif ( Kaśka na koniec sezonu odpaliła smile.gif )
LukB
Mamy Finał !!! Dzisiaj 3-1 dla MKS i awans rolleyes.gif . Gratulacje dla drużyny, teraz do środy czekamy na przeciwniczki.
Colo
No i trafiłem 3:1 w meczach dla Nas smile.gif , choć dzisiaj jak w 1 secie był wynik 0:7 to lekko zwątpiłem
Kamil_
Kogo byście chcieli w finale?
zotac
Muszynę - szybkie 3-0 w plecy // "bracia" z BB przybędą z odsieczą/browarem.
Gosc
Sopot - będzie autokar za free smile2.gif, a wynik, czy to ważne, pokibicujemy Bielsku i będzie ok, wielka sztama trwa.
No chyba, że Włodarze klubu zobaczyli dokąd to zmierza i nie popełnią tego błędu z autokarem co rok temu.
mario dg
Myśle ze z Muszyną byłoby ok zagrać zawsze to bliżej niż do sopotu:) i pewnie więcej osób by się wybrało . Najwżniejsze aby bylo mistrzostwo tongue.gif
Colo
No to polsat poleciał angry.gif , mecze finałowe 21 niedziela - 22 poniedziałek , "patron medialny " a niech to ch.....
mario dg
poniedzialek final buhaha i oni chca przyciągnąć oglądalność żenada
Mały77
CYTAT(Colo @ wto, 16 kwi 2013 - 19:01) *
No to polsat poleciał angry.gif , mecze finałowe 21 niedziela - 22 poniedziałek , "patron medialny " a niech to ch.....

Hmmm - jak Sopot będzie w finale to może być zmiana, bo w niedzielę na hali panują biegacze wink.gif
roberto282-2
do muszyny sam tez chetnie bym sie wybral no chyba ze bedzie final w sopocie
Zibar
Nooo.... terminarz jest świetny, niezależnie czy to będzie w Muszynie czy DG. Mało relacji z play-off'ów a na koniec przywalono najwierniejszej części widowni, które regularnie przychodzi oglądać mecze w hali. Ręce same składają się do oklasków dla tego, kto to wymyślił fight (2).gif Poza tym, to sam nie wiem, na kogo lepiej trafić w finale, ale jeśli zespół utrzyma formę z ostatnich spotkań, a najlepiej jeszcze trochę wyeliminuje przestojów z pierwszych piłek, to imho nie ma znaczenia z kim zagramy. Ale... finał to finał. Nerwy, rosnąca presja, mimo wszystko wydaje mi się, że będzie dobrze. Trzymam kciuki i wierzę, że... no sami wiecie co. Lepsza okazja może już się nie trafić!
Prosty
CYTAT(Colo @ wto, 16 kwi 2013 - 18:01) *

Zabawnie sie to czyta, nawet final PLS byl transmitowany nd-pon, a co dopiero final kobiet.
Prosty
to w takim razie ja proponuje przeniesc te finaly na kolejny tydzien, bo zaksie sie zachcialo grac w FF LM i 5 meczy w finale, a przeciez wcale nikogo nie gonia terminy i dlugi sezon nie przeszkadza laugh.gif
Zibar
Jeeeesssstttt

Krótkie video z meczu i konferencji snf (51).gif

Trzymam kciuki, dziś kolejny mecz o 18.00. Dużo wyjaśni, jak może przebiec dalsza rywalizacja.
Zibar
No, cóż. Mecz nr. 2 pokazał jak trudno będzie w Sopocie. Drużyna z Pomorza po odpoczynku będzie niezwykle groźna, ale też i presja wygranej może działać na jej niekorzyść. Dąbrowianki zrobiły 100% normy i z ogromną zaliczka jadą walczyć o pierwszy w historii tytuł.

snf (51).gif do krótkich video z meczu i konferencji

savalas
no życzyć im należy tylko powodzenia, mimo że perspektywa 5 meczu u siebie jest cholernie kusząca biggrin.gif
ZMK
Zobaczcie co działo się w Hali Centrum:

http://www.youtube.com/watch?v=y61V2GHCWTw...eature=youtu.be
Kamil_
W niedzielę 5 mecz. Jaki wynik obstawiacie?
Mały77
3:2 - tym razem po zwycięskim tie break'u.
zotac
Te dwa mecze w Sopocie musiały być sprzedane, tak frajersko przegrać wygrany mecz. U nas wygrają - pewnie taka była umowa między klubami.
mario dg
Każdy wynik jest możliwy no może 3:0 lub 0:3 raczej nie ja znów kieruje sie sercem 3:1
janosikdg
Jak moje bilety mają status wydrukowane, to można je odebrać jutro ? Czy 3 tyś ludzi bedzie stać w kolejce w sobote?
Kamil_
Zapytaj na fanpage MKSu na facebooku. Tam prędzej dostaniesz pewną odpowiedź.
mario dg
CYTAT(janosikdg @ śro, 01 maj 2013 - 15:46) *
Jak moje bilety mają status wydrukowane, to można je odebrać jutro ? Czy 3 tyś ludzi bedzie stać w kolejce w sobote?

odbiór zawsze sie odbywa przed meczem więc sie chyba to nie zmieni ostatnio było podobnie i wszystko szło sprawnie 3 tys nie bedzie odbierac tylko cześć z nich ponad tysiac to karnety reszta kupila bilety w pubie sportowym badz remixie wiec spokojnie
savalas
jak się nie wygrywa meczu przy 14-11 to teoretycznie mistrzem być się nie powinno. Mimo wszystko idę kibicować kobitkom, bo to jedyny zespół na Zagłębiu, który wart jest oglądania.
Colo
CYTAT(savalas @ czw, 02 maj 2013 - 00:14) *
jak się nie wygrywa meczu przy 14-11 to teoretycznie mistrzem być się nie powinno. Mimo wszystko idę kibicować kobitkom, bo to jedyny zespół na Zagłębiu, który wart jest oglądania.

A już zapomniało się PP gdzie Sopot wygrywał 14:12 i przegrał . Teraz jest każdy wynik możliwy , tu już grać będą emocje .
savalas
no dlatego piszę, że na mecz idę
Bartek90
3:0

MVP: Skowrońska
Mały77
CYTAT(Bartek90 @ czw, 02 maj 2013 - 16:46) *
3:0

MVP: Skowrońska

Niestety gramy bez Skowrońskiej ...
Coś czuję, że będzie to mecz Natalii Nuszel!!!
Padziu
Dlaczego gramy bez Skowróńskiej i skąd info na ten temat?
Mój typ: 3-2 MVP Krysia Tkaczewska-Strasz. Za całokształt finału smile2.gif
szer
Skręciła kostkę i ma nogę w gipsie. Wystarczy poczytać newsy w sieci.
Kamil_
Z fanpage MKSu:
CYTAT
UWAGA! Kto nie dał rady kupić biletu w przedsprzedaży, nadal ma szanse obejrzeć finałowy mecz nr 5 na żywo! Dodatkowa pula 50 biletów jutro od godz. 18 w kasie.
Prosty
dobry kurs na Sopot to postawilem, ale licze na nasza wygrana smile2.gif
savalas
oj, jak żal tego złota dla Dąbrowy. No niestety, Panie przegrały ten finał tak jak mówiłem w Sopocie. Szkoda, bo srebro mimo, że jest sukcesem to jednak przegrane złoto i nie smakuje tak dobrze. Ale napewno częściej będe pojawiał się na hali w nowym sezonie, bo warto

ps. Ochrona ( jak to bywa na takich imprezach ) pokazała, że to totalni buce i kretyni. Po meczu kulturalnie chcąc wyjść z hali górą ( skąd miałem wiedzieć że nie wolno ) udałem się ku wyjściu. Zatrzymał mnie chłystek 159 w kapeluszu i mówi: nie wolno. Pytam się grzecznie: dlaczego, a on bo nie. Zapytałem grzecznie to gdzie mam się kierować do wyjścia, bo chce iść do domu. A on: tędy nie wolno. Skwitowałem go staropolskim: a to pier***l się bucu, jak nie potrafisz wykonywać swojej pracy i poszedłem do niższego wyjścia.
Zibar
Ochłonęli?
Najlepszy wynik w historii klubu, ale... pewnie jeszcze długo będziemy rozmawiali, czemu nie udało się więcej, choć to już zamknięta karta. Trochę mnie denerwuje, że w rozmowach z wielu ludźmi słyszę zamiast nutki żalu, może niedowierzania i niedosytu, katastroficzne wizje i nastrój co najmniej jakbyśmy z ligi spadli.
Z tego miejsca chciałbym podziękować CAŁEMU zespołowi za chwile, które wspólnie mogliśmy przeżywać w tym sezonie. Chciałbym pozdrowić WSZYSTKICH kibiców, którzy licznie odwiedzają halę Centrum i coraz liczniej WSPÓLNIE wyjeżdżają Za emocje które nam dostarczali podczas wywalczenia pierwszego Superpucharu, obrony Pucharu Polski i pierwszego finału. W nadchodzącym sezonie będziemy mogli przeżywać nowe emocje. Jakie? Zobaczymy!

Krótkie video z ostatniego meczu w newsie snf (51).gif

PS
Postawa savalasa mnie na duchu podtrzymuje, bo to srebro powinno pobudzić nasze apetyty! Brawo!
Mały77
A nowy sezon zapowiada się ciekawie - nowy trener, nowa rozgrywająca - ciekawe czym jeszcze nas zaskoczą wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.